فهرست مطالب

مدیریت سلامت - پیاپی 60 (تابستان 1394)

نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 60 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر ویانچی، حمیدرضا راسخ، حمیدرضا صفی خانی، علی رجب زاده صفحات 7-23
    مقدمه
    در ایران شورای تدوین داروئی بیمه با داشتن نقش مشورتی، توصیه هایی برای پوشش پرداخت هزینه های دارویی توسط بیمه های کشور را به عهده دارد و شورای عالی بیمه سلامت نیز به عنوان تصمیم گیرنده نهائی در مورد پذیرش داروهای جدید اقدام می کند. این مقاله به مقایسه نحوه پوشش داروهای جدید در بیمه های سلامت ایران با برخی کشورها پرداخته است.
    روش کار
    پس از گردآوری معیارهای پذیرش دارو از بین مطالعات انجام شده در کشورهای منتخب، با تهیه ابزار پرسشنامه، اهمیت آن معیارها در میان کارشناسان نظام سلامت ایران اندازه گیری شد. با توجه به 30 داروی نمونه، تفاوت و نحوه بازپرداخت آن ها بررسی گردید.
    یافته ها
    در کشورهای منتخب سازمان های تخصصی وجود دارند که بر اساس معیارهای عملکرد دارو از جهت بالینی و اقتصادی، به طور مستقیم و یا به عنوان بازوی مشورتی نسبت به تعهدات جدید دارویی بیمه های سلامت پایه تصمیم می گیرند و بیمه ها برای تعهد داروی جدید، با شرکت های تولید دارو به صورت مشروط عقد قرارداد می نمایند.
    نتیجه گیری
    به رغم پائین بودن شاخص های بهداشتی و توان اقتصادی ایران در مقایسه با کشورهای منتخب، پذیرش و ادامه بازپرداخت هزینه های دارویی در ایران با میزان عملکرد و اثرات داروهای موردمطالعه ارتباط ندارد. پذیرش 43 درصد داروهای نمونه، مشروط به داخلی بودن تولید، بودجه سازمان، ارزان بودن و اپیدمیولوژی بیماری می باشند و 57 درصد نیز هیچ پوشش بیمه ای ندارند. تصمیمات بازپرداخت هزینه های داروی جدید در بیمه های سلامت ایران با گذشت زمان نسبتا طولانی (حداقل هفت سال) از پذیرش دارو در سازمان های بیمه گر کشورهای پیشرفته می باشند. سازمان های بیمه گر پایه سلامت ایران به صورت فعالانه در قیمت گذاری دارو وارد عمل نمی شوند و کنترل هزینه های بازپرداخت را بیشتر از طرف بخش تقاضای دارو انجام می دهند تا طرف عرضه.
    کلیدواژگان: پوشش دارو، بازپرداخت، بیمه سلامت
  • عزیز رضاپور، یارالله رومیانی، فربد عبادی فرد آذر، صادق غضنفری، سعید میرزایی، علی سرابی آسیابر، سعید باقری فرادنبه* صفحات 24-36
    مقدمه

    دریافت و مصرف خدمات مراقبت سلامت را بهره مندی از خدمات سلامت می نامند و دسترسی به مفهوم فرصت و توانایی استفاده از خدمات می باشد. هدف از این مطالعه بررسی نابرابری در الگوی بهره مندی و دسترسی به خدمات مراقبت سلامت و عوامل موثر آن می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی و کاربردی است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای استفاده شد. برای بررسی احتمال بهره مندی خانوارها از خدمات مراقبت سلامت و ارتباط آن با متغیرهای مساعدکننده بهره مندی از خدمات مراقبت سلامت از مدل آزمون کای دو پیرسون و جداول متقاطع و نرم افزارهای Exell و Stata استفاده گردید.

    یافته ها

    مطالعه حاضر نشان داد متغیرهای مهمی از قبیل وضعیت اقتصادی خانوار، بیمه، تحصیلات سرپرست خانوار، وجود فرد بالای 65 سال، وجود فرد زیر 12 سال در بهره مندی از خدمات سلامت نقش کلیدی دارند. شاخص تمرکز در استفاده از خدمات سرپایی برابر است با 38/ 0- و این شاخص برای استفاده از خدمات بستری برابر است با 435/ 0- به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نابرابری در مصرف مراقبت های سلامت به برخی از متغیرهای مستعد کننده وابسته می باشد که اثرات آن ها در بطن پژوهش حاضر نشان داده شد، لیکن بهبود متغیرهای اجتماعی و اقتصادی اثرگذار می تواند در کاهش نابرابری های استفاده از مراقبت های سلامت موثر باشد.

    کلیدواژگان: خدمات سلامت، نابرابری، بهره مندی، دسترسی
  • قاسم سلیمی، فرهاد همراهی صفحات 37-49
    مقدمه
    در چند دهه اخیر، با ورود مفاهیم جدیدی همچون معناجویی در کار، شناخت اخلاق، معنا بخشی به سازمان، پارادایم نوینی در سازمان ها مطرح شده است که می توان از آن به عنوان معنویت محیط کاری نام برد. پژوهش های انجام شده در زمینه معنویت در محیط کار نشان می دهد که معنویت در محیط های سازمانی منجر به رشد و توسعه رفتارهای شهروندی سازمانی می شود. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین معنویت در کار و مولفه های آن با رفتار شهروندی سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
    روش کار
    روش پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی- همبستگی بود. جهت جمع آوری داده های موردنظر، تعداد 260 نفر از کارکنان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی ارگان و پرسشنامه معنویت در کار میلیمن و همکاران است که پایایی آن ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 71/ 0 و 82/ 0 به دست آمد. روایی این پرسشنامه ها نیز مورد تائید متخصصان قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آزمون های تی تک نمونه ای، همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تی تک نمونه ای نشان داد که وضعیت رفتار شهروندی سازمانی و معنویت در کار در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن است که بین رفتار شهروندی سازمانی و تمامی مولفه های آن با معنویت در کار رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج رگرسیون نشان داد که ابعاد معنویت در کار، بر رفتار شهروندی سازمانی اثر معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت که وجود معنویت در کار در دانشگاه علوم پزشکی شیراز منجر به توسعه و بهبود رفتار شهروندی سازمانی می شود.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، معنویت در کار، مدل سازی معادلات ساختاری
  • محسن شفیعی نیک آبادی، نرجس نقی پور صفحات 50-66
    مقدمه
    مراکز بهداشتی-درمانی به علت وجود حجم و تنوع بالای اطلاعاتی در زمینه های مختلف، به شدت نیازمند استفاده از ابزارهای مختلف فناوری اطلاعات است و بهترین ابزار جهت مدیریت این مجموعه اطلاعات گسترده و متنوع، سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی است. این مطالعه به معرفی یک چارچوب مفهومی جامع پرداخته است که شامل ابعاد اصلی ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستان (در سه بخش کلی) به همراه شاخص های مربوط به هر بعد می شود.
    روش کار
    این تحقیق از لحاظ هدف، تحقیقی کاربردی بوده که به صورتی توصیفی-پیمایشی صورت گرفته است. جامعه آماری این تحقیق کاربران تخصصی سیستم های اطلاعاتی واحدها و بخش های مراکز آموزشی درمانی شهرستان قزوین می باشد که یک نمونه هدفمند غیر تصادفی از آن انتخاب شد. دادهجهای تحقیق با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته حاوی گزاره های شاخص های پیشنهادی بر اساس مطالعات پیشین، جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های تحقیق، نشان از مورد قبول بودن تمامی شاخص ها و همینطور مطلوب بودن شاخص های برازش برای هر بعد و کل مدل دارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه، ابعاد سازمانی، انسانی و تکنیکی را به عنوان ابعاد اصلی ارزیابی و شاخص های ساختار سازمانی، اهداف و استراتژی ها، تحلیل هزینه-فایده و اثرات کلینیکی را در بعد سازمانی، شاخص های میزان رضایت کاربر، میزان پذیرش سیستم و میزان آشنایی با ICT را به در بعد انسانی و شاخص های کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات و امنیت و محرمانگی را در بعد تکنیکی، تائید کرد.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بیمارستان، ارزیابی سیستم اطلاعات، بیمارستان
  • یاسر بشیربنائم، مجید واحدی، مریم رسولی صفحات 67-78
    مقدمه
    از مفاهیمی که در سال های اخیر توجه روان شناسان صنعتی– سازمانی را به خود معطوف ساخته، سستی متصدی شغل است که به آن فرسودگی شغلی می گویند و مورد دیگر که با ناکارآمدی سرمایه های انسانی رابطه مستقیم دارد، سکون زدگی شغلی است. هدف این مطالعه تبیین نقش سکون زدگی در مسیر پیشرفت شغلی بر فرسودگی شغلی منابع انسانی سازمان بهزیستی آذربایجان شرقی بود.
    روش کار
    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش پیمایشی-توصیفی است. داده ها با استفاده از پرسشنامه های محقق ساخته بر مبنای مدل های عملیاتی بر اساس نظریه های باردویک و مسلش جمع آوری شده است. بر مبنای آزمون کلموگروف اسمرینوف، تمامی متغیرها نرمال بوده و برای تعیین همبستگی و تبیین تغییرات بین متغیرهای فرضیه ها از آزمون پیرسون و رگرسیون دومتغیره استفاده شده است.
    یافته ها
    ضرایب همبستگی بین تمام متغیرهای فرضیه های تحقیق به غیر از دو فرضیه (تاثیر فقدان یادگیری بر فرسودگی شغلی) با ضریب همبستگی 056/0؛ کوچک تر از 05/0 می باشند و دارای رابطه معنی داری هستند. در راستای یافته های حاصل از آماره های تحلیل واریانس و رگرسیون خطی و ضرایب پارامتری مربوط به شیبβ، میزان تغییرات به ازای یک واحد تغییر در متغیر مستقل بر متغیر وابسته تبیین و استنباط گردیده شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه یافته های تحقیق، تاثیر سکون زدگی شغلی و اغلب ابعاد آن به غیر فقدان یادگیری بر فرسودگی شغلی در کارکنان سازمان بهزیستی استان آذربایجان شرقی محرز گردید. همین امر، لزوم توجه به این وضعیت شغلی را به جهت غلبه بر سندروم فرسودگی شغلی بیشتر می نماید. برای بهبود وضعیت ابعاد موثر، راهکارهای لازم، پیشنهاد گردیده که در صورت اعمال آن ها، پیش بینی می گردد نسبت به وضعیت کنونی به موقعیت بهتری دست یافته شود.
    کلیدواژگان: سکون زدگی شغلی، ابعاد سکون زدگی شغلی، فرسودگی شغلی، ابعاد فرسودگی شغلی
  • منصوره صالحیان، لیلا ریاحی، اکبر بیگلریان صفحات 79-89
    مقدمه
    اعتباربخشی به عنوان یک فرآیند ارزیابی تشخیصی بین المللی، از طریق افزایش کیفیت خدمات درمانی، می تواند موجب بهبود شاخص های بهره وری بیمارستان ها گردد. هدف از مطالعه حاضر سنجش تاثیر اجرای اعتباربخشی بر شاخص های بهره وری بیمارستان فیروزگر تهران بوده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر بر اساس نتیجه کاربردی و از نظر روش، تحلیلی- مداخله ای است که به صورت مقطعی در سال های 90 و 91 در بیمارستان فیروزگر تهران صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها، فرم های جمع آوری داده (فیش برداری) بوده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و R نسخه 3.0.1 انجام شده و جهت استخراج نتایج، از آزمون های نسبت و تی مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    در این پژوهش، شاخص های بهره وری در چهار محور که درمجموع شامل یازده نسبت بوده، مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر اعتباربخشی بر محور درآمد و هزینه کاملا تایید شده است. تاثیر اعتباربخشی بر محور شاخص های عملکردی و محور بخش های ویژه تا حدی تایید شده است؛ اما تاثیر اعتباربخشی بر محور نیروی انسانی به تایید نرسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر نسبی اعتباربخشی در بهبود شاخص های بهره وری بیمارستان، اجرای آن در بیمارستان های کشور می تواند موجب کاهش معضلات فراوان موجود در این بخش و ارائه خدمات باکیفیت تر به مراجعین مراکز درمانی شود. بنابراین اجرای اعتباربخشی در بیمارستان ها به مدیران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اعتباربخشی، شاخص های بهره وری، بیمارستان
  • خسرو عزیزی، ماریا میرکاظمی مود*، علیرضا مزدکی، محمد میرکاظمی مود صفحات 90-104
    مقدمه

    اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، مراکز درمانی را بیش ازپیش ملزم به رعایت حقوق بیماران و رضایتمندی آنها می سازد؛ اما با توجه به محدودیت منابع، سازمانها باید مهم ترین عوامل موثر بر رضایت مشتریان را شناسایی کنند و اقدامات لازم برای بهبود آن را انجام دهند. هدف مطالعه حاضر ارائه رویکردی برای شناسایی و اولویتبندی عوامل موثر بر رضایت مشتریان از خدمات مراکز درمانی بود.

    روش کار

    تحقیق حاضر استفاده ترکیبی از روش های تصمیمگیری دلفی (Delphi)، دیمتل (DEMATEL) و فرآیند تحلیل شبکهای (ANP) را به صورت مکمل پیشنهاد میدهد. نظرات خبرگان و مشتریان در خصوص اهمیت و روابط میان عوامل موثر بر رضایت مشتریان با استفاده از پرسشنامه های مورد استفاده در هر روش گردآوری و بر اساس رویکرد ترکیبی پیشنهادی تحلیل شده است.

    یافته ها

    شایستگی حرفهای، هزینه های درمان و رفتار کارکنان مهم ترین عوامل موثر بر رضایت مشتریان از خدمات مراکز درمانی از نگاه مشتریان و ارتباطات پزشکان با بیماران، شایستگی حرفهای و هزینه های درمانی مهم ترین عوامل از نگاه خبرگان بودند.

    نتیجه گیری

    با وجود شباهتها و تفاوتهای میان نظرات خبرگان و مشتریان، مدیران مراکز خدمات درمانی به هر دو منبع اطلاعاتی در تصمیم گیری در خصوص ارتقاء رضایت مشتریان از خدمات این مراکز باید توجه کنند. همچنین سازمان موردمطالعه به منظور ارتقاء سطح رضایتمندی بیماران، علاوه بر توجه به امکانات سخت افزاری، به عوامل مبتنی بر روابط میان فردی توجه ویژهای داشته باشد.

    کلیدواژگان: رضایت بیماران، خدمات درمانی، تصمیم گیری چندمعیاره
  • محمدحسن ایمانی نسب، سید حسام سیدین، سید رضا مجدزاده، بهاره یزدی زاده، مسعود صالحی صفحات 105-117
    مقدمه
    کاهش موفقیت آمیز شکاف دانش تا عمل، به شناسایی عوامل موثر بر آن بستگی دارد. مطالعه حاضر موانع و تسهیل کننده های تولید اسناد سیاستی سلامت مبتنی بر شواهد را از دیدگاه تولیدکنندگان آن ها در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد مطالعه قرار داده است.
    روش کار
    مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل چارچوب مورد استفاده قرار گرفت. گردآوری داده ها با مصاحبه های نیمه ساختاریافته و استفاده از روش نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی انجام شد. برای تحلیل داده ها، از نرم افزار MAXQDA10 استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر با مطالعات اکتشافی درباره عوامل موثر بر سیاست گذاری مبتنی بر شواهد مقایسه شد.
    یافته ها
    سه مضمون باورهای رفتاری، باورهای هنجاری و باورهای کنترلی و 18 زیرمضمون زیر شناسایی شدند. باورهای رفتاری: کیفیت سیاست، مصرف منابع، دانش و خلاقیت، زمان بری و بومی سازی؛ باورهای هنجاری: مراجع سیاست گذاری، سیاست گذاران، مجریان سیاست ها و همکاران؛ باورهای کنترلی: سیاست استخدامی، مدیریت عملکرد، توانمندسازی، ثبات مدیریت و سیاست گذاری، محیط فیزیکی، دسترسی به شواهد، فرایند سیاست گذاری و اثر عوامل رقیب.
    نتیجه گیری
    اکثر موانع ذکرشده به باورهای کنترلی مربوط بودند. این یافته یادآور قانون 85/15 رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر است. مطالعه حاضر، عوامل موثر بر تولید اسناد سیاستی مبتنی بر شواهد را در همه سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده شناسایی کرد؛ اما عوامل شناسایی شده در مطالعات اکتشافی درباره استفاده سیاست گذاران سلامت از شواهد، به یکی از سازه های تئوری مربوط هستند. یافته فوق می تواند نشان دهنده ترجیح رویکرد تئوریک بر رویکرد اکتشافی برای شناسایی عوامل موثر بر یک رفتار باشد.
    کلیدواژگان: بهره برداری از پژوهش، اسناد سیاستی، سیاست گذاری سلامت، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، ایران
|
  • A. Viyanchi, Hr Rasekh, Hr Safikhani, A. Rajabzadeh Pages 7-23
    Introduction
    in Iran، the compilation council of drug، having an advisory role، is responsible to cover medicine costs for health insurances. Health Insurance High Council also acts as the final decision maker about the admission of new drugs. This article studies how new drugs in Iran''s health insurances are covered compared with some selected countries.
    Methods
    After collecting drug acceptance criteria from studies in selected countries، the importance of these criteria were measured by Iran''s health system experts by means of a questionnaire. The differences and the reimbursement mechanism were investigated using 30 drug samples.
    Results
    There are specialized organizations in selected countries that decide for the new obligations of basic health insurances based on clinical and economical aspects of medicine performance criteria directly or as an advisory arm. Health insurance companies usually contract conditionally to protect new drugs commitment with the drug manufacturing companies.
    Conclusions
    In spite of low health and economical indicators of Iran compared with the selected countries، acceptance and continuing to repay the cost of pharmaceuticals are not associated with the amount of performance and the effects of the drugs. The acceptance of 43 percentage of drug samples is conditional to being a domestic production، the organization''s budget، low price and the disease epidemiology. 57% of the samples did not have any insurance coverage. The new drug reimbursement decisions in Iran''s health insurance usually last a long time (at least seven years) after accepting the drug in insurance companies of advanced countries. Iranian base health insurance companies are not actively involved in drug pricing. They control most of the reimbursement costs of drug from the demand side instead of the supply side.
    Keywords: Cover of drugs, Reimbursement, Health insurances
  • A. Rezapoor, Y. Roumiani, F. Ebadifard Azar, S. Ghazanfari, S. Mirzaei, A. Sarabi Asiabar, S. Bagheri Faradonbeh Pages 24-36
    Introduction

    Reciving and using health care services is called utilization and access to services refers to the opportunity and the ability to use them. The purpose of this study was to investigate the pattern of utilization and access to health care disparities and factors affecting them.

    Methods

    In this cross-sectional study, Quota sampling method was used. To evaluate the health care services used by families and their relationship with Predisposing variables, Chi-square test and Pearson cross-tabulations were used using Excel and Stata.

    Results

    According to the findings important variables such as Household economic status, insurance, head of household education; ages over 65 and less than 12 years had key roles in the use of services. Concentration indices for out-patient and in-patient services were -0.38 and -0.435, respectively..

    Conclusion

    There are some predisposing variable leading to inequality in use of health services which could be reduced the improvement of socio-economic variables.

    Keywords: Health care services, inequity, utilization, access
  • Gh Salimi, F. Hamrahi Pages 37-49
    Introduction
    In recent decades, with the entrance of new concepts such as spirituality in work place, spirituality seeking in work, work values, ethics, sense giving to organization, a new paradigm was introduced in organizations that can work as spirituality in workplace. Studies show that organizations using Spirituality in Workplace, achieve high levels of growth and development in Organizational Citizenship Behavior. Therefore, the main purpose of this paper is to investigate the relationship between the Employees` Spirituality in Workplace and Organizational Citizenship Behavior at Shiraz University of Medical Sciences.
    Methods
    Research method was descriptive-correlative. To collect data, 260 employees at Shiraz University of Medical Sciences were surveyed. Research instruments were to questionnaires: 1) Organ’s Organizational Citizenship Behavior (1989), and 2) Milliman et al (2003) ` Spirituality in Workplace. Reliability coefficients were.71 and. 82 respectively, using Chronbach’s formula. The collected data were analyzed using one- sample t-test, Pearson correlation, and multiple regressions.
    Results
    Findings showed that there are a positive and significant relationship between Spirituality in Workplace and its components with Organizational Citizenship Behavior. T test results showed that Spirituality in Workplace and Organizational Citizenship Behavior are in a rather good status. The regression result showed that only the impact of the Community as component of Spirituality in Workplace on Organizational Citizenship Behavior was found to be meaningful.
    Conclusion
    According to the findings, it can be suggested that the existence of Spirituality in Workplace can result in the improvement of Organizational Citizenship Behavior.
    Keywords: Spirituality in Workplace, Organizational Citizenship Behavior, Structural equation modelin
  • M. Shafiei Nikabadi, N. Naghipour Pages 50-66
    Introduction
    Nowadays, all the areas of human knowledge are affected by informatics’ knowledge and information technology. Health organizations and centers also need these technologies due to the vast variety of information. So the result of such a kind of knowledge is a tool named hospital information system (HIS). This research attempts to fill this gap and present a complete conceptual framework to evaluate HIS by means of introducing indexes and their priority.
    Methods
    Based on literature review, initial model of evaluating main dimensions and indexes of each dimension were introduced. These indexes were classified into different questions and a related questionnaire was published between 100 staff (users, managers and authorities of HIS) of different departments of educational hospitals of Qazvin city. The data gathered were analyzed using first and second order of factor analysis.
    Results
    The result of the two orders of analysis revealed that all indexes are acceptable according to loading factor and T value. All fit indices were suitable, too.
    Conclusion
    The results indicate that organizational, humanity and technical dimensions are three main dimensions of evaluation, and organizational structure, goals and strategies, cost-benefit analysis and clinical effects are indexes of organizational dimension. User Satisfaction, User Acceptance, and being familiar with ICT are main indexes of humanity dimension. Finally, system quality, information quality and information security are main indexes of technical dimension.
    Keywords: Hospital Information System, Information Systems Evaluation, Hospital
  • Y. Bashirbanaem, M. Vahedi, M. Rasouli Pages 67-78
    Introduction
    In recent years, one of the concepts that has attracted industrial and organizational psychologists’ attention is employees’ exhaustion called burnout having a direct relationship with inefficiency of human capital.
    Methods
    This is an applied descriptive survery. The study population was 230 employees of East Azerbaijan province welfare. The data were collected by a researcher- made questionnaire based on on the theory of Bardvik and the burnout theory of Maslach. For assessing the validity (Symbolic or formal) and thee reliability SPSS was used which showed 0/760 and 0/880, respectively. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics.
    Result
    All variables in the research hypotheses, other than those of the first and second hypotheses, appeared to have a significant correlation, with a correlation coefficient of 0. 056 which is less than less than 0.05. According to the statistics tables and linear regression analysis, it could be concluded that per unit change in the independent variable is explained by a change in the dependent variable.
    Conclusion
    The results indicate that, career plateau and its dimensions, except for the lack of learning, are effective on staff burnout in Welfare Organization of East Azerbaijan province.
    Keywords: Career Plateau, Dimensions of Career Plateau, Burnout, Dimensions of Job Burnout
  • M. Salehian, L. Riahi, A. Biglarian Pages 79-89
    Introduction
    Accreditation, as an international diagnostic evaluation process, can improve productivity indexes through enhancing medical service quality. The current study aimed to assess the impact of accreditation on productivity indexes in Firoozgar hospital in Tehran.
    Methods
    This practical, analytical-interventional and cross-sectional study was conducted during 2011-2012 in Firoozgar hospital in Tehran. Data forms were used for collecting data which were then analyzed using SPSS and R (Ver. 3.0.1) and the statistical methods employed were ratio and paired-t tests.
    Results
    Productivity indexes were studied based on four axes which included eleven ratios. Based on the findings, accreditation had a significant impact on income-expense axis, a relative influence on performance indexes axis and specific unit axis and no impact on human resource axis.
    Conclusion
    Considering the relative impact of accreditation on the improvement of hospital productivity indexes, it can be concluded that it lead to more quality services to patients and decrease many problems in this section. Therefore, managers are recommended to implement it in their hospitals.
    Keywords: Accreditation, Productivity Indexes, Hospital
  • Kh Azizi, M. Mirkazemi Mood, A. Mazdaki Pages 90-104
    Introduction

    Implementing the health care transformation plan requires health centers to pay more attention to patient rights and satisfaction. However, organizations, because of limited resources, have to identify the most important factors affecting customer satisfaction and improve them. The current study aimed to propose an approach to identify and prioritize the affecting factors on customer satisfaction of health centers services.

    Methods

    The current study uses a hybrid approach including Delphi, DEMATEL and ANP methods. Data are gathered and analyzed using questionnaires and mentioned methods.

    Results

    The most important factors from the customer's perspective were professional competence, cost of treatment and employees behavior and from the expert's perspective, the most important factors were physician communication, professional competence and cost of treatment.

    Conclusion

    There some similarities and differences between experts and customer`s view; therefore, it is very important for the managers to consider both resources while making decisions. Moreover, the findings show that the interpersonal relations factors are more important than hardware factors in health care.

    Keywords: Patient Satisfaction, Health care, Multiple Criteria Decision Making
  • M. H Imani Nasab_S. H Seyedin_S. R Majdzadeh_B. Yazdizadeh_M. Salehi Pages 105-117
    Introduction
    Successful reduction in the gap between applied knowledge and pure knowledge, depends on the identification of factors affecting it. The objective of the study was to identify the barriers and facilitators to the development of evidence-based papers from the perspective of their producers at the Ministry of Health Care and Medical Education headquarter office.
    Methods
    Qualitative approach and framework analysis were used in this study. Semi-structured interviews were conducted with a purposive sample of producers of evidence-based policy papers. MAXQDA10 Software was used to applying the codes and managing the data.
    Results
    Three themes of behavioral beliefs, normative beliefs and control beliefs and 18 subthemes were identified. Behavioral beliefs included: knowledge and innovation, quality of policy papers, use of resources, contextualization and time-consuming; normative beliefs consisted of policymakers, policy authorities, policy administrators, and co-workers; and control beliefs involved: access to evidence, recruitment policy, management and policy stability, performance management, empowerment, policy making process, physical environment, and competing factors.
    Conclusion
    Most of the barriers were related to control beliefs. This finding corresponds to 85/15 rule in TQM (Total Quality Management). This theory-based study identified the factors influencing the development of evidence-based policy papers in terms of all the components of theory of planned behavior, but the factors identified in the exploratory studies were related to one component of the theory. This finding advocates the theoretical approach to identify affecting factors on a behavior.
    Keywords: health policy, research utilization, theory of planned behavior, Iran