فهرست مطالب

فیض - سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 93، خرداد و تیر 1396)

مجله فیض
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 93، خرداد و تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/29
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مرضیه یزدانی، محمد امین عدالت منش*، سمانه رفیعی صفحات 110-117
    سابقه و هدف
    حملات تشنجی مکرر منجر به آسیب نورونی گسترده و بروز اختلالات شناختی مانند زوال حافظه و یادگیری می شود. تجویز مکرر یا تک دوز پنتیلن تترازول با القاء تشنج در موش های صحرایی همراه است. این مطالعه به بررسی اثر حمایت کننده عصبی لیتیوم کلراید بر نقص حافظه کاری و فضایی ناشی از پنتیلن تترازول می پردازد.

    مواد و روش ها
    جهت القاء کیندلینگ ناشی از پنتیلن تترازول، دوز تکرار شونده (40 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن حیوان) به مدت 5 روز و به صورت درون صفاقی تزریق شد. پس از مشاهده 5 مرحله تشنج، گروه های PTZ+Li20، PTZ+Li40 و PTZ+Li80 به ترتیب دوزهای 20، 40 و 80 میلی گرم/کیلوگرم لیتیوم کلراید و گروه PTZ+Saline محلول نرمال سالین را به مدت 14 روز دریافت کردند. آزمون های ماز آبی موریس و ماز Y جهت بررسی حافظه کاری و حافظه فضایی انجام شد.
    نتایج
    در مقایسه با گروه کنترل، گروه PTZ+Saline کاهش رفتارهای تناوبی طی ماز Y و افزایش مدت زمان و مسافت پیمایش تا رسیدن به سکوی مخفی طی ماز آبی موریس را نشان داد. از طرفی، حیوانات دریافت کننده لیتیوم کلراید، به ویژه در دوز حداقل، درصد بالاتری از رفتارهای تناوبی در ماز Y، به همراه کاهش مدت زمان و مسافت پیمایش مسیر را در ماز آبی در مقایسه با گروه PTZ+Saline نشان دادند.
    نتیجه گیری
    اثرات محافظت کنندگی عصبی لیتیوم سبب بهبود حافظه کاری و حافظه فضایی در مدل حیوانی تشنج القاء شده با پنتیلن تترازول می گردد.
    کلیدواژگان: تشنج، اختلالات شناختی، لیتیوم، موش صحرایی
  • زهره قطب الدین*، سید رضا فاطمی طباطبایی، محمدرضا تابنده، محسن میرزابیگی، نیما بدری پور، رضوان امیری صفحات 118-125
    سابقه و هدف
    بسیاری از مطالعات نشان می دهد که شیمی درمانی باعث اختلال حافظه و حرکت بلافاصله پس از درمان می شود. از سوی دیگر، کروسین به عنوان یک ماده شیمیایی جدا شده از زعفران در تقویت حافظه و بهبود حرکت موثر است. در این مطالعه اثر کروسین بر حافظه و فعالیت حرکتی مختل شده به دنبال تزریق سیس پلاتین در موش های صحرایی نر بالغ مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه مساوی تقسیم شدند: کنترل، شاهد، سیس پلاتین (غلظت mg/kg، i.p 2)، کروسین (غلظتmg/kg، i.p 30) به مدت 21 روز و موش های تیمار شده با تجویز هم زمان سیس پلاتین و کروسین. به گروه شاهد سالین به روش داخل صفاقی تزریق شد. در پایان تزریقات، حافظه احترازی، تعادل و رفتار جستجو گرانه به ترتیب با دستگاه های شاتل باکس، روتارود و جعبه باز سنجیده شدند.
    نتایج
    تیمار با کروسین باعث بهبود حافظه مختل شده به دنبال تزریق سیس پلاتین شد (0/01
    نتیجه گیری
    مصرف کروسین می تواند یک اثر محافظتی در برابر اختلال عملکرد شناختی، تعادل و رفتار جستجوگرانه ناشی از سیس پلاتین داشته باشد.
    کلیدواژگان: کروسین، سیس پلاتین، حافظه احترازی غیرفعال، فعالیت حرکتی، موش صحرایی
  • مهران پردل، جواد بهارارا، الهه امینی صفحات 126-133
    سابقه و هدف
    تاکنون گیاهان زیادی در درمان ناباروری مورد استفاده قرار گرفته اند. مطالعات نشان داده اند که کرایزین به عنوان یک متابولیت فعال موجود در شهد برخی گیاهان عملکرد تولید مثلی حیوانات را بهبود می بخشد. بنابراین، هدف این پژوهش بررسی اثر کرایزین بر روی سلول های بنیادی اسپرم ساز موش کوچک آزمایشگاهی است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی موش سوری در محیط DMEM/F12 کشت شده با غلظت های مختلف کرایزین (5/2، 5، 10، 20 و 40 میکروگرم بر میلی لیتر) به مدت 6 و 12 روز تیمار شدند. سپس، سمیت توسط آزمون های MTT، اکردین اورنج/ پروپودیوم ایداید، DAPI و ظرفیت آنتی اکسیدانی توسط آزمون DCF-DA مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    کرایزین در غلظت های زیر 5 میکروگرم سمیت معنی داری بر سلول های بنیادی اسپرم ساز اعمال نکرد (0/05>P). در مقابل زیستایی این سلول ها تحت تاثیر دوزهای 10، 20 و40 میکروگرم بر میلی لیتر کرایزین در روز 6 پس از کشت به میزان 30، 45 و 56 درصد (05/0P<* و 001/0P<***) و در روز 12 به میزان 44، 56 و 65 درصد کاهش معنی دار یافت (0/05
    نتیجه گیری
    کرایزین در غلظت های پایین می تواند اثر حفاظتی روی سلول های بنیادی اسپرم ساز موش سوری داشته باشد که از طریق افزایش زیستایی سلول ها، کاهش آپوپتوز سلول ها و مهار رادیکال های آزاد اثر خود را ایفا می کند.
    کلیدواژگان: کرایزین، آنتی اکسیدان، سمیت سلولی، ناباروری، سلول های بنیادی اسپرماتوگونی
  • محسن اربابی، نادر پسته چیان، هادی توسل خمسه، حسین هوشیار، مهدی دلاوری صفحات 134-141
    سابقه و هدف
    هیداتیدوز یکی از مهم ترین بیماری های انگلی زئونوز در سطح جهان است و عامل آن اکینوکوکوس گرانولوزوس می باشد. باتوجه به اهمیت شناسایی ژنوتایپ های انگل در کنترل بیماری، این مطالعه با هدف سنجش تنوع ژنتیکی ایزوله های شتر و سگ در منطقه اصفهان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با طراحی مقطعی طی سال های 95-1394 روی 51 کبد و ریه شتر آلوده به کیست هیداتید جمع آوری شده از کشتارگاه های صنعتی زرین شهر و نجف آباد و200 کرم بالغ جمع آوری شده از سگ های ولگرد مناطق مختلف جغرافیایی اصفهان جهت شناسایی ژن های میتوکندریایی CO1 و ND1 صورت گرفت. DNA پروتواسکولکس و کرم بالغ استخراج شده و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، واکنش PCR و تعیین توالی صورت گرفت. به منظور تعیین میزان مشابهت ژنتیکی بین توالی ها و هم چنین موارد ثبت شده در بانک ژن، آنالیز دوبه دو با نرم افزار ClustalW2 صورت گرفت.
    نتایج
    روش های PCRو تعیین توالی ژن های CO1 و ND1 در سگ و شتر، وجود ژنوتایپ گوسفندی (G1)، گاوی (G3) و شتری (G6) اکینوکوکوس گرانولوزوس را در منطقه اصفهان نشان داد. ژنوتایپ غالب در هر دو میزبان، سویه شایع گوسفندی ((G1 بود. میزان مشابهت ژنتیکی دو ژن ND1 و CO1 بین ایزوله های شتر و موارد ثبت شده در بانک ژن 25/30 تا 100 درصد و برای ایزوله های سگ 47/27 تا 100 درصد تعیین شد.
    نتیجه گیری
    ژن های میتوکندریاییND1 وCO1 مارکرهای مولکولی مناسبی برای تعیین تغییرات ژنتیکی ایزوله های شتر و سگ اکینو کوکوس گرانولوزوس می باشد. سویه غالب این کرم در منطقه اصفهان همانند سایر نقاط کشور، ژنوتیپ G1 (استرین شایع گوسفندی) متعلق به کمپلکس G1-G3 اکینوکوکوس گرانولوزوس می باشد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، شتر، سگ، PCR، تعیین توالی، ژنوتایپ
  • فاطمه امیدعلی*، مسعود حمزه لو صفحات 142-148
    سابقه و هدف
    آمادگی هوازی شاخص عملکرد ریوی، قلبی- عروقی و اجزای هماتولوژی تحویل اکسیژن است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرین تناوبی همراه با مصرف مکمل آهن بر توان هوازی و برخی شاخص های خونی پسران 15 تا 18 ساله است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی30 دانش آموز پسر با میانگین سنی 17/1± 84/16 سال شرکت داشتند. افراد مورد مطالعه پس از ارائه توضیحات لازم و اخذ رضایت نامه کتبی به طور تصادفی در سه گروه تمرین همراه با مکمل آهن، تمرین و کنترل قرار گرفتند. تمرینات به مدت 6 هفته و 3 جلسه در هفته انجام گردید. آزمودنی های گروه مکمل روزانه یک عدد قرص آهن را مصرف کردند. آزمودنی ها با استفاده از آزمون میدانی بالک و خون گیری در دوره پیش و پس از آزمون مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین 3 گروه نبود، اما 6 هفته بعد از تمرین تناوبی و مصرف مکمل آهن توان هوازی، فریتین، ترنسفرین و آهن همه موارد افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت. تغییرات در هموگلوبین (0/0514=P)، هماتوکریت (0/0525=P) و گلبول های قرمز (0/702=P) معنی دار نبود. در گروه تمرین، تمرینات تناوبی موجب افزایش معنی دار در توان هوازی شد (009/0=P)، ولی بر شاخص های خونی بی تاثیر بود (0/05
    نتیجه گیری
    تمرینات تناوبی همراه با مصرف مکمل آهن موجب افزایش توان هوازی و برخی شاخص های خونی در پسران 15 تا 18 ساله می شود.
    کلیدواژگان: تمرین، شاخص های خونی، آهن
  • فرزانه ساکی*، پریسا صداقتی، معصومه باغبان صفحات 149-156
    سابقه و هدف
    تغییر در راستای طبیعی ستون فقرات می تواند استقامت قلبی تنفسی و کنترل پاسچر فرد را دچار تغییر نماید. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین زاویه کایفوز با استقامت قلبی تنفسی و کنترل پاسچر پویای دانش آموزان بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام تحقیق مقطعی حاضر 100 دانش آموز (48 دختر و 52 پسر) به صورت تصادفی و با توجه به معیارهای ورود انتخاب شدند. استقامت قلبی تنفسی با استفاده از آزمون شاتل ران، کنترل پاسچر با آزمون تعادل Y و زاویه کایفوز با استفاده از خط کش منعطف ارزیابی شدند.
    نتایج
    یافته های تحقیق نشان داد بین استقامت قلبی تنفسی و زاویه کایفوز ارتباط معنی دار منفی وجود دارد. هم چنین، بین کنترل پاسچر پویا و کایفوز نیز ارتباط معنی دار منفی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته های تحقیق حاضر به نظر می رسد لازم است مربیان بهداشت و ورزش مدارس با استفاده از روش های غربال گری منظم دفورمیتی های ستون فقرات و عوارض مرتبط با آن مانند کاهش استقامت قلبی تنفسی و کاهش تعادل دانش آموزان را مورد ارزیابی قرار دهند.
    کلیدواژگان: استقامت قلبی تنفسی، کنترل پاسچر، کایفوز
  • حمیدرضا ابطحی، فرانک یزدخواستی* صفحات 157-161
    سابقه و هدف
    وزوز گوش یک بیماری چندعاملی است و آسیب های اکسیداتیو در نواحی متعددی از مسیر شنوایی می تواند منجر به بروز آن شود. هم چنین، استرس اکسیداتیو منجر به ایجاد عدم تعادل در غلظت عناصر کمیاب که نقش اساسی در ساختمان آنزیم های آنتی اکسیدان دارند، می شود. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای سطح سرمی عناصر کمیاب مس و آهن در افراد مبتلا به وزوز گوش و افراد غیر مبتلا می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی مقطعی روی 55 بیمار مبتلا به وزوز گوش ذهنی با علت ناشناخته مراجعه کننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی بیمارستان الزهرا اصفهان طی سال های 93-1392 انجام گرفت. سپس، 47 نفر از افراد غیرمبتلا که از لحاظ سن و جنس با گروه مبتلا تطبیق داشتند، به روش آسان از میان افراد داوطلب انتخاب شدند. نمونه های خون اخذ شده و سطح سرمی عناصر کمیاب مس و آهن در آن ها اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین غلظت سرمی مس در افراد مبتلا به وزوز گوش (27/59±112/48 میکروگرم در دسی لیتر) کاهش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد (14/24±139/52 میکروگرم در دسی لیتر) داشت (0/001>P)؛ درحالی که سطح سرمی آهن در افراد مبتلا به وزوز گوش (35/97±95/68 میکروگرم در دسی لیتر) در مقایسه با سطح سرمی آهن در گروه شاهد (53/68±103/95 میکروگرم در دسی لیتر) تفاوت معنی داری نداشت (0/38=P).
    نتیجه گیری
    بین سطح سرمی عنصر کمیاب مس و ابتلا به وزوز گوش ارتباط وجود دارد. با توجه به اینکه عناصر کمیاب جز مهم ترین ریزمغذی های آنتی اکسیدان می باشند تعیین دقیق رابطه علت و معلولی کمک شایانی به درمان وزوز گوش می نماید و لزوم مطالعات بیشتر در این زمینه مشخص می شود.
    کلیدواژگان: وزوز گوش، مس، آهن
  • زلیخا شیروانی*، جواد علی اکبرلو، حسین تاجیک صفحات 162-169
    سابقه و هدف
    اسیدهای آلی از جمله اسید استیک و اسید لاکتیک در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی به کار می روند. هم چنین، اسید استیک و نمک های آن در مواد غذایی به عنوان عوامل ضد میکروبی و اسیدی کننده به کار گرفته می شوند. هدف این مطالعه بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسید استیک و اسید لاکتیک علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی اثرات ضدباکتریایی اسید استیک و اسیدلاکتیک بر لیستریا مونوسیتوژنز با استفاده از روش های حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی و رهایش ترکیبات داخل سلولی تعیین شد. برای تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی اسید استیک و اسید لاکتیک به ترتیب محدوده 10- 0195/0 و 2/22 – 043/0 میکرولیتر بر میلی لیتر استفاده شد.
    نتایج
    اسید استیک و اسید لاکتیک رشد لیستریامونوسیتوژنز را مهار کرده و اسید استیک اثر مهاری قوی تری بر باکتری داشت. مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی اسید استیک و اسید لاکتیک به ترتیب 5/2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود و روش رهایش ترکیبات داخل سلولی نشان داد که اسید استیک و اسید لاکتیک توانایی لیز سلولی را دارند.
    نتیجه گیری
    اسید استیک و اسید لاکتیک در ممانعت از رشد لیستریا مونوسیتوژنز موثر بوده و اسید استیک اثر ضد باکتریایی قوی تری نسبت به اسید لاکتیک دارد. می توان از اسید استیک و اسید لاکتیک در مواد غذایی در ترکیب با سایر نگهدارنده ها جهت مهار میکروارگانیسم های عامل بیماری و فساد بهره جست.
    کلیدواژگان: اسید استیک، اسید لاکتیک، فعالیت ضدباکتریایی، لیستریا مونوسیتوژنز
  • مهدی ایمانی، جواد کریمی، مهدیه بهبهانی*، عبدالله امیدی صفحات 171-178
    سابقه و هدف
    پژوهش ها نشان داده است که بهزیستی روان شناختی تا حد کمی تحت شرایط محیطی است و در این میان ویژگی های روان شناختی افراد نقش مهم تری دارد. این پژوهش با هدف بررسی نقش ذهن آگاهی، انعطاف پذیری روان شناختی و خودشناسی انسجامی بر بهزیستی روان شناختی دانشجویان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در قالب یک پژوهش توصیفی-مقطعی، از بین کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان 300 نفر به روش سهمیه ای ابتدا از طریق رشته و سپس از طریق دانشکده انتخاب شدند و در نهایت اطلاعات 241 نفر از آنها وارد پژوهش گردید. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه بهزیستی ریف (RSPWB-18)، پرسشنامه ذهن آگاهی (MAAS)، پرسشنامه پذیرش و عمل (AAQ-II) و مقیاس خود شناسی انسجامی (ISKS) بود.
    نتایج
    تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که بین ذهن آگاهی، انعطاف پذیری روان شناختی و خودشناسی انسجامی با بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. هم چنین، یافته ها نشان داد که متغیرهای ذهن آگاهی، انعطاف پذیری روان شناختی و خود شناسی انسجامی نقش معنی داری در پیش بینی بهزیستی روان شناختی دانشجویان داشته، به طوری که این سه متغیر 21 درصد از تغییرات بهزیستی روان شناختی را پیش بینی کردند.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت ذهن آگاهی، انعطاف پذیری روان شناختی و خودشناسی انسجامی توان تبیین بخشی از واریانس بهزیستی روانشناختی را دارند.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری روان شناختی، بهزیستی روان شناختی، دانشجو، ذهن آگاهی، خودشناسی
  • فاطمه رضایی*، فاطمه کریمی، افروز افشاری، نسرین حسینی رمقانی صفحات 179-187
    سابقه و هدف
    الکسی تایمیا به عنوان یک صفت شخصیتی با بروز مشکلاتی در تشخیص و توصیف احساسات مطرح می شود. پژوهش های اندکی به بررسی ارتباط الکسی تایمیا و فاکتورهای سلامتی در بیماری های روان تنی پرداخته اند. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رابطه و پیش بینی اضطراب و افسردگی از طریق الکسی تایمیا در مبتلایان به آسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری مطالعه مقطعی-توصیفی حاضر شامل کلیه بیماران مبتلا به آسم مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر خرم آباد بود. از این بین نمونه ای 100 نفره به روش در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه الکسی تیمیا (Toronto Alexithymia Scale – 20; FTAS – 20) و اضطراب و افسردگی بیمارستان (Hospital Anxiety and Depression; HADS) روی بیماران اجرا گردید.
    نتایج
    نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین الکسی تایمیا و مولفه های آن با اضطراب (0/01>P،71/0=r) و افسردگی (0/01>P، 0/8=r) رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. هم چنین، تحلیل رگرسیون چندگانه چندمتغیره نشان داد که دو مولفه دشواری در شناسایی احساسات و دشواری در توصیف احساسات توانایی پیش بینی اضطراب و افسردگی را دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دشواری در شناسایی و توصیف هیجانات به عنوان دو مولفه الکسی تایمیا در بیماران مبتلا به آسم پیش بینی کننده افسردگی و اضطراب هستند. لذا، با در نظر گرفتن ابعاد هیجانی بیماران مبتلا به آسم می توان گام موثرتری در درمان مشکلات سلامت روان این بیماران برداشت.
    کلیدواژگان: آسم، الکسی تایمیا، اضطراب، افسردگی
  • زینب فاقعی آغمیونی، احمد خورشیدی، طاهره سوری، رضوان منیری*، سید غلامعباس موسوی صفحات 188-196
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس رایج ترین عامل ایجاد عفونت پوست و بافت نرم است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از عفونت های پوست و بافت نرم و تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان پوست رازی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی روی 400 بیمار دارای عفونت پوست و بافت نرم مراجعه کننده به بیمارستان پوست رازی تهران طی سال های 94-1393 انجام پذیرفت. از سواپ های استریل برای جمع آوری نمونه از عفونت های پوستی استفاده شد. ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از تست های بیوشیمیایی نظیر رنگ آمیزی گرم، کاتالاز، کواگولاز، تست DNase و تخمیر قند مانیتول تایید گردید. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار دیسک براساس الگویCLSI انجام پذیرفت.
    نتایج
    از 400 بیمار، 205 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس (3/51 درصد) جداسازی و شناسایی شد. تعداد 96 ایزوله (8/46 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) بودند. هم چنین، 6/94 درصد مقاوم به پنی سیلین بوده و همه ایزوله ها به ونکو مایسین و لینزولید حساس بودند. حساسیت به داپتومایسین (98 درصد) بود و 116 ایزوله (6/56 درصد) مقاوم به چنددارو (MDR) بودند.
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از عفونت های پوست و بافت نرم در این مطالعه ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس بود و بیش از 48 درصد از ایزوله ها مقاوم به متی سیلین بودند. بیشترین مقاومت به پنی سیلین مشاهده شد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، عفونت های پوست و بافت نرم (SSTI)، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی، MRSA
  • منصوره مومن هروی، رضا رزاقی *، سید غلامعباس موسوی، سمیه زمانی فرد صفحات 197-205
    سابقه و هدف
    پنومونی اکتسابی جامعه (Community-acquired pneumonia; CAP) یک بیماری عفونی شایع با مرگ ومیر بالاست. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر پیامد پنومونی در بیماران مبتلا به پنومونی اکتسابی جامعه بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کوهورت طی سال های 94-1393 روی 140 بیمار مبتلا به پنومونی بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک سوابق بیمار، علائم بالینی و پاراکلینیک و پیامد بیمار تکمیل شد.
    نتایج
    از میان 140 نفر بیمار 83 نفر (3/59 درصد) زن و 57 نفر (7/40 درصد) مرد بودند. بیشتر بیماران در گروه سنی بالای 50 سال با میانگین سنی 1/19±02/60 سال بودند. تعداد 54 نفر (6/38 درصد) دیابت داشتند. شایع ترین علامت و نشانه بالینی سرفه و رال بود، 91 درصد بهبود یافته و 9 درصد دچار عارضه شدند. عوارض بیماری شامل پلورال افیوژن، 77 درصد؛ آمپیم، 15 درصد و آبسه، 8 درصد بود. همه افرادCRP مثبت، 82 درصد ایشان افزایش ESR و80 درصد آن ها لوکوسیتوز داشتند. بین سن، جنس و یافته های بالینی با عوارض و پیامد ارتباط معنی داری آماری پیدا نشد. پیامد پنومونی با دیابت، قند بدو ورود، HbA1c و CRP مثبت، طول مدت بستری، و الگوی درگیری گرافی ریه ارتباط معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    باتوجه به وجود ارتباط بین دیابت با پیامد پنومونی و نیز ارتباط معنی دار بین دیابت با طول مدت بستری، سابقه پنومونی و تعداد بستری قبلی، قند خون بدو ورود، HbA1c، درگیری دوطرفه ریه، لوکوسیتوز، و افزایش ESR، CRP و CURB 65، باید دیابت را به عنوان یک عامل تاثیرگذار در پیامد پنومونی در نظر گرفت؛ کنترل دقیق دیابت می توان در بهبود پیامد پنومونی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: پنومونی، اکتسابی جامعه، پیامد
  • رامین حقیقی، نگار دادپور، سید حسن سید شریفی* صفحات 206-210
    سابقه و هدف
    گانگلیونوروما توموری نادر از خانواده نوروبلاستوما می باشد که از سلول های گانگلیونی منشاء می گیرد. گانگلیونوروما اکثرا در مدیاستن و خلف صفاق به صورت اتفاقی پیدا می شود و یا با علائم غیراختصاصی تظاهر پیدا می کند. در مقاله پیش رو یک مورد گانگلیونوروما خلف صفاقی در یک پسر بچه پنج ساله که با درد شکم مراجعه نموده گزارش می شود.
    معرفی بیمار: بیمار پسر بچه پنج ساله ای می باشد که با درد شکم که از یک ماه پیش شروع شده مراجعه کرده و از درد کل شکم شکایت داشت. در معاینه بیمار تندرنس سمت راست شکم داشت و در معاینه شکم توده ای لمس گردید. بررسی های آزمایشگاهی انجام شده، همگی به جز آنالیز ادرار طبیعی بود. در تصویربرداری انجام شده یک توده حجیم در سمت راست شکم در فضای خلف صفاق گزارش شد. با توجه به وضعیت بیمار تصمیم به انجام لاپاراتومی برای بیمار شد. نمونه ها جهت بررسی پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال شد و گانگلیونوروما تایید گردید.
    نتیجه گیری
    در مورد بیماری که با درد و توده شکم مراجعه می کند و در تصویربرداری توده خلف صفاقی گزارش می شود، باید به کیست گانگلیونوروما به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی فکر کرد. درمان گانگلیونوروما با جراحی و خارج کردن کامل ضایعه و تشخیص نهایی آن با هیستولوژی میسر می شود.
    کلیدواژگان: گانگلیونوروما، خلف صفاق، مدیاستن، توده داخل شکمی، کودک
|
  • Marzieh Yazdani, Mohammad Amin Edalatmanesh *, Samaneh Rafiei Pages 110-117
    Background
    The repetitive seizure attacks lead to widespread neuronal damage and cognitive deficit, e.g. memory and learning impairment. The single or repeated administration of pentylenetetrazole (PTZ) can induce seizure in rat. This study evaluates the neuroprotective effect of lithium chloride (LiCl) on PTZ-induced working and spatial memory deficit.
    Materials And Methods
    To induce the PTZ-kindling model, repeated doses of PTZ (40mg/kg/BW/ip) were injected for 5 consecutive days. After observing five stages of seizure, the PTZ⸭, PTZ⸮ and PTZⸯ groups received 20, 40 and 80 mg/kg/BW of LiCl, respectively and the PTZ䦩抝 group, received Saline for 14 days. The Morris water maze (MWM) and Y maze tests were conducted in order to investigate the spatial and working memory.
    Results
    Compared to Control group, the PTZ䦩抝 group showed a decrease in alteration behavior in Y maze and an increase in latency time and distance to hidden platform in MWM. LiCl-treated rats, especially in the lowest dose, showed a significant higher alteration behavior in Y maze and the lower latency time and distance to hidden platform in MWM than the PTZ䦩抝 group.
    Conclusion
    The neuroprotective effects of LiCl can ameliorate the spatial and working memory impairment in a PTZ-kindling model.
    Keywords: Seizure, Cognitive disorders, Lithium, Rat
  • Zohreh Ghotbeddin *, Seyyed Reza Fatemi-Tabatabaei, Mohammad Reza Tabandeh, Mohsen Mirzabeigi, Nima Badripour, Rezvan Amiri Pages 118-125
    Background
    A lot of studies indicate that cancer chemotherapy results in memory and motor impairment immediately following therapy. On the other side, crocin as the chemical constituent isolated from the Saffron is effective on memory and motor impairement. In this study, the effect of crocin on memory and motor impairment induced by cisplatin injection was studied in adult male rats.
    Materials And Methods
    In this study, male Wistar rats (n=50) were divided into 5 groups: Control, Sham, Cisplatin (2 mg/kg/week for 21 days), Crocin (30 mg/kg for 21 days) and Cisplatin઺ᲊ. Sham group was administrated with Saline. Then, inhibitory avoidance memory, balance and exploratory behaviors were assessed by shuttle box, rotarod and open field apparatus, respectively.
    Results
    Crocin improved memory impairment induced by cisplatin (P
    Conclusion
    We conclude that crocin injection following the use of anticancer drugs (e.g. cisplatin) might have a protective effect against the cisplatin-induced impairement in cognitive function, balance and explorative behavior.
    Keywords: Crocin, Cisplatin, Passive avoidance memory, Motor activity, Rat
  • Mehran Pordel, Javad Baharara, Elaheh Amini Pages 126-133
    Background
    So far, many plants have been used for the treatment of infertility. Several studies have revealed that chrysin (as an active metabolite) improves animal's reproduction. Therefore, the objective of this study was to evaluate the effect of chrysin on Balb/C mice spermatogenic stem cells.
    Materials And Methods
    In this in vitro experimental study Balb/C neonate spermatogonia stem cells cultured in DMEM-F12 medium were treated with various concentrations of chrysin (2.5, 5, 10, 20, 40 µg/ml) for 6 and 12 days. Then the cytotoxicity was assessed using MTT, Akredin orange/Propodium Idid, DAPI and antioxidant concentration DCF-DA tests.
    Results
    Chrysin showed no remarkable cytoxicity in concentrations less than 5 µg/ml. While, after 6 days the viability of cells treated with chrysin 10, 20 and 40 µg/ml was decreased to 30, 45 and 56 % (P
    Conclusion
    Lower concentrations of chrysin has protective effect on Balb/C mice spermatogenic through improving cell viability, decreasing cells apoptosis and inhibiting free radicals.
    Keywords: Chrysin, Antioxidant, Cytotoxicity, Infertility, Spermatogenic stem cells
  • Mohsen Arbabi, Nader Pestechian, Hadi Tavasol Khamseh, Hosein Hooshyar, Mehdi Delavari Pages 134-141
    Background
    Hydatidosis is one of the most important zoonotic parasitic disease worldwide caused by Echinococcus granulosus. Given the importance of parasite genotyping in disease control, this study was aimed to evaluate the genetic variation of the camel and dog isolates in Isfahan.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was done on infected livers and lungs of camels with hydatid cyst (n=51) during 2015-2016, collected from Zarinshahr and Najafabad industrial abattoir and 200 adult E. granulosus worms collected from stray dogs in different geographical regions of Isfahan for the molecular identification of mitochondrial genes (CO1, ND1). The DNA of protoscolices and adult worms were extracted, the PCR and sequencing were done using specific primers. Pairwise sequence alignment was used to identify the genetic similarity between the sequences and the registered ones in Gen bank using Clustalw2 software.
    Results
    The PCR and sequencing of CO1 and ND1 genes on dog and camel samples showed different E. granulosus genotypes, including the common sheep strain (G1), bovid strain(G3) and camel strain (G6) in Isfahan region. The most frequent strains were the common sheep strain (G1). The genetic similarity between both ND1 and CO1 isolates taken from camel, dog and the isolates registered in Gene bank were 30.25-100% and 27.47-100% for camel and dog, respectively.
    Conclusion
    Mitochondrial ND1 and CO1 genes are proper molecular markers for identifying the genetic variation of the camel and dog E. granulosus. The dominant strain of the worm in Isfahan, is the same as the other parts of the country, i.e., the G1 genotype (the most common sheep strain) belonged to the G1- G1 E. granulosus complex.
    Keywords: Echinococcus granulosus, Camel, Dog, PCR, Sequencing, Strain
  • Fatemeh Omidali *, Masoud Hamzeloo Pages 142-148
    Background
    Aerobic fitness is an index of pulmonary, cardiovascular function and haematological components and relevant to the delivery of oxygen. The aim of present study was to evaluate the effect of interval exercise with iron supplementation on aerobic power and some hematologic indexes among the15-18 years old boys.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, 30 students (mean age 17.1±84.16) were participated in an exercise program (6 weeks, 3 sessions per week). The participants were randomly divided into three groups: Control; Exercise and exercise iron supplementation groups. Iron supplementation group was administered a daily supplement of iron tablet. Using a before-after design, bulk-field test and blood sampling the data were analyzed.
    Results
    The results showed no significant difference among the groups. However, using a 6-week training program in Exercise and Exercise Iron supplementation group compared to the Conrol showed a significant difference for aerobic power; ferritin; transferrin and iron. No significant change was seen for hemoglobin, hematocrit and red blood cells. While in exercise group, interval exercise caused a significant increase in aerobic power (P=0.009), this was not the case for red blood indexes.
    Conclusions
    Interval exercises along with iron supplementation caused an increase in aerobic power and some hematologic indexes.
    Keywords: Exercise‚ Hematologic index‚ Iron
  • Farzaneh Saki *, Parisa Sedaghati, Masoumeh Baghban Pages 149-156
    Background
    Any deviation in the normal spinal alignment can alter the cardiorespiratory endurance and the posture control. The aim of present study was to investigate the correlation between cardiorespiratory endurance, dynamic postural control and kyphosis angle among the students.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on students (n=100; 48 girls and 52 boys) selected randomly according to inclusion criteria. Cardiorespiratory endurance, postural control and kyphosis angle were assessed using shuttle run test, Y balance test and flexible ruler, respectively. Normal distribution of the data was assessed using the Kolmogorov–Smirnov test. Data were analyzed using Pearson correlation product moment and linear regression (P≤0.05).
    Results
    The results showed a significant negative correlation between the cardiorespiratory endurance and kyphosis angle (P=0.012, r=-0.3.3). In addition, a significant negative correlation was observed between the dynamic postural control and kyphosis angle (P=0.003, r=-0.254).
    Conclusion
    According to our findings it seems mandatory for health and schools, sport coaches to screen the student's spinal deformities and evaluate its associated complications (e.g. decreased cardiorespiratory endurance and postural balance).
    Keywords: Cardiorespiratory endurance, Postural control, Kyphosis
  • Hamid Reza Abtahi, Farank Yazdkhasti * Pages 157-161
    Background
    Tinnitus is a multi-factorial disorder. Many oxidative pathologies in different loci of auditory pathway can cause it. In this regard oxidative processes result in an imbalance in the trace elements in ear incorporated into the structure of enzymes responsible for antioxidant protection. Therefore, the present study is aimed to compare the concentration of iron (Fe) and cupper (Cu) as the trace elements in the serum of patients with tinnitus and the healthy subjects.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on patients with idiopathic tinnitus (n=55) and the healthy volunteers (n=47) referred to the ENT clinic of Alzahra hospital (Isfahan, Iran) during 2014-2015. Among the healthy participants 47 age- and sex-matched cases were selected based on convenient sampling. The concentration of Fe and Cu were measured by flame atomic absorption spectroscopy.
    Results
    There was a significant decrease in mean serum Cu level in patients with tinnitus (112.48±27.59) compared to the control group (139.52±14.24), (P
    Conclusion
    In the present study, a relationship was seen between the serum Cu level and the occurrence of tinnitus. Given the notion that trace elements are among the antioxidant micronutrients, defining such a cause-and-effect relationship between trace elements and tinnitus may shed some light on the treatment of the disease, which requires more studies.
    Keywords: Tinnitus, Copper, Iron
  • Zoleikha Shiravani *, Javad Aliakbarlu, Hosein Tajik Pages 162-169
    Background
    Organic acids (e.g. acetic and lactic acid) have been used in foods as natural preservatives. Acetic acid and its salts are used in foods as antimicrobial and acidulant agents. The aim of this study was to evaluate the antibacterial activity of acetic and lactic acids against the Listeria monocytogenes.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted at the Department of Food Hygiene (Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University) during autumn 2015. The antibacterial effects of acetic and lactic acid against Listeria monocytogenes were determined using minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and cell constituents release methods. The concentration ranges of acetic and lactic acid (0.0195-10 and 0.043-22.2 μl/ml, respectively) were used to determine the MIC of acids.
    Results
    Based on the results, acetic and lactic acid inhibited the growth of Listeria monocytogenes and acetic acid had stronger effect against the the bacterium. The MIC values for acetic acid and lactic acid were 2.5 and 5 μl/ml, respectively. Cell constituents release showed that acetic and lactic acids are able to lyze the bacterial cell.
    Conclusion
    Acetic and lactic acids were effective in inhibiting the growth of Listeria monocytogenes and the antibacterial effect of acetic acid was stronger than that lactic acid. These acids can be used in foods in combination with other preservatives to inhibit the food borne pathogens and food spoilage microorganisms.
    Keywords: Acetic acid, Lactic acid, Antibacterial, Listeria monocytogenes
  • Mehdi Imani, Javad Karimi, Mahdieh Behbahani *, Abdollah Omidi Pages 171-178
    Background
    Studies has shown the effect on environmental conditions on psychological well-being. In this regard, psychological characteristics have an important role. This study aimed to investigate the role of mindfulness, psychological flexibility and integrative self -knowledge amonge the university students.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was performed on the students of Kashan university of medical sciences (n=300) and based on quota sampling, a number of students (n=241) were selected based on the faculty and the major of the study. The administered tools were Ryff scale of psychological well-being (RSPWB-18), mindfulness (MAAS), acceptance and actions (AAQ-II) questionnaires and integrative self-knowledge scale (ISKS). Finally the data were analyzed using correlation and stepwise regression.
    Results
    Pearson correlation disclosed a positive and considerable relation between mindfulness, integrative self-knowledge, psychological flexibility and psychological well-being. In addition, the findings showed significant role of mindfulness, integrative self-knowledge and psychological flexibility to predict the psychological well-being of the students; so these variables can predict 21% of psychological wellbeing changes.
    Conclusion
    This study disclosed that the mindfulness, psychological flexibility and integrative self -knowledge can in part specify the variance of psychological well-being.
    Keywords: Psychological flexibility, Psychological well-being, Students, Mindfulness, Integrative self-knowledge
  • Fatemeh Rezaei *, Fatemeh Karimi, Afroz Afshari, Nasrin Hosseini-Ramaghani Pages 179-187
    Background
    Alexithymia is a personality trait characterized by the inability to identify and describe emotions. Only few researches have studied the correlation between alexithymia and health factors in psychosomatic disorders. This study aimed to determine the correlation between alexithymia and anxiety, depression in asthmatic patients.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on all asthmatic patients referred to Khorram Abad medical centers. Among them 100 cases were chosen using the convenience sampling. The tools were Alexithymia Scale )TAS-20( along with Hospital Anxiety and Depression Scale )HADS(. The data were analyzed using Pearson correlation and Multivariate Regression.
    Results
    A significant positive relationship was seen between aalexithymia, its factors and anxiety/depression. In addition, multiple multivariate regression analysis showed that difficulty in identifying feelings and describing feelings can predict the anxiety and depression.
    Conclusion
    Findings showed that difficulty in identifying and describing emotions as two factors of Alexithymia in asthmatic patients can predict the depression and anxiety. So, considering the emotional aspects of asthma, effective approaches should be taken into account in the treatment of these patient's mental health problems.
    Keywords: Asthma, Alexithymia, Anxiety, Depression
  • Zeynab Fagheei-Aghmiyuni, Ahmad Khorshidi, Tahereh Soori, Rezvan Moniri *, Seyyed Gholam Abbas Mousavi Pages 188-196
    Background
    Staphylococcus aureus (S. aureus) is the most common cause of skin and soft tissue infections. This study aimed to determine the prevalence of S. aureus isolated from skin and soft tissue and antibiotic susceptibility pattern among the patient hospitalized in Razi skin hospital (Tehran-Iran).
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on patients (n=400) with skin and soft tissue infections in Razi skin hospital. Sterilized swabs were used to collect the skin infection samples. S. aureus isolates were confirmed using biochemical tests (gram staining, catalase, coagulase, DNase test and manitol fermentation tests).
    Result
    51.3 %( 205 out of 400) of isolates were S. aureus. Ninety six (46.8%) of isolates were methicillin and penicillin-resistant S. aureus. All of the isolates showed sensitivity to vancomycin, linezolid. 98% of the isolates were susceptible to daptomycin. One-hundred sixteen (56.6%) isolates were multi- drug resistant.
    Conclusion
    More than half of the skin and soft tissue infections were caused by S.aureus. More than 46 percent of the isolates were methicillin resistant. The highest resistance to penicillin was observed.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Skin, soft tissue infection (SSTI), Antibiotic susceptibility pattern, MRSA
  • Mansoreh Momen–Heravi, Reza Razzaghi *, Seyyed Gholam Abbas Mousavi, Somayeh Zamani-Fard Pages 197-205
    Background
    Community-acquired pneumonia (CAP) is a common infectious disease with high morbidity and mortality. The goal of this study was to evaluate the factors affecting the outcome of pneumonia among the Beheshti hospital patients.
    Materials And Methods
    This cohort study was done on pneumonia patients (n=140) in Kashan Beheshti hospital during 2014-2015. A questionnaire consisting the demographic, clinical and paraclinical findings and outcomes was filled-out.
    Results
    Eighty three (59.3%) out of 140 patients were male and 57(40.7%) women. The majority of cases were ≥50 years old (mean age 60.02±1.70) .There was a history of diabetes in 54(38.6%) .The most common signs and symptoms were coughing and the lung rales. The ninty-one and 9% of the cases were improved and complicated condition, respectively. The complication were: pleural effusion (77%), empiyema (15%) and abscess (8%).There was positive CRP (100%); increased ESR (82%) and leukocytosis (80%). While, there was no statistical association between the sex, age and clinical symptoms with the disease complication and outcome, there was a significant correlation between the first BS, HbA1C, CRP, duration of hospitalization, radiographic pattern and diabetes with disease outcome.
    Conclusion
    Considering the association between the diabetes in one side and some factors (outcome of pneumonia, duration of hospitalization, history of pneumonia, times of admission, BS at admission, HbA1c, bilateral involvement, leukocytosis, increased ESR, CRP and CURB 65, the diabetes should be considered as an important factor affecting the pneumonia outcome. The managed control of diabetes can improve the pneumonia outcome.
    Keywords: Pneumonia, Community acquired, Outcome
  • Ramin Haghighi, Negar Dadpour, Seyyed Hasan Seyed Sharifi * Pages 206-210
    Background
    Ganglioneuroma as a neuroblastoma-family tumor is a rare case with a ganglion cell origin. In most cases, ganglioneuroma is found in the mediastinal and retroperitoneal incidentally and may be presented with nonspecific symptoms. Here, we reported a 5-year-old boy with a retroperitoneal ganglioneuroma referred with abdominal pain.
    Case Report: The case was a 5 years old boy with abdominal pain started one month ego, the pain is not generalized in a specific abdominal area. Patient in the physical examination had tenderness and mass in the right side of the abdomen. Laboratory tests, except for urine analysis, were normal. Imaging assessment reported one huge mass in the right side of retroperitoneal cavity. According to the patient's condition was decided to perform laparotomy. The pathological examination of the samples confirmed the ganglioneuroma.
    Conclusion
    For a case manifested with pain and the abdominal and retroperitoneal mass are established in his/her imaging. The ganglioneuroma should be considered as a differential diagnosis. The treatment and the final diagnosis of the anglioneuroma are accomplished through complete surgical resection of the lesion and histology.
    Keywords: Ganglioneuroma, Retroperitoneal, Mediastinal, Abdominal mass, Child