فهرست مطالب

گردشگری - پیاپی 25 (فروردین و اردیبهشت 1389)

دو ماهنامه گردشگری
پیاپی 25 (فروردین و اردیبهشت 1389)

  • 120 صفحه، بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/04/20
  • تعداد عناوین: 29
|
  • رقعه
  • محمدرضا رجبی صفحه 4
    گردشگری تمامی ساختار یک کشور اعم از سیاسی، تاریخی، جغرافیایی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، آداب و رسوم و غیره را دربرمیگیرد. گردشگری به دوبخش دولتی ازجنبه مدیریتی و خصوصی ازجنبه اجرایی تقسیم میشود. تازمانی که درآمد دولت متکی به درآمد گردشگری درنیآمده و به عبارت دیگر گردشگری بخش مهمی از درآمد ناخالص ملی را به خود اختصاص نداده، نمیتوان گردشگری را موفقیتآمیز دانست....
    سوال:آیا انعکاس این اخباربا چنین محتوایی به گردشگری کشور درسطح داخلی و بین المللی لطمه نمی زند؟
    آیا اعتبار آژانسها که با زحمات بسیار طی سالیان بدست آمده مورد تردید واقع نمیشود؟
    آیا با تهدید، تعامل بین هتلها و آژانسها به وجود میآید؟
    آیا صدور مجوز بند "ب" با"علائق ویژه" به حل مشکلات موجود در گردشگری کشور کمک میکند؟
    وآیا...... با امید اینکه روحیه و فرهنگ گردشگری درتمام سطوح جامعه جاری شود و تک تک مردم در هر گوشهای از جامعه حافظ منافع ملی کشور و خود باشند، روزگار را سپری میکنیم. به امید آن روز.
  • دوسیه
  • سعید سفیری صفحه 6
    دوست روزنامه نگاری می گفت: ایرانی ها روی فرش به دنیا می آیند و روی فرش از دنیا می روند. این جمله نشانگر حضور فرش در زندگی ماست. هزاران سال است که فرش در این سرزمین با نقش و نگار خاص ایرانی بافته می شود و خانه ها و کاخ ها و مساجد را به حضور خود مزین می کند. اما...
    فرش هنری است، از آن این سرزمین، که با فرهنگ و تاریخ ما عجین شده است، هنری که نمی توان از کنار آن رد شد و نگاهی به آن نینداخت. شاید اقتضای روزگار و زندگی مدرن فضا برای خودنمایی تنگ تر کرده است، اما فرش بخشی از ماست.
  • آرترآپم پوپ ترجمه: مصطفی ذاکری صفحه 8
    "جایگاه قالی در هنر ایران" مقاله ای است به قلم "آرترآپم پوپ". این مقاله از کتاب بزرگ "سیری در هنر ایران" با ترجمه "مصطفی ذاکری" چاپ انتشارات علمی و فرهنگی، برداشته شد. البته در این جا تنها به علت محدودیت صفحات نشریه، بخشی از مقاله بلند و ارزشمند پوپ به چاپ می رسد.
    هنرایران درمغرب زمین به مدت چند قرن بیش از هر چیز به قالی ایرانی نامبردار و شناسا بوده است. قالی های ایران درتجملات زندگی درباری سهم بسزا داشت و به همین ملاحظه درچشم فرستادگان و جهانگردان خارجی ازجاذبه ی فراوان برخورداربود، و از سده ی پانزدهم مسیحی به بعد همواره از آن سخن می گفتند، و اغلب نیز با ستایش بسیار. گذشته از این، قالی ایرانی چشم گیرترین تحفه ای بود که که مسافران می توانستند به آسانی به همراه آورند. زیبایی و شکوه این ارمغان ها به همان نگاه نخست بی مقداری و حقارت فرش های مغرب زمینی را نمایان می ساخت.... در همان حال که پادشاهانی چون لویی چهاردهم بیهوده تلاش می کردند فرش هایی به تقلید از این گستردنی های بی همتا در کشورشان بافته شود، که این خود ستایش و تکریم قالی ایرانی را دو چندان می ساخت.... چنین است که قالی باعظمتی که نیمی از آن در کلیسای جامع کراکو در لهستان است و نیم دیگر در موزه ی هنرهای تزیینی پاریس، یا قالی " آنهالت" و قالی های مشهور به "اردبیل"، شاهکارهایی بی بدیل و به کل غیر قابل قیاسند با هر آن چه بتوان با آن ها برابر نهاد.... کاربردهای فرش، سازماندهی صنعت فرشبافی، پیوند با نقاش و نقاشی را در این مقاله می خوانید.
  • امیرحسین سلمانی صفحه 14
    تعریف فرش، باید از طبیعت گرفته شود. اگر به تافت ها و بافت های اطراف خوب بنگریم، به طبیعت، به گل ها، به دریاها و جنگل ها درمی یابیم که نظام طبیعت به هم بافته است. اگرآفتاب نبود، اگرماه نبود، آیا بافته و تافته ای پیدا می شد؛ بافته شدن ماه و خورشید و زمین و تمام منظومه ای، که درآن زندگی می کنیم، را می توان فرش نامید. فرش یعنی زندگی، به عبارت بهتر فرش میراث گذشتگان به آیندگان است. میراثی که از ما به نسل های بعدی می رسد. طبیعت مملو از رنگ است. رنگ های زرد، آبی، قرمز، سبز و... تمام این رنگ ها در اطراف ما به چشم می خورند. اما ما آن ها را نمی بینیم. ازکنار آن ها به راحتی گذرمی کنیم. اما هنرمند "فرش باف" رنگ ها و طبیعت را، به ما یادآوری می کند و آن را تا کف خانه ما می آورد.
  • مجید فکری صفحه 16
    «به نظر می آید که بافنده در باغی رفته و هر قدر خواسته، از این باغ گل چیده و، بعد از روی تفنن، آن ها را روی علف ها ریخته و سپس گل ها را با ساقه و برگ با مهارت خاصی، نقاشی کرده است».
    آن چه از نظر گذشت، نظر ریپلی، محقق قالی درباره ی قالی خراسان است.... در بررسی قالی خراسان در دوران معاصر نام هایی چون: زرباف، مخمل باف، عمو اوغلی و صابر، که مجموعه نفیسی از قالی ها را تولید و صادر کرده اند و یا قالی های شان زینت بخش موزه ها، کاخ موزه ها و مجموعه های خصوصی است، به چشم می خورد.... از دیگر چالش های پیش روی فرش دست باف خراسان، می توان به استفاده ی بافندگان از مواد اولیه ی نامرغوب، بافت نامطلوب و، دیگر صرفه جویی های غیرعقلانی که ناشی از عدم آموزش و موجب تولید کورکورانه است اشاره کرد.
  • دانیال صابونچی صفحه 18
    مهندس «غلامحسین نیشابوری»، می گوید تجارت و تولید فرش در خاندان او موروثی است. ایشان30 سال در زمینه فرش کار کرده است. نیشابوری در 57 سالگی معتقد است، برای بازگردان فرش ایرانی به جایگاه اصلی باید همه ما، برای این میراث تبلیغ کنیم. در این مصاحبه او از ارزش فرش و اصالت آن در ایران می گوید.
  • کمیل پرهیزکار صفحه 22
    «محمود سیدیان»، تاجر فرش است. ایشان بیش از نیم قرن در زمینه تولید و تجارت فرش فعال است. سیدیان از سال 1360 تجارت فرش به کشورهای فرانسه و ژاپن را آغاز کرد و درحال حاضر روی فرش های قدیمی و نفیس کار می کند. سیدیان در 70 سالگی از تجربیات خود درباره فرش ایران می گوید.
  • نفیسه حقیقت جوان صفحه 26
    «قالیچه های تصویری» یا «قالیچه های صورتی»، یکی از شاخصه های هنر سده دوازدهم هجری (قرن هجدهم میلادی) است که به ندرت از آن صحبت و به آن توجه شده است. این قالیچه ها در حقیقت شیوه ای تازه از به خدمت گرفتن تصاویر چاپی و عکس با کمک تار و پود قالی های ایرانی به خصوص در روستاها و مناطق عشایرنشین است.... «پرویز تناولی»، (3 فروردین 1316) مجسمه ساز، نقاش، پژوهشگر، مجموعه دار و کارشناس فرش ها و بافته های عشایری، در کتابی با عنوان «قالیچه های تصویری ایران» به موضوع بکر هنر تصویرسازی در قالی بافی ایران پرداخته است....
    تناولی در پیشگفتار کتابش با اشاره بر این موضوع که هدف از تحریر چنین مجموعه ای معرفی و شناساندن بخش ناشناخته ای از فرش های ایرانی است که در آن ها به جای نقش و نگارهای سنتی معمول، پرداختن به انسان و گاه حیوانات در مقیاسی غیرمعمول مورد توجه قرار گرفته است، می آورد: «این شیوه از هنر در سنت فرش بافی ایران بی سابقه است.... وی تاکید دارد برای درک بهتر هنری که با تار و پود قالی ظهور کرده است، می بایست فضا و زمان بافتنشان و دید و سلیقه ای که مردم در آن دوران داشته اند را مدنظر قرار داد.
  • حسن یوسفی، ملکه گلمغانی زاده صفحه 32
    حسن یوسفی و ملکه گلمغانی کارشناسان میراث فرهنگی استان اردبیل، برای این شماره مطلبی را ازکتاب دردست چاپ خود، درباره فرش های "بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی" فرستاند.
    فرش های بقعه شیخ صفی گویا برای مرمت بقعه، زمانی به فروش می رسد. برخی از این فرش ها درموزه "ویکتوریا" و "آلبرت" لندن و دیگر موزه های بزرگ جهان نگهداری می شود. البته باهمکاری چندبافنده و هنرمند دلسوز نمونه ای از فرش اصلی بقعه درایران بعدها بافته شد. اما در هرحال جدایی این فرش ها از ایران، هم چون جداشدن بسیاری از آثارهنری از پیکره اصلی خود، چندان خوشایند نبود.
    هنر قالیبافی در ایران و آذربایجان تاریخ چند هزاره دارد. معروف ترین آثار این هنر، قالی هایی است که توسط باستان شناس روس، "رودنکو" از طبقات منجمد "پازیریک" در "کوه های آلتایی" کشف شده است....
    نتیجه بررسی ها نشان می دهد که یک جفت از قالی های اردبیل بسیار معروف تر و نفیس تر، که هم اکنون در موزه های "کانتی(پل گتی)" لس آنجلس آمریکا و "ویکتوریا" لندن نگهداری می شود، از سایر بافته های مجموعه بودند. به عبارتی این فرش ها شهرت جهانی داشته و همزمان با عصر قاجار و در سده سیزده هجری/ اواخر قرن نوزده میلادی توسط یک شرکت انگلیسی به موزه لندن انتقال یافته است.
  • دیدار آشنا
  • محمدصادق محفوظی صفحه 38
    در گفتگوی تلفنی سید احمد طباطبایی با نشریه، با «دایره المعارف انسان شناسی و موزه دکتر محفوظی» آشنا شدیم. با هم قرار گذاشتیم، در یک بعدازظهر بهاری به دیدار موزه و مرکز انسان شناسی رفتیم.
    در این دیدار، احمد طباطبایی درباره اهمیت مراکزی از این گونه به ما توضیح داد:«ایجاد موزه به گذشته های دور باز می گردد. اگر موزه را مکان نگهداری، حفاظت و ارایه آثار تاریخی و فرهنگی بدانیم، کتابخانه های قدیمی و مجموعه های متعلق به حکام و موسساتی که وقف مراکز دینی است، محورهای اصلی و قدیمی تشکیل موزه هاست. بر اساس این دیدگاه، موزه آستان قدس رضوی بیش از هزار سال قدمت دارد. از زمان ساسانیان تا امروز با استفاده از پدیده وقف، افرادی توانستند ثروت های مادی خود را به صورت موسسات عام المنفعه در این راه هزینه کنند....
    «دکترصادق محفوظی»، در واقع احیا کننده این سنت قدیمی در سرزمین ماست، که با استفاده از پدیده وقف آثار فرهنگی و تاریخی جمع آوری و در شکل«موزه محفوظی»، در معرض دید قرار داده است. موزه محفوظی بیانگر شخصیت و روحیه اوست.
    با مکثی کوتاه می توان دریافت که محفوظی به کتاب و خط، دعا و مهر و.. علاقه دارد. از ویژگی های مهم این موزه، آن است که در سال های اخیر مجموعه های دیگری را خریداری و به موزه اضافه کرده است. با این عمل به نوعی، ما در«موزه محفوظی» شاهد دست آورد، گروهی از علاقمندان آثار هنری هستیم، که نتیجه یک عمر تلاش آنان را می توان در فضای موزه نظاره گر باشیم. «موزه محفوظی» امکان سفری در زمان را، در مدتی کوتاه برای ببینده فراهم می کند. تا حاصل مجاهدت ها و تلاش های عقلی و فکری و هنری ملت را در طی زمان شاهد باشیم.»
  • صفحه 41
    گردآورنده: محمدرضا منوچهری / ترجمه به انگلیسی: پویا قربانی / ناشر: سمیرا / اموراجرایی: میراث کتاب / چاپ اول: فروردین 1388 / شمارگان: 1،500 نسخه... این کتاب دردوفصل تدوین شده است. درفصل اول به "معرفی، تاریخچه و وجه تسمیه مورچه خورت"، "کتیبه های موجود"، " روستای مورچه خورت" و "آثارتاریخی مورچه خورت" اختصاص دارد و فصل دوم با ارائه نقشه راهنمای مجموعه تاریخی مورچه خورت به تفصیل درباره هریک از اماکن مربوطه می پردازد.
  • رها روزبهان صفحه 42
    ... با دیدن آثاری از هزاران سال پیش که نشان دهنده تلاش و تکاپوی انسان برای زندگی و حفظ جان بوده، به ارتباط و اتصال خود به گذشته پی خواهیم برد که انسان امروزی جدا از انسان گذشته نیست.
    موزه ملی ایران... گزیده ای از شاخص ترین آثار فرهنگی و تاریخی این سرزمین را از دوره پارینه سنگی قدیم تا دوره قاجار به نمایش گذاشت و تصویری مستند از دست ساخته های انسان های ساکن در این سرزمین را ارایه داد. همان جا که ابزارهای سنگی، تکاپوی انسان غارنشین را برای یافتن معیشت، به تصویر می کشد و"پیکرک های گلین الهه ی مادر" حاصل از نخستین استقرارهای یک جانشینی در ایران، ظهور باورداشت های آیینی مردمان نوسنگی را منعکس می کند.... "الهه ناروندی" در باورهای عیلامی، بانوی پیروزی است. تاریخ این اثر از روی متن کتیبه، حدود 2هزار و 300 سال پیش از میلاد، دوران عیلام قدیم است.
    "جام مارلیک" که به عنوان نمونه ای نادر از اشیاء باستانی متعلق به هزاره اول پیش از میلاد؛ که در گورستانی در شمال کشور کشف شد، زینت بخش نمایشگاه شکوه ایران بود.
  • طیبه باقری صفحه 46
    هدف نهایی انجمن ایجاد حس خودباوری و خود اتکایی ملی است.
    ایران کشوری است با فرهنگ کهن و دیرینه که طی زمان های طولانی، ساکنان آن برای تطبیق با شرایط محیط و پاسخ به نیازهای زیستی در زمینه های مختلف، انواع فناوری های ساخت با مصالح سنگ، فلز، چوب و انواع فناوری های بافت از جمله تن پوش، زیرانداز، وسایل محلی و انواع فناوری های معماری و مسکن و مانند این را به وجود آورده اند که در بعضی از آنها با وجود کهن بودن، جدیدترین تکنیک های طراحی، مهندسی و اصول اتوماسیون و انتقال حرارت و جرم بکار گرفته شده است.... معرفی چند غذا به عنوان غذای آماده درپی می آید.
  • کجاوه
  • محسن نصیری صفحه 48
    رودخانه های نیرومند سرزمین من، خشکی را به نبرد می خواند. دامنه سبز کوهسارانم، خود را به گل های ارغوانی می آراید....
    من، چهار محال و بختیاری در همسایگی آسمان، همیشه در این حوالی بودم.
    چهار محال و بختیاری، سرزمینی در حاشیه رشته کوه زاگرس و مرتفع ترین استان، فلات ایران است. لقب " بام ایران" بر این دیار بی دلیل نیست. این جا یکی از زیباترین جلوه های طبیعت و فرهنگ بومی سرزمین ایران است.... از شهر زاینده رود شروع می کنیم و به سمت شهرکرد می رویم. بعد از زمان اندکی به منطقه "باغ بهادارن"، به اصطلاح محلی، "باغ بادران" رسیدیم.... "پل زمان خان"، مهم ترین و پربیننده ترین اثر "شهر سامان" و به نوعی استان چهارمحال و بختیاری است....
    صبح روز دوم، ... دستگرد، امام زاده ای دارد که بنای آن شامل سردری بلند، جلو خانی وسیع، دهلیزی با غرفه های متعدد و سقف آجری است. این بنا را در دوره سلطنت"مظفرالدین شاه"، شخصی به نام "محمد خان ملقب به خان بابا خان ریاحی" تعمیر کرده است. بنا، متعلق به دوره صفوی با کتیبه سنگی به تاریخ 1124 ه ق است. ... قلعه دزک، ارتباط وسیع تری با فرهنگ ملی ایران دارد. این جا، محل تجمع مشروطه خواهان و سواران بختیاری برای فتح تهران و فراتر از آن ارتباط این قلعه با "لغت نامه دهخدا" است. علی اکبر دهخدا، در دوران استبداد صغیر، به همراه تعدادی از روشنفکران و مشروطه خواهان از جمله "علامه وحید دستگردی " از تهران بیرون آمدند و نزد خوانین بختیاری پناهنده شدند. استاد در این قلعه، به نوشتن لغت نامه روی آورد. در طبقه بالای قلعه، در اتاق آئینه دهخدا، با کمترین امکانات، بر روی پاکت های مقوائی سیگار و کاغذهای کوچک بین طبقات سیگار، نوشتن لغات نامه را آغاز کرد. ...
    "تالاب چغاخور"... ماهی منحصر به فردی از نوع کپور به نام " گامبوزیا" درون تالاب زندگی می کند. "دشت لاله " در شمال تالاب نیز دیدنی است. موقیعت های مناسب برای کمپینگ و تورهای طبیعت گردی بالاخص تورهای ماهیگیری در اطراف تالاب وجود دارد. ... قلعه جونقان،... در اواخر دوره قاجاریه و به تقلید از کاخ های اروپایی در دو طبقه ساخته شده است.
  • افسرالملوک ملکی صفحه 54
    مسجد تاریخانه در جنوب شرقی دامغان، یکی از مساجد نمونه و بسیار زیبای قرون اولیه اسلام به شمار می رود. شیوه ی معماری مسجد برگرفته از معماری عهد ساسانی است. تاریخانه، نامی ترکیبی از واژه ترکی "تاری" به معنای خدا و واژه "خانه" فارسی است. این بنا مقدم بر دوره سلجوقیان است، نقشه این بنا نقشه مساجد صدر اسلام است. طبق تحقیات اداره کل باستان شناسی، مسجد تاریخانه قبل از تسلط اعراب بر ایران "آتشکده" بود، و بعدها به مسجد تبدیل شده است. ساختمان بنای مجدد آن مربوط به قرن دوم هجری است و اسلوب ساختمان آن نیز به سبک دوره ساسانیان است.
  • وحید رهی صفحه 56
    "آستارا" شهری در ساحل غربی "دریای خزر" و در شمالی ترین نقطه ی استان گیلان و آخرین نقطه ی مرزی ایران و جمهوری آذربایجان است....
    از اماکن تاریخی شهرستان آستارا می توان به بقعه "شیخ تاج الدین محمودخیوی" در "لیمرمحله" (مابین عنبران محله و ویرمونی)، "قلعه شیندان" بالای روستای "ونه بین" و مشرف به تونل اردبیل آستارا، قبرستان قدیمی "ونه بین" که در بالای دهکده توریستی "حیران" برسر راه فرعی "نمین" واقع است، قبرستان قدیمی دهکده "گنج کشی" از آبادی های نزدیک "حیران"، بقعه "پیرقطب الدین" نزدیک دهکده "باغچه سرا"، بقعه "سیدابراهیم" و "سیدقاسم" در دهکده "کان رود" اشاره کرد.
  • شهلا رخشانی زاده صفحه 58
    پرده از جایگاه مهمی در دکوراسیون هر فضایی برخوردار است و بخش چشم گیری از سطح دیوارها را اشغال می کند.
    در هر خانه، پنجره های متعددی در ابعاد و به اشکال مختلف وجود دارند که هر یک باید با پرده ای متناسب با ویژگی های خاص خود پوشانده شوند. هنگامی که قصد دارید پرده ای برای یک پنچره انتخاب کنید، باید مدلی را برگزینید که هم به لحاظ زیبایی و هم از نظر کاربردی برای آن پنجره و دکوراسیون اطرافش مناسب باشد.
  • ه.ل.رابی نو ترجمه: احمد وخشوری صفحه 60
    خود را در آینه ی دیگران دیدن، از آن نکاتی است که هر فرد و هر ملتی، برای ساختن آینده، نیازمند آن است. همچنین است نگاهی به پشت سر انداختن و بررسی گذشته ی خود، که از آن توشه ای سازیم برای راه خطیر فردا. نوشته ای که در زیر می خوانید؛ واجد هر دو ویژگی مذکور در سطور بالاست. فردی که حدود 114 سال پیش به ایران آمد و حاصل مشاهدات خود را از ایران آن زمان، با پیشنهاداتی برای جوانان ایرانی همراه کرد و بر کاغذ نشاند.... من که عاشق ایران و دوست مخلص ایرانیانم در این مقاله شرح گذراندن اوقات فراغت خویش را در ایران می نگارم و مقصودم از این کار، خودستایی نیست بلکه می خواهم جوانان ایرانی را بر آن دارم که دنباله ی تحقیقات و مطالعات مرا بگیرند و آنها را کامل کنند؛ زیرا هنگامی که من در ایران به تحقیق و مطالعه می پرداختم معلوماتم در باب زبان فارسی و کشور ایران و اخلاق و آداب ایرانیان محدود بود.... می گویند که در این ایام جوانان ایرانی بیشتر به ورزش بدنی و کارهای دیگر می پردازند و برای مطالعه و تحقیق در خصوص مطالبی که نوشته شد؛ وقت ندارند.... اما خوانندگان باید بدانند که وقت، کوتاه است و عمارات و ابنیه ی قدیم، ویران و کتیبه ها و نقش ها، محو می شود؛ پیران می میرند و اطلاعات خویش را با خود به گور می برند. پس باید هرچه زودتر به جمع آوری آثار و تحقیق و مطالعه کوشید که فرصت، غنیمت است و از دست می رود و هر کس که به کار تحقیق مشغول می شود باید این دو نکته را به خاطر داشته باشد تا کامیاب شود: " شنیدن کی بود مانند دیدن" و " عاقبت، جوینده، یابنده بود".
  • صفحه 65
    جهانگردان هلندی ظرفیت های گردشگری ایران را در حوزه فرهنگ، تاریخ و طبیعت بی نظیر می دانند.
    به گزارش روابط عمومی هتل کوثر تهران،... جهانگردان هلندی که برای نخستین مرتبه به ایران سفر کرده بودند، از مهمان نوازی و خدمات خوب "هتل پارسیان کوثرتهران" به نیکی یاد کردند.
  • شهر فرنگ
  • نفیسه حقیقت جوان صفحه 66
    مالزی یکی از این کشورهاست، که سابقه چندانی در گردشگری ندارد، و نخستین تلاش آن به کمتر از 30 سال می رسد. اما امروز مالزی، در جایگاهی قراردارد که تنه به تنه شهرها و کشورهای تراز اول جهان می زند. گزارش "رقیب جدید" به رقابت مالزی با آمریکا و ساخت بزرگترین هتل جهان درمناطق کوهستانی و سرسبز این کشور دارد.
    منطقه «گنتینگ هایلندز» مالزی، با شش هتل بزرگ یکی از منحصر به فردترین مناطق گردشگری و مجموعه های تفریحی- توریستی کوهستانی دنیا به شمار می آید. این منطقه در قسمت شمالی پایتخت مالزی، در ارتفاعات 2 هزار متری کوه های «تیتیوانگسا» واقع شده و فاصله اش تا کوالالامپور تنها 51 کیلومتر است.... این هتل مالزی، شامل دو برج 28 طبقه با 6 هزار و 118 اتاق است. 6118 اتاق برای یک هتل یعنی، اگر یک نوزاد روز اول زندگیش را در اولین اتاق این هتل شروع کند و هر روز از زندگی اش را در یکی از اتاق ها بگذراند، وقتی زندگی در آخرین اتاق را تجربه می کند، نوجوانی 17 ساله خواهد بود.
  • صفحه 69
    هتل "داد" یزد بنا به انتخاب سایت "مشاورسفر" (Tripadvisor) در صدر فهرست بهترین هتل های ایران قرار گرفت.
    به گزارش روابط عمومی هتل داد یزد، این خبر ازسوی روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی یزد اعلام شد. سایت "مشاورسفر" یا Tripadvisor یکی از معتبرترین مراجع رسمی اطلاعات گردشگری جهان است، که از آن به عنوان "غول توریسم الکترونیکی" یاد می شود. ارزشیابی های سایت "مشاورسفر" را، مسافران و گردشگرانی که به نقاط مختلف دنیا سفر می کنند، انجام می دهند.
  • پرنیان مجرمی صفحه 70
    آلبرت انیشتین می گوید:" یک عکس هیچ گاه پیر نمی شود. آدم ها تغییر می کنند و در گذر ماه ها و سال ها پیر می شوند، اما یک عکس تنها همان لحظه را یاد آوری می کند. چقدر تماشای عکسی از پدر و مادر که سال ها پیش گرفته شده، لذت بخش است. شما آنها را همانطور که بودند به یاد می آورید. اما به عنوان آدم های زنده آنها کاملا عوض می شوند. به خاطر همین است که من فکر می کنم یک عکس چقدر می تواند مهربان باشد."... امروزه کمتر کسی را می بینید که در سفر یک دوربین دیجیتال، هر چند کوچک، برای ثبت وقایع و مناظر همراه نداشته باشد. به لطف پیشرفت علم و رشد تکنولوژی شما می توانید هم اکنون دوربین های دیجیتالی با کیفیت بالا، قیمت مناسب و سایزهای کوچک و سبک تهیه کنید و به راحتی به عکاسی در طبیعت و یا در سفرهایتان بپردازید.... در این مقاله و مقاله بعدی سعی داریم به بیان نکاتی مربوط به آماده کردن وسایل عکاسی قبل از سفر، عکاسی و در عین حال مسایل مربوط به دوربین بپردازیم.
  • درنگستان
  • نیود سعیدی رضوانی، لیلی مقدس صفحه 72
    "پایداری" مهم ترین ارزش در انجام فعالیت های بشری به شمار می آید. گردشگریی که، به حفاظت از محیط زیست و کیفیت های محیطی کمک کند، به ساختارها و ایستارهای اجتماعی، فرهنگی جوامع میزبان احترام گذارد و تمامی دست اندرکاران آن از فرصت های درآمدزای پایدار بهره مند شوند، به عنوان "گردشگری پایدار" شناخته می شود.
    "تورگردشگری پیاده" که نوعی از "گردشگری فرهنگی" به حساب می آید،... آن چه به عنوان تور گردشگری پیاده در کشور ما معرفی شده محدود به سفرهای پیاده گردشگری یا راه پیمایی های خارج از محیط شهری است. در این مقاله به معرفی این نوع از گشت های شهری پرداخته و راه کارهایی برای بهره گیری از مزایای آن در کشور ارایه می شود.
    گشت های پیاده / نمونه هایی از تورهای پیاده لندن / گشت های پیاده موضعی و موضوعی / تورهای پیاده موضعی (الف) تور پیاده در مقیاس محله، ب) تور پیاده در مقیاس مرکز شهر) / تورهای پیاده موضوعیدر شهر نیویورک نیز تورهای پیاده ی موضوعی جالب و متنوعی وجود دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: * تور گانگسترها که به معرفی دسته های گانگستری دهه 1920میلادی نیویورک اختصاص دارد. * تور اقلیت ها که محلات اقلیت نشین یهودیان و ایرلندی ها را معرفی می کند.
    * تور "غذا" که به معرفی انواع غذاها و رستوران ها در این شهر می پردازد.
    ترکیب تور پیاده و سایر اشکال گشت درون شهری
  • محمد صالحی فرد، عصمت میرکیان بجستانی صفحه 77
    موقعیت خاص جغرافیایی و استراتژیکی کشور افغانستان،... در این میان همجواری این کشور با استان خراسان و تبادلات گسترده اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با این استان از سوئی و... بستر مناسبی را برای گسترش و توسعه صنعت گردشگری و جهانگردی میان این کشور در حال ظهور (بازسازی پس از جنگ) با استان تاریخی- فرهنگی خراسان و به ویژه شهر مشهد ایجاد کرده است،... تعداد گردشگران خارجی کشورهایی چون ازبکستان، آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان و پاکستان به ویژه مسافران وارد شده از طریق خطوط هوایی به مشهد، سهم قابل ملاحظه ای است،...... الف) چالش ها و تنگناهای گردشگری کلان شهر مشهد در جهت جذب گردشگران کشور افغانستانب) راهکارهای افزایش گردشگران کشور افغانستان در کلان شهر مشهد
  • فاطمه حیدری صفحه 80
    هزاران موزه در سراسر جهان آثار و اشیائی را نگهداری و تعبیر و تفسیر می کنند. جملگی این آثار نشان دهنده محیط زیست طبیعی انسان و میراث فرهنگی اوست. به سبب اختلاف در اهداف و فعالیت های موزه ها طبقه بندی شفاف آن ها دشوار است. به هر حال، هر گونه کوشش در طبقه بندی آن ها سبب درک کامل تری از اهداف و برنامه های موزه می شود.... نخستین گونه بندی که در ممالک بسیاری هنوز هم به کار گرفته می شود و در اسامی کمیته های تخصصی " ایکوم" نیز به چشم می خورد تمایزی است که بین موزه های هنرهای ظریفه، هنرهای کاربردی، باستان شناسی، تاریخ، مردم شناسی، علوم طبیعی، دانش و تکنولوژی، موزه های منطقه ای و محلی و موزه های تخصصی می توان قائل شد. با این حال سیر تحول موزه ها پس از جنگ جهانی دوم به تدریج مرزهای بین رشته ها و مجموعه ها را از میان برداشته است.
    به طور کلی تیپولوژی موزه ها با نگرش جدید در سه گروه تقسیم بندی می شوند: فرم شکل گیری موزه، موزه های مسقف / پیشینه مجموعه فرهنگی / پیشینه پیدایش موزه ها / تاریخچه پیدایش موزه در ایران / موزه های باز / اکو موزه / سایت موزه / موزه های سیار / موزه های خیابانی
  • حسین باهر صفحه 84
    دکترحسین باهر پرفسور دانشگاه های انگلستان و کانادا از جمله اندیشمندانی است که به گردشگری ازدیدگاه روانشناسی، رفتارشناسی، عرفانی و... می پردازد و دارای سوابق نظری و علمی پیرامون گردشگری است.... او با اتکا به تجربه های فراوان سفر به نقاط بسیاری درداخل و خارج از کشور، تحصیل در رشته هایی مانند: اقتصاد، جرم شناسی، زبان شناسی، فلسفه مدیریت منابع و چهره همیشه خندان، تدریس می کند و بانهایت سخاوت دانش خود را در اختیار دیگران می گذارد و درنتیجه، به ویژه موردعلاقه دانشجویان رشته های گردشگری است. مقاله زیر به دوستداران گردشگری تقدیم شده است.
  • سوغات
  • محسن زرگریان صفحه 86
    ایران دارای جامعه ای کاملا" سنتی است، آن چنان سنتی، که با وجود نفوذ یا هجوم ویژگی های فرهنگی غیر ایرانی و عمدتا" غربی گوناگون و سپس نوگرایی در قسمت هایی از این کشور که بیشتر دورتر از مراکز اصلی پرجمعیت شهرنشینی باشد، این سنت گرایی حفظ شده و رواج دارد.
    از آغاز دهه 1340 خورشیدی، گرایش های نوین که اکثرا غربی زده بود در تهران و سپس مراکز استان ها و بعد هم شهر های کوچک و بزرگ ریشه دوانید و بعضی مسائل و روش ها را درعین درستی منسوخ کرد، که با حمله تیر آهن و سیمان، معماری سنتی نیز محکوم به باز نشستگی شد.
    تا قبل از ساخته شدن خانه های چند طبقه از شروع دهه چهل، تقریبا اکثر خانه ها یک طبقه و دارای سقف تیر چوبی با رویه کاه گل بود، که... از آن سوی یعنی طرف بام ابتدا روی تیرها، حصیر بافته شده که به "بوریا" نیز معروف است، پهن کرده و روی آن را کاه گل می کردند.
  • کراوانیان
  • هومن زرگریان صفحه 90
    سرزمین ما ایران، از تنوع زیست محیطی و طبیعی بسیار زیبایی برخوردار است و نقطه به نقطه این مرزوبوم از نظر طبیعی و تاریخی دیدنی است. همه ی ما حداقل در طول عمرمان یک سفر زمینی از طریق جاده های ایران داشته ایم و مناظر زیبای این جاده ها را دیده ایم. هرکدام بسته به موقعیت جغرافیایی که در آن واقع شده، تابلویی زیبا از خلقت را برایمان به نمایش می گذارد.
    اما تجربه ی دیدن این تابلوی زیبا از آسمان بسیار متفاوت است. طی مسافت بین شهرهای ایران از طریق هوا این مناظر زیبا را می توانیم از زاویه ای دیگر ببینیم که این خود زیبایی مناظر را به نوبه ی خود دوچندان می کند.... ابتدایی ترین مسیر، راه کرج به قزوین است که رفت و برگشت آن حدود70 دقیقه طول می کشد. در طول مسیر از شهرهای هشتگرد، نظرآباد، آبیک، احمدآبادو محمدیه گذر می کنیم و به قزوین می رسیم.... اماکن تاریخی بسیاری در شهرقزوین است. روزگاری اینجا پایتخت ایران بود، دقیقا در اوایل دوره ی صفویه. به همین جهت اماکن تاریخی بسیاری از آن دوران و همچنین قبل و بعد از آن در این شهر خودنمایی می کند.
    بقعه ی امامزاده حسین (شازده حسین)، دروازه تهران (واقع در میدان تهران قدیم)، میمون قلعه، و... قلعه الموت هم نزدیک قزوین واقع شده که جاده ی دسترسی جدایی دارد.... وارد یک دشت بزرگ می شوید که دریاچه ای بزرگ در دامنه کوه خودنمایی میکند، اینجا طالقان است، منطقه ای که در هر فصل به یک رنگ است و درختان سپیدارش قد بر آسمان کشیده اند. پرواز روی این دریاچه بسیار زیبا و خاطره انگیز است.... امیدوارم چه از آسمان و چه از زمین از این مناطق دیدن کنید و لذت ببرید.
  • سحر افاضلی صفحه 92
    محمد تاجران اولین دوچرخه سوار ایرانی است که با نیت سفر به دور دنیا و کاشت درخت از سال 1385 شروع به رکاب زدن کرد. او تا به حال، به 15 کشور سفر کرده و قصد دارد تا دوسال آینده در تمام کشورهای دنیا درخت بکارد.
    تاجران 10 سال به طور حرفه ای دوچرخه سواری کرده است و در سال 1383 تصمیم گرفت تا با نیت سفر دوردنیا کسب و کارش را تعطیل کند. اوشرکت طراحی، اجرا و نظارت بر سیستم های حرارتی و برودتی خود را به قصد سفر تعطیل کرد و برای مقدمات سفر دوردنیا آماده شد....... تاجران که متولد سال 1355 است، حدود 25 هزار کیلومتر رکاب زده است. مقصد آینده او کشور چین است. در سفر قبلی دوچرخه و وسایل سفرش را در خانه یک دوست چینی به امانت گذاشته است و سفرش را از چین ادامه خواهد داد.