فهرست مطالب

فصلنامه فرایند مدیریت و توسعه
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 84، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • احسان قهرمانی*، محمد حقیقی، منصور مومنی، وحید ناصحی فر صفحات 3-25
    جایگذاری برند (محصول) در ادبیات بازاریابی در ایران ترجمه مشخصی ندارد و این خود نشانگر آن است که در کشور تاکنون به این موضوع پرداخته نشده است. شکاکیت و بدبینی مخاطبان نسبت به تبلیغات، خرد شدن رسانه ها، رشد اینترنت و کم رنگ شدن رسانه های سنتی مانند روزنامه ها و جراید چاپی از اصلی ترین دلایل رشد روزافزون جایگذاری برند است. تا کنون هیچ تحقیق مشابهی چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی به صورت خاص بر تاثیر تفاوت های بین فردی مخاطبان و اثربخشی شناختی جایگذاری برند متمرکز نشده است و تحقیق حاضر اولین تحقیق از این نوع است. در این پژوهش، محققان تفاوت های بین فردی تاثیرگذار بر جایگذاری برند را از طریق مصاحبه های ساختاریافته با خبرگان دانشگاهی، دست اندرکاران تهیه و تولید فیلم و آژانس های تبلیغاتی شناسایی نموده و مدل پیشنهادی خود را با استفاده از داده های یک نمونه 536 نفری که در بازه زمانی مرداد تا بهمن 1390 گردآوری شده است، مورد آزمون قرار دادند. در نهایت مدل تفاوت های بین فردی مخاطبان با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی و کاربرد نرم افزار VisualPLS تبیین شد.
    کلیدواژگان: جایگذاری برند، شکاکیت نسبت به تبلیغات، تکنیکهای ترکیبی ترفیع، مصرف نیابتی، اثربخشی شناختی
  • خدر فرجی راد، غلامرضا کاظمیان*، عبدالرضا رکن الدین افتخاری صفحات 27-58
    امروزه برای شناخت عمیق ناپایداری›ها و عدم توازن توسعه، رویکردهای نوینی وجود دارد که به عنوان چارچوب اندیشه›ای و بسترساز توسعه متوازن و پایدار محلی و منطقهای عمل می کنند. رویکرد نهادگرای توسعه منطقهای یکی از جدیدترین این رویکردهاست که ضمن به نقد کشیدن بسیاری از پارادایمهای قبلی توسعه منطقهای، مسیرهای تازهای را در این زمینه معرفی میکند. در این راستا سئوال راهبردی مقاله این است که «از دیدگاه رویکرد نهادی، علت اصلی شکست سیاستهای توسعه منطقهای و تداوم نابرابری های منطقهای در ایران چیست»؟ برای پاسخ به این سئوال از روش کیفی و مطالعات اسنادی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که از نظر شاخصهای اصلی رویکرد نهادی، سیاستهای توسعه منطقهای در ایران نتوانسته است به رغم چندین دهه تجربه، به اموری همچون شناخت ظرفیتهای اجتماعی، اقتصادی و محیطی محلی و منطقهای، تقویت رهبری منطقهای، طراحی سیاستهای مبتنی بر شرایط محلی، مدیریت محلی و منطقهای و مشارکت عوامل منطقهای بپردازد. علاوه بر آن، کاستی در تعریف مشخص از منطقه و توسعه منطقهای، وجود ساختارهای متمرکز تصمیمگیری و اجرایی، بیتوجهی به روش های نوین توسعه منطقهای همچون توسعه دانش، ارتقاء یادگیری، توسعه اقتصاد اجتماعی و کارآفرینی در سطح محلی و در نهایت فراهم نشدن بسترهای مناسب برای حکمروایی منطقهای از دلایل اصلی شکست سیاست›های توسعه منطقه›ای در ایران از منظر رویکرد نهادی هستند.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، رویکرد نهادی، سیاست، توسعه منطقه ای، ایران
  • محمود مرادی*، سیدمیثم مومنی، رمضانعلی مباشر امینی صفحات 59-92
    زمانی که سازمان ها به منظور بهبود عملکرد کسب وکار و افزایش ظرفیت نوآوری خود در تلاش هستند، توجه شان به طور فزاینده ای بر چگونگی مدیریت دانش شان متمرکز می شود. این دلیلی برای پاسخ به این سئوال است که چرا دانش یک اسلحه استراتژیک برای کسب مزیت رقابتی در دنیای کسب وکار امروزی است. یکی از دلایلی که خیلی از سازمان ها هنوز هم با مدیریت دانش مشکل دارند و در به دست آوردن مزایای بالقوه آن به طور کامل، با شکست رو به رو می شوند، ناشی از فقدان یک پایه علمی به منظور راهنمایی آنها در پیاده سازی آن است. یک چارچوب پیاده سازی مدیریت دانش قوی، با فراهم نمودن اصول و دستورالعمل مناسب به سازمان ها کمک می کند تا این مشکل را برطرف نمایند. این پژوهش به منظور فراهم نمودن یک روش شناسی جامع، هفت تواناساز مدیریت دانش و شش فرآیند مدیریت دانش را به عنوان معیارهایی برای پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان انتخاب کرده است. این پژوهش از نوع پژوهش کاربردی بوده و در یکی از صنایع کشتی سازی کشور پیاده سازی شده است. داده ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه با مسئولان جمع آوری شده و از تکنیک تصمیم گیری چند معیاره و آنتروپی شانن جهت جمع بندی یافته ها استفاده شده است. در ارزیابی صورت گرفته عواملی مانند فرهنگ و منابع انسانی در توانمندسازها و خلق دانش در فرآیندها، به عنوان اولویت های سازمان به منظور شروع برنامه های مدیریت دانش انتخاب شدند که بر مبنای آن استراتژی دانش سازمان مشخص شده و برنامه های بهبود دانشی تدوین گردیده است.
    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، توانمندسازهای دانش، فرآیندهای دانش، چارچوب مدیریت دانش، روش شناسی مدیریت دانش
  • سید حمیدخداداد حسینی، میثم شفیعی رودپشتی* صفحات 93-117
    طی سال های اخیر بر اساس پژوهش های انجام شده، کماکان در این مساله که آیا هوش هیجانی می تواند بر کارآفرینی موثر باشد، ابهاماتی وجود داشته و نتایج قطعی در این راستا ارایه نشده است. در کنار بررسی اثر هوش هیجانی چنین به نظر می رسد برخی مشخصه ها و متغیرهای محیطی مثل قومیت، تحصیلات و جنسیت نیز می-توانند بر هوش هیجانی و کارآفرینی افراد تاثیرگذار باشند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هوش هیجانی و کارآفرینی دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی مبتنی بر ویژگی های قومیتی و جنسیتی طراحی شد و در این راه دانشگاه تربیت مدرس به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای تحقق این مهم، پژوهش حاضر با 3 فرضیه اصلی و 6 فرضیه فرعی مواجه گردید. نتایج بررسی فرضیات حاکی از عدم پذیرش تمامی آن ها به استثناء یک فرضیه می باشد. در پایان نیز جهت روشن نمودن راه پژوهش های آتی برخی پیشنهادها ارایه گردیده است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، کارآفرینی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، جنسیت، قومیت
  • کاوه حسنی*، سامان شیخ اسماعیلی، کیهان مقصودی صفحات 119-140
    مفهوم شایسته سالاری در مبانی سازمان و مدیریت، علاوه بر اینکه دربردارنده مشخصه های نمودی انتخاب، انتصاب و نگهداری مدیران است، به طور مشخص شامل فاکتورهای کلیدی وسیعی است که هنوز در استقرار نظام شایسته سالار بر آن اتفاق نظر عمومی حاصل نیست. بر این اساس هر گونه تحلیل پیرامون ریشه ها، چالش ها و موانع آن، مطالعه ای گسترده و فراگیر را می طلبد. در نتیجه پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد و مولفه های شایسته سالاری مدیران و کارکنان در یکی از موسسات آموزشی کشور، طرح ریزی و انجام شد. روش پژوهش در مطالعه حاضر از نوع توصیفی، اکتشافی و روش جمع آوری داده ها کتابخانه ای- میدانی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اعضای رسمی و غیررسمی یکی از موسسات آموزشی کشور به تعداد 521 نفر بود که نمونه تحقیق با استفاده از جدول مورگان 220 نفر انتخاب شد. پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ برای مولفه های ابعاد شایسته سالاری برابر 87/0 محاسبه و تایید گردید. همچنین استاندارد بودن پرسشنامه ها و هنجاریابی آن ها در پژوهش های داخلی، روایی آزمون را تامین نمود. سپس جهت شناسایی ابعاد شایسته سالاری از تحلیل عاملی و روش مولفه های اصلی استفاده شد و از طریق تحلیل اکتشافی، 10 عامل اصلی شناسایی و از طریق تحلیل عاملی تاییدی، این 10 عامل مجددا مورد تایید قرار گرفت. روش های آماری بi کار گرفته شده در این پژوهش از طریق نرم افزار LISREL و SPSS بود. هم چنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که تمامی شاخص های برازش مدل تایید می شوند و در بررسی ابعاد شایسته سالاری مشخص شد که بین میانگین برخی ابعاد در مدیران و کارمندان تفاوت معنی داری دیده می شود.
    کلیدواژگان: ابعاد شایسته سالاری، مدیران، کارمندان، اعضای هیات علمی، موسسات آموزشی
  • غلامرضا منصورفر*، فرزاد غیور، یوسف راستی آذر صفحات 141-160
    هدف این پژوهش بررسی رابطه بین ریسک پذیری و عملکرد شعب بانک ملی استان آذربایجان غربی می باشد. برای بررسی عملکرد شعب، از شاخص سودآوری نسبت سود به درآمد شعب استفاده گردید. در این پژوهش تمامی شعب بانک ملی (92 شعبه) در سطح استان آذربایجان غربی در طی دوره 6 ساله از سال 1384 تا 1389 مورد بررسی قرار گرفت و دو مدل برای بررسی رابطه بین ریسک پذیری و عملکرد بانک ها ارایه گردید. در مدل اول ریسک پذیری فردی و در مدل دوم ریسک پذیری سازمانی به عنوان متغیر مستقل مورد استفاده قرار گرفتند و از متغیرهای سن و مدرک تحصیلی مدیران، تعداد پرسنل شعب، مانده تسهیلات و سپرده ها و درصد مطالبات معوق نیز به عنوان متغیرهای کنترل استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین ریسک پذیری فردی، سازمانی و عملکرد رابطه خطی مثبت و معنی داری وجود دارد. متغیرهای کنترلی سن از مدل اول و درصد مطالبات معوق از مدل دوم به علت بالابودن سطح معنی داری ضرایب رگرسیونی حذف گردیدند و نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی باقی مانده نشان از رابطه مثبت و معنی دار بین مانده تسهیلات و سپرده ها با نسبت سود به درآمد شعب و رابطه منفی و معنی دار بین پرسنل شعب و مدرک تحصیلی مدیران با شاخص سودآوری مورد استفاده در این پژوهش دارد.
    کلیدواژگان: ریسک پذیری فردی، ریسک پذیری سازمانی، عملکرد بانک، درصد مطالبات معوق، مانده سپرده ها، مانده تسهیلات
  • حمیدرضا ملک محمدی، یحیی کمالی* صفحات 161-186
    توسعه پایدار برای پاسخ به معضلات اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی دنیای امروز از سوی دانشمندان مطرح و به طور گسترده توسط دولت ها، نهادهای بین المللی، شرکت های تجاری و سازمان های غیردولتی مورد پذیرش قرار گرفته است. پژوهش حاضر به دنبال تحلیل موانع نهادینه شدن سیاست گذاری توسعه پایدار و ارایه مدلی برای نهادینه سازی آن در ایران است. در این پژوهش، نظریه مبنایی به عنوان استراتژی پژوهش و روش مصاحبه و استفاده از اسناد و مدارک برای جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. مصاحبه به صورت نیمه سازماندهی شده با متخصصان دانشگاهی انجام شد و روش نمونه گیری آن، نمونه گیری نظری بود. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار اطلس تی آی انجام شد. یافته-های پژوهش نشان داد که مجموعه ای از عوامل شناختی، نهادی- قانونی، سیاستی و اجتماعی، مانع نهادینه شدن سیاست گذاری توسعه پایدار در ایران است. در نتیجه نهادینه سازی سیاست گذاری توسعه پایدار در ایران نیازمند کاربست مدلی است که مبتنی بر این موانع و با استفاده از اسناد بین المللی باشد تا با استفاده از تجربه سایر کشورها و نظرات متخصصان داخلی، انجام اقدامات و تغییراتی را در هر زمینه پیشنهاد دهد
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، نهادینه سازی، سیاست گذاری، پایداری، مدل
  • یعقوب احمدی*، اسعد محمدی بلبان آباد صفحات 187-207
    سرمایه اجتماعی مفهومی چندبعدی و چندلایه است که در سال های اخیر در حوزه های گوناگون علوم اجتماعی، اقتصاد و علوم سیاسی مطرح شده است. سرمایه اجتماعی به مثابه یک کل، عبارت است از ارتباطات و شبکه های اجتماعی که می توانند حس همکاری و اطمینان را در میان افراد یک جامعه پدید آورند. بسیاری از جامعه شناسان و متفکران حوزه های علوم اجتماعی بر این باورند که توجه به سرمایه اجتماعی یکی از ابعاد مهم توسعه جوامع است. بر این اساس، مقاله حاضر به بررسی ارتباط میان سرمایه اجتماعی و اثربخشی کارکنان گمرک استان کردستان پرداخته است. پژوهش حاضر به روش توصیفی، از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه بود که بعد از برآورد اعتبار و پایایی (از طریق تحلیل عاملی) در بین پاسخگویان توزیع گردید. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان گمرگ استان کردستان در سه شهر سنندج، مریوان و بانه تشکیل دادند که از میان آنان 120 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شدند و در نهایت 110 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون فرضیات بیانگر آن است که بین تمام ابعاد، متغیر مدیریت سرمایه اجتماعی (اعتماد اجتماعی، میزان روابط کارکنان در شبکه های اجتماعی، میزان مشارکت گروهی کارکنان و میزان مشارکت کارکنان در اجتماع محلی) و میزان اثربخشی کارکنان گمرک استان کردستان رابطه معنی دار و مستقیمی وجود دارد. نتیجه تحلیل رگرسیونی بیانگر این بود که ابعاد چهارگانه سرمایه اجتماعی به طور خالص 238 درصد از واریانس اثربخشی کارکنان در معادله را تبیین می کنند و متغیر میزان مشارکت گروهی کارکنان، تعیین کننده ترین عامل اثرگذار بر اثربخشی کارکنان در جامعه مورد مطالعه هستند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت گروهی، اثربخشی کارکنان، تعهد سازمانی
  • سیمین سادات میرهاشمی نایینی*، احمد گودگردچیان صفحات 209-226
    انباشت سرمایه به عنوان یکی از پیش نیازهای اساسی فرآیند رشد اقتصادی، از منابع داخلی یا خارجی قابل تامین است. منابع مالی خارجی به عنوان مکملی برای پس انداز داخلی، علاوه بر پرکردن شکاف پس انداز سرمایه گذاری، راه حلی برای مقابله با شکاف منابع ارزی است. یکی از منابع مالی خارجی درکشورهای در حال توسعه، بدهی های خارجی است. از طرفی سرمایه گذاری مستقیم خارجی نیز شامل فوایدی از قبیل جذب سرمایه، تکنولوژی، دانش روز، بالابردن توانایی مدیریت، افزایش اشتغال، بهبود تراز پرداخت ها و افزایش قدرت رقابت است. سئوالی که در این جا مطرح است آن است که آیا میان بدهی خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران رابطه علی وجود داشته است؟ به منظور پاسخ به این پرسش، این مقاله ابتدا به تبیین مبانی نظری موضوع و چگونگی تصمیم گیری شرکت های چند ملیتی در ارتباط با سرمایه گذاری مستقیم خارجی در شرایط بدهی خارجی کشور میزبان پرداخته و سپس ضمن انجام آزمون های شناختی، رابطه علی میان متغیرهای مطرح شده را از طریق الگوی خود همبستگی برداری (VAR) و آزمون علیت گرانجر مورد آزمون قرار داده است. نتایج کسب شده حاکی از آن است که میان متغیرهای سرمایه گذاری مستقیم خارجی و بدهی های خارجی در ایران طی دوره مورد بررسی ارتباط علی وجود نداشته است
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بدهی های خارجی، مدل خود همبستگی برداری، آزمون علیت گرانجر، شرکت های چند ملیتی
|
  • Ehsan Qahremani *, Mohammad Haghighi, Mansour Momeni, Vahid Nasehifar Pages 3-25
    As no clear-cut equivalents have been proposed in Iranian marketing literature to stand for “brand placement” and “product placement”، this fact signifies that such concepts have not yet been thoroughly addressed in our country. Audience skepticism and cynicism toward promotional advertisements، media fragmentation، ever-increasing number of Internet users، and fading away of the traditional media such as newspapers and printed press are the main reasons for rapid growing of the brand placement. This article tries to explore the impacts of individual differences on promotional hybrid techniques and cognitive effectiveness of brand placement. The researchers have conducted structured interviews with three groups of elites including academicians، film-makers، and advertising institutes to evaluate the effects of individual differences affecting brand placement. Finally، the model of individual differences was formulated and tested on 536 selected samples. To the best of the researchers’ knowledge، no previous study (nationally or internationally) has focused on audience’s individual differences on cognitive elements of brand placement effectiveness.
    Keywords: Brand Placement, Skepticism toward Advertising, Promotional Hybrid Techniques, Vicarious Consumption, Cognitive Effectiveness
  • Kheder Farajirad, Gholamreza Kazemian *, Abdolreza Rokneddin Eftekhari Pages 27-58
    Today، new approaches have set the stage for thorough and deep understanding of unsustainable and unbalanced development in a way to pave the way for balanced and sustainable development in the local and regional scale. Institutionalism is a novel approach to regional development that while criticizing the traditional paradigms، introduces new ways toward the local and regional development. Accordingly، this article tries to adequately answer the strategic question “What are the causes of unsuccessful policies of regional development in Iran?” A qualitative and documentary method was applied to answer the question.. The results of the study demonstrated that despite having enjoyed many decades of experience in the regional policy making، the regional development policies in Iran have failed to consider the environmental، social and economic capacities; moreover، they have disregarded boosting the regional leadership and devising the due policies based on the local conditions، local and regional management and the participation of regional elements. In addition، vague definition of region and regional development، centralized decision-making and administrative structures، along with neglecting new methods of regional development such as knowledge development، learning promotion، socio-economic development and entrepreneurship at the local level have all curbed the grounds for regional governance، leading to unsuccessful regional development.
    Keywords: Pathology, Institutional Approach, Policy, Regional Development, Iran
  • Mohammad Moradi *, Seyed Maisam Momeni, Ramezan-Ali Mobasher-Amini Pages 59-92
    As organizations strive to improve their business performance and capacity for innovation، their attention is increasingly focused on how to conduct knowledge management. This cites a reason why utilizing organizational knowledge gives a strategic leverage to gain a competitive advantage in today’s business environment. A major factor causing the organizations shy away from Knowledge Management (KM) and failing to fully enjoy its privileges could be lacking a scholarly sound implementation framework that helps organizations to fulfill such a goal by providing the guidelines concerned. This study was conduced with the aim of providing a comprehensive methodology، based on a holistic framework، called I2CE. In order to achieve this aim، the study is focused on seven knowledge enablers and six knowledge processes. This research is an applied one، conducted in shipyard industry. The data were gathered through questionnaire and interview techniques. The data were later analyzed through Multi-Attribute Decision-Making Shannon Entropy technique. In the final assessment، the factors such as culture and human resources were categorized in “knowledge enablers” while knowledge creation was classified in the “processes.” Both groups were identified as the organizational preferences to embark on Knowledge Management (KM) initiatives with the aim of defining the knowledge strategy of the organization and devising the knowledge improvement programs.
    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Knowledge Enablers, Knowledge Processes, KM Frameworks, KM Methodologies
  • Seyyed-Hamid Khodadad-Hoseini, Maysam Shafiee-Roodposhti * Pages 93-117
    Recent studies have so far failed to give a plain and evident answer about the probable effectiveness of emotional intelligence on entrepreneurship. However، apparently، some environmental variables and characteristics like ethnicity، education and gender may influence both emotional intelligence and entrepreneurship. Therefore، this article tries to study the effect of emotional intelligence on entrepreneurship among post-graduate students in the context of gender and ethnicity. The researchers selected Tarbiat Modares University post-graduate students as the sample of the research. This research has 3 major hypotheses as well as 6 minor ones. In the end، all the hypotheses were rejected، but one. Finally، ome recommendations were offered for further studies.
    Keywords: Emotional Intelligence, Entrepreneurship, Post, Graduate Students, Gender, Ethnicity
  • Kaveh Hasani *, Saman Sheikhesmaeili, Keyhan Maghsoudi Pages 119-140
    The concept of meritocracy in the principles of organization and management، in addition to involving the characteristic manifestation of selection، appointment and retention of managers، specifically includes a range of key factors to build a system of meritocracy، upon which there has not been a general consensus so far. Accordingly، any analysis concerning the origins، challenges and obstacles requires broad and inclusive studies. Hence، this study is aimed to assess the dimensions and components of meritocracy in managers and employees of the Islamic Azad University of Sanandaj. The research is a descriptive - exploratory one which uses documentary and field data collection methods. The research statistical population consisted of all managers and employees of the Islamic Azad University of Sanandaj، totaling a number of 521 people. 220 people were selected as the research samples، using Morgan method. Reliability of the questionnaire on the component dimensions of meritocracy was approved to be 0/87 through Cronbach''s alpha method. Meanwhile، the validity of the test was checked through questionnaires standardization and their normality in the internal research. However، factor analysis and principal component methods were employed to identify aspects of meritocracy; accordingly، exploratory analysis identified a number of 10 leading causes، later reaffirmed through confirmatory factor analysis. Software statistical methods of the study were LISREL and SPSS. The results of confirmatory factor analysis confirmed all model parameters. The study asserted that there are significant differences between the average of some dimensions of meritocracy in the managers and that of the employees.
    Keywords: Dimensions of Meritocracy, Managers, Employees, Members of Faculty, Educational Institutions
  • Gholamreza Mansourfar *, Farzad Ghayour, Yousef Rasty Azar Pages 141-160
    The purpose of this study is to investigate the relationship between risk-taking behavior and performance of Bank Melli Iran branches located in the West Azerbaijan province of Iran. The performance is measured by the profitability index، i. e. profit-to-income ratio in the Bank Melli Iran branches of the West Azerbaijan province. The research data covers all the branches in the area within a six-year period، from 2005 to 2010. A couple of models were formulated to depict the relationship. The individual risk-taking behavior was taken as the independent variable in the first model while and the organizational risk-taking was the independent variable of the second one. Meanwhile، the age and educational degrees of the branch managers، staff number of the branch، balances of facilities and deposits as well as the percentage of the pending collections were considered as the controlling variables. Findings illustrated that both individual and organizational risk-taking behavior of the bank managers positively and significantly affect the performance of bank branches in a linear way. The controlling variables of “age” (in the first model) and “pending collections percentage” (in the second model) were omitted due to high regression coefficient regression. Other controlling variables indicted a positive relationship between “balances of facilities and deposits” and the “profit-to-income ratio”. Yet، the results asserted a negative and meaningful relationship between the number of staff and the managers'' educational degrees from one side and the profitability index used in this research from the other side.
    Keywords: Individual Risk, taking, Organizational Risk, taking, Bank Performance, Percentage of Pending Collections, Balance of Deposits, Balance of Facilities
  • Hamidreza Malekmohammadi, Yahya Kamali * Pages 161-186
    The scholars have recommended sustainable development to solve the socio-economic and environmental problems of today’s world and it has been widely accepted by governments، international bodies، NGOs as well as corporations. This study sought to analyze the barriers and provide a model for “institutionalization” of sustainable development policy in Iran. The method of research is Grounded Theory while interviews and documentary method were employed to collect the required data. Semi-structured interviews were conducted with the academic experts while the theoretical sampling was used as data sampling method. The data analysis was performed by means of Atlas TI application software. Research findings suggest that there are a series of cognitive، institutional-legal، policy-related and social barriers to the institutionalization of sustainable development policy in Iran. As a result، institutionalization of sustainable development policy in Iran requires a model that takes such factors along with international documents، foreign experiences and domestic expertise into consideration to propose the right recommendations to remove the barriers.
    Keywords: Sustainable Development, Institutionalization, Policy, Sustainability, Model
  • Yaughoub Ahmadi *, Assad Mohammadi Pages 187-207
    Social capital is a multidimensional and multilayered concept، frequently discussed in recent years in the fields of social science، economics and political science. Social capital is collective communications and social networks، facilitating the sense of cooperation and trust among the individuals in a society. Many sociologists and social science scholars believe that social capital is an important area of community development. Accordingly، this paper examines the relationship between social capital and the effectiveness of customs office employees in Kurdistan province. This is a descriptive، survey-type study. The data collection tool was a questionnaire whose copies were handed out among the participants after having been tested for its validity and reliability (through factor analysis). The statistical population of the research was customs office employees of three cities of Sanandaj، Marivan and Baneh in Kurdestan province، out of which 120 employees were selected as samples. Finally، 110 retuned questionnaires were analyzed. The results showed that there was a meaningful and direct relationship between all aspects of social capital variables (i. e. social trust، employees’ relations in the social networks، employees’ group participation and their involvement in the local community groups) and the effectiveness of customs employees. The results of the regression analysis indicated that the four dimensions of social capital explain 23. 8 Percent of the variance of employees'' effectiveness in the equations. Meanwhile، they indicated that employees’ group participation was the most determining factor to influence the effectiveness of employees.
    Keywords: Social Capital, Social Trust, Group Participation, Employee's Effectiveness, Organizational Commitment
  • Simino-Sadat Mirhashemi Naeeni *, Ahmad Gougerdchian Pages 209-226
    Capital accumulation، as one of the major prerequisites of economic growth process، could be provided from internal or external resources. Foreign financial resources as a supplement for domestic savings، in addition to bridging the investment savings gap، are regarded as a solution to confront with foreign currency gap. Foreign debts are deemed as one of the foreign financial resources in developing countries. On the other hand، foreign direct investment involves advantages such as capital attraction، up-to-date technology and knowledge، higher management capability، higher level of employment، improved balance payments and increased competition power. The question arises here as to whether or not there is any causal relationship between foreign debt and foreign direct investment in Iran. In a try to respond to this question، this article explains theoretical principles of the subject and manner of decision-making in multi-national companies about foreign direct investment under foreign debt conditions of the host country. Later، it tests the causal relationship among the proposed variables through Vector Auto-regression model (VAR) and Granger Causality Test while conducting cognitive tests. The obtained results demonstrated that there has been no causality relationship between variables of foreign direct investment and foreign debts in Iran within the period of the study.
    Keywords: Foreign Direct Investment, External Debt, Vector Auto, regression Model, Granger Causality Test, Multinational Companies