فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و پنجم شماره 8 (آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منیر دودی، محبوبه سترکی* صفحات 684-692
    پیش زمینه و هدف
    نانوذره دی اکسید تیتانیوم ممکن است برخی آسیب های احتمالی را برای محیط زیست و انسان ها ایجاد کند. در این تحقیق به بررسی تاثیر این نانوذره بر عملکرد کلیه و بافت آن پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 32 رت Wistar انجام شد. حیوانات به 4 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (به میزان 0/5 میلی لیتر سرم فیزیولوژی)، گروه های دوم، سوم و چهارم (0/5 میلی لیتر نانوذره دی اکسید تیتانیوم با غلظت ppm 10، 100 و 300) به روش درون صفاقی دریافت کردند (7 روز متوالی). روزهای اول، هفتم و چهاردهم بعد از تیمار خون گیری انجام شد. فاکتورهای بیوشیمیایی BUN، اسید اوریک و کراتینین اندازه گیری شد. بعد از 14 روز، بافت کلیه حیوانات جدا گردید.
    یافته ها
    نتایج بیوشیمیایی این تحقیق نشان داد که بین گروه تیمار 2 با گروه کنترل اختلاف معنی دار در میزان کراتینین در هفته اول مشاهده شد و در بقیه گروه های تیمار، اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. میزان BUN،UA در تمام گروه های تیمار، هیچ گونه اختلاف معنی داری را با گروه کنترل نشان نمی دهند. نتایج هیستوپاتولوژیکی بافت کلیه: گروه تیمار 1: دفرمه شدن جسمک های کلیوی و متراکم شدن شبکه گلومرولی، گروه تیمار 2: تخریب کامل توبول های پروگزیمال - دیستال و جسمک های کلیوی - گروه تیمار 3: دفرمه شدن اندک جسمک های کلیوی و افزایش حجم لومن در توبول های پروگزیمال و دیستال.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که گروه تیمار 2 نه تنها بر فاکتورهای کلیوی اثر گذاشته بود بلکه بافت کلیه را نیز به طور کامل تخریب نموده بود.
    کلیدواژگان: نانوذرات تیتانیوم، فاکتورهای کلیوی، سمیت
  • مرجان تابش، لیلا آزادبخت، الهام فقیه ایمانی، مریم تابش، احمد اسماعیل زاده* صفحات 693-705
    پیش زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری کلسیم و ویتامین D بر شاخص های متابولیک در افراد مبتلا به دیابت نوع دو که دارای سطوح ناکافی ویتامین D سرم بودند انجام گردید.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده 118 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت کردند. افراد به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول هفته ای 50000IU مکمل ویتامین +D دارونمای کلسیم، گروه دوم روزانه 1000mg مکمل کلسیم کربنات + دارونمای ویتامین D، گروه سوم روزانه 1000 mg کلسیم کربنات و هفته ای 50000IU ویتامین D و گروه چهارم دارونمای ویتامین D و کلسیم به مدت 8 هفته دریافت کردند. جهت ارزیابی شاخص های متابولیک در ابتدا و انتهای مطالعه از کلیه افراد آزمایش خون گرفته شد.
    یافته ها
    مکمل یاری توامان کلسیم و ویتامین D سبب کاهش انسولین سرم P=0.01 و (-14.8±3.9 pmol/L) و (HbA1c (-0.70±0.19%، P=0.02 و (HOMA-IR(-0.46±0.20، P=0.001و (LDL-(-10.3±0.1 mmol/L، P=0.04 و (total/HDL-cholesterol levels (-0.91±0.16، P=0.03 و مقایسه با سایر گروه ها گردید. همچنین افزایش معنی دار در شاخص (QUICKI index (0.02±0.01، P=0.004 و (HOMA-B (11.8±12.17، P=0.001 و (HDL-cholesterol (0.46±0.05 mmol/L، P=0.03 و گروه کلسیم+ ویتامین D در مقایسه با سایر گروه ها مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    به طورکلی مکمل یاری توامان کلسیم و ویتامین D سبب بهبود شاخص های گلایسمیک و پروفایل لیپیدی در افراد دارای سطح ناکافی ویتامین D سرم و مبتلا به دیابت نوع 2 می گردد.
    کلیدواژگان: ویتامین D، کلسیم، شاخص های متابولیکی، دیابت نوع 2
  • ناصر خلجی*، جون سرکیسیان، ورژینه چاوشیان، واغیناک سرکیسیان صفحات 706-717
    پیش زمینه و هدف
    بیماری آلزایمر شایع ترین نوع جنون مغزی است که به آهستگی حافظه و مهارت های تفکری را از بین می برد. این بیماری درمان بخصوصی ندارد و سرانجام منجر به مرگ می شود.
    اخیرا پپتید غنی از پرولین از هیپوتالاموس (PRP-1) استخراج شده که طیف وسیعی از عمل بیولوژیکی روی ایمنی و سیستم عصبی دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر PRP-1 روی فعالیت الکتریکی نورون های هیپوکامپ در بیماری آلزایمر ایجادشده توسط پروتئین های بتا آمیلوئید Aβ25-35 و Aβ1-42 هست. اثر Aβ1-42 در ایجاد بیماری آلزایمر شدیدتر از Aβ25-35 می باشد. بنابراین بررسی شدت بیماری، شناخت و تسریع درمان بیماری آلزایمر اساس این پژوهش می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه تجربی حاضر روی 20 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با سن 3 الی 4 ماهگی و با وزن 200 تا 260 گرمی انجام گرفت. ابتدا موش های صحرایی به صورت تصادفی به پنج گروه چهارتایی تقسیم شدند (گروه کنترل، گروه های بتاآمیلوئیدی و گروه های بتاآمیلوئیدی به همراه PRP-1). در گروه کنترل بدون تزریق محلول های بتاآمیلوئید و PRP-1، در گروه های بتاآمیلوئیدی بعد از تزریق 3 میکرولیتر محلول های بتاآمیلوئید و در گروه های بتاآمیلوئیدی به همراه PRP-1 بعد از تزریق محلول های بتاآمیلوئید و درمان با PRP-1آزمایش الکتروفیزیولوژی با تحریک ناحیه اینتورینال با فرکانس 50 و 100 هرتز انجام گرفت و فعالیت الکتریکی نورون های هیپوکامپ به صورت تتانیک پتانسیشن و تتانیک دیپریشن ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد هنگام استفاده از PRP-1در بیماری ایجادشده به وسیله Aβ25-35 پست استیمولوس تحریکی و مهاری زودرس و تاخیری فعالیت نورون های هیپوکامپ به سطح نرمال رسیدند، اما در نمونه مدل Aβ1-42 فعالیت تظاهرات مهاری پست استیمولوس در سطح نرمال نرسیدند.
    نتیجه گیری
    در طی مسمومیت با Aβ25-35 و Aβ1-42 ماهیت پست استیمولوس مهاری ثبت شده گابارژیک در این مطالعه میسر، تخریب نورونی خنثی و اثر محافظتی حمایت شده به وسیله PRP-1 تامین گردید.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، پپتید غنی از پرولین هیپوتالاموس (PRP، 1)، فعالیت الکتریکی نورون ها، هیپوکامپ، پپتیدهای بتا آمیلوئید Aβ25، 35 و Aβ1، 42
  • مهرداد روغنی*، توراندخت بلوچ نژادمجرد، سمیه پولادوند صفحات 718-726
    پیش زمینه و هدف
    صرع گیجگاهی به علت تغییرات ساختمانی و متابولیک در ناحیه هیپوکمپ شامل تحلیل رفتن نورون ها می باشد. با توجه به اثر ضدتشنجی و حفاظت عصبی استیل آل کارنیتین، هدف بررسی حاضر تعیین اثر سودمند این ماده در جلوگیری از تغییرات بافتی در ناحیه هیپوکامپ در مدل تجربی صرع گیجگاهی بود.
    مواد و روش کار
    در این بررسی، 32 موش صحرایی به چهار گروه یکسان شم، شم پیش تیمار شده با استیل آل کارنیتین، صرعی و صرعی پیش تیمار شده با استیل آل کارنیتین تقسیم شدند. برای صرعی نمودن حیوانات از تزریق داخل هیپوکمپی و یک طرفه ی اسید کاینیک به میزان 4 میکروگرم برای هر موش استفاده شد. استیل آل کارنیتین به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی و روزانه و به مدت 3 روز تا زمان جراحی تجویز شد. در پایان کار، دو روش رنگ آمیزی نیسل و تیم در مورد برش های بافتی اجرا شد.
    یافته ها
    القا صرع با اسید کاینیک با یک رفتار تشنجی بارز همراه بود و پیش تیمار با استیل آل کارنیتین موجب کاهش معنی دار شدت حملات تشنجی شد (p<0.01)، تراکم نورون های نیسل در سه ناحیه CA1، CA3 و نافی هیپوکمپ در گروه صرعی شده یک کاهش معنی دار در مقایسه با گروه شم نشان داد (P<0.005-0.001) و پیش درمان با استیل آل کارنیتین موجب افزایش معنی دار آن در دو ناحیه CA1 و CA3 گردید (P<0.05-0.01)، ازنظر شدت جوانه زدن فیبرهای خزه ای نیز در گروه صرعی شده، یک افزایش معنی دار نسبت به گروه شم مشاهده شد (p<0.055) و پیش تیمار با استیل آل کارنیتین موجب کاهش معنی دار آن گردید (p<0.05).
    نتیجه گیری
    تجویز استیل آل کارنیتین دارای اثر ضد صرعی می باشد، موجب حفظ تراکم نورونی در نواحی CA1 و CA3 هیپوکمپ می گردد و باعث کاهش شدت جوانه زدن در ناحیه دندانه دار هیپوکمپ در مدل تجربی صرع گیجگاهی می گردد.
    کلیدواژگان: استیل آل کارنیتین، صرع، تشنج، هیپوکمپ، تحلیل رفتن نورونی، جوانه زدن فیبرهای خزه ای
  • فخرالسادات مرتضوی * صفحات 727-732
    پیش زمینه و هدف
    مصرف دوزهای بالای ویتامین D با عوارض مهمی ازجمله کلسیفیکاسیون بافت های نرم، نفروکلسینوزیس، عوارض عصبی و در موارد شدید مرگ همراه است. هدف این مطالعه بررسی موارد مسمومیت با ویتامین D در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز هست.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی و مقطعی مدارک پزشکی تمام کودکان مبتلا به مسمومیت با ویتامین D که طی سال های 1390 – 1378 به بیمارستان کودکان تبریز مراجعه نموده بودند ازنظر مشخصات دموگرافیک، علائم بالینی، آزمایشگاهی، درمان های انجام شده و سرانجام بیماری موردبررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در طی 12 سال 20 کودک (14 پسر و 6 دختر) با تشخیص هیپرویتامینوز D با سن متوسط 17.2±6.4 ماه (28- 9 ماه) موردبررسی قرار گرفتند. تظاهرات بالینی بیماران به ترتیب فراوانی شامل بی اشتهایی (85درصد)، استفراغ (80درصد)، کاهش وزن (70درصد)، دهیدراتاسیون (55درصد)، یبوست (45درصد) و پرنوشی (40درصد) بود. در بدو مراجعه میزان متوسط سطح سرمی کلسیم توتال mg/dl 13.5±3.7، فسفر mg/dl 6.3±1.4، 25- هیدروکسی ویتامین D ng/ml 191.7±87.6 و پاراتورمون ng/ml 8/8 ± 14 بود. در سونوگرافی کلیه ها در 10 بیمار (50درصد) نفروکلسینوز مدولری مشاهده گردید. اقدامات درمانی شامل هیدراتاسیون با سرم سالین نرمال در تمام بیماران، تجویز فورزماید در 16 بیمار (80درصد)، تجویز پردنیزولون در 15 بیمار (75درصد) و استفاده از پامیدرونیت در 3 بیمار (15درصد) بود. در پی گیری پس از ترخیص که به مدت 5/5-1 سال انجام شد در هیچ یک از بیماران عود علائم بالینی و آزمایشگاهی دیده نشد ولی نفروکلسینوز در هر ده مورد پابرجا مانده بود.
    نتیجه گیری
    تجویز دوزهای بالای ویتامین D بدون اطلاع از سطح سرمی آن و بدون بررسی معیارهای ریکتز می تواند موجب بروز مسمومیت با ویتامین D گردد که تاخیر در تشخیص و طول کشیدن بیماری با بروز عوارض حاد و درازمدت همراه خواهد بود.
    کلیدواژگان: مسمومیت با ویتامین D، نفروکلسینوزیس، هیپرکلسمی، هیپرکلسیوری
  • اعظم رجبی، زینب رزوان، عزیزه علی زاده * صفحات 733-741
    پیش زمینه و هدف
    خودکشی یکی از فوریت های روان پزشکی و از معضلات مهم روانی اجتماعی بشمار می رود. بیشترین میزان آن در اختلالات افسردگی دیده می شود. الکتروشوک به عنوان یکی از مطمئن ترین، موثرترین و سریع ترین فنون درمانی در اختلالات روانی، خصوصا در درمان افسردگی شناخته شده است. در پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر الکتروشوک بر افکار خودکشی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل است که در سال 1392 بر روی 20 نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان روان پزشکی 505 که واجد دریافت الکتروشوک بودند، انجام شد.10 نفر به عنوان گروه آزمایش تحت درمان با الکتروشوک قرار گرفتند و 10 نفر در گروه کنترل درمان دارویی دریافت کردند. برای سنجش افکار خودکشی از مقیاس خودکشی بک استفاده شد. یک روز قبل از اولین جلسه ی الکتروشوک و یک روز بعد از اتمام جلسات و همچنین 3 ماه پس از آخرین جلسه ی الکتروشوک، بیماران با تکمیل پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 19 و روش تحلیل واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین نمرات افکار خودکشی گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (p= 0/002)؛ اما نمرات خودکشی دو گروه در زمان پیگیری تفاوت معنی داری نداشت (p=1).
    نتیجه گیری
    الکتروشوک در کاهش افکار خودکشی موثر است اما تاثیر آن طولانی مدت نیست؛ بنابراین برای جلوگیری از عود به درمان های نگه دارنده نیاز است.
    کلیدواژگان: الکتروشوک، افکار خودکشی، اختلالات روان پزشکی
  • اکرم آهنگرپور، علی اکبر عروجن*، حمید حیدری، ایرج احمدی صفحات 742-751
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به استفاده از زیره سیاه در طب سنتی برای درمان دیابت، در این مطالعه اثر عصاره دانه زیره سیاه بر میزان ترشح انسولین از جزایر لانگرهانس جداشده موش سوری نر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر موش های نر بالغ، نژاد (NMARI (25-20 گرم خریداری شد. جزایرلانگرهانس به روش هضم توسط کلاژناز جداسازی گردید. محیط های کشت جزایر جداسازی شده به 18 گروه: گلوکز mM8/2 و 16/7، عصاره های آبی و آبی الکلی دانه زیره سیاه (mg/ml 0/05، 0/1، 1) و گلیبوراید (μM1 و 10) تقسیم شد. سپس هر غلظت از عصاره ها و گلیبوراید به طور جداگانه بر جزایر اثر داده شدند. ترشح انسولین از جزایر در یک سیستم انکوباسیون ارزیابی و مقدار انسولین ترشح شده توسط روش ایمونورادیومتریک IRMAمورد اندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان ترشح انسولین در غلظت های0/1، mg/ml 0/05 از عصاره دانه زیره سیاه، در محیط های کشت حاوی گلوکز mM 2/8 و 16/7، در مقایسه با گروه های گلوکز mM 2/8 و 16/7 به تنهایی به طور معنی داری افزایش یافت. غلظت mg/ml 0/05 عصاره آبی در محیط کشت حاوی گلوکزmM 2/8 و 16/7 منجر به افزایش ترشح انسولین در مقایسه با غلظت های مختلف عصاره آبی الکلی گردید. همچنین داروی گلیبورایدμM10 بیشترین اثر را در افزایش ترشح انسولین از جزایر جداسازی شده نسبت به گروه های گلوکز mM 2/8 و 16/7 از خود نشان داد (p<0.0).
    بحث و نتیجه گیری
    درمجموع نتایج نشان داد، عصاره دانه زیره سیاه در غلظت های پایین قادر به افزایش ترشح انسولین بوده و این اثر همانند تاثیر داروی گلیبورایدμM1 در محیط غلظت mM 2/8 گلوکز و گلیبوراید μM10 در محیط غلظت mM 16/7 گلوکز هست. بنابراین چنین پیشنهاد می شود که یکی از مکانیسم های کاهنده قند خون زیره سیاه از طریق اثر بر جزایر لانگرهانس و تحریک ترشح انسولین هست.
    کلیدواژگان: دیابت، جزایرلانگرهانس، زیره سیاه، انسولین، گلیبوراید
  • محمد ابراهیم حکم آبادی، علی محمد رضایی*، محمد جواد اصغری ابراهیم آباد، علی سلامت صفحات 752-759
    پیش زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر واقعیت درمانی نوین گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب بر امیدواری سوءمصرف کنندگان مواد بود. امیدواری به عنوان فرایند تفکر درباره اهداف شخصی، همراه با انگیزه برای حرکت به سمت اهداف و روش های دستیابی به اهداف تعریف شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع آزمایشی بود و به منظور نیل به هدف پژوهش از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. تعداد 40 نفر از افراد مقیم در مرکز اجتماع درمان مدار شهر مشهد با توجه به سطح پایین امیدواری و ملاک های ورود و خروج انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. برای گروه آزمایش، مداخله آزمایشی (واقعیت درمانی گروهی) در 11 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) اجرا شد؛ اما گروه کنترل هیچ نوع درمانی دریافت نکرد. هر دو گروه، پیش و پس از درمان، مقیاس امیدواری اشنایدر را تکمیل کردند. داده ها با آزمون کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب موجب افزایش امیدواری در سوءمصرف کنندگان مواد گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل شده است. بنابراین از این روش می توان برای افزایش امیدواری افراد وابسته به مواد استفاده نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق، ضروری به نظر می رسد مدیران مراقبت سلامت قبل از پرداختن به درمان دارویی به عوامل روان شناختی در درمان سوءمصرف توجه نمایند و واقعیت درمانی به عنوان درمانی موثر جهت درمان سوءمصرف مواد می تواند مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی گروهی، امیدواری، سوءمصرف مواد
  • فهیمه خان محمدی قانع *، عباس احمدی، رسول شهروز، مزدک رازی صفحات 760-768
    پیش زمینه و هدف
    سیکلوفسفامید در کنار نقش درمانی دارای اثرات سرکوب سیستم ایمنی، القای استرس اکسیداتیو، تاثیر بر DNA سلول های جنسی و کاهش قدرت باروری است. در این پژوهش نقش محافظتی اتیل پیروات بر روند رشد جنین های حاصل از لقاح آزمایشگاهی متعاقب شیمی درمانی با سیکلوفسفامید موردمطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی، 36 سر موش سوری ماده 8-6 هفت هایی به 3 گروه تقسیم و به مدت 21 روز تیمار شدند. به گروه کنترل، روزانه سرم فیزیولوژی (0.1 ml،ip/day)، به گروه کنترل شم، سیکلوفسفامید یک بار در هفته (15mg/kg،ip/week) و به گروه تجربی، سیکلوفسفامید به همان روش به همراه تزریق روزانه اتیل پیرواتmg/kg،IP)40) تجویز شد. پس از پایان دوره درمان، تحریک تخمک گذاری با استفاده ازPMSG و HCG انجام شد. از 6 سر موش سوری نر بالغ بارور جهت تهیه اسپرم نرمال استفاده شد. حیوانات پس از بیهوشی آسان کشی شدند و پس از استحصال تخمک و اسپرم های نرمال و انجام لقاح در محیط کشت HTF+4mgBSA، تخمک های لقاح یافته به مدت 120 ساعت انکوبه شدند و مراحل رشد جنینی در این مدت موردبررسی قرار گرفت. آنالیز آماری داده ها توسط نرم افزار Minitab و روش 2proportion انجام گرفت (p<0.05).
    یافته ها
    حیوانات در گروه کنترل شم کاهش معنی داری در تعداد اووسیت های مناسب، درصد لقاح و بلاستوسیست ها نشان دادند و تعداد جنین های متوقف شده به طور قابل توجه بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.05). برعکس، تجویز اتیل پیروات آسیب ایجادشده توسط سیکلوفسفامید را کاهش داد. حیوانات در گروه تجربی در تعداد اووسیت های مناسب، درصد لقاح و پیشرفت رشد جنینی افزایش نشان دادند (p<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    تجویز اتیل پیروات به همراه شیمی درمانی با سیکلوفسفامید باعث بهبود روند رشد جنین های حاصل از لقاح آزمایشگاهی شد.
    کلیدواژگان: اتیل پیروات، سیکلوفسفامید، موش سوری، تخمک، لقاح داخل آزمایشگاهی
  • رزاق محمودی*، پیمان زارع، سوما نصرت پور، کریم مردانی، ابوالفضل صفری صفحات 769-777
    پیش زمینه و هدف
    این پژوهش تلاشی برای بررسی امکان تولید ماست حامل میکروارگانیسم های زنده و فعال پروبیوتیک به عنوان ماده غذایی عمل گرا با خصوصیات ارگانولپتیکی مطلوب و همچنین سنجش بقاء باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم در این فرآورده پروبیوتیک تحت تاثیر اسانس کلپوره و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می باشد.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (پروبیوتیک) به میزانCFU/ml 109-108، باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم LT2 به میزانCFU/ml 103 و غلظت های مختلف اسانس کلپوره به ماست اضافه شدند. ماست های تولیدشده در مدت چهار هفته نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتی گراد) در طی فواصل زمانی مشخص ازنظر خصوصیات ارگانولپتیکی، بقا و نابودی سالمونلا و قابلیت ماندگاری باکتری پروبیوتیک موردبررسی قرار گرفتند. حضور یا نابودی سالمونلا در طی دوره نگهداری ماست به وسیله کشت اختصاصی و روش مولکولی (پی سی آر) تعیین شد.
    یافته ها
    اسانس مذکور در دو غلظت 60 و 80 ppm و در تیمار توام با پروبیوتیک از بالاترین تاثیر بر ممانعت از رشد سالمونلا برخوردار بود. بر اساس یافته های محیط کشت و پی سی آر در ماست پروبیوتیک و تیمارهای ماست پروبیوتیک حاوی غلظت های مختلف اسانس کلپوره باکتری سالمونلا در طی 28 روز نگهداری ماست جداسازی نشد. بااین وجود در تیمارهای ماست کنترل و حاوی غلظت های مختلف اسانس کلپوره طی روزهای 1 و 7 این باکتری جداسازی و شمارش گردید. همچنین بهترین غلطت اسانس ازنظر ممانعت رشد سالمونلا تیفی موریوم و نیز ازنظر تولید ماست با خواص طعمی مطلوب غلظت40 ppm در تیمار توام با باکتری پروبیوتیک بود.
    نتیجه گیری
    استفاده توام اسانس با پروبیوتیک می تواند سبب بهبود خصوصیات بهداشتی و حسی ماست گردد.
    کلیدواژگان: ماست پروبیوتیک، سالمونلا تیفی موریوم، اسانس کلپوره
|
  • Monir Doudi, Mahbubeh Setorki * Pages 684-692
    Background and Aims
    Nano TiO2 may generate potential harm to the environment and humans. In this paper the effect of nano TiO2 particles on the function and tissue of the kidney was investigated.
    Material And Methods
    A total of 32 Wistar rats were randomly divided into 4 groups: control (treated with 0. 5 ml normal saline) and three experimental groups. Groups 1، 2 and 3 received 0. 5 ml of solution containing 10، 100، 300 ppm Cu nanoparticle via IP injection for 7 successive days، respectively. The effects of nanoparticles Tio2 serum biochemical levels serum BUN (blood urea nitrogen)، uric acid، and ceratinin were evaluated at various time points (1، 7 and 14 days). After 14 days، the kidney tissue was collected and investigated.
    Results
    According to the results of this study، the creatinine levels between treatment groups 2 with control group differed significantly in the first week. In all groups، the mean level of BUN and uric acid did not significantly differ compared to the control group. The analysis of histopatological kidney tissue showed as follows: in group 1 deforming of renal corpuscular and compacting of plexus glomerulus; in group 2، wasting of proximal and distal tubules; in group 3، deformed corpuscular renal and increasing of lumen volume in proximal and distal tubules.
    Conclusion
    It is indicated that group 2 was not only affected on factors of kidney، but also leads to the destruction of renal tissue.
    Keywords: Tio2 nanoparticles, Renal factors, Toxicity
  • Marjan Tabesh, Leila Azadbakht, Elham Faghihimani, Maryam Tabesh, Ahmad Esmaillzadeh * Pages 693-705
    Background and Aims
    To the best of our knowledge, no study has examined the effects of vitamin D-calcium co-supplementation on glycemic status and lipid profiles of vitamin D insufficient people with diabetes. This study was performed to assess the effects of vitamin D and calcium supplementation on metabolic profiles of vitamin D insufficient persons with type 2 diabetes.
    Materials and Methods
    In a randomized placebo controlled clinical trial, a total of 118 persons with vitamin D insufficiency and type 2 diabetes were enrolled. Subjects were randomly assigned into four groups receiving: 1) 50000 IU/wk vitamin D+calcium placebo; 2) 1000 mg/d calcium +vitamin D placebo; 3) 50000 IU/wk vitamin D+1000 mg/d calcium; 4) vitamin D placebo +calcium placebo for 8 weeks. All participants provided three days of dietary records and three days of physical activity records throughout the intervention. Blood samples were taken to quantify metabolic profile sat study baseline and after 8 weeks of intervention.
    Results
    Calcium-vitamin D co-supplementation resulted in reduced serum insulin (-14.8±3.9 pmol/L, P=0.01), HbA1c (-0.70±0.19%, P=0.02), HOMA-IR(-0.46±0.20, P=0.001), LDL-(-10.3±0.1 mmol/L, P=0.04) and total/HDL-cholesterol levels (-0.91±0.16, P=0.03) compared with other groups. We found a significant increase in QUICKI index (0.02±0.01, P=0.004), HOMA-B (11.8±12.17, P=0.001) and HDL-cholesterol (0.46±0.05 mmol/L, P=0.03) levels in calcium-vitamin D group compared with others. Vitamin D supplementation led to a significant improvement in all biomarkers of glycemic status, except for fasting plasma glucose, compared with no-vitamin D group.
    Conclusion
    Joint calcium-vitamin D supplementation might improve glycemic status and lipid profiles in vitamin D insufficient people with type 2 diabetes.
    Keywords: Vitamin D_Calcium_Metabolic profiles_Type 2 diabetes_Glycaemia
  • Nasre Khalaji *, John Sarkissian, Vergine Chavushyan, Vaghinak Sarkissian Pages 706-717
    Background and Aims
    Alzheimer’s disease is the most common form of dementia which it destroyed memory and thinking skills slowly. There is no cure for the disease and it leads to death eventually. Proline rich peptide (PRP -1) is produced from neurosecretory cells of hypothalamus that has large spectrum of biological action on immune and nervous system. The Aβ1-42 is more effective in the development of Alzheimer’s disease than Aβ25-35. The purpose of this research is to study the effect of PRP-1 on the electrical activity of Hippocampus neurons in the Alzheimer’s disease induced by β amyloid proteins Aβ25-35 and Aβ1-42.
    Materials and Methods
    The present experimental study was carried out on 20 adult male wistar rat’s weighing 230±30gr and aged 3-4 months. At first, the rats were randomly divided into five groups (normal, Amyloids and Amyloids with PRP-1). In the control group without injection of β amyloid solutions and PRP-1, in the amyloid groups after injection of β amyloid solutions 3 m Lit and the amyloid with PRP-1 groups after injection of β amyloid solutions and treatment with PRP-1, experiment of electrophysiology with stimulus entorhinal cortex with frequency 50 and 100 HZ was performed and electrical activity of Hippocampus neurons on the base of tetanic potentiation and tetanic depression was recorded.
    Results
    The results of this research showed when administration of PRP-1 leads to approach of inhibitory and excitatory post stimulus early and late activity of hippocampus neurons to normal levels in Alzheimer’s disease produced by Аβ 25-35, but in the case of the Aβ 1-42 model the inhibitory post stimulus manifestations of activity didn’t reach the normal level.
    Conclusion
    During Aβ 25-35 and 1-42 intoxication, a possible GABA-ergic nature of the post stimulus depression was performed and the neurodegeneration was counteracted and the protective effect of PRP-1 was supported.
    Keywords: Alzheimer's disease, Proline rich peptide's hypothalamus (PRP, 1), electrical activity of neurons, Hippocampus, ? amyloid peptides(A?25, 35, A?1, 42)
  • Mehrdad Roghani *, Tourandokht Baluchnejadmojarad, Somaye Pooladvand Pages 718-726
    Background and Aims
    Temporal lobe epilepsy is due to structural and metabolic changes in hippocampus including marked degeneration of neurons. Considering some evidences on antiepileptic and neuroprotective activity of acetyl L carnitine (ALC), this study was undertaken to evaluate the preventive effect of ALC on structural changes in hippocampus in an experimental model of temporal lobe epilepsy.
    Materials and Methods
    In this study, 32 rats were divided into sham, ALC-pretreated sham, epileptic, and ALC -pretreated epileptic group. Rat model of epilepsy was induced by unilateral intrahippocampal administration of 4 μg of kainic acid per rat. Rats received ALC (100 mg/kg, p.o) daily for 3 days before surgery. Finally, brain sections were stained with Nissl and Timm methods.
    Results
    The induction of epilepsy was followed by a prominent seizure and ALC pretreatment attenuated seizure intensity (p<0.01). In addition, density of Nissl-stained neurons in CA1, CA3, and dentate regions of hippocampus was significantly lower in epileptic rats versus sham group (P<0.005-0.001) and ALC pretreatment significantly increased it in CA1 and CA3 regions (p<0.05-0.01). Regarding mossy fiber sprouting, epileptic rats showed a higher degree of sprouting as compared to sham group (p<0.005) and ALC treatment significantly lowered it (p<0.05).
    Conclusion
    ALC administration has an antiepileptic activity; it preserves neurons in CA1 and CA3 regions, and lowers mossy fiber sprouting in dentate gyrus of hippocampus in kainate-induced epileptic animals.
    Keywords: Acetyl L carnitine_Epilepsy_Seizure_Hippocampus_Neurodegeneration_Mossy fiber sprouting
  • Fakhrossadat Mortazavi* Pages 727-732
    Background and Aims
    Ingesting high amounts of vitamin D results in soft tissue calcification, nephrocalciosis, neurologic complications and even death in severe cases. The aim of this study was to evaluate vitamin D intoxication in children who referred to children's Hospital of Tabriz/Iran.
    Materials and Methods
    The medical documents of all children admitted in Children's Hospital of Tabriz with diagnosis of Vitamin D intoxication from 2000 to 2012 were studied, retrospectively. The variables were demographic characteristics, clinical and laboratory findings and outcome of patients.
    Results
    During 12 years, 20 patients (14 boys, 6 girls) with diagnosis of hypervitaminosis D with a mean age of 17.2±6.4 months (9-28 months) were evaluated. The most common symptoms were: anorexia (85%), vomiting (80%), weight loss (70%), dehydration (55%), constipation (45%) and polydipsia (40%). The mean serum level of total calcium was 13.5±3.7 mg/dl (12-17 mg/dl). The mean level of phosphor, 25(OH) D and parathormone were 6.3±1.4 mg/dl, 191.7±87.6 ng/ml and 14±8.8 ng/ml respectively. Ten patients (50%) had medullary nephrocalcinosis in renal sonography. Treatment modalities were: hydration with normal saline in all patients, frusemide in 16(80%), prednisolon in 15 (75%) and pamidronate in 3 (15%) patients. All patients were followed for 1-5.5 years. In the follow-up period recurrence of clinical symptoms and hypercalcemia was not seen in any patient. However nephrocalcinosis was persistent in the last follow up visit in all ten cases.
    Conclusion
    Administration of high doses of vitamin D without considering its serum level and without considering the criteria of rickets may result in vitamin D intoxication. Late diagnosis of intoxication causes acute and long term complications.
    Keywords: Vitamin D intoxication_Nephrocalcionosis_Hypercalcemia_Hypercalciruria
  • Azam Rajabi, Zeinab Rezvan, Azizeh Alizadeh* Pages 733-741
    Background and Aims
    Suicide as one of psychiatric emergencies is an important psychosocial problem and it is more common among major depressive patients. Electroconvulsive Therapy (ECT), one of the most rapid and safe methods in treatment of psychological disorders, has been also used effectively for treatment of major depression. This study has been designed to assess the effect of ECT on suicidal ideation in psychiatric patients.
    Material and Methods
    Thisquasi-experimental studywas conducted on 20 subjects with psychiatric disorders (group of control 10 and experimental 10 subjects) who referred to 505 Psychiatric Hospital in 2013 and were in the same general health condition. The experimental group received ECT plus medication, whereas the control group was treated only by medication. Beck Suicide scale (BSSI) was used to measure suicidal ideation. Patients were evaluated by filling questioners one day before beginning of ECT, a day after last session, and also three months later. We did data analysis by SPSS-19 software and two-way multi Variance repeated measurement system.
    Results
    The findings of this research showed a meaningful difference between suicidal ideation scale in both the experimental and control group in post-test evaluation (p= 0.002). But there was no meaningful difference between them in the follow up evaluation (p=1). These results are in agreement with evidences from earlier studies.
    Conclusion
    Although ECT is effective in rapid decline of suicidal ideation in psychiatric patients, but its effects is not long term, and it is necessary to continue maintenance therapy for prevention of relapse.
    Keywords: Electroconvulsive therapy, Suicidal ideation, Psychiatric disorders
  • Akram Ahangarpour, Ali Akbar Oroojan *, Hamid Heydari, Iraj Ahmadi Pages 742-751
    Background and Aims
    As B. persicum is used in treatment of diabetes, we aimed to study the effect of B. persicum seeds extract on level of insulin secretion from isolated islets of langerhans in male mouse.
    Materials and Methods
    In this experimental study, adult male mice (NMARI) weighting 20-25g were purchased. Islets of langerhans were isolated by collagenase digestion method and were divided into 18 groups: (glucose2.8mM and 16.7mM), aqueous and hydro-alcoholic extracts of B. persicum seeds (0.05, 0.1, 1mg/ml) and glyburide (1, 10μM). Each concentration of extracts and glyburide applied separately on isolated islets. Insulin secretion from isolated islets was evaluated by a static incubation system, and insulin secretion amount was measured by IRMA method.
    Results
    Amount of insulin secretion in 0.05, 0.1mg/ml concentrations of B. persicum seed extracts in mediums containing glucose2.8 mM and 16.7 mM increased significantly in comparison with glucose2.8 mM and 16.7 mM groups. 0.05mg/ml of aqueous extract in mediums containing glucose 2.8 mM and 16.7 mM increased insulin secretion when compared to various concentrations of hydro-alcoholic extracts. also among all groups, glyburide10μM showed most effective in increasing insulin secretion from isolated islets in comparison with glucose2.8mM and 16.7mM groups (p<0.001).
    Conclusion
    Overall, the results showed, seed’s extract of B. persicum in low concentrations was able to increase insulin secretion and this effect is similar to the effect of glyburide1μM on the secretion of this hormone in glucose2.8mM medium as well as glyburide10μM in glucose16.7mM medium. So it’s suggested that one of the B. persicum ablative blood sugar mechanisms is via the effect on langerhans islets and stimulation of insulin secretion.
    Keywords: Diabetes, langerhans islets, B. persicum, insulin, glyburide
  • Mohammad Ebrahim Hokm Abadi, Ali Mohammad Rezaei *, Mohammad Javad Asghari Ebrahim Abad, Ali Salamat Pages 752-759
    Background and Aims
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of group new reality therapy based on choice theory on hopefulness in drug abusers. Hope is defined as a process of thinking about personal goals, along with the motivation to move towards the goals and methods to achieve goals.
    Materials and Method
    This experimental study used pre-test and post-test with a control group. Forty samples were selected according to low level of hope from treatment center of Mashhad and were divided randomly into control and experimental groups. For the experimental group intervention trial (group reality therapy) was administered in 11 sessions of 90 minutes (one session per week), but the control group did not receive any treatment. Both groups completed Snyder hope scale before and after treatment. The data were analyzed with covariance.
    Results
    Findings showed that group new reality therapy based on choice theory results enhanced hopefulness in substance abusers in the experimental group compared with the control group. Therefore, this method can be used to enhance hopefulness in substance abusers.
    Conclusion
    According to the obtained results. It seems essential that health care managers consider psychological factors prior to drug treatment in drug abuse treatment. Reality therapy can be used as an effective treatment for substance abuse treatment.
    Keywords: Reality therapy, Hopefulness, Substance abuse
  • Fahmie Khan Mohammadi Ghane *, Abbas Ahmadi, Rasool Shahrooz, Mazdak Razi Pages 760-768
    Background and Aims
    Cyclophosphamide (CP) has been known as an immunosuppressant agent, and is reported to induce oxidative stress. It also impacts gonadal cells nucleus and reduce the fertilizing potential. Therefore, the present study was aimed to evaluate the protective effects of Ethyl Pyruvate as a potential antioxidant on in vitro fertilized embryos development following exposure to CP.
    Material and Methods
    In this study, 36 mature female mice, aged 6-8 weeks were divided into 3 groups and treated for 21 days. The control animals received saline normal (0.1 ml,ip/day), and sham control group received CYPalone (15mg/kg,ip/week) and the experimental group received Ethyl Pyruvate (40mg/kg,ip/day) along with CP (15 mg/kg,ip/week). PMSG and HCG were administrated for stimulating the ovulation process. The sperms were obtained from 6 mature male mice. Following oocyte collection in-vitro fertilizing was performed using HTF+4mg/ml BSA medium. The fertilized oocytes were incubated for 120 hours and embryos were studied in various stages. Two proportion tests were used for statistical analyses by Minitab software (p<0.05).
    Results
    The animals in CP-treated group revealed significant decrease in appropriate oocyte number, fertilizing percentage, blastocyst and exhibited remarkably higher numbers of blocked embryos in comparison to the control group (P<0.05). In contrast, the Ethyl Pyruvate administration reversed the CP-induced damages. The animals in Ethyl Pyruvate -treated group revealed increased number of appropriate oocytes, percentage of fertilizing and improved embryo development (P<0.05).
    Conclusion
    The Ethyl Pyruvate co-administration with CP resulted in significant improvement in fertilizing potential and promoted the embryo development.
    Keywords: Cyclophosphamide, Ethyl Pyruvate, Mice, Oocyte, In vitro fertilizing
  • Razzagh Mahmoudi *, Payman Zare, Soma Nosratpour, Karim Mardani, Abolfazl Safari Pages 769-777
    Background and Aims
    The aim of this study was to evaluate the probability to produce yoghurt containing live and active probiotic microorganisms as functional food with favorite sensorial properties.
    Material and Methods
    The maintenance of Salmonella as a pathogen agent was evaluated under the synergistic effects of simultaneous presence of Teucrium polium essential oil (EO) and Lactobacillus acidophilus. For this purpose, 108-109 CFU/ml of L. acidophilus, 103 CFU/ml Salmonella Typhimurium LT2, and different concentrations of Teucrium polium EO were added to yoghurt. The products were kept for 28 days in 4°C refrigerator and evaluated for changes in organoleptic properties and the maintenance of L. acidophilus and S. Typhimurium LT2. The presence of bacteria was determined by culture in selective media and PCR methods.
    Results
    T. polium EO had the best Salmonella growth inhibition at 60 ppm and 80 ppm and in synergistic combination with L. acidophilus. No Salmonella was isolated during the 28 days of preservation of probiotic yoghurt or probiotic yoghurt containing different concentrations of T. polium EO. However, Salmonella could be isolated and counted in days 1 and 7 from negative control group and the groups containing T. polium EO. The best organoleptic properties of essential oil concentrations were observed in groups containing L. acidophilus.
    Conclusion
    Using the combination of T. polium EO and L. acidophilus improved the hygienic and organoleptic quality of yoghurt.
    Keywords: Probiotic Yoghurt, Salmonella Typhimurium, Teucrium polium essential oil