فهرست مطالب

مطالعات خاورمیانه - سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 89، پاییز و زمستان 1396)

نشریه مطالعات خاورمیانه
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 89، پاییز و زمستان 1396)

  • بهای روی جلد: 300,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/07/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سخن فصل
  • مقالات
  • سید جواد صالحی*، مظفر حسنوند صفحه 11

    تا قبل از برنامه جامع اقدام مشترک در ژوییه 2015 ، در طول یک دهه برنامه هسته ای ایران تاثیرات متعددی را بر فضای ذهنی و رفتاری کنش گران خاورمیانه بر جای گذاشت. بررسی ابعاد مختلف برنامه هسته ای به ویژه از منظر ارتباط و تاثیر آن بر نظم منطقه ای خاورمیانه از دو جهت حایز اهمیت است. نخست از منظر جایگاه و اهمیت توافق هسته ای در سیاست خارجی به ویژه در نظم منطقه ای خاورمیانه به نسبت دوران پیشا برجام. دوم توجه به ذهنیت کنش گران منطقه ای در مسیر شکل دادن سیاست خارجی و درک رابطه پیوندی و سیستمی بین موضوعات سیاست خارجی با محیط منطقه ای و بهره گیری از آن به عنوان تجربه ای مهم در دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران. بر همین اساس در مقاله اخیر در راستای پاسخ به این سوال اصلی برآمده ایم که برنامه هسته ای ایران چه تاثیراتی را بر نظم منطقه ای خاورمیانه 2005-2013 بر جای گذاشته است. در پاسخ این فرضیه مورد تحلیل قرار گرفته است که برنامه و دیپلماسی هسته ای ایران(تا قبل از توافق) منجر به تهدید پنداری و تقویت ذهنیت متخاصم کنش گران منطقه ای و تقابل ها در نظم منطقه ای خاورمیانه شده است که می توان در نمونه های مختلفی آن را مشاهده نمود که عبارتند از: مسابقه تسلیحاتی، جلوگیری از صدور افکار انقلابی ایران به عنوان تهدید منافع غرب و اعراب، اجماع واحدها جهت انزوای ایران، صف آرایی امنیتی برای مقابله با منافع و تحریم همه جانبه جمهوری اسلامی ایران. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی و شیوه گردآوری داده ها نیز کتابخانه ای، استفاده از مجلات، مقالات معتبر می باشد.

    کلیدواژگان: خاورمیانه، برنامه هسته ای ایران، مسابقه تسلیحاتی، امنیت، انزوا گرایی، تحریم
  • حسین دهشیار، اسماعیل محمدپور * صفحه 41

    انقلاب 25 ژانویه مصر، درواقع نتیجه بحرا نهایی در سطح جامعه از قبیل افزایش فاصله طبقاتی و گسترش فساد و تلاش مبارک برای موروثی کردن ریاست جمهوری بود که با کمک رسانه ها- از مطبوعات تا شبکه های اجتماعی- زمینه را برای شکل گیری جنبش های اجتماعی در مصر، ضد رژیم مبارک و سقوط آن فراهم کرد. در این راستا آنچه بسیار موردتوجه قرار می گیرد، نقش پررنگ مطبوعات و رسانه های چاپی در روند انقلاب است. درحالیکه از دیرباز در این کشور با سه نوع سیستم روزنامه نگاری دولتی، مستقل و روزنامه های متعلق به احزاب مخالف، روبرو بوده ایم، نویسنده تلاش کرده است تا در این زمینه به این پرسش اصلی پاسخ دهد که نقش و موضع هریک از این سه نوع سیستم مطبوعاتی در سرزمین اهرام در فرایند انقلاب 2011 (به ویژه از 25 ژانویه تا 11 فوریه روز استعفای مبارک) به چه صورتی بوده است و این موضع گیری ها تا چه اندازه توانسته بر روند انقلاب ژانویه تاثیرگذار باشند؟ در این راستا ضمن معرفی دقیق روزنامه های هر سیستم، به بررسی آراء و مواضع این روزنامه ها و به تصویر کشیدن تفاوتهای عمده میان مطبوعات دولتی با روزنامه های مستقل و متعلق به احزاب می پردازیم. چنانکه یافته های تحقیق نشان می دهد، به نظر می رسد در انقلاب ژانویه 2011 مصر، آزادی نسبی این رسانه های سنتی در بیان نظرات خود به همراه رشد طبقه متوسط، توانست با بسیج کردن مردم برای رسیدن به خواسته های خود و تشکیل جنبش های اجتماعی قدرتمند تا حدودی امکان گذار مصر از دیکتاتوری سی ساله خود را فراهم نماید.

    کلیدواژگان: انقلاب 2011 مصر، مطبوعات، روزنامه ها، جنبش اجتماعی، حسنی مبارک
  • سید محمدرضا موسوی *، طاهر حسن پور، عارف بیژن صفحه 69

    این پژوهش با طرح این سوال که پویش های حزب عدالت و توسعه ترکیه در عرصه خارجی در قبال منطقه خاورمیانه برچه مبانی استوار است؛ به این نتیجه رسیده است که ترکیه با عبور از نگرش های ایدیولوژیک و جنگ سرد، نگرش جدیدی را در سیاست خارجی خود تعریف کرده است. این که ترکیه بتواند در بستر چنین نگرش و پویشی به بخش قابل توجه از آنچه را که در پندار نخبگان آن جای گرفته است نایل آید، هم اینک به بخش مهم و لاینفک دستگاه سیاست خارجی آن بدل شده است. آن چنان که قراین موجود بر دستگاه سیاست خارجی ترکیه هم نشان می دهد، حاصل این نگرش در سیاست خارجی، پیدایش و تعقیب راهبردهای کارا و موثر در مواجهه با معادلات خاورمیانه و نحوه برخورد با قدر تهای بزرگ بوده است. شکی نیست که منطق حاکم بر این نگرش از یک سو ناشی از درک نخبگان سیاسی حاکم بر حیات سیاسی حال حاضر ترکیه و از سوی دیگر ناشی از موقعیت های ژیوپلیتیکی این کشور در جغرافیای آسیای صغیر است و هدفی ندارد جز آنکه بخواهد به ارتقای موقعیت ژیوپلیتیکی این کشور مدد رساند. درواقع قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه در ترکیه باعث به وجود آمدن تغییراتی در اصول سیاست خارجی این کشور شد، از جمله اینکه در مسایل منطقه خاورمیانه برای ارتقا جایگاه منطقه ای خود و امتیاز گرفتن از غرب استفاده می کند. از سوی دیگر به دلیل ناکامی در پیوستن به اتحادیه اروپا تلاش می کند با تاکید بر منطقه ی خاورمیانه و پررنگ کردن نقش منطقه ای خود از دولت های غربی امتیاز بیشتری بگیرد. در این مقاله سعی شده است تا با روش توصیفی-تحلیلی و بر اساس اسناد و منابع کتابخانه ای به بررسی پویش های سیاست خارجی ترکیه در قبال منطقه ی خاورمیانه با تاکید بر دوران دولت اردوغان پرداخته شود و جایگاه این منطقه را بعد از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه تبیین نماید.

    کلیدواژگان: حزب عدالت و توسعه، ترکیه، سیاست خارجی، خاورمیانه، فلسطین
  • قاسم ترابی*، کاوه غلامی صفحه 95

    هدف اصلی مقاله حاضر تبیین و توضیح سیاست تهاجمی عربستان در قبال یمن بر اساس رویکرد هویتی و نظریه سازه انگاری است. در این راستا به نظر می رسد سیاست خارجی عربستان فراتر از موضوع موازنه قوای منطقه ای و بیشتر تحت تاثیر هویت وهابی و سنی آن قرار دارد. این موضوع زمانی بیشتر نمایان است که سیاست عربستان را در قبال ایران شیعی و به خصوص در بحران یمن مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا سوال اصلی مقاله این است که تا چه میزان می توان دخالت نظامی عربستان در یمن را از چشم انداز امنیت هستی شناسی و رویکرد هویتی تبیین کرد. در پاسخ به سوال مذکور این فرضیه مطرح می شود که با توجه به هویت سنی و وهابی عربستان و نگرانی این کشور از گسترش تشیع و تقویت نفوذ ایران در خلیج فارس و درنتیجه در کل خاورمیانه، می توان دخالت نظامی عربستان در یمن را بر اساس هویت و چارچوب نظری سازه انگاری تبیین کرد. درواقع این بدان معناست که کنش عربستان در قبال یمن بیشتر تحت تاثیر هویت سنی و وهابی آن قرار دارد. تحقیق حاضر مبتنی بر روش توصیفی- تحلیلی و به صورت کتابخانه ای و اینترنتی صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، یمن، امنیت هستی شناسی، سازه انگاری
  • سید علی نجات صفحه 115

    انقلاب اسلامی ایران با احیای تفکر اسلام و اسلام سیاسی و برجسته کردن نقش اسلام و مسلمانان در عرصه های مختلف سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی به عنوان یکی از رخدادهای مهم در قرن بیستم به شمار می رود. به همین جهت می توان سال 1979 میلادی را نقطه عطفی برای جنبش های اسلامی قلمداد نمود؛ زیرا با پیروزی انقلاب اسلامی ایران جنبش های اسلامی جان تازه ای گرفتند. با فاصله کوتاهی از شکل گیری انقلاب اسلامی ایران، جنبش های متعددی در عراق، عربستان سعودی، فلسطین، سوریه، لبنان، افغانستان و کشورهای دیگر ظهور کردند. نقطه اوج این تاثیر را امروزه می توان در تحولات یمن مشاهده کرد. هدف نوشتار حاضر، تبیین بازتاب های انقلاب اسلامی ایران بر جنبش انصارالله یمن بر اساس نظریه پخش می باشد. از این رو، پرسش اصلی نوشتار حاضر این است که انقلاب اسلامی ایران چه تاثیری در جنبش انصارالله یمن داشته است؟ فرضیه نوشتار این است که جنبش انصارالله یمن به دلیل ماهیت شیعی متاثر از انقلابی گری تشیع و انقلاب اسلامی ایران است و رهبران جنبش انصارالله، امام خمینی (ره) را به عنوان شخصیت برجسته در عصر حاضر می دانند.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی ایران، صدور انقلاب، نظریه پخش، الحوثی، انصارالله، یمن
  • محمد بختیاری*، مسعود رضا اسکندری صفحه 141

    شاید در نگاه نخست مقایسه خوارج با گرو ه های سلفی- تکفیری معاصر که از نظر زمان شکل گیری حدود 14 قرن از همدیگر فاصله دارند، چندان مناسب، علمی و عملی به نظر نیاید؛ اما حقیقت این است که این گرو ه ها از لحاظ فکری، اخلاقی و رفتاری چنان به هم شبیه هستند که توجه هر نویسنده و محققی را به خود جلب می کند، طوری که برخی از پژوهشگران، گرو ه های افراطی معاصر را با عناوینی همچون «نوخوارجیون » و «خوارج معاصر » نامگذاری کرده اند. البته تفاو تهایی هم در زمان و نحوه شکل گیری خوارج و گروه های سلفی- تکفیری معاصر وجود دارد اما در مقایسه با مشابهت های آنها بسیار اندک هستند. در پژوهش حاضر سعی بر این است که با استفاده از آثار و منابع موجود و بهره گیری از روش تطبیقی و تاریخی به مقایسه این گروه ها پرداخته شود و شباهت های نظری و عملی آنها مورد بررسی قرار گیرد؛ با این امید که نتایج چنین تحقیقاتی بتواند جامعه را در شناخت بهتر ودقیق تر چنین گرو ه هایی در حال و آینده یاری کندو جلوی رشد و گسترش آنها را بگیرد و جامعه را از نتایج شوم اعمالشان رها سازد.

    کلیدواژگان: خوارج، تکفیر، سلفی گری، افراط گرایی، القاعده، داعش
  • رضا اختیاری امیری*، سید احمد هاشمی صفحه 161

    جنبش حزب الله لبنان یکی از مهمترین کنش گران غیردولتی منطقه ای محسوب می شود که تحت تاثیر شرایط داخلی و تحولات محیط پیرامونی به ویژه وقوع انقلاب اسلامی امکان زیست و موجودیت یافته است. با توجه به این که بنیان این جنبش بر مبنای مقابله با تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی اسرا ییل شکل گرفته، این سازمان تلاش کرده تا توان و قابلیت های نظامی خود را به ویژه در حوزه موشکی طی یک دهه گذشته تقویت نماید. بر همین اساس، سوال اصلی پژوهش بر این مبنا قرار گرفته است که افزایش توان نظامی و موشکی حزب الله لبنان تا چه میزانی در ایجاد بازدارندگی و متعاقبا ممانعت اسرا ییل از تکرار تجاوزات نظامی در یک دهه اخیر موثر بوده است؟ در این پژوهش از رهیافت نظری بازدارندگی استفاده شده است. روش پژوهش نیز تحلیلی-تبیینی بوده و برای جمع آوری داده ها از منابع کتابخانه ای و اینترنتی استفاده شده است. یافته های پژوهش این انگاره را تا یید می کند که افزایش توان نظامی - موشکی حزب الله به ویژه از مقطع جنگ 33 روزه 2006 به بعد قدرت بازدارندگی حزب الله را ارتقاء بخشیده و مانع از آن شده است که رژیم صهیونیستی جنگ جدیدی را علیه لبنان آغاز نماید.

    کلیدواژگان: بازدارندگی، حزب الله لبنان، اسراییل، انقلاب اسلامی، ج.ا.ایران
  • علی غلامی دهقی، زهرا سادات کشاورز * صفحه 187

    جنبش سلفیه یکی از این جنبش های اسلامی شناخته شده در جهان اسلام است که طی صدسال اخیر محرک و موجد جنبش های سیاسی و اجتماعی فراوانی در کشورهای اسلامی بوده است. پژوهش حاضر با رویکرد اسنادی، ضمن توجه به ضرورت کاربرد رویکردهای جامعه شناختی در تحلیل پدیده های تاریخی، به ویژه جنبش های اسلامی معاصر و اهمیت موضوع آن، مجموعه بحران های اجتماعی را علت اصلی ظهور جنبش سلفیه در جوامع مسلمان و در مطالعه موردی کشور مصر می داند. نتایج نشان می دهد بنا به نظر هرایر دکمجیان و خورشید احمد بحران هویت، تحت تاثیر فرهنگ غرب، بحران مشروعیت به خاطر ناکارآمدی نخبگان و شکاف بیش ازپیش رهبران و مردم و بازداشت گسترده مخالفین، بحران فرهنگی که با الغای خلافت تشدید و به کم رنگ شدن ارزشهای سنتی منجر شد، بحران اقتصادی و تضاد طبقاتی که ناشی از توزیع نابرابر و ناعادلانه ثروت بود و منتهی به هرج و مرج اقتصادی و رشد سرمایه داری وابسته شد و درنهایت شکست ایدیولوژی های خارجی نظیر ناسیونالیسم، سوسیالیسم و لیبرالیسم و تاثیر انقلاب اسلامی ایران و نظایر آن، از مجموعه بحرا نهایی بودند که در ظهور سلفی گری در مصر نقش اساسی داشتند.

    کلیدواژگان: جنبش های اسلامی، سلف، سلفی گری، بحران اجتماعی، مصر
  • معرفی و نقد کتاب
|
  • Seiyed Javad Salehi *, Mozaffar Hasanvand Page 11

    Before the Comprehensive Joint Action Plan in July 2015, over a decade, the nuclear program of Iran left many influences on mental and behavioral atmosphere of the Middle East. Considering the different dimensions of the nuclear program, especially in terms of its relevance and its impact on the regional order of the Middle East, is important in two directions. First, in terms of the place and significance of the nuclear agreement in foreign policy - especially in the Middle East regional order - comparable to the period before BARJAM. Second, attention to the regional actors’ mindset on the path of shaping foreign policy and understanding the linkage and systemic relationship between foreign policy issues and the regional environment and exploiting it as an important experience in the diplomacy of the Islamic Republic of Iran. Accordingly, in the recent article, in response to this central  question, we ظseek to  answer the question that “what are the Iranian nuclear program impacts on the Middle East regional order (2005-2013)?” In response, this hypothesis has been analyzed that Iran’s nuclear program and diplomacy (before the agreement) has led to threatening and reinforcing the hostile mentality of regional actors and contradictions in the regional Middle East order which can be seen in various instances, including arms races, the prevention of the issuance of Iranian revolutionary thoughts as a threat to the interests of the West and the Arabs, the consensus of the units to isolate Iran, the security queue to confront the all aspects of interests and the sanctions of the Islamic Republic of Iran. The research method is descriptive-analytical and data collection method is also the library, the use of journals and valid articles.

    Keywords: The Middle East, Iran’s nuclear program, the arms race, security, isolationism, sanctions
  • Hosein Deheshyar, Esmaeel Mohammadpor * Page 41

    The Egyptian Revolution of January 25th, 2011, in fact was the result of crises in the Egyptian society such as increasing social gap and corruption and Mubarak efforts for inheriting the presidency. These crises by the help of the media –from the press to social networks- provide the grounds for shaping anti Mubarak social movements and eventually led to fall him. In this regard, one should consider the prominent role of the press and print media in the process of the revolution. While we are traditionally faced with three types of journalism system in Egypt (governmental, independent and the parties press), In this context, the researcher has tried to respond to this question that how was the role and position of every press system in the land of pyramids in the process of the revolution (especially from January 25th to February 11th, the day that Mubarak resigned), and how were the effects of these roles  ظand positions on the January Revolution? In this regard, in addition to detailed introduction of every newspaper of each system, we study their views and positions and portray the main differences between governmental newspapers with the independent and parties’ ones. As the research findings show, it seems in the revolution, the relative freedom of these traditional media in expressing their opinions with the growth of the middle class, could
    provide the possibility of transition of Egypt from a thirty years old dictatorship by mobilizing people to achieve their demands and forming powerful social movements.

    Keywords: Egypt, January Revolution, Press, Newspapers, Movement, Mubarak
  • Seyed Mohammadreza Mosavi *, Taher Hasanpor, Aref Bijhan Page 69

    This research is the question of Turkey’s Justice and Development Party dynamics in external fields for the region is based on the fundamental principles, to conclude that Turkey through ideological attitudes of the Cold War, a new attitude in politics its exterior is defined. Turkey can also view it in the context of a dynamic and significant part of what it is to achieve its elite imagination, already an important and integral part of the foreign policy, has become a. Turkey’s foreign policy is also shown as evidence of, the result of this attitude in foreign policy, and pursuing the creation of efficient and effective strategies for dealing with equations and how to deal with the great powers of the Middle East. Helped the country’s geopolitical position. Indeed, the AKP to power in Turkey creates changes in the foreign policy  principles, including the promotion of regional issues in the Middle East for her and out of the West used to. On the other hand, due to the failure of Europe to join the union tries Prrngkrdn with emphasis on the region and its regional role of Western  governments to take more points. In this paper an attempt has been made to the analytical - descriptive and based on the documents and resources to investigate the dynamics Turkish foreign policy towards the Middle East region, Erdogan’s government discussed with emphasis on the period and place of this region after to explain the rise of the AKP.

    Keywords: Justice, Development Party, Turkey’s foreign policy, Middle East, Palestine
  • Ghasem Torabi*, Kave Gholami Page 95

    Saudi Arabia is one of the important countries of Middle East considering economic, strategic and politic situation which try to be the head power of the region; however this country has recognized Iran as the most important obstacle for its purpose. As a result, military actions of Saudi Arabia in Yemen have led to more conflicts between Iran and Saudi Arabia. This research was based on descriptive- analytical method through probing a vast range of references, papers and documents affecting the unrests of Yemen. The question was that how we can analysis the Saudi Arabia military actions considering its security aspects. How the impact of Iran and Shiite spread in the whole region can affect the security of Saudi Arabia. spread of Shiite in the Yemen and also some Shiite province of Saudi Arabia can led to losing hegemony of this country in particular  in Babolmandab region. This has been considered as a serious problem for Saudi Arabia concerning loose of its hegemony on the region and also on its Shiite provinces.

    Keywords: Security Ontology, Constructivism, descriptive- analyticalmethod, Saudi Arabia
  • Seyyed Ali Nejat Page 115

    Islamic Revolution of Iran by restoring the thought of Islam and political Islam and highlighting the role of Islam and Muslims in various political, social and cultural spheres. It is considered one of the important events of the 20th century. For this reason, 1979 could be considered a turning point for Islamic movements. Since the Islamic Revolution of Iran, the Islamic movements have gained a new life. Shortly after the formation of the Islamic Revolution, several movements were formed in Iraq, Saudi Arabia, Palestine, Syria, Lebanon, Afghanistan and other countries. The peak of this effect today can be seen in the developments in Yemen. The purpose of this article is to explain the reflections of the Islamic Revolution of Iran on the Ansarollah movement in Yemen based on the theory of broadcasting. Therefore, the main question in the present article is the impact of the Islamic Revolution in Iran onthe Ansarollah movement in Yemen. The hypothesis is that the Yemeni Ansarollah movement is influenced by the Shi’a nature of the revolutionary movement of the Shi’ism and the Islamic Revolution of Iran, and the leaders of the Ansarollah movement, Imam Khomeini, have been regarded as a prominent figure in this age.

    Keywords: Islamic revolution of Iran, issuing revolution, broadcast theory, Ansarollah movement, Yemen.
  • Mohammad Bakhtiari *, Massoud Reza Eskandari Page 141

    Maybe at first glance, comparing the Khawarij with the contemporary Salafi- Takfir groups that are about 14 centuries apart from each other in terms of the time of formation, are not suitable, scientific and practical; but the truth is  that these groups intellectually, morally and behaviorally are so similar to each another, which attracts the attention of each author and scholar, as some scholars have named modern extremist groups with titles such as New Khawarijiun and Contemporary Khawarij. Of course, there are differences in the time and mode of formation of Khawarij  and contemporary Salafi-Takfiri groups, but they are very small compared to their similarities. In the present study, we try to use comparative and historical methods to compare these groups with the use of existing works and resources, to examine their theoretical and practical similarities, with hope that the results Such research can help community to better and more accurately identify such groups in the present and future and prevent them from growing and leave the community out of their horrific results of their actions.

    Keywords: Khawarij, Takfir, Salafism, Extremism, Al-Qaeda, ISIL.
  • Reza Ekhtiari Amiri *, Seyyed Ahmad Hashemi Page 161

    Lebanon Hezbollah movement is one of the non-governmental actors in the region that formed under influence of domestic conditions and the periphery development in particular Iran’s Islamic revolution. With regard to this reality that foundation of the movement had been based on countering Israeli regime, it has attempted to bolster its military power and capabilities especially pertaining missiles during the last decade. Accordingly, the main question of the research is that increasing the Hezbollah’s military and missile power to what extent has been successful to deter Israel and prevent its military attack during the last decade? The study utilizes deterrence theory. The research method is explanatory – analytical and the data gathered through library and internet resources. The finding reveals that increasing Hezbollah military and missile power in particular after the 33 days war of 2006 reinforced its deterrence and hindered Israel to start new war against Lebanon.

    Keywords: Deterrence, Lebanon’s Hezbollah, Israel, the Islamic Revolution, Iran.
  • Ali Gholami Dehaqhy, Zahra Sadat Keshavarz * Page 187

    Salafia movement is one of the known and mayhem Islamic movements in the Muslim world that over the last hundred years was stimulus and source of social and political movements in many Islamic countries. This study by documentary approach while paying attention to the necessity of using sociological approaches in the analysis of historical phenomena, especially contemporary Islamic movements and the importance of its subject, knows a series of social crises the main reason for the rise of Salafist movement in Muslim communities and in the case study of Egypt. The results show, according to Hrair Dekmejian and Khorshid Ahmad, complex crises that had a major role in the rise of Salafi in Egypt were as follows: Identity crisis, under the influence of the West culture, A crisis of legitimacy because of the inefficiency of the elite and the gap between the leaders and the people more than before and
    detention of dissidents, The Cultural crisis that was exacerbated by the abolition of the caliphate led to the diminishing of traditional values, The economic crisis and class conflict that was as a result of unequal and unfair distribution of wealth and lead to economic chaos and the development of capitalism, And ultimately defeat of the foreign ideologies such as nationalism, socialism and liberalism and the effects of the Islamic Revolution, and Etc.

    Keywords: Islamic movements, Salaf, Salafism, Social crisis, Egypt