فهرست مطالب

نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 48 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ایمان تهمتن، شهرام صدقی، هما طلاچی، نیلوفر محقق صفحات 7-12
    در سال های اخیر میزان استفاده از تلفن های همراه، رایانه های جیبی و تلفن های هوشمند رشد قابل توجهی یافته است.] 1 [این ابزارهای قابل حمل، باعث دسترسی سریع به اطلاعات و ارتباط آسان تر بین افراد شده است. از جمله گروه هایی که از رایانه های جیبی و تلفن های هوشمند استفاده می کنند، متخصصان علوم سلامت می باشند. پزشکان، پرستاران و دانشجویان پزشکی به دسترسی سریع و بموقع به اطلاعاتی از قبیل منابع مرجع پزشکی، اطلاعات دارویی، اطلاعات بیماری ها و آخرین پژوهش های انجام شده در حوزه های تخصصی پزشکی نیازمند می باشند. این افراد باید در اسرع وقت و بدون محدودیت مکانی و زمانی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند، تا بتوانند بهترین درمان را بر روی بیماران اعمال نمایند.] 2-4 [بنابراین جهت دسترسی به اطلاعات مورد نیازشان از ابزارهای قابل حملی مانند تلفن های هوشمند و رایانه های جیبی استفاده می کنند.] 5 [به کمک تلفن های هوشمند و رایانه های جیبی می توان برنامه های مختلف پزشکی مانند منابع مرجع دارویی، کتاب های مرجع پزشکی و دیگر اطلاعات مورد نیاز را به صورت دیجیتالی در مواقع نیاز مورد استفاده قرار داد. دسترسی به اینترنت بی سیم، وب سایت ها و پایگاه های اطلاعاتی، پرونده الکترونیک سلامت، مشاوره از راه دور و... نیز به کمک رایانه های جیبی و تلفن های هوشمند امکان پذیر شده است.
  • رقیه اسکروچی، فاطمه حسینی، افشین موسوی چلک، مریم غفاری*، معصومه کیانی صفحات 13-23
    مقدمه

    یکی از راه های پیشنهادی برای سازماندهی اطلاعات وب سایت ها، استفاده از ابربرچسب هاست. استفاده از انواع ابربرچسب ها می تواند در میزان دقت بازیابی موتورهای کاوش و همچنین بالا بردن رتبه وب سایت در لیست نتایج موتورهای کاوش تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت ابربرچسب ها در ساختار وب سایت های کتابخانه های مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی ایران بود.

    روش کار

    این مطالعه به روش پیمایش توصیفی و بر روی 31 وب سایت انجام شد که در کل 342 صفحه وب را تشکیل می دادند. تعداد صفحات از طریق نقشه سایت شمارش شد و داده ها با استفاده از سیاهه وارسی جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از میان 15 نوع ابربرچسب مورد بررسی، ابربرچسب های عنوان (98.53 درصد) و مجموعه نویسه ها) 89.47 درصد) بیشترین میزان استفاده و ابربرچسب تجدیدکردن) صفر درصد) کمترین میزان استفاده را در میان ابربرچسب های دیگر داشتند. میزان استفاده ابربرچسب های کلیدواژه و توصیف نیز به ترتیب 55.6 و 55.2 درصد بود. در کل، 100 درصد وب سایت های مورد بررسی، حداقل از یکی از ابربرچسب ها استفاده کرده بودند.
    بحث: ابربرچسب های عنوان، مجموعه نویسه ها، روبات، کلیدواژه و توصیف مورد توجه بیشتر طراحان وب سایت های کتابخانه های مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی بوده، در حالی که ابربرچسب های موثر گوگل بوت، تجدید کردن، اقلام بی اعتبار، حافظه نهان کمتر مورد عنایت واقع شده اند. مشارکت کتابداران در ایجاد وب سایت های کتابخانه ها و توجه به استفاده از انواع ابربرچسب های مورد نیاز نقش فزاینده ای در بازیابی اطلاعات الکترونیکی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: ابربرچسب، وب سایت های کتابخانه های مرکزی، دانشگاه های علوم پزشکی
  • جواد زارعی، احمد عزیزی، سارا ساکی پور، علی محمدی، هیوا عبدخدا صفحات 24-35
    مقدمه
    گذار از مدارک پزشکی کاغذی به الکترونیک و توجه به محتوای داده های سلامت در سال های اخیر، از طرفی باعث ایجاد فرصت های جدید برای شاغلین حرفه مدارک پزشکی شده و از طرف دیگر، نیازهای آموزشی جدیدی را برای آنها ایجاد کرده است. هدف این مطالعه بررسی نیازهای آموزشی کارکنان بخش مدارک پزشکی بیمارستان های استان خوزستان بود.
    روش کا ر: این پژوهش یک مطالعه توصیفی می باشد. جامعه پژوهش را تمامی کارکنان بخش مدارک پزشکی در 52 بیمارستان استان خوزستان تشکیل می دادند. معیار ورود افراد به این پژوهش، اول داشتن رابطه استخدامی و دوم داشتن تحصیلات در رشته مدارک پزشکی بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    در مجموع از دیدگاه کارکنان بیشترین آموزش مورد نیاز، مربوط به مهارت در زمینه استفاده از کامپیوتر و فناوری اطلاعات (70.4 درصد) و کمترین مهارت مورد نیاز، مربوط به مهارت در زمینه ایمنی و سلامت شغلی در مدارک پزشکی (50 درصد) بود. در مقایسه بین سطوح تحصیلی مختلف، در مقطع کاردانی، بیشترین نیاز مربوط به مهارت در زمینه اجرای فعالیت های آماری سلامت (78 درصد)، در مقطع کارشناسی، مهارت در زمینه استفاده از کامپیوتر و فناوری اطلاعات (74 درصد) و در مقطع کارشناسی ارشد، مهارت در زمینه اجرای فعالیت های آماری سلامت در مدارک پزشکی (72 درصد) بود.
    بحث: نتایج پژوهش نشان داد که همراه با توسعه سیستم های کامپیوتری اطلاعات سلامت، نیازهای آموزشی کارکنان بخش مدارک پزشکی نسبت به گذشته دچار تغییر شده است، و کارکنان بخش مدارک پزشکی نیاز به ارتقاء مهارت های خود در زمینه استفاده از کامپیوتر و فناوری اطلاعات در مدارک پزشکی را احساس می کنند.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، آموزش ضمن خدمت، نیازسنجی آموزشی
  • غلامرضا بردبار، حسین هادی ندوشن، زهرا جعفری ندوشن صفحات 36-46
    مقدمه
    علیرغم سطح دانش و تخصص یکسان اعضای هیات علمی مرد و زن، به نظر می رسد فرصت های دست یابی به پست های مدیریتی آنها یکسان نباشد. هدف از این مطالعه، بررسی وضع موجود اعضای هیات علمی زن دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سمت های مدیریتی و شناسایی موانع ارتقاء اعضای هیات علمی زن به پست های مدیریتی از دیدگاه آنان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی و به صورت پیمایشی است که در آن نظرات اعضای هیات علمی زن دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بر اساس پرسشنامه پژوهشی مستخرج از مبانی نظری و ادبیات تحقیق، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آمار توصیفی و آزمون خی دو برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 28درصد از اعضای هیات علمی زن دارای پست های مدیریتی در سطوح گوناگون بودند. 4. 44درصد از زنان مدیر، دارای سمت مدیر گروه بودند. رابطه معنی داری بین سابقه کار افراد و دارا بودن پست مدیریتی وجود داشت (0.05 P<). فرهنگ حاکم بر سازمان، ساختارهای نادرست موجود در سازمان و عوامل اجتماعی به عنوان دلایل عمده عدم مشارکت اعضای هیات علمی زن در پست های مدیریتی دانشگاهی شناسایی شدند.
    بحث: دلیل عمده مشارکت اعضای هیات علمی زن در پست های مدیریتی، عوامل اجتماعی، فرهنگ حاکم بر سازمان و ساختارهای نادرست موجود در سازمان است. فرهنگ سازی در جامعه، تغییر ساختارهای موجود در دانشگاه ها و اصلاح فرایند ارتقاء بر اساس شایسته سالاری، می تواند منجر به افزایش حضور زنان در سمت های مدیریتی دانشگاهی شود.
    کلیدواژگان: اعضای هیات علمی زن، موانع ارتقاء، دانشگاه علوم پزشکی یزد، پست های مدیریتی
  • بهرام محقق، نرگس روستایی، روح انگیز جمشیدی اورک، حمید حقانی صفحات 47-56
    مقدمه
    درک جنبه های گوناگون خدمات سلامت از دیدگاه بیماران می تواند بینش های مفیدی برای توسعه و بهبود مراقبت های بهداشتی و درمانی فراهم کند. این پژوهش تکنیک تحلیل هم پیوندی مبتنی بر انتخاب را برای آشکارسازی دیدگاه های بیماران درباره ویژگی های مطلوب خدمات درمان سرپائی به کار می برد.
    روش کار
    در این مطالعه، پنج ویژگی مرتبط با خدمات درمان سرپائی درمانگاه ها بررسی گردید که شامل: روش تعیین نوبت، زمان انتظار، حضور دانشجویان پزشکی در اتاق معاینه، تشکیل پرونده پزشکی و حضور سایر بیماران در اتاق معاینه با استفاده از تکنیک تحلیل هم پیوندی مبتنی بر انتخاب بود. روش گردآوری داده ها، مصاحبه ی ساختاریافته بود. تعداد 200 نفر از مراجعین با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مدل رگرسیون لجیت تحلیل شدند.
    یافته ها
    سه ویژگی مهم از دیدگاه بیماران مورد پژوهش عبارت بودند از: عدم حضور سایر بیماران در اتاق معاینه (57 درصد)، روش تعیین نوبت (17 درصد) و تشکیل پرونده (15 درصد). مطلوب ترین سناریو برای دریافت خدمات سرپایی بدین شرح بود: تعیین نوبت به صورت تلفنی، داشتن پرونده پزشکی، حضور نداشتن دانشجویان پزشکی و سایر بیماران در اتاق معاینه و حداکثر زمان انتظار نیم ساعت برای ملاقات با پزشک.
    بحث: بیماران سرپائی ترجیح می دهند به هنگام معاینه توسط پزشک تنها باشند و سایر بیماران حضور نداشته باشند. این یافته می تواند حاکی از تمایل بیماران به حفظ حریم خصوصی در هنگام ویزیت توسط پزشک باشد. همچنین تعیین نوبت تلفنی و تشکیل پرونده پزشکی برای بیماران در اولویت های بعدی قرار دارند. تکنیک تحلیل هم پیوندی مبتنی بر انتخاب می تواند به عنوان یک تکنیک بالقوه مفید برای آشکار سازی ترجیحات کاربران خدمات بهداشتی درمانی پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: تحلیل هم پیوندی مبتنی بر انتخاب، مطلوبیت، خدمات درمان سرپائی
  • حمید رواقی، احمد براتی مارنانی، آغافاطمه حسینی، افسانه تکبیری صفحات 57-68
    مقدمه
    در سازمان های ارائه کننده مراقبت بهداشتی، بهبود فرهنگ ایمنی بیمار می تواند نقش مهمی در پیشگیری از خطاها و ارتقاء کیفیت داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین ادراک ارائه دهندگان مراقبت از فرهنگ ایمنی بیمار و ادراک بیماران بستری از خطاهای پزشکی در مراکز آموزشی درمانی عمومی شهر تهران انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی مقطعی انجام شده است. نمونه پژوهش را 216 نفر از ارائه دهندگان مراقبت و 216 نفر از بیماران درحال ترخیص از 13 مرکز آموزشی درمانی عمومی شهر تهران تشکیل می دادند که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند. برای بررسی فرهنگ ایمنی بیمار از پیمایش بیمارستانی فرهنگ ایمنی بیمار و برای بررسی ادراک بیماران از خطاهای پزشکی از پرسشنامه محقق ساخته، استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    کلیه همبستگی ها در جهت موردانتظار، منفی بود و بین ادراک بیماران از خطاهای پزشکی با حمایت مدیریت از ایمنی بیمار (035. 0 p=، 586. 0- r=)، تناوب گزارش دهی حوادث (022. 0 p=، 625. 0- r=)، انتقال و تبادل اطلاعات بیمار در بیمارستان (019. 0 p=، 637. 0- = r) و نمره کلی فرهنگ ایمنی بیمار (03. 0 = p، 602. 0- r=) همبستگی معنی داری وجود داشت.
    بحث: یافته های این پژوهش از این فرضیه حمایت می کند که بیماران در بیمارستان های با فرهنگ ایمنی مثبت تر، خطاهای کم تری را تجربه خواهندکرد. البته پژوهش های بیش تری در این زمینه مورد نیاز است تا قابلیت تعمیم پذیری این یافته را به سایر بیمارستان ها مورد آزمون قرار دهد و رابطه بین فرهنگ ایمنی بیمار و سایر پیامدهای بیماران را ارزیابی نماید.
    کلیدواژگان: ارائه دهندگان مراقبت، فرهنگ ایمنی بیمار، خطای پزشکی، مراکز آموزشی درمانی عمومی تهران
  • حامد بصیر غفوری، مریم وکیلیان، حافظ محمدحسن زاده، شروین فرهمند * صفحات 69-80
    مقدمه

    ساختار شبکه های هم تالیفی (co-authorship) از گره ها/نویسندگان و روابط بین گره ها تشکیل شده است. فنون تحلیل شبکه اجتماعی برای کشف الگوهای این روابط به کار می رود. هدف از این پژوهش، ترسیم شبکه علمی حوزه طب اورژانس ایران طی سالهای 2001 تا 2011 است.

    روش کار

    پژوهش حاضر با استفاده از فنون تحلیل شبکه اجتماعی و تحلیل خوشه انجام شده است منبع گردآوری داده ها، پایگاه اطلاعاتی web of science است. گردآوری داده ها به دو صورت جستجوی موضوعی و جستجو با نام تک تک متخصصین صورت گرفت. برای تعیین الگوهای استنادی از دو شاخص، عامل تاثیر و تعداد استنادات استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار های Histcite، Bibexcel و Pajek صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که روند صعودی مقالات حوزه طب اورژانس، در سه سال اخیر بوده است. بیشترین همکاری بین المللی در سال 2011 با هفت مقاله مشاهده شد. بیشترین تعداد مقالات در سال2011 با 37 مقاله و بیشتیرین میزان استناد در سال 2007 با 84 استناد بود. ترسیم شبکه حوزه طب اورژانس از هفت خوشه و شبکه متخصصین طب اورژانس از 11 خوشه تشکیل شده است.
    بحث: به علت بین رشته ای بودن حوزه طب اورژانس، همکاری و اشتراک دانش متخصصین طب اورژانس با متخصصین سایر رشته ها در پیشرفت این حوزه می تواند موثر واقع شود

    کلیدواژگان: طب اورژانس، همکاری علمی، تحلیل شبکه اجتماعی، شبکه تالیف مشترک
  • هما طلاچی، روح انگیز جمشیدی اورک، حمید رواقی، علیرضا امان اللهی* صفحات 81-92
    مقدمه

    چکیده نویسی، یکی از خدمات ثانویه برای تلخیص مطالب و محتوای مدارک است که برای جایگزینی یا گزیده خوانی متن اصلی، تهیه و تولید می شود. برای اطمینان از اینکه این جایگزین ها به چه میزان رساننده متون اصلی هستند، مقایسه عناصر مطرح شده در آنها با استاندارد چکیده نویسی، توجیه پذیر است. در پژوهش حاضر به ارزیابی چکیده مقالات کارآزمائی بالینی تصادفی کنترل شده که در PubMed نمایه شده اند پرداخته شد. 12 '' type=«#_x0000_t75»>

    روش کار

    این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی است. جامعه پژوهش شامل 314 چکیده مطالعات از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده می باشد که در PubMed تا پایان سال 2010 با وابستگی سازمانی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران نمایه شده بودند. در این پژوهش برخی موارد خاص که از لحاظ روش شناسی کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، مد نظر ارزیابان کیفیت مطالعات است، با استفاده از چک لیست CONSORT مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین امتیاز کیفیت منتسب به چکیده مقالات، از امتیاز 8-0 برابر با 4.71 با انحراف استاندارد 1.02 به دست آمد. در این پژوهش هیچ یک از چکیده مقالات امتیاز کامل را کسب نکردند و بالاترین امتیاز کسب شده ی چکیده مقالات امتیاز هفت بود. از میان طراحی نوع کارآزمائی بالینی تصادفی کنترل شده، کارآزمائی بالینی با شاهدهای موازی نسبت به سایر طراحی ها بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، اشاره به نوع تصادفی سازی، نوع کورسازی، تعداد مشارکت کنندگان درگیر در مطالعه از کیفیت مناسبی برخوردار نبود.
    بحث: تمام نتایج نشان می دهد که موارد در نظر گرفته شده در نگارش چکیده مقالات توسط نویسندگان رعایت نمی شود. برای گزارش بهتر نتایج، باید آموزش های لازم برای پژوهشگران و نویسندگان مقالات در نظر گرفته شود. علاوه بر این، سردبیران مجلات باید راهنماهای گزارش صحیح این نوع از مطالعات را در راهنمای نگارش مقالات درج نمایند تا شاهد هر چه بهتر شدن گزارش این دست از مطالعات توسط نویسندگان باشیم.

    کلیدواژگان: پابمد، روش شناسی مطالعات، کیفیت مقالات، طراحی مطالعه، کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، CONSORT
  • اصغر مشبکی، هادی بستام، سعیده یادگاری صفحات 93-105
    مقدمه
    سازمان های امروزی استفاده از ظرفیت فراموشی سازمانی را به عنوان یکی از ابزارهای بهبود عملکرد خود مورد نظر قرار داده اند. این پژوهش به دنبال شناسایی نوع رابطه بین فراموشی سازمانی هدفمند، یادگیری سازمانی، ظرفیت مدیریت دانش با عملکرد سازمانی است.
    روش کار
    این تحقیق از نوع کاربردی و پیماشی است و با استفاده از پرسشنامه صورت گرفته است. در این پژوهش برای ارزیابی مدل، از تحلیل عاملی تائیدی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد و جهت تحلیل داده ها نرم افزار لیزرل به کارگرفته شده است. جامعه آماری این پژوهش را روسا، معاونین، مدیران و سرپرستان بیمارستان های دولتی و خصوصی سطح شهر مشهد تشکیل داده اند.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده این است که فراموشی هدفمند و یادگیری سازمانی بر روی عملکرد سازمانی از طریق ارتقاء ظرفیت مدیریت دانش تاثیر می گذارند که در این میان با توجه به نتایج حاصله از تحلیل عاملی مربوط به بررسی معنی داری روابط بین شاخص ها و عامل ها در سطح معناداری 01. 0 و همچنین پارامتر استاندارد، شاخص های نادیده گرفتن دانش قدیمی و جایگزینی دانش جدید در شروع فعالیت، استفاده از مکانیزم های رسمی جهت تسهیم تجارب، وجود فرایندهای منظم و بروز کسب دانش جدید از محیط و رضایت شغلی کارکنان از جمله مهترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد سازمانی است.
    بحث: یافته های پژوهش حاکی است که مدیران جهت ارتقاء و بهبود عملکرد سازمانی خود باید ظرفیت مدیریت دانش سازمان خود را بالا ببرند که این مهم زمانی اتفاق می افتد که فرایند یادگیری از طریق مدیریت فراموشی سازمانی به شکل پویاتر و موثرتری اجرا شود.
    کلیدواژگان: فراموشی سازمانی هدفمند، یادگیری، مدیریت دانش، عملکرد سازمانی
|
  • R. Skrouchi, F. Hosseini, A. Mousavi Chalak, M. Ghaffari, M. Kiani Pages 13-23
    Introduction

    One of the recommended ways in organizing the information in the websites is the application of Meta Tags. The application of a variety of Meta Tags can affect the precision rate of search engines retrieval. They can also promote the rank of a website. The purpose of the study was to investigate the structure of libraries websites based on Meta Tags in medical science universities in Iran.

    Methods

    This descriptive survey was carried out on 31 websites that included 342 web pages. Data was collected by a checklist and analyzed by SPSS.

    Results

    Title meta tags (98. 53%) and Charset meta tags (89. 47%) among 15 meta tag types had the most usage and refresh meta tag had the least usage. Usage of keyword and descriptive meta tags were 55. 6% and 55. 2%، respectively. Generally، 100% websites under investigation used one type of meta tags.

    Conclusion

    Title، Charest، Robot، Keyword and Descriptive meta tags received more attention from the designers of central libraries. But Googlebot، Refresh، Expire and cache Meta Tags received less attention. Librarians’ participation in creating library websites and the application of meta tags will play important role in electronic information retrieval.

    Keywords: Meta Tag, Central Libraries Websites, medical science Universities in Iran
  • J. Zarei, A. Azizi, S. Sakipur, A. Mohammadi, H. Abdekhoda Pages 24-35
    Introduction
    In recent years، There has been a change from paper to electronic medical records with more attention to the contents of health data resulting in the development of new opportunities and concurrently new educational needs for medical records professionals. The aim of the present study was to assess t he educational needs of medical records staff.
    Methods
    The po pulation of this descriptive study consisted of all the medical records staff in 52 hospitals of Khuzestan province. Job and education relatedness were considered as the inclusion criteria for participation in the study. Data، having been gathered by a questionnaire، were analyzed through descriptive statistics.
    Results
    It was generally found that literacy in the areas of computer and information technology were considered as the most significant educational needs by the staff (70. 4%) while literacy in the areas of safety and occupational health were regarded as the least significant needs (50%). Regarding needs differences of the staff with different academic degrees، the highest needs of the holders of associate، bachelor، and master degrees were the skills in the implementation of health statistical activities (78%)، use of computer and information technology (74%)، and the implementation of health statistical activities in medical records (72%)، respectively.
    Conclusion
    It can be concluded that، along with the development of computerized health information systems، the enhancement of computer and information technology literacy of medical records staff are the needs to be met by authorities.
    Keywords: Medical Record, In, Service Training, Educational Needs
  • G. Bordbar, H. Hadi Nedoushan, Z. Jafari Pages 36-46
    Introduction
    In spite of equal contribution of female and male faculty members to knowledge and expertise production، there is no equal access to managerial posts. The purpose of this study was to determine the present attitudes of female faculty towards the barriers to their promotion to managerial posts in ShahidSadoughi University of Medical Sciences (SSUMS).
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on female faculty in (SSUMS) in 2011. A standard questionnaire consisting of demographic questions and 37 questions about the barriers to the promotion of female faculty to managerial posts was used.
    Results
    Overall 28% of women in this study had managerial positions at different levels. Among them، 44. 4% were head of the departments. There was a significant correlation between managerial posts and job experience (p<0. 05). Incorrect organizational structure، organizational culture and social factors were the main barriers to the promotion of women to managerial posts، however; individual factors appeared to play no role in this regard.
    Conclusions
    A few female faculties of (SSUMS) were engaged in managerial positions which might be due to incorrect organizational structure and social factors. The findings presented in this paper suggest that modification of promotion instructions based on competence and changes in organizational structure and culture may increase the engagement of female faculty in managerial posts.
    Keywords: Academic Women, Promotion, Yazd University of Medical Sciences, Managerial Posts
  • Bahram Mohaghegh, Narges Roustaei, Rouh Angiz Jamshidi Orak, Hamid Haghani Pages 47-56
    Introduction
    Patients'' perception of various aspects of health services could provide useful insights to improve health services. In the present study the technique of Choice- Based Conjoint Analysis (CBCA) was used to elicit patients’ views on desired attributes of outpatient services.
    Methods
    Five attributes related to outpatient services provided by hospital clinics، were surveyed. They included appointment making، waiting time، forming medical records، and presence of medical students and other patients in the examination room. There were 200 patients selected through convenient sampling method. Data were gathered via structured interviews and analyzed by logit regression model.
    Results
    The three main attributes preferred by respondents were: no presence of other patients (57%)، appointment making (17%)، and forming medical records (15%). The scenario with maximum utility consisted of the following: telephone appointments، having medical records، no presence of medical students and other patients in the examination room، and the maximum waiting time of half an hour.
    Conclusion
    The sequence of the priorities preferred by the outpatients was found to be firstly، examination by consultants in private، secondly، telephone appointments، and finally، formation of medical records. CBCA could be a potentially useful technique for eliciting the preferences of health service users.
    Keywords: Choice Based Conjoint Analysis, Utility, Outpatient Services
  • Doctor Hamid Ravaghi, Doctor Ahmad Barati Marnani, Agha Fatemeh Hosseini, Afsaneh Takbiri Pages 57-68
    Introduction
    This study was conducted to examine the relationship between care providers'' perception of patient safety culture and patients'' perception of medical errors in teaching hospitals in Tehran.
    Methods
    It was a descriptive analytical and cross- sectional study. The population consisted of 216 health care providers and 216 patients selected using stratified random sampling in 13 general teaching hospitals in Tehran. Hospital Survey of Patient Safety Culture was used to assess health care providers'' perceptions of patient safety culture and a researcher-made questionnaire was developed to assess patients'' perceptions of medical errors. Data were analyzed using Pearson correlation test.
    Results
    The results showed an expected direction (negative) among the relationships and coefficients correlation between patient perception of medical errors and hospital management supported the patient safety (r=-0. 586، p= 0. 035)، frequency of event reporting (r=-0. 625، p= 0. 022)، hospital handoffs and transition (r= -0. 637، p= 0. 019) and HSOPS dimension average (r= -0. 602، p=0. 03) were statistically significant.
    Conclusion
    The findings supported the idea that there are fewer medical errors in hospitals with more positive patient safety culture. Further research is needed to determine the generalizability of these results to other hospitals and to assess the relationship between patient safety culture and other patient outcomes.
    Keywords: Patient safety culture, Medical errors, Hospital, Patient
  • H. Basir Ghafouri, M. Vakilian, H. Mohammadhassanzadeh, S. Farahmand Pages 69-80
    Introduction

    co-authorship network is composed of nodes and links. Social network analysis is utilized to detect patterns among these links. The purpose of this paper was to visualize co-authorship network of emergency medicine in 2001 - 2011.

    Methods

    The present research focused on the social network analysis cluster. Data were downloaded from web of science according to subject and author searching. To determine citation patterns، we used two indicators named “Impact factor” and “number of citations”. Analysis of data was performed by using Histcite، the Pajek and Bibexcel software.

    Results

    The results showed the ascending trend of emergency medicine papers between 2009 and 2011. The greatest international collaboration was in 2011with seven papers. There were 37 articles in 2011 and 84 citations in 2007. Co-authorship network of emergency medicine composed of seven clusters، while Co-authorship network of its specialists included 11 clusters.

    Discussion

    E mergency medicine is an interdisciplinary field requiring the collaboration and knowledge sharing of emergency specialists with other researchers to play a major role in the improvement of this field.

    Keywords: Emergency Medicine, Scientific Collaboration, Co, Authorship Network, Social Network Analysis
  • H. Talach, R. Jamshidi Orak, H. Ravaghi, A. Amanollahi Pages 81-92
    Introduction

    Abstract writing is one of the secondary services for summarizing the content of documents. It represents the major information and is used as an overview of the text. However، abstracts should be written and indexed on the basis of some criteria to provide sufficient and reliable information about the main text. This study aimed to assess the abstracts of Randomized Controlled Clinical Trials (RCTs) indexed in PubMed on the basis of the CONSORT abstract checklist.

    Methods

    This was a descriptive cross-sectional survey. The study sample included 314 RCTs indexed in PubMed with the affiliation of Iran and Tehran University of Medical Sciences up to the end of 2010. The abstracts were evaluated by the CONSORT checklist in which the items were scored 0–8.

    Results

    The Mean score for quality was 4. 7± 1. 02 out of 8. None of the abstracts were assigned as the most qualified (Score=8) and the highest score was 7. Among the RCT designs، parallel trial designs were the most common ones. Indications of the type of randomization، the blinding type، and the number of participants involved were found not to be well reported qualitatively.

    Conclusion

    The findings indicated that the items designated for RCTs abstracts were not thoroughly taken into consideration. It seems that training of researchers and authors is required for betterment of the quality of reporting in abstracts. In addition، journal editors should provide guidelines for authors to report this type of studies correctly.

    Keywords: PubMed, Methodology Research, Critical Appraisal Topics, Study Design, Randomized Controlled Clinical Trials, CONSORT
  • A. Moshabaki, H. Bastam, S. Yadegari Pages 93-105
    Introduction
    Recently، companies have acknowledged organizational forgetting as a tool for optimizing organizational performance. The purpose of this research was to investigate the relationships among intentional organizational forgetting، organizational learning، knowledge management capability and organizational performance.
    Methods
    In this survey، data collection was done by means of a questionnaire. The population included managers، vice-chancellors and supervisors of public and private hospitals in Mashhad. The evaluation of the model was performed by applying confirmatory factor analysis and structural equation modeling. LIESREL software was employed for data analysis.
    Results
    The results showed that intentional organizational forgetting and organizational learning had significant impact on organizational performance through enhancing knowledge management. Factor analysis showed a significant relationship between indicators and factors (p< 0. 001). The results also revealed that organizational performance was mostly affected by the standard parameter، some indicators such as ignoring current knowledge، and replacing it with new knowledge from the very beginning using formal mechanisms for sharing experiences، applying appropriate processes to acquire new knowledge، and job satisfaction.
    Discussion
    Research findings suggest that managers should enhance the knowledge management capacity to improve their organizational performance which could be achieved when learning processes are accomplished through intentional organizational forgetting