فهرست مطالب

تازه های علوم شناختی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، بهار 1391)

فصلنامه تازه های علوم شناختی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا جعفری*، مریم آقاملایی، ریحانه توفان، سعید ملایری، مهدیه اسماعیلی، شادی رحیم زاده صفحه 1
    هدف
    در این مطالعه از آزمون شنوایی دایکوتیک برگن که در آن دو توجه تقسیم شده و انتخابی شنوایی مورد بررسی قرار می گیرد، برای مطالعه تاثیر برتری طرفی، برتری دستی و جنسیت بر توجه شنوایی استفاده شد.
    روش
    نسخه فارسی آزمون شنوایی دایکوتیک برگن در سه وضعیت عدم اعمال توجه، توجه به راست و توجه به چپ برای 75 بزرگسال جوان (54 راست دست و 21 چپ دست) از دو جنس با شنوایی هنجار در دامنه سنی 18 تا 30 اجرا شد.
    یافته ها
    در دو وضعیت عدم اعمال توجه و توجه به راست، میانگین برتری امتیازهای گوش راست (REA) به ترتیب 7/78 و 7/94 درصد و در وضعیت توجه به چپ، برتری امتیاز گوش چپ 3/81 درصد بود. جنسیت بر نتایج آزمون تاثیر نداشت، اما تفاوت افراد راست دست و چپ دست در دو وضعیت عدم اعمال توجه و توجه به راست معنادار بود (029/0>p).
    نتیجه گیری
    در تمرین توجه تقسیم شده، توجه انتخابی و پردازش بالا به پایین قشر مغز بر جریان پردازش پایین به بالا به صورت تغییر برتری گوش راست تاثیر داشت. نتایج کارآیی آزمون شنوایی دایکوتیک برگن در بررسی توجه شنوایی، برتری طرفی زبان و برتری دستی را تایید کرد.
    کلیدواژگان: شنوایی دایکوتیک، توجه تقسیم شده، توجه انتخابی، برتری گوش راست، پردازش بالا به پایین، جنسیت، برتری دستی
  • آذر محمدزاده، مهدی تهرانی دوست، * آناهیتا خرمی بنارکی صفحه 11
    مقدمه
    نظریه ذهن به عنوان توانایی فهم حالات ذهنی دیگران تعریف می شود. یکی از حوزه های اصلی نظریه ذهن قصدمندی است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین نظریه ذهن(قصدمندی) و توانایی زبانی با استفاده از پارادایم اشکال متحرک می باشد.
    روش
    شصت کودک 7 تا 9 ساله بدون سابقه بیماری روان پزشکی بر اساس مصاحبه با والدین آنها در این مطالعه شرکت کردند. شرکت کنندگان بوسیله پارادایم اشکال متحرک مورد بررسی قرار گرفتند سپس پاسخهای آنها ثبت و بر اساس سطوح و درستی توصیفات و طول عبارات نمره گذاری شدند. توانایی کلامی آنها نیز با استفاده از خرده مقیاس های کلامی آزمون هوش وکسلر بررسی شد و در نهایت آنالیزهای آماری بوسیله روش ضریب همبستگی R اسپیرمن انجام شد.
    یافته ها
    آنالیزهای آماری نشان داد که ارتباط معنادار ضعیفی بین نظریه ذهن و توانایی زبانی بدست آمده است. ارتباط بین نمرات قصدمندی، درستی پاسخ ها و طول عبارات از تکالیف نظریه ذهن و نمزه کل هوش به ترتیب r=.21، r=.16 و r=.1 بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که نظریه ذهنی که بوسیله پارادایم اشکال متحرک مورد بررسی قرار می گیرد با توانایی زبانی ارتباط شعیفی دارد.
    کلیدواژگان: نظریه ذهن، قصدمندی، زبان، توانایی کلامی، پارادایم اشکال متحرک
  • عباس ذبیح زاده*، وحید نجاتی، قیصر ملکی، معصومه درویشی لرد، فرهاد رادفر صفحه 19
    هدف
    ذهن خوانی یکی از توانایی های شناخت اجتماعی مغز است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی رابطه ی ذهن-خوانی و پنج عامل بزرگ شخصیت بود.
    روش
    در یک مطالعه ی مقطعی، 220 نفر (104 مرد و 116 زن) از دانشجویان دانشگاه تهران و شهید بهشتی با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان شرکت کنندگان پژوهش انتخاب شدند. از آزمون ذهن خوانی از روی تصویر چشم بارون-کوهن (RMET) و فرم کوتاه پرسشنامه ی شخصیتی NEO برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. برای تحلیل داده ها نیز از آزمون همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد رابطه ی ذهن خوانی با عامل موافقت پذیری مثبت و رابطه ی ذهن خوانی با روان-رنجورخویی منفی و معنادار است (001/0P<). تحلیل رگرسیون چندگانه بیانگر نقش پیش بینی کنندگی عامل های شخصیتی فوق با توانایی ذهن خوانی شرکت کنندگان است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر می توان گفت آمادگی یا انگیزش در جهت ادراک حالات ذهنی دیگران می تواند با دو عامل شخصیتی موافقت پذیری و روان رنجورخویی در ارتباط باشد.
    کلیدواژگان: پنج عامل بزرگ شخصیت، ذهن خوانی، تئوری ذهن
  • وحید نجاتی*، نرگس شریف عسگری صفحه 31
    هدف
    افراد مصرف کننده اوپیوم نقص در کارکردهای توجهی دارند. تقدم و تاخر نقصان توجهی و مصرف مواد همواره مورد بحث بوده است و یک راه بررسی این موضوع مطالعه افراد با دوره های کوتاه و بلند پرهیز است. هدف پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای توجهی مردان معتاد با پرهیز کوتاه و بلند مدت است.
    روش
    در این مطالعه مقطعی مقایسه ای 60 نفر از افراد با سابقه اعتیاد عضو یک سازمان مردم نهاد معتادان در دو گروه با پرهیز کوتاه مدت (کمتر از 6 ماه) و بلندمدت (بیش از 6 ماه) با آزمونهای سنجش توجه انتخابی (آزمون استروپ)، توجه انتقالی (آزمون انتقال توجه) و توجه پایدار (آزمون عملکرد مداوم) مورد مقایسه قرار گرفتند. داده ها به وسیله آزمون تی مستقل توسط نرم افزار اس پی اس اس ویرایش 17 مورد مقایسه قرار گرفت.
    نتایج
    در آزمون استروپ تفاوت دو گروه در زمان واکنش مرحله سوم معنی دار بود(P<0.05). در آزمون عملکرد مداوم میانگین زمان واکنش بین دو گروه تفاوت معنی دار داشت(P<0.05) ولی خطای ارتکاب و خطای حذف تفاوت معنی داری در دو گروه نداشت(P>0.05). درآزمون انتقال توجه میانگین زمان در دو گروه تفاوت معنی دار داشت(P<0.05) ولی خطای درجاماندگی تفاوت معنی دار نداشت. (P>0.05) در کلیه موارد معنی دار زمان پاسخ افراد با پرهیز بلند مدت کمتر بود.
    بحث: بر اساس یافته های مطالعه حاضر هرچه دوره پرهیز مواد طولانی تر باشد، عملکردهای توجهی بهتر است و ترمیم عملکردهای شناختی پس از پرهیز مواد اتفاق می افتد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، کارکردهای توجهی، دوره پرهیز
  • احمد یارمحمدیان*، مسلم اصلی آزاد صفحه 41
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش فراشناخت بر بهبود عملکرد ریاضی دانش آموزان با ناتوانی یادگیری ریاضی انجام گرفته است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان پایه سوم ابتدایی مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی شهر اصفهان در سال تحصیلی90-89 بود. به منظور انجام این پژوهش، 30 دانش آموز با ناتوانی یادگیری ریاضی به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، انتخاب و با طرح پژوهش آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون به گروه های آزمایشی و کنترل گمارده شدند(15دانش آموز در گروه آزمایشی و 15 دانش آموز در گروه کنترل). مداخلات مربوط به آموزش فراشناخت بر روی گروه آزمایش انجام گرفت. ابزارهای مورد استفاده عبارت از مقیاس هوش کودکان وکسلر4، آزمون تشخیص حساب نارسایی و آزمون عملکرد تحصیلی ریاضی بود. داده های بدست آمده با روش آماری تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش فراشناخت بر عملکرد ریاضی دانش آموزان با ناتوانی ریاضی موثر می باشد.
    بحث: در حقیقت از یافته های این پژوهش نتیجه گرفته می شود که می توان از فراشناخت در آموزش ریاضی به دانش آموزان بهره برد. چنانکه نتایج تحقیقات مختلف بیانگر این موضوع است که نظام آموزشی نیز باید به فعال کردن هر چه بیشتر فراشناخت در دانش آموزان، برای یادگیری بهتر اهتمام ورزد.
    کلیدواژگان: ناتوانی یادگیری ریاضی، فراشناخت، عملکردریاضی، دانش آموزان ابتدای
  • کاظم برزگر بفرویی، اسماعیل سعدی پور صفحه 53
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش، طراحی و برازش مدلی ساختاری از روابط بین متغیرهای باورهای معرفت شناختی، خودکارآمدی تحصیلی، خود نظم دهی فراشناختی و پردازش عمیق با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی بود.
    روش
    بدین منظور، در مرحله مقدماتی به منظور تعیین روایی و پایایی ابزارها نمونه ای متشکل از 400 نفر، و در مرحله اصلی به منظور آزمون فرضیه ها نمونه ای شامل 700 نفر دانش آموز دبیرستانی به روش نمونه گیری چند مرحله ای، به طور تصادفی، انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه باورهای معرفت شناختی بایلس، خرده مقیاس های خودکارآمدی تحصیلی، خود نظم دهی فراشناختی (اقتباس شده از MSLQ) و راهبرد پردازش عمیق (اقتباس شده از SPQ) استفاده شد. داده ها با روش «تحلیل معادله های ساختاری» تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حمایت خوبی برای روابط ساختاری مفروض فراهم کردند. در کل، نتایج نشان دادند که باورهای معرفت شناختی علاوه بر تاثیر مستقیم، می توانند بواسطه ی خودکارآمدی تحصیلی و راهبرد خود نظم دهی فراشناختی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر غیر مستقیم داشته باشند. همچنین، در جریان برازش مدل های پیشنهادی و اصلاح شده، متغیر پردازش عمیق به دلیل عدم رابطه معنادار با عملکرد تحصیلی از مدل نهایی حذف گردید.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی، خودکارآمدی تحصیلی، خود نظم دهی، پردازش عمیق، عملکرد تحصیلی
  • فاطمه حنساتی*، مریم جلالی پور، سیدمحمود لطیفی، مجید گودرز، مجید صالح، سپیده دبیری صفحه 67
    زمینه و هدف
    دوزبانگی به خودی خود پدیده ای مثبت است که می تواند موجب پرورش و افزایش توانایی های بالقوه کودک شود. دوزبانگی ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در یادگیری خواندن و نوشتن شود. شواهد دال بر این است که ارتباطی موثر و اساسی بین آگاهی واجشناختی و سواد وجود دارد. بنابراین در این مطالعه این سوال اساسی مطرح می شود که آیا رشد آگاهی واجشناختی دانش آموزان دوزبانه و تک زبانه یکسان است یا خیر؟
    روش بررسی
    جامعه مورد مطالعه در این پژوهش 50 دانش آموز دوزبانه پایه دوم دبستان (25 دختر و و 25 پسر) و 50 دانش آموز تک زبانه پایه دوم دبستان (25 دختر و 25 پسر) می باشد که به صورت تصادفی چند مرحله ای از مدارس شهر اهواز انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت مقطعی در سه ماهه ی اول سال تحصیلی 90-89 انجام شد. جهت انجام این مطالعه، از بخش آگاهی واجی آزمون آگاهی واجشناختی سلیمانی-دستجردی استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS با روش Mann- Whitney Uانجام شد.
    یافته ها
    مقایسه مهارت های آگاهی واجی نشان می دهد که میانگین نمره ی دانش آموزان تک زبانه و دوزبانه پایه ی دوم دبستان در مهارت تشخیص کلمات دارای واج پایانی یکسان، تقطیع واجی، نامیدن و حذف واج آغازین، حذف واج میانی، نامیدن و حذف واج پایانی و کل تکالیف بررسی شده تفاوت معناداری دارد (05/0≥p).
  • پگاه نجات*، جواد حاتمی صفحه 75
    هدف
    آزمون تداعی ضمنی یا به اختصار «IAT»(گرینوالد و همکاران، 1998) آزمونی است که از آن در حوزه شناخت اجتماعی برای سنجش غیرمستقیم (ضمنی) سازه های هویت، نگرش و تصور قالبی استفاده می شود. هدف این مطالعه، بررسی اعتبار سازه این آزمون از دو جنبه خاص، اول تمایز بین سازه ای شدت قطبیت آزمون های تداعی ضمنی و دیگری راهبردهای پاسخ دهی آزمودنی-هاست.
    روش
    229 دانشجوی کارشناسی به سه آزمون تداعی ضمنی سنجنده سازه های هویت جنسی، هویت گروه رشته ای و تصور قالبی جنسیت–رشته پاسخ دادند و سپس در مورد نحوه پاسخ دهی شان به این آزمون ها با آنها مصاحبه شد. آزمون تحلیل واریانس اندازه مکرر با عامل درون آزمودنی نوع آزمون برای مقایسه آزمون های تداعی ضمنی از نظر زمان واکنش و شدت قطبیت اجرا شد. از روش معادلات تخمین زننده تعمیم یافته و بهره گیری از متغیر همگام زمان واکنش برای پیش بینی شدت قطبیت آزمون استفاده شد. پاسخ های آزمودنی ها در مصاحبه، مبنای دسته بندی راهبردهای پاسخ دهی قرار گرفت.
    یافته ها
    شدت قطبیت آزمون تصور قالبی و نیز میانگین زمان واکنش آن کوچک تر از آزمون های هویتی بود. در مقیاس بین سازه ای، شدت قطبیت آزمون های تداعی ضمنی مستقل از زمان واکنش آنها نبود. در بخش راهبردها، حدود نیمی از افراد راهبردهای شناختی-عاطفی مشخصی بیان کردند. راهبردها به سه دسته کلی دیداری، بیانی و حافظه ای و راهبردهای حافظه ای خود به سه دسته دیگر تقسیم شدند.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر اعتبار آزمون تداعی ضمنی در تمیز شدت قطبیت سازه های شناختی تصور قالبی و هویت را از یکدیگر تایید نمی-کند، چون تفاوت مشاهده شده در قطبیت این سازه ها مستقل از سرعت کلی آزمودنی در پاسخ دهی نبود. استفاده حدود نیمی از افراد از راه کارهای شناختی مشخص تامل برانگیز است و می تواند اشاراتی به ادعای این آزمون در سنجش قدرت ارتباطات ضمنی داشته باشد. مطالعه راهبردها همچنین نشان داد مدل حافظه کاری بدلی (2001) می تواند مدل مناسبی برای تبیین راهبردهای آزمودنی ها برای پاسخ به این آزمون باشد.
    کلیدواژگان: آزمون تداعی ضمنی (IAT)، راهبردهای شناختی، زمان واکنش، شدت قطبیت
|
  • Page 1
    Objective
    The effects of handedness and gender were studied in this research by using Bergen Dichotic listening test, which measures both divided and selective attentions.
    Methods
    The Persian version of Bergen dichotic listening test was used to evaluate non-forced attention, attention to right and attention to left ears on 75 young adults, including 54 right-handed and 21 left-handed individuals, with normal hearing in ages ranging from 18 to 30 years old.
    Results
    Right ear advantage (REA) with the mean score of 78.4% and 94.7% in the two conditions of non-forced attention and attention to the right ear, and left ear advantage (LEA) with the mean score of 81.3% in attention to the left ear were obtained. Sex had no effect on the results, but significant difference was found between right and left hand people in non-forced attention and attention to the right (p<0.029).
    Conclusion
    Top-down processing of brain cortex in selective attention modulated bottom-up processing in divided attention task by changing right ear advantage. Our results demonstrated the application of Bergen dichotic listening test to evaluate auditory attention, language laterality and handedness.
  • Azar Mohammadzadeh, Mehdi Tehrani, Doost*, Anahita Khorrami Banaraki Page 11
    Introduction
    Theory of mind (ToM) has been described as the ability to understand other's mental states. One of the main aspects of ToM is intentionality. The aim of this study is to investigate relation between ToM (intentionality) and language ability using Movement Shapes Paradigm.
    Methods
    Sixty boys of ages 7 to 9 without any mental disorders, based on interviews with their parents, participated in this study. All participants were assessed using the modified version of Movement Shapes Paradigm. Children's descriptions were rated according to their accuracy of answers, types of applying descriptions, and lengths of phrases. Verbal and language abilities were measured by verbal subtests of the Wechsler Intelligence Scale for Children (WACIS-R). Finally, statistical analysis was conducted using correlation coefficient, R Spearman.
    Results
    Data analysis showed that there were weak relations between ToM and language ability (P=0.05). Correlations between intentionality score, answer accuracy, and length of answers from ToM tasks and total verbal IQ were r=0.21, r=0.16, and r=-0.1, respectively.
    Conclusion
    Based on these findings, it can be concluded that ToM as measured by Movement Shapes Paradigm is weakly related to language ability.
    Keywords: KeTheory of mind, intentionality, language, verbal ability, Movement Shape Paradigm
  • Abbas Zabihzadeh*, Vahid Nejati, Gheysar Maleki, Masoume Darvishi Lord, Farhad Radfar Page 19
    Objective
    Mind reading is a social cognitive ability of brain. The purpose of present study was to study the relationship between mind reading and big five factors of personality.
    Method
    In this cross-sectional study, 220 (104 male and 116 female) student of Tehran and Shahid Beheshti universities were selected by convenient sampling. Baron-cohen’s Reading the Mind in the Eyes Test and short form of NEO questionnaire (NEO-FFI) were used as the research tools. Data were analyzed through Spearman correlation and multiple regressions.
    Results
    The results of Pearson correlation showes that mind reading is positively correlated with agreeableness and negatively correlated with neuroticisms (P<0.001). The results of multiple regressions indicates predictive role of agreeableness and neuroticisms factors in mind reading ability of participants.
    Discussion
    Results of this study suggests that propensity or motivation to attend to the mental state of others may be related to agreeableness and neuroticisms as a two trait of personality.
    Keywords: Big Five Factors of Personality, Mind Reading, Theory of Mind
  • Vahid Nejati, Narges Sharif Askari Page 31
    Objective
    Substance abusers have deficit in attention. Primacy and recency of drug abuse and attentional deficit have always been open to discussion. One way of evaluating this subject is to evaluate abusers with long- and short-term abstinent. The purpose of the present study was to compare attentional functions of addict with short-term and long-term abstinent.
    Method
    In this cross-sectional study, 60 opium abusers in their abstinent periods participated from one NGO. They were divided into two groups of short-term (less than 6 months) and long-term (above 6 months) abstinent, and were compared through the Stroop, the Continuous Performance, and the Shifting Attention tests. Data were analyzed through Independent T Test with SPSS Software (version 17).
    Results
    The reaction time of the third stage of the Stroop Test was significantly higher among the long-term than the short-term abstinent group (P<0.05). Long-term abstinent group had higher performance in sustaining attention (P<0.05) and shifting attention (P<0.05). There were no differences in preservation error in both groups (p> 0.05).
    Conclusion
    Based on these findings, we conclude that duration of abstinent is effective in attentional functions, and remediation of cognitive functions does occur after abstinent.
    Keywords: Addiction, attentional functions, abstinent period
  • Ahmad Yarmohammadian*, Moslem Asli, Azad Page 41
    Objective
    The aim of this study was to investigate effects of metacognition training on the improvement of mathematical function in primary school students with mathematic learning disability.
    Method
    The statistical population of the study was third-grade students of a primary school in Isfahan. To conduct the research, 30 students with mathematic learning disability were selected through random multi-stage clustered sampling. The sample was divided randomly into two groups (15 students in the experimental group and 15 students in the control group). Interventions of metacognition training were administered on the experimental group. The instruments of the research included Wechsler (4) ‍Children’s Intelligence Scale, the Mathematic Disability Diagnosis Test and Mathematics Function Test. The data were analyzed through covariance analysis method.
    Results
    The results indicated that metacognition training affected mathematical function of children with mathematic learning disability.
    Conclusion
    The findings supported the notion that metacognition training could be employed in teaching mathematics to students. As other studies concluded, too, the educational system should try to utilize metacognition training in primary schools in order to improve students’ learning ability.
    Keywords: Mathematic learning disability, metacognition, mathematical function, primary school students
  • Kazem Barzegar Bafrooee, Esmail Sahdipoor Page 53
    Objective
    The main purpose of this research was planning and fitting the structural model of the relationships between epistemological beliefs, academic self-efficacy, metacognitive self-regulation and deep-processing variables with high school students’ academic performance.
    Method
    For this purpose, a sample of 400 students was used to determine the validity and reliability of the instruments in the primary stage. To test the hypothesis in the main stage of the research, the sample included 700 high school students, who were randomly selected using multiple-stage sampling. For assessing research variables, scales and questionnaires such as Bayless’s Epistemological Beliefs Questionnaire (EBQ), academic self- efficacy and self regulation subscales (derived from MSLQ) and deep-processing strategy subscale (derived from SPQ) were used. Data were analyzed using Structural Equations Analysis.
    Results
    Results provided robust support for the hypothesized structural relationships. In general, results indicated that epistemological beliefs could directly and indirectly affect students’ academic performance with the mediating effects of academic self-efficacy and metacognitive self-regulation strategy. Also, deep-processing variable was omitted in the final model because of its insignificant relevance to the academic performance.
    Keywords: Epistemological beliefs, self efficacy, self regulation, deep processing, academic performance
  • Fatemeh Hasanati*, Maryam Jalaipur, Seyad Mahmood Latifi, Majid Gudarz, Majid Saleh Page 67
    Objective
    Bilingualism is a positive phenomenon that can result in students’ development and promote the fulfillment of their potentials. However, bilingualism may cause educational problems in literacy. The mounting evidence of a relationship between phonological awareness and literacy is impressive and raises the central question of the present study – i.e., is development of phonological awareness among monolingual and bilingual students equal?
    Method
    Fifty (25 girls, 25 boys) monolingual (Farsi-speaking) and 50 (25 girls, 25 boys) bilingual (Farsi-Arabic-speaking) students of the second grade primary school in Ahvaz participated in this study. They were selected randomly in multi-stages. Sampling was analytical cross-sectional in the first trimester of 2010-11 academic year. For the purpose of this study, we used phonological awareness test (Soleymani-Dastjerdi). The data were analyzed by Mann-Whitney U Test of SPSS software.
    Results
    The findings indicated that the differences of mean scores between monolingual and bilingual students in identifying words with same final phoneme, fractionated phoneme, naming and deleting initial phoneme, deleting middle phoneme, and naming and deleting final phoneme were significant (p≤0.05).
    Conclusion
    The findings showed that phonological awareness among monolingual students was better than among bilingual students in Ahvaz. These results could be significant for to educational policymakers and require them paying more attention to the education of bilingual students.
    Keywords: Phonological awareness, monolingual students, bilingual students
  • Pegah Nejat*, Javad Hatami Page 75
    Objective
    Implicit Association Test or IAT is a test used in the field of social cognition to implicitly assess identity, attitude and stereotype. The aim of this study was to examine the construct validity of this test from two specific aspects – i.e., between-constructs differentiation of IAT’s polarity strengths, and response strategies used by subjects.
    Method
    229 undergraduate students responded to three IATs assessing gender identity, major identity and gender-major stereotype. Participants were subsequently interviewed on how they responded to the IATs. Repeated measures ANOVAs using IAT type as a within-subjects factor were run to compare IATs in mean reaction time and polarity strength. In addition, the method of Generalized Estimating Equations was used to predict IAT’s polarity strength, using reaction time as a within-subjects covariate. Subjects’ responses in the interviews were used as the basis for categorizing response strategies.
    Results
    The polarity strength, as well as the mean reaction time belonging to the stereotype IAT was smaller compared to those of identity IATs. On the between-constructs scale, IATs’ strength polarity was not independent of their reaction time. In the section dedicated to strategies, approximately half of the subjects mentioned specific cognitive-affective strategies. Strategies were categorized to visual, articulatory and memory-based. Memory-based strategies were further divided into three categories.
    Conclusion
    The current study does not confirm the validity of IAT in differentiating cognitive constructs of stereotype and identity, because the observed difference in the polarity strength of these constructs was not independent of a subject’s overall speed of responding. The fact that nearly half of the subjects used specific cognitive strategies stipulates attention and can have implications for IAT’s claim to assess the strength of implicit associations. Furthermore, the study of the strategies suggests that Baddely’s model of working memory (2001) can serve as an appropriate model to explain the strategies employed by subjects for responding to IAT.
    Keywords: Implicit Association Test (IAT), cognitive strategies, reaction time, polarity strength