فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و هفتم شماره 4 (تیر 1395)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هفتم شماره 4 (تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی محمدی محمدی، بهزاد منصوری، کتایون چقاکبودی، بهزاد برادران * صفحات 257-265
    پیش زمینه و هدف
    سرطان یک بیماری مهلک با آمار مرگ ومیر بالاست که درگیری های روانی و اقتصادی زیادی به دنبال دارد. استفاده از ترکیبات گیاهان دارویی القاکننده آپوپتوز از روش های درمان سرطان محسوب می گردند، لذا مطالعه بر روی گیاهان، جهت تولید داروهای ضد سرطانی جدید از فعالیت های تحقیقاتی مهم در دنیا می باشد. در مطالعه ی حاضر برای اولین بار اثرات سایتوتوکسیک و آپوپتوتیک عصاره گیاه عاقرقرحا در سلول های سرطانی KB مطالعه شد.
    مواد و روش کار
    برای بررسی اثرات سایتوتوکسیک عصاره گیاه عاقرقرحا تست MTT انجام گرفت. در مرحله ی بعد بررسی نوع مرگ سلولی و القا آپوپتوز با DNA Fragmentation و تست TUNEL بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه عاقرقرحا به طور معنی داری سلول های سرطانی را از بین برد. با تست DNA Fragmentation و تست TUNEL شکسته شدن DNA که از خصوصیات مهم آپوپتوز است، در سلول های تیمار شده با عصاره گیاه عاقرقرحا نشان داده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعات نشان داد که عصاره گیاه عاقرقرحا باعث القا آپوپتوز در سلول های KB شده و ممکن است این عصاره در درمان سرطان مفید باشد.
    کلیدواژگان: عاقرقرحا، آپوپتوزیس، سایتوتوکسیک، KB
  • نویده میرزاخانی، امیرعباس فرشید *، اسماعیل تمدن فرد، مهدی ایمانی صفحات 266-276
    پیش زمینه و هدف
    سیستم استرس اکسیداتیو نقش بسیار مهمی در عملکرد اعصاب محیطی آسیب دیده ایفاء می نماید. در این مطالعه اثر ان-استیل سیستین بر عملکرد، شاخص بیوشیمیایی و فوق ریزبینی عصب سیاتیک له شده تجربی بررسی شده است.
    مواد و روش کار
    تعداد 60 سر موش صحرایی به 5 گروه 12 تایی تقسیم شدند. عصب سیاتیک چپ با استفاده از پنس خون بند کوچک برای مدت 60 ثانیه له شد. تزریق داخل صفاقی ان-استیل سیستئین در مقادیر 10 و 40 میلی گرم/کیلوگرم برای مدت 15 روز متوالی انجام شد. بهبود عملکرد عصب سیاتیک با استفاده از شاخص عملکرد عصب سیاتیک ارزیابی شد. مقدار مالون دی آلدئید و فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز در عصب سیاتیک اندازه گیری شد. مقاطع بافتی برای بررسی میکروسکوپ الکترونی تهیه شدند.
    یافته ها
    ان-استیل سیستئین سبب تسریع در بهبودی عملکردی عصب سیاتیک شد. مقدار افزایش یافته مالون دی آلدئید و فعالیت کاهش یافته سوپر اکسید دیسموتاز در بافت عصب سیاتیک با ان-استیل سیستئین اصلاح گردید. نازک شدن غلاف میلین، تو هم رفتگی غلاف میلین، تشکیل حباب (bleb formation) و تشکیل واکوئل در آکسوپلاسم ناشی از له شدگی عصب سیاتیک با ان-استیل سیستئین بهبود یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان دادند که ان-استیل سیستئین موجب تسریع بهبود عملکرد عصب سیاتیک له شده گردید. در این عملکرد، ممکن است خاصیت آنتی اکسیدانتی آن دخالت داشته باشد. همچنین، ان-استیل سیستئین اثر محافظت عصبی را با کاهش تغییرات غلاف میلین و آکسوپلاسم ایجاد نمود.
    کلیدواژگان: ان، استیل سیستئین، عصب سیاتیک، استرس اکسیداتیو، موش صحرایی
  • شاه صنم غیبی، یلدا صنیعی *، زهرا کوسه لو، زهرا صاحب الزمانی، لیلا زارعی، امینه کوسه لو، حجت ناصری، تینا مومنی صفحات 277-287
    پیش زمینه و هدف
    بیماری کبد چرب غیرالکلی تظاهر کبدی سندرم متابولیک می باشد که شایع ترین بیماری مزمن کبدی در دنیای غرب با شیوع 20 تا 30 درصد است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات رژیم غذایی ماه مبارک رمضان بر کبد چرب، شاخص های متابولیک و شاخص توده بدنی در زنان چاق مبتلا به کبد چرب توام با سندرم متابولیک انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی و توصیفی - تحلیلی بر روی 250 زن دارای اضافه وزن و چاق مراجعه کننده به مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت. بعد از اخذ رضایت کتبی، معاینات، سونوگرافی و آزمایش های مرتبط با سندرم متابولیک در این افراد قبل و بعد از ماه رمضان انجام و مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل داده ها با آزمون آماری t زوجی، ویلکاکسون و کای اسکور انجام شد.
    یافته ها
    از 250 بانوی موردمطالعه، داده های مربوط به 37 زن مبتلا به بیماری کبد چرب توام با سندرم متابولیک که در طول ماه رمضان روزه گرفته بودند موردبررسی قرار گرفتند. تغییرات شدت کبد چرب در این زنان بعد از ماه رمضان معنی دار نبود. میانگین کلسترول و LDL بعد از روزه داری در ماه رمضان کاهش معنی داری را نشان داد. میزان HDL- کلسترول، نسبت دور کمر به دور باسن و انسولین پس از روزه داری به طور معنی داری افزایش یافتند. تغییرات وزن، نمایه توده بدن، محیط دور کمر، محیط دور باسن و میانگین تری گلیسرید و قند خون ناشتا در این افراد معنی دار نبودند.
    بحث و نتیجه گیری
    رژیم غذایی ماه مبارک رمضان باعث کاهش کلسترول و LDL و افزایش HDL سرم گردیده که بیانگر تاثیر مثبت روزه داری بر سندرم متابولیک می باشد.
    کلیدواژگان: ماه رمضان، سندرم متابولیک، کبد چرب، اضافه وزن، چاقی
  • اسماعیل عبدی سروه، اصغر توفیقی، فیروز قادری پاکدل *، مصطفی ااشرفی اوصالو صفحات 288-300
    پیش زمینه و هدف
    افزایش شیوع بیماری های تحلیل برنده عصبی ازجمله پارکینسون، به دنبال مشکلات مربوط به درمان دارویی آن ها موجب تغییر نگرش نسبت به پیشگیری و درمان این بیماری ها شده است. تمرین درمانی به طور محدود برای کاهش عوارض بیماری پارکینسون استفاده می شود ولی مکانیسم و الگوی مناسب تمرین برای تغییر قدرت عضلانی مشخص نشده است. این تحقیق برای بررسی تغییرات قدرت عضلانی در حیوانات مدل پارکینسونی اجرا شده است.
    مواد و روش کار
    54 سر موش نر نژاد ویستار در 9 گروه کنترل دست نخورده، شاهد کنترل، شاهد استقامتی، شاهد مقاومتی، شاهد ترکیبی، کنترل پارکینسونی، پارکینسونی استقامتی، پارکینسونی مقاومتی و پارکینسونی هم زمان تقسیم و به جز گروه کنترل دست نخورده و شاهد دست نخورده، بقیه حیوانات تمرین های موردنظر را طی کردند. قدرت عضلانی بر اساس مدت نگهداری وزنه های استانداردشده قبل و بعد از تمرین استخراج و با استفاده از آزمون آماری واریانس، داده های حاصل مورد آنالیز قرار گرفت. مدل پارکینسونی توسط تزریق ماده 6-هیدروکسی دوپامین در جسم سیاه ایجاد و با روش های بافت شناسی تایید می گردید.
    یافته ها
    تجزیه تحلیل داده ها نشان داد که در گروه های کنترل دست نخورده و شاهد کنترل تغییری در قدرت عضلانی ایجاد نشده ولی در گروه های شاهد تمرینی قدرت عضلانی حیوانات بسته به نوع تمرین حداقل 17 و حداکثر 55 درصد بیشتر شد. در گروه پارکینسونی کنترل فاقد تمرین، قدرت عضلانی کاهش غیر معنی داری نشان داد ولی در گروه های تمرینی استقامتی، مقاومتی و هم زمان افزایش معنی داری تا حدود 32 درصد نسبت به کنترل پارکینسون مشاهده شد. تفاوت معنی داری در قدرت عضلانی گروه های پارکینسونی با تمرین های متفاوت مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی با شکل های مختلف روی مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی توانایی کاهش اثرات بیماری را داشته و می تواند بازتوانی عضلانی را تسریع بخشد. به نظر می رسد در مدل های حیوانی تفاوت آشکاری در نوع تمرین در بازتوانی قدرت عضلانی وجود ندارد اگرچه ممکن است در موارد انسانی متفاوت باشد. این اختلاف ممکن است در اثر مدت زمان فعالیت عضلانی و نیز اثر متفاوت دوره های تمرینی در مدل های حیوانی نسبت به موارد انسانی باشد.
    کلیدواژگان: پارکینسون، 6، هیدروکسی دوپامین، قدرت عضلانی، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی، تمرین هم زمان
  • احسان صبوری، سیامک شیخی *، سلمان قادری، بیتا رضازاده، حسن عزیزی صفحات 301-309
    پیش زمینه و هدف
    کودک آزاری یک آسیب چندبعدی بوده که عوامل متعددی در بروز و تشدید آن موثر است. آزار کودکان پیامدهای جسمی، روانی و اجتماعی بر کودکان داشته و آن ها را در معرض مخاطرات زیادی قرار می دهد. هدف این پژوهش بررسی رابطه ی اعتیاد به مواد و کودک آزاری بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش پیمایش انجام گرفته و روشن نمونه گیری تصادفی سامانمند بکار گرفته شده است. جامعه ی آماری این پژوهش کودکان آزاردیده ی شهر تهران در سال 1393 بودند. حجم نمونه ی این پژوهش 273 نفر بوده و پرسش نامه نیز پس از سنجش روایی و پایایی مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که دختران و پسران به یک میزان مورد آزار قرار می گیرند. با افزایش سن احتمال بروز کودک آزاری بیشتر می شود. بیشترین فراوانی انواع آزار جسمی و روانی بو اما اکثر کودکان طیفی از انواع مختلف آزارهای جسمی، روانی، جنسی، غفلت و اهمال را تجربه کرده اند. اعتیاد والدین (43 درصد) مهم ترین عامل کودک آزاری محسوب می شود و یک ارتباط معنی دار بین اعتیاد والدین با آزار و اذیت کودکان وجود دارد. علاوه بر این، فراوانی مصرف شیشه با 83 درصد بیشتر از سایر انواع مواد است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش ضرورت انجام برنامه ریزی های چندبعدی در سطوح فرد، خانواده و جامعه و 3 سطح پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه به منظور پیشگیری و مداخله ی مناسب در کودک آزاری اهمیت زیادی دارد.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، سوءمصرف مواد، پیشگیری، مداخله
  • نسیم جمالی، ولی الله دبیدی روشن *، سیدکمال سادات حسینی صفحات 310-320
    پیش زمینه و هدف
    مطالعات قبلی اثرات جانبی القای دوکسوروبیسین (DOX) بر بافت های سالم را تائید کرده اند، اما اثر پیش درمان تمرینات منظم هوازی در مهار مسمومیت کبدی ناشی از القای دوزهای مختلف DOX کاملا مشخص نیست. هدف مطالعه حاضر تعیین اثر پیش درمان شش هفته تمرین هوازی بر سطوح شاخص های استرس و آسیب کبدی شامل پروتئین شوکی گرمایی (HSP72)، کاتالاز (CAT)، الانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپاراتات آمینوتراتسفراز ((AST در موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.
    مواد و روش کار
    48 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل و هریک به سه زیرگروه های DOX با دوز 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم و سالین تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل دویدن روی نوارگردان به صورت پیش رونده به مدت 25 تا 54 دقیقه در روز با سرعت 15 تا 20 متر در دقیقه، 5 جلسه در هفته و به مدت 6 هفته بود. تزریق DOX و سالین 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین انجام شد و بافت برداری 24 ساعت پس ازآن انجام شد.
    یافته ها
    القای DOX با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم منجر به افزایش معنی دار شاخص های حفاظتی HSP72 و CAT و آسیب کبدی ALT و AST در مقایسه با گروه سالین شد. شش هفته تمرین هوازی قبل از القای دوزهای10 و20 میلی گرم بر کیلوگرم دوکسوروبیسین منجر به افزایش غیر معنی دار HSP72، ALT و AST و افزایش معنی دار CAT در مقایسه با گروه کنترل شد. بعلاوه، فقط در مقادیر HSP72 متعاقب القای دوزهای10 و20 میلی گرم DOX اختلاف معنی دار مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس این یافته ها استنباط می شود که پیش درمان با تمرینات هوازی میان مدت احتمالا از طریق تنظیم مثبت سیستم آنتی اکسیدانتی باعث کاهش آسیب کبدی شده و می تواند راهبردی موثر در مقابل سمیت کبدی ناشی از DOX باشد.
    کلیدواژگان: دوکسوروبیسین، تمرین هوازی، سمیت کبدی، دستگاه حفاظت کبدی، موش های صحرایی
  • زیبا میرزایی *، غلامرضا دهقان صفحات 321-329
    پیش زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه ی تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان جمع آوری رادیکال های آزاد در شرایط in vitro توسط عصاره های متانولی بخش های مختلف گیاهان بارهنگ، شبدر، کندر و گردو است.
    مواد و روش کار
    برای این کار عصاره ها با روش های سنجش قدرت آنتی اکسیدانی FRAP، DPPH وABTS مورد ارزیابی قرار گرفته اند. محتوای فنول و فلاونوئید تام نیز در نمونه های گیاهی ذکر شده با روش های اسپکتروفتومتری UV/Vis تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که IC50 در مهار رادیکال پایدار DPPH برای عصاره استخوان مغز گردو 93/2 است. بررسی سنجش های ABTS وFRAP نیز نشان داد که عصاره های استخوان مغز گردو، پوسته سبز گردو و بارهنگ نسبت به عصاره های دیگر فعال تر بوده و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری را نشان می دهند. بررسی محتوای فلاونوئیدی و فنولی تام عصاره ها نیز بیانگر این است که به ترتیب عصاره بارهنگ دارای بیشترین محتوای فلاونوئیدی و همچنین همه عصاره ها به جز کندر دارای بیشترین محتوای فنولی می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که بین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها ارتباط مستقیمی وجود دارد. شبدر باوجود بالا بودن میزان ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی کم تر از حد انتظاری نشان داد. نتیجه آن که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های گیاهی فقط بر اساس محتوای فنولی آن ها توضیح داده نمی شوند. بلکه نیازمند موارد دیگر نیز هستند؛ و با توجه به این که ترکیبات فنولی با ساختار مختلف، فعالیت آنتی اکسیدانی متنوعی دارند. درنتیجه به طورقطع نمی توان گفت همیشه رابطه مستقیمی بین فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نمونه ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت آنتی اکسیدان، DPPH، ABTS، FRAP، فلاونویید تام
  • صفورا سیفی، شهریار افتخاریان *، نگار صرافان، همت قلی نیا صفحات 330-335
    پیش زمینه و هدف
    اختلال عضلانی- اسکلتی از شایع ترین صدمات شغلی در دندان پزشکان می باشد که ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت نامناسب در یک وضعیت و انجام حرکات تکراری است لذا شناسایی ریسک فاکتورهای ایجاد درد ضروری به نظر می رسد. هدف مطالعه ارزیابی فراوانی و ریسک فاکتورهای اختلالات عضلانی- اسکلتی در دندان پزشکان متخصص دانشکده دندانپزشکی بابل بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش مقطعی به 64 نفر از اساتید دانشکده دندانپزشکی بابل در سال 1393 پرسشنامه نوردیک در ارتباط با فراوانی و ریسک فاکتورهای اختلال عضلانی- اسکلتی داده شد. سپس نتایج وارد SPSS(20) شده و با آنالیزهای آماری T- Test و مجذور کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دندان پزشکان متخصص شامل 29 نفر مرد و 35 نفر زن بودند. میانگین سنی آن ها 43/7±16/38 سال بود. 9/61 درصد (39 نفر) درد در ناحیه ستون فقرات داشته و 1/38 درصد (24 نفر) فاقد درد بودند. بیشترین درد در ناحیه گردن سپس کمر گزارش شد. 4/97 درصد دندان پزشکانی که درد ستون فقرات داشتند به صورت نشسته کار می کردند. میانگین ساعت کاری در افرادی که درد داشتند بیشتر از افراد فاقد درد بود (04/0P=) بین سن، جنس، BMI و درد ستون فقرات ارتباط معنی داری وجود نداشت (5/0P=) بیشترین درد در گروه پروتز و کم ترین آن در پریو گزارش شد.
    بحث و نتیجه گیری
    به دلیل فراوانی نسبتا بالای درد ستون فقرات در دندان پزشکان متخصص بنابراین اصلاح وضعیت کاری آنان و اقدامات آموزشی، ضروری به نظر می رسد. مهم ترین ریسک فاکتور اختلال عضلانی- اسکلتی میانگین ساعات کاری دندان پزشکان بیان شد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، ارگونومی، دندان پزشکان متخصص
  • رقیه معزز، محمد نریمانی *، نادر حاجلو، عباس ابولقاسمی، داریوش سوادی اسکویی صفحات 336-344
    پیش زمینه و هدف
    مشکلات هیجانی و شناختی از مسائل رایج و آزاردهنده برای بیماران مبتلا به صرع است. پژوهش حاضر باهدف بررسی پروفایل شناختی و آشفتگی هیجانی در دو گروه مبتلا به صرع عمومی و کانونی انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده به مطب پزشکان متخصص مغز و اعصاب شهرستان اردبیل طی ماه های فروردین تا شهریور 94 بود. نمونه موردمطالعه شامل 60 بیمار (30 نفر در گروه صرع عمومی و 30 نفر در صرع کانونی) در دامنه سنی 13 تا 20 سال بود که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. به منظور بررسی پروفایل شناختی از آزمودنی ها خواسته شد تا آزمون آندره ری به منظور بررسی حافظه دیداری، خرده مقیاس حافظه شنیداری فوری و تاخیری از مقیاس حافظه وکسلر را پاسخ دهند. همچنین به منظور بررسی آشفتگی هیجانی بیماران از آن ها خواسته شد تا مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس لویندا را پاسخ دهند. برای تحلیل داده های پژوهش از روش های آمار توصیفی و روش تحلیل چند متغیره (مانوا) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به صرع کانونی در مقایسه با بیماران مبتلا به صرع عمومی عملکرد ضعیف تری در حوزه های شناختی مربوط به حافظه دیداری و شنیداری دارند. همچنین بیماران مبتلا به صرع کانونی آشفتگی هیجانی بالاتری را نسبت به بیماران مبتلا به صرع عمومی نشان دادند.
    بحث و نتیجه گیری
    بنابر نتایج حاصل از این پژوهش پروفایل شناختی و آشفتگی هیجانی در دو گروه مبتلا به صرع عمومی و کانونی متفاوت است.
    کلیدواژگان: صرع عمومی، صرع کانونی، پروفایل شناختی، آشفتگی هیجانی
  • سونیا مه آبادی، محمدحسن خادم انصاری *، فاطمه خردمند، محمد صمدپورمقصودلو صفحات 345-351
    پیش زمینه و هدف
    پروتئین های فاز حاد در نتیجه ی شرایط التهابی و برخی از تروماها و بدخیمی ها عمدتا توسط کبد و ماکروفاژها سنتز می شوند. افزایش سطح سرمی این پروتئین ها در بسیاری از سرطان ها و سرطان مولتیپل میلوما گزارش شده است و به عنوان شاخص مهم در پیش آگهی این بدخیمی ها شناخته شده اند. با توجه به اهمیت موضوع، سطح سرمی آلفا-1-آنتی تریپسین در بیماران مبتلا به سرطان مولتیپل میلوما در مرحله ی یک بیماری موردمطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    سطح سرمی پروتئین فاز حاد آلفا-1-آنتی تریپسین در بیماران مبتلا به سرطان مولتیپل میلوما به تعداد 30 نفر در مرحله ی یک و همچنین 30 نفر به عنوان گروه کنترل مطالعه گردید. میانگین سنین بیماران 69 سال بوده و اندازه گیری آلفا-1-آنتی تریپسین با استفاده از الکتروفورز Capillary zone و بر اساس متد پیشرفته high resolution (HR) و سطح پروتئین توتال توسط روش بیوره انجام شد و درنهایت داده ها توسط برنامه ی SPSS آنالیز شدند.
    یافته ها
    مقادیر به دست آمده از نتایج آزمایش ها و محاسبات آماری در دو گروه کنترل و بیمار نشان داد که سطح سرمی پروتئین آلفا-1-آنتی تریپسین در مرحله ی یک بیماری (21/0±37/0) نسبت به گروه کنترل (16/0±82/0) کاهش داشته است که این کاهش ازلحاظ آماری معنی دار است (0001/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر کاهش سطح سرمی پروتئین آلفا-1-آنتی تریپسین را در بیماران مبتلا به تیپ یک مولتیپل میلوما در مقایسه با گروه کنترل نشان می دهند که مغایر با مطالعات انجام شده در این زمینه می باشد. ممکن است این پروتئین در آینده به عنوان مارکر اختصاصی تشخیص و پیش آگهی در مرحله ی یک بیماری باشد. بااین حال مطالعات بیشتری در این زمینه جهت حصول نتایج دقیق تر موردنیاز است.
    کلیدواژگان: مولتیپل میلوما، پروتئین فاز حاد، آلفا، 1، آنتی تریپسین
|
  • Ali Mohammadi, Behzad Mansoori, Katayon Chaghakaboodi Ghakaboodi, Behzad Baradaran* Pages 257-265
    Background and Aims
    Cancer is one of the most causes of mortality worldwide. Products derived from natural plants that induce apoptosis are used for cancer treatment. Therefore investigation of different herbal components for new anti-cancer drug is one of the main research activities throughout the world. This study is the first to investigate the cytotoxic and apoptotic effect of Anacyclus pyrethrum plants extract in KB cancer cell lines.
    Materials and Methods
    Cytotoxic effects of Anacyclus pyrethrum plant extract was measured using MTT assays. To show induction of apoptosis by this plant TUNNEL assay and DNA Fragmentation were performed.
    Results
    In the present study, Anacyclus pyrethrum extract noticeably killed cancer cells. TUNNEL test and DNA Fragmentation assay showed apoptotic characteristic in Anacyclus pyrethrum extract treated cells.
    Conclusion
    Our studies revealed that ethanol extracts of Anacyclus pyrethrum is effective in apoptosis inducing in KB cancer cells which may be beneficial in cancer therapy.
    Keywords: Anacyclus pyrethrum, Apoptosis, Cytotoxic, KB cancer cell lines
  • Navideh Mirzakhani, Amir Abbas Farshid *, Esmaeal Tamaddonfard, Mehdi Imani Pages 266-276
    Background and Aims
    Oxidative stress has a prominent role on function of injured peripheral nervous system. In this study, we aimed to investigate the effects of n-acetyl cysteine on functional, biochemical factors and ultrastructural changes induced by experimental crush on sciatic nerve in the rat.
    Materials and Methods
    Sixty rats were divided into 5 groups, which contained 12 animals each. Left sciatic nerve was crushed using hemostatic forceps for 60 seconds. Animals received n-acetyl cysteine at doses of 10 and 40 mg/kg intraperitoneally for 15 consecutive days. Functional recovery of sciatic nerve was assessed using Sciatic Functional Index (SFI). Malondialdehyde (MDA) level and superoxide dismutase (SOD) activity of sciatic nerve tissue were measured. Ultra-thin histopathological slides were prepared for electromicroscopical evaluation.
    Results
    N-acetyl cysteine significantly accelerated recovery of SFI values (p
    Conclusion
    Results of the current study revealed that n-acetyl cysteine accelerated the recovery of crushed sciatic nerve. This ability of n-acetyl cysteine may be due to its antioxidant property. Besides, n-acetyl cysteine exerts its neuroprotective effect by decreasing the alterations of myelin sheath as well as axoplasm.
    Keywords: N, acetyl cysteine, Sciatic nerve, Oxidative stress, Rat
  • Shahsanam Gheibi, Yalda Saniee *, Zahra Kousehlou, Zahra Sahebazzamani, Leila Zarei, Amineh Kousehlou, Hojjat Naseri, Tina Momeni Pages 277-287
    Background and Aims
    Non Alcoholic Fatty liver disease, "hepatic manifestation of metabolic syndrome", is the most common chronic liver disease in Western world with a prevalence of 20 to 30 percent. This study investigate the effects of Ramadan diet on fatty liver, metabolic indices and body mass index in obese women with metabolic syndrome associated hepatic steatosis.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was done on 250 overweight and obese women referred to the maternal and childhood obesity research center of Urmia University of Medical Sciences. After obtaining written consent, physical examination, abdominal ultrasound and metabolic syndrome related laboratory tests were done and compared before and after Ramadan fasting. Data analysis was done using paired t-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    From 250 ladies 37 women with fatty liver disease associated with metabolic syndrome who were fasting during Ramadan were studied. Changes in severity of fatty liver in these women was not significant after Ramadan. Mean cholesterol and LDL levels after Ramadan showed significant reduction. The mean HDL- cholesterol, waist-to-hip ratio and insulin significantly increased. Changes in weight, body mass index, waist circumference, hip circumference and mean triglycerides and fasting blood sugar in these people were not significant.
    Conclusion
    Ramadan diet lowers serum cholesterol and LDL and increase HDL has been shown that the positive effects of Ramadan fasting on metabolic syndrome.
    Keywords: Diet, metabolic syndrome, Ramadan, fatty liver, obesity, overweight
  • Esmaiel Abdi Sorve, Asghar Tofigi, Firouz Ghaderi Pakdel *, Mostafa Ashrafi Osalou Pages 288-300
    Background And Aims
    Parkinson Disease (PD) as a second neurodegenerative disease has grown in developed and industrial countries due to high life span, and in Iran it is considered an important neurodegenerative disease either. The drug therapy of PD must be paralleled with other treatments because the age of PD occurrence has decreased in recent decades and disturbed active population life styles. The essential approach to PD is pharmacotherapy but alternative treatments were grown recently for alleviating the PD symptoms. The exercise is considered for PD muscular symptoms but the mechanism and effective exercise is not well known. This study was designed to assess the muscle strength in the PD animal model.
    Material &
    Methods
    The study was conducted on 54 Wistar healthy male rats that were divided into 9 groups with substituable equal number as follows: naïve control, sham-operated, sham-endurance, sham-resistive, sham-combined, PD-control, PD- endurance, PD-resistive, PD-combined. Naïve, PD control and sham-operated had no training but other groups trained with motorized-treadmill and standard ladder for endurance, resistance and combined training. The muscle strength was assessed before and after training by weight lifting test and after the same duration in the untrained groups. PD was induced by intra Substantia Nigra application of 6-hydroxy dopamine.
    Results
    Data analysis showed that the naïve control and sham-operated groups had no changes in the muscle strength but in the trained sham groups the muscle strength increased significantly from 17 to 55% according to training. Although PD-control group had showed lower muscle strength non-significantly, the muscle strength increased up to 32% of PD-control with equal increase.
    Conclusion
    The different training can improve the muscular rehabilitation and neuronal recovery in the animal model of the PD. Although there are some differences in the efficacy of training types in the human cases, it seems that these have non-significant effects in the animals.
    Keywords: Parkinson, 6, hydroxy dopamine, Muscle strength, Endurance training, Resistance training, Combined training
  • Ehsan Saboory, Siamak Sheikhi *, Salman Ghaderi, Bita Rezazadeh, Hasan Azizi Pages 301-309
    Background and Aims
    Child Abuse (CA) is a multi-dimensional damage which is emerged and intensified by several elements. CA brings about physical, mental, and social aftermaths for the children and exposes them to several dangers. This study aimed to investigate the correlation between Substance Abuse and CA in Tehran.
    Materials and Methods
    This study was conducted through a survey, and systematic random sampling method was used. The statistical population of this study was Child Abuse in Tehran in 2014-15. The sample population of this study was 273 individuals which were selected using Cochran Sampling Formula among the Child Abuse. The questionnaires were also analyzed after investigating validity and reliability of the questions.
    Results
    The findings of this research showed that girls and boys are abused equally. Moreover, as the age of the children increases, the possibility of being abused increases too. The most common insult was physical and physical-mental abuse. Most of the children have experienced a combination of physical, mental, and sexual abuse and neglect. Also, findings of this study showed that addiction of the parents was the main element of CA (43% of cases); and there was a significant relationship between parental Substance Abuse and CA. Dependency to methamphetamine was the most common addiction compared to other drugs (83%).
    Conclusion
    Considering these results, the necessity of multi-dimensional planning in individual, family, and social levels and in three preventive phases of first, second and third is needed for effective prevention and appropriate intervening on CA.
    Keywords: Substance Abuse, Child Abuse, Prevention, Intervention
  • Nasim Jamali, Valiollah Dabidi Roshan *, Seyed Kamal Sadat, Hoseini Pages 310-320
    Background and Aims
    Previous studies have confirmed the sidelong effects of Doxorubicin (DOX) on healthy tissues, but pretreatment effect of regular Aerobic exercise in restrain of hepatotoxicity induced by various dosages of doxorubicin is not clear. The aim of this study was to determine the pretreatment effect of six weeks aerobic exercise on stress markers level and liver injury, including heat shock protein (HSP72), Catalase (CAT), Alanine aminotransferase (ALT) and Aspartate transaminase (AST) in male Wistar rats.
    Materials and Methods
    Forty-eight Wistar male rats were randomly assigned to control and training groups with three subgroups: DOX10mg/kg, DOX20mg/kg and saline. The training protocol included treadmill running progressively between 25 to 54 min/day and 15 to 20m/min, 5 days/week for six weeks. DOX and saline injection was performed 24 h after the last exercise session, and tissue collection was done 24 h after the injections.
    Results
    Administration of DOX20mg/kg caused a significant increase in markers related to hepatic protection (HSP72, CAT) and hepatic injury (ALT, AST) as compared to saline group. Six weeks training before DOX 20mg/kg and DOX 10mg/kg administration led to insignificant increase in HSP72, ALT, AST and a significant increase in CAT as compared to control group. In addition, there was no significant difference between DOX20mg/kg and DOX 10mg/kg, just in HSP72.
    Conclusion
    It can be concluded that pretreatment with sub-chronic aerobic exercise, probably by up-regulation the antioxidant system, reduces hepatic damage and can be an effective strategy against DOX-induced hepatotoxicit.
    Keywords: Doxorubicin, Aerobic exercise, Hepatotoxicity, Hepatic protection system, Rats
  • Ziba Mirzaee *, Gholamreza Dehghan Pages 321-329
    Background and Aims
    The aim of this study was to evaluate and compare the antioxidant activity and the collecting rate of free radicals in the environment of in vitro, by utilizing the methanol’s extracts from different parts of the plants such as Plantago major, Trifolium subterraneum, Boswellia thurifera, Juglans regia (walnut).
    Materials and Methods
    Antioxidant and antiradical activities were determined using reducing power, ferric-reducing antioxidant potential (FRAP) ability to scavenge DPPH radical assays and ABTS methods. Moreover, the phenol and flavonoid contents were determined using UV/Vis spectrophotometric methods.
    Results
    The results showed that the rate of IC50 in the inhibition of (DPPH) stable radical for the extracts of walnuts inner shell was 2.93. The assessment of ABTS and FRAP also showed that the extracts of walnuts inner shells, green shells cover of walnut and plantago in compared with the other extracts were more active and showed the higher level of antioxidant activity. The results of total phenol and flavonoid contents also showed that the extract of plantago contains the highest level of flavonoid, and also all of extracts excluding Boswellia contain the highest level of phenolic compounds. On the other hand, Trifolium despite of the high levels of phenolic compounds showed the lower level of the antioxidant activity.
    Conclusion
    Results showed a significant relationship between the phenol content and the antioxidant activity of the extracts. Also the phenolic compounds with different structure have shown various antioxidant activities. Therefore the antioxidant activity of the plant’s extracts could not be explained just on the basis of their phenolic content but also required other characterization. Consequently, there is not a conclusive and direct relationship between the antioxidant activity and the phenol and flavonoid contents.
    Keywords: Antioxidant activity, DPPH, ABTS, FRAP, Flavonoids
  • Safoura Seifi, Shahriar Eftekharian *, Negar Sarrafan, Hemmat Gholinia Pages 330-335
    Background and Aims
    Musculoskeletal Disorder is one of the most prevalent damages of dentists that is due to being in a unsuitable long time gesture and doing the same movement. Therefore, detection of risk factors that can cause disorder and pain seems necessary. The aim of this study was to evaluate the frequency and risk factors of musculoskeletal disorders in specialists in Babol Dentistry Faculty.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross sectional study, 64 professors of Babol dental faculty fill the Nordic questionnaire related to the frequency and risk factors of musculoskeletal disorders in year 2014 and then the data were analyzed with SPSS (18) and statistically analyzes using T-test and chi-squre.
    Results
    Specialist dentists consisted of 29 male and 35 females. The mean of their ages was (38.16 _ 7.43). And 39(61.9%) people had pain in vertebral column and 24 ones (38.1%) were painless. The most pain was in the neck and then the waist. And 97.4% of dentists who had vertebral column pain have worked while sitting. The mean working of people who had pain was more than painless people (p=0.04). There wasn’t any significant relation between age, gender, BMI and vertebral column pain (P=0.5). The most amount of pain was in prosthodontics and the least was in periodontist.
    Conclusion
    Due to almost high frequency of vertebral column pain in specialist dentists, the necessity of gesture correction in their work and education becomes of significance importance. In this study the least risk factors of musculoskeletal disorder was the average time of their work.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Ergonomy, Specialists dentists
  • Roghaye Moazaz, Mohammad Narimani *, Nader Hajlo, Abbas Abolghasemi, Dariush Savadi Oskoye Pages 336-344
    Background and Aims
    Emotional and cognitive problems are common and annoying problems among patients with epilepsy. This study was carried out with the purpose of examining the cognitive profile and emotional distress of two groups of patients, one with the general and the other with the focal epilepsy.
    Materials and Methods
    The method used in this study is descriptive, the causal-comparative kind. The statistical population included all the patients, with epilepsy, who referred to neurology specialist's offices in Ardabil city from April to September, 2015. The sample group consisted of 60 patients (30 focal epilepsy cases and 30 general epilepsy cases) across the age range of 13 to 20 years, which was selected as the sample in access. To study the cognitive profile, subjects under study were asked to answer Andre Ray’s test for visual memory assessment, and to examine immediate and delayed auditory memory subscales, they were asked to answer the Wechsler Memory Scale. Also, in order to examine the patients’ emotional distress, they were asked to answer Lewinda’s depression, anxiety and stress scale. Research data were analyzed by the use of descriptive statistics and multivariate analysis (MANOVA).
    Results
    The results showed that patients with focal epilepsy, compared with the general epilepsy patients, show poorer performance in cognitive abilities related to auditory and visual memory. Also, patients with focal epilepsy display higher emotional distress than patients with general epilepsy.
    Conclusion
    The results of this study prove that cognitive profile and emotional distress vary among the two groups of patients one with general and the other with focal epilepsy.
    Keywords: General epilepsy, Focal epilepsy, Profile of cognitive, Emotional distress
  • Sonya Mahabadi, Mohammad, Hassan Khadem, Ansari *, Fatemeh Kheradmand, Mohammad Samadpour Maghsoudloo Pages 345-351
    Background and Aims
    Acute phase proteins are synthesized mainly by the liver and macrophages in an inflammatory conditions as a result of some trauma and malignancies. Increased levels of these proteins have been reported in many cancer tumors and multiple myeloma as an important indicator of prognosis of malignancies. Because of importance of this issue, we investigate the serum level of alpha-1antitrypsin in multiple myeloma stage I.
    Materials and Methods
    The serum level of alpha-1antitrypsin was measured 30 in patients with multiple myeloma stage I and 30 persons as a control group. Patients aged 69 years. Measuring alpha-1 antitrypsin by using Capillary zone electrophoresis and high resolution (HR) and total protein by biuret method. The data were analyzed by SPSS program.
    Results
    The values obtained from results of the test and statistical calculations in two groups of patients and control showed that serum alpha-1 antitrypsin level in multiple myeloma stage I (0.37±0.21) compared to the control group (0.82 ± 0.16) was decreased. The reduction was significant. (P=0/0001)
    Conclusion
    The results of this study indicate the reduction of serum alpha-1 antitrypsin in stage Ipatients compared to control group, which is inconsistent with previous studies in this field. These proteins may considered as specific prognostic and diagnostic factors in multiple myeloma stageI. However, further studies are needed to asses’ accurate results.
    Keywords: Multiple myeloma, acute phase proteins, alpha, 1 antitrypsin