فهرست مطالب

فیض - سال بیستم شماره 6 (پیاپی 91، بهمن و اسفند 1395)

مجله فیض
سال بیستم شماره 6 (پیاپی 91، بهمن و اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/29
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رسول زیدآبادی*، الهه عرب عامری، ناصر نقدی، بهرام بلوری صفحات 483-494
    سابقه و هدف
    امروزه استفاده گسترده از تلفن های همراه، نگرانی ها را درباره اثرات بیولوژیکی میدان های الکترومغناطیسی این وسیله ارتباطی بر بدن انسان فزونی بخشیده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش فعالیت بدنی در تعدیل اثرات میدان الکترومغناطیسی کم فرکانس تلفن همراه بر فعالیت حرکتی موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    برای انجام مطالعه تجربی حاضر، تعداد 70 موش صحرائی بالغ در هفت گروه فعالیت بدنی بلند مدت و کوتاه مدت، کنترل، میدان الکترومغناطیسی، شم، فعالیت بدنی بلندمدت-میدان الکترومغناطیسی و فعالیت بدنی کوتاه مدت-میدان الکترومغناطیسی تقسیم شدند. گروه فعالیت بدنی کوتاه مدت و بلند مدت به ترتیب یک هفته و یک ماه هر روز به مدت 30 دقیقه روی تردمیل به دویدن پرداختند. گروه میدان الکترومغناطیسی نیز به مدت یک ماه هر روز سه ساعت در دستگاه شبیه ساز امواج تلفن همراه قرار گرفتند. گروه های ترکیبی فعالیت بدنی-میدان الکترومغناطیسی، بعد از قرارگیری موش ها در دستگاه شبیه ساز امواج تلفن همراه، جهت انجام فعالیت بدنی روی تردمیل منتقل می شدند. در نهایت، شاخص های زمان حرکت، مسافت طی شده و سرعت حرکت اندازه گیری شد.
    نتایج
    میدان الکترومغناطیسی تلفن همراه موجب کاهش معنی دار فعالیت حرکتی موش ها نسبت به گروه شم گردید. فعالیت بدنی بلند مدت و کوتاه مدت به طور معنی داری فعالیت حرکتی موش های تمرین کرده را نسبت به گروه کنترل افزایش داد (0/05≥P)، اما فعالیت حرکتی گروه های ترکیبی (تحت تابش و دارای فعالیت بدنی) اختلاف معنی داری با گروه تحت تابش نداشتند (0/05≤P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از فعالیت بدنی نمی تواند به طور معنی داری از کاهش فعالیت حرکتی ناشی از میدان الکترو مغناطیسی کم فرکانس تلفن همراه جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: تلفن های همراه، میدان الکترومغناطیسی، فعالیت حرکتی
  • رحیم احمدی، پریسا توکلی*، عذرا توکلی صفحات 495-500
    سابقه و هدف
    بین مواجهه با آلودگی صوتی و ابتلا به بیماری های فیزیولوژیکی و روانی ارتباط وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات مواجهه با استرس صوتی بر سطح سرمی کورتیزول و تغییرات سطح اضطراب در موش های صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی نر نژاد ویستار به گروه های کنترل، مواجهه با استرس صوتی روزانه 1، 3 و 6 ساعت تقسیم بندی شدند. پس از 8 هفته نمونه خون از قلب حیوانات تهیه شده و پس از تهیه کردن سرم، میزان هورمون کورتیزول توسط روش الایزا اندازه گیری شد. در آخرین هفته آزمایش از ماز به علاوه مرتفع جهت ارزیابی اضطراب با تعیین درصد زمان سپری شده در بازوی باز و درصد تعداد دفعات ورود به بازوی باز استفاده شد.
    نتایج
    سطح سرمی هورمون کورتیزول در موش های مواجهه با استرس صوتی روزانه به مدت 1 و 3 ساعت در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (0/05
    نتیجه گیری
    مواجهه با استرس صوتی می تواند منجر به کاهش فعالیت بخش قشری غده فوق کلیه شود که با افزایش سطح اضطراب مرتبط است.
    کلیدواژگان: استرس صوتی، هورمون کورتیزول، اضطراب، ماز به علاوه شکل مرتفع، موش صحرایی
  • اکبر حیدری، محمد نوری، مهزاد صدقیانی، عصمت آقاداود جلفایی* صفحات 501-508
    سابقه و هدف
    سندروم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovary syndrome; PCOS) اغلب باعث کاهش اوولاسیون، ناباروری و مقاوت به انسولین می گردد. یکی از عوامل موثر در بروز این بیماری گیرنده های Proxsisome proliferative–activated receptor gamma ((PPARγ می باشند که جزو گروهی از گیرنده های هست های هستند. آگونیست های PPARγ برای درمان مقاومت به انسولین، هیپرآندروژنیسم و اختلال عملکرد تخمدان در بیماران PCOS به کار می روند. اسیدهای چرب مثل EPA (Eicosa penta enoic acid) و متابولیت های آن ها، لیگاندهای طبیعی برای PPARγ بوده و گزینه مناسبی برای تنظیم بیان این ژن محسوب می شوند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی روی 30 نفر از زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به مرکز باروری الزهرا تبریز جهت درمان IVF (in vitrofertilization) مراجعه کرده بودند، انجام شد. ابتدا سلول های گرانولوزا از مایع فولیکولی این افراد جمع آوری گردید و سپس در محیط آزمایشگاهی کشت داده شد. میزان بیان ژن های PPARγ و (Insulin-like growth factor 1)IGF-1 در سلول های گرانولوزا در محیط کشت و در محیط کشت به همراه EPA بررسی گردید.
    نتایج
    بیان ژن PPARγ در سلول های گرانولوزای کشت شده در محیط تیمار شده با EPA در مقایسه با محیط کشت کنترل افزایش یافت و این افزایش در غلظت 100 میکرومول و زمان 48 ساعت بیشترین مقدار بود. هم چنین، افزایش بیان PPARγ منجر به افزایش ژن های درگیر در استروئیدوژنز یعنی IGF-1 شد، درحالی که بیان هر دو ژن در بیمارانPCOS و در محیط کشت کنترل کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت کهEPA باعث افزایش بیان ژن PPARγ و به دنبال آن IGF-1 در سلول های گرانولوزای بیماران مبتلا به PCOS می شود.
    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، سلول های گرانولوزا، PPARγ، EPA
  • مجید ملک محمد، بابک شریف کاشانی*، فاطمه منجذبی، کتایون خسروی صفحات 509-517
    سابقه و هدف
    استفاده از پروستاسایکلین ها به صورت وریدی روی علایم و همودینامیک بیماران مبتلا به هایپرتانسیون ایدیوپاتیک شریان ریوی (IPAH) اثر مثبتی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین پیامد و اثربخشی درمان دوره ای با ایلوپروست در بیماران مبتلا به IPAH انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع پیگیری طولی روندی بوده و روی 20 بیمار مبتلا به IPAH مراجعه کننده به درمانگاه پرفشاری شریان ریه، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام شد. کلیه بیماران مراجعه کننده به درمانگاه پس از تشخیص قطعی بیماری IPAH در صورت نیاز به دریافت داروی ایلوپروست وریدی و داشتن تمایل برای شرکت در پژوهش وارد مطالعه شدند. بیماران پس از بستری شدن سه روز و هر روز شش ساعت ایلوپروست وریدی دریافت می نمودند. میزان دارو از ng/kg/min5/0 شروع شده و تاng/kg/min 2 افزایش می یافت. پس از مرخص شدن بیماران از بیمارستان هر 6 هفته این سیکل مجددا تکرار می گردید. در زمان شروع، حین و پس از اتمام دوره درمان کلاس عملکردی، تست پیاده روی شش دقیقه، فشار شریان ریوی و فشار بطن راست و سطح سرمی NT-ProBNP اندازه گیری شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد کلاس عملکردی بیماران، فشار شریان ریوی، سطح سرمی NT-ProBNPو فشار بطن راست بیماران کاهش یافته (0/001< P) و مسافت پیموده شده در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه (0/005
    نتیجه گیری
    درمان با ایلوپروست وریدی مانع پیشرفت بیماری و بدتر شدن شرایط بیماران مبتلا به IPAH در طول درمان می شود.
    کلیدواژگان: ایلوپرست، هایپرتانسیون ایدیوپاتیک شریان ریوی
  • فاطمه حسن شیری، محمدصادق پورعباسی*، غلامعباس موسوی، مژده فتاحی، امیرعباس کیانفر، حمیدرضا سیدی، فخرالسادات میرحسینی، مهرداد مهدیان صفحات 518-524
    سابقه و هدف
    ازدیاد لاکتات سرمی طی انجام مراحل بای پس قلبی ریوی حین عمل با افزایش مرگ و میر و عوارض قلبی به میزان 10 تا 20 درصد همراه است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر افزایش سطح لاکتات خون بر پیامدهای بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر تحت بای پس قلبی ریوی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر روی 116 بیمار تحت پیوند عروق کرونر بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال های 93-1392 انجام گرفت. داده های دموگرافیک، متغیرهای مربوط به عمل جراحی، میزان لاکتات، زمان خروج لوله تراشه، مدت زمان بستری در بخش ویژه و بیمارستان و کسرجهشی قلب بعد از عمل جمع آوری شدند. داده های حاصل در دو گروه لاکتات نرمال (کمتر از 2 میلی مول در لیتر) و لاکتات بالا (بیشتر از 2 میلی مول در لیتر) مقایسه شدند.
    نتایج
    هیپرلاکتاتمی بعد از عمل در 62/1 درصد بیماران مشاهده شد. تفاوت آماری معنی داری بین زمان خروج لوله تراشه، و مدت بستری در بخش ویژه و بیمارستان بین دو گروه مشاهده نشد. بین میانگین لاکتات سرم بعد از عمل و قند خون، pH و بیکربنات، مدت زمان بای پس قلبی ریوی و مدت زمان کلمپ آئورت ارتباط معنی داری وجود داشت. بین افزایش لاکتات سرم و افت کسر جهشی قلب بعد از عمل نیز ارتباط معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    هیپرلاکتاتمی با عواملی نظیر قند خون بالا، pH و میزان بیکربنات، و مدت زمان بای پس و زمان کلمپ آئورت طولانی تر در ارتباط است. با کنترل این عوامل می توان از بروز اسیدوز لاکتیک کاست و به بهبود وضعیت بیماران بعد از عمل کمک کرد.
    کلیدواژگان: جراحی پیوند عروق کرونر، لاکتات سرم، بای پس قلبی ریوی، پیامدهای بعد از عمل
  • نغمه موری بختیاری*، مریم مسلمی صفحات 525-531
    سابقه و هدف
    تولید بیوفیلم همانند تغییرات ژنومی یکی از عوامل مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها می باشد که عفونت های راجعه از پیامدهای آن و عفونت استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، معمول ترین شکل آن در افراد مبتلا به این عفونت ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی توانایی تولید بیوفیلم در استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین جدا شده از بیماران با عفونت های کلینیکی مختلف می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 50 سویه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های کلینیکی مختلف جداسازی شده و با تست های بیوشیمیایی و PCR اختصاصی گونه تعیین هویت شدند. با روش انتشار دیسک و بررسی حضور ژن mecA، مقاومت به متی سیلین در آن ها تایید و توانایی تولید بیوفیلم با دو روش میکروتیترپلیت کریستال ویوله و کشت در محیط قرمزکونگو ارزیابی شد.
    نتایج
    با روش کدورت سنجی در طول موج 550 نانومتر و بدون اسیداستیک، در 34 جدایه (68 درصد) و با طول موج 492، در 28 جدایه (56 درصد) توانایی تولید بیوفیلم مشاهده شد که در هر دو روش، اکثریت جدایه ها با قدرت ضعیف قادر به تولید بیوفیلم بودند. با انجام روش کشت در محیط قرمز کونگو، در 94 درصد از جدایه ها که اغلب آن ها (72/3 درصد) قادر به تولید بیوفیلم با قدرت متوسط بودند، توانایی تولید بیوفیلم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با هر سه روش کار شده در این مطالعه درصد بالایی از جدایه های مورد مطالعه قادر به تولید بیوفیلم بودند و با وجود همبستگی معنی دار بین نتایج حاصل از هر سه روش، نتایج حاصل از میکروتیتر پلیت کریستال ویوله با دو روش خوانش از ضریب همبستگی بالاتری برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، بیوفیلم، میکروتیتر پلیت کریستالویوله، محیط قرمز کونگو آگاردار
  • محدثه زارعی یزدلی، گیلدا اسلامی، هاجر میرصفایی، هنگامه زندی*، مرضیه شکوهی فر، معصومه کیانی صفحات 532-538
    سابقه و هدف
    پسودوموناس آئروژینوزا یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده عفونت های اکتسابی بیمارستانی، به ویژه در بخش ICU و سوختگی، می باشد. غیرفعال سازی آنزیماتیک آمینوگلیکوزیدها توسط آنزیم های تغییردهنده آنها در پسودوموناس آئروژینوزا مکانیسم اصلی مقاومت نسبت به آمینوگلیکوزید ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع مقاومت آمینوگلیکوزیدی و ژن ant (2”)-I در پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از نمونه های سوختگی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از تیر 1393 تا فروردین 1394، 73 جدایه پسودوموناس آئروژینوزا جدا گردید. در ابتدا نمونه های زخم سوختگی کشت داده شده و کلونی های مشکوک با روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. سنجش حساسیت آمینوگلیکوزیدی جدایه ها به روش دیسک دیفیوژن مطابق با CLSI صورت گرفت. با انجام PCR حضور ژن ant (2”)-I بررسی گردید.
    نتایج
    در این مطالعه از 73 بیمار مورد مطالعه 54/8 درصد مرد بودند. میانگین سنی بیماران 2/25±29 سال بود. میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف بدین شرح بود: کانامایسین 89 درصد، جنتامایسین 67/1 درصد، آمیکاسین 60/3 درصد، و توبرامایسین 58/9 درصد. نتایج PCR نشان داد که 63 ایزوله (86/3 درصد) حامل ژن ant (2”)-I بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان می دهد که در نمونه های پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از زخم سوختگی مقاومت نسبت به آمینو گلیکوزید ها بالا بوده، ژن ant (2”)-I به طور گسترده مشاهده شده و ارتباط معنی داری با مقاومت به آمینوگلیکوزید ها دارد.
    کلیدواژگان: پسودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آمینوگلیکوزیدی، ژن ant (2)، I، زخم سوختگی
  • سکینه دادی پور، آذین علوی، آسیه پرمهریابنده، مریم گلنام، علی صفری مرادآبادی* صفحات 551-556
    سابقه و هدف
    مرگ ومیر نوزادان از مهم ترین شاخص های بهداشتی هر کشور به شمار می آید. عوارض ناشی از تولد نوزاد نارس از مهم ترین علل مسقیم مرگ ومیر نوزادان می باشد. لذا، مطالعه حاضر با هدف بررسی برخی عوامل مادری موثر بر تولد نوزاد نارس انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر مطالعه ای مورد- شاهدی است که روی 100 نفر از نوزادان نارس در گروه مورد و 100 نفر نوزاد رسیده (ترم) در گروه شاهد انجام شد. تکمیل پرسشنامه از طریق مصاحبه با مادر و بررسی پرونده بیمارستانی صورت گرفت.
    نتایج
    یافته های حاصل از مطالعه نشان داد شانس تولد نوزاد نارس در مادران چندقلوزا، استعمال کننده سیگار، دارای جفت سرراهی، دارای اشکالات رحمی، و دارای دکولمان جفت بیشتر از مادران بدون سابقه مشکلات فوق است. در مادران با نارسایی سرویکس شانس تولد نوزاد نارس 11 برابر بیشتر از مادرانی بود که فاقد نارسایی سرویکس بودند. هم چنین، شانس تولد نوزاد نارس در مادران با سابقه جفت سر راهی 33/9 برابر بیشتر از مادرانی بود که فاقد سابقه جفت سرراهی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه شناسایی عوامل مادری موثر در تولد نوزاد نارس و هم چنین مراقبت های دوران بارداری می تواند در کاهش تولد نوزادان نارس تاثیر به سزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، نوزاد رسیده، عوامل خطر، زایمان زودرس، جفت سرراهی
  • حمید اراضی*، احسان اقبالی، سیده شیوا دادوند، مریم پهلوان زاده صفحات 557-565
    سابقه و هدف
    در پژوهش های گذشته نسبت انگشت دوم به چهارم دست به عنوان نشان گرسطح تستوسترون مطرح شده است و می تواند با سارکوپنی ناشی از افزایش سن مرتبط باشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین نسبت انگشت دوم به چهارم با WHR (نسبت دور کمر به لگن)، توده عضلانی و قدرت در زنان یائسه انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 148 زن یائسه با میانگین سنی 4/38±53/74 سال به صورت هدف دار انتخاب شدند. ویژگی های آنتروپومتریک آزمودنی ها، شاخص توده عضله اسکلتی، قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهار سر ران آنها اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که نسبت انگشت دوم به چهارم ارتباط منفی و معنی داری با قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهارسر ران دارد (0/62-r=، 0/51-r= و 0/001
    نتیجه گیری
    نسبت انگشت دوم به چهارم ارتباط قوی تری با قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهارسر ران نسبت به سایر متغیرها در میان زنان یائسه دارد. لذا، می توان از آن برای بررسی احتمال کاهش قدرت عضلانی زنان یائسه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نسبت انگشت دوم به چهارم، زنان یائسه، قدرت عضلانی، توده عضلانی، سارکوپنی
  • وحید نجاتی، فرشید علی پور، مسعود شریفی* صفحات 566-573
    سابقه و هدف
    باتوجه به نقش مشکلات روانشناختی مانند اضطراب، افسردگی و استرس در میزان خطرپذیری و اهمیت این موضوع در دختران نوجوان، هدف این مطالعه بررسی مقایس های خطرپذیری در دختران نوجوان مبتلا به نشانه های اضطراب، افسردگی، استرس و گروه سالم بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع طرح های علی مقایسه ای بود. از میان جامعه آماری دختران دبیرستان های منطقه یک شهر تهران، چهار گروه آزمودنی دختر نوجوان مبتلا به نشانه های اضطراب، افسردگی، استرس و گروه سالم با غربالگری به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. به منظور کنترل آثار جمعیت شناختی تمام گروه ها بر اساس سن، رشته تحصیلی و میزان تحصیلات، گروه ها حتی الامکان یکسان سازی گردیدند. برای گردآوری داده ها از آزمون قمار آیوا (IGT) و پرسشنامه نشانه های اضطراب، افسردگی و استرس (DASS21) استفاده گردید،
    نتایج
    نتایج نشان داد که بیشترین میزان خطرپذیری را گروه افسرده و سپس به ترتیب گروه های استرس و اضطراب داشتند. گروه های افسرده و استرس به صورت معنی داری از میزان بیشتر خطرپذیری در مقایسه با گروه سالم برخوردار بودند، هم چنین، افسردگی توانایی پیش بینی معنی دار خطرپذیری را دارا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای افسردگی در دختران نوجوان و ارتباطی که با خطرپذیری دارد، لزوم توجه بیشتر به این متغیر در برنامه های درمانی و پیش گیری برای این افراد آشکار می شود.
    کلیدواژگان: آزمون قمار آیوا، اضطراب، افسردگی، استرس، خطرپذیری، نوجوانان، دختر
  • مسلم طاهری سودجانی، حسین فلاح زاده، محمدحسن لطفی، علی دهقانی، عظیمه قادری* صفحات 574-580
    سابقه و هدف
    بیماری مادرزادی هیپوتیروئیدی تنها در صورت تشخیص و درمان به موقع قابل پیشگیری است. مطالعه حاضر جهت بررسی نتایج غربالگری این بیماری از شروع برنامه (1385) تا سال 1393 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شد. تعداد 54468 نوزاد طی سال های 1385 تا 1393 تحت آزمون غربالگری قرار گرفتند و از این تعداد 111 نوزاد به عنوان بیمار شناسایی شدند. تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی و آزمون دقیق فیشر انجام شد.
    نتایج
    بیشترین علت تکرار نمونه گیری مربوط به نامناسب بودن نمونه (59/2 درصد) بود. به طور کلی شیوع برابر 2 مورد در هزار مورد تولد بود و در دختر و پسر به ترتیب 1/9 و 2/2 مورد در هزار مورد تولد بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود (0/346=P). میزان فراخوان به طور کلی 46/65 در هزار تولد بود. 27 درصد از بیماران سابقه ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید در فامیل داشتند. هم چنین، 27/9 درصد والدین بیماران ازدواج فامیلی داشتند. بیشترین سهم در بروز بیماری (33/4 درصد) در تابستان اتفاق افتاده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کیفیت نمونه گیری های اولیه از پاشنه پا چندان مناسب نبوده و لازم است با آموزش افرادی که مسئولیت نمونه گیری های اولیه را بر عهده دارند باعث کاهش نمونه گیری های مجدد و در نهایت مانع از دست دادن زمان درمان شد. شیوع کلی این بیماری طی این سال ها مشابه شیوع کلی در کشور و بالاتر از استاندارد جهانی می باشد.
    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی مادرزادی، غربالگری، شیوع، میزان فراخوان
|
  • Rasol Zeidabadi *, Elaheh Arab, Ameri, Naser Naghdi, Bahram Bolouri Pages 483-494
    Background
    Nowadays the widespread use of cell phones has increased concerns about the biological effects of electromagnetic fields on human body. The purpose of the present study was to examine the role of physical activity in moderating the effects of extremely low frequency electromagnetic fields (ELF-EMF) emitted from cell phones on rat locomotor activity.
    Material and
    Methods
    Male Albino-Wistar rats (no=70) were divided into seven groups: Short and Long- term physical activity; Control, ELF-EMF; Sham; Long-term physical activityႱEMF; Short-term physical activityႱEMF. Short and Long- term physical activity groups were forced to daily treadmill running (30 minutes) for one week and one month, respectively. ELF-EMF group was exposed to ELF-EMF cell phone simulator for three hours during the period. Having placed in the ELF-EMF simulator device, the physical activityႱEMF groups were transferred to treadmill. Locomotor activity were analyzed as distance, time and speed of movement in open field apparatus.
    Results
    The results showed that the ELF-EMF from cell phones can significantly decrease the locomotor activity in the exposed rats. On the other hand, short and long-term physical activity significantly increased motor activity in the trained rats (P≤0.05). However, there was no significant difference between the combination groups (Physical activityႱEMF) and ELF group in locomotor activity.
    Conclusion
    The results revealed that the physical activity could not prevent the decrease of locomotor activity caused by ELF-EMF from cell phone.
    Keywords: Cell Phones, Electromagnetic Fields, Motor Activity
  • Rahim Ahmadi, Parisa Tavakoli *, Ozra Tavakoli Pages 495-500
    Background
    Studies show that there is an association between noise pollution and psychological/physical diseases. The main aim of this study was to determine the effects of noise stress on serum level of cortisol and changes of anxiety level in male rats.
    Materials And Method
    In our study male Wistar rats were randomly divided into control, exposed (noise stress for 1h, 3h, and 6h/day) groups. After 8 weeks, blood samples were obtained using cardiac puncture and after serum preparation, cortisol level was measured using ELISA. In addition for the evaluation of anxiety elevated plus maze was used in the last week of the experiment.
    Results
    The results indicated an increased serum cortisol level in rats exposed to noise stress for 1h,3 h/day compared to control (P
    Conclusions
    Our findings show that exposure to noise stress can reduce the adrenal cortex function which is proportionally related to enhanced anxiety level.
    Keywords: Noise stress, Cortisol, Anxiety, Elevated plus Maze, Rat
  • Akbar Heidari, Mohammad Nouri, Mahzad Sadaghiani, Esmat Aghadavod* Pages 501-508
    Background
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) often induces reduced ovulation, infertility and insulin resistance. One of the most influential inducer factors in disease is peroxisome proliferator-activated receptor gamma (PPARγ) a member of the nuclear receptor superfamily, which has a variety of physiological functions. PPARγ agonists are used for the treatment of insulin resistance, hyperandrogenism and ovarian dysfunction in PCOS patients. Fatty acids like eicosapentaenoic acid (EPA) and their metabolites are natural ligands for PPARγ and a good option for regulation of PPARγ gene expression.
    Materials And Methods
    This case-control study was carried out on 30 women with PCOS referred to the Tabriz-Alzahra fertility center for in vitro fertilization (IVF). Granulosa cells collected from follicular fluid of these individuals were cultured in vitro. Gene expression of PPARγ, insulin-like growth factor 1(IGF-1) and cyclooxygenase-2 were examined on cultured granulosa cells in culture medium and EPA–mediated culture media.
    Results
    The PPARγ gene expression was increased in EPA-treated medium with a maximum expression at a concentration of 100 mmol in 48 hours. On this basis, increment of PPARγ expression lead to the increased gene expression involved in the steroidogenesis, (i.e. IGF-1). However, the exptression of both genes were decreased in PCOS and the control medium.
    Conclusion
    In this study, we observed that different concentrations of EPA increased PPARγ gene expression.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, IGF, 1, PPARγ, EPA
  • Majid Malekmohammad, Babak Sharif, Kashani *, Fatemeh Monjazebi, Katayon Khosravi Pages 509-517
    Background
    Prostacyclin have positive effects in improving the cardiopulmonary variables, signs and the hemodynamics of cases with a idiopathic pulmonary artery hypertension (IPAH).The objective of this study was to determine the benefits of intermittent intravenous Iloprost infusion on IPAH cases.
    Material and
    Methods
    This longitudinal study was conducted on IPAH cases (no=20) at Massih Daneshvari Hospital (2011-2013), treated with cyclic intravenous Iloprost. The treatment consisted of a 6 hours/day Iloprost infusion for three consecutive days. Every 6 weeks the infusion was repeated again with a velocity of 0.5-2.0 ng/kg/min. Before, during and after the completion of functional class, six-minute walk test (6MWD), pulmonary artery pressure (PAP), right ventricular pressure (RVP), and plasma NT-ProBNP level were measured.
    Result
    At follow-up, NYHA score, PAP, RVP, NT-ProBNP and PASP were significantly decreased (P
    Conclusion
    Our results suggest that cyclic intravenous Iloprost might improve the NYHA score, PAP, RVP and can provide a protection against the development or worsening of PAH in patients with IPAH.
    Keywords: Iloprost, Idiopathic Pulmonary Artery Hypertension
  • Fatemeh Hasanshiri, Mohammad Sadegh Pourabbasi *, Seyyed Gholam Abbas Mousavi, Mojdeh Fatahi, Amir Abbas Kianfar, Hamid Reza Seyedi, Fakhrosadat Mirhoseini, Mahdian Pages 518-524
    Background
    Increased serum lactate during cardio-pulmonary bypass is associated with high mortality and cardiac complications up to 10-20 percent. The aim of this study was to evaluate the effect of serum lactate increase on postoperative outcomes after coronary artery bypass graft (CABG) Surgery.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was performed on cases (no=116) undergoing CABG at Beheshti hospital in Kashan between 2013-2014. Demographic data, variables related to surgery, serum lactate level and the time of tracheal extubation, length of stay in intensive care unit (ICU) and hospital post-surgery left ventricular ejection fraction were collected. These data was compared in two groups: Normal serum lactate ( 2 m molliter) group.
    Results
    The postoperative hyperlactatemia was observed in 62.1 % of patients. There were no significant differences between two groups in time of tracheal extubation, length of stay in ICU and hospital. There was a relationship between the mean postoperative serum lactate and blood sugar, bicarbonate, pH, length of cardiopulmonary bypass and the aortic cross clamping time. There was a significant relationship between the serum lactate increment and the left ventricular ejection fraction decrement.
    Conclusion
    Hyperlactatemia is probably associated with such important factors as high blood sugar, longer duration of aortic cross clamp and cardio-pulmonary bypass time. So controlling such factors can reduce the rate of hyperlactatemia and help postoperative recovery.
    Keywords: Coronary artery bypasses graft, Serum lactate, Cardiopulmonary bypass, Postoperative outcomes
  • Naghmeh Moori, Bakhtiari *, Maryam Moslemi Pages 525-531
    Background
    Like genomic changes, the ability for biofilm production is considered as one of the antibiotic resistant factors in bacteria which can cause recurrent infections. The infection resulted from Methicillin-resistant staphylococcus aureus is the most common form of such complications manifested as recurrent infections. The aim of this study was to investigate biofilm production ability among isolated Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in patients with different types of clinical infection.
    Material and
    Methods
    Fifty Staphylococcus aureus strains were isolated from different specimens and identified by biochemical and species-specific PCR tests. Methicillin- resistance specificity of isolates was confirmed by disk diffusion method and mecA gene presence; the biofilm- forming ability was evaluated by crystal violet microtiter plate assay and Congo red agar (CRA).
    Results
    Using turbidimetry with no acetic acid, the ability for biofim production was seen at 550 and 492 nm in 34 (68%) and 28 isolates (56%), respectively. In both methods, the most of isolates were weak biofilm producers. In CRA, 94% of isolates were biofilm producers which most (72.3%) of them were moderate producers.
    Conclusions
    While with the consideration of three studied methods high percentages of isolates were biofilm producers and despite the significant correlation seen between their results, there was a higher correlation coefficient between the results obtained from crystalviolet-treated microtiter plates with two reading methods.
    Keywords: Methicillin, resistant staphylococcus aureus, Biofilm, Crystal violet microtiter plate, Congo red agar medium
  • Mohadeseh Zarei, Yazdeli, Gilda Eslami, Hajar Mirsafaei, Hengameh Zandi *, Marziyeh Shokohi Far, Masoumeh Kiani Pages 532-538
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important causative agents among the hospital acquired infections, especially in ICU and burn units. Enzymatic inactivation of aminoglycosides by aminoglycoside-modifying enzymes is the main mechanism of resistance to these antibiotics in Pseudomonas aeruginosa. The aim of this study was to study the aminoglycoside resistance and ant (2”)-I in Pseudomonas aeruginosa isolated from burn specimens in Yazd, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on Pseudomonas aeruginosa isolates (no=73) during July 2014 to April 2015. All burn wound samples were initially identified by the standard biochemical methods and their aminoglycoside resistance was studied using the disc diffusion method according to CLSI recommendations. PCR method was carried out for the detection of aminoglycoside resistance using ant (2”)-I gene specific primers.
    Results
    Forty (54.8%) out of 73 cases were male (mean age 29±2.25 years). The resistance rates as determined by the disk diffusion method were: Kanamycin (89%), Gentamicin (67.1%), Tobramycin (58.9%) and Amikacin (60.3%). The PCR results showed that 63 (86.3%) of the isolates were harbored the ant (2”)-I gene.
    Conclusion
    The results of this study show that resistance to aminoglycosides is high in pseudomonas aeruginosa isolated from burn wounds. The presence of gene ant (2”)-I was widely reported. In addition, there was a significant relationship between this gene and resistance to aminoglycosides.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, aminoglycoside resistance, ant (2”), I gene, Burn wound
  • Sakineh Dadipoor, Azin Alavi, Asyeh Pormehr, Yabandeh, Maryam Golnam, Ali Safari, Moradabadi * Pages 551-556
    Background
    Infant mortality is considered as the key healthcare index in every country. The outcomes of a preterm birth are among the main and direct causes of neonate mortality. Therefore, the present research aims to investigate some maternal factors influencing the immature birth.
    Materials And Methods
    This observational case study was conducted on 100 term babies as the control group. The questionnaires were completed through interviewed mothers or perused hospital files.
    Results
    The results of this study showed the high chances of premature birth in women with multiple pregnancies, smoking, placenta previa, uterine problems and placental abruption compared to most of the mothers with no history of such problems. In mothers with cervical incompetence, the chances of delivering a preterm baby are 11 times as high as mothers with no such problems. Similarly, the chances are 9.33 times as high among the mothers who had a history of placenta previa.
    Conclusion
    Identifying maternal factors influencing the preterm infant birth as well as attentive care taken during pregnancy can significantly reduce the preterm infant birth.
    Keywords: Premature neonate, Term neonate, Risk factor, Preterm delivery, Placenta previa
  • Hamid Arazi *, Ehsan Eghbali, Seyyedeh Shiva Dadvand, Maryam Pahlevanzadeh Pages 557-565
    Background
    In previous studies the ratio between 2D:4D hand digits was proposed as an indicator of testosterone level and can be related to aging-induced sarcopenia. Based on the notion, the aim of present study was to investigate the relationship between (2D:4D digit ratio and waist to hip ratio (WHR), muscle mass and strength in postmenopausal women.
    Materials And Methods
    One-hundred forty eight postmenopausal women (average age: 53.74±4.38 years) were selected purposefully. Anthropometric characteristics of subjects, skeletal muscle mass index, handgrip strength and quadriceps strength were measured.
    Results
    The results showed a significant negative correlation for 2D:4D digit ratio with handgrip strength and quadriceps muscle strength (r=-0.62, r=-0.51 and P
    Conclusion
    Among the postmenopausal women the 2D: 4D digit ratio has a stronger correlation with handgrip strength and quadriceps muscle strength than the other variables. This finding can be used to check the possibility of reduced muscle strength in postmenopausal women.
    Keywords: Digit (2D:4D) ratio, Postmenopausal women, Muscle strength, Muscle mass, Sarcopenia
  • Vahid Nejati, Farshid Alipour, Masoud Sharifi * Pages 566-573
    Background
    Given the role of psychological problems (e.g. anxiety, depression and stress) in the risk-taking and the importance of this topic in adolescent girls, the main purpose of this study was to study the effect of anxiety, depression and stress on the risk-taking in adolescent girls.
    Material and
    Methods
    In this causal-comparative designed study, participants were divided in four groups: the control group and groups with symptoms of anxiety, depression and stress. In order to control the effects of demographic variables, all groups were matched for age, field of study and the education level. All participants were assessed with the Iowa gambling test (IGT), the anxiety, depression and stress questionnaires (DASS21); then data were collected.
    Results
    Based on the results, the highest level of risk-taking was found for depression, stress and anxity groups, respectively. In addition, the depression and stress groups had significant higher rate of risk-taking compared to the normal group. Furthermore, results showed the predictive capacity of depression in risk-taking.
    Conclusion
    Due to the high prevalence rate of depression in adolescent girls and its significant association with risk-taking, it is necessary to pay more attention to the risk-taking managements and prevention programs among the adolescents.
    Keywords: Iowa gambling test, Anxiety, Depression, Stress, Risk, taking, Adolescent girls
  • Moslem Taheri, Soodejani, Hosein Fallahzadeh, Mohammad Hosein Lotfi, Ali Dehghani, Azimeh Ghaderi * Pages 574-580
    Background
    As the congenital hypothyroidism is preventable only by the timely diagnosis of the disease, the aim of present study is to evaluate the results of the screening program carried out during 2006-2014.
    Materials And Methods
    One hundred and eleven out of the 54,468 newborn screened for this cross sectional study during 2006 to 2014 were identified as the cases. Fisher's exact test at a significance level of 5% was used for the analysis.
    Result
    Considering the prevalence rate of 2 per 1000 births, the rate for girls and boys were 1.9 and 2.2 per 1000 births, respectively. The difference between the rates was not statistically significant. The recall rate was 46.65 per 1000 births. Twenty seven percent of the patients had a positive history of disease and 27.9% the familial relationship. The highest prevalence of the disease (33.4%) was in the summer.
    Conclusion
    The findings disclosed that the inaccuracy of the initial sampling from the heel of the cases. So for the reduction of sampling errors and not wasting the golden time of treatment, it is mandatory to employ the trained personnel for initial sampling. Although above the international standard level, the overall prevalence of the disease during these years was the same rate in the country.
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Screening, Prevalence, Recall rate