فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و نهم شماره 5 (امرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا ولی زاده*، تهمینه پیروی، ماه منیر حقیقی صفحات 317-326
    پیش زمینه و هدف
    چاقی یکی از مهم ترین بیماری هاست که رشد فزاینده داشته و باعث مشکلات جسمی و روانی مختلف می گردد. در مطالعات متعدد ارتباط بین چاقی و افسردگی مورد بحث است. این مطالعه جهت بررسی این ارتباط در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر ارومیه صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی روی 637 زن با محدوده سنی 65-16 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی ارومیه انجام گرفت. قد، وزن و BMI آن ها محاسبه گردید و در پرسشنامه ثبت شد. جهت بررسی علائم افسردگی از پرسشنامه بک استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS16 و آزمون های Independent sample T-test، ، Chi-square test Log linear و ANOVA test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح آماری کم تر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در جمعیت موردمطالعه با افزایش BMI نمره افسردگی به طور معنی دار افزایش یافته است (015/0، P = 096/0r=). همچنین همبستگی بین سن و نمره افسردگی برابر 115/0 و ازنظر آماری معنی دار بود (004/0 P =). میانگین نمره افسردگی در گروه زنان چاق و دارای اضافه وزن در مقایسه با زنان با BMI نرمال و پایین بالاتر بود و این تفاوت ازنظر آماری معنی دار بود (001/0 P =).
    بحث و نتیجه گیری
    با افزایش نمایه توده بدنی افسردگی به طور معنی داری افزایش می یابد. مطالعات بیشتری در مورد رابطه چاقی و افسردگی در زنان و نیز عوامل احتمالی مرتبط با آن، مانند شغل، رضایت آن ها از ظاهر بدن، زندگی بی تحرک و وضعیت خانوادگی و اجتماعی و همچنین آموزش کافی جهت بالا بردن آگاهی زنان از عوارضی که چاقی و اضافه وزن در پی دارند توصیه می شود.
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، افسردگی، زنان، ارومیه
  • سیامک داداشی، عزت الله احمدی، حسن بافنده قراملکی*، حبیب الله رسولی صفحات 327-335
    پیش زمینه و هدف
    همگام سازی در مناطق فعال شده شبکه های قشری بر پاسخ فرکانسی مغز تاثیر می گذارد، که با طیف وسیعی از حالات و توانایی ها ازجمله حافظه مرتبط است. هدف از این پژوهش تعیین تاثیر همگام سازی امواج مغزی در باند بتا با استفاده از ضربان های دو گوشی بر بهبود حافظه کاری دیداری فضایی در افراد با رگه های اخلال شخصیت مرزی می باشد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع طرح های شبه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. در این راستا تعداد 30 نفر دانشجوی با رگه های اختلال شخصیت مرزی توسط سیاهه شخصیت مرزی (BPI) انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند (هر گروه 15 نفر). همه آزمودنی ها در مراحل پیش آزمون و پس آزمون توسط آزمون بلوک های کرسی ارزیابی شدند. شرکت کنندگان گروه آزمایش به مدت 12 دقیقه ضربان های دو گوشی 15 هرتز دریافت کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس یک راهه (ANCOVA) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 15 هرتز ضربان های دو گوشی، بهبود معنی داری را در حافظه کاری دیداری فضایی افراد با رگه های اختلال شخصیت مرزی ایجاد می کند (05/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت حافظه کاری در بسیاری از فعالیت های روزانه و نقص آن در اختلال شخصیت مرزی، استفاده از 15 هرتز ضربان های دوگوشی می تواند حافظه کاری دیداری فضایی را در این افراد بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: ضریان های دو گوشی، حافظه کاری، اختلال شخصیت مرزی
  • سهراب یعقوبی نمین *، حسن احدی، فرهاد جمهری، مریم کلهرنیا گلکار صفحات 336-348
    پیش زمینه و هدف
    آلزایمر، شایع ترین نوع دمانس، یک اختلال دژنراتیو مزمن و پیش رونده عصبی است که بر کارکردهای شناختی فرد اثر می گذارد. این پژوهش باهدف بررسی و مقایسه اثربخشی درمان تحریک شناختی و روش مونتسوری مبتنی بر دمانس در کارکردهای شناختی افراد مبتلا به آلزایمر اجرا گردید.
    مواد و روش کار
    طرح پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 34 نفر از مبتلایان به بیماری آلزایمر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه آزمایش یک (روش مداخله: درمان تحریک شناختی)، گروه آزمایش دو (روش مداخله: مونتسوری مبتنی بر دمانس) و گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار سنجش پرسشنامه آزمون کوتاه وضعیت ذهنی، درجه بندی بالینی زوال عقل و ارزیابی شناختی کوتاه بود. داده ها توسط آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری و در نرم افزار آماری SPSS 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که بین دو گروه درمان تحریک شناختی و روش مونتسوری مبتنی بر دمانس ازنظر نمرات آزمون کوتاه وضعیت ذهنی، درجه بندی بالینی زوال عقل و ارزیابی شناختی کوتاه، تفاوت معنی دار وجود دارد. برآورد اثرات بین آزمودنی ها بر روی نمرات آزمون ها، نشان دهنده اثربخشی بیشتر درمان تحریک شناختی بود.
    بحث و نتیجه گیری
    هرچند درمان تحریک شناختی نسبت به روش مونتسوری مبتنی بر دمانس اثربخشی بیشتری را نشان داد ولی هر دو روش می توانند به عنوان مداخله های غیر دارویی موثر، جهت بهبود وضعیت شناختی مبتلایان به آلزایمر بکار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، درمان تحریک شناختی، روش مونتسوری مبتنی بر دمانس، کارکردهای شناختی
  • عسگر ایران پور *، لطفعلی بلبلی، سلیم واحدی نمین صفحات 349-361
    پیش زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی در خشکی، آب معمولی و گرم بر تغییرپذیری ضربان قلب دوره ریکاوری در مردان جوان سالم می باشد.
    مواد و روش کار
    آزمودنی های این پژوهش، به صورت تصادفی در چهار گروه( کنترل، تمرین هوازی در خشکی، آب معمولی و گرم) تقسیم و به مدت 20 روز متوالی تمرینات هوازی را اجرا نمودند. تغییرپذیری ضربان قلب در سه دوره پیش آزمون، دوره ریکاوری پس از اولین جلسه تمرین و دوره پس آزمون اندازه گیری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس در اندازه های تکراری، آزمون تعقیبی بونفرونی و اندازه تاثیر استفاده شد
    یافته ها
    تمرین هوازی در محیط خشکی سبب تغییر معنی دار در امواج با فرکانس پایین، بالا و نسبت امواج با فرکانس پایین به بالا هم در دوره ریکاوری و هم در دوره پس از تمرین می گردد (001/0≥p). تمرین هوازی در محیط آب با دمای معمولی و گرم سبب تغییر غیرمعنی دار(05/0
    بحث و نتیجه گیری
    در دوره ریکاوری محیط تمرین هوازی سبب تغییراتی در غلبه سیستم سمپاتیک می گردد، ولی سیستم پاراسمپاتیک از محیط تمرین هوازی تاثیر نمی پذیرد. همچنین پس از دوره تمرین هوازی کوتاه مدت محیط تمرین سبب تغییراتی در غلبه سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک می گردد.
    کلیدواژگان: محیط خشکی، محیط آبی، تغییرپذیری ضربان قلب
  • مریم خورشیدسخنگوی، نادر رهنما *، مسعود اعتمادی فر، مهدی رافعی صفحات 362-371
    پیش زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس به عنوان یک بیماری مزمن و خود ایمنی سیستم عصبی مرکزی در نظر گرفته شده است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی بر تعادل و عملکرد حرکتی زنان مبتلا به ام اس بود.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق نیمه تجربی، تعداد 20 زن مبتلا به ام اس با EDSS بین 1 تا 3، به طور هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته، در برنامه تمرینی شرکت نمودند تعادل و عملکرد حرکتی آزمودنی ها، به ترتیب با استفاده از مقیاس برگ و آزمون برخاستن و رفتن زمان دار قبل و بعد از دوره تمرین در هردو گروه اندازه گیری شد. درنهایت داده ها با استفاده از آزمون t وابسته و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت (05/0>P).
    یافته ها
    طبق تجزیه و تحلیل آماری، تفاوت معنی داری بین گروه تجربی و کنترل در تعادل و عملکرد حرکتی زنان مبتلا به ام اس نشان داده شد (05/0>p). همچنین تفاوت بین نمره تعادل و عملکرد حرکتی در قبل و بعد از تمرینات عصبی عضلانی در گروه تجربی معنی دار بود (05/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که این برنامه تمرینی، در جهت بهبود تعادل و عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به ام اس موثر خواهد بود. لذا این برنامه درمانی برای این دسته از بیماران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تمرینات عصبی عضلانی، تعادل، عملکرد حرکتی، مولتیپل اسکلروزیس
  • سهیل مشایخی، سهیلا طالش ساسانی*، کیوان امینیان صفحات 372-380
    پیش زمینه و هدف
    (p27) p27kip1 یک پروتئین مهارکننده CDK(CDKI) و تنظیم کننده منفی کمپلکس سیکلین D-CDK4 در فاز G1 است. تغییرات بیان p27 kip1 موجب اختلال در رشد سلول و ایجاد بیماری های مختلف می شود. الگوی متیلاسیون نادرست این ژن در تعداد زیادی از بیماری ها گزارش شده است. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت متیلاسیون ناحیه راه انداز ژن p27 kip1 در بیماران مبتلا به کولیت اولسرو (UC) و افراد سالم می باشد.
    مواد و روش کار
    PCR اختصاصی متیلاسیون (MSP) در 230 فرد سالم (کنترل) و 125 نمونه بیمار مبتلا به UC انجام شد. بررسی های آماری با استفاده از نرم افزار MedCalc صورت گرفت.
    یافته ها
    راه انداز p27kip1 در 8/16درصد (21 از 125) از بیماران UC و در 8/4درصد (11 از 230) از افراد کنترل متیله بود. ازلحاظ آماری اختلاف متیلاسیون p27kip1 بین گروه های UC و سالم، معنی دار بود (05/0P<). افراد دارای متیلاسیون راه انداز p27kip1 با افزایش خطر بیماری UC همراه می باشند (64/8-86/1= CI95%; 02/4=OR). متیلاسیون p27kip1 با فرم شدید UC نیز مرتبط بود (02/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    احتمالا متیلاسیون p27kip1 در ایجاد بیماری UC دخیل می باشد. اگرچه مطالعات تکمیلی با تعداد جمیعت بیشتر جهت تایید این نتیجه موردنیاز است.
    کلیدواژگان: خاموشی ژن، متیلاسیون، p27kip1، p27، UC
  • معصومه آزادبخت، کامران یزدانبخش*، آسیه مرادی صفحات 381-388
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به شیوع اختلال وسواسی- جبری در تمام سنین و اثرات مخرب آن در دوره کودکی و نوجوانی، بررسی و ارزیابی روش های جدید درمانی با عوارض کم و تاثیر مناسب درمانی کاملا ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی توان بخشی شناختی بر بهبود توجه انتخابی نوجوانان دختر دوره متوسطه دوم مبتلا به اختلال وسواسی- جبری بود.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مبتلا به اختلال وسواسی-جبری در دبیرستان های شهرستان کوهدشت در سال تحصیلی 96-1395 است. با انتخاب تصادفی چهار دبیرستان و غربال گری با استفاده از پرسشنامه وسواس فکری عملی فوا و همکاران، بعد از مصاحبه با آن ها، 30 نفر از دانش آموزانی که ملاک های ورود و خروج موردنظر پژوهش را برآورده می کردند، به صورت هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. از هر دو گروه آزمون رنگ واژه استروپ برای سنجش توجه انتخابی گرفته شد و برای گروه آزمایش به صورت انفرادی به مدت 12 جلسه برنامه توان بخشی شناختی اجرا شد.
    یافته ها
    پس از مداخله توان بخشی شناختی، نمرات تداخل در توجه انتخابی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی داری (001/0P<) کاهش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که توان بخشی شناختی در بهبود توجه انتخابی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری موثر است. بنابراین پیشنهاد می شود علاوه بر مداخلات روان شناختی، از مداخلات مبتنی بر توان بخشی شناختی به عنوان رویکرد درمانی تلفیقی، کاربردی و حمایتی در کنار روان درمانی توسط متخصصین این حوزه استفاده شود.
    کلیدواژگان: توان بخشی شناختی، اختلال وسواسی - جبری، توجه انتخابی
  • محمدرضا رضایی پور * صفحات 389-397
    پیش زمینه و هدف
    روش های مختلفی در ارتباط با مدت زمان تمرین ورزشی وجود دارد، اما اطلاعات مربوط به مدل های مختلف آن در مردان میانسال هنوز ناکافی است. مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر تمرینات ناپیوسته ورزشی بر کاهش وزن و پروفایل لیپیدی و مقایسه کارایی آن با تمرینات پیوسته انجام شده است.
    مواد و روش کار
    جامعه آماری این آزمایش تصادفی شامل 82 مرد میانسال ( 45 تا 65 ساله ) دارای اضافه وزن یا چاقی بود که در تابستان سال 1396 به باشگاه ورزشی هرماس زاهدان آمده بودند. در ابتدا، شرکت کنندگان پس از دریافت گواهی نامه سلامت پزشکی، اندازه گیری های تن سنجی را برای قد و وزن بدن انجام دادند. شاخص توده بدنی به صورت وزن بدن به کیلوگرم تقسیم برمجذورقد به مترمحاسبه شد. پس از این مراحل، آن ها براساس BMI به اضافه وزن و چاقی طبقه بندی شدند. از میان 82 شرکت کننده، 70 نفر این مطالعه را تکمیل کردند وبه طور تصادفی به دو گروه برنامه ورزشی پیوسته و نا پیوسته تقسیم شدند. پارامترهای ارزیابی وزن، از جمله تغییر در وزن و ترکیب بدن، تست های نمونه گیری خون قبل و 12 هفته پس از مطالعه انجام شد.
    یافته ها
    در مقایسه با مبنا، همه پارامترها به طور قابل توجهی در هردو گروه دستخوش تغییر شدند. در مقایسه بین گروهی، افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) تفاوت معنی داری را نشان داد ( P < 0.001 ). کاهش نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL در طی برنامه ورزشی ناپیوسته بالاتر از برنامه ورزشی پیوسته بود. سطح اطمینان نتایج 95 ٪ در نظرگرفته شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    هر دو گروه تجربی کاهش وزن مشابه ای داشتند. تاثیر ورزش ناپیوسته بر روی پروفایل لیپیدی در مقایسه با ورزش پیوسته دارای امتیازاتی بود. این یافته ها ، دانش ما را در مورد مدل های زمانی ورزش و به کارگیری آن ها طی میانسالی مردان بهبود بخشیده و در عین پیش گیری از حوادث قلبی -عروقی می تواند به انتخاب یک برنامه ورزشی موثر برای از دست دادن وزن کمک کند.
    کلیدواژگان: تست ورزش، میان سالی، چاقی، اضافه وزن، مشکلات ورزشی، برنامه های کاهش وزن
|
  • Neda Valizadeh *, Tahmineh Peirouvi, Mahmonir Haghighi Pages 317-326
    Background and Aims
    Obesity is one of the most important diseases with rising prevalence that causes different kinds of physical and psychiatric health problems .The relationship between obesity and depression is controversial. We designed this study to evaluate the possible relationship in women referring to health centers of Urmia city.
    Materials and Methods
    In a descriptive study 637 women aged 16-65 years old referring to health centers of Urmia city were enrolled and entered to the study. Body weight, height and body mass index (BMI) of all participants were measured. Individual information were recorded in a questionnaire. Depressive symptoms assessed by Beck depression inventory (BDI). The data were analyzed by independent sample T-test, Chi-square, Log linear and ANOVA tests using SPSS version 16. The level of statistical significance was settled as p
    Results
    Among all study subjects depression score increased as in the same line with BMI (Pv =0.015 r=0.096). Also there was a positive correlation between age and depression (r=0.115, PV= 0.004). The mean of depression score in overweight and obese women was significantly higher than normal weight and lean women (PV =0.001).
    Conclusion
    Depression score increased with increased BMI in women. We suggest to future researchers to conduct studies about the relationship between obesity and depression in women and also possible involvement of factors such as job, self-satisfaction of the body appearance, sedentary life, and also their familial and social status. Adequate training is also suggested to raise women awareness of the complications of obesity and overweight.
    Keywords: Obesity, Overweight, Depression, women, Urmia
  • Siamak Dadashi Dadashi, Ezzatollah Ahmadi, Hassan Bafandeh Gharamaleki *, Habibollah Rasouli Pages 327-335
    Background and Aims
    Synchronization in activated regions of cortical networks affect the brain’s frequency response, which has been associated with a wide range of states and abilities, including memory. This study aimed to determine the effectiveness of brainwave synchronization in beta band by binaural beats on improvement of visuospatial working memory in subjects with borderline personality disorder traits.
    Materials and Methods
    The present quasi-experimental study designed with a pre-test and post-test control group. In this regard, 30 college student with Borderline personality traits were chosen by borderline personality inventory (BPI), and randomly divided into two groups of experimental and control(each N=15). All subjects were evaluated with the Corsi Blocks Test in pre-test and post-test stages. The participants in experiment group received 15 Hz binaural beats for 12 minutes. The data were analyzed with ANCOVA.
    Results
    Results demonstrated that 15 Hz binaural beats produce significant improvements in visuospatial working memory in subjects with borderline personality disorder traits (p
    Conclusion
    Due to the importance of working memory in many daily activities and its deficit in borderline personality disorder, using 15 Hz binaural beats can promote visuospatial working memory in this subjects.
    Keywords: Binaural beats, Working memory, Borderline personality disorder
  • Sohrab Yaghoubi Namin *, Hasan Ahadi, Farhad Jomehri, Maryam Kalhornia Golkar Pages 336-348
    Background and Aims
    Alzheimer's is the most common form of dementia, it is a chronic and progressive degenerative disorder and affects cognitive functions. The aim of this study was to investigate and compare the effectiveness of cognitive stimulation therapy and Montessori-based dementia programming on cognitive function on people with Alzheimer's disease.
    Materials and Methods
    The research method was a semi-experimental pre-test and post-test with control group. 34 Alzheimer's patients were selected as available sampling. They were randomly assigned into three groups: the first experimental group (interventional technique: cognitive stimulation therapy), the second experimental group (interventional technique: Montessori-based dementia programming) and control group. The measurement tools consisted of MMSE cognitive test questionnaire, the mini-cog test, CDR memory test, and quality of life questionnaire.
    Results
    Multivariate covariance analysis showed that there was a significant difference between the cognitive stimulation therapy group and Montessori based dementia programming group in MMSE test, CDR test and the mini-cog test scores. Calculating the effect size among subjects showed that the CST is more effective.
    Conclusion
    Although cognitive stimulation therapy is more effective than Montessori based Dementia programming, but both protocols can be used as effective non-pharmacological interventions to improve the cognitive functions in Alzheimer's patients.
    Keywords: Alzheimer's disease, cognitive stimulation therapy, Montessori-based Dementia programming, cognitive functions
  • Asghar Iranpour *, Lotfali Bolboli, Salim Vahedienamin Pages 349-361
    Background and Aims
    The purpose of this study was to investigate the effects of land, warm and normal water aerobic exercises on heart rate variability in recovery period on healthy young men.
    Materials and Methods
    In this study, subjects were randomly divided into four groups (control, Land aerobic exercise, normal water aerobic exercise, and warm water aerobic exercise) and performed regular aerobic exercises for 20 days. Heart rate variability was measured in three pre-test, recovery period after the first training session and post-test. For analysis of data, one-way and repeated measured ANOVA, Bonferroni's post hoc test and effect size were used.
    Results
    Aerobic exercise land condition causes a significant change in low frequency, high frequency and ration of low-frequency to high frequency wavelengths during recovery and post-training (p
    Conclusion
    In the recovery period, the aerobic exercise environment causes changes in the overcoming of sympathetic system, but the parasympathetic system does not affect the aerobic training environment. Also, after the short aerobic training period, the training environment causes changes in overcoming of sympathetic and parasympathetic systems.
    Keywords: Land condition, water condition, heart rate variability
  • Maryam Khorshid Sokhangu, Nader Rahnama *, Masuode Etemadifar, Mehdi Rafeii Pages 362-371
    Background and Aims
    Multiple sclerosis (MS) is considered as a chronic and autoimmune disease of the central nervous system. The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of neuromuscular exercises on balance and motor function of female with MS.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, 20 female with MS with expanded disability status scale (EDSS) between one and three were selected and randomly divided into control and experimental groups. The experimental group participated in the exercise program for eight weeks, control group did not receive a special exercise program. Balance and motor function of subjects were measured using Berg Balance Scale (BBS) and timed up and go (TUG) test before and after the exercise period in both groups. The paired sample t-test and covariate were run to find the difference at significant level of p
    Results
    According to the information analysis, there was a significant difference between the experimental group and the control group in the balance and motor function of women with MS (p
    Conclusion
    According to the findings of this study, it can be concluded that this exercise program will be effective in improving the balance and motor function of MS patients. Therefore, this treatment plan is recommended for this group of patients.
    Keywords: Multiple sclerosis, Neuromuscular exercise, Balance, Motor functional
  • Sohail Mashayekhi, Soheila Talesh Sasani *, Keyvan Aminian Pages 372-380
    Background and Aims
    The CDK inhibitor (CDKI) protein p27kip1 (p27) negatively regulates cyclin D–CDK4 complex in the G1 phase. Alterations in the expression of p27 kip1 cause a degradation of cell growth and promote the development of various diseases. Aberrant methylation patterns have been reported in large number of diseases. The purpose of this study was to investigate the methylation pattern of p27 kip1 gene promoter in patients with ulcerative colitis (UC) and normal subjects.
    Materials and Methods
    Methylation specific PCR (MSP) was performed on 230 normal controls and 125 samples of patients with UC. Statistical analysis was performed using MedCalc software.
    Results
    The p27kip1 promoter was methylated in 16.8% (21/125) of UC and in 4.8% (11/230) of normal samples. The difference in p27 kip1 methylation between the UC and normal groups was statistically significant (P
    Conclusion
    Methylation of p27kip1 may contribute to UC development. However, further studies with larger sample sizes are needed to confirm this result.
    Keywords: gene silencing, methylation, p27kip1, p27, UC
  • Masoomeh Azadbakht, Kamran Yazdanbakhsh *, Asie Moradi Pages 381-388
    Background and Aims
    Regarding the prevalence of obsessive-compulsive disorder of all ages and its adverse effects in childhood and adolescence, it is necessary to review and evaluate new therapies with low complications and appropriate treatment effects. The purpose of the present study was to determine the effectiveness of cognitive rehabilitation on reducing selective attention deficit in secondary adolescent school girls with obsessive-compulsive disorder.
    Materials and Methods
    This study was semi experimental with pretest, posttest and a control group. The population of the study included all girls suffering from obsessive-compulsive disorder in Koohdasht high schools in the academic year of 2011-2012. After random selection of four high schools, screening was conducted using obsessive-compulsive inventory questionnaire and interviewing; then 30 students were selected by purposeful sampling. They were randomly assigned into two groups. From both groups, the stroop color-word test was performed to measure selective attention; then a cognitive rehabilitation program was conducted on the control group for 12 sessions.
    Results
    After intervention cognitive rehabilitation, interaction scores in selective attention in the experimental group were significantly lower than the control group (P
    Conclusion
    The results of this study showed that cognitive rehabilitation is effective in improving the attentional attention of patients with OCD. Therefore, it is suggested that, in addition to psychological interventions, cognitive rehabilitation interventions should be used as an integrated, applied and supportive therapeutic approach along with psychotherapy by specialists in this field.
    Keywords: Cognitive rehabilitation, Obsessive-compulsive disorder, Selective Attention
  • Mohammadreza Rezaeipour * Pages 389-397
    Background and Aims
    There are different methods concerning the exercise time duration, but information about its various models in middle-aged men is yet inadequate. The present study was meant to decide the interval training effects on losing weight and lipid profile and compare its efficiency with continuous training.
    Materials and Methods
    The statistical population of this randomized trial (the CONSORT statement) research consisted of 82 middle-aged men (age 45 to 65 years old) via overweight or obesity who had come to the Hermas Sports Club of Zahedan during the summer of 2017. In the beginning, participants fulfilled anthropometric measurements for body height and weight after getting a medical certificate. Body mass index was computed as body weight (kg) /height (m2). Following these steps, they were classified according to BMI into overweight or obese. Of all 82 participants, 70 persons ended the study. They were randomly partitioned into two groups, including continuous training, and interval training. The weight assessment parameters, including the change in weight and body composition, blood sample tests were performed before and 12 weeks after the study.
    Results
    Compared to baseline, all parameters changed significantly in the groups. The increase in High-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) within the groups showed a significant difference (P
    Conclusion
    Both experimental groups confirmed a similar weight cut. Interval training impact on lipid profile had some advantage as compared to the continuous training. These findings will improve our knowledge about exercise time models for middle-aged men and while preventing cardiovascular accidents can contribute to choosing more effective exercise training program for losing weight.
    Keywords: Exercise Test, Middle Aged, Obesity, Overweight, Problems, Exercises, Weight Reduction Programs