فهرست مطالب

فیض - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1386)

مجله فیض
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/04/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • همایون نادریان، بهرام کاظمی، آنتوان دو وریس صفحه 1
    سابقه و هدف
    ژن درمانی یکی از مهم ترین شیوه های تحقیقات بالینی است که ارایه دهنده روش های جدیدی برای درمان نقص های ژنتیکی می باشد. نقص ژنتیکی آنزیم گلوکوسربروزیداز (Gba) عامل بیماری گوشه بیش از بقیه بیماری ها در ژن درمانی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام این پروژه کلونینگ و انتقال ژن آنزیم گلوکوسربروزیداز توسط لنتی ویرال وکتور ارتقا یافته به رده سلول های HEK می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش تجربی و به منظور تولید و تکثیر cDNA ژن آنزیم گلوکوسربروزیداز به کمک پرایمرهای اختصاصی به روش PCR انجام گرفت و در وکتور غیر بیان کننده، کلون و ترادف یابی گردید. سپس ژن نوترکیب را در لنتی ویرال وکتور ارتقایافته دارای ژن گزارش گر GFP ساب کلون شد. پس از کشت سلول های HEK وکتور نوترکیب لنتی ویرال به آنها منتقل شد و انتقال ژن Gba با استفاده از ژن گزارشگر GFP بررسی گردید.
    نتایج
    تکثیر و کلونینگ ژن آنزیم گلوکوسربروزیداز با استفاده از آنزیم های محدودگر تایید گردید. ترادف های ژن Gba با ترادف های گزارش شده آن کاملا تطبیق داشت. ساب کلونینگ ژن Gba در وکتور لنتی ویرال با استفاده از آنزیم های محدود کننده مختلف تایید شد. انتقال ژن نوترکیب Gba توسط بیان ژن گزارش گر با استفاده از پروتئین های فلورسنتی تایید گردید.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق بخشی از فرآیند پروتکل ژن درمانی با انتقال ژن آنزیم گلوکوسربروزیداز موش به سلول های HEK توسط وکتور لنتی ویرال انجام گرفت.
    کلیدواژگان: ژن درمانی، انتقال ژن، گلوکوسربروزیداز
  • سید مصطفی شریفی، زهرا سوکی، خسرو فرهادی، علی کرباس فروشان صفحه 8
    سابقه و هدف
    یکی از شایع ترین اعمال جراحی بیمارستانی در سراسر دنیا سزارین است که اغلب تحت بی حسی نخاعی انجام می گردد. این تحقیق جهت بررسی تاثیر افزودن میدازولام داخل نخاعی در کیفیت طول دوره بی دردی سزارین در بیمارستان معتضدی کرمانشاه در سال 85- 1384 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی و دوسوکور بر روی 124 زن سزارینی که به دو گروه تقسیم شدند، انجام شد. به 62 بیمار بوپیواکائین با سرم نمکی و به 62 بیمار بوپیواکایین با میدازولام، داخل نخاعی تزریق گردید. زمان شروع، بازگشت و پایان بی حسی، شدت درد قبل و بعد از عمل، نشانه های حیاتی، زمان درخواست اولین مسکن و عوارض در دو گروه تعیین گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون های t مستقل، c2، من ویتنی و فیشر استفاده شد.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد، طول مدت بی دردی از 55.19±142.18 دقیقه در گروه کنترل به 77.33±178.06 دقیقه در گروه تجربی افزایش معنی دار (P<0.02) و شدت درد در دقیقه 15 پس از عمل از 1.32±1.21 به0.45 ±1.11 و در دقیقه 120 پس از عمل از 2.1±4.97 به 1.64±2 کاهش معنی دار داشته است (P<0.007) و بی حسی0.052 ±1.72 دقیقه سریع تر شروع شده است. اضافه کردن میدازولام داخل نخاعی موجب تغییر نشانه های حیاتی نگردید. میزان تهوع و استفراغ با میدازولام افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    چنانچه در مطالعات وسیع تر عدم افزایش تهوع و استفراغ به دنبال استفاده از میدازولام مشاهده شود شاید بتوان در بیماران سزارینی میدازولام داخل نخاعی را به عنوان یک داروی مناسب برای کاهش درد و افزایش طول مدت بی دردی به همراه بوپیواکائین به کار برد.
    کلیدواژگان: میدازولام، بی حسی نخاعی، کیفیت بی دردی، طول دوره بی دردی
  • طاهره مازوچی، مژده صالح نیا، مجتبی رضازاده، سیدجواد مولی، ابراهیم حاجی زاده صفحه 13
    سابقه و هدف
    یکی از روش های نگهداری بافت تخمدانی به منظور حفظ قدرت باروری، انجماد شیشه ای است که روشی ساده و فوق سریع است. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی رشد و بقای فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان انجماد شیشه ای شده موش سوری در محیط کشت و مقایسه آن با تخمدان تازه بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش تجربی بر روی 20 موش ماده سوری 14روزه، نژاد NMRI انجام شد. یک تخمدان به روش انجماد شیشه ای با استفاده از ضد یخ اتیلن گلیکول، فایکول و ساکارز (EGFS40)، منجمد و پس از یک هفته نگهداری در نیتروژن مایع، با روش سریع و با به کارگیری غلظت های نزولی ساکارز ذوب و شستشو شد. تخمدان دیگر به عنوان گروه شاهد تازه در نظر گرفته شد. فولیکول های پره آنترال با قطر 130-100 میکرون به روش مکانیکی از گروه تخمدان انجمادی و همچنین گروه شاهد تازه جدا و سپس به مدت 10 روز کشت داده شدند. محیط مورد استفاده a-MEM حاوی 5% FBS، rFSH 100 mIU/ml، ITS یک درصد، mrEGF 20 ng/ml و آنتی بیوتیک پنی سیلین 100IU/ml و استرپتومایسین 100μg/ml بود. قطر فولیکول ها با آزمون t و میزان بقا و تشکیل حفره آنتروم با آزمون c2 مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان منجمد ذوب شده مشابه گروه تازه در محیط کشت زنده مانده و رشد کردند. میزان بقای فولیکول ها در روز ششم کشت در گروه انجمادی 72.1% و در گروه تازه 78.6% بود. در روز دهم کشت این اعداد به ترتیب 66.9% و 72.6% بود. تشکیل حفره آنتروم در فولیکول های زنده گروه انجمادی و گروه تازه 37.6% و 43.5% در روز دهم کشت مشاهده شد. میانگین قطر فولیکول ها در گروه تازه و گروه انجمادی در روز دوم کشت به ترتیب 11.23±158.11 و 8.35±155.48 و در روز چهارم کشت 9.87±201.56 و 8.46±193.42 بود. بین دو گروه در هیچ کدام از متغیرهای مورد بررسی، اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که فولیکول های پره آنترال جدا شده از تخمدان انجماد شیشه ای شده می توانند مشابه تخمدان تازه در محیط کشت زنده باقی مانده، رشد کرده و تشکیل حفره آنتروم دهند.
    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، تخمدان، محیط کشت، فولیکول، موش سوری
  • سید علیرضا عبادی، الهام رحیمی لنجی، محسن تقدسی، احمد خورشیدی، حسین اکبری صفحه 20
    سابقه و هدف
    با توجه به فراوانی بالای دیابت نوع دو و روش های مختلف درمانی برای آن، نیز اثرات متفاوت سیر به عنوان گیاه خوراکی که به وفور یافت می شود بر روی قند خون و مشخص نبودن میزان اثر آن، این تحقیق با هدف تعیین میزان تاثیر سیر بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به روش تجربی (Randomized Clinical Trial) که بر روی 60 بیمار دیابتی نوع 2 تازه تشخیص داده شده که از مرکز دیابت کاشان انتخاب شدند، 30 بیمار 2 قرص سیر سه بار تولید شرکت داروسازی اصفهان در روز مصرف کردند (هر قرص حاوی 400 میلی گرم پودر سیر خشک و بیش از 1000 میکروگرم Allicin بود) (گروه مورد). 30 بیمار قرص ویتامین B1، 300 میلی گرمی به مدت 3 ماه با ظاهری مشابه دریافت کردند (گروه شاهد). به هر دو گروه رژیم غذایی و ورزش یکسان داده شد و افرادی که رژیم غذایی و ورزش تجویز شده را حداقل به مدت سه ماه به طور مرتب رعایت کردند مطالعه و بقیه حذف شدند. در ابتدا و پایان مطالعه میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله اندازه گیری شدند و با کمک آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    سن بیماران دریافت کننده سیر 3±46.3 و کنترل 10±45.7 سال با P<0.8 بود و دو گروه از نظر سن و جنس و سابقه بیماری با هم تفاوت نداشتند و همگی دیابت نوع دو داشتند که به تازگی تشخیص داده شده بود. پس از 3 ماه سیر باعث کاهش معنی دار قند خون ناشتا (mg/dl 49.5) در مقایسه با گروه کنترل شد (P£0.001). همچنین سیر باعث کاهش معنی دار هموگلوبین گلیکوزیله (1.5%) در مقایسه با گروه کنترل شد (P£0.003). ولی در گروه کنترل فقط میزان 0.2% هموگلوبین گلیکوزیله کاهش یافت و همچنین در گروه کنترل کاهش قند خون (P£0.5) تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    سیر به طور معنی داری باعث کاهش میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در مقایسه با گروه کنترل شد و می تواند به عنوان رژیم موثری در کنترل و درمان دیابت استفاده شود.
    کلیدواژگان: سیر، دیابت نوع دو، هموگلوبین گلیکوزیله، قند خون ناشتا
  • زهره سادات، فرزانه صابری، معصومه عابدزاده صفحه 26
    سابقه و هدف
    پره اکلامپسی یکی از عوامل اصلی منجر به فوت زنان باردار در سر تا سر جهان می باشد و بر اساس تئوری ناسازگاری ایمنی، ایجاد تحمل بر علیه آنتی ژن های پدر در اثر تماس طولانی مدت با اسپرم علیه پره اکلامپسی محافظت می کند.با توجه به تناقضات موجود در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط مدت تماس اسپرم با سرویکس قبل از حاملگی و میزان خطر پره اکلامپسی در زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه دکتر شبیه خوانی کاشان در سال 1385-1384 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق از نوع موردی شاهدی بر روی 150 مادر که دارای پره اکلامپسی بودند (گروه مورد) و 150 مادر که فاقد پره اکلامپسی بودند (گروه شاهد) انجام شد. تشخیص پره اکلامپسی بر اساس وجود فشار خون 140/90 میلی متر جیوه یا بیشتر و پروتئینوری 1+ و یا بیشتر در نمونه ادرار تصادفی داده شد. نمونه های هر دو گروه به لحاظ سایر عوامل تاثیر گذار بر پره اکلامپسی مشابه بودند. در هر دو گروه طول مدت تماس های جنسی قبل از حاملگی که اسپرم و سرویکس در تماس بوده، میزان استفاده از روش های ممانعت کننده از تماس اسپرم و سرویکس (روش های پیشگیری سدی) و طول مدت استفاده از این روش ها ثبت و مورد مقایسه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری t-test، c2، Mann-Whitney استفاده شد.
    نتایج
    یافته های تحقیق نشان داد اختلاف هر دو گروه از نظر سایر عوامل مرتبط با پره اکلامپسی و طول مدت تماس به لحاظ آماری معنی دار نبود. میانگین مدت تماس اسپرم و سرویکس قبل از حاملگی در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 13.8±12.4 ماه و 14± 11.4ماه بود و آزمون آماری من ویتنی این اختلاف را به لحاظ آماری معنی دار نشان نداد. آزمون آماری کای دو (c2) نشان داد بین میزان استفاده از روش های ممانعت کننده از تماس اسپرم و سرویکس (روش های پیشگیری سدی) در دو گروه اختلاف معنی داری وجود ندارد (80 نفر در گروه مورد و 88 نفر در گروه شاهد). میانگین و انحراف معیار مدت استفاده از روش های سدی در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 21.9±25.8 ماه و 23.7±28.7 ماه بود و آزمون آماری من ویتنی نشان داد مدت استفاده از روش های سدی در دو گروه اختلاف معنی داری ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد مدت تماس اسپرم و سرویکس قبل از حاملگی، میزان و مدت استفاده از روش های ممانعت کننده از تماس اسپرم و سرویکس قبل از حاملگی در دو گروه مورد و شاهد تفات معنی داری ندارد و احتمالا این عوامل در پیدایش پره اکلامپسی بی تاثیر هستند، لذا تحقیقات بیشتر و وسیع تر در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، پیشگیری سدی، تماس با اسپرم
  • ابوالفضل محمدبیگی، سید حمیدرضا طباطبایی، مریم یزدانی، نرگس محمد صالحی صفحه 33
    سابقه و هدف
    دیابت دوران بارداری در بیش از 8% از کل بارداری ها اتفاق می افتد و با افزایش یک سری پیامدهای نامطلوب بارداری و مرگ و میر حین زایمان همراه می باشد. این بررسی با هدف شناخت پیامدهای سو دیابت بارداری بر مادر و نوزاد در هنگام زایمان به منظور مداخله موثر در پیشگیری از پیدایش عوارض مادری و نوزادی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه هم گروهی تاریخی حاضر بر روی 420 مادر مراجعه کننده به بیمارستان های شیراز در اواخر 1384 و اوایل 1385 انجام شد که از این تعداد 70 نفر با دیابت حاملگی مواجهه داشتند و 350 نقر در گروه بدون مواجهه بودند. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ها، داده ها با نرم افزار spss v.13 و آزمون های t-test و دقیق فیشر مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    احتمال عود دوباره دیابت حاملگی 4/72% به دست آمد. دو گروه تحت مطالعه از لحاظ مرده زایی (8.87=RR)، ماکروزمی (7.38=RR)، زجر تنفسی (5.16=RR)، هیپوگلیسمی (13.38=RR)، یرقان نوزادی (3.28=RR) و ناهنجاری مادرزادی (7.28=RR) با یکدیگر اختلاف معنی داری نشان دادند (P<0.05) اما عوارض تاخیر رشد داخل رحمی، دیستوشی شانه، زایمان بریچ و نیاز به انسولین در بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که مرده زایی، ماکروزمی، زجر تنفسی، هیپوگلیسمی و یرقان نوزادی در زنان مبتلا به دیابت در دوران بارداری بیشتر از سایر زنان می باشد. بنابراین اقدامات پیشگیرانه از بیماری دیابت جدا از عوارض شدید عصبی، کلیوی، آناتومیک و... در همه مردم به ویژه در زنان باردار به دلیل عوارض و پیامدهای نامطلوب آن بر روند زایمان و نوزاد ضروری است.
    کلیدواژگان: آبستنی در دیابت، بیماری های نوزادان، مرگ و میر نوزادان
  • حسین نیک زاد، اکبر علی اصغرزاده، محمدحسین نصر اصفهانی، مهرنوش شفیعی، الهه میانه ساز صفحه 39
    سابقه و هدف
    امروزه برای افزایش میزان باروری در آزمایشگاه های IVF از تکنیک های مختلفی از جمله روش A.H برای کمک به خارج شدن جنین از زونا پلاسیدا استفاده می کنند. با توجه به گزارشات متناقض درباره تاثیر روش A.H بر میزان باروری در سال های اخیر، این مطالعه به منظور تعیین ارتباط A.H مکانیکی روی میزان باروری بر روی بیماران نابارور تحت درمان به روش IVF در مرکز ناباروری اصفهان در سال 1378 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت موردی شاهدی روی 296 زوج نابارور تحت درمان با روش IVF انجام شد. در گروه مورد 131 نفر و در گروه شاهد 165 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. گروه ها از نظر سن مادر، تعداد اووسیت آسپیره شده، تعداد اووسیت بارور شده و تعداد جنین های منتقل شده با هم مطابقت داده شدند و در ضمن در هر دو گروه جنین های با کیفیت مشابه استفاده شدند. میزان پیدایش حاملگی در گروه مورد و شاهد با استفاده از آزمون b-HCG و سونوگرافی تعیین شد. آنالیز داده ها در دو گروه با استفاده از آزمون های آماری t و c2 با ضریب اطمینان 95% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بین سن بیماران، تعداد اووسیت آسپیره شده، تعداد اووسیت بارور شده و تعداد و کیفیت جنین های منتقل شده در گروه های شاهد و مورد تفاوت معنی داری دیده نشد. میزان حاملگی در گروه شاهد و مورد به ترتیب 20.6 و 22.9 درصد بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    معنی دار نبودن تفاوت بین گروه مورد و شاهد در مطالعه حاضر شاید به دلیل نوع طراحی این تحقیق و مطابقت دادن اکثر متغیرهای موثر در دو گروه باشد. لذا می توان نتیجه گرفت که انجام شیوه AH بر روی جنین های تمام افراد داوطلب IVF ضرورت ندارد و انجام این شیوه برای افراد با پیش آگهی ضعیف در حامله شدن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بارورسازی آزمایشگاهی، Assisted hatching کمک شده، آبستنی
  • علی اکبر پور فتح الله ، مصطفی حاجی ملاحسینی، سهیلا سهیلی، مینو محرز، صدیقه امینی، مهناز آقایی پور، شهرام سمیعی صفحه 45
    سابقه و هدف
    عفونت با ویروس های عامل هپاتیت در بیماران مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان (HIV) به واسطه راه های انتقال مشابه به وفور وجود دارد. عفونت با این ویروس ها منجر به کاهش بقای بیماران مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان می گردد. اما برخلاف انتظار برخی مطالعات حکایت از این دارند که عفونت هم زمان باHGV سبب کاهش پیشرفت عفونت HIV به طرف ایدز و در پایان مرگ می شود. هدف از این تحقیق بررسی میزان فراوانی عفونت فعال HGV در مبتلایان به HIV در تهران بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به شکل توصیفی بر روی نمونه خون 103 بیمار مبتلا به HIV که به آزمایشگاه مرکزی سازمان انتقال خون تهران مراجعه کردند، صورت پذیرفت. آنالیز زیر دسته های لنفوسیت به روش فلوسایتومتری انجام گرفت و سپس به روش RT-PCR نمونه پلاسمای بیماران از نظر وجود HGV RNA بررسی شد و موارد HGV مثبت به روش PCR-ELISA تایید گردید.
    نتایج
    از 103 بیمار تحت بررسی، تعداد 16 نفر (15.5%) دارایHGV RNA بودند و مشاهده شد که فراوانیHGV در مبتلایان به HIV با تعداد لنفوسیت CD4+ بالای 500 سلول در میکرولیتر، بیشتر است.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با مطالعات مشابه این فراوانی بالا نیست و فراوانی بیشترHGV در مرحله نهفتگی بالینی احتمالا به دلیل فقدان HGV RNA در مرحله های پیشرفته عفونت HIV می باشد.
    کلیدواژگان: هپاتیت G، ویروس نقص دستگاه ایمنی انسان و عفونت هم زمان
  • اعظم باقری، ناهید سرافراز، محبوبه کفایی صفحه 51
    سابقه و هدف
    طولانی شدن بارداری از جنبه های مختلف، سلامت مادر و نوزاد را تحت تاثیر قرار می دهد. اگرچه بسیاری از محققین پذیرفته اند که انجام مداخلات درمانی قبل از شروع زایمان ضروری است ولی در مورد نحوه به کارگیری و زمان آن اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد. با توجه به فراوانی حاملگی طول کشیده و به منظور تعیین و مقایسه شاخص های لیبر، این مطالعه در مورد زنان بستری شده با تشخیص حاملگی طول کشیده طی سال های 83-82 در زایشگاه دکتر شبیه خوانی کاشان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی روی کلیه 450 زن باردار که هیچ مشکل طبی و یا مامایی نداشته و حداقل سن حاملگی آنها (بر اساس LMP و یا سونوگرافی زیر 30 هفته) 40 هفته بوده و جهت ختم حاملگی بستری شده بودند، انجام شد و شاخص های لیبر (دیلاتاسیون و افاسمان موقع پذیرش، دفعات القا، طول مدت بستری تا زایمان، نوع زایمان و دیستوشی) و اطلاعات مربوط به سابقه حاملگی طول کشیده، سن مادر و تعداد پاریتی تعیین و سپس بر حسب سن حاملگی در 4 گروه (40 هفته تا 40 هفته و سه روز، 40 هفته و چهار روز تا 41 هفته، 41 هفته و یک روز تا 41 هفته و سه روز و 41 هفته و 4 روز و بالاتر) با هم مقایسه شدند. نتایج با استفاده از آمارهای توصیفی، کای دو، تی زوجی، کروسکال والیس و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که 131 نفر (29.1%) از زنان در سن حاملگی بین 40 هفته تا 40 هفته و سه روز، 130 نفر (28.9%) در سن حاملگی بین 40 هفته و 4 روز تا 41 هفته، 150 نفر (3/33%) در سن حاملگی بین 41 هفته و یک روز تا 41 هفته و 3 روز و تنها 39 نفر (8.7%) در سن حاملگی بالای 5/41 هفته ختم حاملگی شده بودند که از آنان فقط 12 نفر (2.7%) سن حاملگی بیشتر از 42 هفته داشتند. دیلاتاسیون و افاسمان موقع پذیرش، نوع زایمان و دیستوشی در زنان مورد مطالعه بر حسب سنین مختلف حاملگی اختلاف معنی دار آماری نشان نداد. اما زنان از نظر طول مدت بستری، دفعات القا و علت سزارین بر حسب سن حاملگی با یکدیگر اختلاف داشتند (P<0.05) به طوری که با اقدام به ختم حاملگی در سنین کمتر طول مدت بستری و میانگین دفعات القا بیشتر شده و علت سزارین، اغلب عدم پاسخ به القا و مداخلات درمانی بود.
    نتیجه گیری
    ختم حاملگی در سن کمتر از 41.5 هفته به خاطر ترس از ناخوشی های مادر ضرورت نداشته و توصیه می شود با سیاست انتظار ختم حاملگی در زنان با حاملگی طولانی را حداقل تا 41.5 هفته به تعویق انداخت.
    کلیدواژگان: آبستنی طولانی مدت، زایمان، نسبت بیماری به سلامت، سزارین
  • الهام روان آسا، رضوان منیری، حسن سید امامی رضوی، سید حمیدرضا آقایان، علی رسولی، بابک ارجمند صفحه 56
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت سترون بودن دریچه های قلبی و آماده سازی آن ها به روش آسپتیک و به منظور تعیین میزان تاثیر کمپلکس آنتی بیوتیکی مورد استفاده بر استریل سازی دریچه های قلبی این تحقیق طی سال های 1380 تا 1384 در مرکز تحقیقات و بانک فرآورده های پیوندی ایران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی بر روی داده های موجود (Existing data) بر روی 848 نمونه قلبی که جهت عمل پیوند به مرکز تحقیقات و بانک فرآورده های پیوندی ایران ارسال شده بود، انجام پذیرفت. قطعاتی از دریچه های قلبی را در دو لوله آزمایش، یکی شامل کمپلکس آنتی بیوتیک و دیگری فاقد آن قرار داده و سپس به محیط آگار خون دار و آگار ائوزین متیلن بلو تلقیح و به مدت 24 ساعت در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد انکوبه گردید. عوامل آلوده کننده باکتریایی جدا شده و با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی استاندارد تعیین هویت گردیدند. میزان آلودگی قبل و بعد از مصرف کمپلکس آنتی بیوتیکی با استفاده از آزمون کای دو آنالیز گردید.
    نتایج
    آلودگی اولیه نمونه های تهیه شده از دریچه های قلبی 37.7% بوده که بعد از استفاده از آنتی بیوتیک میزان آلودگی به 5.4% کاهش پیدا کرده است (P<0.001). شایع ترین باکتری جدا شده از نمونه های قلبی قبل از استفاده از آنتی بیوتیک، انتروباکتر با 62 مورد (19.4%)، استرپتوکوک 55 مورد (17.2%) و کلبسیلا با 45 مورد (14.1%) بود. 46 مورد از نمونه های قلبی بعد از استفاده از آنتی بیوتیک آلوده بودند و شایع ترین باکتری جدا شده از نمونه های قلبی بعد از استفاده از آنتی بیوتیک کلبسیلا با 37 مورد (80.4%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان آلودگی بالا با کلبسیلا بعد از استفاده از آنتی بیوتیک پیشنهاد می گردد الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سوش های جدا شده از نمونه ها به ویژه باسیل های گرم منفی تعیین و آنتی بیوتیک مناسب انتخاب گردد.
    کلیدواژگان: سترون سازی، دریچه های قلب، آنتی بیوتیک ها
  • ایرج محمدفام، حمیدرضا ذکایی، نوا سیمایی صفحه 61
    سابقه و هدف
    حوادث شغلی یکی از مهمترین مشکلات کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه محسوب می شود. مهمترین بخش هزینه های این حوادث، هزینه های انسانی آنها می باشد. مرگ های ناشی از حوادث شغلی باعث اتلاف عمر، سال های کاری و هزینه های مرتبط می گردد.
    مواد و روش ها
    داده های مورد نیاز پژوهش از طریق چک لیست اختصاصی و با مراجعه به واحدهای مختلف سازمان تامین اجتماعی جمع آوری گردید. محاسبه هزینه های انسانی حوادث بر اساس تعیین سال های از دست رفته زندگی، سال های از دست رفته مشارکت اقتصادی و درآمد سالیانه افراد فوت شده صورت گرفت. هدف کلی این پژوهش محاسبه هزینه انسانی حوادث شغلی منجر به فوت بیمه شدگان استان تهران با استفاده از روش سرمایه انسانی بود.
    نتایج
    در سه سال مورد بررسی، حوادث شغلی منجر به فوت در استان تهران بیش از 7552 سال زندگی و 3656 سال مشارکت اقتصادی را از بین برده و هزینه ی انسانی آن بیش از 777 میلیارد ریال بوده است. سرانه هزینه انسانی برای هر فوت 3.36 میلیارد ریال و مجموع هزینه انسانی حوادث شغلی منجر به فوت سالانه معادل 0.03% کل تولید ناخالص داخلی بوده است.
    نتیجه گیری
    قابل توجه بودن هزینه های انسانی حوادث شغلی منجر به فوت، توجه بیشتر به ارایه خدمات ایمنی و بهداشت کار را طلب می کند.
    کلیدواژگان: حوادث ناشی از کار، هزینه ی انسانی، بیمه، تهران، مرگ، هزینه و هزینه سنجی
  • منصوره مومن هروی، حسن افضلی صفحه 67
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع بالای بروسلوز و عدم آگاهی از وضعیت بیماری در منطقه و به منظور به روز کردن اطلاعات و تعیین فراوانی نشانه های بالینی و یافته های سرولوژی مربوط به این بیماری، مطالعه اخیر روی بیماران بستری در بیمارستان بهشتی کاشان در سال های 82-1375 صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش توصیفی و از نوع Existing data روی 590 بیماری که با تشخیص اولیه بروسلوز بستری شده بودند صورت گرفت. نمونه ها را بیمارانی تشکیل دادند که با شکایات بالینی منطبق با بروسلوز مراجعه و آزمایش رایت یا کومبس رایت آنها بیش از 1.160 بود. اطلاعات دموگرافیک و یافته های بالینی و آزمایشگاهی بیماران از پرونده ها استخراج و در فرم های جمع آوری اطلاعات ثبت و نتایج به صورت آمار توصیفی ارایه گردید.
    نتایج
    از تعداد 380 بیمار 224 (59%) مذکر و 156 نفر (41%) مونث بودند. بیشتر بیماران در گروه سنی 39-20 سال 137 نفر (36.1%) قرار داشتند. فراوان ترین علت اصلی مراجعه بیماران تب با 19.2% و کمردرد با 14.5% بود. شایع ترین شکایت عمومی تب 75% و آرترالژی 70% بود. شایع ترین مفصل مبتلا به آرتریت ساکروایلیاک 29.7% و زانو 23.3% بود. 94.8% آزمون های رایت، 100% آزمون های کومبس رایت و 92.2% آزمون های 2 ME مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    تب و کمردرد شایع ترین علت اصلی مراجعه در بیماران بود. از این رو بروسلوز را باید در تشخیص افتراقی کلیه بیماران با تب طول کشیده و افرادی که از کمردرد و آرترالژی شاکی هستند قرار داد. با توجه به مثبت شدن آزمون رایت در اکثریت بیماران می توان از این آزمون به عنوان یک آزمون حساس و مطمئن به عنوان قدم اول تشخیص بهره جست.
    کلیدواژگان: بروسلوز، نشانه های بالینی، سرولوژی، فراوانی
|
  • Homayou Naderian *, Bahram Kazemi, Af De Vries Page 1
    Background
    Gene therapy is an important technique in clinical research which offers new visions for the treatment of genetic deficiencies. Gaucher disease caused by genetic deficiency of glucocerebrosidase (Gba) enzyme has attracted special consideration in gene therapy. The aim of this project is cloning and transfering of glucocerebrosidase enzyme gene to HEK cell line by enhanced lentiviral vector.
    Materials And Methods
    The cDNA of glucocerebrosidase enzyme gene was synthesized, amplified with specific primers by PCR methods, cloned in non-expressing vector and sequenced. The recombinant gene was subcloned in enhanced lentiviral vector by GFP reporter gene. After culturing the HEK cell line, the recombinant lentiviral vector was transferred to them and the transfer of Gba gene was examined by GFP reporter gene.
    Results
    The amplification and cloning of glucocerebrosidase enzyme gene was confirmed by restrictive enzymes. The sequence of Gba gene was compared correctly by its reported sequence. Subcloning of Gba gene in lentiviral vector was confirmed by different restrictive enzymes. The transfer of Gba recombinant gene was confirmed by reporter gene with flurecent proteins.
    Conclusion
    This project is a part of gene therapy protocol performed by the transferring of mouse glucocerebrosidase enzyme gene to HEK cells by lentiviral vector.
  • Sayed Mostafa Sharifi, Zahra Sooki *, Khosro Farhadi, Ali Karbasforushan Page 8
    Background
    Cesarean Section (C/S) is one of the most common surgical procedures in the world for which intrathecal anesthesia is a method of choice. This study was carried out to evaluate the effect of Midazolam in quality and duration of analgesia in S/C.
    Material And Methods
    This was a double blind randomized trial study in which 124 women with C/S were divided into 2 groups. In the first group Bupivacain plus normal saline was used (control group) and in the second one Bupivacain plus intrathecal Midazolam was injected (interventional group). The beginning and the end of sensation block, severity of pain before and after operation, vital signs (V/S), time of requesting the first analgesic and morbidity in both groups were evaluated and recorded. Independent t-test, k 2, Mann-Withny and Fisher exact test were used to analyze the data.
    Results
    This study showed that the duration of analgesia, 142.18 ± 55.19 minutes (M) in the control group and 178.06 ± 77.33 M in the case group, was significantly different. The severity of pain 15 M after operation was 1.21 ± 1.32 in the control group and 0.45 ± 1.11 in the intervention group. 120 M after operation it was 4.97 ± 2.1 in control group and 2 ± 1.64 in the intervention group representing a significant reduction in pain perception (p<0.007). Sensory block started 1.72 ± 0.052 M faster in the intervention group. Vital sign changes were not significantly different between the two groups. Nausea and vomiting were more frequent in the interventional group.
    Conclusion
    Intrathecal Midazolam plus Bupivacain is a suitable drug to decrease pain and increase the duration of analgesia in C/S.
  • Tahereh Mazoochi, Mogdeh Salehnia *, Mojtaba Rezazadeh Valojerdi, Sayed Javad Mowla, Ibrahim Hajizadeh Page 13
    Background
    Vitrification is a simple and ultra rapid technique for the conservation of fertility. In this study, we compare the in vitro development of preantral follicles obtained from fresh specimens with vitrified- warmed mouse ovaries.
    Materials And Methods
    This experimental study was carried out on 20, 14-day-old female mice (NMRI). Ovaries were vitrified with a solution containing ethylene glycol, ficoll 70 and sucrose in PB1 (EGFS40) for 5 min, and transferred directly into liquid nitrogen and stored for one week. Fast warming was done by descending sucrose at room temperature. Preantral follicles with 100-130 µm in diameter were mechanically isolated from fresh and vitrified-warmed ovaries and cultured in α-minimum essential medium (α-MEM) supplemented with 5% fetal bovine serum (FBS), 100 mIU/ml rFSH, 1% ITS, and 20ng/ml mrEGF in vitro for 10 days. Diameter of follicle, and, survival rate and number of antral follicles in both groups were compared using t-test and chi-square test, respectively.
    Results
    Isolated follicles from the vitrified and nonvitrified groups survived and grew in vitro culture. On the day 6 survival rates in the vitrified and fresh control groups were 72.1% and 78.6%, and, on the day 10, they were 66.9% and 72.6%, respectively. Follicle antrum formation was 37.5% in the vitrified group while it was 43.5% in the fresh group in the 10th day. On the day 2, the mean diameters of fresh and vitrified follicles were 158.11 ± 11.23 and 155.48 ± 8.35 and on the day 4, they were 201.56 ± 9.87 and 193.42 ± 8.46, respectively. There was no significant difference between the control and vitrified groups in these variables (p>0.05).
    Conclusion
    Taken together, cryopreservation of the ovary by vitrification seems to be a promising method to preserve ovarian follicles.
  • Sayed Alireza Ebadi *, Elham Rahimi Lenji, Mohsen Taghadosi, Ahmad Khorshidi, Hossein Akbari Page 20
    Materials And Methods
    This 3-month randomized and double blind clinical trial was conducted on 60 new cases of type 2 diabetes referred to diabetes center of Kashan. The effect of garlic on their blood sugar and HbA1C. was assessed Thirty patients were given 2 tablets of garlic 3 times per day (each tablet containing 400 mg dry garlic powder and over 1000 m g Allicin) and 30 patients (controls) received vitamin B1 tablets. Both groups were given the same diet and exercise programs. Before and after the treatment fasting blood sugar (FBS) and gelycated hemoglobin were measured and analyzed with t-test,
    Results
    The mean age in the garlic and control groups was 46.3 ± 3 and 45.7 ± 10 years, respectively. There was no significant difference in age, sex, and other diseases between the two groups. After 3 months, the garlic-treated group showed a significant reduction (49.5 mg/dl) in FBS (P<0.001) when compared with the control group. The garlic-treated group also had a significant reduction (1.5%) in gelycated hemoglobin (P<0.003) compared with the control group.
    Conclusion
    Garlic significantly reduced FBS and HbA1C in type 2 diabetic patients. Hence, it may be a candidate drug in the treatment of diabetes mellitus.
  • Zohre Sadat *, Farzane Saberi, Masoume Abedzadeh Page 26
    Background
    Preeclampsia is one of the most important risk factors for maternal mortality in the world. The immune maladaptation theory suggests that the tolerance to paternal antigens, resulting from prolonged exposure to sperm, protects against the development of preeclampsia. Due to controversies in this regard the present study was conducted with main objective to determine the relationship between the extent of exposure to sperm, before pregnancy, and the risk of preeclampsia in pregnant women referring to Shabih-Khani maternity Hospital of Kashan during 2005-2006.
    Materials And Methods
    A case-control study was carried out on 150 mothers with preeclampsia (case group) and 150 mothers without preeclampsia (control group). Preeclampsia was determined by blood pressure≥ and proteinuria≥+1 by dipstick testing. The duration of sperm exposure prior to pregnancy, and the frequency and duration of the use of barrier method contraception before pregnancy were compared in the two groups. All results were analyzed using c ², t-test, and Mann-Whitney U statistical test.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in confounding variables. The mean duration of sperm exposure prior to pregnancy in the case and control groups was 11.4 ± 14 and 12.4 ± 13.8 months, respectively. Mann-Whitney U test showed that this difference was not significant. c ² statistical test appeared no significant difference between the two groups in barrier methods contraception (80 and 88 women in the case and control groups, respectively). Also Mann-Whitney U test showed that regarding duration of using barrier method contraception no important variation is evident between the case and control groups (25.8 ± 21.9 and 28.7 ± 23.7 months, respectively).
    Conclusion
    We concluded that pre exposure to sperm, frequency and duration of using barrier contraception are not effective in the etiology of preeclampsia.
  • Abolfazl Mohammad-Beigi *, Sayed Hamid Reza Tabatabaee, Maryam Yazdani, Narges Mohammad-Salehi Page 33
    Background
    Diabetes accompanies over 8% of all pregnancies. It is associated with increased risk of complications of pregnancy and prenatal mortality. This study was conducted to determine the disadvantages of gestational diabetes on mother and new born in order to prevent neonatal and marital unpleasant outcomes.
    Material And Methods
    The present historical cohort study includes 420 mothers referring to Shiraz hospitals in 2006. Seventy cases were suffering from gestational diabetes. Data were pooled by questionnaires and analyzed by t-test and fisher exact tests in SPSS.
    Results
    The recurrence rate of gestational diabetes was 72.4%. There was a significant difference between the two groups in dead fetus (RR= 8.87), macrosommia (RR= 7.38), respiratory distress (RR= 5.16), hypoglycemia (RR= 13.38), neonatal jaundice (RR= 3.28), need to respiratory rehabilitation (RR= 3.17), anomalies (RR= 7.28) and cesarean delivery (RR= 1.96) (p<0.05). However, no statistical difference was appeared in intrauterine growth retardation, shoulder dystocia, breach labor, need to insulin, meconium problems, induction of labor, episiotomy and placenta disorders (P>0.05).
    Conclusion
    T his study showed that dead fetus, macrosomia, respiratory distress, hypoglycemia, and neonatal jaundice are more common in women with gestational diabetes than in other women. There fore, diabetes preventive practices are especially essential in pregnant women because of the unfavorable effects on labor and newborn baby.
  • Hossein Nikzad *, Akbar Asgharzadeh, Mohammad Hossein Nasr Esfehani, Mehrnoush Shafyei, Elahe Mianesaz Page 39
    Materials And Methods
    This case-control study was carried out on 296 infertile patients. Patients with assisted hatching were 131 (case group) and non-treated patients were 165 (control group). Patients’ age, number of oocytes aspirated, number of oocytes fertilized, and numbers of embryos transferred were matched. The pregnancy was determined by positive β -HCG, 14 days after transfer and implantation was defined as presence of gestational sac in uterus on sonography. Statistical analysis was done with the student t-test and χ 2 test. A P-value of less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    No significant difference was noted in the mean age of patients, the number of oocytes aspirated, the number of oocytes fertilized, and the number of embryos transferred between the case and control groups. In addition, no significant difference was observed in the rates of pregnancy between the hatched and control groups (22.9% versus 20.6%, respectively).
    Conclusion
    Assisted hatching has no significant impact on pregnancy rates in the patients population studied. Further data are needed to determine if assisted hatching has beneficial effect on pregnancy rate.
  • Ali Akbar Pourfathollah *, Mostafa Haji-Molla-Hoseini, Soheila Soheili, Minoo Mohraz, Sadighe Amini, Mahnaz Aghaiepour, Shahram Samiee Page 45
    Background
    Hepatitis virus infections are common in patients suffering from human immunodeficiency virus (HIV) infection due to similar transmission routes of these viruses. Hepatitis virus infections lead to impaired survival in HIV positive patients. In contrast to the expectations, some studies indicate that HGV infection slows down the progression and eventually death of AIDS patients. The aim of this study was to estimate the frequency of active HGV infection among HIV infected patients in Tehran.
    Material And Methods
    Flow cytometric analysis of lymphocyte subpopulations was performed on blood samples of 103 patients with HIV infection referring to the central laboratory of Iranian blood transfusion organization. Their plasma samples were analyzed for the presence of HGV RNA by RT-PCR. HGV Positive cases were confirmed by PCR-ELISA.
    Results
    Of 103 HIV-positive patients, 16 (15.5%) were HGV RNA-positive. It was apparent that the frequency of HGV in patients with CD4 count above 500 cell/μl is higher.
    Conclusion
    Sucha frequency is not high compared with those found in other studies. The high frequency of active HGV infection in patients with asymptomatic HIV infection may be due to the loss of active HGV infection in patients with advanced HIV infection.
  • Azam Bagheri *, Nahid Sarafraz, Mahboube Kafaee Page 51
    Background
    Prolonged pregnancy influences different aspects of maternal and neonatal health. Although it is accepted that drug intervention is necessary before labor in prolonged pregnancy but there is debate about the termination time of the pregnancy. Considering the importance and prevalence of this entity we studied the labor indices in the hospitalized women with prolonged pregnancy in Kashan, in 1382-1383.
    Material And Methods
    This descriptive study carried out on 450 women with gestational age of more than 40 weeks (based on their LMP or sonography before 30 weeks) admitted for termination of pregnancy by induction. They had no medical or obstetrical problem. Labor indices including dilatation and effacement at the time of admission, number of inductions, duration of hospitalization, dystocia and type of delivery, as well as mother’s age, history of prolonged pregnancy, and number of parturitions were recorded and then on the base of gestational age categorized in 4 following groups: 40w to 41w and 3days, 40w and 4days to 41w, 41w and 1days to 41w and 3days and 41w, 4days or more.
    Results
    Data showed that 131 women (%29.1) have terminated in 40 to 40w and 3days of gestation and 130 women (%28.9) in 40w and 4days to 41w, 150 women (%33.3) in 41w and 1days to 41w and 3days and only 39 women (%8.7) after 41w and 3 day 12 (2.7%) of which were more than 42 weeks. There wasn’t significant difference between women in dilatation and effacement on admission, dystocia and type of delivery but there was significant difference in the number of induction and duration of hospitalization. Termination of pregnancy in lower gestational age causes increased number of inductions and duration of hospitalization. The most frequent reason for cesarean section was lack of response to drug interventions and induction in lower gestational age.
    Conclusion
    We recommend no intervention for termination of delayed pregnancy up to 41.5 weeks in women without problem.
  • Elham Ravan Asa *, Rezvan Moniri, Hasan Emami Razavi, Sayed Hamid Reza Aghayan, Ali Rasuli, Babak Arjomand Page 56
    Background
    This study was carried out in the Iranian Tissue Bank Research and Preparation Center to evaluate the effectiveness of an antibiotic cocktail used for sterility of the cardiac valves and aseptic preparation method utilized for graft from March 2001 to February 2006.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study of existing data on 848 cardiac valve specimens received and processed for graft at the Iranian Tissue Bank Research and Preparation Center. From two small pieces of cardiac valves dissected, one piece was directly cultured on blood agar and Methylene blue agar. The other was put in a test tube containing an antibiotic cocktail and then was cultured. The cultured media was incubated at 37 º c for 24 hours. The isolated bacteria were identified by standard biochemical tests. The results were analyzed statistically by the Chi square test.
    Results
    The overall contamination rate for cardiac valves in the intact and treatment groups was 37.7% (320 out of 848) and 5.4% (46 out of 848), respectively (P > 0.001). Gram negative bacilli were the predominant isolates. Enterobacter sp.�in 19. 4 % (62 out of 320), Streptococci in 17.2% (55 out of 320), and Klebsiella sp. in 14.1% (45 out of 320) were the most common isolated gram negative bacilli from the intact samples. Total of 46 samples from antibiotic treatment group were contaminated, and Klebsiella sp. isolated from previous sample was the most common i.e. 80.4% (37 out of 46).
    Conclusion
    Klebsiella sp. is the most common bacterial agent isolated from the treated cardiac valves then, further studies are necessary for antibacterial susceptibility tests and selection of the appropriate antibacterial components of the cocktail.
  • Iraj Mohammadfam *, Hamid Reza Zokaei, Nava Simaei Page 61
    Background
    Occupational accidents are major health problems in both developed and developing countries. The most important aspect is death leading to loss of years of life and work. The objective of this study is evaluation of human costs of fatal occupational accidents in the insured employees by Human Capital method in Tehran.
    Materials And Methods
    Data for this study were collected through specific checklists filled in by referring to the branches of the Social Security Organization. Human costs were calculated by determination of the lost years of life, years of active economic function as well as annual income of the deceased people.
    Results
    In the three years of the study 7552 years of life and 3656 years of work have been lost because of the occupational accidents. Findings also showed that human cost for each occupational accident was 3.36 billion Rials. Human costs of fatal occupational accidents for each year of study was found to be equal to 0.03 percent of Iran’s GDP.
    Conclusion
    Very high expenses of occupational accidents mandates more attention to the occupational health and safety services.
  • Masoure Momen Heravi *, Hasan Afzali Page 67
    Background
    Considering the high prevalance of brucellosis and lack of definite data about its situation in our district this study was conducted to update our in knowledse and determine the frequency of clinical manifestations of hospitalized brucellosis patients in Beheshti Hospital of Kashan University of Medical Sciences during 1996-2003
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried on the existing data in medical records of 380 hospitalized patients with brucelosis in Beheshti Hospital of Kashan University of Medical Sciences (KAUMS). The subjects were the patients with symptoms compatible with brucellosis and wright titer≥1.160. Demographic, clinical and laboratory findings were extracted and the collected data analyzed.
    Results
    59% of the patients were male and 41% female. Most of the patients (80=21%) were in the age range of 10-19. The most common chief complaint of the patients was fever (19. 2 %) followed by low back pain (14. 6 %). The most common general complaints were fever (75 %), arthralgia) 70 (%, sweating (59.7 %), anorexia (33.6 %), and weight loss (14.7 %). The wright, coombs wright, and 2 ME were positive in 94.8 %, 100 %, 92.2% of cases, respectively.
    Conclusion
    Because of the high frequency of fever, low back pain and arthralgia in our patients, brucellosis must be considered in differential diagnosis of any prolonged febrile disease with low back pain and arthralgia. Wright test was positive in most of the patients (94.8%), so it can be used as a reliable and sensititve test for the diagnosis of brucellosis.