فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هشتم شماره 3 (خرداد 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهریار صانع، علیرضا ماهوری *، نازلی کرمی، هدیه رضایی، مهسا رضاپور صفحات 155-162
    پیش زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ حین جراحی سزارین با بی حسی نخاعی یافته شایعی است و در بیش از 80 درصد بیماران رخ دهد. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر میدازولام وریدی به تنهایی، اندانسترون و میدازولام در ترکیب با اندانسترون برای پیشگیری از تهوع و استفراغ حین و بعد از عمل جراحی سزارین با بی حسی داخل نخاعی می باشد.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه دو سوکور، 126 زن باردار که تحت بی حسی نخاعی (با 12.5 میلی گرم بوپی واکایین 0.5 درصد) برای جراحی سزارین قرارگرفته بودند، به طور تصادفی برای دریافت 2 میلی گرم میدازولام (گروه M)، 4 میلی گرم اندانسترون (O) و میدازولام در ترکیب با اندانسترون (OM)، به سه گروه مساوی تقسیم شدند. میزان تهوع و استفراغ حین و بعد از جراحی سزارین در ریکاوری ثبت شد.
    یافته ها
    میزان تهوع و استفراغ حین جراحی در گروه های O(28.6 و 7.1 درصد) و MO (26.2 و 16.7 درصد) در مقایسه با گروه M(50 و 31 درصد) کم تر بود. (0.04 P =، 0.006P=). میزان تهوع و استفراغ بعد از جراحی در اتاق ریکاوری در گروه های O (19 و 4.8 درصد) و MO (11.9 و 7.1 درصد) در مقایسه با گروه M (38.1 و 23.8 درصد) کم تر بود (0.01P=، 0.03P= ). مصرف متوکلوپرامید در گروه های O و MO در مقایسه با گروه M کم تر بود. (0.02P=).
    بحث و نتیجه گیری
    دوز یکجای میدازولام (2 میلی گرم) نسبت به اندانسترون (4 میلی گرم) و میدازولام در ترکیب با اندانسترون (2 میلی گرم و 4 میلی گرم) در زنان باردار تحت جراحی سزارین با بی حسی نخاع، در پیشگیری از تهوع و استفراغ حین و بعد از جراحی در اتاق ریکاوری موثرتر نبود.
    کلیدواژگان: اونسترون، میدازولام، سزارین، تهوع، استفراغ
  • نسترن عطارد *، اکبر عطادخت صفحات 163-172
    پیش زمینه و هدف
    در رابطه با ارزیابی های نوروپسیکولوژیک در ابعاد متفاوت نشانه های اختلال وسواس فکری- عملی پژوهش چندانی صورت نگرفته است و همین تعداد اندک نیز به نتایج قطعی دست نیافته اند. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، ارزیابی کارکردهای نوروپسیکولوژیک در ابعاد متفاوت نشانه های اختلال وسواس فکری عملی می باشد.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه پژوهش را کلیه افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی تشکیل می دادند که در سه ماهه دوم و سوم سال 1395 به اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه کرده بودند. به شیوه نمونه گیری هدفمند تعداد 33 نفر به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس ابعادی وسواس فکری- عملی، مقیاس وسواسی اجباری ییل- براون، سیاهه ی افسردگی بک، آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین، آزمون رنگ- واژه ی استروپ، نسخه ی فارسی مقیاس حافظه ی وکسلر و آزمون برو- نرو بود.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که از ابعاد OCD، بعد آلودگی، مسئولیت برای آسیب و تقارن با عملکرد ضعیف در آزمون های نوروپسیکولوژیک مرتبط است اما بین نمرات آزمودنی ها در بعد وسواس های فکری غیرقابل قبول با عملکرد آن ها در آزمون های نوروپسیکولوژیک هیچ ارتباط معنی داری به دست نیامد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که ابعاد متفاوت نشانه های اختلال وسواس فکری عملی با عملکرد متفاوت در آزمون های نوروپسیکولوژیکی همراه است. این یافته ها می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای مداخلات درمانی موثر فراهم کند، در تشخیص آسیب پذیری به رشد اختلال کمک کند و راهبردهای پیشگیری را تسهیل نماید.
    کلیدواژگان: کارکردهاي نوروپسيکولوژيک، ابعاد، اختلال وسواس فکري - عملي
  • ریبوار محمدی، مهران مرادی *، پروفسور حسین تاجیک، مهندس هادی قاسم مهدی، روژان مدرسی، سرور خلیلی صدقیانی صفحات 173-181
    پیش زمینه و هدف
    سالمونلا تیفی موریوم یکی از میکروارگانیسم های مهم بیماری زا مواد غذایی می باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات فاژ سالمونلا تیفی موریوم بر بیوفیلم سالمونلا در مدل غذایی گوشت مرغ بود.
    مواد و روش کار
    بیوفیلم روی سطح استیل ضدزنگ و در 3 دمای انکوباسیون 4، 8 و 15 درجه سانتی گراد تشکیل شد و اثرات فاژ در سه غلظت 104، 106، 108 پلاگ در هر میلی لیتر، در دو سطح تماس 10 و 20 دقیقه در روزهای 1 و 7 بررسی شد.
    یافته ها
    داده های به دست آمده از این مطالعه نشان داد که باکتری توانایی تشکیل بیوفیلم روی استیل ضدزنگ در محیط گوشت مرغ را دارد و میزان آن تحت تاثیر دمای انکوباسیون و سن بیوفیلم است، به طوری که در دمای 15 درجه سانتی گراد و 7 روز، بیشترین تراکم بیوفیلمی را نشان داد. اثرات فاژ بر بیوفیلم نیز نشان داد که افزایش غلظت فاژ، اثرات معنی داری در از بین بردن بیوفیلم ندارد و زمان تماس فاژ و باکتری نیز اثری معنی داری ندارد. اثرات فاژ بر بیوفیلم تحت تاثیر سن بیوفیلم است، به طوری که بیشترین اثر فاژ، بر بیوفیلم یک روزه مشاهده گردید و بیوفیلم 7 روزه مقاومت نسبی نسبت به فاژ نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    درمجموع نتایج این مطالعه نشان داد که فاژ تنها در غلظت بالا روی بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم تشکیل شده در سطح استیل در مدل گوشت مرغ اثر دارد، لذا استفاده از روش های ترکیبی برای کنترل بیوفیلم توصیه می شود.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ، سالمونلا تیفی موریوم، بیوفیلم، گوشت مرغ
  • محمدحسین رازقی نژاد، زهرا رضوی روحانی، نیلوفر سبزیکاری *، رحیمه رحمان پور صفحات 183-191
    پیش زمینه و هدف
    یکی از موضوعات مهم در آموزش، تشخیص و درمان ارتودنسی درک کامل از الگوی رشدی بیمار است. اختلال در این الگو می تواند سبب ایجاد مال اکلوژن شود که یکی از علل اصلی مراجعه بیماران برای درمان است. وظیفه یک دندان پزشک در اولین قدم تشخیص و کنترل این الگوی رشدی در موارد نابجا است. هدف از این بررسی یافتن شاخص هایی از رادیوگرافی پانورامیک در جهت تشخیص الگوی رشد صورت در بعد عمودی و مقایسه آن با شاخص های استاندارد سفالومتری جانبی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این بررسی توصیفی– مقطعی از کلیشه های سفالومتری و پانورامیک قبل از درمان 30 بیمار استفاده شد. زوایای گونیال، فرانکفورت- مندیبولار، بازال، Schudy و) (Or G^o Me روی هر رادیوگرافی اندازه گیری شد. جهت آنالیز داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که مقدار تمام متغیرها در رادیوگرافی پانورامیک کوچک تر از مقدار آن ها در سفالومتری جانبی است و در مقایسه بین هر دو رادیوگرافی بیشترین میزان همبستگی متعلق به زاویه گونیال (001/0>p و 89/0 = r) و کم ترین همبستگی مربوط به زاویه Or Go Me بود (05/0>p و 41/0 = r).
    بحث و نتیجه گیری
    می توان زاویه گونیال را از روی رادیوگرافی پانورامیک با دقت بالایی نظیر سفالوگرام تعیین نمود که تا حدی جهت الگوی رشد عمودی صورت را نشان می دهد ولی برای تشخیص قطعی آنالیز سفالومتری لازم است.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، الگوی رشدی صورت، تشخیص، سفالوگرام جانبی، لندمارک های سفالومتری، دقت تشخیصی، ارتوپانتوموگرام
  • علی مجدر لنگرودی *، حسین تاجیک صفحات 192-205
    پیش زمینه و هدف
    گوشت گاو به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری، مستعد فساد میکروبی بوده و در طبیعت دچار فساد می گردند. امروزه بسیاری از مصرف کنندگان، به دلیل اثرات جانبی نگه دارنده های شیمیایی نظیر سرطا ن زایی و ناقص الخلقه زایی متقاضی استفاده از جایگزین های طبیعی آن ها می باشند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی سماق (2 درصد و 4 درصد)، اسانس آویشن شیرازی (1 درصد) و کیتوزان به تنهایی و به شکل ترکیبی بر خصوصیات میکروبی گوشت قرمز در بسته بندی معمولی و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (80 درصد اکسیژن و 20 درصد دی اکسید کربن) در دمای یخچال موردبررسی قرار گرفتند. نمونه ها به مدت 20 روز در دمای چهار درجه نگه داری و در روزهای صفر، چهار، هشت، 16 و 20 مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در شمارش کلی باکتری ها، باکتری های اسیدلاکتیک، گونه های سودوموناس، خانواده انتروباکتریاسه و کپک-مخمر در همه تیمار ها نسبت به تیمار کنترل در طول زمان نگه داری مشاهده گردید. بیشترین اثر ضد میکروبی در تیمار کیتوزان، عصاره سماق 4 درصد و اسانس در شمارش کلی باکتری ها (69/3 و 04/4 log CFU/g (لگاریتم شمارش کلنی/ گرم) کاهش درمقایسه با کنترل)، انتروباکتریاسه (61/3 و 73/3 log CFU/g در مقایسه با کنترل) و باکتری های اسیدلاکتیک (67/2 و 53/2 log CFU/g کاهش) به ترتیب در بسته بندی معمولی و اتمسفر اصلاح شده یافت گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    این نتایج پتانسیل کیتوزان، عصاره آبی-الکلی سماق و اسانس آویشن شیرازی را به عنوان نگه دارنده های طبیعی در دمای یخچال در بسته بندی معمولی و اتمسفر اصلاح شده پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: عصاره سماق، اتمسفر اصلاح شده، اثرات ضدمیکروبی
  • حمید خراط زاده، محمدحسن دوازده امامی *، مریم بختیاری، علی کچویی، بهزاد مهکی صفحات 206-214
    پیش زمینه و هدف
    شیوع بیماری دیابت در جهان و همین طور ایران به طور غیرمنتظره ای در حال افزایش است و عوامل روان شناختی ازجمله استرس، اضطراب و افسردگی نقش پررنگی در کنترل آن دارند. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر روی کنترل قند خون، استرس، اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و همراه با گروه شاهد بود. جمعیت موردمطالعه 30 بیمار (40درصد مرد) مبتلا به دیابت نوع 2 بود که به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15=N) و شاهد (15=N) قرار داده شدند. پرسشنامه ی افسردگی و اضطراب و استرس (42DASS-) و آزمایش c1HbA در این مطالعه مورداستفاده قرار گرفت. 8 جلسه آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی برای گروه آزمایش در نظر گرفته شد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. پیش و پس از مداخله، هر دو گروه پرسشنامه (42DASS-) را تکمیل نمودند. آزمایش c1HbA نیز پیش و یک ماه پس از انجام مداخله برای هر دو گروه انجام شد.
    یافته ها
    در پایان 10 نفر در گروه آزمایش و 13 نفر در گروه شاهد باقی ماندند. تحلیل داده ها نشان داد که در مرحله پس آزمون، میزان استرس و سطح هموگلوبین گلیکوزیله خون افراد گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت اما اختلاف در شدت اضطراب و افسردگی بین دو گروه، پس از مداخله معنی دار نبود (05/0> p).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، می تواند در کنترل قند خون و کاهش میزان استرس در بیماران مبتلا به دیابت موثر باشد.
    کلیدواژگان: کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، کنترل سطح سرمی قند خون، افسردگی، اضطراب، دیابت نوع 2
  • علی عیشی اسکویی، محمد امین ولیزاد حسنلویی، سیدکمال بدوی، مهران بهرامی بوکانی، حمدالله شریفی* صفحات 215-222
    پیش زمینه و هدفدرمان داروئی بیماران مبتلا به سرطان با عوارض جانبی جدی ازجمله تداخلات داروئی همراه است. هدف از این مطالعه بررسی تداخلات داروئی در بیماران سرطانی بستری در بخش مراقبتهای ویژه و شناسایی نوع و شدت تداخلات دارویی می باشد.

    مواد و روش کار
    جمعیت موردمطالعه بیماران مبتلا به بدخیمی بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه طی سال 1393 بوده است. اطلاعات بیماران از پرونده ی آن ها استخراج و پس از ثبت مشخصات دموگرافیک، داروهای تجویزی در 24 ساعت اول بستری استخراج و ازنظر تداخلات داروئی موردبررسی قرار گرفت. تداخلات داروئی ازنظر شدت از شدید تا خفیف طبقه بندی شدند. همچنین بر اساس مبتنی بر شواهد بودن نیز به پنج گروه از مستند تا غیرمحتمل تقسیم بندی شدند.

    یافته ها
    دراین مطالعه پرونده ی 101 بیمار بررسی شد. تعداد 63 بیمار مرد و 38 زن بودند. میانگین سنی بیماران 69/1±47/59 سال بود. متوسط داروهای تجویز شده 23/0±25/5 بود. تعداد تداخلات داروئی 162 مورد بودکه 81/14 درصدآنها ازنظر شدت ماژور، 16/77 درصد متوسط و 03/8 درصد جزئی بودند. 19/14 درصد تداخلات داروئی مستند بودند. بیشترین تداخلات در گروه سنی 61-80 سال مشاهده شد و بیشترین داروهای درگیر عبارت بودند از: رانیتیدین (16/79)؛ سفالوسپورین ها (162/63)؛ ضدانعقادهای تزریقی (162/24) و ضددردهای مخدر (162/18). میزان تداخلات در بیمارانی که داروهای بیشتری دریافت می کردند بالاتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد در بخش مراقبت های ویژه تداخلات دارویی بیشتر است. لذا برنامه ریزی و انجام کار تیمی در بخش مراقبت های ویژه و بیماران سرطانی در راستای تجویز دارو با دوز و روش صحیح توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تداخلات داروئی، بخش مراقبت های ویژه، بیمارستان، بیماران سرطانی
  • کبری احمدپور بیجارگاه، محمد فائزی قاسمی *، نجمه رنجی صفحات 223-230
    پیش زمینه و هدف
    کلبسیلا پنومونیه یکی از دلایل شایع عفونت های بیمارستانی ازجمله عفونت مجاری ادراری، تنفسی و زخم می باشد. چندین مکانیسم مقاومت به فلوئوروکوئینولون ها ازجمله جهش در زیرواحدهای توپوایزومراز IV (parC و parE) پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه بررسی جهش های ژن parC در جدایه های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به سیپروفلوکساسین در استان گیلان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 40 سویه کلبسیلا پنومونیه از چندین بیمارستان و آزمایشگاه در رشت و لاهیجان جداسازی شد و به کمک روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. حساسیت و مقاومت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، ایمی پنم، آمیکاسین، سفکسیم، سفوتاکسیم، سفالکسین، جنتامایسین و نالیدیکسیک اسید تعیین گردید. به روش کربی بوئر و MIC تعیین گردید. سپس به روش PCR- سکونسینگ جهش های ژن parC در جدایه های مقاوم به سیپروفلوکساسین بررسی گردید.
    یافته ها
    15 درصد جدایه ها به همه هشت آنتی بیوتیک مقاوم بودند. سیزده جدایه مقاوم به سیپروفلوکساسین (5/32 درصد ) بودند. بیشترین درصد مقاومت آنتی بیوتیکی برای سفالکسین (70 درصد) پیدا شد و کم ترین درصد مقاومت آنتی بیوتیکی برای جنتامایسین (5/17 درصد ) تعیین شد. آنالیز توالی یابی نشان داد سه جدایه مقاوم به سیپروفلوکساسین دارای جهش های بدمعنی L38F و یا E84K در ژن parC بودند.
    نتیجه گیری
    در استان گیلان به نظر می رسد جهش های parC در ایجاد مقاومت به سیپروفلوکساسین در کلبسیلا پنومونیه از طریق تغییر در تمایل سیپروفلوکساسین به توپوایزومراز IV نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: مقاومت به سیپروفلوکساسین، کلبسیلا پنومونیه، جهش های بدمعنی، parC، توالی یابی
|
  • Shahryar Sane, Alireza Mahoori*, Nazli Karami, Hedyeh Rezaei, Mahsa Rezapoure Pages 155-162
    Background and Aims
    Nausea and vomiting during spinal anesthesia for elective cesarean delivery is a common finding and may occur in up to 80% of patients. The aim of the present study was to compare efficacy of using intravenous midazolam alone, ondansetron, and midazolam in combination with ondansetron for prevention of nausea and vomiting during and after cesarean delivery in parturient that underwent spinal anesthesia.
    Materials and Methods
    In a double-blind study, 126 women undergoing elective caesarean section under spinal anesthesia (using 0.5% bupivacaine 12.5 mg) were allocated randomly to receive midazolam 2 mg (n=42), ondansetron 4 mg (n=42) or midazolam and ondansetron (n=42) after the clamping umbilical cord. The frequency of nausea and vomiting during and after surgery in recovery room were recorded.
    Results
    The frequency of intraoperative nausea and vomiting was lower in the O (28.6, 7.1%) and MO (26.2, 16.7%) groups compared with M (50, 31%) group (P=0.04, P=0.006). The frequency of nausea and vomiting after surgery in recovery room was lower in the O (4.8, 19 %) and MO (11.9, 7.1%) groups compared with M(38.1, 23,8 %) group (P=0.01, P=0.03). Metoclopramide consumption was lower in O and MO groups compared with M group (P=0.02). There was no difference in mean arterial pressure and pulse rate between three groups during the surgery at times measured.
    Conclusion
    A bolus dose of midazolam (2 mg) was not effective than ondansetron (4mg) and ondansetron plus midazolam (O 4 and M 2 mg) for the prevention of nausea and vomiting in parturient patients undergoing cesarean section with spinal anesthesia during and after surgery in recovery room; however, further studies are needed.
    Keywords: Ondansetron, Midazolam, Cesarean, Nausea, Vomiting
  • Nastaran Otared*, Dr Akbar Atadokht Pages 163-172
    Background and Aims
    There have been few studies regarding the neuropsychological evaluations in different symptom dimensions of Obsessive compulsive disorder (OCD) and previous studies around this field have led to contradictory results. Therefore, the aim of the current study was to evaluate the neuropsychological functions of different symptom dimensions of OCD.
    Materials and Methods
    This was a descriptive-correlative study and the population comprised of all OCD patients who had referred to the counseling and mental health office of Medical Sciences University of Tabriz in 2015. Using purposive sampling 33 patients were selected to participate in the study. The measures applied in this study were: DOCS, Y-BOCS, BDI-II, WCST, word- color stroop, WMS-R and GO-NO GO.
    Results
    The results indicated that all OCD dimensions, contamination, responsibility for harm and symmetry dimensions were correlated with poor performance in neuropsychological experiments; nevertheless, there was no significant association between participants’ scores on the dimension of unacceptable obsessions and their functioning in the neuropsychological experiments.
    Conclusion
    According to the findings of the study, it could be suggested that the different symptoms of OCD were associated with different levels of performance in neuropsychological experiments. These implications could provide useful information for clinical interventions, assist clinicians in the diagnosis of vulnerability to the disorder, and facilitate the preventive strategies.
    Keywords: neuropsychological functions_dimension_obsessive - compulsive disorder
  • Dr Rebwar Mohammadi, Dr Mehran Moradi*, Prof Hossein Tajik, Hadi Ghasemmahdi, Dr Rojan Modaresi, Dr Surur Khalili Sadaghiani Pages 173-181
    Background and Aims
    Salmonella Typhimurium is among the most important food-borne disease. This study was conducted to investigate the anti-biofilm effect of the S. Typhimurium phage against Salmonella formed in chicken meat model.
    Materials and Methods
    The effects of different phage concentrations (104, 106 and 108 PFU/mL) with two contact times (10 and 20 min) on one and 7 days old biofilm adhered to stainless steel coupon in chicken broth at 15, 8 and 4 °C were evaluated.
    Results
    The results showed that the bacteria had an ability to adhere to the coupons and form biofilm in chicken broth, the biofilm levels were significantly (0.05 ≥ P) higher at 15 °C for 7 days. Increasing the phage concentrations, resulted in no significant biofilm removal properties and the activity was not influenced by the phage contact times. The anti-biofilm activity was influenced by the age of biofilm, in this case, one day-old biofilm was more sensitive than 7 days old.
    Conclusion
    From the study it can be concluded, that in chicken model, the phage exhibited biofilm removal activity on Salmonella only at high concentrations, then the use of a combination of methods to control biofilm is recommended.
    Keywords: Bacteriophage, Salmonella Typhimurium, Biofilm, Chicken
  • Dr Mohammad Hossein Razeghi Nejad, Dr Zahra Razavi Rouhani, Niloofar Sabzikari*, Dr Rahimeh Rahman Pour Pages 183-191
    Background and Aims
    One of the most important issues in training, diagnosis, and treatment in orthodontics is a thorough understanding of patient’s growth pattern. Imbalances in this pattern can cause malocclusion which is one of the most important causes of referring patients for treatment. At the first step, dentist’s responsibility is the diagnosis and monitoring of the growth pattern in aberrant cases. The aim of this study was to find panoramic indices in the diagnosis of facial vertical growth pattern and comparing them with standard lateral cephalometric radiographs.
    Materials and Methods
    Current research is a descriptive, cross-sectional study that was carried out on 30 patient’s pretreatment lateral cephalometric and panoramic radiographs. Gonial, FMA, Basal, Schudy and Or Go Me angles were used to measure both radiographs. Pearson’s correlation coefficient and independent t-test were used for data analysis.
    Results
    Results showed that the value of all variables on panoramic radiographs was smaller than their counterparts on lateral cephalograms. Gonial angles had the highest correlation coefficient (r=0.89, p
    Conclusion
    Gonial angles can be detected on panoramic views along with lateral cephalograms with high accuracy that can show facial vertical growth pattern to some extent; however, for accurate diagnosis cephalometric analysis is also needed.
    Keywords: Panoramic radiography, facial growth Pattern, lateral cephalometry, cephalometric landmarks, Diagnostic accuracy, orthopantomogram
  • Ali Mojaddar Langroodi*, Hossein Tajik Pages 192-205
    Background and Aims
    Beef meat is highly prone to microbial spoilage as it is rich in essential nutrients and putrefying in nature. Nowadays, consumers are applicant to usage of natural replacements causing to side effects of synthetic preservatives such as carcinogenicity and teratogenicity.
    Materials and Methods
    In this study the influence of hydro alcohol sumac extract (SE) and chitosan coating alone or in combination with Z. multiflora Boiss essential oil (ZEO) added, on microbial attributes of beef meat were investigated during refrigerated storage in normal and modified atmosphere packaging (MAP: 80% oxygen and 20% dioxide carbon). The samples were stored at 4 °C for 20 days and microbial analysis were conducted at zero, four, eight, 12, 16 and 20 days.
    Results
    Total viable counts, lactic acid bacteria, Pseudomonas spp., Enterobacteriaceae and yeasts- molds were significantly lower in all treatments than control over the storage time. The highest level of antimicrobial effect of chitosan, SE 4% and ZEO were found on TVC (by 3.69 and 4.04 log CFU/g (colony forming unit / gram) reduction compared with control), Enterobacteriaceae (3.61 and 3.73 log CFU/g reduction) and lactic acid bacteria (2.67 and 2.53 log CFU/g reduction), in normal packaging and MAP, respectively.
    Conclusion
    These results suggest the potential of chitosan, SE and ZEO as biopreservatives under refrigerated storage in normal packaging and MAP.
    Keywords: Sumac extract, Modified atmosphere, Antimicrobial effect
  • Hamid Kharatzadeh, Dr Mohammad Hasan Davazdah Emamy*, Dr Maryam Bakhtiary, Dr Ali Kachuei, Dr Behzad Mahaki Pages 206-214
    Background and Aims
    Diabetes is increasingly growing up in the world and also in Iran and psychological factors such as stress, anxiety and depression play an important role in its development. The purpose of this study was investigating the effectiveness of mindfulness based stress reduction on glycemic control, stress, anxiety and depression on patients with type 2 diabetes.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study had a pretest-posttest design with a control group. The study population included 30 diabetic patients (% 40 male), randomly divided into two, the study (N=15) and control (N=15) groups. We used depression, anxiety and stress questionnaire (DASS - 42) and HbA1c testing in this study. The study group received the mindfulness based stress reduction group training with 8 sessions while the control group received no intervention. Both groups completed the (DASS - 42) before and after the intervention. HbA1C was also measured before and one month after the intervention in both groups.
    Results
    In the end, 10 patients in the experimental group and 13 patients in the control group remained. Data analysis showed that stress and HbA1C in the treatment group compared with the control group significantly decreased at posttest. But the difference in the severity of anxiety and depression between the two groups was not significant after intervention (p
    Conclusion
    Based on the results of this study, mindfulness based stress reduction group training can be effective in improving glycemic control and reducing the stress levels in diabetic patients.
    Keywords: mindfulness based stress reduction, Glycemic control, Depression, Anxiety, Type II diabetes
  • Dr Ali Eishi Oskuyi, Dr Mohammad Amin Valizad Hasanlooi, Dr Seyyed Kamal Badavi, Mehran Bahrami Bukani, Dr Hamdolah Sharifi* Pages 215-222
    Background and Aims
    Pharmacological treatment of cancer is associated with serious adverse effects including drug-drug interaction (DDI). The purpose of this study was evaluating DDIs in cancer patients hospitalize in the Intensive Care Unit (ICU) and identifying the type and severity of DDI.
    Materials and Methods
    The study population was all patients with cancer admitted to the ICU of Imam Khomeini hospital during 21 March 2013 to 20 March 2014. Patients’ information were extracted from the medical records. Then the recording demographic features and prescribed drugs in the first 24 hours of hospitalization were extracted and were investigated. DDIs were classified in terms of severity to as mild, moderate and severe into five groups.
    Results
    Almost 101 patients were evaluated (63 male and 38 female). The mean age was 59.47±1.69 and the average prescribed medications was 5.23±0.23. Then, 162 DDIs were identified that 14.81% of them were major, 77.16% moderate and 8.03% minor in the point of severity. In the basis of documentation 14.19% of DDIs were established. The most DDIs were in the age group 61-80 years and the most involved drugs were: ranitidine (79.16), cephalosporins (63.162), anticoagulants (24.162) and narcotic analgesics (18.162).
    Conclusion
    This study shows that a high percentage of DDIs occurs in the ICU. Therefore, we suggest treating patients in ICU relying on a teamwork in drug prescribing.
    Keywords: drug-drug interaction, intensive care unit, hospital, cancer patients
  • Kobra Ahmadpour Bijargah, Dr. Mohammad Faezi Ghasemi*, Dr. Najmeh Ranji Pages 223-230
    Background and Aims
    Klebsiella Pneumonia is a common cause of nosocomial infections including urinary tract, respiratory and wound infections. Several fluoroquinolones resistance mechanisms have been proposed, such as mutations in the topoisomerase IV subunits (ParC and ParE). The aim of this study was to investigate parC mutations in ciprofloxacin resistant isolates of Klebsiella Pneumonia from Guilan province.
    Materials and Methods
    In this study, forty strains of Klebsiella Pneumonia were isolated from several Rasht and Lahijan hospitals and laboratories then were identified by biochemical tests. Antimicrobial susceptibility to ciprofloxacin, imipenem, amikacin, cefixime, cefotaxime, cephalexin, gentamicin, and nalidixic acid was determined by Kirby-Bauer disk diffusion and MIC methods. Then PCR-sequencing was performed to assess parC mutations in ciprofloxacin resistant isolates.
    Results
    15% of isolates were resistant to all eight antibiotics. Thirteen isolates (32.5%) were ciprofloxacin resistance. The most antibiotic resistance percentage was found for Cephalexin (70%) and the lowest resistance percentage was identified for Gentamicin (17.5%). Sequencing analysis showed that three ciprofloxacin resistant isolates had missense mutations L38F and/or E84K in parC gene.
    Conclusion
    In Guilan province, it seems that parC mutations plays role in developing ciprofloxacin resistance in Klebsiella Pneumonia through change in ciprofloxacin affinity to topoisomerase IV.
    Keywords: Ciprofloxacin resistance, Klebsiella Pneumonia, missense mutations, parC, Sequencing