فهرست مطالب

فیض - سال بیستم شماره 4 (پیاپی 89، مهر و آبان 1395)

مجله فیض
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 89، مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/03
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ناصر میرازی *، زهره کرمی صفحات 297-305
    سابقه و هدف
    سموم شیمیایی موجب اختلال عملکرد کبد، و التهاب و نکروز هپاتوسیت ها می شود. هدف این بررسی مطالعه اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی گیاه زنجبیل روی کبد موش های صحرایی تیمار شده با تتراکلرید کربن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنیg 250-230 به طور تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند که عبارت بودند از: گروه کنترل (سالین نرمال، روزانه 5/0 میلی لیتر)، گروه شم (روغن زیتون روزانه 5/0 میلی لیتر)، گروه شاهد (تتراکلریدکربن با نسبت 1:1 با روغن زیتون، 2 میلی لیتر به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن، یکبار)، گروه های تیمار 1 و 2 (تتراکلریدکربن با نسبت 1:1 با روغن زیتون، 2 میلی لیتر به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن، یکبار و تیمار با عصاره هیدروالکلی ریزوم زنجبیل با دوز 300 و 600 میلی گرم به ازاء کیلوگرم وزن بدن به مدت چهار روز متوالی). تزریقات داخل صفاقی انجام شد. در پایان آزمایشات نمونه های خون به طور مستقیم از قلب جهت بررسی آنزیم های کبدی تهیه شد. و بافت کبد جهت مطالعات میکروسکوپی رنگ آمیزی H&E استفاده شد.
    نتایج
    تتراکلریدکربن بافت کبد را دچار التهاب و نکروز نمود. گروه های تیمار شده توسط عصاره زنجبیل نسبت به گروه شاهد التهاب کمتری را نشان دادند (0/01 P<). آنزیم های کبدی سرم در گروه شاهد نسبت به کنترل افزایش معنی داری داشت (001/0P<). در گروه های تیمار شده آنزیم های کبدی کاهش معنی داری پیدا کرد (P< 0/01).
    نتیجه گیری
    عصاره ریزوم گیاه زنجبیل موجب محافظت از بافت کبد در برابر تتراکلریدکربن می شود.
    کلیدواژگان: زنجبیل، هپاتوتوکسیسیتی، مسمومیت کبدی، موش صحرایی
  • عقیله محمدزاده، علی گل*، عبدالرضا جوادی صفحات 306-314
    سابقه و هدف
    مصرف بیش از حد استامینوفن شایع ترین علت آسیب کبدی ناشی از دارو می باشد. بسیاری از درمان های سنتی به عنوان درمان مکمل و جایگزین برای بیماری های مختلف توصیه شده است. دانه شنبلیله دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. در این مطالعه اثر پودر دانه شنبلیله بر مسمومیت کبدی ناشی از استامینوفن مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 280-250 گرم به 4 گروه کنترل (C)، پودر دانه شنبلیله (T)، استامینوفن (A)، استامینوفن+پودر دانه شنبلیله (A+T) تقسیم شدند. بعد از 24 ساعت گرسنگی، گروه های A و A+T، استامینوفن با دوز mg/kg 1000 به صورت گاواژ دریافت کردند و دو گروه دیگر نرمال سالین دریافت نمودند. پس از گذشت 6 ساعت گروه های C و A، نرمال سالین و گروه های T و A+T، پودر دانه شنبلیله با دوز mg/kg 1000را به صورت گاواژ دریافت کردند. دوازده ساعت پس از گاواژ دوم، موش ها کشته شده و بافت کبدی در فرمالین تثبیت و بررسی گردید.
    نتایج
    فعالیت آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) گروه A نسبت به گروه C افزایش یافت (به ترتیب P<0/001 و 0/01 P<). هم چنین، استامینوفن باعث آسیب بافت کبد (نکروز، آپوپتوز، خونریزی و پرخونی) شد. تیمار موش های صحرایی با پودر دانه شنبلیله سبب بازگشت این تغییرات به سمت نرمال گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پودر دانه شنبلیله می تواند نقش محافظتی در برابر آسیب کبدی ناشی از استامینوفن داشته باشد.
    کلیدواژگان: دانه شنبلیله، استامینوفن، مسمومیت کبدی، موش صحرایی
  • مسعود سهیلی، مصطفی رضایی طاویرانی، محمود سلامی* صفحات 315-322
    سابقه و هدف
    آلزایمر یک بیماری نورودژنراتیو پیش رونده می باشد که اختلال در انتقال و شکل پذیری سیناپسی را به دنبال دارد. تقویت دراز مدت (LTP) یک روش آزمایشگاهی برای سنجش حافظه و شکل پذیری سیناپسی است. در این مطالعه به بررسی اثر عصاره آبی اسطوخدوس بر القاء LTP در ناحیه CA1 هیپوکامپ موش های صحرایی آلزایمری پرداخته ایم.
    مواد و روش ها
    حیوانات به سه گروه کنترل دریافت کننده آب مقطر (CO)، آلزایمری دریافت کننده آب مقطر (AD) و آلزایمری دریافت کننده عصاره (AE) تقسیم شدند. ثبت الکتروفیزیولوژی حیوانات سه گروه مورد مطالعه انجام شد؛ بدین ترتیب که ابتدا پاسخ پایه و سپس پتانسیل پس سیناپسی تتانیزه شده خارج سلولی در پاسخ به تحریک مسیر کولترال شافر در ناحیه CA1 هیپوکامپ ثبت گردید.
    نتایج
    داده ها نشان می دهد که عصاره هیچ گونه اثری بر پاسخ پایه ثبت شده از هیپوکامپ حیوانات نداشته است. پتانسیل پس سیناپسی ثبت شده از گروه CO نشان دهنده القاء LTP در هیپوکامپ حیوانات می باشد، درحالی که در حیوانات گروه AD هیچ اثری نداشته است. هم چنین، تزریق عصاره سبب بهبود القاء LTP در حیوانات گروه AE شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، این مطالعه اثر بهبود دهنده عصاره آبی اسطوخدوس را بر القاء LTP در حیوانات مدل آلزایمری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، هیپوکامپ، تقویت دراز مدت، اسطوخدوس، موش صحرایی
  • زینب جاوید، سید ابراهیم حسینی* صفحات 323-330
    سابقه و هدف
    یادگیری یکی از تکامل یافته ترین اعمال سیستم عصبی مرکزی است که تحت تاثیر عومل مختلفی قرار می گیرد. اختلالات اضطرابی از عواملی است که باعث کاهش یادگیری می شوند، بنابراین با توجه به عوارض داروهای شیمیایی ضد اضطراب، این مطالعه با هدف بررسی مقایسه اثر داروی بوسپیرون همراه با عصاره گل گاوزبان بر میزان یادگیری در موش های صحرایی نر بالغ انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر بالغ استفاده شد که به 5 گروه کنترل، شاهد و 3 دسته تجربی دریافت کننده داروهای بوسپیرون mg/kg5، عصاره گل گاوزبان mg/kg 150 و بوسپیرون همراه با عصاره گل گاوزبان تقسیم شدند. کلیه تجویزها به صورت درون صفاقی و برای مدت 14 روز انجام گرفت. در این بررسی به منظور تشخیص میزان یادگیری از روش ترجیح مکانی شرطی شده استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بعد از 7 روز از تجویز داروها، تنها در گروه دریافت کننده عصاره گل گاوزبان افزایش معنی دار (05/0≥P) مشاهده می شود. هم چنین، بعد از 14 روز از تجویر داروها در گروه های دریافت کننده بوسپیرون، عصاره گل گاوزبان و بوسپیرون همراه با عصاره گل گاوزبان افزایش معنی داری در میزان یادگیری حیوانات مشاهده می شود.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت که بوسپیرون و گل گاوزبان باعث تقویت حافظه و یادگیری در موش های صحرایی می گردند.
    کلیدواژگان: بوسپیرون، گل گاوزبان، یادگیری، موش صحرایی
  • لادن رحیم زاده ترابی *، منیر دودی، نوشین نقش، زینب گلشنی صفحات 331-339
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر مقاومت سوش های قارچی فرصت طلب از جمله کاندیدا آلبیکنس به میزان زیادی افزایش یافته است. سمیت داروهای ضد میکروبی، ایجاد مقاومت در قارچ ها و تداخل های دارویی توجه به بررسی ترکیبات دارویی جدید را خاطر نشان می سازد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد قارچی نانوذرات نقره و طلا روی ولوواژینیت کاندیدایی در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی به منظور تشخیص نمونه ها از روش های معمول قارچ شناسی شامل: شکل ظاهری بر محیط کورن میل آگار، و کروم آگار و ایجاد لوله زایا استفاده گردید. جهت بررسی اثرات ضد قارچی نانوذرات نقره و نانوذرات طلای کروی شکل خریداری شده از شرکت نوترینو تهران، قطر هاله ممانعت از رشد با استفاده از روش انتشار دیسک اندازه گیری شد. میزان MIC و MFC ایزوله ها با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین گردید.
    نتایج
    از مجموع ایزوله های کاندیدا آلبیکنس شناسایی شده تعداد 58 نمونه توسط نانوذرات نقره و نانوذرات طلا با قطر 10 نانومتر مهار شدند. قطر هاله ممانعت از رشد بین 0-19 میلی متر به دست آمد. MICوMFC نانوذرات طلا به ترتیب 4/72±7/93 و 9/37±16/68 ppm و نانوذره نقره به ترتیب 11/40±21/31 و 25/77±32/15 ppm به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از بررسی حاضر نشان دادند که نانوذرات نقره و طلای کروی با قطر 10 نانومتر تا حدودی دارای فعالیت ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس می باشند. احتمال دارد در آینده پس از بررسی این نانوذرات بتوان در درمان عوامل مولد ولوواژینیت کاندیدایی از آنها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نانوذرات طلا، نانوذرات نقره، کاندیدیازیس واژن، کاندیدا آلبیکنس
  • منیره عامریان، محمدباقر سهرابی*، پونه ذوالفقاری، محمد صادقی، الهه یحیایی، محمود زنگنه صفحات 340-346
    سابقه و هدف
    کنترل میزان فسفر در بیماران دیالیزی بسیار مهم و ضروری بوده و به طرق مختلف انجام می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثر نیکوتینیک اسید و لانتانوم کربنات بر سطح فسفر بیماران همودیالیزی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر روی 120 بیمار دیالیزی بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود که به دو گروه مداخله (مصرف نیکوتینیک اسید) و شاهد (مصرف لانتانوم کربنات) تقسیم شدند، انجام شده است. دوز اسید نیکوتینیک به صورت ماهانه و طی سه مرحله از 200 به 600 میلی گرم در روز و دوز لانتانوم کربنات از 250 به 750 میلی گرم در روز افزایش یافت. از ابتدا تا پایان مطالعه فسفر و کلسیم سرم هر دو گروه مطالعه هر دو هفته یک بار بررسی شد.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران در گروه مورد 21/3±51/5 سال و در گروه شاهد 22/5±50/7 بود که تفاوت معنی داری باهم نداشتند. میزان فسفر در شروع مطالعه در گروه مورد 1/37±6/67 میلی گرم بر دسی لیتر و در گروه شاهد 0/28±6/69 میلی گرم بر دسی لیتر بود که تفاوت معنی داری با هم نداشته، ولی استفاده از نیکوتینیک اسید به طور معنی داری باعث کاهش فسفر (P< 0/001) سرم گشته و با افزایش دوز مصرفی، حتی تاثیر کاهندگی فسفر خون آن بیشتر هم شد.
    نتیجه گیری
    نیکوتینیک اسید همانند لانتانوم کربنات باعث کاهش فسفر در بیماران همودیالیزی می شود، ولی لازم است برای تعیین دوز مناسب دارو مطالعات کامل تری انجام شود.
    کلیدواژگان: اسید نیکوتینیک، لانتانوم کربنات، فسفر بالای سرم، همودیالیز
  • محمدرضا نیکبخت، زهرا سلیمانی *، سید علیرضا مروجی، کمال اصالت منش صفحات 347-351
    سابقه و هدف
    پای دیابتی، شایع ترین علت بستری شدن بیماران دیابتی است. محصولات گیاهی در کشورهای در حال توسعه از مقبولیت زیادی برخوردارند. گیاه پسته وحشی (Pistacia atlantica) در ایران به بنه معروف است. این مطالعه جهت بررسی اثر بنه بر بهبودی پای دیابتی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور روی 60 نفر بیمار مبتلا به پای دیابتی بستری در بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال های 1388 تا 1394 که به دو گروه 30 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند، انجام شده است. پانسمان گروه کنترل با دارونما و گروه مداخله با پماد بنه بود. هر دو گروه تحت درمان های معمول (پانسمان و درمان آنتی بیوتیکی) قرار گرفتند و مشخصات زخم و طول مدت بهبودی در دو گروه بررسی گردید.
    نتایج
    میانگین مدت بستری و بهبودی گروه مداخله (به ترتیب 13/8 و 33/7 روز) نسبت به گروه کنترل (به ترتیب 22/7 و 44/6 روز) معنی دار بود (0/05>P). قرمزی و ترشح در گروه مداخله پس از ترخیص به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از عصاره بنه مانع رشد گروهی از باکتری ها در زخم پای دیابتی شده و مدت زمان بهبودی و بستری را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اثر بخشی، پسته وحشی، پای دیابتی
  • بهرام عابدی*، الهام اخوت، ابراهیم بنی طالبی صفحات 352-360
    سابقه و هدف
    فعالیت ورزشی ابزار درمانی موثری برای پیشگیری و بهبود دیابت نوع دو است. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر تمرینات سرعتی شدید (Sprint interval training; SIT) و ترکیبی (هوازی- قدرتی) بر سطح آدیپونکتین سرمی و مقاومت به انسولین در زنان دیابتی نوع دو است.
    مواد و روش ها
    تعداد 52 نفر از زنان دیابتی نوع دو دارای اضافه وزن (BMI بین 25-30 کیلوگرم بر مترمربع با دامنه سنی 45 تا 60 سال و قند خون ناشتای بالاتر از 126 میلی گرم بر دسی لیتر) به طور داوطلبانه در تحقیق حاضر شدند و بر اساس مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) در سه گروه تمرین ترکیبی (n= 17)، SIT(n=17) و کنترل (n=18) قرار گرفتند. گروه های ترکیبی و SIT به مدت 8 هفته تمرینات را انجام دادند. گلوکز، انسولین سرم و سطوح آدیپونکتین اندازه گیری شد.
    نتایج
    بین میانگین داده های پیش آزمون و پس آزمون سطح آدیپونکتین سرمی گروه SIT (0/01=P) تغییر معنی دار مشاهده شد، در حالی که در پیش آزمون و پس آزمون گروه تمرین ترکیبی (0/939 P=) اختلاف معنی داری وجود نداشت. مقاومت به انسولین در گروه های تمرینیSIT (P<0/001) و تمرین ترکیبی (P<0/001) پس از مداخله کاهش معنی دار داشت. هم چنین، تفاوت در میزان گلوکز ناشتای خون گروه SIT معنی دار بود (P<0/001). نتایج مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی در میزان آدیپونکتین (0/037 P= و 3/612 F=) و مقاومت به انسولین (0/008 P= و 5/511 F=) نشان داد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی مستقل از نوع و روش انجام می توانند اثرات مثبتی بر مقاومت به انسولین و میزان آدیپونکتین سرم زنان مبتلا به دیابت نوع دو داشته باشند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، آدیپونکتین، تمرینات ورزشی
  • الهه خسروی، مریم قربانی* صفحات 361-368
    سابقه و هدف
    بیماری فشار خون بالا به عنوان مرگ خاموش شناخته شده است و باتوجه به تاثیر عوامل روانشناختی بر آن، لزوم درمان های غیردارویی احساس می شود. لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس (MBSR) بر استرس ادراک شده و فشار خون بیماران مبتلا به فشار خون بالا می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است. از بین کلیه بیماران مبتلا به فشار خون بالا که در پاییز و زمستان 1393 در شهر اصفهان به کلینیک دکتر ترکان مراجعه کرده بودند، تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. مداخله شامل 8 جلسه درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بود، کلیه آزمودنی ها در دو مرحله پیش و پس آزمون به پرسشنامه استرس ادراک شده (کوهن، 1983) پاسخ دادند و هم چنین فشار خون آنان در دو مرحله اندازه گیری شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که پس از 8 جلسه درمان MBSR، در گروه آزمایش ادراک مثبت از استرس به طور معنی داری افزایش (26/11 F=) و ادراک منفی از استرس (F=28/41) به طور معنی داری کاهش یافته است. تغییرات فشار خون سیستولیک (F=30/98) و دیاستولیک (F=40/12) نیز معنی دار می باشد (0/05 P<).
    نتیجه گیری
    می توان بیان داشت که مداخله ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس می تواند در بهبود عوامل روانشناختی این اختلال کمک کننده بوده و متقابلا باعث کاهش فشار خون بیماران شده و به عنوان مکمل دارودرمانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فشارخون بالا، استرس ادراک شده، ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس
  • ناهید مددی گلی، رضوان منیری *، ساره باقری جوشقانی صفحات 369-375
    سابقه و هدف
    اسینتوباکتر بومانی باکتری گرم منفی فرصت طلب و عامل عفونت های بیمارستانی به ویژه در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است. ایزوله های اسینتوباکتر بومانی با مقاومت دارویی چندگانه در دهه اخیر گزارش شده اند. با توجه به افزایش مقاومت به کلاس های مختلف آنتی بیوتیکی و در دسترس نبودن انتخاب های درمانی مناسب نیاز به تحقیق درباره ترکیبات دارویی مناسب احساس می گردد. هدف از این مطالعه تعیین فعالیت سینرژیستی ونکومایسین در ترکیب با تیجسیلین، لوفلوکساسین، جنتامایسین، کلستین و مروپنم و ترکیب کلستین/مروپنم و کلستین/ریفامپین در ایزوله های مقاوم به چند دارو اسینتوباکتر می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی حاضر روی ده ایزوله اسینتوباکتر بومانی مقاوم به چند دارو انتخاب شده از نمونه های لوله تراشه، کشت خون، خلط، ادرار و مایع پلور بیماران بستری در بیمارستان بهشتی کاشان طی سال های 93-1392 صورت گرفت. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن بر اساس استاندارد CLSI صورت گرفت. هم چنین، تست سینرژیستی بر روی 10 ایزوله به روش دیسک دیفیوژن انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد ونکومایسین در ترکیب با تیجسیلین، لوفلوکساسین، جنتامایسین، کلستین و مروپنم در ده ایزوله بی تفاوت است. ترکیب کلستین با مروپنم و ریفامپین در هر ده ایزوله بی تفاوت بوده و هیچ اثر سینرژیستی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ترکیب سایر آنتی بیوتیک ها بایستی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیکی برای درمان ایزوله های مقاوم به چند دارو اسینتوباکتر بومانی مورد توجه قرار گیرد. در این مطالعه حجم نمونه کم بود، بنابراین مطالعات بعدی با طراحی بهتر بر روی اندازه بزرگتری از نمونه انجام شود تا نتایج این مطالعه بررسی مجدد گردد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، مقاومت چند دارویی، سینرژیست، روش دیسک دیفیوژن
  • محمد ارجمند اصل، کیومرث امینی* صفحات 376-382
    سابقه و هدف
    سالمونلا یک ارگانیسم روده ای گرم منفی است که عامل ایجاد بیماری و بروز مسمومیت های غذایی در انسان می باشد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن های Stn، sopB، slyA، spvc و Phop/Q در سویه های سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از نمونه های بالینی به روش Multiplex PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی و در یک بازه زمانی 12 ماهه از ابتدای فروردین لغایت پایان اسفند 1394، تعداد 60 جدایه بالینی سالمونلا تیفی موریوم از بیمارستان شریعتی تهران جمع آوری شد. پس از تایید سویه ها با استفاده از تست های استاندارد بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی، آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی روی محیط مولر هینتون آگار و بر اساس استاندارد (CLSI) انجام گردید. آزمون multiplex-PCR جهت تشخیص ژن های حدت با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام شد.
    نتایج
    نتایج آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که تمامی ایزوله ها دارای حساسیت به ایمی پنم، جنتامایسین و تری متوپریم بودند. هم چنین، یافته های مولکولی در خصوص فراوانی ژن های slyA، Stn، sopB،Phop/Q به ترتیب برابر 23/3، 30، 3/33 و 43/3 درصد گزارش گردید، درحالی که ژن spvC در جدایه های سالمونلا تیفی موریوم مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از شیوع ژن های ویرولانس در سویه های بالینی سالمونلا تیفی موریوم می باشد که می تواند به عنوان زنگ خطری برای انتشار این ژن ها به دیگر سروتیپ های سالمونلا باشد. از آنجایی که ژن های ویرولانس سالمونلاها روی جزایر بیماری زایی سالمونلا (SPI) قرار دارند، شیوع بالای این ژن ها می تواند به انتشار این جزایر در بین سویه های سالمونلا کمک کند.
    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی موریوم، ژن های ویرولانس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • محسن کچویی*، علیرضا مرادی، آمنه سادات کاظمی، زینب قنبری صفحات 383-390
    سابقه و هدف
    اگرچه الگوهای خوردن ناسالم نقش مهمی در مشکلات مرتبط با خوردن (چاقی و اختلال های خوردن) ایفا می کنند، اما فرایندهای زیربنایی این الگوهای خوردن ناسالم به طور کامل درک نشده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش متمایزکننده تنظیم هیجان و تکانشگری در الگوهای خوردن ناسالم بود.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش همبستگی بود و 347 زن بزرگسال از جمعیت عمومی تهران پرسشنامه ها را تکمیل کردند. ابزارهای مورد استفاده عبارت بودند از: پرسشنامه رفتار خوردن داچ (DEBQ)، مقیاس دشواری های تنظیم هیجان (DERS) و مقیاس تکانشگری بارت (BIS-11). داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    رابطه بین خوردن مهار شده با تنظیم هیجان (0/01>P) معنی دار بود. تنظیم هیجان پرداختن به خوردن مهار شده را پیش بینی نمود. هم چنین، رابطه بین خوردن هیجانی با تنظیم هیجان (0/01>P) و تکانشگری (0/01>P) معنی دار بود. تنظیم هیجان و تکانشگری پرداختن به خوردن هیجانی را پیش بینی نمودند. به علاوه، رابطه بین خوردن بیرونی با تنظیم هیجان (0/05>P) معنی دار بود. تنظیم هیجان می تواند پرداختن به خوردن بیرونی را پیش بینی نماید.
    نتیجه گیری
    این یافته ها اهمیت نقش تنظیم هیجان را به عنوان یک عامل خطر کلیدی برای الگوهای خوردن ناسالم آشکار می سازد. هم چنین، الگوهای خوردن محدود کننده و الگوهای پرخوری از لحاظ تکانشگری متفاوت هستند. مداخلات درمانی باید به تنظیم هیجان بپردازند و شامل راهبردهایی برای مقابله با تکانشگری باشند.
    کلیدواژگان: مشکلات مرتبط با خوردن، الگوهای خوردن ناسالم، تنظیم هیجان، تکانشگری
  • فاطمه سادات قریشی، مرضیه حیدرزاده آرانی*، سید علیرضا مروجی، ریحانه سادات شریف صفحات 391-396
    سابقه و هدف
    آسم از شایع ترین بیماری مزمن کودکی می باشد. مطالعات اخیر مطرح می کنند که مشکلات رفتاری و تحصیلی یا علایم بیش فعالی به دلیل بیماری آسم و درمان آن ایجاد می شوند، درحالی که مطالعات دیگر رابطه ای بین این عوامل نشان نمی دهند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان همبودی اختلال بیش فعالی همراه با کم توجهی در کودکان مبتلا به آسم شهرستان کاشان در سال 1392 صورت گرفت.
    موارد و
    روش ها
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی 89 کودک آسماتیک مراجعه کننده به کلینیک آسم و آلرژی کاشان به روش مبتنی بر هدف در گروه مورد و 117 کودک سالم که از نظر سن و جنس با گروه مورد تطابق بودند، به طور تصادفی در گروه شاهد قرار گرفتند. از اسپیرومتری و پیک فلومتری جهت تشخیص آسم استفاده شد. معیارهای DSM-IV جهت تشخیص اختلال بیش فعالی همراه با کم توجهی به کار گرفته شدند.
    نتایج
    همبودی اختلال بیش فعالی همراه با کم توجهی در کودکان مبتلا به آسم 5 برابر بیشتر از گروه کنترل بود (0/001 P=) و (5/67 OR: و 12/08-2/66 CI:). ابتلا به اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه با شدت آسم ارتباط معنی داری نشان نداد (0/624 P=). بین جنس و ابتلا به اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه رابطه معنی داری وجود نداشت (0/98-0/24 CI:، 49/0 OR:) (0/06 P=).
    نتیجه گیری
    بیماری آسم احتمال خطر ابتلا به اختلال کم توجهی- بیش فعالی را افزایش می دهد. بنابراین، تشخیص و درمان اختلالات رفتاری کودکان مبتلا به آسم دارای اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال کم توجهی، بیش فعالی، آسم، همبودی، دوران کودکی
|
  • Naser Mirazi *, Zohreh Karami Pages 297-305
    Background
    Chemical toxins are among the leading causes of liver disorders, inflammation and necrosis in hepatocytes. The aim of this study was to evaluate of protective effect of hydroalcoholic extract from rhizome of Zingiber officinale L. (HEZ) on carbon tetrachloride-induced hepatic injury in male rat.
    Material and
    Methods
    In this experimental studymale Wistar rats (n=35, body weight 230-250 g) were divided randomly in 5 equal groups: Control (Saline, 0.5 ml/day); Sham (Olive oil, 0.5 ml/day); Carbon tetrachloride (in a ratio of 1:1 with Olive oil, 2ml/kg single dose); Treatment groups 1&2 (Carbon tetrachloride in a ratio of 1:1 with Olive oil, 2ml/kg single dose and HEZ in doses of 300 mg/Kg and 600 mg/Kg ZHE/day respectively for 4 consecutive days). All injections were done intra-peritoneally. After the end of examination the blood samples were directly collected from heart and liver enzymes were analyzed. After the collection of liver tissue for H&E staining the microscopic studies were done.
    Results
    Carbone tetrachloride caused inflammation and necrosis in rat hepatocytes. The HEZ-treated groups showed a milder inflammation compared to Control group (P
    Conclusion
    The HEZ can protect liver tissue against the carbon tetrachloride-induced hepatotoxicity.
    Keywords: Zingiber officinale, Hepatotoxicity, Liver necrosis, Rat
  • Aghileh Mohammadzadeh, Ali Gol*, Abdoreza Javadi Pages 306-314
    Background
    Acetaminophen overdose is the most prevalent cause of drug-induced liver injury. Many traditional treatments are recommended as the complementary and alternative options for treating various diseases. In this study the effect of fenugreek seed powder on the acetaminophen-induced hepatotoxicity is investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, male Wistar rats (no=24, weight 250-280 g) were divided into four groups: Control (C), Fenugreek seed powder (T); Acetaminophen (A); and Acetaminophenᗩ랞 seed powder (A). After 24 h of fasting, A and A groups received Acetaminophen 1000 mg/kg by gavage, and the other two groups received Saline. After six hours, C and A groups received Saline, whereas T and A groups received Fenugreek seed powder 1000 mg/kg via gavage. Twelve hours after the second gavage, the rats were sacrificed and the liver tissue was fixed with formalin and assessed. Results were analyzed using ANOVA and Tukey post-test.
    Results
    Serum ALT and AST levels were significantly increased in group A compared to C (P
    Conclusion
    Fenugreek can have protective effects on hepatic injury induced by Acetaminophen.
    Keywords: Fenugreek Powder, Acetaminophen, Hepatotoxicity, Rat
  • Masoud Soheili, Mostafa Rezaei Tavirani, Mahmoud Salami* Pages 315-322
    Bachground: Alzheimer’s disease (AD) is a progressive neurodegenerative disorder associated with deficits in synaptic plasticity. Long-term potentiation (LTP) is an experimental method for synaptic plasticity assessment. This study evaluated the effect of aqueous extract of lavender (Lavandula angustifolia) on induction of LTP in the CA1 region of hippocampus.
    Materials And Methods
    The animals were divided in 3 groups: Control animals receiving distilled water (CO), Alzheimer group receiving distilled water (AD); Alzheimer group receiving lavender extract (Aᅴ). The electrophysiological recordings were carried out in 3 groups of rats. The baseline or tetanized extracellular postsynaptic field potentials (fEPSPs) were recorded in response to the stimulation of Schaffer collaterals.
    Results
    The data showed no effect of the extract on the baseline responses in all groups. While the recorded fEPSPs in the CO showed a substantial LTP, no potentiation was seen in the AD group. Administration of the aqueous extract of lavender effectively restored the LTP in Aᅴ group.
    Conclusion
    In line with our previous reports, this study showed the positive effect of lavender extract on the induction of LTP in a rat model of Alzheimer disease.
    Keywords: Alzheimer's disease, Hippocampus, Long, term potentiation, Lavandula angustifolia, Rat
  • Zeynab Javid, Seyyed Ebrahim Hoseini* Pages 323-330
    Background
    Learning as one of the higher functions of the brain is affected by several factors. Anxiety disorders are among the factors result in learning disorders. Considering the side-effects of anxiolytics, this study aimed to compare the effects of buspirone with borage flower extract on learning in adult male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, adult male rats (no=40) were divided into 5 groups: Control, Sham and 3 Experimental groups (Buspirone 5 mg /kg, Borage extracts 150 mg/kg and Buspirone笛歩). All injections were carried out intraperitoneally for 14 days. Conditioned Place Preference was used to assess the learning.
    Results
    The results of Extract group showed a significant improvement after 7 days of drug injection (P≥0.05). In addition, a significant improvement was observed in Buspirone, Extract and Buspirone Extract groups 14 days after drug injection.
    Conclusion
    The results of the study showed that the buspirone and the borage augment the learning in rats.
    Keywords: Buspirone, Borago officinalis, Learning, Rat
  • Ladan Rahimzadeh, Torabi *, Monir Doudi, Noshin Naghsh, Zeynab Golshani Pages 331-339
    Background
    In recent years the emergence of resistance to opportunistic fungi (e.g. Candida albicans) has dramatically increased worldwide. The toxicity of antibacterial drugs and the occurrence of resistance to fungi and the resultant drug interactions make it necessary to assess new drugs. The aim of this study was to compare the antifungal effects of gold and silver nanoparticles on patients with vulvovaginal candidiasis.
    Materials And Methods
    In order to identify the samples, the conventional mycological methods (morphology on corn meal/chrome agar and germ tube production) were utilized. To evaluate the antifungal effects of spherical silver and gold nanoparticles the diameter of inhibitory zone was measured using disk diffusion method. In addition, the minimum fungicidal concentration (MIC) and Minimum inhibitory concentration (MFC) of samples were determined by microdilution method.
    Results
    Among the total identified isolates of Candida albicans (C. albicans), 58 samples were inhibited using spherical silver and gold nanoparticles with 10 nm diameter. The inhibitory zone diameter was between 0-19 mm. The MIC and MFC for silver and gold nanoparticles were 21.31±11.40; 32.15±25.77 ppm and 16.68±9.37; 7.93±4.72 ppm, respectively.
    Conclusion
    The results of the present investigation showed that spherical gold and silver nanoparticles with 10 nm diameter have some antifungal effects against the Candida albicans. Probably in future the silver and gold nanoparticles have the potential of treating the vulvovaginal candidiasis.
    Keywords: Gold Nanoparticles, Silver nanoparticles, Vulvovaginal candidiasis, Candida albicans
  • Monireh Amerian, Mohammad Bagher Sohrabi *, Poneh Zolfaghari, Mohammad Sadeghi, Elaheh Yahyaei, Mahmoud Zangeneh Pages 340-346
    Background
    Control of the phosphorus in hemodialysis patients is very important and can be done in many ways. The purpose of the study was to compare the effects of Nicotinic acid and Lanthanum carbonate on hyperphosphatemia in the hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This double-blind randomized clinical trial was done in Imam Hossein hospital (Shahroud, Iran) in 2014. The participants (n=60) were divided into two groups: Control (Lanthanum carbonate) and Intervention group (Nicotinic acid). The tapering doses of Nicotinic acid and lanthanum carbonate were completed monthly in three steps from 200 to 600 mg and from 250 to 750 mg, respectively. Serum phosphorus and calcium were measured in both groups and the results were compared using the paired t-test and ANOVA.
    Results
    The comparison of Mean for age in Intervention (51.5±21.3 years) and Control groups (50.7±22.5 years) showed no significant differences. Comparing the phosphors level before the intervention in Intervention (6.67±1.37 mg/dl) and Control group (6.69±0.28 mg/dl) showed no significant difference. Nicotinic acid significantly decreased the blood phosphorus level (P
    Conclusion
    Similar to Lanthanum carbonate, Nicotinic acid can decrease the serum phosphorous level. However, for determining the most effective dose of the Nicotinic acid, more studies are required.
    Keywords: Nicotinic acids, lanthanum carbonate, Hyperphosphatemia, Hemodialysis
  • Mohammad Reza Nikbakht, Zahra Soleimani *, Seyyed Alireza Moravveji, Kamal Esalatmanesh Pages 347-351
    Bachground: Diabetic foot is the most common complication of hospitalization in diabetic patients. The use of herbal products for the relief of diabetic foot in developing countries have acquired considerable acceptance. This study was conducted to evaluate the effect of Pistacia atlantica (local name “Bane”) for the treatment of diabetic foot.
    Materials And Methods
    This double-blind randomized clinical trial study was conducted on patients (n=60) with diabetic foot in Beheshti hospital (Kashan, Iran) during 1388-1394. The participants were divided into two equal Intervention and Control groups. The wound dressing in Control and Intervention groups were done using the placebo and “Bane” ointment. Both groups were underwent the conventional (bandages and antibiotic) therapy. Afterwards, the wound characteristics and the duration of wound recovery were assessed in both groups.
    Result
    The Mean for hospital stay and recovery in intervention (13.8 compared to 33.7 days, respectively) and control groups (22.7 compared to 44.6 days, respectively) was statistically significant (P
    Conclusion
    The “Bane” extract inhibits the growth of some groups of bacteria in diabetic foot ulcers and hence reduces the recovery time and hospital stay.
    Keywords: Effectiveness, Pistacia atlantica, Diabetic foot
  • Bahram Abedi *, Elham Okhovat, Ebrahim Banitalebi Pages 352-360
    Background
    Regular physical exercise is a well-established therapeutic option to prevent the diabetes mellitus. The purpose of this study was to examine the effects of intense interval training (SIT (and combined aerobic-strength training on serum adiponectin level and insulin resistance in women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    Female patients with type 2 diabetic (n=52, age: 45-60 years, BMI=25-30 kg/m2 and FBS≥126 mg/dl) were assessed for eligibility. Participants were assigned to SIT group (N=17(, Combined training group (N=17 (and Control group (N=18 ( according to their HbA1c levels. The exercises were included 8 weeks of combined (resistance plus aerobic (training and SIT. The FBS, serum insulin and adiponectin levels were also measured.
    Results
    There were a significant difference between the pre-/post-test in serum adiponectin in SIT group )P=0.01(. However, there was no significant difference between the pre-/post- test in serum adiponectin level in Combined training group (P=0.939(. The insulin resistance in SIT and the Combined training groups were significantly reduced after the exercise program (P
    Conclusions
    Training exercise, independent of the type and method, can have positive effects on insulin resistance and serum adiponectin level in women with typeII two diabetes.
    Keywords: Type 2 diabetes_Adiponectin_Exercise
  • Elaheh Khosravi, Maryam Ghorbani* Pages 361-368
    Background
    High blood pressure or hypertention is known as a silent death. Due to the effect of psychological factors on hypertention, the need for non-pharmacological approaches are felt in the treatment process. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the effectiveness of mindfulness-based stress reduction (MBSR) on perceived stress and blood pressure in patients with hypertension.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, among all hypertensive patients referred to the Dr.Torkan clinic (Isfahan, ran) a number of 30 patients were selected using convince sampling and were randomly divided into equal Control and Experimental groups. The intervention was consisted of 8 sessions for mindfulness-based stress reduction once a week. All participants completed the Perceived Stress Questionnaire (Cohen, 1983) as pre-test and post-test and their blood pressures were measured.
    Results
    The results showed that after 8 MBSR sessions, the positive and negative perception of stress in the experimental groups were significantly increased and decreased, respectively (P
    Conclusion
    In summary, the MBSR can improve the psychological factors contributing in hypertention and as a complementary option to medication it can reduce the high blood pressure in patients.
    Keywords: Hypertention, Perceived Stress, Mindfulness Based Stress Reduction
  • Nahid Madadi, Goli, Rezvan Moniri*, Sareh Bagheri, Josheghani Pages 369-375
    Bachground: Acinetobacter baumannii as an opportunistic gram-negative bacterium is the leading cause of nosocomial infections, especially in patients admitted to intensive care units. Given the increment of resistance to multidrug-resistant A. baumannii isolates and the lack of suitable treatment options, the needs for investigating new drugs or combinations of drugs are felt. The aim of this study was to determine the synergistic effects of Vancomycin in combination with Tigecycline, Levofloxacine, Gentamycin, Colistin and Meropenem and the combination of Colistin with Meropenem and Rifampin against the infections caused by multidrug-resistance A. baumanni isolates.
    Material and
    Methods
    This experimental study was done on multi-drug A. baumannii isolates (n=10) from blood cultures, tracheal tube samples, sputum and the urine of patients hospitalized in the Beheshti Hospital between June 2014 and June 2015. Antibiotic susceptibility testing was performed by disk diffusion method according to CLSI standards. synergy testing was done by disk diffusion method.
    Results
    On combining the Vancomycin with Tigecycline Levofloxacine, Gentamycin, Colistin and Meropenem, no synergy was detected. The combination of Colistin/Meropenem and Colistin/Rifampin were indifferent with no synergistic effect.
    Conclusion
    The combination of other antibiotics could be considered as an alternative antibiotic treatment for multi-drug A. baumannii isolates. Due to the smaller sample size in our study, for taking better results the future studies should focus on well-designed in vitro models on a large scale.
    Keywords: Acinetobacter.baumannii, Disk diffution, Synergy test, Multidrug resistence
  • Mohammad Arjmand, Asl, Kumarss Amini* Pages 376-382
    Background
    Salmonella as an enteric, gram negative, facultative anaerobic, obligate parasite causes food poisoning in human. The aim of present study was to identify the virulence genes stn, sopB, slyA, spvc and Phop/Q in Salmonella typhimurium strains isolated from clinical specimens using multiplex PCR method and also the determination of their antibiotic resistance profile.
    Material and
    Methods
    In this cross-sectional study during a 12 month period (April to March 2015) a total of 60 Salmonella typhimurium isolates were collected from Shariati hospital (Tehran, Iran). After the identification of strains, the antimicrobial susceptibility test was done using the disk diffusion agar test on Müller-Hinton agar media according to the Clinical and laboratory standards institute (CLSI) guidelines. Then the presence of virulence genes (e.g. stn, sopB, slyA, spvc and Phop/Q ) were identified using multiplex PCR method.
    Results
    These findings obtained from isolates showed the highest sensitivity to the Imipenem, Gentamicin, and Trimethoprim antibiotics . Distribution analysis of virulence for genes slyA, stn, sopb, Phop/Q showed the frequency of 23.3%, 30%, 3.33%5 and 43.3%, respectively. The spvC gene is not seen in any isolates.
    Conclusion
    The results of this study indicate that the prevalence of virulence genes in clinical Salmonella Typhimurium isolates can serve as an alarm for the prevalence of these genes to the other Salmonella serotypes. As the Salmonella virulence genes are located on the Salmonella pathogenicity islands, so the high prevalence of these genes can help to the dissemination of islands among the Salmonella strains.
    Keywords: Salmonella Typhimurium, Virulence genes, Multiplex, PCR
  • Mohsen Kachooei *, Alireza Moradi, Ameneh Sadat Kazemi, Zeynab Ghanbari Pages 383-390
    Background
    Apart from important role of unhealthy eating patterns on eating-related problems (i.e. obesity and eating disorders), the underlying processes of such eating patterns are not fully understood. This study aimed to examine the role of emotion regulation and impulsivity in unhealthy eating patterns.
    Materials And Methods
    In this study which was carried out with a correlation method, the adult female (no=347) from Tehran completed the self-reported inventories. Dutch eating behavior questionnaire (DEBQ), difficulties in emotion regulation scale (DERS), and Barratt impulsivity scale (BIS-11) were used as measuring tools. Data was analyzed using Pearson correlational analysis and multiple regression analysis.
    Results
    The relationship between restrained eating and emotion regulation was significant (P
    Conclusion
    These findings highlight the importance of emotion regulation as a key risk factor in unhealthy eating patterns. Moreover, the restrictive eating patterns and binge eating patterns differ each other in terms of impulsivity. Treatment interventions must address the emotion regulation and include the strategies to cope with impulsivity.
    Keywords: Eating, related problems, Unhealthy eating patterns, Emotion regulation, Impulsivity
  • Fatemeh Sadat Ghoreishi, Marzyeh Heidarzadeh, Arani*, Seyyed Alireza Moravveji, Reyhaneh Sadat Sharif Pages 391-396
    Background
    Asthma is among the most common chronic childhood disease. The recent studies suggest that some school and behavioral problems manifesting the hyperactivity symptoms are caused by asthma and its related treatment. While other studies show no association between these factors. Therefore, this study was carried out to determine the comorbidity of attention deficiency and hyperactivity among the asthmatic children in Kashan during 2013.
    Materials And Methods
    In this case-control study, the asthmatic children (n=89) referring to the Asthma and Allergy Clinic in Kashan were selected based on purposive sampling method as the Case group and age/sex-matched healthy children (n=117) were randomly selected as Control group. The spirometry and pick flowmetry tests were used for the diagnosis of asthma. The DSM-IV criteria were also used for the diagnosis of attention deficiency associated with hyperactivity.
    Results
    The comorbidity of attention deficiency and hyperactivity among the asthmatic children was 5 times more than the Control (P=0.001) (OR: 5.67, CI: 2.66-12.08). In this study no significant relation was seen between the attention deficiency associated with hyperactivity and the severity of asthma and also the sex (P=0.624 and P=0.06, respectively).
    Conclusion
    Asthma probably increase the risk of attention deficiency associated with hyperactivity. Therefore the diagnosis and treatment of behavioral disorders in asthmatic children is considered important.
    Keywords: Attention deficiency, Hyperactivity, Asthma, Comorbidity, Childhood