فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و هفتم شماره 2 (اردیبهشت 1395)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هفتم شماره 2 (اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا رستم زاده، کمال خادم وطن* صفحات 91-98
    پیش زمینه و هدف
    در این مطالعه هدف ما بررسی درجه اهمیت بالینی نزول PR بعد از MI در پیش آگهی افراد مبتلا به سکته قلبی حاد می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، اولین نوار قلب تمام بیمارانی که به دلیل سکته قلبی در بیمارستان طالقانی بستری شده بودند، ازنظر افت قطعه PR موردبررسی قرار گرفتند. بر این اساس، بیماران به دو گروه ازنظر افت قطعه PR تقسیم شدند و هر دو گروه را ازنظر عوارض قلبی ناشی از سکته قلبی موردبررسی قراردادیم.
    یافته ها
    در این مطالعه 413 نفر موردبررسی قرار گرفتند که 283 نفر آن ها مرد و 130 نفر آن ها زن بودند. از 283 مردی که وارد مطالعه شدند 12 نفر از مردان و یک نفر از زنان افت قطعه PR داشتند. 325 نفر در گروه STEMI و 88 نفر در گروه NSTEMI قرار گرفتند. ازنظر مدت بستری، بیماران گروه STEMI به طور میانگین 7.26 روز و بیماران گروه NSTEMI 6.75 روز مدت بستری شان بود. اختلاف موجود بین دو گروه ازنظر آماری معنی دار نبود (P>0.05). از 13 نفری که افت قطعه PR داشتند، هفت نفر از آن ها دچار عارضه شدند. همچنین بیماران بدون افت قطعه PR، 48 نفر دچار عارضه شدند که اختلاف بین گروه ها ازنظر آماری معنی دار بود (P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه بین افت قطعه PR و جنسیت، سن، EF، مدت زمان بستری، مقدار CK-MB ارتباط معناداری وجود نداشت درحالی که بین افت قطعه PR و وقوع عوارض قلبی ارتباط معناداری وجود داشت.
    کلیدواژگان: قطعه PR، زمان بستری، عوارض، انفارکتوس قلبی
  • نشمیل دباغیان، کامبیز داوری*، ساکو میرزایی صفحات 99-105
    پیش زمینه و هدف
    آنزیم های بتالاکتامازی، مهم ترین عامل مقاومت به آنتی بیوتیک های خانواده بتالاکتام در میان باکتری های گرم منفی می باشد. امروزه شاهد افزایش روزافزون عفونت های ناشی از آن ها در جهان هستیم. ژن ctx-M9 عامل مقاومت بتالاکتامازی می باشد. لذا هدف از این بررسی تعیین فراوانی ایشریشیاکلی های تولیدکننده ESBL و ارزیابی مولکولی بتالاکتاماز CTX-M9 توسط PCR بود.
    مواد و روش کار
    درمجموع 260 نمونه ادراری از مراکز درمانی شهرستان سنندج جمع آوری شده، پس از کشت بر روی محیط EMB آگار در دمای 37 درجه به مدت 24 ساعت و انجام تست های بیوشمیایی برای تایید از بین 260 نمونه، 100 ایزوله ایشریشیاکلی جداسازی شد. حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش Disk Diffusion و تولید آنزیم های ESBL با استفاده از روش Combined Disk تعیین گردید. درنهایت حضور ژن ctx-M9 با استفاده از پرایمرهای اختصاصی توسط PCR شناسایی شد.
    یافته ها
    میزان مقاومت دارویی سویه های جدا شده نسبت به 11 آنتی بیوتیک به دست آمد. از 100 سویه موردبررسی، با آزمون Combined Disk 27 سویه (27درصد) تولیدکننده آنزیم ESBL بودند. پس از طی پروسه PCR برای شناسایی ژن ctx-M9، از 27 سویه بتالاکتامازهای وسیع الطیف، 10 ایزوله (37درصد) حاوی ژن موردنظر بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع رو به افزایش سویه های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف مورد مطالعه و گزارش های مختلف از سایر کشورها، استفاده از پروتکل درمانی مناسب براساس تعیین الگوی آنتی بیوگرام سویه ها، اکیدا توصیه می شود. نتایج PCR درصد بالای مقاومت بتالاکتامازی را در بین سویه های ایشریشیاکلی نشان می دهد. بنابراین شناسایی ژن ctx-M9 و بررسی میزان شیوع آن می تواند روند تشخیص و درمان بیماران را، سرعت بخشد.
    کلیدواژگان: ایشریشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتام ctx، M9
  • سعید ستاری، حمیدرضا خلخالی، ایرج محبی صفحات 106-113
    پیش زمینه و هدف
    صدا یکی از مهم ترین عوامل آسیب رسان در محیط های صنعتی است به طوری که سبب اختلالات شنوایی و غیرشنوایی می شود. یکی از اثرات مهم غیرشنوایی آن افت عملکرد و کاهش بهره وری در مواجهه با صدا است؛ هدف از این پژوهش بررسی تاثیر مواجهه با ترازهای فشار صوت منتخب در انجام وظایف مهارتی می باشد.
    مواد و روش کار
    برای انجام آزمون های موردنظر در مطالعه ابتدا محیط آزمایشگاهی را آماده نموده و با اجرای نرم افزار مربوطه (gold wave) شدت صوت های 40،60،80 و 100 دسی بل را در جایگاه آزمایش شونده به صورت ثابت ایجاد گردید و از فرد خواسته شد با شروع ایجاد صدا و پس از توقفی 1 الی 2 دقیقه ای آزمون هماهنگی دو دست را انجام دهد. مدت زمان انجام آزمون و تعداد خطاها ثبت و ضبط گردید؛ و پس از انجام این مرحله، مراحل بعدی با تنظیمات مربوط به همان مرحله شروع شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از نظر متوسط طول مدت انجام تست اثر متقابل تراز شدت صوتی و جنسیت رابطه ی معنی داری وجود ندارد (96/0=P) همچنین متوسط طول مدت زمان انجام تست در گروه مردان و زنان تفاوت آماری معنی داری ندارد (51/0=P) و میانگین مدت زمان انجام تست در سطوح مختلف شدت صوت تفاوت معنی داری را نشان می دهد (P<0/001).
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج به دست آمده با افزایش فشار صوت تعداد خطاها نیز افزایش می یابد؛ که با کاهش دقت فرد همراه است.
    کلیدواژگان: صدا، آزمون هماهنگی دو دست، میزان خطا، خطای انسانی
  • محمدحسین، رازقی نژاد، زهرا رضوی روحانی صفحات 114-122
    پیش زمینه و هدف
    هدف از این تحقیق آینده نگر بررسی شیوع و توزیع هیپودونشیا در سیستم دندانی دائمی نمونه ای از جمعیت آذربایجان ایران، مراجعه کننده به بخش خصوصی و دولتی در سال 1393 جهت درمان های دندانپزشکی و ارتودنسی و بررسی رابطه هیپودونشیا با انواع مال اکلوژن های کلاس I، II و III بود.
    مواد و روش ها
    از رادیوگرافی پانورامیک به همراه معاینه بالینی 2480 بیمار 934 مذکر (37.6 درصد) و 1596 مونث (62.4 درصد) بین سنین 20-10 سال استفاده شد و بیماران بر اساس نیمرخ، میزان اورجت و رابطه مولری به سه گروه مال اکلوژنی کلاس I، II و III تقسیم بندی شدند.
    نتایج
    شیوع هیپودونشیا در جهت موردمطالعه 5.4 درصد (2/5 درصد برای پسران و 5.3 درصد برای دختران) و میانگین تعداد دندان های غایب برای هر فرد 02/2 (06/2 برای دختران و 96/1 برای پسران) بود. شایع ترین دندان های غایب به ترتیب ثنایای جانبی ماگزیلا (36.6 درصد)، پرمولرهای دوم مندیبل (25 درصد)، ثنایای مرکزی مندیبل (14.3 درصد) و پرمولرهای دوم ماگزیلا (11.8 درصد) بود. شیوع هیپودونشیا در گروه مال اکلوژن کلاس I بیشتر از سایر گروه ها بود.
    نتیجه گیری
    شیوع هیپودونشیا در دختران کمی بیش از پسران و در گروه کلاس I بیش از گروه های کلاس II و III بود که البته این اختلاف معنی دار نبود (p>0.05). شانس غیبت هم زمان و متقارن در گروه مال اکلوژنی کلاس I بیش از سایر گروه ها بود و این اختلاف معنی دار بود. (p=0)
    کلیدواژگان: هیپودونشیا، مال اکلوژن، آذربایجان
  • مرجان شیخ الاسلامی، حسن جوادزادگان، مهرزاد حاجعلیلو، سید صدرالدین راثی هاشمی، لیلا قدکچی، علیرضا خبازی صفحات 123-129
    پیش زمینه و هدف
    نفریت لوپوسی یکی از تظاهرات شایع و شدید بیماری لوپوس اریتماتوس سیستمیک است که می تواند منجر به نارسایی کلیه و حتی مرگ بیمار گردد. حداقل 30-20درصد از موارد نفریت لوپوسی پرولیفراتیو به درمان استاندارد پاسخ نمی دهند. برای درمان این بیماران روش های مختلفی پیشنهادشده ولی در مورد هیچ کدام از آن ها توافق عمومی وجود ندارد. هدف از این مطالعه بررسی نتایج درمان با سیکلوسپورین در درمان نفریت لوپوسی پرولیفراتیو مقاوم به درمان است.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه گذشته نگر بیماران مبتلا به نفریت لوپوسی پرولیفراتیو مقاوم به درمان استاندارد که تحت درمان با سیکلوسپورین قرار گرفته بودند، بررسی شدند. این بیماران ازنظر رمیسیون کلیه، کراتینین سرم، میزان پروتئین اوری، عوارض جانبی درمان، مورتالیتی و فعالیت بیماری موردمطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    25 بیمار مبتلا به نفریت لوپوسی تحت درمان با سیکلوسپورین با میانگین سنی 9/6±30 شامل 5 مرد (20درصد) و 20 زن (80درصد) موردبررسی قرار گرفتند. میزان پروتئین اوری بعد از درمان کاهش معنی داری پیدا کرد (001/0>P). سطح کراتینین سرم در طی درمان با سیکلوسپورین تغییر معنی داری پیدا نکرد. رمیسیون کامل کلیوی در 60درصد و نسبی در 32درصد بیماران ایجاد شد. در طول پیگیری دوز پردنیزولون از 3/26 میلی گرم در روز به 8/6 میلی گرم در روز کاهش یافت. شایع ترین عارضه دارو عوارض گوارشی بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته ای مطالعه ما سیکلوسپورین در درمان نفریت لوپوسی پرولیفراتیو مقاوم به درمان موثر است.
    کلیدواژگان: نفریت لوپوسی پرولیفراتیو، سیکلوسپورین، مقاوم به درمان، response
  • سرور خلیلی صدقیانی، حسین تاجیک، جواد علی اکبرلو صفحات 130-139
    پیش زمینه و هدف
    با افزایش مصرف غذاهای آماده نگهداری شده در یخچال به منظور حفظ خصوصیات حسی، فرآوری های کمتری بر روی آن ها انجام می گیرد، که این می تواند منجر به ظهور خطرات میکروبی شود. در بین باکتری های با منشا غذایی لیستریا مونوسیتوژنز ازنظر سلامت عمومی حائز اهمیت می باشد و منجر به بیماری و حتی مرگ در افراد مسن، باردار و دارای ضعف سیستم ایمنی می شود. باکتری های اسیدلاکتیک به دلیل اینکه برای انسان بی خطر هستند به عنوان کنترل زیستی در مواد غذایی مطرح اند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیل در کنترل رشد لیستریامونوسیتوژنز می باشد.
    مواد و روش کار
    65 نمونه گوشت از کشتارگاه ارومیه تهیه شد. سویه های جداشده ابتدا با روش های فنوتیپی(مورفولوژی، رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز) مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور شناسایی دقیق تر از تست تخمیر قندها و روش مولکولی نیز استفاده گردید. سپس خاصیت ضدباکتریایی آن ها برعلیه لیستریا مونوسیتوژنز با دو روش چاهک و نقطه گذاری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    6 سویه از باکتری های اسیدلاکتیک به روش مولکولی شناسایی شدند،که در تست های ضدباکتریایی اثر خوبی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز نشان دادند.
    بحث و نتیجه گیری
    لاکتوباسیل ها به طور طبیعی در اغلب مواد غذایی وجود دارند و از زمان های قدیم به عنوان نگه دارنده های طبیعی در مواد غذایی مطرح بودند. نتایج نشان داد که می توان از لاکتوباسیل ها به عنوان یک عامل زیستی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گوشت، لاکتوباسیل، PCR، خاصیت ضدباکتریایی، لیستریا مونوسیتوژنز
  • ربابه قهرمانی، حمدالله شریفی صفحات 140-147
    پیش زمینه و هدف
    خطاهای پزشکی یکی از چالش های مهم تهدید کنده نظام سلامت در تمامی کشورها است. از شایع ترین خطاهای پزشکی شناخته شده می توان به خطاهای دارویی اشاره کرد که نتیجه طبیعی و اولیه آن افزایش مدت بستری بیمار در بیمارستان، افزایش هزینه ها و گاهی آسیب شدید و حتی مرگ بیمارمی باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده و جامعه پژوهشی شامل پرستاران شاغل در یک بیمارستان سطح 2 دانشگاهی می باشد که نمونه گیری به صورت تصادفی، در بخش های جراحی، اطفال و داخلی انجام شده است. روش مطالعه به صورت مشاهده ی مستقیم نحوه ی تهیه، آماده سازی و تزریق داروها به بیماران، توسط پرستاران در بخش های بستری بوده، ابزار گردآوری اطلاعات به شکل چک لیست و تجزیه وتحلیل آن ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار spss بوده است.
    یافته ها
    در این تحقیق به طورکلی 232 تزریق ثبت شد که 135 مورد خطای داروئی دیده شد. در حدود (7/63درصد) خطاها مربوط به خطا در مرحله تزریق و (30/36درصد) خطا مربوط به روش تهیه می باشد. بیشترین مورد علل خطاهای دارویی مربوط به سرعت انفوزیون دارو (96/22درصد) و سپس اشتباه در مقدار داروی تزریقی وعدم رقیق کردن دارو با حجم مناسب حلال (04/17درصد) بود که مهم ترین علل بروز آن مرتبط با سن پرستار و نوع بخش آنان بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    دلایل عمده ی شیوع خطاهای دارویی مربوط به مرحله تزریق بوده و با نوع بخش (p=0/02) و سن (p=0/0) پرستاران ارتباط مستقیم دارد. اگرچه بیشتر این خطاها جزئی بوده و ممکن است موجب آسیب بیمار نشود اما به هرحال اشتباهات دارویی نشان دهنده کیفیت کار پرسنل می باشد و خطاهایی که در این تحقیق نشان داده شد مطرح کننده نیاز پرسنل پرستاری به برنامه های بازآموزی و آموزش مداوم می باشد.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، داروهای تزریقی، بیمارستان، پرستار، ایمنی بیمار
  • شهریار صانع، علیرضا ماهوری*، محمد امین ولیزاد حسنلویی، نازلی کرمی، رویا پورمحمد صفحات 148-154
    پیش زمینه و هدف
    اگرچه مخدر اینتراتکال برای بی دردی بعد از عمل جراحی سزارین موثر واقع می شود، ولی خارش به عنوان یکی از عوارض شایع که موجب نارضایتی بیماران می شود، باقی مانده است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر اندانسترون بر روی پیشگیری و یا درمان خارش ناشی از تزریق فنتانیل اینتراتکال انجام گرفت. تاثیر انداتسترون برای جلوگیری از خارش قبلا نیز بررسی شده است، ولی نتایج قطعی به دست نیامده است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 110 زن حامله که تحت عمل جراحی سزارین با بی حسی اسپاینال با 10 میلی گرم مارکائین و 25 میکروگرم فنتانیل اینتراتکال قرار گرفته بودند. بلافاصله بعد از بستن بند ناف به صورت دو سو کور در یک گروه (گروه مطالعه) 4 میلی گرم اندانسترون وریدی و در گروه دیگر (گروه کنترل) سالین وریدی تزریق گردید. میزان بروز و شدت خارش، تهوع و استفراغ و لرز حین و بعد از عمل در هر دو گروه ارزیابی شد.
    یافته ها
    40 درصد زنان حامله در گروه کنترل و 6/23 درصد در گروه اندانسترون حین عمل خارش داشتند P= 0.04)). میزان بروز خارش بعد از عمل به ترتیب 2/38 و 8/21 درصد بیماران در گروه دارونما و اندانسترون اندازه گیری شد P=0.04)). بیماران دریافت کننده اندانسترون تهوع و استفراغ کمتری را نسبت به گروه دارونما داشتند p=0.01)). میزان بروز لرز بین دو گروه متفاوت نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که اندانسترون پیشگیرانه می تواند بروز خارش، تهوع و استفراغ حین و بعد از عمل ناشی از استفاده فنتانیل به همراه مارکائین اینتراتکال کاهش دهد.
    کلیدواژگان: خارش، مخدر اینتراتکال، اندانسترون، بیهوشی اسپاینال
  • مرسده نوروزی*، فرزانه میکائیلی، علی عیسی زادگان صفحات 155-166
    پیش زمینه و هدف
    اضطراب اجتماعی اختلالی رایج است و با اختلالات دیگر همایندی بالایی دارد. هدف این پژوهش، شیوع شناسی اضطراب اجتماعی دانشجویان است.
    مواد و روش کار
    طرح این پژوهش طرح توصیفی-زمینه یابی است. جامعه ی آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 1393-1394 است.تعداد 960 دانشجو از طریق نمونه گیری خوشه ایبرای این پژوهش انتخاب شدند. شرکت کننده ها به پرسش نامه های ویژگی های دموگرافیک، ترس از ارزیابی منفی و اضطراب تعامل اجتماعی پاسخ دادند. داده ها بر اساس نمرات بالاتر از نقاط برش پرسش نامه ها ارزیابی شد تا بتوان شیوع اضطراب اجتماعی و ویژگی های مرتبط با آن را بررسی نمود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 5.2درصد از دانشجویان اضطراب اجتماعی دارند .شیوع اختلال اضطراب اجتماعی در دختران بیشتر از پسران دانشجو بوده است. میزان اضطراب اجتماعی در دختران و پسران به ترتیب 5.5 درصد و 4.7 درصد بود و سطوح اضطراب اجتماعی در گروه دختران و گروه پسران باهم متفاوت بود. دانشجویان کارشناسی اضطراب اجتماعی بیشتری در مقایسه با دانشجویان کارشناسی ارشد داشتن. در دانشجویان دکتری اضطراب اجتماعی مشاهده نشد. شیوع اختلال اضطراب اجتماعی در دانشجویان بومی و غیربومی باهم تفاوتی نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش شیوع اضطراب اجتماعی در دانشجویان را مشخص کرده است. یافته های این پژوهش همسو با نتایج پژوهش های دیگر ازلحاظ شیوع اضطراب اجتماعی و ویژگی های جمعیت شناختی- دموگرافیک بود.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، ترس از ارزیابی منفی، اضطراب تعامل اجتماعی، دانشجو، شیوع
  • لیلا مقتدر*، بهمن اکبری، مطهره حقگو سیاهگورابی صفحات 167-177
    پیش زمینه و هدف
    اختلال اتیسم که در IV DSM- از اختلالات فراگیر رشدی دوران کودکی به شمار می آمد، در DSM-5 با عنوان اختلال طیف درخودماندگی و جزو اختلالات رشد عصبی دسته بندی شده است. پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر روان درمانی حمایتی و آموزشی گروهی بر اضطراب، افسردگی، استرس و کیفیت زندگی مادران کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم صورت گرفته است.
    مواد و روش کار
    پژوهش فوق با روش نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه پژوهش کلیه مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم مراجع به مرکز سرپایی روان پزشکی کودک و نوجوان مرکز آموزشی درمانی شفا رشت در 6 ماهه دوم سال 1392 و نمونه ها شامل 20 نفر از مادران کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم بودند که نمره اضطراب و افسردگی آن ها بالاتر از نقطه برش بود. آزمودنی ها در مرحله اول به روش نمونه گیری در دسترس (هدفمند) انتخاب شدند و بعد به صورت تصادفی در دو گروه 10 نفره کنترل و آزمایش قرار گرفتند. پیش آزمون شامل پرسشنامه های اضطراب بک، افسردگی بک، سیاهه تنیدگی والدینی (PSI) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHO QOL-BREF) بود که بر روی هر دو گروه اجرا شد سپس برنامه روان درمانی حمایتی و آموزش گروهی، طی شش هفته، هر هفته یک جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمون اجرا شد. نتایج با تحلیل کوواریانس بررسی شد.
    نتایج
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که برنامه روان درمانی حمایتی و آموزشی گروهی توانست نمره اضطراب، افسردگی، استرس را در گروه آزمون به طور معنی داری کاهش داده و کیفیت زندگی شان را ارتقاء بخشد. درحالی که هیچ تغییر معنی داری در گروه کنترل مشاهده نشد (P<0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تاکید بر این نوع مداخلات درمانی توسط نظام سلامت کشور می تواند تاثیر قابل توجهی بر این وجوه از سلامت روان بیماران مذکور داشته باشد.
    کلیدواژگان: روان درمانی حمایتی و آموزشی، اختلالات طیف اتیسم، اضطراب، افسردگی، استرس، کیفیت زندگی
|
  • Alireza Rostamzadeh, Kamal Khademvatani* Pages 91-98
    Background and Aims
    The aim of this study was to determine the clinical importance of PR segment depression after MI in prognosis of patients with acute myocardial infarction.
    Materials and Methods
    This descriptive analysis study was conducted on 413 patients (283 patients were men and 130 women). The first ECG of all myocardial infarction patients was checked to determine PR segment depression. All patients were divided into two groups according to PR segment depression and then both groups were examined for cardiac complications.
    Results
    Accordingly, 12 men and 1 woman had PR segment depression. 325 patients had STEMI and 88 patients had non-STEMI. The average length of stay in patients with STEMI and non-STEMI was 7.26 and 6.75 days, respectively. There was no correlation between the kind of MI and length of stay (P>0.05). Cardiac complications were seen in 7 patients with PR segment depression and not observed in 48 patients. There was significant correlation between cardiac complications and PR segment depression (P
    Conclusion
    There were no significant correlation between PR segment depression and sex, age, EF, length of stay and CK-MB level. But there was a significant correlation with cardiac complications.
    Keywords: PR segment, Length of stay, Complications, Myocardial infarction
  • Nashmil Dabaghian, Kambiz Davari *, Sako Mirzaei Pages 99-105
    Background and Aims
    β-lactamase enzymes, the most important factor to antibiotic resistance among Gram-negative bacteria, is of beta-lactam family. Today, we experience increasing infection in the world and this is one of the emerging health problems in the world. CTX-M9 is a beta-lactamase resistance gene. The aim of this study was to determine the prevalence of ESBL producing Escherichia and molecular evaluation of CTX-M9 β-lactamase was amplified by PCR.
    Materials and Methods
    In a series 270 urine samples were collected from medical centers in the city of Sanandaj, the EMB-agar medium at 37 ° C for 24 hours and biochemical tests to confirm the 270 samples, 100 isolates of Escherichia coli was isolated. Antibiotic susceptibility using disk diffusion and ESBL enzymes were determined using the combined disk. The presence of CTX-M9 using specific primers was detected by PCR method.
    Results
    The drug-resistance of isolates to11 antibiotics was obtained. 27 (27%) ESBLs producing strains were detected by using combined disc method on 100 strains. PCR used for the detection of CTX-M-9 gene showed that 10 (34%) out of 27 isolates contained such gene.
    Conclusion
    The rate of ESBLs producing strains in the present study and various reports from other countries is highly increasing, therefore, using an appropriate treatment protocol based on the antibiogram pattern of the strains is highly recommended. The results of PCR showed a high percentage of β-lactamase resistant E. coli strains. So identification of ctx-M9 genes and Prevalence of this Genes can accelerate diagnosing and treatment of patients.
    Keywords: Escherichia coli, Antibiotic resistance, Ctx, M9 beta, lactam
  • Saeid Sattari, Hamid Reza Khalkhali, Iraj Mohebbi Pages 106-113
    Background and Aims
    Noise is one of the most important harmful elements in industrial environments causing auditory and non-auditory disorders. One of the non-auditory effects of noise is reducing efficiency and production quality. The aim of the present study was to survey the effects of exposure on selected sound pressure levels in performing skill tasks.
    Materials and Methods
    In the laboratory environment, Gold Wave was used to create sound pressure levels of 40, 60, 80 and 100 dB, respectively. The participating subjects in the study were requested to carry out the test of Two-Hand Coordination with starting the noise and after 1 to 2 minutes pause. The testing time and number of errors were registered and recorded.
    Result
    The results revealed that there was no significant correlation between the interaction of sound pressure level and gender in the testing time (P=0.96%). The findings also showed that the mean of testing time had no statistical significance for males and females (p=0.51%). However, a significant difference was observed by the average of the testing time in sound pressure of different levels (P
    Conclusion
    Noise is an effective factor on accuracy and speed of skill tasks performance. Increasing sound pressure leads to higher error rates in performing skill tasks.
    Keywords: Noise, Test of Two, Hand Coordination, Human error
  • Mohammad Hossein Razeghinejad, Zahra Razavi Rohani Pages 114-122
    Background and Aims
    The aim of this prospective study was to assess the prevalence and distribution of hypodontia in the permanent dentition in a sample of Azerbaijan population (Iran) conferring to private and public clinics for orthodontic and dental treatment and to investigate the relationship of hypodontia with class I, II and III malocclusions in 2014.
    Materials and Methods
    Panoramic radiographs with clinical examination of 2480 patients (934 males (37.6%) and 1596 females (62.4%)) with chronological age between (10-20) years were used, and the patients were divided into three groups of malocclusions class I, II and III according to the profile, amount of overjet and molar relationship.
    Results
    The prevalence of hypodontia in the inspected population was 5.4% (5.2% for males and 5.3% for females). The average number of the congenitally missing teeth per patient was 2.02 (2.06 females and 1.96 for males). The most common congenitally missing teeth were upper lateral incisors (36.6%), mandibular second premolars (25%), central incisors (14.3%) and maxillary second premolars (11.8%) respectively. Hypodontia was more common in class I malocclusion than the other groups.
    Conclusion
    The prevalence of hypodontia in girls was higher than boys and in class I malocclusion was more prevalent than class II and III groups that these differences were not significant (p>0.05). The chance of symmetrical hypodontia was higher in class I malocclusion than other groups that was significant (p=0).
    Keywords: Hypodontia, Malocclusion, Azerbaijan
  • Marjan Sheikholeslami, Hassan Javadzadegan, Mehrzad Hajialilo, Seyyed Sadredin Rasi Hashemi, Leila Gadakchi, Alireza Khabbazi Pages 123-129
    Background and Aims
    Systemic lupus erythematosus (SLE) is a chronic autoimmune disease characterized by various autoantibodies formation and immune complex deposition in various organs. Lupus nephritis is a common and severe manifestation of SLE that can lead to end stage renal disease and death. The aim of this study was to evaluate the long-term efficacy of cyclosporine A in the treatment of resistant proliferative lupus nephritis.
    Materials and Methods
    In a retrospective study, patients with proliferative lupus nephritis that were resistant to treatment with mycophenolate mofetil and/or cyclophosphamide and was treated with cyclosporine A were entered to the study. They were evaluated according to the remission of the renal disease, SLE disease activity index, occurrence of end stage renal disease, mortality and side effects of treatment.
    Results
    Twenty-five patients with biopsy proven proliferative lupus nephritis with mean age of 30±6.9 years including 5 men (20%) and 20 women (80%) were studied. The follow up duration was 27.1±17.6 months. Proteinuria was decreased significantly during the treatment with CSA (p
    Conclusion
    According to results of our study, CSA is effective in the treatment of proliferative lupus nephritis.
    Keywords: proliferative lupus nephritis, cyclosporine A, systemic lupus erythematosus, response
  • Surur Khalili Sadagiani, Hossein Tajik, Javad Aliakbarlu Pages 130-139
    Background and Aims
    Increasing consumption of ready to eat foods which usually receive low heating process can cause the emergence of microbial hazards. Listeria monocytogenes is one of the most dangerous foodborne bacteria which can result in disease and death in old, pregnant and immunosuppressed individuals. Lactobacilli are naturally present in most foods. Since ancient times, they were regarded as natural preservatives in food. The aim of this study was to evaluate the biochemical and molecular characterization of Lactobacillus isolates and investigate their antibacterial effects on Listeria monocytogenes
    Materials and Methods
    Sixty five meat samples were obtained from slaughter house in Urmia city. First, isolated bacteria were evaluated using phenotypic methods (morphology, Gram stain and catalase test). Then, polymerase chain reaction (PCR) and sugar fermentation tests were used. Finally, their antibacterial properties against Listeria monocytogenes were tested by two methods (agar wells diffusion and spot on plate).
    Results
    Six strains of lactobacilli were identified using PCR. The antibacterial tests showed moderate effects of lactobacilli on Listeria monocytogenes growth.
    Conclusion
    The results indicated that lacobacilli can be used as a biocontrol agent to inhibit of Listeria monocytogenes growth.
    Keywords: Lactobacillus, Meat, Polymerase chain reaction, Antibacterial, Listeria monocytogenes
  • Robabeh Gahremani, Hamdollah Sharifi Pages 140-147
    Background and Aims
    Medical errors are one of the major challenges threatening the health system in all countries. The most common medical errors are medication errors (especially drugs) and the first natural result of medication errors is increasing patient’s length of stay in hospital, raised treatment costs, and sometimes severe damage and even death.
    Materials and Methods
    This descriptive study was conducted on nurses working in a second-level university hospital selected from general surgery, pediatrics and internal wards by random sampling method. Study method included direct observation of the preparation and the administration of intravenous drugs by nurses in the inpatient sections. The data were collected using check lists and analysis was done using descriptive statistics and SPSS software.
    Results
    In this study, the overall 232 intravenous injections was registered that medication errors were found in135. About 63.7% errors were related to errors in intravenous injection phase and 36.30% of the errors were related to the procurement procedure. The most common causes of medication errors were related to drug infusion rate 22.96% and then mistake in the amount of injection and diluting the drug with the appropriate volume of solvent 17.04%. The most important underlying causes were related to the age of nurses and their section.
    Conclusion
    Analysis of the data indicates that the main reasons for the prevalence of medication errors are directly linked to the injections and the type of section (p = 0.02) and nurses’ age (p = 0.0). Although most of these errors are minor and may not cause patient injury, medication errors represent quality of personnel. So the errors in this study suggest the need for retraining and continuing education programs for nursing staff.
    Keywords: Medication errors, Injectable drugs, Hospital, Nurse, Patient safety
  • Shahryar Sane, Alireza Mahoori*, Mohammad Amin Valizad Hasanloei, Nazli Karami, Roya Poormohammad Pages 148-154
    Background and Aims
    Although intraspinal opioid has been presented to be effective in providing analgesia after cesarean delivery, pruritus as a side-effect remains a common cause of dissatisfaction. We undertook a study to assess the efficacy of ondansetron for treatment or prophylaxis of intrathecal fentanyl-induced pruritus. The role of ondansetron has been studied in preventing pruritus but the results have been contradictory.
    Materials and Methods
    We randomized 110 patients undergoing elective cesarean section using spinal anesthesia with Marcaine 10 mg plus fentanyl 25 µg and into a double-blinded trial to receive ondansetron 4 mg (study group) or placebo (control or placebo group) after clamping of umbilical cord. Intra and post-operative itching, nausea and vomiting, and shivering in the recovery room were registered.
    Results
    Forty percent of the patients in the placebo group and 23.6% in the ondansetron group had itching intraoperative (P=0.04). The incidence of post-operative itching was 38.2%, 21.8% in placebo and ondansetron groups, respectively (P=0.04). The patients reported less intra and post-operative nausea and vomiting in the ondansetron group than in the placebo group (P=0.01). There was no difference in the incidence of shivering between two groups.
    Conclusion
    This study showed that the prophylactic ondansetron reduced itching, nausea and vomiting intra and postoperative caused by intrathecal fentanyl with marcaine
    Keywords: Itching, Intrathecal opioid, Ondansetron, Spinal anesthesia
  • Mercedeh Norouzi *, Farzaneh Michaeli Manee, Ali Issazadegan Pages 155-166
    Background and Aims
    Social anxiety is a common disorder and has a high comorbidity with other disorders. This study aimed to examine the prevalence of social anxiety among Iranian students (N=960).
    Materials and Methods
    The design of this survey was descriptive. The population included all students of Urmia University in the academic year 2014-2015. The number of 960 students was selected through cluster sampling. The participants answered questionnaires on demographic characteristics, fear of negative evaluation, and social interaction anxiety scale. The data were evaluated on the basis of scores located above the cut-off points to examine the prevalence of social anxiety and its associated characteristics as well.
    Results
    The results showed that 5.2% of students suffered social anxiety. The prevalence of social anxiety in female and male students was determined as 5.5% and 4.7%, respectively. The data analysis showed that female and male students were significantly different in terms of level of social anxiety. In addition, undergraduate students had more social anxiety than graduate students and this difference was also statistically significant. There was no sign of social anxiety among doctoral students. The prevalence of social anxiety was not significantly different between native and nonnative students.
    Conclusion
    The results of this study were consistent with the results of other studies in terms of the prevalence of social anxiety and socio-demographic characteristics of the studied population.
    Keywords: Social anxiety, Prevalence, Self, report, University student, Fear of negative evaluation, Social interaction anxiety
  • Leila Moghtader *, Bahman Akbari, Motahare Haghgoo Siahgurabi Pages 167-177
    Background and Aims
    Autism is considered as pervasive developmental disorders of childhood in DSM- IV, and it is a neural developmental disorder in DSM-5. This study aimed to investigate the effect of group supportive and training psychotherapy on anxiety, depression, stress and quality of life in mothers of children with autism spectrum disorders.
    Materials and Methods
    The current study was performed by semi-experimental method with pretest, posttest. The study population consisted of all mothers of children with autism admitted to Shafa Child and Adolescent Psychiatry Hospital and Outpatient Clinic in Rasht in the second 6-months of 2013. The sample included 20 mothers of children with autism spectrum disorder that their anxiety and depression scores were above the cut point. In the first stage, the participants were selected by available sampling method (targeted) and then randomly divided into two groups. Pretest consisted of questionnaire such as Beck Anxiety, Beck Depression, parental stress inventory (PSI), and the World Health Organization Quality of Life (WHO QOL-BREF) in both groups. Then, supportive psychotherapy and group training programs were conducted during six weeks each week a 90-minute session for the experimental group. The results were analyzed by covariance.
    Results
    It was revealed that supportive psychotherapy and group training programs reduced the value of anxiety, depression, and stress in the test group significantly and improved their quality of life, while there was no significant change in the control group (P
    Conclusion
    It seems that the emphasis on this type of therapeutic interventions by the health care system can have a significant impact on these aspects of mentioned patients’ mental health.
    Keywords: Supportive, training psychotherapy, Autism spectrum disorders, Anxiety, Depression, Stress, Quality of life