فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و پنجم شماره 9 (آذر 1393)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و پنجم شماره 9 (آذر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد اصغرزاده، جلیل راشدی*، سید رضامودب، خلیل انصارین، زهرا میرقاسمی، سمانه شیرازی صفحات 778-783
    پیش زمینه و هدف
    توبرکلوزیس (بیماری سل) دومین عامل مرگ ومیر ناشی از بیماری عفونی در دنیا بوده است. از هر 10 نفر که با میکروب عامل آن آلوده می شوند تنها یک نفر علائم بالینی بیماری سل را بروز می دهد. فعالیت صحیح گیرنده ی ویتامین D بر روی هسته ی ماکروفاژها به عنوان یکی از اجزای اصلی ایمنی ذاتی میزبان علیه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس هست. در مطالعه حاضر، ارتباط بین پلی مورفیسم FokI در ژن گیرنده ویتامین D با بیماری سل موردبررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش بر روی 76 بیمار مبتلا به سل ریوی و 81 فرد سالم انجام گرفت. از گلبول های سفید خون تمام افراد شرکت کننده در مطالعه، ماده ژنومی DNA استخراج و به روش PCR تکثیر ژنی انجام شد. سپس بر روی تمام محصولات PCR، پروسه ی RFLP اجرا و ناحیه پلی مورفیسم FokI بررسی گردید. فراوانی هرکدام از اللها و ژنو تیپ ها در گروه های مورد و شاهد مشخص شده و توسط آزمون Chi-square آنالیز گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ FF در گروه بیماران 52/4% و در گروه افراد سالم 6/55% و نیز فراوانی ژنوتیپ ff در گروه بیمار 8/3% و در گروه شاهد 8/9% به دست آمد (OR= 0.99، 95% CI 0.33 – 2.96، P= 0.99) که این اختلاف فراوانی بین افراد سالم و افراد بیمار به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، بین فراوانی ژنوتیپی و اللی پلی مورفیسم (FokI (F/f در ژن VDR و حساسیت نسبت به بیماری سل در جامعه ی آماری مربوطه ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: توبرکلوزیس، ویتامین D، پلی مورفیسم، ژنتیک
  • فرین ملکی فرد، نوروز دلیرژ*، رحیم حب نقی، حسن ملکی نژاد صفحات 784-790
    پیش زمینه و هدف
    دیابت نوع 1 یک بیماری خودایمن ناشی از تخریب سلول های بتا پانکراس به وسیله سلول های T هست. ویتامین آ(رتینول) و متابولیت های آن ازجمله آل ترانس رتینوئیک اسید (ATRA) دارای انواع فعالیت های بیولوژیکی ازجمله تعدیل گر ایمنی در بیماری های التهابی و خودایمنی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آل ترانس رتینوئیک اسید در درمان موش های دیابتیک نوع 1 بود.
    مواد و روش ها
    دیابت به وسیله چندین دوز متوالی و کم استرپتوزوتوسین در موش های نر C57BL/6 القا شد. بعد از القای دیابت، موش ها تحت درمان با ATRA به مدت 21 روز (روزانه 20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و به صورت داخل پریتوئن) قرار گرفتند. سطح قند خون در روزهای 0، 7، 14 و 21 پس از ابتلا به دیابت حاصل از القای STZ اندازه گیری شد. سپس سلول های طحالی ازنظر میزان تکثیر به وسیله آزمون MTT و میزان تولید سایتوکائن ها به وسیله آزمون الایزا مورد ارزیابی قرار گرفتند
    یافته ها
    درمان توسط ATRA مانع از افزایش قند خون در موش های دیابتی شد. هم زمان با کاهش تکثیر لنفوسیتی، ATRA به طور قابل توجهی باعث مهار تولید سایتوکاین های پیش التهابی IL-17 و IFN-γگردید درحالی که باعث افزایش سطح سایتوکاین های ضدالتهابی IL- 10 و TGF-β در مقایسه با گروه کنترل دیابتی شد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    درمان با ATRA در موش های دیابتی باعث مهار افزایش قند خون، کاهش تکثیر لنفوسیتی، مهار تولید سایتوکاین های پیش التهابی IL-17 و IFN-γ شد درحالی که باعث افزایش سطح سایتوکاین های ضدالتهابی IL- 10 و TGF-β در مقایسه با گروه کنترل دیابتی شد. این یافته ها نشان می دهد که ATRA ممکن است اثر درمانی در برابر تخریب خودایمن سلول های بتا پانکراس در طی دیابت نوع 1 ناشی از القای توسط STZ در موش داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 1، آل، ترانس رتینوئیک اسید، سایتوکاین
  • محمد یزدچی، مهناز طالبی، صفا نجمی، افشین مردانی *، احسان شریفی پور، امید مشربی صفحات 791-802
    پیش زمینه و هدف
    پارکینسونیسم در تمام نژادها رخ می دهد. شیوع آن در ایالات متحده و اروپای غربی 2-1 نفر در هر 1000 نفر هست. حدود یک سوم بیماران مشکلات شناختی عمده دارند که اغلب پس از چهار سال دو برابر می شود و دمانس در 80درصد بیماران مبتلا به پارکینسون در مراحل پایانی بیماری دیده می شود. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط یافته های VEP و SSEP باوجود دمانس در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مورد شاهدی که در دپارتمان بیماری های اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر روی بیماران مبتلا به پارکینسون انجام دادیم، ارتباط یافته های VEP و SSEP باوجود دمانس در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون موردبررسی قرار دادیم.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    VEP AMP سمت راست در 12 نفر از بیماران غیرطبیعی و VEP AMP سمت چپ در 13 نفر از بیماران غیرطبیعی بود.
    رابطه خطی معنی داری بین امتیاز MMSE بیماران با میزان VEP P100 سمت راست و چپ میزان VEP AMP سمت راست و چپ، میزان Ssep P40 سمت راست، میزان Ssep AMP سمت راست وجود نداشت ولی رابطه خطی معنی دار معکوسی بین امتیاز MMSE بیماران با میزان Ssep P40 سمت چپ و میزان Ssep AMP سمت چپ بیماران موردمطالعه وجود داشت.
    میانگین VEP P100 سمت راست در بیماران موردمطالعه 24/8 ± 104 و میانگین VEP P100 سمت چپ در بیماران موردمطالعه 24/60 ± 104/94 بود و همچنین VEP P100 سمت راست و چپ بیماران در 24 نفر (40درصد) از بیماران غیرطبیعی بود.
    تفاوت معنی داری بین میانگین P100 Latency بیماران با و بدون اختلال وجود نداشت. تفاوت معنی داری بین آمپلی تود Ssep بیماران مبتلا به پارکینسون با و بدون اختلال عملکردی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: پارکینسون، دمانس، VEP، Ssep
  • سید حسین حسینی مهر*، مهرداد عنبریان، علی اصغر نورسته، جواد فردمال، محمدتقی خسروی صفحات 803-809
    پیش زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی میزان چرخش بالایی کتف و ریتم اسکاپولوهومرال کودکان، بزرگ سالان و افراد سالمند در طی ابداکشن شانه بود.
    مواد و روش کار
    90 آزمودنی (30 کودک، 30 بزرگ سال و 30 سالمند) به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از دو اینکلینومتر برای اندازه گیری چرخش بالایی کتف و میزان ابداکشن شانه در پوزیشن استراحت کتف، 45، 90 و 135 درجه ابداکشن شانه در سطح فرونتال استفاده شد. ریتم اسکاپولوهومرال از تقسیم میزان ابداکشن گلنوهومرال بر چرخش بالایی کتف از 0 تا 45، 45 تا 90 و 90 تا 135 درجه ابداکشن شانه در صفحه فرونتال محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در مقایسه پوزیشن استراحت کتف، تفاوت معنی داری بین سه گروه وجود داشت و کتف سالمندان چرخش بالایی بیشتری نسبت به دو گروه دیگر داشت و کتف کودکان چرخش پایینی بیشتری از بزرگ سالان داشت (p<0.05). همچنین در 135 درجه ابداکشن شانه، کتف کودکان چرخش بالایی بیشتری از بزرگ سالان و افراد سالمند داشت (p<0.05). از طرف دیگر نسبت ریتم اسکاپولوهومرال از پوزیشن استراحت کتف تا 45 و از 90 تا 135 درجه ابداکشن شانه در کودکان کمتر از بزرگ سالان و افراد سالمند بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    کودکان، بزرگ سالان و سالمندان اختلافات معنی داری را در چرخش بالایی کتف و ریتم اسکاپولوهومرال در زوایای مختلف ابداکشن شانه نشان دادند. این اطلاعات در ارزیابی های کلینیکی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: ریتم اسکاپولوهومرال، کودکان، بزرگ سالان، سالمندان
  • مجید کرمانی، فرشاد بهرامی اصل*، مینا آقایی، حسین ارفعی نیا، سیما کریم زاده، عباس شاهسونی صفحات 810-819
    پیش زمینه و هدف
    آلودگی هوا به طرق مختلفی می تواند بر روی سلامت انسان ها، گیاهان، ابنیاء و محیط زیست تاثیر منفی بگذارد. ازاین رو هدف اصلی این تحقیق مقایسه کیفیت هوای شش شهر صنعتی تهران، تبریز، مشهد، ارومیه، اهواز و اراک در سال 1390 با استفاده از شاخص کیفیت هوا (AQI) تعیین گردید.
    مواد و روش کار
    در ابتدا اطلاعات ساعتی مربوط به پنج آلاینده ی معیار جهت اندازه گیری شاخص کیفیت هوا از سازمان های حفاظت محیط زیست شهرهای مربوطه گرفته شده و با توجه به معیارهای سازمان جهانی بهداشت، اعتبار سنجی شدند. داده هایی که داری اعتبار کافی بودند با توجه به دستورالعمل های موجود به غلظت های استاندارد تبدیل گردیده و با استفاده از رابطه و جدول استاندارد موجود، مقدار شاخص روزانه برای آلاینده های موردنظر تعیین و بالاترین مقدار از بین شاخص های محاسبه شده برای تمامی ایستگاه ها، به عنوان شاخص نهایی و آلاینده ای که نشانگر بالاترین شاخص بود به عنوان آلاینده مسئول روز، معرفی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که در شهرهای تهران، تبریز، مشهد، ارومیه، اهواز و اراک به ترتیب 341، 139، 347، 28، 162 و 81 روز از سال، AQI بیش از استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران بوده و در تمامی شهرهای موردبحث، ذرات معلق عمده ترین آلاینده مسئول بوده است.
    نتیجه گیری
    با مقایسه کیفیت هوای شهرهای موردبررسی معلوم گردید که ارومیه و اراک دارای شرایط متوسط بوده ولی بقیه شهرها از شرایط مطلوب کیفیت هوا فاصله زیادی دارند.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، شاخص کیفیت هوا، آلاینده مسئول
  • علیرضا ماهوری، ابراهیم حسنی*، نیلوفر افشاری صفحات 820-825
    پیش زمینه و هدف
    دفع گاز دی اکسید کربن به میزان تهویه آلوئولی، تعداد تنفس و همچنین حجم جاری ارتباط دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر تهویه با حجم های جاری متفاوت در حضور حجم دقیقه ای ثابت بر دی اکسید کربن انتهای بازدمی و میزان اشباع اکسیژن شریانی و همچنین تعیین تنظیم مطلوب برای تهویه مکانیکی در بیماران تحت بیهوشی عمومی می باشد.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه تحلیلی حدود 38 بیمار سالم 40-20 سال، کاندید اعمال جراحی قسمت تحتانی شکم و یا اندام ها تحت بیهوشی عمومی وارد مطالعه شدند. غلظت دی اکسید کربن انتهای بازدمی و میزان اشباع اکسیژن شریانی در چهار حالت یعنی تعداد تنفس 12، 14، 16 و 18 اندازه گیری گردید. در تعداد تنفس ذکرشده، تهویه دقیقه ای ثابت بود.
    نتایج
    میانگین اشباع اکسیژن شریانی در تهویه بیمار با ریت تنفسی 12، 14، 16 و 18 به ترتیب 11.57 ± 97.21، 14.05 ± 95.92، 11.58 ± 97.36، 11.59 ± 97.44 بود و تفاوت معنی داری در مقایسه میانگین اشباع اکسیژن شریانی در ریت های تنفسی 12، 14، 16 و 18 وجود نداشت. (0.94=p) میانگین غلظت دی اکسید کربن انتهای بازدمی در ریت تنفسی 12 و 14،16 و 18 به ترتیب برابر 4.97 ± 26، 4.93 ± 25.84، 4.32 ± 25.57، 4.57 ± 25.60 بود و تفاوت معنی داری در مقایسه میانگین غلظت دی اکسید کربن انتهای بازدمی در ریت های تنفسی 12، 14، 16 و 18 وجود نداشت (0.97 = p)
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه در محدوده ریت تنفسی 18-12، تغییر در حجم جاری در حضور حجم دقیقه آی ثابت، تغییری در ETCO2 ندارد و به راحتی در این محدوده می توان برای تهویه بیماران زیر بیهوشی از آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فیزیولوژی، مکانیک تنفس، حجم جاری، تعداد تنفس، دی اکسید کربن انتهای بازدمی، اشباع اکسیژن شریانی
  • علی سلیمان زاده، عادل صابری وند*، عباس احمدی صفحات 826-834
    پیش زمینه و هدف
    تولید رادیکال های آزاد اکسیژن (ROS)، ناشی از فرآیند انجماد، می تواند موجب آسیب اسپرم پستانداران شود. آلفاتوکوفرول به عنوان آنتی اکسیدان موثر در برابر استرس اکسیداتیو شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانی آلفاتوکوفرول بر شمارش اسپرم، تحرک، قابلیت زنده ماندن، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و تمامیت DNA اسپرم رات در طی فرآیند انجماد اسپرم می باشد.
    مواد و روش ها
    اسپرم جمع آوری شده از 10 رات بالغ به سه گروه تقسیم شدند: اسپرم تازه، کنترل و μM 200 آلفاتوکوفرول. بعد از انجماد، تعداد، تحرک، میزان زنده ماندن و میزان آنتی اکسیدان اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان یکپارچگی DNA به وسیله رنگ آمیزی DNA با روش آکریدین اورنج صورت گرفت.
    یافته ها
    بعد از فرآیند ذوب و انجماد، افزایش قابل توجهی در میزان تحرک، قابلیت زنده ماندن، تمامیت DNA و قدرت تام آنتی اکسیدانی (TAC) در گروه آلفاتوکوفرول نسبت به شاهد مشاهده شد (p<0.05). پس از انجماد، در بررسی ریخت شناسی و شمارش اسپرم در بین گروه ها تفاوت معنی داری دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه می توان نتیجه گرفت که افزودن آلفاتوکوفرول به عنوان آنتی اکسیدان قوی در طی انجماد منجر به اثرات مثبت بر پارامترهای اسپرم پس از ذوب در رات بالغ می شود.
    کلیدواژگان: آلفاتوکوفرول، پارامترهای اسپرم، تمامیت DNA، ذوب، انجماد، رات
  • نسیم بابک نژاد*، سیدعلی اصغر مشتاقی، کهین شاهانی پور، سمیه بهرامی صفحات 835-844
    پیش زمینه و هدف
    کادمیوم یکی از فلزات سنگین و سمی است که در صنایع مصرف گسترده داشته و از راه های مختلف ازجمله آب وخاک وارد زنجیره ی غذایی می شود. عنصر منیزیم با خاصیت آنتاگونیستی با کادمیوم می تواند نقش محافظتی در برابر سمیت این فلز سمی داشته باشد. این مطالعه به بررسی نقش محافظتی منیزیم بر سمیت کادمیوم بر روی پارامترهای سرمی مربوط به عملکرد کلیه می پردازد.
    مواد و روش ها
    رات های نر بالغ از نژاد ویستار به 4 گروه 5تایی تقسیم گردیدند. کلرید کادمیوم با میزان 1 میلی گرم/ کیلوگرم و کلرید منیزیم با مقدار 1/5 میلی گرم/ کیلوگرم و cc 0/5 سرم فیزیولوژی برای گروه کنترل، روزانه به صورت داخل صفاقی به مدت 21 روز به رات ها تزریق گردیدند. سپس، سطح سرمی پارامترهای مربوط به عملکرد کلیه (سدیم، پتاسیم، اوره، کراتینین و پروتئین) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در معرض قرارگیری با کلرید کادمیوم سبب کاهش سطح کراتینین و پروتئین و افزایش اوره، سدیم و پتاسیم سرم نسبت به گروه کنترل می شود. تیمار همزمان منیزیم با کادمیوم سبب کاهش معنی دار اوره، پتاسیم و افزایش سدیم، پروتئین و کراتینین سرم نسبت به گروه کادمیوم شد (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه ی حاضر نشان می دهد که عنصر منیزیم دارای نقش محافظتی در برابر عمل سمی کادمیوم بر عملکرد کلیه می باشد.
    کلیدواژگان: کادمیوم، عملکرد کلیه، منیزیم
  • مصطفی کمالی، محمود قادری، محمدتقی کریمی* صفحات 845-852
    پیش زمینه و هدف
    تعادل انسان از طریق قسمت های مختلف سیستم های نوروماسکولار، بینائی و وستیبولار کنترل می شود و به یکپارچگی اطلاعات ورودی از بینائی، وستیبولار و سیستم های حس عمقی بستگی دارد. افراد مبتلا به قطع عضو زیر زانو استراتژی کنترلی مچ را ازدست داده و مکانورسپتورها و ورودی های حسی از مچ و سطح کف پای خود ندارند و باید از مکانیزم های دیگر جهت بهبود تعادل ایستگاهی خود استفاده کنند. اطلاعات کافی در منابع راجع به تعادل افراد آمپوته ی زیر زانو وجود ندارد. به علاوه به طور واضح مشخص نشده است که آمپوته ها جهت جبران ورودی های حسی ازدست رفته به چه میزان به بینائی خود وابسته هستند. بنابراین هدف از این مطالعه ارزیابی تعادل آمپوته های زیر زانو و همچنین تشخیص تاثیر بینائی بر تعادل است.
    مواد و روش کار
    2 گروه از افراد نرمال و آمپوته (20 فرد آمپوته و 20 فرد نرمال) در این مطالعه شرکت کردند. استابیلیتی افراد از طریق صفحه ی نیروی کیستلر مورد ارزیابی قرار گرفت. تفاوت بین تعادل نمونه ها از طریق آزمون آماری two sample t-test ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین جابجایی مرکز فشار در افراد آمپوته در صفحه ی قدامی خلفی و داخلی خارجی به ترتیب برابر با 23.71±7.8 و 13.49±5.3 میلی متر بود و در مقایسه با 24.21±9.76 میلی متر و 14.55±8.06 برای افراد نرمال، تفاوت معنی داری مابین سرعت نوسان مرکز فشار در صفحه ی قدامی خلفی و داخلی خارجی بین افراد نرمال و آمپوته وجود نداشت (P >0.05). به علاوه تفاوتی بین پارامترهای تعادل در 2 حالت چشم باز و چشم بسته وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    تفاوتی بین تعادل آمپوته ها و افراد نرمال وجود ندارد. می توان نتیجه گرفت اگرچه آمپوته ها استراتژی کنترلی مچ و همچنین ورودی های حسی از مچ و پا را ازدست داده اند آن ها می توانند تعادل خود را از طریق مکانیزم های دیگر شبیه مکانیزم های داخلی و اطلاعات دریافتی از سطح پوست مرتبط با سوکت و همچنین مکانیزم های خارجی شبیه الایمنت قطعات پروتز افزایش دهند. تعادل آمپوته ها در حین ایستادن آرام در حالت چشم باز مشابه حالت چشم بسته است. این نشان می دهد آمپوته ها جهت بازگرداندن تعادل به بینائی وابسته نیستند.
    کلیدواژگان: تعادل، قطع عضو زیر زانو، ایستادن آرام، بینائی، صفحه ی نیرو
  • سیامک شیوا، زهرا خفاف پور*، محمد برزگر، سعید اصلان آبادی، بهزاد جدیری، سیف الله حیدرآبادی صفحات 853-861
    پیش زمینه و هدف
    آترزی مری یک مالفورماسیون مادرزادی است که 1 در 2500 تولد رخ می دهد و اولین بار در سال 1670 توسط Durston توصیف شد. فتق دیافراگماتیک مادرزادی (CDH) به یک آنومالی آناتومیک گفته می شود که در آن به دلیل بسته شدن ناکامل غشای پلوروپریتونئال احشای داخل شکمی به داخل قفسه سینه وارد می شوند. به دلیل نبود یک مطالعه جامع که به بررسی رشد، سیر و اختلالات تکاملی عصبی نوزادانی که با آترزی مری و یا فتق دیافراگماتیک به دنیا می آیند پرداخته باشد بر آن شدیم تا این مطالعه را به انجام برسانیم.
    مواد و روش کار
    از میان کودکان بستری شده در بیمارستان کودکان تبریز که تحت عمل جراحی برای آترزی مری و یا فتق دیافراگماتیک قرار گرفته بودند تعداد 60 کودک (30 مورد آترزی مری و 30 مورد هرنی دیافراگماتیک) وارد مطالعه شدند. ارزیابی تکامل عصبی با سیستم نمره دهی ASQ انجام و نمره حیطه های مختلف شناختی و حرکتی به طور جداگانه محاسبه و جمع بندی و با نقاط برش مربوط به هر حیطه که توسط وزارت بهداشت و درمان تعیین گردیده مقایسه شد. رشد کودکان با اندازه گیری قد، وزن و دور سر و محاسبه ی نمایه ی توده بدنی مشخص شدند.
    نتایج
    در بررسی بیماران با آترزی مری از بین 30 بیمار پیگیری شده پس از 3 سال 17 مورد (6/56 درصد) دارای BMI نرمال، 9 مورد (30 درصد) دارای BMI زیر صدک 5 درصد و 4 مورد (3/13 درصد) دارای BMI بالای صدک 95 درصد بودند. همچنین در بررسی تکامل عصبی بیماران در پنج حیطه ی موردمطالعه درمجموع 4 بیمار دارای تکامل عصبی غیرطبیعی بودند. در بررسی بیماران با فتق دیافراگماتیک از بین 30 بیمار پیگیری شده پس از 3 سال 16 مورد (53 درصد) دارای BMI نرمال، 8 مورد (26 درصد) دارای BMI زیر صدک 5 درصد و شش مورد (20 درصد) دارای BMI بالای صدک 95 درصد بودند. همچنین در بررسی تکامل عصبی بیماران مبتلا به فتق دیافراگماتیک در 5 حیطه ی موردمطالعه درمجموع 3 بیمار دارای تکامل عصبی غیرطبیعی بودند.
    نتیجه گیری
    به طورکلی بیماران با هرنی دیافراگماتیک و آترزی مری نیاز به مراقبت ویژه ازنظر تکامل، شنوایی، رشد و تغذیه دارند. مقالات ذکر کرده اند که برخی از این بیماران که در آینده دچار مشکلات شنوایی یا دچار مشکلات تکلمی می باشند در دوره ی نوزادی تست های نرمال داشته اند. این امر نیاز به مطالعات آینده نگر را بیشتر گوشزد می کند.
    کلیدواژگان: هرنی دیافراگم، آترزی مری، مادرزادی، پیگیری
|
  • Mohammad Asgharzadeh, Jalil Rashedi *, Seyyed Reza Moaddab, Khalil Ansarin, Zahra Mirgasemi, Samaneh Shirazi Pages 778-783
    Background and Aims
    Tuberculosis is the second factor in the deaths caused by infectious diseases in the world. Out of every ten infected people, only in one the clinical symptoms of the disease is developed. The correct vitamin D receptor activity on the nuclei of macrophages is one of the main components of the host innate immunity against M. tuberculosis. In the present study, the relationship between FokI polymorphism in the vitamin D receptor gene and tuberculosis has been investigated.
    Materials and Methods
    The subjects were 76 patients with tuberculosis and 81 healthy controls. The genomic DNA was extracted from the blood leukocytes of all study participants, and amplified by PCR technique. Then the RFLP process was performed on all PCR products and the FokI polymorphism region was studied. The frequency of each of allele and genotypes was specified in the case and control groups and then analyzed by Chi-square test.
    Results
    The frequencies of FF genotype were 52.4% and 55.6% in patient and healthy groups, respectively, and also, ff genotype were 8.3% and 8.9% in patient and healthy groups; (OR= 0.99, 95% CI 0.33 – 2.96, P= 0.99). These differences in frequency between them were not statistically significant.
    Conclusion
    In this study, there was no statistically significant relationship between allelic and genotype frequency of FokI (F/f) polymorphism in VDR gene and susceptibility to tuberculosis in the respective statistical society.
    Keywords: Tuberculosis, Vitamin D, Polymorphism, Genetics
  • Farin Malekifard, Nowruz Delirezh *, Rahim Hobbenaghi, Hassan Malekinejad Pages 784-790
    Background and Aims
    Type 1 diabetes is an autoimmune condition associated with the T-cell–mediated destruction of Pancreatic β cells. Vitamin A (retinol) and its metabolites (such as all-trans retinoic acid (ATRA)) have a variety of biological activities including immunomodulatory action in a number of inflammatory and autoimmune conditions. The purpose of this study was to investigate the effects of all-trans retinoic acid on the treatment of autoimmune diabetes in mice.
    Materials and Methods
    Diabetes was induced by multiple low-dose of streptozotocin (MLDS) injection in male C57BL/6 mice. After induction of diabetes, mice were treated with ATRA (20 mg/kg/day i.p.) for 21 days. Blood glucose levels was measured in 0, 7, 14 and 21 days after Streptozotocin induction induced diabetes. Splenocytes were tested for proliferation by MTT test and cytokine production by ELISA.
    Results
    ATRA treatment prevented hyperglycemia in the diabetic mice. Aside from reducing lymphocyte proliferation, ATRA significantly inhibited the production of proinflammatory cytokines interleukin 17 (IL-17) as well as interferon gamma (IFN-γ) while it increased the level of anti-inflammatory cytokines IL-10 and TGF-β compared with those in diabetic control group (p<0.05).
    Conclusion
    Treatment with ATRA in the diabetic mice prevented hyperglycemia, decreased lymphocyte proliferation, and inhibited the production of proinflammatory cytokines interleukin 17 (IL-17) as well as interferon gamma (IFN-γ). In addition, it increased anti-inflammatory cytokines IL-10 and TGF-β as compared with those in diabetic control group. These findings indicate that ATRA may have a therapeutic effect against the autoimmune destruction of the pancreatic beta-cells during the development of MLDS-induced type 1 diabetes in mice.
    Keywords: Type 1 diabetes_All_trans retinoic acid_Cytokine
  • Mohammad Yazdchi, Mahnaz Talebi, Safa Najmi, Afshin Mardani *, Ehsan Sharifipoor, Omid Mashrabi Pages 791-802
    Background and Aims
    Parkinsonism occurs in all races. Its prevalence in the United States and Western Europe is 2.1 persons per 1,000 populations. Approximately one third of patients have cognitive problems that often doubles after 4 years in 80% of patients with dementia and Parkinson’s disease (PD) occurs in the final stages. The aim of this study was to determine the relationship between visual evoked potential (VEP) and Somatosensory evoked potential (SSEP) findings in patients with Parkinson’s disease with dementia.
    Materials and Methods
    In a case-control study that performed in neurology department of Tabriz University of medical sciences on patients with PD, the relationship between VEP and SSEP findings in patients with Parkinson's disease with dementia evaluated.
    Results
    Right VEP denotes AMP in 12 was abnormal and left VEP denote AMP was abnormal in 13 patients. No significant correlation line was found between MMSE score with left and right VEP 100, Left and right VEP AMP, right SSEP P40 and SSEP AMP but there was a significant line correlation between MMSE score with left SESEP and SSEP P40.Mean right VEP P100 was 104 + 24.18 and mean left VEP P100 was 104.94 + 24 and also, left and right VEP P100 were abnormal in 24(40).
    Conclusion
    There was no significant difference in mean of P100 Latency in patients with and without functional disorder. No significant difference was observed between patients with Parkinson’s SSEP AMP with and without functional impairment.
    Keywords: Parkinson's disease, Dementia, Visual evoked potential, Somatosensory evoked potential
  • Seyed Hossein Hosseinimehr *, Mehrdad Anbarian, Ali Asghar Norasteh, Javad Fardmal, Mohammad Taghi Khosravi Pages 803-809
    Background and Aims
    The purpose of this study was to investigate the survey of scapular upward rotation and scapulohumeral rhythm in children, adults, and older people during abduction.
    Materials and Methods
    Ninety subjects (30 children, 30 adults and 30 older people) volunteered for this study. Two inclinometers were used to measure humeral abduction and scapular upward rotation in scapular rest position, 45°, 90° and 135° shoulder abduction in frontal plane. Scapulohumeral rhythm was calculated from division humeral elevation to upward rotation of the scapula from scapular rest position to 45°, from 45° to 90° and from 90° to 135° abduction in frontal plane.
    Results
    The findings indicated there was a significant difference in scapular rest position among three groups: older people had more scapular upward rotation than other groups and children had more scapular downward rotation than adults. (p<0.05) Also, children had more upward rotation in 135° abduction than adults and older people. (p<0.05) On the other hand, children had lower scapulohumaral rhythm ratio from scapular rest position to 45° and from 90° to 135° abduction than adults and older people. (p<0.05).
    Conclusion
    Children, adults and older people show significant but small differences in scapular upward rotation and scapulohumeral rhythm. These data provide useful reference values using a clinical protocol.
    Keywords: scapulohumeral rhythm, Children, Adults, Older people
  • Majid Kermani, Farshad Bahrami Asl *, Mina Aghaei, Hossein Arfaeinia, Sima Karimzadeh, Abbas Shahsavani Pages 810-819
    Background and Aims
    Air pollution can affect human health, plants, buildings and environment in many ways. Hence the aim of this study was determined to compare the air quality in six industrial cities (Tehran, Tabriz, Mashhad, Urmia, Ahvaz and Irak) by using air quality index (AQI) in 2011-2012.
    Materials and Methods
    In order to AQI determination, hourly data of five criteria pollutants taken from the environmental protection agency of each city and validated according to the WHO guidelines. The valid data converted to standard concentrations according to the guidelines and based on standard table and equation, daily AQI was determined for each pollutant. The highest value between the calculated indexes for all of the stations and the pollutant that was responsible for this index, introduced as a final index and responsible pollutant of day, respectively.
    Results
    The findings showed that in Tehran, Tabriz, Mashhad, Urmia, Ahvaz and Irak in 341, 139, 347, 28, 162 and 81 days of year, the AQI was over the Environment Protection agency of Iran's standard, respectively. Also in all of the cities the particulate matter (PM) was the main responsible pollutant.
    Conclusion
    Comparing the air quality in these cities indicated that Urmia and Irak have average condition but the other cities conditions are far from the ideal.
    Keywords: Air pollution, Air quality index (AQI), Responsible pollutant
  • Alireza Mahoori, Ebrahim Hassani *, Nilofar Afshari Pages 820-825
    ackground &
    Aims
    Elimination of carbon dioxide is related to the alveolar ventilation, respiratory rate and tidal volume. The aim of this study to determine the effect of mechanical ventilation with different tidal volumes and constant minute ventilation on the end tidal Co2 and oxygen saturation during general anesthesia and to seek optimum parameters of mechanical ventilation during general anesthesia.
    Materials and Methods
    In an analytical study, 38 healthy patients, with the age range of 40-20 years and physical status ASA, I, II candidate to elective lower abdominal or lower extremity surgery under general anesthesia were enrolled. End expiratory carbon dioxide concentration and arterial oxygen saturation in four respiratory rates: 12, 14, 16 and 18 and different tidal volumes with constant minute ventilation were measured.
    Results
    Mean arterial oxygen saturation in the respiratory rate of 12, 14, 16 and 18, was 97.2 ± 11.5, 95.9 ± 14, 97.3 ± 11.5, 97.4 ± 11.5, respectively, There is no significant difference in mean arterial oxygen saturation in the respiratory rate of 12, 14, 16, 18 no (p =0.94). The Mean end tidal CO2 in the respiratory rate of 12, 14, 16 and 18, was 26 ± 4.9, 25.8 ± 4.9, 25.5 ± 4.3, 25.6 ± 4.5 respectively. There is no significant difference among Mean end tidal CO2 in the respiratory rate of 12, 14, 16, 18 no (p =0.97)
    Conclusion
    According these findings, in the respiratory rate of 12-18 bpm, changes in the tidal volume with constant minute ventilation, don’t change ETCO2 and SPO2. This range of respiratory rate can be easily used for ventilation of patients under general anesthesia.
    Keywords: Respiratory Mechanics, physiology, Tidal volume, Respiratory Rate, Capnography, oxygen, blood
  • Ali Soleimanzadeh, Adel Saberivand *, Abbas Ahmadi Pages 826-834
    Background and Aims
    Reactive oxygen species (ROS) generation, induced by the cryopreservation process, can be responsible for mammalian sperm damage. a-tocopherol is known as an effective antioxidant against oxidative stress. The aim of this study was to evaluate the antioxidant effects of a-tocopherol on count, motility, viability, TAC capacity, and DNA integrity rat spermatozoa during semen freezing process.
    Materials and Methods
    Collected sperm from 10 adult rats were divided into 3 groups: fresh sperm, control and a-tocopherol (200 μM). After freezing-thawing, the number of spermatozoa, motility, viability, TAC capacity of the sperm was analyzed. DNA integrity was assessed by nuclear staining using acridine orange.
    Results
    After freezing-thawing, there was a significant increase in the motility, viability and sperm DNA integrity in a-tocopherol group compared to the control (p<0.05). Following cryopreservation, no significant differences were found in morphology and sperm count between groups.
    Conclusion
    Based on our results, it is concluded that addition of a-tocopherol during freezing resulted in positive effects on sperm parameters after thawing in adult rats.
    Keywords: a, tocopherol, Sperm parameters, DNA integrity, Freeze, Thawing, Rat
  • Nasim Babaknejad *, Ali Asghar Moshtaghie, Kahin Shahanipour, Somaye Bahrami Pages 835-844
    Background and Aims
    Cadmium (Cd) is a heavy metal that has widespread use in industries and is entering the food chain in different ways, including soil and water. Magnesium (Mg) supplementation could have a protective effect against cadmium toxicity because of their antagonistic properties. In this work the influence of Mg on toxicity that is caused by Cd on serum parameters related to renal function has been investigated.
    Materials and Methods
    Adult male Wistar rats were divided into 4 groups of five and were administered to Cd (1 mg/kg) and Mg (1.5 mg/kg) and 0.5cc normal saline for control group by ip injection for 21 days. Then, the levels of serum parameters related to renal function (sodium, potassium, urea, creatinine, protein) were measured.
    Results
    The results illustrated that levels of creatinine and protein decreased and levels of urea, sodium and potassium increased as a result of Cd exposure in comparison to the control group. Co-administered Cd and Mg decreased serum urea, sodium and potassium. Treatment by Mg enhanced serum creatinine and protein level.
    Conclusion
    The findings seem to suggest that magnesium compounds by its antagonistic activities can have protective effects against Cd renal toxicity.
    Keywords: Cadmium, Renal function, Magnesium
  • Mostafa Kamali, Mahmoud Ghaderi, Mohammad Taghi Karimi * Pages 845-852
    Background and Aims
    Human stability is controlled by various parts of neuromuscular, visual and vestibular systems. It depends upon integration of afferent information from the visual, vestibular and proprioception systems. Below knee amputees miss the ankle strategy and do not have the mechanoreceptors and sensory inputs from ankle and sole of the foot and should use other mechanisms to improve their standing balance. There is not enough evidence in literature regarding stability of below knee amputees. Moreover, it is not cleared weather the dependency of these subjects on vision to compensate lack of sensory input is more than normal subjects or not. Therefore, the aim of this study was to evaluate the stability of below knee amputees and also to determine the influence of vision on stability.
    Materials and Method
    Two groups of normal and amputees (20 amputee subject and 20 normal subjects) participated in this research study. The stability of subjects was evaluated using a Kistler force plate. The difference between the stability of subjects was determined by two sample t-test.
    Results
    The mean values of COP excursion of the amputees were 23.71±7.8 and 13.49±5.3 mm in the anteroposterior and mediolateral directions, respectively compared to 24.21±9.76 and 14.55±8.06 mm for normal subjects under open eyes condition (P>0.05). The results showed that there was no difference between stability of amputees and normal subjects. Moreover, there was no difference between stability parameters between two test conditions.
    Conclusion
    There was no difference between stability of amputees and normal subjects. It can be concluded that although the amputees missed the ankle strategy and foot and ankle sensory inputs, they could enhance their standing stability by other mechanisms such as internal mechanism and the information obtained from the skin in contact with socket and also external mechanism such as alignment of prosthesis. The stability of the amputees during quiet standing with open eyes is the same as that of closed eyes. It means that the amputees do not depend upon vision to restore their standing stability.
    Keywords: Stability, Below knee amputee, Quiet standing, Vision, Force plate
  • Siamak Shiva, Zahra Khafaf Pour *, Mohammad Barzegar, Saeed Aslanabaadi, Behzad Jodeiri, Seifolah Heidarabaadi Pages 853-861
    Background and Aims
    Esophageal atresia (EA) is a congenital malformation first described by Durston in 1670 and occurs in 1/2500 births. Congenital diaphragmatic hernia (CDH) is an anatomic anomaly which causes herniation of the abdominal organs into the chest due to incomplete closure of pleuroperitoneal membrane. We preformed this research due to lack of a comprehensive study on growth and neurodevelopment of children with history of congenital esophageal atresia or diaphragmatic hernia.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 60 children who underwent surgery for EA (30 patients) or CDH (30 patients) in Tabriz children hospital. Neurological development evaluated with ASQ scoring system and patients’ score in every field recorded and reported according to the national health ministry cut points. Children’s growth was reported according to weight, height, head circumference and BMI.
    Results
    Evaluating patients with EA after 3 years, 17 cases (56.6%) had normal BMI, 9 cases (30%) had BMI less than 5% percentile and 4 cases had BMI above 95% percentile for age. Evaluating their neurological development, four children had abnormal results. Evaluating patients with CDH after 3 years, 16 cases (53%) had normal BMI, 8 cases (26%) had BMI under 5% percentile and 6 (20%) cases had BMI above 95% percentile for age. Also in evaluating neurological development, three children had abnormal results.
    Conclusion
    Overall patients with CDH and EA need intensive care in development, hearing, growth and feeding. Articles mention some of these children with hearing or speech problems had normal neonatal test. More prospective studies are necessary to be conducted.
    Keywords: Diaphragmatic hernia, Esophageal atresia, Congenital, Follow up