فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و ششم شماره 2 (اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی لویی منفرد*، سحر هامون نورد صفحات 92-101
    پیش زمینه و هدف
    استفاده از تجهیزات الکترومغناطیسی ازجمله موبایل و ماکروویو سابقه طولانی در دنیا دارد. همچنین رشد قابل توجه استفاده از موبایل در سالیان اخیر، ضرورت مطالعه اثرات احتمالی آن بر روی سلامت بدن را دوچندان می کند. بنابراین در این تحقیق اثرات امواج موبایل بر ساختار اندام های لنفوئیدی موش سوری بررسی شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 سر موش سوری ماده بالغ سالم انتخاب و به دو گروه شاهد و تیمار تقسیم شدند. گروه تیمار در قفس های ویژه ای در معرض امواج الکترومغناطیسی موبایل با فرکانس 915 مگاهرتز به مدت 60 روز متوالی روزی دو ساعت قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش پس از انجام خون گیری، شمارش تام و تفریقی لوکوسیت های خون و اندازه گیری میزان سرمی IgG و IgA صورت گرفت. همچنین وزن طحال، تیموس و غده لنفی تعیین و مقاطع بافتی تهیه شد. نتایج با استفاده از آزمون تی آنالیز شد و P<0. 05 سطح معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در ا ، هیچ گونه مرگ ومیری ه . در گروه تیمار، کاهش جمعیت سلول های طحالی در ناحیه زایگر وکورتکس فولیکول های طحالی، کاهش اندازه، تعداد و قطر فولیکول های لنفوئیدی و نیز کاهش معنی دار وزن مطلق و وزن نسبی طحال دیده شد. بعلاوه، در گروه تیمار کاهش شدید تیموسیت ها در کورتکس و مدولا و کاهش قطر مدیولا و کورتکس دیده شد. همچنین تحلیل فولیکول های لنفی در غدد لنفاوی و تخلیه سینوس های لنفی مشاهده شد. در گروه تیمار، افزایش معنی دار تعداد نوتروفیل و مونوسیت و مقادیر IgA و همچنین کاهش تعداد لنفوسیت دیده شد.
    نتیجه گیری
    قرار گرفتن در برابر امواج موبایل به عنوان ر محرک می تواند بروز ات هیستومورفولوژیک و مورفومتریک در اندام های لنفوئیدی موش سوری گردد.
    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، موبایل، ارگان لنفاوی، هیستومورفولوژی، ایمونوگلبولین، موش
  • پرویز مولوی *، نیلوفر میکائیلی، سمیه دانشور، محمد نریمانی، سعید مهری صفحات 102-111
    پیش زمینه و هدف
    سرطان سینه یکی از شایع ترین و جدی ترین مشکلات در سلامتی زنان است. یکی از بارزترین جلوه های آن، درد است که تحت تاثیر عوامل بیرونی و درونی متعددی قرار دارد. در راستای شناسایی عوامل تاثیرگذار بر ادراک درد در زنان مبتلا به سرطان سینه، پژوهش حاضر باهدف تعیین نقش انکار و الکسی تایمی بر ادراک درد در زنان مبتلا به سرطان سینه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه زنان مبتلا به سرطان سینه مراجعه کننده به مراکز بالینی و درمانی نمازی شیراز در نیمه اول سال 93 تشکیل داده اند. با در نظر گرفتن ملاک های شمول که سن آزمودنی ها بین 18 تا 60 سال و حداقل تحصیلات سیکل بود، تعداد 50 بیمار مبتلا به سرطان سینه که تحت شیمی درمانی بودند، به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات مشتمل بر پرسشنامه الکسی تایمی، مصاحبه نیمه ساختاریافته انکار و مقیاس دیداری شدت درد بود که به صورت فردبه فرد با بیماران توسط پژوهشگر تکمیل گردید. داده های به دست آمده نیز با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درد با انکار (P<0/001، r=-0/52) رابطه ی معکوس و معنی دار و با الکسی تایمی (P<0/01، r=0/40) و دشواری در شناسایی احساسات از مولفه های الکسی تایمی (P<0/05، r=0/30) رابطه ی مستقیم و معنی دار دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 43درصد از کل واریانس درد به وسیله ی متغیرهای انکار و الکسی تایمی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نقش انکار و الکسی تایمی را بر میزان ادراک درد در بیماران شیمی درمانی مبتلا به سرطان سینه نشان می دهند که نشانگر اهمیت عوامل روان شناختی بر میزان ادراک درد در این بیماران است.
    کلیدواژگان: انکار ، الکسی تایمی، ادراک درد، سرطان سینه
  • عباس احمدی*، شهرزاد شجاع زاده صفحات 112-120
    پیش زمینه و هدف
    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تجویز الکل بر روی کیفیت اسپرم و پاتوژنز بافت بیضه طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    20 قطعه موش سوری نر بالغ بارور به دو گروه کنترل (نرمال سالین) و تست (الکل اتانول به میزان g/kg3 وزن بدن) تقسیم شدند. حیوانات روزانه و به مدت 45 روز الکل و نرمال سالین را به روش گاواژ دریافت کردند. بعد از 45 روز تمام حیوانات بعد از بی هوشی و جابجایی گردن کشته شده و بافت بیضه جدا و تحت مطالعات هیستوپاتولوژیک قرار گرفت. به منظور ارزیابی پارامترهای اسپرم، نمونه های اسپرم از قسمت دمی اپیدیدیم جمع آوری شد (P<0.05).
    یافته ها
    درصد لوله های منی ساز با TDI، SPI و RI مثبت، تعداد سلول های لیدیک در میلی متر مربع از بافت بینابینی بیضه و تعداد سلول های سرتولی به ازا مقطع هر لوله، در گروه الکلی به طور معنی داری کاهش یافته بود. آنالیز پارامترهای اسپرم با میکروسکوپ نوری نشان داد که تحرک، قدرت زنده مانی و تعداد اسپرم ها در گروه الکلی به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته بود. همچنین درصد اسپرم هایی با DNA آسیب دیده، نابالغ و با مورفولوژی غیرطبیعی به طور معنی داری در گروه الکلی در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود (P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد اتانول پروسه اسپرماتوژنز و اسپرمیوژنز را دچار آسیب کرده و با کاهش کیفیت سمن و اختلال در بافت بیضه باعث ایجاد مشکلات باروری می شود.
    کلیدواژگان: الکلیسم، بیضه، اسپرماتوژنز، کیفیت اسپرم، موش سوری
  • عبدالرضا کاظمی*، مسعود رحمتی، مجید حسین پور صفحات 121-128
    پیش زمینه و هدف
    انتقال آکسونی فرایند حیاتی در سیستم عصبی بوده که نورون و پایانه های عصبی را از طریق تهیه پروتئین ها، چربی ها و میتوکندری و پاک کردن پروتئین های تاخورده برای جلوگیری از ایجاد سمیت، حفظ می کند. اخیرا گزارش شده است که اختلال در پروتئین های حرکتی در انتقال آکسونی- مانند داینکتین- یک عامل رایجی در بسیاری از بیماری های تخریب عصبی نظیر فلج جانبی یکطرفه می باشد. با این حال مطالعه ای که اختلالات انتقال آکسونی را در اثر فعالیت کاهش یافته و درد نوروپاتیک را بررسی کرده باشد یافت نشد.
    مواد و روش ها
    10 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزن 30±250 گرم به 2 گروه کنترل سالم (5=n) و گروه لیگاسیون (SNL) (N=5) تقسیم شدند. طی شش هفته پس از آن آزمون های رفتاری درد نوروپاتیک در گروه های پژوهشی به طور مستمر انجام شد. در پایان هفته ششم تغییرات بیان ژن داینکتین در عصب سیاتیک با تکنیک Real time اندازه گیری و با روش-ΔΔCT 2 محاسبه شد.
    یافته ها
    پس از 6 هفته، آزمون های رفتاری درد نوروپاتیک آلوداینیای مکانیکی و پردردی حرارتی نشان داد که در گروه SNL آستانه درد نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (000/ 0 =p). همچنین میزان بیان ژن داینکتین در عصب سیاتیک در گروه SNL به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود (001/ 0 =p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فعالیت بدنی کاهش یافته و درد نوروپاتیک با کاهش بیان ژن داینکتین در فیبر عصب سیاتیک مرتبط است. با توجه به اعمال فیزیولوژیک داینکتین در نورون احتمالا این شرایط موجب اختلالات عملکردی سیستم عصبی و عضلانی می شود.
    کلیدواژگان: درد نوروپاتیک، انتقال آکسونی، بیان ژن، داینکتین
  • فریبا عباسی *، فرحناز نوروزی نیا، امین مرادی، سیما اشنویی صفحات 129-134
    پیش زمینه و هدف
    ازآنجاکه روش های درمانی متفاوت برای تومورهای مختلفی که در تخمدان دیده می شود به کار می رود، تشخیص حین عمل تومورهای تخمدان یک امر ضروری هست. این مطالعه به منظور بررسی صحت سیتولوژی به روش خراشی در تشخیص حین عمل تومورهای تخمدان انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر، اسمیرهای تهیه شده به روش خراشی 75 مورد نمونه متوالی تومور تخمدانی در بخش پاتولوژی بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از اول مهر 1389 تا آخر شهریور 1391 مطالعه شد. سپس نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از برش بافتی منجمد و برش دائمی همان نمونه ها مقایسه گردید و درنهایت، صحت، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی در مورد هر دو متد محاسبه شد.
    یافته ها
    صحت کلی روش سیتولوژی خراشی در تشخیص حین عمل تومورهای تخمدانی 96 درصد و در مورد برش بافتی منجمد 34/ 97 درصد بود. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی در مورد سیتولوژی خراشی به ترتیب 30/ 92 درصد، 77/ 96 درصد، 71/ 85 درصد و 36/ 98 درصد و در مورد برش بافتی منجمد به ترتیب 30/ 92 درصد، 38/ 98 درصد، 30/ 92 درصد 38/ 98 درصد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد سیتولوژی خراشی می تواند به عنوان روش ساده و ارزان قیمت در تشخیص حین عمل تومورهای تخمدانی به عنوان یک روش جایگزین برای برش بافتی منجمد استفاده شود ولی استفاده هم زمان از هر دو روش منجر به نتایج قابل اعتمادتری خواهد شد.
    کلیدواژگان: برش بافتی منجمد، تشخیص حین عمل، تومورهای تخمدان، سیتولوژی خراشی
  • سهیلا نظرپور، معصومه سیمبر*، فهیمه رمضانی تهرانی صفحات 135-147
    در طی دوران یائسگی، عوامل متعدد جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می توانند بر عملکرد جنسی زنان یائسه تاثیرگذار باشند. ازجمله مهم ترین این عوامل، شرایط هورمونی هستند. مطالعه حاضر از نوع مروری است که باهدف بررسی تاثیر آندروژن ها بر عملکرد جنسی زنان یائسه صورت گرفته است. در این مطالعه از مقالات ایندکس شده در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Science Direct، Iranmedex، EMBASE، Scopus و SID استفاده شده است. مجموعه مقالات بررسی شده شامل 44 مقاله در رابطه با آندورژن ها و عملکرد جنسی بوده که دربرگیرنده تحقیقات از سال 2003 تا 2014 بوده است. در یائسگی محرومیت از استروژن، موجب تغییراتی در دستگاه تناسلی زنانه می گردد و می تواند بر انگیزه و عملکرد جنسی تاثیر بگذارد. همچنین کمبود آندروژن ها در این دوران بر تمایل و انگیزه و عملکرد جنسی اثر می گذارد. آندروژن ها بر مراکز مغزی تاثیر گذاشته و مشارکت مهمی در تنظیم ترشح گنادوتروپین ها، انگیزه و پاسخ جنسی ایفا می نمایند. برخی از مطالعات گویای ارتباط بین آندروژن ها، ازجمله تستوسترون با رضایت و عملکرد جنسی هستند اما تعدادی از بررسی ها ارتباطی را مشخص ننموده اند. کاربرد آندروژن ها، یکی از گزینه های درمانی است که اخیرا در بهبود عملکرد جنسی زنان به آن توجه شده است؛ اما آنچه نیاز به توجه دارد عوارض جانبی و خطرات طولانی مدت مصرف آندروژن ها و نیز تعیین افرادی است که بیشترین بهره را از این درمان خواهند برد.
    کلیدواژگان: یائسگی، عملکرد جنسی، آندروژن ها
  • شمس الملوک نجفی، نفیسه اسماعیلی، فرحناز قاسمی، مهسا محمد زاده، نرگس قلیزاده* صفحات 148-155
    پیش زمینه و هدف
    پمفیگوس شامل گروهی از بیماری های اتوایمیون تهدیدکننده حیات است. که باعث بروز تاول و اروژن در پوست و غشای مخاطی می شود. پمفیگوس وولگاریس یکی از انواع بسیار شایع و مهم است. گزارشات اخیر شیوع بسیار بالای پمفیگوس را در ایران آشکار نمودند چنین به نظر می رسد استرس اکسیداتیو که مسئول بروز بسیاری از بیماری های مربوط به انسان هست و نیز جزو چندین فاکتور پیشنهادشده در اتیوپاتوژنز پمفیگوس محسوب می شود. مطالعه حاضر برای ارزیابی سطح سرمی آنتی اکسیدان گلوتاتیون پراکسیداز و سطح کلی آنتی اکسیدانت ها و نیز سطح سوپر اکسید دسموتاز در بیماران پمفیگوس ولگاریس طراحی گردید.
    مواد و روش کار
    این مطالعه تحلیلی مورد – شاهد (case-control) بیماران مبتلا به پمفیگوس ولگاریس مراجعه کننده از بهمن ماه 1390 تا آبان ماه 1391 به بیمارستان پوست رازی تهران با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج در بر می گیرد. 30 بیمار مبتلا به پمفیگوس ولگاریس که بیماری شان اخیرا تشخیص داده شده و هنوز تحت درمان قرار نگرفته اند به عنوان گروه مورد و 30 فرد سالم از همان مرکز که به لحاظ جنسی و سنی با گروه اول مطابقت داشتند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند.
    تشخیص بیماری پمفیگوس ولگاریس توسط هیستوپاتولوژی و ایمونوفلورسانس مستقیم تایید گردید. سرم گروه مورد و کنترل برای ارزیابی فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و توتال آنتی اکسیدانت (TAS)، سوپر اکسید دسموتاز (SOD) به روش اسپکتروفتومتری موردبررسی قرار گرفت و با یکدیگر مقایسه گردید. -test مستقل برای مقایسه متغیرهای پیوسته بکار برده شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS با P≤0. 001 معنی داری انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین سطح آنتی اکسیدان GPX وTAS خون به طور چشم گیری در بیماران پمفیگوس کاهش یافته است. ازلحاظ آماری تفاوت معناداری در میزان SOD خون در میان دو گروه مشاهده نشد.
    بحث: نتایج این تحقیق بیانگر این می باشد که دفاعانتی اکسیدانی در مبتلایان به پمفیگوس ولگاریس دچار تغییر شده است و نیز نشان می دهد که تغییرات سطح TAS،GPX می تواند نقش مهمی در واکنش های ناشی از این بیماری داشته باشد.
    کلیدواژگان: پمفیگوس ولگاریس، گلوتاتیون پراکسیداز، آنتی اکسیدان تام
  • مریم توده روستا، نعمت الله غیبی *، داریوش ایلغاری، مجید سیرتی ثابت صفحات 156-165
    پیش زمینه و هدف
    گیرنده فاکتور رشد فیبروبلاستی نوع دو در مسیر پیام رسانی سلولی و تنظیم فرآیندهای مهم زیستی ازجمله تمایز و تکثیر سلولی نقش اساسی دارد. اختلال در انتقال پیام این گیرنده با چندین اختلال پاتولوژیکی انسانی مرتبط می باشد. عوامل مختلف ازجمله فلزات سمی می توانند مسیرهای سیگنالینگ را دستخوش تغییر کنند.
    هدف
    این مطالعه به منظور اثر فلز سمی نیکل بر ساختار ناحیه کینازی رسپتور فاکتور رشد فیبروبلاستی نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی پروتئین نوترکیب با استفاده از پلاسمید pLEICS-01، باکتری BL21 القائ IPTG، الکتروفورز و ستون حاوی Ni2+ -NTA بیان و خالص شد. سپس اثر نیکل تا غلظت 100 میلی مولار بر ساختار ناحیه کینازی پروتئین با استفاده از تکنیک های دو رنگ نمایی حلقوی(CD) و اسپکتروفلوریمتری (فلوئورسانس) بررسی شد.
    یافته ها
    مطالعه نیکل در غلظت های زیر 100 میلی مولار بر روی ساختارهای منظم دوم بدون تغییر ولی باعث تغییر جزئی در نشر ذاتی تریپتوفان در ساختار سوم می شود.
    نتیجه گیری
    ساختار اصلی و پایداری ناحیه کینازی گیرنده فاکتور رشد فیبروبلاستی نوع دو در برابر نیکل تغییر نمی کند.
    کلیدواژگان: گیرنده فاکتور رشد فیبروبلاستی، ناحیه کینازی، نیکل، سیگنالینگ
  • محمدکاظم طرزمنی، بابک کاظمی، رضا جواد رشید، شیرین جاهد خانقاه* صفحات 166-175
    پیش زمینه و هدف
    شایع ترین مودالیته تشخیصی آمبولی ریه، CT آنژیوگرافی (CTA) هست. به علت ارزان بودن و در دسترس بودن، ارزیابی الکتروکاردیوگرام (ECG) اولین اقدام در بیماران مشکوک به آمبولی ریه هست. بااین حال، ECG هیچ معیار یا تظاهرات حساس یا اختصاصی را برای شناسایی آمبولی ریه ارائه نمی دهد. لذا بر آن شدیم تا ارتباط شدت آمبولی ریه در CTA را با تغییرات ECG ارزیابی نماییم.
    روش کار
    در این مطالعه، تعداد 102 بیمار که در مطالعات CTA برای آن ها تشخیص آمبولی Massive یا Submassive بر اساس Qanadli index داده شده بود، ارزیابی شدند. از تمامی بیماران ECG به عمل آمد. 35 یافته پاتولوژیک در ECG قبلا گزارش شده اند که همگی در این بیماران ارزیابی شدند. ارتباط بین یافته های ECG و شدت آمبولی در CTA ارزیابی شد.
    نتایج
    آمبولی massive در 9/ 56 درصد و آمبولی submassive در 1/ 43 درصد موارد وجود داشت. در 5 /76 درصد تغییرات ECG به نفع آمبولی وجود داشت. در موارد امبولی Massive نسبت به آمبولی submassive به طور بارزی تغییرات ECG بیشتر (2/ 86 درصد در برابر 6/ 63 درصد) و میانگین تعداد یافته های ECG بیشتری وجود داشت (95/ 2±82 /5 در برابر 84/ 2±25/ 4). فراوانی S1Q3T3 pattern، S1&SaVL>1.5 mm، ST depression in V1-V3، ST elevation in V1-V3، Negative T wave in V1-V3، Right axis deviation، RVH criteria، P-pulmonale، QR pattern in V1 به طور بارزی در گروه Massive آمبولی بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    وجود تغییرات ECG و نیز تعداد تغییرات ECG در گروه آمبولی Massive بالاتر می باشند. عمده تغییرات معنی دار در مورد ST depression یا elevation و Negative T در لیدهای V1-V3 و یافته های مرتبط با درگیری سمت راست قلب بودند و می توانند برای پیش بینی شدت آمبولی ریه استفاده شوند.
    کلیدواژگان: آمبولی ریه، الکتروکاردیوگرام، سی تی آنژیوگرافی
|
  • Ali Louei Monfared *, Sahar Hamoun Navard Pages 92-101
    Background and Aims
    Electromagnetic waves، such as mobile wave and microwave radiation have been used in the contemporary world for many years. Considerably، the rapidly increasing use of mobile phones has led to pay more attention to the possible effects of being exposed to mobile phone radiation on lymphatic organs. This study was conducted to investigate the mentioned effects on mice.
    Materials and Methods
    A total of 30 healthy adult female mice were divided into one control and one exposed group. The treatment group was placed in cages with exposure to electromagnetic waves with a frequency of 915-MHz for 60 consecutive days. At the end of the experiments، total and differentiated white blood cell counts as well as the levels of IgG and IgA were determined. Lymphoid organ weights were recorded and also histological sections were prepared. Results were analyzed by independent t-test (p<0. 05).
    Results
    There was no death in the groups. In the exposed animals significant reduction in the spleen cells population and also follicular size and splenic weights were seen. A decrease in the number of the thymocytes and a reduction in the diameter of lymphoid follicles were observed in the thymus structure. Lymph glands were atrophied، and empty sinuses were seen in the lymphoid follicles. In addition، the number of neutrophils and monocytes as well as the IgA levels increased in the exposed group.
    Conclusion
    Exposure to mobile phone radiation as a stimulator factor may cause histomorphological and morphometrical alterations in the lymphoid organs of the mice.
    Keywords: Electromagnetic radiation, Mobile, Lymphoid organ, Histomorphology, Immunoglobulin, Mice
  • Parviz Molavi *, Niloofar Mikaeili, Somayeh Daneshvar, Mohammad Narimani, Saeid Mehri Pages 102-111
    Background and Aims
    Breast cancer is one of the most common and serious problems in women health in which pain is one of the most obvious manifestations that is influenced by many internal and external factors. Hence, the current study was conducted to determine the role of denial and Alexithymia on pain perception in women with breast cancer.
    Materials and Methods
    This correlational study was conducted on all women with breast cancer who referred to the clinical centers of Namazi Hospital in Shiraz at the second half of 2014. Considering the inclusion criteria like subjects’ age between 18 to 60 and the guidance school education as the minimum level of education, a number of 50 patients with breast cancer were selected by the method of purposive sampling method. The subjects were asked to respond to cancer denial interview, fill out the questionnaires of Alexithymia, and the visual assessment scale of pain individually. The collected data were analyzed by tests of Pearson correlation coefficients and multistage regression.
    Results
    The findings showed that pain is negatively and significantly correlated with denial (P<0/001, r=-0/52) and positively and significantly correlated with Alexithymia (P<0/01, r=0/40) and difficulty in identifying feeling (component of Alexithymia) (P<0/05, r=0/30). Regression analysis results also showed that 43% of the whole variance of pain can be explained by denial and Alexithymia.
    Conclusion
    The results showed the role of denial and Alexithymia on the level of pain perception in women with breast cancer which expresses the importance of psychological factors on the level of pain perception in these patients.
    Keywords: Denial, Alexithymia, Pain perception, Breast cancer
  • Abbas Ahmadi *, Shahrzad Shojazadeh Pages 112-120
    Back ground &
    Aims
    This study was designed to determine the effects of alcohol administration on sperm quality and testicular tissue pathogenesis.
    Materials and Methods
    In this study, 20 male adult mice were divided into two groups as control (saline normal) and test (ethanol 3g/kg BW as 25% V/V). The rats were given by gastric intubation, daily for 45 days and then all the animals were sacrificed and testes were dissected out and underwent histopathological studies. Sperm samples were collected from caudal epididyms in order to evaluate sperm parameters.
    Results
    Percentage of seminiferous tubules with positive TDI, SPI, RI and leydig cells NO/mm2 of connective tissue and sertoli cells NO/tubule significantly decreased in alcoholic group. Light microscopic analysis of sperm parameters demonstrated that sperm motility, viability and count remarkably decreased in the test group in comparison with the controls. Moreover, the percentage of sperms with DNA disintegrity, nuclear immaturity and morphologic immaturity significantly increased in the alcoholic group compared with the control (P<0.05).
    Conclusion
    The results revealed that ethanol damages spermatogenesis and spermiogenesis processes, as well, any decrease in semen quality and testis dysfunction induces fertility problems.
    Keywords: Alcoholism, Testis, Spermatogenesis, Sperm, Mouse
  • Abdolreza Kazemi *, Masoud Rahmati, Majid Hosseinpoor Pages 121-128
    Background and Aims
    Axonal transport is a vital process in nervous system that protects axons and nerve terminals through supplying proteins, lipids and mitochondria and clearing folded proteins to avoid toxicity. Recently it is reported that impairment of motor proteins involved in axonal transport-like dynactin is a common factor in several neurodegenerative disorders such as Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS). However, no study was found to investigate the abnormalities in axonal transport due to decreased physical activity and neuropathic pain.
    Materials and Methods
    Ten adult male Wistar rats in the weight range of 250±30 gr were randomly divided into two groups including healthy control (C) (N=5), ligation group (SNL) (N=5). Over the six weeks, neuropathic pain behavior tests were conducted continually on the groups. In the end of the sixth weeks, change of dynactin gene expression in sciatic nerve measured with real time technique and calculated using the 2-ΔΔCT method.
    Results
    After 6 weeks, neuropathic pain behavior tests showed that pain threshold of thermal hyperalgesia and mechanical allodynia in the SNL group was significantly lower than the control group (p = 0.000). In addition, dynactin gene expression in sciatic nerve ligation group compared to controls decreased significantly (p = 0.001).
    Conclusion
    It seems that neuropathic pain and decreased physical activity is associated with decreased dynactin gene expression in sciatic nerve fiber. According to the physiologic functions of dynactin in neurons, this condition may cause functional disorders in the neural and muscular systems.
    Keywords: Neuropathic pain, Gene expression, Axonal transport, Dynactin
  • Fariba Abbasi *, Farahnaz Noroozinia, Amin Moradi, Sima Oshnoi Pages 129-134
    Background and Aims
    Intra-operative diagnosis of ovarian tumors is mandatory because various types of tumors with different optimal management are seen in ovary. This study was done to determine the accuracy of scrape cytology in intraoperative diagnosis of ovarian tumors.
    Materials and Methods
    In this prospective study, we studied scrape cytology smears of 75 consecutive ovarian tumors received in department of pathology during September 2010 to September 2012. Then, we compared the results with frozen section and permanent section results in each case. Accuracy, sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of both methods were calculated
    Results
    Overall accuracy of scrape cytology was 96% and of frozen section 97.34%. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of scrape cytology were 92.30%, 96.77%, 85.71% and 98.36%, respectively. These figures were 92.30%, 98.38%, 92.30% and 98.38% for frozen section.
    Conclusion
    It seems that scrape cytology can be used as a simple inexpensive method for intraoperative diagnosis of ovarian tumors as complementary or an alternative to frozen section, however, combination of both methods is more reliable.
    Keywords: Frozen section, Intraoperative diagnosis, Ovarian tumors, Scrape cytology
  • Soheila Nazarpour, Masome Simbar *, Fahimeh Ramezani Tehrani Pages 135-147
    During menopause, various physical, psychological, social, economic, and cultural factors can affect the sexual function of post-menopausal women. Among the most important of these factors are hormonal conditions. The present study is a review article conducted to examine the effect of androgens on sexual function in post-menopausal women. In this study, the articles indexed in Pubmed, Science Direct, Iranmedex, EMBASE, Scopus and SID databases were reviewed. A collection of 44 articles related to androgens and sexual function, which were published from 2003 to 2014, were studied. During the stage of menopoause, estrogen withdrawal could lead to variations in female reproductive system that could affect sexual desire and function. The lack of androgens in this period, also, affects sexual desire and function. Androgens affect brain centers and have a significant relationship with the secretion of gonadotropins, desire, and sexual response. Some studies demonstrate a correlation between androgens, including testosterone, and sexual satisfaction and function, but some other studies do not report any correlation. One of the treatments that have been recently attended to in improving women’s sexual function, is the use of androgens. What needs attention, however, is the side effects and dangers of the long-term use of androgens as well as determining the people who would benefit most from this treatment.
    Keywords: Menopause, Sexual function, Androgens
  • Shamsolmoluk Najafi, Nafiseh Esmaeili, Farahnaz Ghasemi, Mahsa Mohammadzadeh, Narges Gholizadeh * Pages 148-155
    Background and Aims
    Pemphigus comprises a group of autoimmune life threading diseases characterized by cutaneous and mucosal blistering. Pemphigus vulgaris (PV) is the most common and important variant. Recent reports have revealed the relatively high incidence of PV in Iran. The onset or aggravation of many human diseases is attributed to oxidative stress and it has been suggested as one of the several factors responsible for etiopathogenesis of pemphigus.The present study was performed to assess the association of serum level of antioxidant enzyme glutathione peroxidase (GPx) and total antioxidant (TAS) and SOD (superoxide desmotas) with pemphigus vulgaris.
    Materials and Methods
    This case-control study evaluated patients referring to Razi Dermatology Hospital in Tehran, Iran from January 2011 to November 2012. Thirty patients with early diagnose of PV, who had never been under treatment were involved in this study as the case group and the control group consisted of 30 age- and sex-matched healthy people in the same center. The diagnosis of PV was confirmed by histopathology and direct immunofluorescence. Serum was collected from subjects for evaluation of glutathione peroxidase and total antioxidant levels and comparison with controls. GPX, TAS and SOD activity was analyzed by spectrophotometry method. Independent samples t -test was applied to compare the means of continuous variables. Statistical analysis was performed using SPSS software. P ≤ 0.001 was considered significant.
    Results
    The mean serum level of glutathione peroxidase and total antioxidants was significantly lower in pemphigus patients. No statistically significant difference was observed between the groups in SOD levels of serum.
    Conclusion
    The results of this study suggest that serum antioxidant level in patients with pemphigus has been changed and also showed that the change of TAS, GPX can have an important role in the Interactions of pemphigus.
    Keywords: Pemphigus vulgaris, Glutathione peroxidase, Total Antioxidant
  • Maryam Toudehrousta, Nematollah Gheibi *, Darioosh Ilghari, Majid Sirati, Sabet Pages 156-165
    Background and Aims
    Fibroblast growth factor receptor type II (FGFR2b) is the essential factor of cellular signal transduction that regulates important biological processes including cell proliferation and differentiation. The inpairment in the signaling of these receptors is associated with several human pathology. Various factors including toxic metals can change the signaling pathways. This study was aimed to investigate the effects of Nickel as the toxic metal on the structure of FGFR2b.
    Materials and Methods
    In this study, by using plasmid pLEICS-01, BL21 bacterial, induction of IPTG, electrophoresis and column containing Ni2+ -NTA the recombinant FGFR2b was expressed and purified. The effects of Ni concentrations under 100 mM on the structure of the protein kinase domain by Spectrofluorometer and Circular dichroism (CD) was studied.Resultas: The nickel concentrations (under 100 mM) do not have a significant impact on the regular secondary structure of the protein. But they show a minor change in natural emission of tryptophan in the tertiary structure.
    Conclusion
    The main structure and stability kinase domain of the fibroblast growth factor receptor type II does not change by nickel.
    Keywords: Fibroblast growth factor receptor, Kinase domain, Nickel, Signaling
  • Mohammad Kazem Tarzamni, Babak Kazemi, Reza Javadrashid, Shirin Jahed Khangah * Pages 166-175
    Background and Aims
    The most common diagnostic modality for pulmonary emboli is CT angiography (CTA). Because of the availability and inexpensiveness, taking an electrocardiogram (ECG) is the first step in patients suspicious to pulmonary emboli. However, ECG does not provide any sensitive or specific manifestations for diagnosis of pulmonary emboli. We aim to evaluate the correlation between severity of pulmonary emboli in CTA and ECG changes.
    Materials and Methods
    In this study, 102 patients diagnosed with massive or submassive pulmonary emboli due to Qanadli index in CTA studies were evaluated. ECG was taking in all patients. There are 35 previously reported pathologic changes in ECG which were all evaluated in these patients. The correlation between ECG findings and pulmonary emboli severity in CTA was evaluated.
    Results
    Massive emboli were present in 56.9% and submassive emboli in 43.1% of cases. In 76.5% of cases, pathologic changes in ECG considering emboli were present. In cases with massive emboli compared to submassive emboli, ECG changes (86.2% vs. 63.6%) and mean pathologic findings in ECG (5.82±2.95 vs. 4.25±2.84) were significantly higher. Prevalence of S1O3T3, S1&SaVL>1.5 mm, ST depression in V1-V3, ST elevation in V1-V3, Negative T wave in V1-V3, Right axis deviation, RVH criteria, P-pulmonale, QR pattern in V1 were significantly higher in massive emboli group.
    Conclusion
    ECG changes and number of pathologic findings were higher in massive emboli group. Most significant changes were negative T and ST depression or elevation in V1-V3 and right heart involvement findings and could predict severity of pulmonary emboli.
    Keywords: Pulmonary emboli, Electrocardiogram, CT angiography