فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و پنجم شماره 12 (اسفند 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سونیا صادقپور*، عالیه قاسم زاده، محمد نوری، شهلا دانایی، حجت قاسم نژادبرنجی صفحات 1050-1059
    پیش زمینه و هدف
    حدود نیمی از علل ناباروری مربوط به مردان هست. یکی از علل مهم ناباروری در مردان وجود رادیکال های آزاد در مایع سمینال هست که باعث اکسیداسیون DNA اسپرم و DNA فراگمانتاسیون اسپرم شده و درنهایت موجب کاهش قدرت حرکتی و باروری اسپرم می شود. بین آسیب DNA اسپرم و تشکیل جنین، بلاستوسیت، رشد جنین و بارداری ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد. تحقیقات نشان داده اند که مواد آنتی اکسیدان می توانند با خنثی سازی رادیکال های آزاد در مایع سمینال از آسیب اسپرم جلوگیری کنند. این مطالعه اثر Vit E،Vit C،Zn و امگا 3 (w3) را بر میزان فراگمانتاسیون DNA اسپرم و پیامد حاملگی در زوج های کاندید IUI بررسی می کند.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه کار آزمایی بالینی شاهد دار تصادفی شده، تعداد 150 زوج نازای 25-40 ساله کاندید IUI مراجعه کننده به بیمارستان الزهرای تبریز را که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند در 5 گروه 30 تایی موردبررسی قرار دادیم. گروه شاهد، گروه دریافت کننده Zn، گروه دریافت کننده امگا 3، گروه Vit C و گروه E Vit. نمونه گیری به صورت غیراحتمالی ساده صورت پذیرفت. تمامی گروه ها به مدت 2 ماه تحت درمان قرار گرفتند و بعد از درمان میزان اندکس فراگمانتاسیون (DNA (DFI و نتایج حاملگی بعد از IUI مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان فراگمانتاسیون (DNA (DFI در گروه شاهد در نمونه گیری اول 3/66± 34/7درصد و در نمونه گیری دوم 5/4 ± 35/3بود، در دریافت کنندهای Zn قبل از درمان 2/14± 33/60 بوده که پس از درمان به 2/9 ± 21 کاهش یافت، در دریافت کنندهای ویتامین C قبل از درمان 5/36± 38 بوده که پس از درمان به 5/4 ± 26/9 کاهش یافت، در دریافت کنندهای امگا 3 قبل از درمان 4/72±37/2 بود که پس از درمان به 3/5±22/6 کاهش یافت و در دریافت کنندهای ویتامین E قبل از درمان 3/54± 37/1 بود که این میزان بعد از درمان به 3/09± 21 کاهش یافت. این تغییرات ازنظر آماری معنی دار بود. (0/001>P)؛ اما میزان حاملگی در بین گروه ها تفاوت معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه و پاسخ به درمان بهتر در گروه های دریافت کننده آنتی اکسیدان نسبت به گروه شاهد می توان بیان کرد که درمان با آنتی اکسیدان ها باعث کاهش میزان فراگمانتاسیون DNA اسپرم شده و تفاوت معنی داری بین گروه های دریافت کننده درمان و شاهد مشاهده گردید و در بین گروه ها گروه دریافت کننده ویتامین E بیشترین کاهش در DFI را نشان می دهد. در بررسی ما، نتایج حاصل از IUI در گروهای دریافت کننده آنتی اکسیدان و گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    کلیدواژگان: درمان های آنتی اکسیداتیو، فراگمانتاسیون DNA اسپرم، تلقیح داخل رحمی IUI)، DFI)
  • محمد دلیرراد، ابراهیم ابراهیمی، محمد مجیدی* صفحات 1060-1066
    پیش زمینه و هدف
    ازآنجایی که مسمومیت حاد ترامادول با عوارض بالینی متعددی همراه است. هدف این مطالعه ارزیابی ویژگی های جمعیت شناختی و عوارض کلیوی بیماران با مسمومیت حاد ترامادول بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، تمام بیماران دچار مسمومیت با ترامادول بستری شده در بیمارستان طالقانی ارومیه به مدت یک سال مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های جمعیت شناختی و نتایج آزمون های آزمایشگاهی به رایانه وارد و مورد تجزیه وتحلیل قرار گفتند.
    یافته ها
    از 254 بیمار موردبررسی، 219 (86.2 درصد) مذکر و 35 (13.8 درصد) مونث بودند. میانگین سنی بیماران 23.29 سال (انحراف معیار = 7.04) بود. بیشتر بیماران مجرد بودند (69.3 درصد). مقدار ترامادول مصرفی در 162 بیمار مشخص بود که میانگین آن 1837.35 میلی گرم (انحراف معیار= 2347.36) بود. سه بیمار (1.2 درصد) دچار هایپرکالمی بودند. بر اساس یافته های آزمایشگاهی و بالینی، اختلال عملکرد کلیه و نارسایی حاد کلیه به ترتیب در 29 و 6 بیمار تشخیص داده شد. چهار بیمار دچار نارسایی حاد کلیه با درمان بهبود یافتند، یک نفر تحت همودیالیز قرار گرفت و یک بیمار علیرغم مراقبت های پزشکی فوت گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نارسایی حاد کلیه و هایپرکالمی از عوارض مسمومیت با ترامادول هستند که باید در تشخیص، درمان و پیگیری این بیماران موردتوجه قرار گیرند. مطالعه ما می تواند مقدمه ای برای مطالعات بعدی در مورد عوارض کلیوی مسمومیت با ترامادول باشد.
    کلیدواژگان: مسمومیت، ترامادول، آسیب حاد کلیوی، ایران
  • داود اکبرزاده*، فرناز هویدا، نصرالله قلعه گیر وآسان، جواد مصرآبادی صفحات 1067-1075
    پیش زمینه و هدف
    مشکلات و ناسازگاری های کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه-بیش فعالی لزوم توجه بیشتر به این اختلال را روشن تر می سازد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه مهارت های اجتماعی، بی حوصلگی و کیفیت خواب در دانش آموزان دارای اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی و دانش آموزان عادی بود.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری دانش آموزان مقطع پنجم ابتدایی در مدارس شهر تبریز بودند که از میان تعداد 30 دانش آموز (15 پسر و 15 دختر) دارای نقص توجه/ بیش فعالی و 30 دانش آموز (15 پسر و 15 دختر) عادی با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کانرز فرم والدین، آزمون هوشی ریون، پرسشنامه های مهارت اجتماعی ماتسون، بی حوصلگی فارمر و ساندبرگ و سنجش عادات خواب کودکان اونز و همکاران استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در مهارت های اجتماعی، بی حوصلگی و کیفیت خواب بین دانش آموزان دارای نقص توجه/ بیش فعالی و دانش آموزان عادی تفاوت معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه کودکان دارای اختلال بیش فعالی/کاستی توجه، مهارت های اجتماعی ضعیف تر و بی حوصلگی و مشکلات خواب بیشتری دارند؛ بنابراین توجه به برنامه های آموزشی و درمانی موثر بر مهارت های اجتماعی و افزایش حوصلگی و خواب در این دانش آموزان اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: مهارت اجتماعی، بی حوصلگی، مشکلات خواب، نارسایی توجه، بیش فعالی
  • محمد رادور * صفحات 1076-1081
    تغییر شکل گازانبری (Pincer nail deformity) در بیماری کاوازاکی بندرت اتفاق می افتد و وقوع همزمان آن با آنوریسم در عروق کرونر بسیار نادر می باشد (1،2). در این مقاله، شیرخوار سه ماهه ای معرفی می شود که به علت تب و بی حالی و عدم شیر خوردن بستری گردید. در طی بستری، دچار تغییر شکل گازانبری منتشر و گذرا در تمام ناخن های دست وپا گردید که بعد از چهار روز و همزمان با درمان بیماری کاوازاکی بهبودی کامل یافت. همچنین در مرحله تحت حاد دچار آنوریسم در عروق کرونر چپ و راست گردید. در بررسی های سرپایی یک سال بعد آنوریسم در عروق کرونر کاملا بهبود یافته بود.
    کلیدواژگان: بيماري کاوازاکي، تغيير شکل گازانبري ناخن ها، عروق کرونر
  • نازیلا پورحسنعلی، مریم پورحیدر، فاطمه خردمند، مرتضی متذکر، شیوا روشن میلانی* صفحات 1082-1091
    پیش زمینه و هدف
    اتانول دارای اثرات همه جانبه سمی بر عملکرد تولیدمثلی مرد می باشد و به طور مستقیم یا غیرمستقیم مراحل اسپرماتوژنز را مختل می سازد. آنتی اکسیدانت روی، اثرات سمی اتانول را در سلول های غیرجنسی کاهش می دهد. بااین حال مکانیسم دقیق اثر اتانول و روی بر ظرفیت تولیدمثلی بخصوص بر سلول های سوماتیک بیضه ای ناشناخته می باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تنها و توام اتانول و روی بر میزان حیات سلولی و مورفولوژی کشت سلول های سرتولی انجام شده است.
    روش کار
    سلول های سرتولی موشی بعد از طی مراحل کشت در چهار گروه اصلی شامل: اتانول (mM160)، رویμM) 8)، پیش درمانی و کنترل، به مدت 24 یا 48 ساعت با محیط کشت حاوی تیمار مربوطه مواجهه یافتند. در گروه پیش درمانی، سلول ها ابتدا با روی و سپس با اتانول و در گروه کنترل، فقط با محیط کشت کامل مواجهه شدند. سپس میزان حیات سلولی با روش MTT و تغییرات مورفولوژیکی توسط میکروسکوپ معکوس بررسی شدند.
    نتایج
    در گروه اتانول کاهش معنی دار در میزان حیات سلولی و تغییرات مورفولوژیکی در مقایسه با سایر گروه ها دیده شد. میزان حیات سلولی در گروه روی در مقایسه با سایر گروه ها و حتی کنترل افزایش یافت. در گروه پیش درمانی، میزان حیات سلولی نسبت به گروه روی کاهش ولی نسبت به اتانول افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    روی، اثرات اتانول در کاهش میزان زیست پذیری سلول های سرتولی را تخفیف می دهد. روی ممکن است از ایجاد مرگ سلولی خود به خودی یا پاتولوژیک در سلول های جنسی پیشگیری نماید و یک اهمیت بالینی در ناباروری و الکلیسم داشته باشد.
    کلیدواژگان: حیات سلولی، سلول سرتولی، اتانول، روی
  • کمال خادم وطنی، نادر آقاخانی*، غلامرضا اسم حسینی، افشین حضرتی، وحید علی نژاد، حسن نظری، چیمن قادری، سامره اقتدار، نرگس رهبر، مریم مسگرزاده، مژگان حاج احمدی رفسنجانی صفحات 1092-1101
    پیش زمینه و هدف
    در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا بیماری های قلبی عروقی در زمره گسترده ترین بیماری های مزمن قرارگرفته اند؛ و از علائم شایع در بیماران دچار سکته قلبی، اضطراب و افسردگی است. از طرفی طبق مطالعات مختلف، سلامت معنوی می تواند نقش مهمی در رویارویی و سازگاری بیماران با شرایط استرس زای ناشی از بیماری ها داشته باشد. به همین خاطر این مطالعه باهدف تعیین ارتباط سلامت معنوی و اضطراب و افسردگی در بیماران دچار انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان سید الشهداء دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این پژوهش یک تحقیق توصیفی- همبستگی بود. افراد موردمطالعه، 67 نفر از بیماران دچار انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان سید الشهداء دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بودند که به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. این پرسشنامه دارای سه بخش بود: بخش اول برای اطلاعات دموگرافیک در نظر گرفته شده بود. بخش دوم شامل مقیاس سلامت معنوی Palutzian & Ellison و بخش سوم شامل مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 و به کارگیری روش های آماری موردنیاز مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 46 نفر (70/8 درصد) مرد و 19 نفر زن بودند. همچنین 23 نفر (37/7 درصد) علاوه بر بیماری قلبی، مبتلا به بیماری مزمن دیگر بودند. ازنظر وضعیت روانی، درمجموع 16(23/9 درصد) از افراد شرکت کننده در مطالعه فوق دارای میزان افسردگی یا اضطراب پایین (افراد سالم) و 36(53/7 درصد) از افراد شرکت کننده دارای میزان افسردگی یا اضطراب اختلال بینابینی و در آخر 15(22/4 درصد) از افراد شرکت کننده دارای میزان افسردگی یا اضطراب مشکوک به اختلال بودند.
    ازنظر میزان معنویت، درمجموع 35(2/52 درصد) از افراد شرکت کننده در مطالعه فوق دارای سطح معنوی متوسط و 32(8/48 درصد) از افراد شرکت کننده دارای سطح معنوی بالا بوده و هیچ کدام از افراد حاضر سطح معنوی پایین نداشتند. بین سطح معنویت با سطح افسردگی و اضطراب و جنسیت و سطح تحصیلات و نوع شغل ارتباط معنی داری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط معکوسی بین سلامت معنوی و سطح اضطراب و افسردگی وجود دارد و اجرای برنامه مراقبتی معنویت محور می تواند یک روش مناسب برای کاهش اضطراب بیماران باشد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، اضطراب، افسردگی، انفارکتوس میوکارد
  • امیر حیدری*، محمدرضا وردست، سامال یگانه زارع صفحات 1102-1111
    پیش زمینه و هدف
    عمل غنی سازی آرد به عنوان مناسب ترین حامل جهت جبران کمبود آهن و اسیدفولیک در جیره غذائی، در سال های اخیر موردتوجه مسئولین بهداشت قرار گرفته است و از آنجائی که موضوع کنترل کیفی و کمی مواد غذایی از مباحث مهم در ارتباط با سبد غذایی افراد در هر جامعه محسوب می شود لذا در این خصوص لازم است تا انواع مواد موجود در مواد غذایی ازجمله اسیدفولیک مورد آنالیز واقع گردد. روش های متعددی برای اندازه گیری اسیدفولیک در مقالات علمی ارائه گردیده است، ولی عملا«روش دقیق، آسان و مورداطمینانی تابه حال در ایران گزارش نشده است که در این تحقیق با توجه به مطالعات انجام یافته و بررسی مقالات متعدد در این زمینه، روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با استفاده از دتکتور فلورسانس به دلیل حساسیت بالا برای آنالیز میزان اسیدفولیک در نمونه های آرد و نان غنی شده طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    از آنجائی که اسیدفولیک خاصیت فلورسانس نداشته ما در این پروژه سعی نمودیم ساختمان شیمیائی این ویتامین را به کمک پرمنگنات به فرم فلئوروفور تبدیل نمائی ام. در این روش، پس از رسم منحنی کالیبراسیون استاندارد و استخراج اسیدفولیک از نمونه آرد و نان، میزان آن توسط دستگاه HPLC مورداندازه گیری قرار می گیرد. جهت تشخیص و اندازه گیری مقادیر اسیدفولیک از دتکتور فلورسانس با طول موج تحریکی 296 نانومتر و طول موج نشری 440 نانومتر استفاده گردید. زمان بازداری برای اسیدفولیک 1/07 دقیقه به دست آمد. به عنوان فاز متحرک مخلوطی از متانول و آب دیونیزه به نسبت 20 به 80 استفاده شد. سرعت جریان فاز متحرک 1 میلی لیتر در دقیقه تنظیم گردید. سیستیم HPLC شامل یک پمپ گرادیانت، ستون از نوع C18 به طول 10 سانتیمتر و قطر 4/6 میلی متر بود.
    یافته ها
    منحنی کالیبراسیون در فاصله غلظتی 8-0/1 میکروگرم بر لیتر در محدوده خطی قرار دارد و در این روش حد تشخیص 0/03 میکروگرم بر لیتر حاصل گردید. منحنی جذب اسیدفولیک در زمان 1/12 دقیقه ظاهر گردید. نتایج آنالیزها نشان دادند که ضریب تغییرات درون روزی برای 3 غلظت ذکرشده، بین 2/37 – 0/07 میکروگرم بر لیتر 5 قرار داشت. برای تغییرات بین روزی نیز 3 غلظت مختلف ذکرشده موردبررسی قرار گرفتند. نتایج آنالیز آن ها نیز نشان داد که ضریب تغییرات بین روزی بین 7/82 –3/09 میکروگرم بر لیتر قرار داشت. این آزمایش ها سه بار بر روی هر نمونه انجام شد. بررسی نتایج نشان دهنده استخراج حدود 72درصد در نمونه های آرد و نان هست. مقدار اسیدفولیک در آردها و نان ها به ترتیب 102 و 85 میکروگرم بر 100 گرم را نشان می دهد که گویای کاهش 16/67 درصدی از مقدار اسیدفولیک در طی پروسه تهیه نان می باشد.
    نتیجه گیری
    روش ما نشان داد که می تواند به عنوان یک روش آنالیز برای کنترل و اندازه گیری مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی شده در آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو به عنوان یک روش ساده و دقیق برای تعیین مقدار اسیدفولیک مورداستفاده قرار گیرد. نتایج حاصل از آنالیزها در خصوص میزان تکرارپذیری، صحت و دقت روش، میزان درصد بازیافت و حد تشخیص روش، همگی بیانگر اعتبار علمی و عملی این روش آنالیز می باشند و نیز همخوانی نتایج به دست آمده با نتایج سایر منابع علمی تائید کننده این مسئله می باشد.
    کلیدواژگان: اسیدفولیک، غنی سازی، HPLC، دتکتور فلورسانس
  • سارا جلالی*، کامران نصرتی، نگار صرافان، علی بیژنی، احسان موعودی صفحات 1112-1118
    پیش زمینه و هدف
    شکستگی های فک و صورت علاوه بر اثرات زیان باری که بر زیبایی و عملکرد افراد می گذارند سبب عوارض روحی و اقتصادی نیز می شوند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و علل شکستگی های فک و صورت در بیمارستان شهید بهشتی بابل در سال های 1390 تا 1392 است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر، 311 نفر با شکستگی فک و صورت مراجعه کننده به بخش اورژانس شهید بهشتی شهر بابل طی یک دوره 3 ساله موردبررسی قرار گرفته اند. اطلاعات جمع آوری شده در این مطالعه شامل سن، جنس، علت، تاریخ آسیب و محل آسیب می باشد. اهداف با کمک آمار توصیفی موردبررسی قرارگرفته است.
    یافته ها
    از 311 نفر 250 مرد و 61 زن با نسبت جنسیتی از 4: 1 بوده است. شایع ترین دهه سنی درگیر 21 تا 30 با 32/2 درصد سال بوده است و تصادف با اتومبیل با 50/8 درصد شایع ترین علت آسیب بود. شکستگی مندیبل با 37/9 درصد بیشترین میزان شکستگی نسبت به سایر نواحی بوده است. هر فرد به طور میانگین 6/1 نقطه شکستگی داشته است. بیشترین میزان شکستگی (11/9 درصد) در اسفندماه گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس آنچه از مطالعات مشخص است، شکستگی های فک و صورت بیشتر در مردان و در دهه ی سوم زندگی رخ می دهد و تصادفات همچنان عامل اصلی این شکستگی ها است، درنتیجه توصیه می شود از برنامه های آموزشی جهت ارتقاء سطح فرهنگ جامعه در استفاده از وسایل ایمنی و رعایت نکات ایمنی در محیط کار استفاده شود و همچنین تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت پذیرد و از اطلاعات به دست آمده در زمینه های پیشگیری و درمان چنین حوادثی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: شیوع، شکستگی فک و صورت، اتیولوژی
  • شهلا محمدگنجی *، صدف مهبودی، فردوس رستگار جزی، عیسی جهانزاد صفحات 1119-1127
    پیش زمینه و هدف
    ژن KAI1 یک ژن شناخته شده سرکوبگر متاستاز است که با مهار تحرک و تهاجم سلول های سرطانی اولیه، متاستاز را سرکوب می کند. ارزیابی بیان KAI1 در طیف وسیعی از تومورها، نشان داده کهKAI1 در همه بافت های نرمال بیان دارد اما میزان بیان mRNA آن در بافت ها یکسان نیست. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی نیمه کمی بیان ژنKAI1 در mRNA بافتی بیماران ایرانی مبتلا به سرطان بافت سنگفرشی مری و ارتباط خاموش یا روشن بودن این ژن در هر یک از مراحل سرطانی مری و سایر فاکتورهای دموگرافی و پاتولوژی بیماران به منظور تعیین یک مارکر مفید در شناسایی مراحل توموری به ویژه متاستاز و تهاجم در این بیماران بود.
    مواد و روش کار
    بدین منظور 35 نمونه توموری تازه و 12 نمونه نرمال از 35 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهیه شد و آزمایش RT-PCR بر روی cDNA سنتز شده حاصل از mRNA بافت ها با پرایمرهای بتااکتین و ژنKAI1 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در 69.2درصد نمونه ها بیان ژنKAI1 روشن و در 30.8درصد نمونه ها بیان این ژن خاموش بود. به طور جزئی تر نمونه های مرحله 3 و4 و نمونه های توموری واجد متاستاز اصلا بیانی برای این ژن را نشان نداد. تجزیه وتحلیل آماری مقایسه بیان ژنKAI1 در چهار گروه نرمال، مرحله یک، دو و سه توموری نشان داد که اختلاف معنی داری در بیان ژنKAI1 در این گروه ها وجود دارد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    ارتباط معناداری بین بیان نیمه کمی ژنKAI1 با مرحله توموری نمونه ها(P<0.05) و با متاستاز(P=0.00015) مشاهده شد.
    کلیدواژگان: KAI1، ژن سرکوبگر متاستاز، سرطان بافت پوششی سنگفرشی مری، بیان mRNA
  • محمدرضا مهرابی*، مسعود سلیمانی، محسن میرزایی، منوچهر میرشاهی صفحات 1128-1133
    پیش زمینه و هدف
    تومورهای توپر در سیر تکاملی خود دارای مراحل دیسپلازی، سرطان درجا، رگزایی (آنژیوژنز)، تهاجم و متاستاز می باشند. در این روند قطعات پپتیدی با توانایی مهار رگزایی (آنژیواستاتین) تولید می گردد که به دلیل وزن مولکولی پایین در ادرار بیماران فیلتر می شوند. هدف از انجام این تحقیق بررسی امکان تشخیص اولیه آدنوکارسینومای معده در افراد بیمار با به کارگیری قطعات پپتیدی فیلتر شده در ادرار برای ارائه یک روش غیره تهاجمی و بی خطر هست.
    مواد و روش ها
    نمونه های اتفاقی ادرار 20 بیمار مبتلا به آدنوکارسینومای معده با روش الیزا مستقیم ساندویچی (Sandwich Direct ELISA) بهینه سازی شده برای تشخیص قطعات آنژیواستاتینی در مقایسه با 20 شاهد سالم ارزیابی گردید.
    یافته ها و
    نتایج
    حاصل در آزمون آماری T-test با سطح اطمینان 95 درصد (P value< 0.05) ارتباط معنی داری را بین آدنوکارسینومای معده و وجود قطعات آنزیواستاتینی در ادرار نشان داد که کاملا با نتایج آزمایشات آسیب شناسی بیماران مطابقت داشت.
    نتیجه گیری
    مقایسه نتایج این مطالعه نشان داد با یافتن قطعات آنزیواستاتینی در ادرار بیماران می توان روشی غیرتهاجمی و بی خطر جهت تشخیص اولیه آدنوکارسینومای معده در افراد مشکوک ابداع نمود که قبل از روش های تهاجمی (آسیب شناسی) قابل انجام است اما لازم است مانند هر روش غربالگری دیگر با آزمایشات تکمیلی تایید گردد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوما، الایزا، آنژیواستاتین، آنژیوژنز، نئوپلاسم، معده
|
  • Sonia Sadeghpour *, Aliye Ghasemzadeh, Mohammad Nouri, Shahla Danaii, Hojat Ghasemnejad Berenji Pages 1050-1059
    Background and Aims
    More than half of all infertility cases are contributed by males. One of the important causes of infertility is free radicals in seminal fluid which causes sperm DNA oxidation and alteration in organic bases in DNA structure that finally leads to sperm destruction and reduction of its movement and fertility ability Therefore, in addition to semen analysis, sperm function tests are recommended. One of these performance tests is the evaluation of sperm double-stranded DNA. So the effect of vitamins E, C, omega-3W supplementation)) and zinc (Zn) as a treatment of anti-oxidative stress on the level of DNA fragmentation of sperm as well as the outcome of pregnancy in IUI candidates couples will be examined. The aim of this study was the evaluation of effects of ant oxidative treatment on sperm DNA fragmentation and IUI pregnancy tests.
    Materials and Methods
    In a randomized clinical trial study, 150 infertile IUI candidates who met our inclusion criteria were enrolled in the study. A simple non-probability sampling was performed and 150 infertile couples (aged 25-40 years) attending were classified into five groups of 30 as follows: control group, the group receiving vitamin C, the group receiving vitamin E, the group receiving omega- 3, and the group receiving zinc (Zn); all groups were treated for 2 months. Statistical analysis was performed by SPSS, and DNA fragmentation index results were compared between the groups.
    Results
    The mean DFI in group receiving Zn before and after the treatment was 33.6±2.14 and 21±2.9 respectively. The mean DFI in group receiving Vitamin C before and after the treatment was 38±5.36 and 26.9±5.4 respectively, and in the control group it was 34.7±3.66 in the first sampling and 35.3±5.4 in the second sampling. In the group receiving omega 3, it decreased from 37.2±4.72 before treatment to 22.6±3.5 after the treatment. In the group receiving vitamin E, it was 37.1±3.54 before the treatment that decreased to 21±3.09 after the treatment. The comparison of the changes in 5 groups shows that vit. E was effective in reducing the fragmentation rate significantly (P<0.001). The pregnancy rate was not significantly different in study groups based on the chi-square analysis.
    Conclusion
    Accordingly, this study and better response to treatment in groups receiving antioxidants comparing to the control group, we can conclude that the antioxidant therapy can decrease the sperm DNA fragmentation. The difference between the control and case groups was significant; the most considerable decrease in defragmentation was in group receiving vit. E. There were no cases of pregnancy in groups receiving the antioxidants and no cases of pregnancy were seen.
    Keywords: Antioxidant treatments, sperm DNA fragmentation, intrauterine insemination (IUI), DFI
  • Mohammad Delirrad, Ebrahim Ebrahimi, Mohammad Majidi * Pages 1060-1066
    Background and Aims
    Since acute tramadol poisoning is related to several clinical complications. The aim of this study was to evaluate the epidemiologic, demographic and renal function indices in acute tramadol intoxicated patients.
    Materials and Methods
    In this retrospective descriptive study, all patients admitted to Taleghani hospital of Urmia, Iran, were evaluated during a one-year period. Patients’ demographic data and the results of laboratory tests were imported to computer and analyzed.
    Results
    From 254 tramadol intoxicated patients, 219 (86.2%) were male and 35 (13.8%) female. The patients’ mean age was 23.29 (SD = 7.04) years. Most patients were single (69.3%). The ingested tramadol doses were known in 162 cases with average of 1837.35 mg (SD = 2347.36). Three patients (1.2%) had hyperkalemia, Based on laboratory and clinical findings, renal dysfunction and acute renal failure were detected in 29 and 6 patients, respectively. Four patients with acute renal failure recovered by treatment, one patient underwent hemodialysis and one patient expired despite of medical cares.
    Conclusion
    Acute renal failure and hyperkalemia are side effects of tramadol intoxication that should be considered in diagnosis, treatment and follow-up of these patients. Our study may be a beginning for further investigations for renal complications of tramadol toxicity.
    Keywords: Poisoning, Tramadol, Acute Kidney Injury
  • Davoud Akbarzadeh *, Farnaz Hovida, Nasrolah Galegiroasan, Javad Mesrabadi Pages 1067-1075
    Background and Aims
    Various problems and maladjustments of children suffering from attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) necessitate paying more attention to the disorder. The aim of the present study was to compare the social skill, impatience and sleep problems among students with attention deficit/hyperactivity disorder and normal students.
    Materials and Methods
    This causal-comparative study was conducted on all students of 5th grade of normal schools in 2013 in Tabriz city. About 30 students with ADHD (15 boys and 15 girls) and 30 normal students (15 boys and 15 girls) were selected by multi-stage cluster sampling method. Data were collected through Conners’s questionnaire, Raven IQ test, social skills Matson, Impatience Farmer & Sundberg and Child Sleep Habits Questionnaire. The data were analyzed through the multiple analyses of variance (MANOVA).
    Results
    The results of multivariate analysis of variance showed statistically meaningful difference in social skills, impatience, and sleep problems among students with attention deficit/hyperactivity disorder and normal students.
    Conclusion
    Given that the children with hyperactivity disorder /attention deficits, poor social skills and more irritability have more sleep problems; therefore, effective educational programs on social skills and increased irritability and sleep is important on these students.
    Keywords: Social skill, Impatience, Sleep problems, Attention deficit, hyperactivity
  • Mohammad Radvar * Pages 1076-1081
    Background and Aims
    Kawasaki disease is an acute multisystem vasculitis that primarily occurs in infants and young children. Pincer nail deformity is not from classic signs of Kawasaki disease and its occurrence with Kawasaki disease is rare, and concomitant occurrence of it with coronary artery aneurysm in Kawasaki disease is rarer. Case report: A three-month-old infant was admitted to hospital with history of high fever, poor feeding and ill appearing from three days before. In the 4th day after admission, diffuse pincer nail deformity appeared in all nails of hands and feet. This deformity was transient and after therapy of Kawasaki disease with IVIG, it completely resolved. In sub-acute phase, after resolution of fever, severe aneurysms appeared in right and left coronary arteries, so therapy with warfarin and aspirin were given for patient. In outpatient follow up one year later, fortunately all aneurysms were completely resolved.
    Conclusion
    Pincer nail deformity could be a sign of atypical Kawasaki disease and appearance of this deformity in a patient with Kawasaki disease can be a risk factor for coronary artery involvement.
    Keywords: Kawasaki Disease, Pincer Nail Deformity, Coronary Arteries
  • Nazila Pourhasanali, Maryam Poorheydar, Fatemeh Kheradmand, Morteza Motazakker, Shiva Roshan, Milani * Pages 1082-1091
    Background and Aims
    Ethanol has overall toxic effects on male fertility which directly or indirectly disturbs spermatogenesis. Zinc as an antioxidant agent, reduces ethanol-induced toxic effects on somatic (non-sexual) cells. However, the underling mechanism of effects of ethanol and zink on fertility potential especially on testis somatic cells is poorly understood. Accordingly, in the present study was aimed to investigate the effects of single and co-administration of ethanol and zinc on viability and morphology of cultured sertoli cells.
    Materials and Methods
    The mouse sertoli cells were cultured and investigated in four main groups including: ethanol (160mM), zinc (8µM), pretreatment and control, in which cells were exposed to treatment containing medium for 24 or 48 hours. In pretreatment group, cells were incubated with zinc before ethanol exposure and in control group cells were only incubated with free medium without any further treatment. The cellular viability was then assessed using MTT method and morphological alterations were investigated with invert microscope.
    Results
    There was a significant decrease in cell viability and some morphological alterations in ethanol group compared to other groups. Cell viability increased in zinc group compared to other groups even in the control group. In pretreatment group cell viability significantly decreased in comparison to zinc group but increased compared to ethanol group.
    Conclusion
    Zinc reduces ethanol-induced effects in decreasing cell viability. Zinc may prevent spontaneously- or pathologically-induced apoptosis in germ cells suggesting a probable clinical importance and therapeutic effects of zinc on alcoholism and male infertility.
    Keywords: Cell viability, Sertoli cell, Infertility, Ethanol, Zinc
  • Kamal Khademvatani, Nader Aghakhani *, Gholamreza Esm, Hoseini, Afshin Hazrati, Vahid Alinezhad, Hasan Nazari, Chimen Ghaderi, Samereh Eghtedar, Narges Rahbar, Maryam Mesgarzadeh, Mojghan Hajahmadi Arsanjan Pages 1092-1101
    Background and Aims
    Nowadays, in most parts of the world, cardiovascular diseases such as myocardial infarction are among the most widespread chronic diseases and anxiety and depression are common symptoms of the disease. However, according to the studies, spiritual health can play an important role in confronting and coping with the stress resulted from illness. For this reason, the study for examining the relationship between spiritual health, anxiety and depression in acute myocardial infarction was carried out.
    Materials and Methods
    In a descriptive correlational study, 67 patients with acute myocardial infarction who were hospitalized at Seyyedolshhda hospital in University of Medical Sciences were selected by simple sampling. A questionnaire was used to collect data that consisted of three parts: the first part was demographic information; the second part included spiritual health scale Palutzian & Ellison; and the third section was the hospital anxiety and depression scale (HADS). The data were analyzed using of SPSS 16.
    Results
    In this study, 46 patients (70.8%) were male and 19 were female. In addition, 23 patients (37.7 percent) in addition to heart disease had another chronic disease, respectively. In terms of mental health, a total of 16 (23.9%) of the participants in this study had lower levels of depression or anxiety and 36 (53.7%) of the participants had a major depressive or anxiety disorder, borderline and finally, 15 (22.4%) of the participants had a higher level of depression or anxiety disorders. In terms of spirituality, a total of 35 (52.2%) of the participants had a mean spiritual level and 32 (48.3) of the participants had a high spiritual level and none of them had a lower spiritual level. There was a significant relationship between spirituality and level of depression and anxiety, gender and level of education and occupation.
    Conclusion
    The results showed that there is a reverse relationship between spiritual health and level of anxiety and depression. Spirituality-based care programs can be a good method to reduce anxiety and depression of the patients.
    Keywords: Spiritual Health, Anxiety, Depression, Myocardial Infarction
  • Amir Heydari *, Mohammad Reza Vardast, Samal Yeganeh Zare Pages 1102-1111
    Background and Aims
    Folic acid is one of the important hematopoietic agents necessary for proper regeneration of the blood forming elements and their functioning. Since humans cannot synthesize folates, they must be obtained from dietary sources. The most important dietary sources of folates are fortified foods and cereal products with folate content of 50-200 μg/100 g. In Iran the majority of people consume bread as an ideal food because of its low price and availability. The objective of this study was to develop a simple and precise High Performance Liquid Chromatography (HPLC) method for determination of folic acid in enriched wheat flours and bread.
    Materials and Methods
    The method combines several procedures including an extraction technique, oxidation of folic acid to increase fluorescent properties, and an improved HPLC with fluorescence detection method. The method was performed on a C18 analytical column. The mobile phase consisted of a mixture of methanol and pure water (20/80).The elute was continuously monitored using a fluorescence detector (λex 296 nm and λem 440 nm).
    Results
    The standard curve for folic acid passed through the origin and was linear over the range 0.1 – 8µg/L. The peak of folic acid appeared as sharp with retention times of 1.12 minutes. The intra-day coefficient of variation was evaluated in the range of 3.09-7.82 µg/L. The Inter day coefficients of variation for the method ranged between 2.37 and 5.07 µg/L. The accuracy of the method ranges between 99.2% and 103.7% for intra-day analysis and 98.8% and 106.9% for inter-days analysis. The limit of determination for folic acid was 0.03µg/L. The mean concentration of folic acid was 102 µg and 85 µg per 100 gram of flour and bread respectively. The amount of folic acid was decreased during preparation and fermentation process (16.67%).
    Conclusions
    The obtained results indicated that this method is a rapid, sensitive, and precise technique for measurement of folic acid in enriched wheat flours and breads.
    Keywords: Folic acid, HPLC, Flour, Bread
  • Sara Jalali *, Kamran Nosrati, Negar Sarrafan, Ali Bijani, Ehsan Moodi Pages 1112-1118
    Background and Aims
    Maxillofacial fractures have economic and psychological complications in addition to effects on the performance and appearance of a person. The objectives of this study were to determine the prevalence of maxillofacial fractures in patients referring to the emergency department of Shahid Beheshti hospital in Babol between 2011 to 2013.
    Materials and Methods
    In this retrospective study, we assessed the medical files of 311 patients with maxillofacial fractures admitted at Shahid Beheshti hospital during a 3-years period. Data collected in this study included age, sex, etiology, date of injury, anatomic site of injury. Goals were examined using descriptive statistics.
    Results
    Among 311 patients, there were 250 men and 61 women with a gender ratio of 1:4. The peak incidence of maxillofacial injury was observed in the age group of 21–30 years (32.2%). Road traffic accidents with 50.8% were the primary etiological factor. Among all fractures, mandibular bone fracture was the most common site of fractures (37.9%). Mean fractured point of 1.6 observed in each person. The maximum number (11.9%) of trauma cases was reported in February-March.
    Conclusion
    Maxillofacial fractures often occur in the third decade of men’s live and accidents remain the leading cause of these fractures. Therefore, we recommend more educational programs need to be evolved and implemented to promote the culture of using safety equipment and safety precautions. We additionally recommend that further, more elaborate studies should be conducted in areas and use the output to make policies for prevention and treatment.
    Keywords: Prevalence, Maxillofacial fracture, Etiology
  • Shahla Mohammad Ganji *, Sadaf Mahboudi, Ferdous Rastgar, Jazii, Eisa Jahanzad Pages 1119-1127
    Background and Aims
    KAI1 is a tumor suppressor gene and inhibitor of metastasis in a wide range of malignancies. While it is ubiquitously expressed in normal tissues, KAI1 expression is down regulated in tumors. The present research proposal aims semi quantitative evaluation of KAI1 mRNA expression in Iranian patients with Squamous Cell Carcinoma of Esophagus(SCCE) on finding a correlation between expression levels of KAI1 and stage of tumorigenesis, especially metastatasis and invasion of SCCE as well as demographic and pathologic factors of patients.
    Materials and Methods
    In this study, KAI1 and β-Actin mRNA levels was detected by RT-PCR on 35 tumor tissues and 12 normal tissues as fresh samples obtained from 35 patients referring to Imam Khomeini Hospital.
    Results
    Accordingly, 69.2% and 30.8% of the sample were on and off for KAI1 gene expression, respectively. The samples in stages 3, 4, and metastatic phases showed no expression of this gene. Statistical analysis showed that there was a significant differences of the KAI1 expression between four groups of samples; normal, stage 1, 2, 3 (P <0.05).
    Conclusion
    There is a significant difference between semi-quantitative of KAI1 expression and stages of tumor samples (P <0.05) as well as semi-quantitative of KAI1 expression and metastasis (P = 0.00015). The outcome of the present research proposal would be applicable as a suitable mean for clinicians in order to better treat Esophageal Squamous-Cell Carcinoma.
    Keywords: KAI1, Metastasis suppressor gene, Squamous cell carcinoma of esophagus, mRNA expression
  • Mohammad Reza Mehrabi *, Masoud Soleimani, Mohsen Mirzaee, Manochehr Mirshahi Pages 1128-1133
    Background and Aims
    Solid tumors in their course of development have the stages of dysplasia, carcinoma insitu, angiogenesis, invasion and metastasis. In this process, peptide components having the ability of angiogenesis inhibition (angiostatin) are produced and due to their low molecular weight, they are filtrated. The purpose of this study is to study the probability of primary diagnosis of stomach adenocarcinoma in patients by the application of the filtered peptides in urine to introduce a non-invasive and safe method.
    Materials and Methods
    The randomized urine samples of 20 patients with stomach adenocarcinoma were compared with normal urine samples of 20 healthy people by means of the optimized direct sandwich ELISA in order to diagnose the peptide components.
    Results
    The results by means of T-test (P value< 0.05) showed a significant correlation between stomach adenocarcinoma and finding of these peptides in urine and they were completely in accordance with the results of pathologic tests.
    Conclusion
    The comparison between results obtained in this study showed that by finding the peptides in patient's urine, a non-invasive and safe method was used for primary detection of stomach adenocarcinoma in suspicious patients which was performable before invasive methods (pathology); nevertheless, it is needed to confirm it with complementary tests similar to each screening method.
    Keywords: Adenocarcinoma, Angiostatine, Angiogenesis, ELISA, Neoplasm, Stomach