فهرست مطالب

Govaresh - Volume:10 Issue: 2, 2005

Govaresh
Volume:10 Issue: 2, 2005

  • 65 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1384/06/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقالات پژوهشی
  • شاهرخ موسوی، جعفر طوسی، مهرداد زحتمکش، رحیمه اسکندریان صفحات 70-73
    زمینه و هدف
    یکی از تظاهرات بیماری ریفلاکس مری – معده (GERD) درد سینه می باشد. تشخیص ریفلاکس در بیماران مبتلا به درد سینه غیر قلبی (NCCP) با استفاده از یافته های بالینی امکان پذیر نیست و برای تشخیص باید از روش های مهاجم و یا آزمون درمانی با امپرازول استفاده نمود. در خصوص ارزش استفاده از یافته های بالینی در تشخیص ریفلاکس بیمارن مبتلا به به درد سینه، اطلاعات دقیقی وجود ندارد.
    روش بررسی
    بیماران مبتلا به درد سینه غیر قلبی تحت بررسی آندوسکوپی فوقانی، آزمایش برنشتاین و آزمون درمانی با امپرازول قرار گرفتند. بیماران بر اساس وجود ریفلاکس به دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به ریفلاکس تقسیم شدند. یافته های بالینی دو گروه مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت. تشخیص ریفلاکس بر مبنای رویت ازوفاژیت اروزیو در نمای آندوسکوپی و یا مثبت شدن توامان برنشتاین و آزمون درمانی داده شد.
    یافته ها
    از 78 بیمار (41 مرد) با میانگین سنی (50.4±2.3) مبتلا به NCCP، 35 بیمار (44.8 درصد) مبتلا به ریفلاکس بودند. دو گروه از نظر سن و جنس یکسان بودند. درد سینه در هر دو گروه بیماران از نظر شکل، شدت و انتشار، ارتباط با (فعالیت، غذا، خواب) مشابه بود، جز تسکین درد با آنتی اسید (p=0.009) و همچنین حضور علایم کلاسیک ریفلاکس (P=0.031) که به نحو بارزی در بیماران مبتلا به ریفلاکس بیشتر دیده شد. علایم سوزش سینه (P<0.036) و برگشت غذا (P<0.002) در تاریخچه نزدیک بیماران نیز در مبتلایان به بیماری ریفلاکس بیشتر دیده شد.
    نتیجه گیری
    اگر چه درد سینه بیماران مبتلا به ریفلاکس قابل تمیز از بیماران غیر ریفلاکسی نیست، اما کسب دقیق شرح حال و بخصوص تاریخچه بیماری می تواند کمک بزرگی در تشخیص ریفلاکس در این بیماران نماید.
    کلیدواژگان: برگشت مری معدی، درد سینه غیر قلبی، تظاهرات بالینی، آزمون امپرازول
  • مسعود ایروانی، ماندانا عرشی، مهرانگیز توتونچی، لیلا ندایی فرد، اردشیر قوام زاده صفحات 74-79
    زمینه و هدف
    پیوند مغز استخوان (BMT) یک اقدام درمانی در بیماران مبتلا به تالاسمی می باشد. اختلال عملکرد کبدی یک مشکل شایع در دریافت کننده های BMT است، که می تواند در نتایج نهایی تاثیر مستقیم داشته باشد، لذا مشخص نمودن اتیولوژی و میزان بروز آن به منظور دستیابی به درمان مناسب، اهمیت دارد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع اختلال عملکرد کبد و علل آن قبل و بعد از BMT در بیماران مبتلا به بتاتالاسمی ماژور بوده است.
    روش بررسی
    113 بیمار بتاتالاسمی ماژور طی اسفند 1369 تا تیرماه 1379 در مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان دکتر شریعتی تهران تحت پیوند قرار گرفته اند، 62 بیمار مذکر و 51 بیمار مونث بودند. 27 بیمار در کلاس I، 56 بیمار در کلاس II و 30 بیمار در کلاس III قرار داشتند. میانگین سنی در سه کلاس 6.5، 6.3 و 8.7 سال بود. رژیم آماده سازی در بیماران بوسولفان (3.5-4mg/kg) و سیکلوفسفاماید (40-5 mg/kg) بوده است. پیشگیری بیماری پیوند علیه میزبان (GVHD) سیکلوسپورین ± متوتروکسات استفاده شده است. تمامی بیماران قبل از انجام پیوند جهت تعیین درجه فیبروز بیوپسی کبدی شدند و HBsAg و HBsAb و HCVAb و CMVAb بیماران و افراد دهنده بررسی شد. اختلال عملکرد کبد قبل و بعد پیوند و علل آن و اثر فریتین بالا بر آن بررسی گردید.
    یافته ها
    اختلال عملکرد کبدی در 86 بیمار (76.1%) طی یک سال اول پس از پیوند اتفاق افتاد. علل اختلال عملکرد کبدی (GVHD (53.1، سمیت با سیکلوسپورین (15.93%)، (VOD (1.77 و سمیت با رژیم آماده سازی (5.3%) بوده است. بین اختلال عملکرد کبدی قبل از پیوند با بروز GVHD کبدی، سمیت کبدی با سیکلوسپورین، مرگ و بیوشیمی طبیعی کبدی پس از پیوند (P=0.001) ارتباط وجود داشت. فریتین 1000< قبل از پیوند و بروز سمیت کبدی با رژیم آماده سازی (P=0.001) ارتباط داشت. میزان مرگ و میر کلی در بیماران مورد مطالعه 17 بیمار (15.04%) بوده است.
    نتیجه گیری
    اختلالات کبد در بیماران مبتلا به تالاسمی بعد از پیوند مغز استخوان بسیار شایع است و مربوط به مصرف داروها و همچنین GVHD می باشد.
    کلیدواژگان: پیوند مغز استخوان، تالاسمی، عوارض کبدی
  • سیدمحمدمهدی میرناصری، حسین پوستچی، سیاوش ناصری مقدم، سیدمهدی نورایی، سوسن تحققی، پرویز افشار، اشرف محمدخانی، حمید توکلی، رضا ملک زاده صفحات 80-86
    زمینه و هدف
    حدود 3% از مردم جهان با ویروس هپاتیت C تماس داشته اند (1) و طی 10 سال گذشته شیوع هپاتیت C در ایران افزایش یافته است. (2)، شیوع هپاتیت C در زندانیان بیشتر از افراد غیر زندانی و در معتادان تزریقی بیشتر از معتادان غیر تزریقی می باشد. (4-7)، بی بندوباری جنسی و اعتیاد تزریقی به علت استفاده مکرر از سوزن مشترک خطر انتقال HCV را بالا می برد.
    خطر عفونت با ویروس هپاتیت C رابطه مستقیم با طول زمان اعتیاد تزریقی دارد. (9)، هدف از این مطالعه تعیین شیوع هپاتیت C در زندانیان معتاد تزریقی و مقایسه با غیر زندانیان است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در فاصله مرداد 1380 تا بهمن 1381 بر روی معتادان مواد مخدر تزریقی (تزریق منظم حداقل برای مدت یک سال) داوطلب ساکن در دو زندان و سه مرکز ترک اعتیاد سرپایی در تهران انجام شد. پس از کسب رضایت، پرسشنامه برای هر یک از افراد تکمیل و 5 سی سی خون گرفته و در لوله فالکون ریخته شد. نمونه ها به آزمایشگاه منتقل و در دمای 8-2 درجه سانتی گراد ظرف مدت 5-2 ساعت نگهداری، سپس سرم آن جدا و در دمای منهای 70 درجه سانتی گراد نگهداری شد. آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت(C (HCV Ab به روش ELISA1 نسل سوم (DIA، PRO، Italy) با حساسیت و ویژگی بالای 98% توسط یک تکنسین کنترل شد. برای آنالیز یافته ها از آزمون تصحیح فیشر، کای – دو و تجزیه و تحلیل چند متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    467 نفر به این مطالعه وارد شدند که 346 نفر زندانی (74.1%) و 425 نفر مرد (91%) بودند. در مجموع 66% موارد آزموده شده HCV Ab مثبت بودند (287 مرد (67.5%)، 21 زن (50%)، P<0.02). HCV سرم مثبت در بین زندانیان (78.3% به 30.6%، P=0.001) و معتادان مواد مخدر تزریقی با دوره طولانی بیشتر بود (76.9% در افراد با سابقه تزریق بیش از 17 سال در مقایسه با افراد با سابقه تزریق کمتر از 9 سال: p=0.002) تجزیه و تحلیل متغیرهای گوناگون ارتباط بین HCV سرم مثبت با زندانی بودن (CI: 5.60-15.51 و OR=9.32) و طول دوره اعتیاد تزریقی به ازای هر سال (95% CI: 1.08-1.24 و OR=1.6) و استفاده از سرنگ مشترک (95% CI: 1.27-3.17 و OR=2.00) و جنس مرد (95% CI: 2.02-8.67 و OR=4.18) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    HCV در میان معتادان مواد مخدر تزریقی زندانی شایعتر است. زندانی بودن یک عامل خطر مستقل است. بازگشت معتادان مواد مخدر تزریقی آلوده به جامعه می تواند یکی از منابع مهم HCV باشد. به کارگیری تدابیر موثر (آموزش گروه های پرخطر، توزیع سرنگ های استریل، تشخیص درمان معتادان مواد مخدر تزریقی آلوده) به منظور کاهش ریسک این معضل بهداشت عمومی از ضرورتهای مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: هپاتیت C، معتادان مواد مخدر تزریقی، زندانیان
  • عباس کاظمی اقدم، محمدرضا اکبری، رضا ملک زاده، داریوش نصرالله زاده، دایان امانیان، پینگ سان، فرهاد اسلامی، مسعود ستوده، شهریار سمنانی، پائولوبوفتا، استانفورد داوسی، پرویز قدیریان، استیون ای نرود صفحات 87-93
    زمینه و هدف
    در شمال شرقی ایران منطقه ای دارای شیوع بالایی از سرطان مری واقع است که جمعیت مقیم آن از نژاد ترکمن می باشند. عوامل خطرساز متعدد محیطی برای سرطان معده پیشنهاد شده است، لیکن نقش عوامل فامیلی و ژنتیک به طور گسترده ای در جمعیت ترکمن مطالعه نشده است.
    روش بررسی
    ما عوامل خطرساز فامیلی مهمی را برای سرطان مری به وسیله یک مطالعه مورد – شاهدی، که در آن 167 بیمار مبتلا به سرطان مری از نوع سنگفرشی و 200 نفر از افراد شاهد با نژاد ترکمن حضور داشته اند را بررسی کرده ایم. جزییات خانوادگی شجره نامه تمام بیماران و افراد گروه شاهد شرکت کننده در مطالعه که به طور ثابت شده ای سرطان در وابستگان درجه اول یا درجه دوم آنها وجود داشتند ترسیم گردید.
    به طور آماری خطر بروز سرطان در وابستگان درجه اول 2038 نفر از بیماران مبتلا به سرطان و 2760 نفر از وابستگان درجه اول افراد گروه شاهد شرکت کننده در مطالعه به دست آمد. یک نسبت خطر به صورت بروز نسبی در یک منحنی تجمعی ترسیم گردید.
    یافته ها
    خطر بروز سرطان مری در سن 75 سالگی در وابستگان درجه اول بیماران ترکمن مبتلا به سرطان مری از نژاد ترکمن 34% و در وابستگان درجه اول افراد گروه شاهد 14% بود (p=3×10-8 و 2.3= نسبت خطر). 9.6% از بیماران گزارش شده از والدین وابستگان بودند و 2.5% در افراد شاهد (p=0.006 و OR=4.1).
    نتیجه گیری
    عوامل خانوادگی در اتیولوژی سرطان مری از نژاد ترکمن مقیم ایران نقش مهمی دارند. مقدار نسبت خطر در وابستگان درجه اول بیماران به میزان 2.3 برآورد شده است که سهم مهمی در عواملی که از طریق ارثی منتقل می شوند دارد. این مطلب اهمیت تعیین شاخصهای ژنتیکی را در این گروه نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سرطان مری، ارثی و خانوادگی، ژنتیک، ترکمن، ایران
  • مقالات گزارش مورد
  • سیدمهدی سیدمیرزایی، شاهین مرآت صفحات 94-96
    بیماری سلیاک می تواند علاوه بر تظاهرات گوارشی با درگیری سایر ارگانها همراه باشد. بیمار آقایی شانزده ساله مبتلا به سلیاک بود که با تشدید علایم گوارشی مراجعه کرده بود. در طی بررسی ها، هیپوتیروییدی و گلومرولونفریت مامبرانوس نیز در وی کشف شد. بیمار با رژیم فاقد گلوتن و داروهای خاص هیپوتیروییدی تحت درمان قرار گرفت و گلومرولونفریت او بهبود یافت.
    کلیدواژگان: سلیاک، گلومرولونفریت مامبرانوس، هیپوتیروئیدی
  • گزارش همایشهای علمی، خلاصه مقالات دیگر و...
  • خلاصه مقالات منتشر شده در مجلات بین المللی گوارش و کبد
    صفحه 97
  • خلاصه مقالات فارسی منتشر شده در نشریات علمی و پژوهشی داخل کشور
    صفحه 99
  • بخش انگلیسی: مقالات پژوهشی
  • مهری نجفی، حمیدرضا کیانی فر، سیدمحمدمهدی میرناصری، احمد خداداد صفحه 103
  • شاهین مرآت، امیرعلی سهراب پور، سیامک خالقی، مسعود رضا سهرابی، کتایون صمیمی راد، امیررضا رادمرد، امیر موسویان، حسین کیوانی، حوری رضوان، رضا ملک زاده صفحه 108
  • خلاصه مقالات (به زبان انگلیسی)
    صفحات 120-124
|
  • Shahrokh Mousavi, Jafar Tosi, Mehrdad Zahmatkesh, Rahimeh Eskandarian Pages 70-73
    Background
    Non-cardiac chest pain (NCCP) presents as a frequent diagnostic challenge, with patients tending to use a disproportionate level of health care resources. Gastroesophageal reflux disease (GERD) is the most frequent cause of NCCP. Thus the typical symptoms of reflux like Heartburn and regurgitation, when present as predominant symptoms are quite specific for diagnosing GERD patients but in patients with NCCP the clinical diagnos of reflux is difficult and need to utilize invasive methods or omeprazol (PPI) test for its detection. The aim of the study was to evaluate the role of clinical presentation in diagnosing GERD in NCCP patients.
    Materials And Methods
    NCCP patients underwent upper endoscoy, Bernstein test and short course of omeprazol test. the patients were divided in two groups based on the GER or non-GER related chest pain. In the end, clinical presentation of the patients was compared in two groups. GERD was considered positive as evidences of mucosal injury on upper endoscopy and or Bernstein and PPI tests had been positive together.
    Results
    From 78 NCCP patients (41 male; mean age 50.4 ± 2.3), the chest pain in 35 patients (44.8 %) were related to GERD. Two groups were the same based on sex and age. The chest pain; severity, site, radiation and relation to food, exercise, and sleep were the same in two groups, except two symptoms; the pain that was relived by anti-acid (p‹0.031) and presence of classical reflux symptoms (p‹0.009) were seen in GERD patients. It was interest that in the history of the patients, heart burn (p‹0.036) and regurgitation (p‹0.002) were seen in patients with GERD-related chest pain.
    Conclusions
    Clinical examination is important in diagnosing GERD in NCCP. Although the chest pain is the same in reflux and non refluxrelated NCCP, but the symptoms of heartburn or regurgitation in present or recent past history of patients are diagnostic for GERD-related chest pain.
    Keywords: GERD, NCCP, Clinical presentation, PPI test
  • Masoud Iravani, Mandana Arshy, Mehrangiz Toutonnchy, Leyla Nedaeifard, Ardeshir Ghavamzadeh Pages 74-79
    Background
    Bone marrow transplantation is a good therapeutic modality for beta thalassemia. Liver complications is one of the major causes of morbidity and mortality following BMT. Determination of the factors of liver injury leads to earlier diagnosis after BMT and improves prognosis.
    Materials And Methods
    We studied 113 major Beta thalassemic patients who have been transplanted from 1990- 2000 in bone marrow transplantation center of Shariati Hospital. 62 were male and 51 were female. 27 patients were class one, 56 were class two and 30 were class three. The median age of each classes were 6.5, 6.3 and 8.7 year. Conditioning regime consisted of busulfan (3.5-4mg/Kg) and cyclophophamide (40-50 mg/kg). For GVHD prophylaxis we gave cyclosporine ± metothrexate. Grade of liver fibrosis defined by biopsy in all patients before BMT. All patients and their donors tested for HBsAg, HBsAb, HCVAb, CMVAb with RIA method. We assessed causes of liver dysfunction before and after transplantation and effect of high ferritin level on liver function.
    Results
    Hepatic dysfunction in first year after transplantation were seen in 86 (76%) patients. Causes of liver dysfunction were consisted of 53.1% GVHD, 15.93% cyclosporine hepatotoxicity, 5.3% conditioning regime hepatotoxicity and 1.77% VOD. In all three classes hepatic GVHD, cyclosporine toxicity, death and normal liver function post BMT had significant relation with hepatic dysfunction before BMT (p=0.001). In patients with ferritin level more than 1000, there were significant hepatotoxicity with conditioning regime (p=0.001). 17 (15.04%) of patients have been died.Â
    Conclusions
    In this study we determined incidence and causes of hepatic dysfunction before and after BMT in major beta thalassemic patients. According to our study the incidence of hepatic dysfunction was 76.1% and hepatic GVHD and drug hepotoxicity were the most common causes of hepatic dysfunction in all three classes. Serum ferritin level had not significant relation to GVHD, cyclosporine hepatotoxicity and VOD.
    Keywords: BMT, Thalassemia, Hepatic complications
  • Seyedmohammadmahdi Mir, Nasseri, Hosein Poustchi, Siavosh Nasseri, Moghadam, Seyedmehdi Nouraie, Sousan Tahaghoghi, Parviz Afshar, Ashraf Mohammadkhani, Hamid Tavakoli, Reza Malekzadeh Pages 80-86
    Background
    Hepatitis C (HCV) is increasing worldwide including Iran. HCV is more prevalent among intravenous drug abusers (IDU), especially if imprisoned, mostly due to needle sharing. We determined the rate of HCV seropositivity among IDU prisoners and compared it with those of non prisoners.
    Materials And Methods
    A cross-sectional survey was done on consenting IDU inhabiting two prisons and attending three rehabilitation centers in Tehran, Iran. A questionnaire was completed for each subject and 5mL blood drawn. The samples were kept at 2-8°C until the sera were separated and stored at -70°C. HCV Ab (ELISA 1, third generation, DIA. PRO, Italy) with a sensitivity and specificity of 98% was checked by a single technician. Chi-square, Fisher's exact test and multivariable analysis were used where appropriate.
    Results
    Four-hundred and sixty seven subjects [346 (74.1%) prisoners; 425 (91%) male] were enrolled. Overall 66% tested positive for HCV Ab [287 male (67.5%), 21 female (50%), p‹0.02]. HCV seropositivity was higher among prisoners (78.3% vs. 30.6%, p‹0.001) and older IDU (76.9% vs. 62.9%, p=0.002). Multivariable analysis showed association between HCV seropositivity and imprisonment (OR= 9.32, 95%CI: 5.60-15.51), sharing syringes (OR=2.00, 95%CI: 1.27-3.17), duration of intravenous drug use annually (OR=1.16, 95%CI: 1.08-1.24) and male sex (OR=4.18, 95%CI: 2.02- 8.67).
    Conclusions
    HCV is rather common among IDU prisoners. Imprisonment is an independent risk factor. The infected IDU going back to the community may be an important source of HCV. Taking effective strategies (high risk group education, provision of sterile syringes, identification and treatment of infected IDU) to reduce the risk of this public health problem is needed urgently.
    Keywords: Hepatitis C virus_Intravenous drug users_Prisoners
  • Abbas Kazemiaghdam, Mohammadreza Akbari, Reza Malekzadeh, Daruosh Nasrollahzadeh, Dayan Amanian, Ping Sun, Farhad Islami, Masoud Sotoudeh, Shahryar Semnani, Paolo Boffeta, Stanford Dawsey, Parviz Ghadirian, Stivena Narod Pages 87-93
    Background
    In northeastern Iran there is an area of high incidence of esophageal cancer which is populated by residents of Turkmen ancestry. Several environmental risk factors for esophageal cancer have been proposed, but the roles of familial and genetic factors have not been studied extensively in the Turkmen population.
    Materials And Methods
    We evaluated the importance of familial risk factors for esophageal cancer by performing a case-control study of 167 cases of esophageal squamous cell carcinoma and 200 controls of Turkmen ethnicity. Detailed family pedigrees of the cases and controls were constructed, which documented all cancers in first- and seconddegree relatives. The actuarial risk of cancer was then estimated in 2097 first-degree relatives of cases and 2783 first-degree relatives of the controls. A hazard ratio was constructed, based on a comparison of the two cumulative incidence curves.
    Results
    The risk to age 75 of esophageal cancer in the first-degree relatives of Turkmen patients with esophageal cancer was 34%, versus 14% for the first-degree relatives of the controls (hazard ratio = 2.3; p = 3 x 10-8). 9.6% of the cases reported that their parents were related, versus 2.5% of the controls (odds ratio = 4.1; p -value = 0.006).
    Conclusions
    Familial factors are important in the etiology of esophageal cancer among the Turkmen residents of Iran. The hazard ratio of 2.3 for cancer among first-degree relatives is consistent with an important contribution of heritable factors. It will be of interest to perform marker studies to establish which genes are responsible.
    Keywords: Esophageal cancer, Hereditary, Familial, Genetic, Turkmen, Iran
  • Seyedmehdi Seyedmirzaei, Shahin Merat Pages 94-96
    Celiac disease can be accompanied with multiorgan involvement in addition to gastro-intestinal involvement. A 16-year-old young man - known case of celiac disease - was admitted because of exacerbation of gastrointestinal complaints. During further investigations, hypothyroidism and membranous glomerulonephritis were discovered. The patient was improved with a gluten-free diet and specific treatment of hypothyroidism and glomerulonephritis.
    Keywords: Celiac disease, Membranous glomerulonephritis, Hypothyroidism
  • Mehri Najafi, Sani, Hamidreza Kianifar, Seyed Mohammadmehdi Mir, Nasseri, Ahmad Khodadad Page 103
    Background
    There are only a very small number of reports which discuss subtype, sex distribution, clinical features and laboratory characteristics of autoimmune hepatitis in children. The aim of this study was both to define the clinical features, biochemical and histological findings and also to determine the age and sex related distribution of autoimmune hepatitis (AIH).
    Materials And Methods
    Data of 30 children presenting with AIH (20 girls and 10 boys) have been analyzed for their clinical, serological, and histological profile. The most common presenting signs or symptoms were jaundice (60%), abdominal mass (23.4%) and constitutional symptoms (weakness, anorexia and paleness) (6.7%).
    Results
    About 10% of patients had an acute hepatitis like clinical presentation. Twenty two children (73.3%) (15 girls, 7 boys, 2.1:1) had AIH type 1 and 4 patients (13.3%) type 2 due to specific autoantibodies. Four children could not be classified. In liver biopsy, 100% of patients had interface hepatitis and fibrosis with or without cirrhosis were found in 60%.
    Conclusions
    In our cohort the prevalence of AIH was 2:1 in girls. Type 1 was the most frequent diagnosis (73.3%) and was more prevalent in older children. Patients with type 2 were younger. The clinical presentation of AIH in children was unspecific and each type could only be differentiated by the determination of the specific autoantibodies.
    Keywords: Autoimmune hepatitis type 1, type 2, Children, Autoimmune liver disease
  • Shahin Merat, Amirali Sohrabpour, Siamak Khaleghi, Masoudreza Sohrabi, Katayon Samimi, Rad, Amirreza Radmard, Amir Mousavian, Hossein Keyvani, Houri Rezvan, Reza Malekzadeh Page 108
    Background
    Patients with bleeding disorders are frequently infected with hepatitis C virus (HCV). There are few reports on the effect of standard interferon in these patients and no published report on pegylated interferon. The aim of this study was to compare pegylated interferon alpha-2a and standard interferon alpha with ribavirin in patients with bleeding disorders and chronic HCV infection.
    Materials And Methods
    Consecutive patients referring to a specialized clinic in Tehran were included in the study. The first 37 patients received pegylated interferon (PEGASYS, Hoffmann-La Roche Inc., Basel, Switzerland), 180 μg weekly and the next 38 patients received standard interferon, 3 million units 3 times a week. Both groups also received ribavirin 800 mg daily. Patients were treated for 48 weeks and were followed for 24 weeks. Liver biopsy was not performed due to the potential risks involved in patients with bleeding disorders.
    Results
    34 patients in each group completed the study. The intention-to-treat sustained viral response was 34% and 62% in the standard interferon and pegylated interferon group, respectively (p=0.02).
    Conclusions
    Pegylated interferon alpha-2a and ribavirin is almost twice as effective as standard interferon and ribavirin in treating HCV infection in patients with bleeding disorders and is an acceptable treatment option even when histologic data is not available.
    Keywords: Inflammatory disorders, Liver descriptors, Hepatitis C, Hemophilia
  • Abdollah Bazargani, Alireza Ekrami, Ezzat Bassiri, Mehdi Saberifiroozi Page 116
    Background
    Data concerning the information on the prevalence and association of the Helicobacter pylori cytotoxinassociated gene A (CagA) with disease is still controversial. The aim of this study was to isolate and identify H. pylori by culture methode from biopsy specimens and its relationship with associated diseases by molecular techniques (PCR).
    Materials And Methods
    Gastric biopsy specimens obtained from 220 patients (aged 18 to 68 years) were evaluated for presence of H. pylori using PCR assay on isolates for CagA gene.
    Results
    From 220 patients that included in this study, 120 patients, 51 from PUD (38 duodenal ulcer and 13 gastric ulcer) and 69 from NUD patients (35 gastritis, 18 reflux disease without and 16 with esophagitis) yielded positive for H. pylori culture. Frequency of CagA gene in H. pylori isolated from patients with peptic ulcer diseases (PUD) and non-ulcer dyspepsia (NUD) was 82.3% and 59.4%, respectively.
    Conclusions
    Our data confirmed that CagA gene in H. pylori is a virulence factor with high frequency in PUD. Therefore, we suggest that detection of H. pylori gene expression may contribute in improving the diagnosis and understanding the pathogenesis of H. pylori infections.
    Keywords: Helicobacter pylori_Peptic ulcer diseases_Non_ulcer dyspepsia_Cytotoxin associated gene A (CagA)