فهرست مطالب

آب و فاضلاب - پیاپی 52 (زمستان 1383)

مجله آب و فاضلاب
پیاپی 52 (زمستان 1383)

  • 84 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/10/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رضا نجف زاده، احمد ابریشم چی، مسعود تجریشی، حمید طاهری شهر آئینی صفحه 2
    در این مقاله، تغییرات سطح پوشش برف یکی از زیرحوزه های حوزه آبریز زاینده رود (پلاسجان) با استفاده از عکس های ماهواره نوآ در سال های 71-1370 و 72-1371 استخراج شد. از داده های زمینی و تغییرات سطح پوشش برف در سال 72-1371 برای واسنجی مدل SRM استفاده شد. مدل حجم رواناب سالانه را با 25/0 درصد اختلاف و دبی جریان روزانه را با مجذور ضریب هم بستگی 95/0 شبیه سازی کرد. برای ارزیابی مدل از داده های سال 71-1370 استفاده شد. مدل حجم رواناب سالانه را با 78/0 درصد اختلاف و دبی جریان روزانه را با مجذور ضریب هم بستگی 92/0 برآورد کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل SRM با سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی می تواند به عنوان ابزاری برای شبیه سازی و پیش بینی جریان رودخانه به خصوص در حوزه هایی که ذوب برف از فاکتورهای اصلی رواناب است، به کار برده شود.
    کلیدواژگان: مدل ذوب برف، شبیه سازی، سنجش از دور، سیستم اطلاعات جغرافیایی سطح پوشش برف
  • پژمان رازی، امیر تائبی صفحه 12
    یکی از عوامل آلوده کننده منابع آب، رواناب های آلوده شهری است. بارآلاینده در بخش اولیه رواناب های سطحی شدید است که به این پدیده شست و شوی اولیه گفته می شود. در صورت وجود شست و شوی اولیه تنها کنترل بخش اولیه رواناب های سطحی برای حذف آلاینده ها کافی است. طی ده رخداد بارندگی از رواناب سطحی تولید شده در حوزه سی و سه پل شهر اصفهان به صورت لحظه ای نمونه برداری شد و در نهایت مشخص گردید که غلظت جامدات، جامدات معلق و مواد آلی شیمیایی از حدود مجاز بیشتر است و هم چنین شست و شوی اولیه در مورد جامدات کل، جامدات معلق و مواد آلی شیمیایی از دیگر آلاینده ها شدیدتر است. با استفاده از روش های آماری عوامل مؤثر در تشدید شست و شوی اولیه مشخص گردید.
    کلیدواژگان: آلودگی رواناب های سطحی، پدیده شست و شوی اولیه آلاینده ها، منحنی نرمال شده
  • سروش سالک گیلانی، فرشید نوربخش، مجید افیونی، یحیی رضایی نژاد صفحه 20
    لجن فاضلاب در سال های اخیر به عنوان یک کود آلی برای افزایش حاصل خیزی خاک های زراعی مورد استفاده قرار گرفته است. این تحقیق به بررسی تاثیر سطوح و دفعات مختلف استفاده از لجن فاضلاب بر سرعت فرایندهای معدنی شدن و نیتریفیکاسیون در شرایط انکوباسیون آزمایشگاهی و نیز به بررسی جذب نیتروژن به وسیله گیاه ذرت و عملکرد آن در یک آزمایش مزرعه ای پرداخته است. در مزرعه تحقیقاتی لورک نجف آباد (خاک فاین لومی میکسد ترمیک هاپل آرجید) سطوح مختلف صفر، 25، 50 و 100 مگاگرم در هکتار لجن فاضلاب بین یک تا 3 سال متوالی با سه تکرار تیمار گردید. یک تیمار کود شیمیایی نیز در نظر گرفته شد. کود دهی در سال های 1378، 1379 و 1380 انجام گردید. نمونه های خاک در سال 1380 از عمق 15-0 سانتی متری خاک برداشت گردید. سرعت معدنی شدن، سرعت نیتریفکاسیون، عملکرد و جذب نیتروژن در گیاه ذرت اندازه گیری شد. نتایج نشان داد افزودن لجن فاضلاب باعث افزایش معنی دار کربن آلی خاک گردیده است. از سوی دیگر، روند مشابهی در سرعت معدنی شدن نیتروژن و نیتریفکاسیون مشاهده گردید. الگوی تغییرات عملکرد ذرت و جذب نیتروژن به وسیله این گیاه نیز با افزایش سطح و دفعات افزودن لجن فاضلاب، افزایش معنی دار نشان داد. رگرسیون ساده خطی نشان داد که بین کربن آلی خاک و سرعت نیتریفیکاسیون ارتباط معنی داری وجود دارد (001/0 P<و825/0=r). هم چنین بین جذب نیتروژن به وسیله گیاه ذرت و سرعت نیتریفکاسیون نیز هم بستگی معنی داری (001/0P< و856/0=r) مشاهده گردید. به طور کلی چنین به نظر می رسد که با توجه به ارتباط قوی بین جذب نیتروژن به وسیله گیاه ذرت و سرعت نیتریفیکاسیون می توان از سرعت نیتریفیکاسیون به عنوان یک شاخص آزمون خاک برای سنجش کمی مقادیر قابل جذب نیتروژن به وسیله ذرت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: لجن فاضلاب، نیتریفیکاسیون، معدنی شدن نیتروژن
  • ناصر گلبانگ، مهدی حسن شاهیان، گیتی امتیازی صفحه 31
    ترکیبات فنلی، فنل و مشتقات فنل، آلوده کننده های محیطی هستند که در پساب های صنعتی مختلف مانند تبدیلات زغال سنگ، پالایشگاه نفت، کارخانه های شیمیایی و پتروشیمی وجود دارند. حضور این ترکیبات در پساب کارخانه ذوب آهن اصفهان خطر جدی برای محیط زیست منطقه در پی دارد. بهترین و کم هزینه ترین روش تصفیه پساب های آلوده به فنل و ترکیبات فنلی استفاده از روش های تصفیه زیستی است. در این تحقیق، 15 سویه باکتریایی تجزیه کننده فنل از مکان های مختلف کارخانه ذوب آهن اصفهان جدا سازی گردید. از بین این 15 سویه باکتریایی، 5 سویه به عنوان سویه های غالب با نام سویه های B3، C1، C4، C7، D14 شناخته شدند، که قابلیت بالایی برای حذف فنل نشان می دادند. سپس اثر غلظت های مختلف فنل (900-100 میلی گرم بر لیتر) بر میزان رشد، تنفس و تشکیل بیو فیلم این 5 سویه بررسی شد. نتایج حاکی از آن بود که کلیه سویه ها تا غلظت 500 میلی گرم بر لیتر فنل، رشد و حذف فنل مناسبی نشان می دادند؛ اما در این بین میزان رشد سویه B3 در غلظت 300 میلی گرم بر لیتر بالاتر از چهار سویه دیگر بود و همین سویه، بالاترین بیو فیلم را در این غلظت تشکیل می داد. تنفس سویه ها در غلظت های فزاینده فنل متناسب با رشد آن هاست به طوری که اکثر سویه ها بالاترین تنفس را در غلظت 500-400 میلی گرم بر لیتر فنل نشان می دادند و در همین غلظت بالاترین رشد و بیو فیلم را داشتند. دوره انکوباسیون نیز تاثیر به سزایی بر حذف فنل سویه ها داشت، بدین صورت که در دوره انکوباسیون 24 ساعته تنها تا غلظت 500 میلی گرم بر لیتر تجزیه می گردید؛ اما با افزایش این زمان به 48 ساعت، فنل به طور کامل تا غلظت 900 میلی گرم بر لیتر تجزیه می گردید. با به کارگیری این سویه ها در حوضچه های تصفیه فنل کارخانه ذوب آهن می توان میزان آلودگی فنلی این کارخانه را به طور قابل توجهی کاهش داد.
    کلیدواژگان: فنل، آلودگی فنلی، تجزیه زیستی، بیوفیلم، تنفس
  • بیژن بینا صفحه 39
    حذف ازت و فسفر یکی از اهداف عمده تصفیه خانه های فاضلاب شهری در اکثر کشورها به خصوص کشورهای اروپایی می باشد. تخلیه ازت و فسفر در منابع آب و به خصوص دریاچه ها باعث رشد بیش از حد جلبک ها و در نهایت تغییر در طعم و بوی آب شده و مصرف آن را محدود می کند. این مطالعه در تابستان سال 1382 در کشور سوئد انجام شد و راندمان یک سیستم تصفیه فاضلاب هیدروپونیک که در واقع ترکیبی از لجن فعال متعارف و رویش گیاهان آبزی در سطح مخزن برای حذف ازت و فسفر می باشد، مورد بررسی قرار گرفت. سیستم مزبور در یک گلخانه در ناحیه ای از استکهلم قرار گرفته است. اگر چه این سیستم با هدف پژوهشی راه اندازی شده، ولی در حال حاضر فاضلاب خانگی ساکنین اطراف را به میزان m3/d 6/0 دریافت می کند. سیستم از یک مخزن آنوکسیک برای دنیتریفیکاسیون پیش از مخازن هوازی برای نیتریفیکاسیون و رشد گیاهان تشکیل شده است. در مراحل بعدی استخرهای رشد جلبک باعث کاهش بیشتر فسفر گردیده و در نهایت فاضلاب با عبور از یک صافی شنی شفاف می شود. راندمان حذف این سیستم در فصل تابستان سال 2003 در ارتباط با مواد آلی، فسفر و ازت مورد بررسی قرار گرفت. حذف COD در این سیستم حدود %90 و حذف ازت و فسفر در فرایند نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون به ترتیب %72 و %47 تعیین گردید. اگر چه در استخرهای رشد جلبک مقدار بیشتری فسفر حذف می شود؛ اما این سیستم راندمان قابل قبولی در زمینه حذف فسفر از خود نشان نمی دهد. هم چنین این سیستم جدا از حذف مواد مغذی قادر است گیاهان با ارزشی را پرورش دهد.
    کلیدواژگان: فاضلاب خانگی، هیدروپونیک، حذف مواد مغذی، حذف مواد آلی
  • محمدرضا سمایی، عباس افشار، مجتبی غروی صفحه 47
    جامع نگری و برخورد سیستمی در مدیریت کمی و کیفی منابع آب به علت افزایش مؤلفه های این سیستم ها و پیچیدگی ارتباطات و اثرات متقابل آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مدل سازی و مدیریت مسائل زیست محیطی به ویژه پدیده تغذیه گرایی، به دلیل پیچیدگی و اثرات متقابل عوامل مؤثر در آن کار ساده ای نیست. امروزه سعی بر این است که با ایجاد مدل های مفهومی درک این روابط را ساده کنند. روش پویایی سیستم، رویکردی نسبتا تازه ای را در مدل سازی کیفیت آب پیش روی مهندسین قرار داده که به وسیله آن می توان اندرکنش های بین اجزای سیستم آبی را به سادگی نشان داد. غنی شدن اکوسیستم های آبی از مواد مغذی منجر به تولید زیستی بالا شده و ممکن است اثرات نامطلوبی نظیر شکوفایی جلبکی و کاهش اکسیژن محلول در آب های نزدیک بستر ایجاد کند. فیتوپلانکتون ها شاخه ای از جلبک ها هستند که در آب شناورند. این موجودات تولید کنندگان اولیه در پیکره های آبی هستند. فیتوپلانکتون ها غذای زئوپلانکتو ن ها را تشکیل می دهند. در این مقاله از نرم افزار VenSim به عنوان ابزار اولیه برای مدل سازی فیتوپلانکتون ها و زئوپلانکتون ها در مخزن استفاده شده است. مدل ساخته شده قادر است غلظت برخی از مؤلفه های کیفی آب مخزن مانند فیتوپلانکتون ها و زئوپلانکتون ها را در طول زمان محاسبه کند. در این مقاله دریاچه لانگ (واقع در آمریکا) به عنوان مطالعه موردی مورد استفاده قرار گرفته است. شبیه سازی در مدت 127 روز انجام شده است.
    کلیدواژگان: فیتوپلانکتون، پویایی سیستم، زئوپلانکتون، مدل سازی، مواد مغذی
  • حمیدرضا سالمی، محمود جوان صفحه 56
    بهره برداری از آب رودخانه ها و توزیع آن مانند سابقه سرزمین کهن ایران بسیار قدیمی می باشد. هدف از بهره برداری شبکه های آبیاری، حفظ عملکرد سیستم در حد مطلوب و هم چنین افزایش عمر مفید آن است. در این تحقیق تاسیسات تنظیم سطح آب و آبگیری موجود بر روی کانال های شبکه آبیاری درودزن که براساس استانداردهای دفتر عمران اراضی ایالات متحده و با کاربرد دریچه های کشوئی و قطاعی طراحی شده اند و شبکه آبیاری زاینده رود با تجهیزات تنظیم سطح آب خودکار و مدول های ساخت کارخانه نیرپیک فرانسه از نظر عملکرد و مدیریت بهره برداری مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج بررسی عملکرد سیستم های آبیاری در دو شبکه مورد تحقیق، نمایانگر این واقعیت است که به دلیل عدم کنترل، بازبینی و مرمت قسمت های تخریب شده سیستم، پس از سپری شدن چند سال از اجرای شبکه، بهره وری آن ها رو به نقصان می رود. از بررسی های به عمل آمده چنین نتیجه گیری شد که ایفای نقش مؤثرتر سازمان های جهاد کشاورزی در ارتباط با مدیریت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی، لزوم اجرای طرح یکپارچه سازی اراضی کوچک به منظور سرعت بخشیدن به اجرای سیاست های کشاورزی و مدیریت بهره برداری از شبکه ها، حذف یارانه از آب بها به منظور تقویت پشتوانه مالی مدیریت بهره برداری برای ارائه خدمات تعمیرات و نگهداری و جلوگیری از اسراف در مصرف آب و ایجاد نواحی آبیاری مستقل و غیر متمرکز در محدوده شبکه به عنوان یکی از مؤثرترین راه های رسیدن به نگهداری مطلوب شبکه های آبیاری می باشد. در این تحقیق راندمان کلی پروژه حدود 46 درصد برآوردشده که تحویل نامطمئن آب حدود 20 درصد کل آب تحویلی می باشد. از دلایل پایین بودن بازده توزیع آب می توان به مدیریت دریچه های آبگیر در سیستم تحویل آب اشاره کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت آب، عملکرد بهره برداری، شبکه آبیاری
  • محمد کوشافر، مرتضی طالبی، سید مرتضی خواجه باشی صفحه 64
    متیل ترسیوبوتیل اتر C5H12O یک ماده آلی اکسیژن داراست که به عنوان جایگزین سرب در بنزین مصرف شده و امروزه در ایران و برخی کشورهای جهان به بنزین های بدون سرب اضافه می شود. این ماده دارای پتانسیل تاثیرات سوء روی بدن انسان و محیط زیست می باشد وتوانایی آلودگی آب های زیرزمینی را دارد. یکی از مناسب ترین راه های حذف این ماده از آب ها، اصلاح زیستی به وسیله گیاه می باشد. در این روش که نسبت به بقیه روش ها دارای بازده بیشتر و هزینه کمتر است، گیاه باعث بازیافت و اصلاح منابع آب و خاک از ماده MTBE می گردد. هدف از این تحقیق برآورد توانایی گیاه اکالیپتوس در اصلاح زیستی MTBE از منابع آب و خاک می باشد تا با کاشت آن درمکان های مناسب امکان پیش گیری ازآلودگی و همچنین اصلاح منابع آب فراهم شود.
    کلیدواژگان: تجزیه زیستی، پاکسازی، آب و خاک، اکالیپتوس، MTBE
  • مریم نیکبخت، زمان شاه محمدی حیدری صفحه 67
    به طور کلی سد به عنوان جزیی از مدیریت منابع آب یکی از مهم ترین سازه هایی است که در تنظیم جریان های سطحی به ویژه در مناطقی که دارای توزیع نامناسب مکانی و زمانی بارش باشد؛ نقش عمده ای ایفا می کند. بنابراین با توجه به رشد و توسعه سدسازی در جهان به ویژه در ایران لزوم بررسی آثار زیست محیطی سد از اهمیت خاصی برخوردار است در این تحقیق، با مروری بر وضع منطقه و با استفاده از روش های چک لیست ساده و سنجشی، اثرات زیست محیطی سد سردشت در مرحله بهره برداری مورد استفاده قرار گرفته و نشان داده شده است که با احداث سد، آثار زیست محیطی آن به ویژه در مرحله بهره برداری، بسیار مثبت بوده به طوری که رقم 508+ به عنوان شاخص آثار زیست محیطی به دست آمده است.
    کلیدواژگان: سد، زیست محیط، سردشت، ارزیابی، چک لیست
  • یوسف رحیمی، زهرا قوی پنجه صفحه 71
    تصفیه خانه آب ارومیه در سال 1341 با ظرفیت اسمی m3/d 18000به بهره برداری رسید؛ ولی با توجه به رشد جمعیت و افزایش مصرف آب طی دو مرحله توسعه، دبی آن به ترتیب 30000 و در آخرین مرحله به m3/d 38880 افزایش یافت. منبع تامین آب، رودخانه شهر چایی است که آب از طریق آبگیر احداثی بر روی رودخانه به صورت ثقلی با یک کانال به تصفیه خانه انتقال داده می شود، واحدهای فرایند تصفیه شامل: آشغالگیر دهانه گشاد دستی، حوضچه دانه گیر، 5 واحد اکسیلاتور، 8 واحد صافی شنی تند ثقلی، 7 واحد صافی شنی تند تحت فشار و سیستم کلرزنی گازی می باشد. یکی از مشکلات اصلی تصفیه خانه بروز اختلال در سیستم در مواقع سیلابی به دلیل بالا رفتن بیش از حد کدورت آب رودخانه می باشد به طوری که زمان کارکرد فیلترها فوق العاده کاهش پیدا نموده و میزان آب لازم برای شست و شوی آن ها از میزان آب تصفیه شده بیشتر می شود، و در نتیجه منجر به تعطیلی و یا کاهش چشم گیر ظرفیت پذیرش تصفیه خانه می گردد. طی سال 1382، تصفیه خانه 19 روز از مدار خارج و 57 روز با ظرفیت پایین تر از ظرفیت آن در شرایط عادی بهره برداری شده است؛ در بهار 1383 این مقدار به ترتیب برابر 6 و 18روز بوده است و این مسئله باعث بروز مشکلات کم آبی و قطع آب در مناطق وسیعی از شهر شد.
    برای حل این مشکل، ایجاد یک واحد پیش تصفیه ضروری است. در این تحقیق، قابلیت ته نشینی ساده در کاهش کدورت آب ورودی مورد ارزیابی قرار می گیرد. بدین منظور نمونه برداری های متعددی در مواقع سیلابی از آب خام برداشت و در ستون ته نشینی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که در شرایط کدورت بالا، راندمان حذف به عنوان مثال در90 دقیقه زمان ماند، %74/79 به دست می آید. به منظور حذف %75 TSS ورودی بار سطحی برابرm3/m2.day 35 و زمان ماند 87 دقیقه حاصل می شود که با منظور نمودن فاکتور 7/0 برای SOR و 5/1 برای زمان ماند یک واحد ته نشینی به ابعاد 26×65 متر به صورت کنارگذر در محل آبگیر طراحی می شود.
    کلیدواژگان: تصفیه خانه آب، ستون ته نشینی، بار سطحی، زمان ماند، جامدات معلق
|
  • Najafzadehr. , Abrishamchia., (Assoc. Prof.), Tajreishym., (Assis.Prof.), Taheri Shahraeenih. Page 2
    In this paper snow-cover variation of a sub basin of Zayand-e-Rood watershed (Pelasjan) have been extracted and monitored using NOAA-AVHRR satellite images of 1371-72 and 1370-71. Snowmelt Runoff Model (SRM) was calibrated using the meteorological data and snow cover variation during year 1371-72. Results show that the difference between the simulated and observed annual volume runoff is 0.25% and the square of correlation coefficient (R2) between the simulated and observed daily runoff is 0.95. The calibrated SRM was verified using meteorological data and snow cover area variation of 1370-71. Results show that the difference between the simulated and observed annual volume runoff is 0.78%, and the square of correlation coefficient (R2) between the simulated and observed daily runoff is 0.92. The results of this research show that the SRM with RS and GIS can be an appropriate tools for stream flow simulation and forecasting, especially, in the watersheds which most important factor in runoff is snow melting.
  • Razip. , Taebia. , Dept. Of Civil Eng., Isfahan Univ. Of Technology Page 12
    One of the factors impacting quality of water resources is pollution due to urban storm runoff during first stage of storm runoff and is commonly called "firsflush". At this stage the pollution load is rather high. However, if this pollution is properly controlled and managed, the size of the required treatment facilities will be considerably reduced. The surface runoff pollution in the city of Isfahan is high and necessitates the implementation of some control system. For this purpose, ten rainfall events were studied during fall and winter between 1999 and 2000. The data were gathered through grab sampling from Sio-se-pol bridge watershed. Statistical methods were used for analyzing data. The pollution load distribution vs. runoff volume was investigated.The results indicate that total solids (TS), suspended solids (SS), organic compounds and lead concentration exceeded discharge standards. TS, SS and organic compounds were more significant during the firstflush. SPSS (a statistical software package) analyses showed that there is a correlation between TS in the firstflush and runoff flow rate.Statistical analysis of the results indicated that rainfall depth and duration increase SS washoff during first stage of runoff. Also it was found SS washoff increases with increasing average discharge during firstflush.The results also indicated a correlation exists between the SS in the firstflush and the rainfall depth, event maximum intensity, average intensity, rainfall compounds and rainfall characteristics. Finally, an equation was suggested to predict pollution loading of runoff during firstflush.
  • Salek, G.S. , Nourbakhsh, F. , Afyuni, M. , Rezainejad, Y. Page 20
    Land application of sludge is a primary means of disposing municipal and industrial sewage sludge. The objectives of this research were to determine the effect of cumulative and residual sludge application on nitrogen (N) mineralization and nitrification and corn N uptake in a sludge amended clay loam soil (fine loamy, mixed thermic Typic Haplarigid). Soil samples from 0-15 cm depth were collected in a field that had received sewage sludge once, twice or three times during 1999-2001 at 0, 25, 50, and 100 mg ha-1. Rates of nitrification and N mineralization were determined in incubated soil samples. Corn N uptake was also measured. The results showed that sewage sludge application significantly increased soil organic carbon, N mineralization and nitrification. Also, corn yield and N-uptake increased significantly with sludge rates and number of times of sludge application. Regression analysis indicated significant correlations between soil organic C and rate of nitrification (r= 0.825, P<0.001) and nitrification and corn N-uptake (r=0.856, P<0.001). The overall results of this study showed that (i) nitrification increased with sludge dosage and application rates and of times, and (ii) since there is a significant correlation between rate of nitrification and nitrogen uptake by corn, nitrification rate can be used as an index for soil test to quantify concentration of available nitrogen that can be used by corn.
  • Golbang, N. , Shaheian, H.M. , Emtiazi, G. Page 31
    Phenol and phenolic compounds are environmental pollutants that are found in industrial wastewater of oil refineries, coal tar, and chemical plants. Presences of these compounds in Isfahan steal plant have serious consequences for regional environment. Biodegradation is the best and economic method for refinement of phenol contaminated sites. In this research 15 phenol-degrading bacteria strains were isolated from different sites of Isfahan steal plant wastewater. Five dominant strains named as B3, C1, C4, C7 and D14 that had high capacity to eliminate phenol. Effects of different concentrations of phenol (100-900 mg/ml) on growth. Respiration and biofilm formation of 5 dominant strains were investigated. All strains grown well up to 500 mg/l of phenol concentration and eliminated it. Strains B3 had the most growth and biofilm formation on 300 mg/l. The majority strains had the best respiration growth and biofilm formation in 400-500 mg/l of phenol concentration. At 24 hours incubation time up to 500 mg/l phenol of phenol was degraded and at 48 hours incubation time 900 mg/l of phenol was degraded. By using these strains it could be possible to reduce phenol pollutant in phenol refinement pools of the Isfahan steal plant.
  • Binab. Page 39
    As a consequence of eutrophication in lakes and coastal areas requirements for reduction of nitrogen and phosphorus from wastewater introduced in Sweden in early 1990s. To meet these requirements, many wastewater treatment plants have been upgraded for biological nitrogen and phosphorus removal. A small-scale hydroponics system has been designed in Stockholm for domestic wastewater treatment and also removal of nitrogen and phosphorus. The treatment plant is built for research purposes and presently treats 0.6 m3 of domestic wastewater from surrounding area per day. The system uses anoxic pre-denitrification followed by aerobic tanks for nitrification and plant growth. A microalgal step further reduces phosphorus, and a final sand filter polishes the water. In this study the treatment capacity of this system was evaluated with respect to removal of organic matter, phosphorus and nitrogen. 90% COD removal was observed in the system. Nitrification and denitrification were well performed with total nitrogen reduction of 72%. Phosphorus was removed by 47% in the process. However, higher phosphorus removal values are expected, as the microalgal step will be further developed. The results show that acceptable treatment can be achieved using this kind of system. Further optimization of the system will lead to clean water as valuable plants to be harvested from the nutrient rich wastewater.
  • Afshara., (Prof.), Samaei, M.R. , Gharavei, M. Page 47
    The need for predictive water quality modeling has arisen largely as a result of increased eutrophication of lakes throughout the world. In 1919 Nauman introduced the concept of oligotrophy and eutrophy, distinguishing oligotorophic lakes with little panktonic algae and eutrophic lakes containing much phytoplankton. The phytoplankton consist of the assemblage of small plants having no or very limited powers of locomotion. A variety of formulations have been developed to represent the effect of temperature, light, and nutrient on phytoplankton growth. A number of processes contribute to the loss rate of phytoplankton. These processes are: respiration, excretion and predatory losses. The zooplankton include animals suspended in water with limited power of locomotion. Phytoplankton as well as zooplankton are usually denser than water, and constantly sink by gravity to lower depths. System dynamics is a method of solving problems by computer simulation. The typical purpose of a system dynamics study is to understand how and why the dynamics of concern are generated and to search for managerial policies to improve the situation. In this paper phytoplankton and zooplankton are simulated by system dynamics approach. Then we integrated a limiting nutrient into our phytoplankton-zooplankton scheme to complete our fundamental picture of how nut
  • Salemi, H.R. , Javan, M Page 56
    History reveals that waterworks began thousands of years ago in ancient Iran. The main objective in operation and maintenance of an irrigation network is to increase the efficiency of the system. In this study, the performance of regulating structures of Doroodzan Irrigation Network (mainly slide and radial gates)were compared with those of Neyrpic module orifices, in Zayandeh-rood Irrigation Network. The comparison was based on perfomance and operation of each system. Based on the results obtained, the following recommendations are made: Performance of the structures becomes poorer with time due to the operation and maintenance of both systems. Department of Agriculture should be more involved in the management of the irrigation networks. Land consolidation is a key parameter in better performance of the systems. Government should stop subsidizing the water tariff for the farmers. Instead, the budget should be allocated for operation and maintenance purposes. This will help minimizing the water losses of the systems. Establishment of the independent irrigation and drainage cooperations run by the farmers. With an overall project efficiency of around 46%, about 20% of the total delivered water was distributed unreliably. Water distribution equity along tertiaries was also found to be poor. A contributing factor could be the poor operation and maintenance of gates.
  • Koushafarm., Talebim., Khaje Bashy, S.M Page 64
    Methyl Tertia Butyl Ether (MTBE) is an organic compound with widespread use in unleaded gasoline. Although use of MTBE had some environmental advantages, it was soon cleared that this compound has adverse effect on environment and human health. MTBE is highly soluble in water, it binds weakly to soil and doesn’t readily biodegrade in the environments. However it is known as a contaminant in environment specially for groundwater resources. Different methods have been introduced for treatment of MTBE from groundwater. These methods are generally expensive and inefficient. Phytoremediation introduce as an effective and inexpensive technology for removal of MTBE from groundwater and soil. In this paper the ability of Eucaliptus globules for removal of MTBE from water has been investigated.The Transpiration Stream Concentration Factor (TSCF) was used for evaluation of the ability of this plant. The calculated value for TSCF was 0.79 so it can be concluded that MTBE can be absorbed by this plant.
  • Nikbakhtm. , Shahmohammadiz. Page 67
    Generally any type of dam is considered as an integral part of the water management system, which is effective in the regulating of surface flows especially in areas with nonuniform spatial distribution of rainfall and temporal. Considering the worldwide, developing trend for dam construction, especially in Iran, the necessity of reviewing the environmental impact of dam construction thus becomes apparent. In this paper the general conditions of the area surrounding the Sardasth dam was reviewed and the environmental inventory was checked using simple checklists. Also the environmental impact of the dam during operation phase was assessed. Results of this study indicates that construction of Sardasht Dam would have positive environmental impacts, especially during operational phase. The environmental indices number obtained was +508.
  • Rahimi. Y. , Ghavi Panjeh. Z. Page 71
    Orumieh WTP was established based on nominal capacity of 18000 m3/d in 1962. By the last extension, its capacity was increased up to 30,000 m3/d. The raw water is transmitted from the sited intake on the Shahre Chaie River from the sited intake by gravity channel toward the WTP. The different units of treatment plant include manually coarse bar screen, grit chamber, accelerators, (5 units), gravity rapid sand filters (8 units), pressure rapid sand filters (7 units) and gas chlorination unit.One of the major problem of treatment plant is the disturbance of system in floating conditions, because of extreme increase in river turbidity. In such cases, sludge production increases extraordinarily and the influent of filter is a high turbid water that reduces the filter run time, So that the required water for filter backwash will be higher than total treated water production. It causes the plant shut downing and /or considerable reduction in plant reception. During 2003, 19 times the plant was stopped operation and 57 time it was operated in lower capacity that in spring 2004, the values were 6 and 18 days respectively. This problem causes lack of water and frequent water interruption in large areas of the city. For solving this problem, establishment a pretreatment unit is necessary. For this achievement, the potential of plain sedimentation in turbidity reduction was evaluated. Several samples were taken in floating conditions, and then they were analyzed by settling column.The results showed that in high turbidities, the efficiency of turbidity removal is 66.1% in 80 min and it is 79.74% in 90 min. for 75% TSS removal the SOR was 35 m3/ m2.day and retention time was 87 min. Using the factor 0.7 for SOR and 1.5 for retention time, an off-line sedimentation unit (65m×26m) was designed near intake site.