فهرست مطالب

مجله فیض
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 75، خرداد و تیر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/07
  • تعداد عناوین: 13
|
  • علیرضا کمکی*، بهمن رسولی، سحر رسولی، سیامک شهیدی، عبدالرحمن صریحی صفحات 101-109
    سابقه و هدف
    اندوکانابینوئیدها یکی از سیستم های آندوژن هستند که حافظه و یادگیری را تحت تاثیر قرار می دهند. در مورد تداخل کانال های کلسیمی نوع L و سیستم کانابینوئیدی در حافظه و یادگیری اختلاف نظر وجود دارد. در این مطالعه اثر تجویز حاد URB597 (مهارکننده تجزیه کانابینوئیدها) که به دنبال تجویز مزمن وراپامیل (مهارکننده کانال کلسیمی) صورت گرفته است را بر تست یادگیری احترازی غیرفعال (Passive Avoidance; PA) مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه رفتاری از 70 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد که به 7 گروه 10 تایی تقسیم شدند. حیوانات با دوز mg/kg 10، 25، 50 وراپامیل یا سالین به عنوان حلال وراپامیل به مدت 13 روز تیمار شدند (روزانه یک وعده). قبل از انجام تست PA یک تزریق تک دوز از سالین، وراپامیل و یا URB597 mg/kg) 3/0) بسته به گروه حیوان مورد آزمایش صورت گرفت و سپس، تست PA انجام می شد. تست به خاطرآوری 24 ساعت بعد از یادگیری صورت می گرفت.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد که URB597 و وراپامیل اکتساب و به خاطرآوری را در تست PA تضعیف می نمایند. هم چنین، نتایج این تحقیق نشان می دهد که URB597 تا حدودی اثرات مهاری وراپامیل بر اکتساب و به خاطرآوری را در تست PA تشدید می نماید.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که کانال های کلسیمی نوع L دارای یک نقش در اعمال مغزی از قبیل یادگیری و حافظه می باشند. هم چنین، یک تداخل عمل بین کانال های کلسیمی و سیستم کانابینوئیدی وجود دارد. به نظر می رسد که این اثرات مربوط به تغییر اندوکانابینوئیدها در ساختمان های عصبی است که در فرآیندهای یادگیری و حافظه نقش دارند.
    کلیدواژگان: اندوکانابینوئید، URB597، احترازی غیرفعال، یادگیری و حافظه، موش صحرایی، وراپامیل
  • عبدالرحمن صریحی، زینب محمدی*، ناصر میرازی، علیرضا کمکی صفحات 110-115
    سابقه و هدف
    باکلوفن آگونیست گیرنده گابا- ب و فلومازنیل آنتاگونیست گیرنده های بنزودیازپینی می باشد که در ورود کلر از طریق گیرنده های گابا تسهیل ایجاد می نماید. هدف این مطالعه بررسی اثر فلومازنیل بر فراموشی القایی توسط باکلوفن در مدل حافظه احترازی غیر فعال در موش صحرایی نر بود.
    مواد و روش ها
    49 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (250-200 گرم) به 7 گروه 7 سری به طور تصادفی تقسیم گردیدند که شامل گروه های زیر بودند: کنترل شوک دیده، شوک ندیده و بدون دارو وگروه های دریافت کننده باکلوفن (I.P. mg/kg 10) و فلومازنیل (I.P mg/kg 5/0) به تنهایی و بالاخره سه گروه دریافت کننده باکلوفن که به ترتیب فلومازنیل را نیز در زمان های 5، 90 و360 دقیقه پس از آموزش در یافت کردند. موش ها توسط دستگاه احترازی غیر فعال آموزش داده شدند و 48 ساعت بعد آزمون به خاطرآوری انجام شد. زمان تاخیر اولین ورود (STL)، زمان باقی ماندن در اتاق تاریک و تعداد ورود به اتاق تاریک، در مورد هر یک از موش ها ثبت گردید.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاضر اثرات القاء فراموشی باکلوفن را تایید نمود. فلومازنیل به تنهایی اثری بر حافظه احترازی غیرفعال نداشت؛ هرچند 90 دقیقه بعد از آموزش توانست فراموشی القاء شده توسط باکلوفن را مهار کند.
    نتیجه گیری
    فلومازنیل قادر است اثر مهاری باکلوفن را آنتاگونیزه نماید. احتمالا با بالارفتن غلظت فلومازنیل، این ترکیب از طریق اثر بر گیرنده های گابا-ب می تواند اثر ماندگاری حافظه را بیشتر نماید.
    کلیدواژگان: حافظه احترازی، باکلوفن، فلومازنیل، موش صحرایی
  • مریم مامن پوش، علیرضا آقایوسفی، امرالله ابراهیمی*، رضا میرمهدی صفحات 116-121
    سابقه و هدف
    صرع از فراگیرترین اختلالات مغزی است که در جوامع مختلف بین نیم تا یک درصد افراد جامعه را مبتلا می سازد. هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر بخشی آموزش مهارت های مقابله (مقابله درمان گری) بر کاهش تنیدگی بیماران مبتلا به صرع بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. آزمودنی ها شامل 60 نفر از مصروعین عضو انجمن صرع استان اصفهان، در شش ماه دوم سال 1389 بودند که به صورت تصادفی از لیست اسامی اعضای انجمن صرع استان اصفهان انتخاب شده و در دو گروه 30 نفره ی آزمایش و کنترل قرار گرفتند. سپس، برنامه آموزش و تمرین آموزش مقابله با استرس در هشت هفته ی دو ساعته اجرا شد. پیش و پس از اجرای آموزش و تمرین، پرسشنامه ی مقابله ی لازاروس – فولکمن، مقیاس افسردگی، استرس و اضطراب و Depression، Anxiety، Stress Scale (DASS) تکمیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که 60 درصد افراد گروه آزمایش و 3/53 درصد افراد گروه کنترل زن بوده اند. بیشتر پاسخ گویان در گروه آزمایش (7/36 درصد) در محدوده ی سنی 24-18 سال و در گروه کنترل 30 درصد افراد در محدوده ی سنی 24-18 سال بوده اند. یافته ها نشان داد آموزش مهارت های مقابله با استرس بر کاهش تنیدگی افراد مصروع موثر است (01/0> P). هم چنین، مهارت آموزی مقابله با استرس بر نمرات همه خرده مقیاس های راه های مقابله ای به جز دوری جویی، خویشتن داری، و مسولیت پذیری موثر بوده است (01/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش حاکی از آن است که آموزش مهارت شیوه های مقابله به عنوان یک روش درمانی می تواند در طرح درمانی این بیماران ادغام شود.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های مقابله، مقابله درمانگری، تنش، صرع
  • مصطفی اکبرزاده خیاوی، سیدعلی رحمانی، تاج الدین اکبرزاده خیاوی، اعظم صفری* صفحات 122-127
    سابقه و هدف
    نواحی حاوی فاکتورهای آزوسپرمی (AZF) واقع در بازوی بلند کروموزوم Y دارای ژن هایی است که نقش و عملکرد خاص آنها در اسپرماتوژنز به طور کامل مشخص نشده است. از این رو، شناخت ارتباط بین ریز حذف های نواحی AZF با ناباروری در مردان، تشخیص، درمان و مشاوره ژنتیک را مقدور می سازد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر بر روی 47 مرد نابارور مبتلا به آزوسپرمی با دلایل غیر انسدادی مراجعه کننده به بخش ناباروری بیمارستان الزهراء تبریز و کاریوتایپ نرمال انجام گردید. غربال گری مولکولی ناحیه AZF بر روی DNA ژنومی خون محیطی انجام گردید. تکنیک Multiplex PCR و دو مجموعه از پرایمرهای STS برای تشخیص ریز حذف های نواحی AZF و توالی های ویژه بر روی کروموزوم Y استفاده گردید.
    نتایج
    از بین 47 مرد نابارور، 17 بیمار (17/36 درصد) دارای ریزحذف های کروموزوم Y در نواحی AZFc و AZFd بودند (05/0>P). از این 17 نفر 14 بیمار در ناحیه AZFc و دو بیمار تواما در دو ناحیه AZFc+d و یک بیمار در ناحیه AZFd دارای ریزحذف بودند. نتایج نشان داد ریزحذف های نواحی AZF تاثیر معنی داری بر بروز آزواسپرمی در مردان نابارور دارد.
    نتیجه گیری
    تجزیه و تحلیل ریزحذف های کروموزوم Y به عنوان یک آزمایش مولکولی با اهمیت برای کسب اطلاعات ژنتیکی قابل اعتماد در مردان مبتلا به ناباروری، قبل از استفاده از تکنیک های کمک باروری توصیه می شود؛ این امر به کاهش هزینه ها و مشکلات این تکنیک کمک خواهد نمود.
    کلیدواژگان: فاکتور آزوسپرمی (AZF)، اسپرماتوژنز، ریزحذف های کروموزوم Y، ناباروری مردان
  • رحیم گل محمدی*، سید مهدی بهشتی نصر صفحات 128-134
    سابقه و هدف
    در رابطه با اثر تمرین ورزشی بر روی ساختار جیروس دندانه ای هیپوکامپ حیوانات صرعی با پنتلین تترازول (PTZ) اطلاعات ضد و نقیضی گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ورزش بر تعداد سلول های بافت جیروس دندانه ای هیپوکامپ موش صحرایی صرعی شده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش نر صحرایی به صورت تصادفی در 4 گروه 10 تایی قرار گرفتند که شامل گروه 1- سالم بدون تمرین ورزشی؛ 2- گروه صرعی شده با PTZ بدون تمرین ورزشی؛ 3- گروه سالم که تمرین ورزشی می گرفتند؛ و 4- گروه صرعی شده با PTZ بودند. پس از گذرندان دوره ورزش (6 هفته) حیوانات بی هوش شدند و مغز آن ها خارج و ثابت شد. بعد از پاساژ بافتی، مقطع گیری و سپس رنگ آمیزی شدند. با روش ایمونوهیستوشیمی میزان مرگ سلول های ناحیه ی هیپوکامپ نیز بررسی شد.
    نتایج
    میانگین تعداد سلول های سالم جیروس دندانه ای هیپوکامپ در موش های که صرعی شده بودند و ورزش می گرفتند (ورزش+PTZ) به طور معنی داری بیشتر از گروهی بود که صرعی شده (PTZ) و ورزش نمی گرفتند. هم چنین، این تغییرات در حیوانات سالم که ورزش می گرفتند به صورت معنی داری بیشتر از گروه کنترل و صرعی شده بود که ورزش نمی گرفتند. مرگ فیزیولوژیک سلول های جیروس دندانه ای هیپوکامپ در موش های صرعی شده بیشتر از گروه کنترل (سالم)، و صرعی شده بود که تمرین ورزشی می گرفتند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که صرع تجربی (کیندلین گ) با پنتلین تترازول موجب کاهش نورون های سالم در ناحیه ای جیروس دندانه ای هیپوکامپ می شود، در حالی که ورزش تغییرات مورفولوژی نورون های سالم جیروس دندانه ی هیپوکامپی را به تاخیر می اندازد.
    کلیدواژگان: پنتلین تترازول، ورزش، هیپوکامپ، موش صحرایی، صرع
  • محسن تقدسی، آمنه فهیمی فر * صفحات 135-144
    سابقه و هدف
    سرطان یک مسئله جهان گستر بوده، آمار مبتلایان به آن در همه سنین رو به افزایش است و می تواند بر جنب ه های مختلف زندگی بیماران تاثیر گذارد. یکی از مهمترین مسایل در زمینه سرطان، ضرورت کاهش مشکلات روان شناختی و افزایش کیفیت زندگی این بیماران است. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر مرور زندگی با رویکرد معنوی بر کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی در مبتلایان به سرطان در شهر کاشان انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه 40 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای هر دو گروه پرسشنامه کیفیت زندگی EORTC QLQ - C30 قبل از مداخله تکمیل گردید. سپس، برای گروه آزمایش 6 جلسه مشاوره فردی درمان مرور زندگی با رویکرد معنوی انجام شد. یک هفته بعد از آخرین جلسه، مجددا پرسشنامه کیفیت زندگی EORTC QLQ - C30 برای دو گروه تکمیل گردید.
    نتایج
    میانگین نمره کیفیت زندگی گروه آزمایش از 5/27 در پیش آزمون به 75 در پس آزمون و در گروه کنترل از 75/33 در پیش آزمون به 87/21 در پس آزمون تغییر کرد. با توجه به نتایج به دست آمده کیفیت زندگی در گروه آزمایش پس از اجرای مرور زندگی به طور معنی دار افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    درمان مرور زندگی با رویکرد معنوی باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان می شود؛ بنابراین، درمان مذکور می تواند به عنوان یک روش موثر جهت بهبود کیفیت زندگی این بیماران به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرطان، کیفیت زندگی، مرور زندگی با رویکرد معنوی
  • زهرا نجفی، زهرا تقربی*، محمد شهریاری کله مسیحی صفحات 145-150
    سابقه و هدف
    اختلالات خواب یکی از شایع ترین مشکلات بیماران تحت درمان با همودیالیز است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر رایحه درمانی بر کیفیت خواب بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر بر روی60 بیمار تحت درمان با همودیالیز مراجعه کننده به مراکز دیالیز بیمارستان های اخوان کاشان و شهدای لنجان زرین شهر که با روش مستمر انتخاب شدند، انجام گردید. بیماران واجد شرایط به روش تصادفی سازی بلوکی به دو گروه آزمون (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تخصیص داده شدند. گروه آزمون در طی مطالعه اسانس اسطوخودوس را استشمام کرده و گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای از سوی پژوهشگر دریافت نکردند. در شروع و پایان مطالعه، نسخه فارسی استاندارد پرسش نامه کیفیت خواب پیتزبرگ تکمیل شد.
    نتایج
    اگرچه میانگین نمره کل کیفیت خواب در شروع مطالعه، در گروه آزمون (407/3 ± 67/12) و کنترل (940/3 ± 83/13) تفاوت آماری معنی داری نداشت، اما در پایان مطالعه تفاوت معنی داری بین میانگین نمره کل کیفیت خواب گروه آزمون (483/3 ± 93/7) و کنترل (249/4 ± 50/13) مشاهده شد (0001/0> P).
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس در بهبود کیفیت خواب بیماران همودیالیزی تاثیر مثبت داشته و می تواند به عنوان یک روش غیرتهاجمی، آسان و کم هزینه در درمان اختلالات خواب این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، اسطوخودوس، کیفیت خواب، همودیالیز
  • محمد ابراهیم بهرام، فاطمه عصاریان، فاطمه عطوف، محسن تقدسی، نگار عکاشه، گودرز عکاشه * صفحات 151-158
    سابقه و هدف
    اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)، از اختلالات شایع روانپزشکی کودکان است و ممکن است به فرآیند تحول استعدادهای ذهنی و مهارت های اجتماعی عاطفی کودک آسیب وارد کند. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین هوازی اینتروال دویدن بر کودکان دختر مبتلا به ADHD مقطع ابتدایی شهرستان کاشان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 120 نفر از دانش آموزان دختر مبتلا به ADHD مقطع ابتدایی شهرستان کاشان در سال 90-1389 انجام شد. بدین منظور ابتدا پرسشنامه ی علائم مرضی کودکان (CSI-4) که با توجه به ملاک های تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-IV) تدوین شده است، توسط معلمان و والدین دانش آموزان تکمیل گردید، سپس تعداد 30 نفر دارای بالاترین اختلال بیش فعالی، به صورت هدفمند انتخاب شده و با روش بلوک های تصادفی در گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامه ی تمرینی هوازی اینتروال دویدن، به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت 60 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. برای ارزیابی اثر بخشی تمرینات در دو گروه از آنالیز کوواریانس استفاده شد.
    نتایج
    دوازده هفته تمرین هوازی اینتروال دویدن بر درمان و کاهش نشانگان ADHD در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل تاثیر معنی داری داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    فعالیت اینتروال هوازی می تواند به عنوان یک روش غیر تهاجمی و غیر دارویی تاثیر مثبتی بر کاهش علائم کودکان دارای ADHD داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اینتروال، بیش فعالی، نقص توجه
  • بتول زمانی*، غلامرضا خسروی، مصطفی رضایی طاویرانی، مرضیه هاشمی طاخونچه، سعید حیدری کشل صفحات 159-166
    سابقه و هدف
    استئوآرتریت (OA) شایع ترین بیماری دژنراتیو مفصلی و مهم ترین علت ناتوانی بیماران مسن می باشد. آسیب غضروف یک مشکل عمده در بیماری استئوآرتریت است. در این مطالعه به منظور فهم پاتوژنز استئوآرتریت به بررسی پروتئوم کندورسیت غضروف بیماران مبتلا به استئوآرتریت در مقایسه با غضروف نرمال پرداخته ایم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پروتئین های غضروف 7 بیمار مبتلا به استئوآرتریت در مرحله نهائی، که اندیکاسیون آرتروپلاستی داشتند با 7 نمونه غضروف سالم مقایسه شده و پروتئین ها با روش ژل الکتروفورز دو بعدی فلورسانت (2D- DIGE) آنالیز شدند. افتراق بین پروتئین های استخراج شده توسط pH ایزوالکتریک و وزن مولکولی تعیین شده و برای آنالیز از نرم افزار Progenesis same spot استفاده شده است.
    نتایج
    در این مطالعه از بین 25 پروتئین آنالیز شده تعداد 8 پروتئین شامل پروتئین های استئونکتین، کلاسترین، کاتپسین، کلاژن تیپ 2، کندروادهرین، کربنیک انهیدراز، اکتیوین A و ((HSP Heat shock protein بین دو نمونه اختلاف داشتند که تغییرات آنها به صورت زیر می باشد: سطح پروتئین های استئونکتین، کلاسترین، کاتپسین و کلاژن تیپ 2 در نمونه های مبتلا به استئوآرتریت نسبت به نمونه های سالم کاهش یافته و سطح پلی پپتید کندروادهرین و آکتین A در نمونه های مبتلا به استئوآرتریت افزایش بارزی داشت.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت روش 2D-DIGE و MS توانایی نشان دادن تغییر در بروز پروتئین ها در غضروف مبتلایان به استئوآرتریت را دارد و مشخص شدن تغییر در پروتئوم راه را برای بررسی های بیشتر در مورد پاتوژنز استئوآرتریت فراهم می کند.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، پروتئوم، پروتئومیکس، کندروسیت، 2D، DIGE
  • فاطمه اخوان تفتی، هنگامه زندی*، محمود وکیلی، سید مرتضی موسوی، محدثه زارعی صفحات 167-174
    سابقه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی غیرتخمیری و فرصت طلب است که عامل10 تا 15 درصد عفونت های بیمارستانی و زخم سوختگی در جهان است. این باکتری با مکانیسم های مختلف به انواع آنتی بیوتیک ها مقاوم می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی آنزیم های بتالاکتاماز با طیف گسترش یافته (ESBL) و آنزیم های متالوبتالاکتاماز (MBL) در سویه های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از زخم سوختگی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 180 نمونه زخم سوختگی از بیماران بستری در بیمارستان سوانح سوختگی اخذ شده و کشت داده شد. کلونی های مشکوک به سودوموناس آئروژینوز ا با روش های بیوشیمیایی معمول تعیین هویت شدند. برای سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی از روش کربی بائر، آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف از روش Combination Disk و آنزیم های متالوبتالاکتاماز از روش Etest MBL استفاده شد.
    نتایج
    از 180 نمونه کشت داده شده، 54 (30 درصد) ایزوله به عنوان سودوموناس آئروژینوزا تعیین هویت شد که 22 درصد (12 نمونه) دارای ESBL و 5/29 درصد (16 نمونه) دارای MBL بودند. در مجموع 42 (79 درصد)،40 (74 درصد)، 40 (74 درصد)، 38 (70 درصد)، 35 (66 درصد)، و 34 ایزوله (62 درصد) به ترتیب نسبت به سفتیزوکسیم، ایمیپنم، جنتامایسین، پیپراسیلین، سفپیم، مروپنم، و ارتاپنم مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع آنزیم های ESBL و MBL و مقاومت آنتی بیوتیکی در بیمارستان سوانح سوختگی بالا است و نیاز است که اقداماتی مانند سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی، تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها و کنترل عوامل مساعد کننده انجام شود. با توجه به اینکه آنزیم های ESBL و MBL کلاس های گوناگونی دارند و شیوع آنها در مناطق مختلف متفاوت است، لازم است بررسی های ملکولی در این زمینه انجام گردد.
    کلیدواژگان: متالوبتالاکتاماز، بتالاکتاماز، سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، سوختگی
  • حمیدرضا آقادوست، احمدعلی فردوسی، داود آقادوست*، نازیلا آقادوست صفحات 175-180
    سابقه و هدف
    به منظور مقایسه نتایج بینایی عمل جراحی آب مروارید در دو گروه از بیماران یک چشمی (چشم دیگر فاقد دید یا دارای دید کمتر از 200/20) این مطالعه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر کل بیماران یک چشمی با آب مروارید (که بهترین دید اصلاح شده چشم آنها کمتر از 200/20 بود) مورد مطالعه قرار گرفتند. حدت بینایی بر اساس تابلو اسنلن قبل از عمل و سه ماه بعد از عمل، عوارض عمل جراحی، علت کاهش دید در چشم دیگر بیماران در فرم اطلاعاتی ثبت گردید. تمام بیماران حداقل به مدت 3 ماه پیگیری شدند.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران 13 ± 52 سال بود. پنجاه و هشت درصد از بیماران زن بودند. شایع ترین علت های کاهش دید در چشم دیگر بیماران گروه اول به ترتیب رتینوپاتی دیابتی (4/32 درصد) و تروما (31 درصد) و در گروه دوم به ترتیب رتینوپاتی دیابتی (7/41 درصد)، بیماری های وابسته به سن در ماکولا (6/18 درصد) و تروما (2/14 درصد) بود. سه ماه بعد از عمل جراحی در 58 درصد از بیماران گروه اول و 42 درصد از بیماران گروه دوم بهترین دید اصلاح شده بالاتر از 40/20 بود. نتایج بینایی بعد از سه ماه در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (834/0=P).
    نتیجه گیری
    عمل جراحی آب مروارید به روش فیکو و گذاشتن لنز داخل چشمی در بیماران یک چشمی بی خطر بوده و باعث بهبودی دید در آنها می شود.
    کلیدواژگان: آب مروارید، رتیونوپاتی دیابتی، فیکوامولسیفیکاسیو ن
  • غلام حسین کاظمیان، علیرضا منافی، فریده نجفی*، محمد امین نجفی صفحات 181-188
    سابقه و هدف
    درمان های متعددی برای شکستگی اینترتروکانتریک ذکر شده است. به نظر می رسد نتایج درمان با اکسترنال فیکساتور در بیماران مسن با ریسک بالا از نظر بیماری های پزشکی مطلوب است. به علاوه، مرگ و میر ناشی از این درمان کمتر از سایر درمان ها می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه ی دو درمان متفاوت برای شکستگی های اینترتروکانتریک در افراد مسن و با ریسک بالا بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد. 60 بیمار مسن با ریسک بالا با میانگین سنی 78 سال به صورت تصادفی به دو گروه درمانی تقسیم شدند. در گروه اول درمان با اسکلتال تراکشن و در گروه دوم درمان با اکسترنال فیکساتور انجام شد.
    نتایج
    همه شکستگی ها بهبود پیدا کردند. ریداکشن قابل قبول در 8 بیمار از گروه اسکلتال تراکشن و 26 بیمار از گروه اکسترنال فیکساتور مشاهده شد. میانگین مدت بستری در گروه اول و گروه دوم به ترتیب 3/14 و 2/2 روز بود. تفاوت بین دو گروه با توجه به میزان ریداکشن قابل قبول و مدت بستری از نظر آماری معنی دار بود (05/0>P).
    12 ماه بعد از جراحی میانگین (Harris Hip Score (HHS در گروه اول و دوم به ترتیب 57 و 66 بود که تفاوت معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    درمان با اکسترنال فیکساتور درمانی موثر برای شکستگی های اینترتروکانتریک در افراد مسن و با ریسک بالا می باشد. مزایای این روش شامل سریع و ساده بودن آن، خونریزی کم، کم بودن مواجهه با اشعه، ترخیص زودرس از بیمارستان، هزینه های کمتر و نتایج عملی مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی اینترتروکانتریک، اکسترنال فیکساتور، اسکلتال تراکشن، Harris Hip Score
  • علیرضا شریف، محمدرضا شریف صفحات 189-193
    سابقه و هدف
    لنفادنیت هیستیوسیتیک نکروزان کیکوچی یک بیماری نادر التهابی است که به طور معمول غدد لنفاوی گردن را درگیر می نماید. این بیماری خوش خیم بوده و بدون درمان خاصی در عرض چند هفته تا چند ماه خود به خود بهبود می یابد. این بیماری از نظر کلینیکی و پاراکلینیکی با لنفوم شباهت زیادی دارد و تشخیص قطعی آن با بررسی پاتولوژیک غدد لنفاوی میسر می شود.
    معرفی بیمار: بیمار خانم 26 ساله ای می باشد که دچار تب و لرز و تورم سمت راست گردن همراه با درد اندام تحتانی، تهوع، کاهش اشتها و سردرد از حدود 10 روز قبل شده بود و در معاینه طحال نیز حدود 5 سانتی متر زیر لبه دنده لمس می شد. با توجه به تب، آدنوپاتی بزرگ گردنی، اسپلنومگالی، لکوپنی و افزایش ESR وی که علی رغم درمان آنتی بیوتیکی ادمه داشت، و سایر بررسی ها که طبیعی بود، جهت رد لنفوم بیوپسی غده لنفاوی انجام شد. در نهایت بیماری وی کیکوچی تشخیص داده شد و بیمار پس از 20 روز بستری مرخص گردید.
    نتیجه گیری
    در هر بیمار به خصوص خانم جوان با تب طولانی و بزرگی غده لنفاوی باید این بیماری را در تشخیص افتراقی قرار داد و در اقدامات تشخیصی، بیوپسی غده لنفاوی را در نظر داشت.
    کلیدواژگان: بیماری کیکوچی، لنفادنوپاتی گردنی، تب طول کشیده
|
  • Alireza Komaki *, Bahman Rasouli, Sahar Rasouli, Siamak Shahidi, Abdorrahman Sarihi Pages 101-109
    Background
    Endocannabinoids are one of the endogenous systems that modulate the learning and memory. There is currently debate over the interaction between L-type Ca2+ channels and endocannabinoid system on the learning and memory. The aim of this study was to examine the effects of acute administration of URB597, as endocannabinoid breakdown inhibitor, following chronic administration of verapamil, as Ca2+ channels blocker, on passive avoidance (PA) test.
    Materials And Methods
    This behavioral study was carried out on 70 male Wistar rats. Animals were divided into seven groups (n=10 in each group). Rats were treated with verapamil hydrochloride (10, 25, 50 mg/kg, i.p.) or saline as the solvent of verapamil for 13 days (once daily). Before PA test, a single injection of saline, verapamil or URB597 (0.3 mg/kg, i.p.) was done. Then PA training was started. Retrieval test was done 24 h after training.
    Results
    Results showed that both URB597 and verapamil decreased the acquisition and retrieval of PA task. Moreover, URB597 can augment the inhibitory effect of verapamil on acquisition and retrieval of PA test.
    Conclusion
    It can be concluded that L-type calcium channels may have a role in learning and memory. Also, there is an interaction between Ca2+ channels and endocannabinoid system. This may be due to changes made by endocannabinoids in neural structures involved in learning and memory processing.
    Keywords: Endocannabinoid, URB597, Passive avoidance, Learning, memory, Rat, Verapamil
  • Abdorahman Sarihi, Zeynab Mohammadi *, Naser Mirazi, Alireza Komaki Pages 110-115
    Background
    Baclofen as a GABA-B receptor agonist and flumazenil as a benzodiazepine receptor antagonist facilitate chloride influx via GABA receptors. The aim of this study was to investigate the effect of flumazenil on baclofen-induced amnesia in passive avoidance learning in male rats.
    Materials And Methods
    In this study, 49 male rats (200-250 gr) were randomly divided into 7 groups (n=7): non-shocked, shocked, flumazenil (0.5mg/kg, i.p.), baclofen (10 mg/kg, I.P.), and three groups which received baclofen together with flumazenil at 5, 90 and 360 min post-training. Animals were examined by shuttle box for avoidance learning and retrieval test was done 48 h after learning. The step through latency and passive avoidance response including time in dark chamber and number of entrance were recorded and analyzed.
    Results
    The amnesic effect of baclofen was confirmed by the results of our study. Flumazenil alone had no effect on passive avoidance memory, although 90 min after training it inhibited the baclofen-induced amnesia.
    Conclusion
    It seems that flumazenil is able to antagonize the inhibitory effect of baclofen. It can be concluded that flumazenil in the elevated concentrations can affect GABA-B receptors and have long lasting effect on memory retention.
    Keywords: Avoidance memory, Baclofen, Flumazenil, Rat
  • Maryam Mamanpush, Alireza Aghayusefi, Amrollah Ebrahimi *, Reza Mirmahdi Pages 116-121
    Background
    Epilepsy is one of the most prevalent brain disorders affecting 0.5-1% of people in different societies. The aim of this study was to evaluate the effect of coping skills training on reducing stress in patients with epilepsy.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 60 patients with epilepsy were selected randomly from a list of the members of Isfahan Epilepsy Association in the second half of 2011. The participants were divided into the experimental and control groups (n=30 in each group). The training and practice of stress management were conducted one two - hour session per week for eight weeks. Before and after the training and practice, Lazarus-Folkman coping questionnaire and Depression, Anxiety, Stress scale (DASS) were completed for both groups.
    Results
    The results showed that 60% and 53% of the cases were women in the experimental and control groups, respectively. The age of most respondents in the experimental (36.7%) and control (30%) groups was in the range of 18-24 years. Results revealed that coping skills training can reduce tension in patients with epilepsy (P<0.01). Moreover, coping skills training significantly affected all subscales of coping strategies scores except for avoidance, self-control and responsibility.
    Conclusion
    Findings showed that coping skills training can be recommended as an add-on treatment plan in patients suffering from epilepsy.
    Keywords: Coping skills training, Coping therapy, Stress, Epilepsy
  • Mostafa Akbarzadeh, Khiavi, Seyyed Ali Rahmani, Tajedin Akbarzadeh, Khiavi, Azam Safary * Pages 122-127
    Background
    The Y-chromosome azoospermic factor (AZF) regions consist of genes whose specific roles and functions in spermatogenesis have not been completely clarified. Hence, recognition of the association between AZF microdeletions and male infertility has suggestions for the diagnosis, treatment, and genetic counseling among infertile patients.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 47 infertile men with non-obstructive azoospermic and normal karyotypes referred to infertility center of Alzahra hospital in Tabriz. Molecular AZF screening technique was performed on the genomic DNA from peripheral blood samples. Multiplex PCR and two different sets of sequence-tagged sites (STS) were used to detect the microdeletions in Y-chromosomal AZF regions and the Y specific sequences.
    Results
    Seventeen (36.17%) out of 47 infertile men had deletions in the AZFc and AZFd regions (P<0.05). Among the 17 azoospermic subjects harbouring Y chromosome microdeletions, fourteen were detected in AZFc, two in AZFc+d and one in AZFd regions. Therefore, microdelitions in the AZF regions have a significant effect on azospermia occurrence in the infertile men.
    Conclusion
    Y-chromosome microdeletion analysis can be recommended as an important molecular test among infertile males to obtain reliable genetic information before the administration of assisted-reproductive techniques. It will help to decrease the cost and technical difficulty of the procedure.
    Keywords: Azoospermic factor, Spermatogenesis, Y, chromosome microdeletions, Male infertility
  • Rahim Golmohammadi *, Seyyed Mehdi Beheshti, Nasr Pages 128-134
    Background
    Controversial results were reported on the effect‌ of exercise on the histology of hippocampal dentate gyrus (DG) in pentyleneterazole-(PTZ) kindled animals. The purpose of this study was to examine the effect of physical exercise on the histology of hippocampal DG in kindled rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 adult male Wistar rats were randomly divided into four equal groups: control without exercise, PTZ without exercise, control + exercise and PTZ + exercise groups. After a 6 week-period training, the rats were deeply anesthetized and sacrificed and then their brains dissected out and fixed in formalin (10%). After tissue processing and sectioning, the samples were stained. An immunohistochemical method was used to determine the rate of cell death in hippocampal neurons.
    Results
    Results showed that a 6 week-period training significantly increased the mean number of normal cells in DG in the PTZ + exercise group compared to the PTZ without exercise group. Moreover, the mean number of normal cells in DG in the control + exercise group was significantly increased compared to the control without exercise group. The rate of cell death of DG neurons in PTZ groups was increased significantly compared to the other groups.
    Conclusion
    Experimental seizure using PTZ-kindling method can decrease the number of normal cells in DG neurons of hippocampus, while exercise delays the morphological changes of DG cells.
    Keywords: PTZ, Exercise, Hippocampus, Rat, Epilepsy
  • Mohsen Taghadosi, Ameneh Fahimifar * Pages 135-144
    Background
    Cancer as a global problem can affect different aspects of a patient’s life. The number of people of all ages suffering from cancer is increasing. Psychological problems and reduction in quality of life are the most important issues among cancer patients. Therefore, the purpose of this study was to determine the effect of life review with spiritual approach on the life quality in cancer patients.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was performed on 80 cancer patients in Kashan. Patients were randomly assigned to the two equal groups: the experimental and control groups. The quality of life questionnaire, EORTC QLQ - C30, was completed for both groups before the intervention. Then, six sessions of individual counseling on life review therapy with spiritual approach were held for the experimental group. One week after the last session, the quality of life questionnaire (EORTC QLQ - C30) was completed for both groups again.
    Results
    The mean quality of life scores changed from 27.5 in pretest to 75 in posttest for the experimental group, and from 33.75 in pretest to 21.87 in post-test for the control group. According to the results, the quality of life in the experimental group has significantly increased after the implementation of life review.
    Conclusion
    Life review therapy with spiritual approach can improve quality of life in cancer patients. Therefore, this treatment can be used as an effective way to improve the life quality of these patients.
    Keywords: Neoplasm, Quality of life, Life review with Spiritual Approach
  • Zahra Najafi, Zahra Tagharrobi *, Mohammad Shahriyari, Kale, Masihi Pages 145-150
    Background
    Sleep disorders are one of the most common problems in patients undergoing hemodialysis. The purpose of this study was to examine the effect of aromatherapy on sleep quality in hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed on 60 hemodialysis patients selected from the dialysis centers of Akhavan hospital in Kashan and Shohadaye Lenjan hospital in Zarrinshahr. Eligible patients were randomly assigned into two equal groups, the experimental and control groups. The experimental group smelled lavender essential oil during the study, while the control group received no intervention. The Persian version of Pittsburgh Sleep Quality Index was completed by the participants at the baseline and the end of study.
    Results
    Results showed no significant difference in the mean sleep quality score between the experimental (12.673.407) and control groups (13.833.940) at baseline, but a significant difference was seen in mean sleep quality score between the experimental (7.933.483) and control groups (13.504.249) after the end of the study (P<0.0001).
    Conclusion
    Aromatherapy with lavender essential oil has positive effect on improving sleep quality in hemodialysis patients and may be used as a noninvasive, easy and low-cost method for sleep disorders in these patients.
    Keywords: Aromatherapy, Lavandula, Sleep quality, Hemodialysis
  • Mohammad Ebrahim Bahram, Fatemeh Assarian, Fatemeh Atoof, Mohsen Taghadosi, Negar Akkasheh, Godarz Akkasheh * Pages 151-158
    Background
    Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is one of the prevalent disorders in child psychiatry with the potential of damage to mental talent evolution process and socio-emotional skills. This study aimed to examine the effect of an aerobic running program on ADHD among the primary school girls.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 120 female students with ADHD were purposefully selected from the primary schools in Kashan during 2011-12. The child symptom inventory-DSM-IV version (CSI-4) was completed by the student's teachers and parents and then 30 students with the severe ADHD were divided into the control and experimental groups using the randomized block method. The experimental group performed a 12-week interval running program, 3 times per week, with a maximum heart rate of 60-85%. Data were analyzed using covariance analysis.
    Results
    Results showed that a 12-week interval running program had beneficial effects on ADHD in the experimental compared to the control group (P<0.001).
    Conclusion
    It seems that an aerobic training as a non-invasive and non-drug alternative has a positive effect on the alleviation of ADHD.
    Keywords: Aerobic exercises, Interval, Hyperactivity, Attention deficit
  • Batol Zamani *, Gholam Reza Khosravi, Mostafa Rezaei, Tavirani, Marzieh Hashemi, Takhonche, Saeed Heidari, Keshel Pages 159-166
    Background
    Osteoarthritis (OA) is a common degenerative disease of joints and the main cause of elder patient's disability. Cartilage damage is a major problem in OA. To investigate the pathogenesis of OA, this study aimed to analyze the differential proteomics of chondrocytes in OA patients compared to normal chondrocytes.
    Materials And Methods
    Protein extracts of cartilages prepared from 7 patients with end-stage OA, who were candidates for arthroplasty, were compared to 7 samples from normal cartilages. Proteins were analyzed by fluorescent gel electrophoresis (2D-DIGE) method and the differentially expressed proteins were identified by mass spectrometry (MS). Two samples were lost because of tissue insufficiency and the other because of mistransportation.
    Results
    Among the 25 analyzed proteins, difference was seen for the 8 following proteins: osteonectine, cathepsin, chondroadherin, HSP, clustrine and collagen II, Activin A and carbonic Anhydrase. The levels of osteonectine, cathepsin, clustrine and collagen II were decreased in the OA samples compared to normal chondrocytes. Moreover, the levels of chondroadherin and Activin A were increased in the OA samples compared to normal chondrocytes.
    Conclusion
    The findings demonstrate the ability of the 2D-DIGE/MS platform to identify proteins with altered expression in chondrocytes of patients with OA. The identification of these proteins may open new lines of research for the pathogenesis of OA.
    Keywords: Osteoarthritis, Proteome, Cartilage, Chondrocyte, 2D, DIGE
  • Fatemeh Akhavan Tafti, Hengameh Zandi *, Mahmood Vakli, Seyyed Morteza Mousavi, Mohadeseh Zarei Pages 167-174
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is a gram-negative, non-fermentative bacillus and one of the most common opportunistic human pathogen causing 10-15% of nosocomial and burn wound infections worldwide. These bacteria are resistant to most of the antibiotics. This study aimed to investigate the frequency of extended spectrum β-lactamase (ESBL) and metallo-β-lactamase (MBL) enzymes in P.aeruginosa strains isolated from burn wounds.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 180 wound specimens were collected from patients hospitalized in burn hospital and then cultured. The suspected colonies were identified using the conventional biochemical methods. Susceptibility testing was performed using the Kirby-Bauer method. Moreover, the Combination Disk and E.test methods were used for the determination of ESBLs and MBL, respectively.
    Results
    Fifty-four (30%) out of 180 cultured samples were identified as p.aeruginosa; 12 (22%) and 16 (29.5%) isolates were ESBLs and MBL producer, respectively. Overall, 42 (79%), 40 (74%), 40 (74%), 38 (70%), 35 (66%) and 34 (62%) isolates were resistant to ceftizoxime, imipenem, gentamycin, piperacillin, cefepime, meropenem and ertapenem, respectively.
    Conclusion
    Results reveal that the antimicrobial resistance and prevalence of ESBLs and MBL producing P.aeruginosa strains is increasing in our hospital and it is necessary to perform susceptibility testing, control risk factors and reasonably prescribe the appropriate antibiotics. Considering the diversity of ESBL and MBL classes and their prevalence in different areas, performing molecular research is needed.
    Keywords: MBL, ESBL, Pseudomonas aeruginosa, Antibiotic resistance, Burn
  • Hamid Reza Aghadoost, Ahmad Ali Ferdowsi, Dawood Aghadoost *, Nazila Aghadoost Pages 175-180
    Background
    This study was carried out to determine the visual acuity and complications following cataract surgery in a consecutive case series of functionally (<20.200) versus completely (no light perception) monocular patients.
    Materials And Methods
    This prospective study was performed on all monocular patients with cataract and best corrected visual acuity (BCVA) of less than 20/200. Snellian visual acuity, preoperative and 3 months postoperative visual acuity, intraoperative complications and cause of decreased vision in the fellow eye were recorded. All patients were followed up at least 3 months after the surgery.
    Results
    Mean age of patients was 52±13 years. Fifty-eight percent of the patients were female. The most common cause for decreased vision in group I were diabetic retinopathy (32.4%) and trauma (31%), but in group II were diabetic retinopathy (41.7%), age-related macular degeneration (18.6%) and trauma (14.2%). Visual acuity three months after operation was ≥20/40 in 58% and 42% of the operated eyes in groups I and II, respectively. Results showed no significant difference in visual acuity between the two groups after three months.
    Conclusion
    Phacoemulsification with intraocular lens implantation is safe in monocular patients and can improve visual acuity.
    Keywords: Cataract, Diabetic retinopathy, Phacoemulsification
  • Gholam Hosein Kazemian, Alireza Manafi, Farideh Najafi *, Mohammad Amin Najafi Pages 181-188
    Background
    There are several methods to manage intertrochanteric fractures. The external fixation device could produce favorable clinical outcomes. Furthermore، it has a lower rate of morbidity. Therefore، this study aimed to compare two different methods for the reduction of the intertrochanteric fracture in elderly high-risk patients: external fixator vs. skeletal traction.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial، 60 elderly patients (mean age، 78 years) with a pertrochanteric fracture were randomly assigned to the two groups and treated with either skeletal traction (group A) or external fixation (group B).
    Results
    Significant improvements were observed in all fractures; acceptable reduction was achieved in 8 patients in group A and 26 patients in group B. The mean length of hospitalization was 14. 3 days for group A and 2. 2 for the group B. There was a significant difference between the two groups regarding the acceptable reduction of fracture and duration of hospitalization (P<0. 05). At 12 months after surgery، the mean Harris hip scores were 57 and 66 in the group A and B، respectively.
    Conclusion
    M anagement with external fixator is an effective method for intertrochanteric fractures in elderly high-risk patients. Its advantages include quick and simple application، minimal blood loss، less radiation exposure، early discharge from hospital، low costs and favorable functional outcomes.
    Keywords: Intertrochanteric fractures, External fixator, Skeletal traction, Harris hip score
  • Ali Reza Sharif, Mohammad Reza Sharif * Pages 189-193
    Background
    Kikuchi، histiocytic necrotizing lymphadenitis، is a rare inflammatory disease that typically affects the cervical lymph nodes. Kikuchi is a benign disorder which most commonly resolved spontaneously over several weeks to months. This disease may mimic lymphoma and is definitely diagnosed by lymph node pathology. Case Report: The case was a 26-year-old woman with fever، chill، right-sided neck swelling accompanied by lower extremity pain، nausea، loss of appetite، and headache since 10 days ago. On examination، the spleen was palpable about 5 cm below the costal margin. Despite the continuation of antibiotic therapy and persistent fever، cervical lymphadenopathy، splenomegaly، leukopenia and elevated ESR، biopsy of lymph nodes was performed to rule out lymphoma and to establish Kikuchi’s disease. After 20 days the patient was discharged from the hospital.
    Conclusion
    In every patient، especially young woman، with prolonged fever and enlarged lymph node، Kikuchi disease should be considered in the differential diagnosis and consequently the lymph node biopsy is recommended.
    Keywords: Kikuchi disease, Cervical lymphadenopathy, Prolonged fever