فهرست مطالب

نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 32 (تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فربد عبادی فرد آذر، افسانه زرقی، علی رمضانخانی، محمدامیر امیرخانی صفحه 7
    مقدمه
    آموزش مدیریت سلامت یکی از راه های دستیابی به سلامت است و فقدان روش های موثر آموزشی،بخشی از عدم پیشرفت بهداشت میباشد. آموزش مدیریت سلامت برای مدیران سلامت یک موضوع مورد توجه در ارتقای سلامت و توسعه ی کشور محسوب می شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی و نگرش مدیران سلامت در مورد مدیریت در سال 1386بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی ست که به منظور تعیین میزان آگاهی و نگرش مدیران در مورد مدیریت سلامت قبل و بعد از آموزش در معاونت سلامت در سال 1386 انجام شده است.چهل وپنج نفر از 60 مدیر در حال خدمت اداره های سلامت به عنوان نمونه انتخاب؛ و به این مطالعه وارد شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که در آن جهت بررسی آگاهی 25 سوال در نظر گرفته شده بود،و روایی و پایایی آن تایید شد. پرسشنامه شامل سه بخش مشخصات فردی،آگاهی و نگرش در مورد مدیریت سلامت بود. در ابن پرسشنامه جهت بررسی آگاهی 25؛ وبرای ارزیابی نگرش 13 پرسش در نظر گرفته شد. پرسشنامه قبل از آموزش توسط مدیران ادارات تکمیل گردید و بعد از آموزش غیر حضوری مدیران دوبارهپرسشنامه را تکمیل کردند. اطلاعات به نرم افزار وارد؛ وتحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادکه بر طبق آزمونهای آماری انجام شده بین میزان آگاهی و نگرش با آموزش مدیران درمورد مدیریت سلامت همبستگی ازلحاظ آماری معنی دار وجود ندارد (P>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده روند آموزش مستلزم تغییرات متناسب با نیازهای آموزشی مدیران میباشد و آموزش در زمینه مدیریت سلامت در کشور حائز اهمیت است و توصیه می شود جهت ارتقای سلامت برنامه ریزی های جدید آموزشی در این خصوص انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، مدیران سلامت، مدیریت سلامت
  • احمد جنیدی جعفری، فاطمه صادقی صفحه 11
    مقدمه
    آنتزوپومتری نقش مهمی در مدیریت صنعتی و بهداشت حرفه ای دارد و نیاز هست که به طور منظم اطلاعات آنتروپومتری جمع آوری شود. ولی پیش از این مطالعه ی انتروپومتری کارگران ایرانی در قومیت های مختلف انجام نشده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی شاخص های آنتروپومتریک کارگران ایرانی در شش قوم؛ و تهیه ی بانک اطلاعاتی حاوی ابعاد آنتروپومتریک این افراد انجام شد. این اطلاعات می تواند به مدیران، طراحان، مهندسان، و بهداشت عمومی کمک کند.
    روش بررسی
    در این پژوهش، داده های مربوط به 3716 نفرافراد نمونه، شامل 2965 مرد و 751 زن مورد بررسی قرار گرفت. جامعه ی مورد مطالعه، کارگران زن و مرد ایرانی در محدوده سنی 60-20 سال میباشند و محل اجرای این طرح 9 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی می باشد که در برگیرنده ی شش قوم فارس، ترک، کرد، لر، بلوچ و عرب در کشور ایران هستند، 36 بعد از ابعاد بدن به اضافه وزن کارگرانی که به طور تصادفی انتخاب شدند به روش استاتیک اندازه گیری شد. بعلاوه، پرسشنامه ای حاوی سئوالاتی در مورد مشخصات دموگرافیک نمونه های مورد مطالعه جمع آوری گردید. جهت اندازه گیری ابعاد بدن از صفحات مدرج 1*2 متری عمود برهم، کولیس با اندازه های بزرگ و کوچک، کالیپر، متر نواری و قابل ارتجاع و ترازو برای سنجش وزن استفاده شد. کلیه ی اندازه گیری ها در وضعیت استاندارد نشسته و ایستاده انجام شده اند.
    یافته ها
    نتایج این بررسی حاکی ست که میانگین قد در کارگران مرد ایرانی 172 سانتی متر و در کارگران زن ایرانی 158 سانتی متر می باشد. همچنین در این تحقیق میانگین وزن در مردان 74 و در زنان 58 کیلوگرم به دست آمد. از نظر آماری تفاوت معناداری بین قد و وزن کارگران مرد و زن ایرانی مشاهده شد (P < 0.0001). قابل توجه این که در بسیاری از ابعاد صدک پنجم مردان(مرد ریز نقش (تقریبا برابر با صدک پنجاهم زنان (زن میانه) است.
    نتیجه گیری
    وجود اختلافات در بین ابعاد بدن انسان ها به ویژه در زنان و مردان انتخاب روشی را جهت طراحی محصولات و تجهیزات ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، ارگونومی، بانک اطلاعاتی، ابعاد بدن کارگران، مدیریت
  • مریم احمدی، فاطمه حسینی، مریم برآبادی صفحه 25
    مقدمه
    بهره گیری از مزایای منحصر به مدارک پزشکی کامپیوتری، اگر مطابق نیازهای مدیران و کادر مدارک پزشکی باشد، بسیاری از مشکلات نظام بهداشتی درمانی کشور را برطرف می کند.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی کاربردی از نوع توصیفی ست، که با هدف تعیین میزان انطباق نظام های اطلاعات بیمارستانی با نیازهای کاربران بخش مدارک پزشکی انجام گرفته است. ابتدا طی مصاحبه ی پژوهشگر با کاربران بخش مدارک پزشکی، نیازهای آنها در قسمت های (الزامات عمومی HIS، الزامات عمومی بخش مدارک پزشکی، مدیریت مدارک پزشکی، پذیرش، ترخیص، آمار، کدگذاری، بایگانی و تکمیل پرونده) تعیین گردید؛ سپس با مشاهده ی مستقیم و پرسش، ویژگی های نظام های موجود استخراج شد و درصد انطباق نظام با نیازهای کاربران محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین کلی انطباق نظام ها با نیاز کاربران، 54 درصد می باشد. نظام های مختلف در کدگذاری و بایگانی و تکمیل پرونده کمتراز نیمی از نیازهای کاربران را پاسخ داده اند و مدیریت مدارک پزشکی و ترخیص بیشترین بهره را از این نظام ها داشته اند. همچنین نشان داده شد که اولویت نیازهای کاربران تا حدود زیادی از سوی شرکت ها در نظر گرفته شده و بیشتر به اولویت های مهم تر نیازهای آنها توجه شده است.
    نتیجه گیری
    توجه به عوامل انسانی، تاثیر زیادی در موفقیت نظام های اطلاعاتی دارد، به طوری که در نظامی که بیشترین انطباق را با نیازهای کاربران دارد، مشارکت مستمر کاربران در توسعه نظام گزارش شده است. درمجموع لازم است، شرکت های ارائه دهنده با حمایت مدیران به بهبود عملکرد نظام ها در این بخش توجه ویژه نمایند.
    کلیدواژگان: نظام اطلاعات بیمارستانی، مدارک پزشکی، نیاز کاربر
  • امیراشکان نصیری پور، محمدحسین مهرالحسنی، حسن ابوالقاسم گرجی صفحه 33
    چکیده
    مقدمه
    تلاش مدیران به منظور ایجاد تغییر در راهبرد هاو ساختارها؛ و به کارگیری نظامهای نوین مدیریتی اگر با حمایت فرهنگ سازمانی همراه نباشد معمولا با شکست روبرو می شود. هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط فرهنگ سازمانی با اجرای شش سیگما در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی(همبستگی)انجام گرفته،و جامعه ی پژوهش را کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان (1634N=) تشکیل داده اند.صدوده نفراز کارکنان جامعه آماری به روش نمونه گیری تصادفی – طبقه بندی شده انتحاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای پژوهشگر ساخته (مشتمل بر بخش اطلاعات جمعیت شناختی، فرهنگ سازمانی و شش سیگما) بود. داده ها به روش خود پاسخگویی از نمونه های پژوهش به دست آمد؛ و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی ارایه، و باآزمون همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    بالاترین میانگین شاخص های فرهنگ سازمانی در بیمارستان های مورد مطالعه، مربوط به هویت سازمانی (میانگین 43/3) و کمترین شاخص با میانگین 47/2 مربوط به تعارض پذیری بود. در زمینه ی «اصول اجرایی شش سیگما در بیمارستان های مورد مطالعه» بالاترین میانگین مربوط به تمرکز واقعی بر مشتری (میانگین92/2) و کمترین آن (میانگین 34/2) مربوط به حرکت به سوی تعالی و تحمل شکست، بود. در این پژوهش، همبستگی ازلحاظ آماری معنی دار بین فرهنگ سازمانی و اصول اجرایی شش سیگما با احتمال 99% و ضریب همبستگی 772/0 در سطح معنی داری (01/0) تایید شد. این ارتباط به تفکیک در خصوص متغیرهای شش گانه اصول اجرایی با فرهنگ سازمانی به میزان بیشتر از 50 درصد نیز صادق بود. مشارکت و همکاری بدون حد و مرز دارای بیشترین میزان همبستگی و مدیریت کنشی دارای کمترین میزان ارتباط با فرهنگ سازمانی بود.
    بحث و نتیجه گیری
    به منظور بهره گیری از روش شناسی شش سیگما در بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی، فرهنگ سازمانی به عنوان یک زیر ساخت اساسی مطرح می باشد. با افزایش روحیه ی اقدامات پیشگیرانه، آرمان گرایی، تحول خواهی، و کار گروهی در کارکنان، استقرار شش سیگما در بیمارستانها تسهیل می شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، شش سیگما، بیمارستان
  • سودابه وطن خواه، پوران رئیسی، روح الله کلهر صفحه 41
    مقدمه
    امروزه تعارض در سازمانها به صورت یک مساله ی جدی وجود دارد، باید به خاطر داشت که این وجود تعارض نیست که باعث اختلال و از هم پاشیدگی در سازمانها می شود، بلکه مدیریت ناکارساز تعارض سبب نتایج نامطلوب می شود. این مطالعه به منظور تعیین همبستگی هوش هیجانی با راهبردهای مدیریت تعارض بین مدیران بیمارستانهای آموزشی قزوین انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی ست؛ و به صورت مقطعی انجام شد. نمونه ی مورد پژوهش 78 نفر از مدیران بیمارستانهای آموزشی قزوین بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه ی هوش هیجانی شرینگ و پرسشنامه راهبردهای مدیریت تعارض رابینز؛ و پرسشنامه ی ویژگی های دموگرافیک به شیوه ی لیکرت جمع آوری؛ و با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی، آزمون هبستگی پیرسون، آزمون تی و آنالیز واریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که بین میزان هوش هیجانی مدیران مورد مطالعه با راهبرد عدم مقابله در مدیریت تعارض همبستگی ازلحاظ آماری معنی دار معکوس وجود دارد(γ = - 0/370). بین میزان هوش هیجانی مدیران با دو راهبرد راه حل گرایی و راهبرد کنترل همبستگی ازلحاظ آماری معنی دار مشاهده نشد (P>0/05). همچنین همبستگی هوش هیجانی با هیچ یک از ویژگی های فردی مدیران (سن، جنس، سابقه خدمت، سابقه مدیریت و میزان تحصیلات) از نظر آماری معنی دار نیست.
    نتیجه گیری
    میزان هوش هیجانی مدیران می تواند عامل مهمی در شناسایی تعارضها و اتخاذ راهبرد مناسب برای مدیریت تعارض در سازمان باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مدیریت تعارض، بیمارستان
  • رقیه اسکروچی، سید جواد قاضی میرسعید، رامین صولتی ماسوله صفحه 47
    مقدمه
    ارزیابی استفاده از فناوری اطلاعات در سازماندهی مواد کتابخانه های مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی ایران چکیده:
    مقدمه
    ظهور و گسترش فناوری های اطلاعاتی، سازماندهی مواد را نیز چون دیگر کارکردهای کتابداری تحت تاثیر قرار داده است. این مطالعه به تعیین وضعیت استفاده از این فناوری های اطلاعاتی در بخشهای فهرستنویسی کتابخانه های مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی کشور می پردازد.
    روش پژوهش: ابزار گردآوری اطلاعات این مطالعه پیمایشی و توصیفی، پرسشنامه محقق ساخته ای مشتمل بر33 سوال بسته و دو سوال باز بود.جامعه ی پژوهش را مسئولان بخشهای فهرستنویسی کتابخانه های مرکزی 44 دانشگاه علوم پزشکی کشور تشکیل می دادند.
    یافته ها
    به طور کلی 496 دستگاه رایانه، 108 چاپگر، 29 اسکنر، 27 اسکنر بار کدخوان و 79 سی دی رایتر در این کتابخانه های وجود داشت. نرم افزارهای مورد استفاده پارس آذرخش، کاوش، نوسا و KOHA بودند. 67درصد فهرستنویسان شاغل در این کتابخانه ها مدرک کارشناسی داشتند. بیشترین استفاده از اینترنت در بخش فهرستنویسی تحلیلی و کمترین میزان استفاده از آن در بخش کنترل مستندات بود. به غیر از کتاب، پایان نامه ها در 80درصد کتابخانه ها و وب سایت های مرتبط در 5/2درصد از کتابخانه ها فهرست می شد. کمبود نیروی انسانی متخصص، کمبود رایانه ها و پائین بودن مدل آنها، نداشتن ارتباط مستقیم بااینترنت وکندی وقطع مکررارتباط آن،عدم شناخت ابزارهای الکترونیکی فهرستنویسی، استفاده از نسخه های قدیمی نرم افزار و غیره از مشکلات فهرستنویسان در این کتابخانه ها بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که بخشهای فهرستنویسی کتابخانه های مرکزی از نظر زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری و نیز نیروی انسانی در وضعیت متعادلی به سر نمی برند. از فناوری های اطلاعاتی در سطح پائینی استفاده می شود، هنوز با رویکرد سنتی به فهرستها نگریسته می شود و به طور کلی برنامه ریزی خاصی برای استفاده از فناوری های اطلاعاتی و نیز توسعه فهرستها در این کتابخانه ها وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سازماندهی مواد، فناوری اطلاعات، کتابخانه های مرکزی، دانشگاه های علوم پزشکی ایران
  • اباذر حاجوی، زکیه پیری، لیلا شاهمرادی، نیره اسدی، سکینه خردمند، معصومه اویسی، مهدی اربابی صفحه 55
    مقدمه
    یکی از اساسی ترین حقوق بیماران، رضایت دادن به قبول یک روش معالجه است. همه ی مراکز مراقبتی ملزم به اخذ رضایتنامه ی درمانی از بیمار یا قیم وی می باشند. علی رغم اهمیت زیاد فرم های رضایتنامه ی آگاهانه، در تکمیل این فرم ها دقت لازم اعمال نمی شود. با توجه به اهمیت فرم های رضایتنامه؛ این مطالعه برای تعیین میزان تکمیل عناصر اطلاعاتی موجود در فرم های رضایتنامه انجام می شود.
    روش پژوهش: طی یک پژوهش توصیفی- مقطعی؛ و از طریق پرسشنامه میزان تکمیل عناصر اطلاعاتی موجود در فرم های رضایتنامه ها؛ این پژوهش در سه ماهه ی اول سال 1382، در سه مرکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای از هر مرکز درمانی، 333 پرونده به صورت تصادفی انتخاب شد. روش جمع آوری داده ها شامل مشاهده، و بررسی فرم های رضایتنامه بود. به منظور تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار و فراوانی) و نرم افزار SPSS استفاده شد
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان دادکه در 2/7درصد (24 مورد) بیماران فرم های رضایتنامه آگاهانه و 5/71درصد (234مورد)در فرم ها به ترتیب نام و نام خانوادگی و آدرس کامل بیمار ثبت نشده بود. 2/1درصد (4 مورد) فرم ها فاقد هر گونه تایید رضایت (چه از طریق امضا یا اثر انگشت) بودند. در4/5درصد (18 مورد)فرم ها خط خوردگی داشتند. در 4/2درصد (8مورد) بیماران علی رغم نداشتن سن قانونی رضایت داده بودند؛ و در 6/3درصد (12مورد) توسط افرادی غیر از بستگان سببی و نسبی تایید شده بودند.در 6/87درصد(74مورد) در مواقع اورژانس فرم ها دارای نام و نام خانوادگی بوده در صورتی که در موارد غیر اورژانس این میزان به 7/94درصد (235)رسیده است. همچنین در 6/77درصد (66)موارد اورژانس، رضایتنامه ها به تایید شاهد رسیده در صورتی که این میزان در موارد غیر اورژانس به 9/59درصد (147)بوده است. در2/96درصد (76) کل پرونده های بررسی شده دارای فرم دیگری به نام فرم برائت بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه هدف از اخد رضایت، کمک به بیمار جهت اخذ بهترین تصمیم بوده و با توجه به اهمیت فرم های رضایتنامه برای بیمار و مراکز درمانی، لازم است تا کارکنان بخش پذیرش (که وظیفه ی تکمیل این فرم را دارند) در تکمیل این فرم ها نهایت دقت را مبذول دارند. آموزش کارکنان بخش پذیرش در زمینه ی اهمیت تکمیل؛ و عواقب ناقص بودن این فرم هالازم است.
    کلیدواژگان: فرم رضایتنامه، بیماران بستری، مدارک پزشکی، تکمیل اطلاعات، مدیریت اطلاعات
  • محمد هادیان، حمید حقانی، حسن یوسف زاده صفحه 63
    مقدمه
    مقدمه سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از بزرگترین سازمان های بیمه ای، با پوشش 28 میلیون نفر از جمعیت کشور و 34 هزار پرسنل با قلمرو های گسترده بیمه ای، درمانی، سرمایه گذاری و... مقوله مهم و کلیدی در ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور می باشد. لذا بالا بردن بهره وری این سازمان در برگیرنده منافع عمومی جامعه است.
    روش بررسی
    در این مقاله بهره وری نیروی کار، سرمایه و بهره وری عوامل کل شعب سازمان تامین اجتماعی تهران از روش های؛ شاخص ها، تحلیل فراگیر داده ها و تابع تولید طی سالهای 1383-1379 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. برای این منظور از داده های تلفیقی و از فرم پوششی نهاده مدار استفاده شده است. متغیر وابسته در این مطالعه تعداد بیمه شدگان به عنوان تولید و متغیر های توضیحی شامل تعداد پرسنل و هزینه های سرمایه ای است. لازم به ذکر است که اطلاعات مورد نیاز از مرکز گزارشات آماری سازمان تامین اجتماعی تهران گردآوری شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد در طول دوره مورد بررسی، میانگین تغییرات بهره وری کل معادل 021/1 بوده است. با توجه به این که عدد به دست آمده بزرگتر از یک می باشد دلالت بر بهبود بهره وری در طی دوره مورد مطالعه می باشد. همچنین نتایج به دست آمده از روش های؛ شاخص ها، تحلیل فراگیر داده ها و تابع تولید یکسان بوده و حاکی از تاثیر پذیری تغییرات بهره وری کل از تغییرات تکنولوژیکی می باشد و تغییرات کارایی مدیریتی و کارایی مقیاس در رتبه های بعدی قرار دارند.
    نتیجه گیری
    افزایش بهره وری عوامل تولید در قالب یک برنامه ریزی جامع و بر اساس نتایج روش شاخص ها و تحلیل فراگیر داده ها نقش عمده ای در کاهش هزینه های شعب بیمه سازمان تامین اجتماعی ایفا می نماید. پیشنهاد می شود که اثرات عواملی از قبیل کیفیت ارائه خدمات و رضایتمندی بیمه شدگان بر بهره وری شعب مذکور مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بهره وری، داده های تلفیقی، تحلیل فراگیر داده ها، بازدهی نسبت به مقیاس
|
  • Ebadi Azar F. *, Zarghi A., Ramezankhani A., Amirkhani M.A Page 7
    Abstract Intrudaction: Health management education is one of ways for health achievement and an absence effective education method is partly accounted for underdeveloped health. Health management education is a noticeable topic in health promotion and
    Purpose
    The aim of this study was to determine the knowledge and attitude of health managers about health managing before and after education in 2007.
    Methods
    This is a descriptive analytical study carried out to determine the knowledge and attitude of health managers about health management in health deputy managers personnel in the year 2007.Fourty five people from 60 managers of health have been recruited for our study. The data were obtained by a valid questionnaire in three parts including: demographic information, manager's knowledge, and attitude about health management. We conducted pre-test before education and post-test after education. Twenty five questions were designed to assess knowledge, 13 to assess attitude. Data were analyzed using SPSS.
    Results
    There was no significant correlation between knowledge, attitude and education of managers about health management before and after education..
    Conclusions
    According to the above findings, it is necessary to change the educational program with respect to manager's needs and education about health management in the country is important. We need promotion for educational planning.
  • Joneidi A. *, Sadeghi F Page 11
    Abstract
    Introduction
    Anthropometric has an important role in industrial management and also occupational health; and it is needed that its information collected regularly. Even though before anthropometric among different Iranian nations have not been studied, present research has been done aimed to evaluation the different anthropometric factors in Iranian workers, in six Iranian nations and preparing the informatics database including their anthropometric dimensions. These information could be help for designers, engineers, and public health people.
    Methods
    In present research, data about 3716 people samples, including 2965 male and 751 female have been studied. The study population were the Iranian workers aged between 20-60; and study environments were 9 Iranian universities which including six nations: Fars, Kord, Turk, Lor, Balouch, and Arab. Thirty six body dimensions, and also body weights of workers - chosen randomly- measured as static method. Additionally, a questioners included demographic identities questions of the samples have been collected. Rated vertical planes with 2*1 meters dimension, small and large calipers, measurement elastic bond, and scale weight to measure body dimensions has been used. All measurements has been done in either seated or stand up standard situation.
    Results
    Our results showed that the average height in Iranian workers were 172 cm. for male; and for female 158 cm. Also average weight for male were 74 kg, and for female 58 kg. WE found a statistically significant difference between male and female heights and weights (p<0.0000).The 5th percentile for petit men are almost equal to 50th percentile to medium women.
    Conclusions
    The difference between male and female workers body dimensions showed the necessities of chosen some method to design products and equipments.
  • Ahmadi M. *, Hosseini F., Barabadi M Page 25
    Abstract
    Introduction
    The use of a computerized system improves the effectiveness and efficiency of a medical record department, when managers and medical record staff design it according to their needs.
    Methods
    The present study is an applied-descriptive study. The first checklist is provided from professional texts, articles and internet. Having interviewed with medical record users, the researcher determined their needs in general requirements of HIS, general requirements of medical records department, medical records management, admission, discharge, statistics, coding, filing and chart completion. Then the characteristics of systems were determined by means of observations and questions; and the percentage of compatibility between systems and needs of medical record users was calculated.
    Results
    Our findings showed that totally; average of compatibility between systems and needs of medical records users is 54 %. There are the least conformity in coding and filing and chart completion and the most conformity in medical records management and discharge. Our findings also showed that the user's needs are regarded by venders of systems and often they have met earlier and more important needs.
    Conclusion
    It is imperative that venders with support of managers regard more and more to users needs in order to improve systems.
  • Nasiripoor A.A. *, Mehrolhassani , A Gorji H Page 33
    Abstract Intrudaction: Conspicuous achievements of organization with minimum facilities on one hand and failure of organizations with materialist abilities on the other hand have been shown the considerable role of factors including non-materialist and spiritual in their success. Organizational culture would be considered as an effective factor in organization performance. correlation of organization's culture with the implication of six sigma in teaching hospitals affiliated with Kerman University of Medical Sciences (KUMS).
    Methods
    This is a descriptive-correlative study. The research society were employees of KUMS (N=1634). The sample size was 110; selected through a stratified random sampling. The data was collected via researcher-made self-administered questionnaires. Data collection tool was a questionnaire with three parts: (demographic information, organizational culture, and six sigma). The five point Likert scale used for scoring questions.
    Results
    Our findings showed that there is a significant correlation between organizational culture and six sigma (Pearson correlations coefficient found as follow: 0.772, (0.01).In comparing organizational culture indices; control and individual creativity had the highest mean score (61.37 and 58.94, respectively).Among six sigma indices, genuine focus on the customer, and Data- and Fact-Driven management had the highest mean score (2.92 and 2.82 respectively). Strive for perfection, tolerate failure had the lowest mean score.(2.34)
    Conclusions
    Considering the significant correlation between organizational culture and implication six sigma under, it would be desirable to prepare an appropriate atmosphere for implication six sigma in hospitals.
  • Vatankhah S. *, Raessi P., Kalhor R Page 41
    Abstract
    Introduction
    Nowadays conflict is a serious problem in organizations, but conflict isnt reason for corruption in organizations for its nature. Ineffectiveness conflict management is the reason of undesirable outcomes. This study was carried out to determine correlation between emotional intelligence with conflict management strategies in managers of Qazvin Teaching Hospitals.
    Methods
    This is a correlation cross sectional study. Sample subjects were 78 managers of Qazvin teaching hospitals. The Data were collected by Shearing's Emotional Intelligence questionnaire (EIQ), Robbin's Conflict Management Strategies questionnaire (CMSQ), and a demographic characteristics questionnaire, Likert,s scale. was used to score questions. The data analyzed by descriptive statistical indexes, Pearson's correlation coefficient, independent T test, and one way ANOVA.
    Results
    Findings showed that between managers EI with avoidance strategy in conflict management was significant negative correlation (yy = - 0.370)., no correlation observed between EI with two strategies control and collaboration in conflict management (P>0.05). Also there was no correlation between EI and managers demographic characteristics (age, gender, job experience, management experience and educational degree).
    Conclusion
    Management EI can be an important factor in diagnosis and selecting the best strategy for conflict management in organization.
  • Eskrootchi R. *, Ghazi Mirsaeid S.J., Soulati Masooleh R Page 47
    Abstract
    Introduction
    Emerging and developing of information technology has impact on library functions, especially on materials organization, so this survey carried out to study the use of information technology in cataloging departments at central libraries of medical universities and faculties in Iran.
    Methods
    In this descriptive study research population were managers of cataloging departments in central libraries of 44 medical universities and faculties. We used questionnaire for data collecting, after its validity and reliability confirmation. From 44 distributed questionnaires 41 were completed and returned. Among research population 41 libraries replied those questionnaires and the reminder of them omitted because they didnt answered the questionnaires. The collected data analyzed by SPSS software and the results presented by descriptive statistics in tables and graphs.
    Results
    Existed hardwares in these libraries included: 496 computers, 108 printers, 29 scanners, 27 barcode reader scanners, 79 CD writers that were out of dates and different. Existed soft wares had the same situation too. From these 44 soft wares, 34 copies (83%) were Parsazarakhsh and 7 next copies were Nosa, Kavosh and Mava. Among the catalogers with diploma to Master of Science degree in different major including medical library and information science, 22 catalogers were educated on cataloging process from internet. They paid attention to analytical cataloging greatly and to authority control slightly. In aspect of non-book materials thesis (80%) and related websites (2.5%) had most and least frequencies. The catalogers used different methods such as; original, CIP and copy cataloging in cataloging process. Only 29 libraries (70.7%) used all methods. In aspect of using different parts of soft wares, cataloging and acquisition had most and least frequencies. Only 32 libraries prepared backup files and 31 libraries had network for using those soft wares. In process of bibliographic electronic searching, web-based OPAC of national library of medicine and Bibliofile had most and least frequencies too.
    Conclusion
    because of the absence special program in using of information technology, organization development of different library materials, unbalanced situation of human population, hard ware and soft ware equipments, have not direct connection with internet, its slowness and connection discontinuation and unfamiliarity with cataloging electronic tools, confronted the surveyed libraries with difficulties.
  • Hajavi A. *, Piri Z., Shahmoradi L., Asadi N., Kheradmandi S., Oveisi M., Arbabi M Page 55
    Abstract
    Introduction
    To take informed consent for treatment is one of the essential rights of each patient. All healthcare centers must complete consent forms. In spite importance to get informed consent forms, there isnt adequate paying attention to complete these forms. This research is aimed to review the completeness of consent forms in IUMS's teaching centers.
    Methods
    In a descriptive, cross-sectional research we reviewed the completeness of consent forms using a questionnaire. We selected 330 consent forms of inpatient patients in treatment-teaching centers from IUMS; by a stratified random sampling method. Data were collected through observations; and consent forms survey. In order to providing information we used descriptive statistics by SPSS.
    Results
    Our findings showed that there were incompleteness for patient's family and first names in informed consents forms in 7.2% (24 patients), and for of patient's addresses 71.5% (234 patients). There werent any sign or finger print in 1.2% (4) forms. In 5.4% (18) forms was bad handwriting. 2.4% (8 patients) patients didnt have legal age while they singed form consent, and 3.6% (12 patients) forms singed by consanguinity and casual relatives. In emergency conditions there were for 86.6% (74 patients) family name and first name recorded; while in non emergency conditions 94.7% (235 patients) were recorded. Also forms were confirmed by witnesses in 77.6% (66 patients) in emergency cases; while in non- emergency cases it was 59.9% (147 patients). It was applied another form as acquaintance (exemption) in 96.1% (76patients).
    Conclusion
    Goal of getting consent forms is providing the best decision-making for patients. Because importance of getting consent form for patient and treatment centers, it is necessary to reception personnel training to acquire knowledge about consent forms and their completeness.
  • Hadian M. *, Haghani H., Yosefzade H Page 63
    Abstract
    Introduction
    Social Security Organization is known as the biggest insurance organization, with coverage 28 millions of countryُ s population and 34 thousands personnel with wide spread realms of insurance, remedy, investment, … is important and key subject in economical and social structure of country; therefore increasing productivity this organization include society of public benefits.
    Methods
    This study estimate labour, capital and total productivity of the branches of Tehran Social Security Organization by Indexes, Data Envelopment Analysis and Production Function methods, in 2004-2004. We used panel data and input-oriented form for estimation of mentioned methods. The dependent variable is the number of insured, the explanatory variables are the number of personnel and capital costs. Data obtained from center of statistics organization.
    Results
    Findings showed that the mean of total productivity variation was 1. 021. Since it's higher than one, so the productivity had been improved. Also the results of Indexes, Data Envelopment Analysis and Production Function methods are the same; and are due to the effectiveness of total productivity variations from technological changes. Managerial and scale efficiency changes stand in next orders.
    Conclusion
    Productivity improvement of production factor can be reduced organizationُ s expenditures. Finally, it is recommended that the impression of some factors such as the quality of services and satisfaction of insured on the mentioned branches productivity should be considered.