فهرست مطالب

بررسی های حسابداری و حسابرسی - پیاپی 95 (بهار 1398)

فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی
پیاپی 95 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهه احمدی امین، آرش تحریری* صفحات 1-18
    هدف
    در این پژوهش به بررسی انتقال ورشکستگی میان شرکت ها در یک صنعت و تاثیر آن بر محتوای اطلاعاتی سود در سال های 1394- 1390 پرداخته شده است.
    روش
    در پژوهش حاضر، اطلاعات مربوط به 19 صنعت و 123 شرکت بورسی را با استفاده از رابطه بازده غیرعادی و سود غیرمنتظره آزمون شده است. این مسئله با مقایسه نمونه های فعال در صنایعی که دارای حداقل یک شرکت ورشکسته هستند، نسبت به آنهایی که در صنایع کاملا سالم فعالیت می کنند، صورت پذیرفته است.
    یافته‎ها
    ورشکستگی در صنعت سبب کاهش محتوای اطلاعاتی سودهای حاوی اخبار خوب شده و بر کاهش ضریب واکنش سودهای حاوی اخبار بد بی تاثیر است. علاوه‎بر آن، صنایعی که تنها یک شرکت ورشکسته داشته‎اند، نسبت به صنایعی با بیش از یک نمونه ورشکسته، میزان کاهش محتوای اطلاعاتی سودهای دارای اخبار خوب قوی تر است.
    نتیجه‎گیری
    شواهد نشان می دهد ورشکستگی میان شرکت های هم‎صنعت منتقل شده و کاهش محتوای اطلاعاتی سود را پدید می‎آورد. بر اساس محافظه کاری و پایداری نامتقارن سود، در این شرکت ها ضریب واکنش سود برای اخبار خوب نسبت به اخبار بد نامتقارن است.
    کلیدواژگان: اخبار بد، اخبار خوب، انتقال ورشکستگی، محتوای اطلاعاتی سود حسابداری، واکنش نامتقارن
  • قدرتاللهبرزگر*، محسن حسن نتاج کردی، دنیا ملکی صفحات 19-38
    هدف
    موج رسوایی‎ها و فروپاشی شرکت‎ها و موسسه‎های مالی بزرگ دنیا، سبب شده است قوانین جدیدی در ساختار حاکمیت شرکتی ایجاد شود که یکی از این قوانین بسیار مهم، ضرورت وجود کمیته حسابرسی در ساختار حاکمیت شرکتی ‎است. از طرفی، تاثیر شرکت‎ها بر جامعه نیز به دغدغه جهانی تبدیل شده و شرکت ها با افزایش فشار از طرف ذی‎نفعان برای برخورداری از نگرش وسیع تر به اهداف و فعالیت هایشان در ابعاد اجتماعی و محیطی مواجه‎اند. این موضوع در اغلب پژوهش‎ها با عنوان مسئولیت اجتماعی شرکت‎ها در کانون توجه قرار گرفته ‎است. با این حال، نگرانی‎هایی نیز درباره کمیت و کیفیت افشای مسئولیت اجتماعی شرکت‎ها وجود دارد و لازم است که کمیته‎هایی نظیر کمیته‎ حسابرسی به‎عنوان سازوکار نظارتی، در کاهش این نگرانی‎ها و نظارت و بهبود افشای مسئولیت اجتماعی شرکت‎ها موثر باشند. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی اثر ویژگی‎های کمیته‎ حسابرسی بر افشای مسئولیت اجتماعی‎شرکت‎هاست.
    روش
    بدین منظور، 133 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1392 تا 1396 برای نمونه انتخاب شد و با بهره گیری از معادلات رگرسیونی چندگانه مبتنی بر داده‎های تلفیقی، آزمون شدند. برای اندازه‎گیری سطح افشای مسئولیت اجتماعی شرکت‎ها از چک‎لیستی متشکل از 16 مولفه و 60 شاخص استفاده شده که سه بعد اجتماعی، اقتصادی و زیست‎محیطی مسئولیت اجتماعی در آن لحاظ شده است.
    یافته‎ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که ویژگی‎های کمیته‎ حسابرسی شامل: استقلال، اندازه، تخصص مالی و تنوع جنسیتی اعضای کمیته‎ حسابرسی بر افشای مسئولیت اجتماعی شرکت‎ها تاثیر مثبت و معناداری دارند.
    نتیجه‎گیری
     بر اساس نتایج به‎دست آمده، کمیته‎ حسابرسی اثربخش به‎عنوان سازوکار موثر، موجب می‎شود اعتبار گزارشگری‎های مالی و غیرمالی مانند افشای مسئولیت اجتماعی ارتقا یابد؛ یعنی کمیته حسابرسی اثربخش از طریق نظارت بر فرایند گزارشگری می‎تواند سطح افشای داوطلبانه اطلاعات مانند افشای مسئولیت اجتماعی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، استقلال اعضای کمیته حسابرسی، اندازه کمیته حسابرسی، تخصص مالی اعضای کمیته حسابرسی، تنوع جنسیتی اعضای کمیته حسابرسی
  • سمیرا جودی، غلامرضا منصورفر*، حمزه دیدار صفحات 39-64
    هدف
    با توجه به متفاوت بودن کیفیت حاکمیت شرکتی در شرکت های مختلف، انتظار می رود کیفیت حاکمیت شرکتی بیرونی و درونی قوی و ضعیف در شرکت های مختلف، بر کاهش مشکلات نمایندگی و عدم تقارن اطلاعاتی تاثیر متفاوتی داشته باشد. پژوهش حاضر نقش کیفیت حاکمیت شرکتی را بر رابطه بین نگهداشت وجه نقد و ارزش شرکت در شرایط عدم تقارن اطلاعاتی بررسی کرده است.
    روش
    در این پژوهش کیفیت حاکمیت شرکتی از دو بعد درونی و بیرونی سنجیده شده است. همچنین برای اندازه‎گیری عدم تقارن اطلاعاتی که نقش تعدیلگری دارد از سه معیار مختلف استفاده شده است. داده های استفاده شده در پژوهش مربوط به 106 شرکت بورس اوراق بهادار تهران در فاصله بین سال‎های 1386 تا 1395 است. برای آزمون فرضیه‎ها از رگرسیون خطی چندمتغیره استفاده شده است.
    یافته‎ها
     در شرایط عدم تقارن اطلاعاتی، کیفیت حاکمیت شرکتی قوی (ضعیف) بر رابطه بین نگهداشت وجه نقد و ارزش شرکت تاثیر مثبت (منفی) و معناداری دارد؛ این نتایج نه تنها با لحاظ‎ کردن دو بعد درونی و بیرونی حاکمیت شرکتی به‎‎صورت مجزا به تایید رسید، بلکه با تلفیق ابعاد درونی و بیرونی کیفیت حاکمیت شرکتی نیز تایید شد.
    نتیجه‎گیری
     در شرایط عدم تقارن اطلاعاتی، وجود سازوکارهای حاکمیت شرکتی قوی مانع از بروز هزینه‎های نمایندگی می‎شود و از این طریق ارزش شرکت افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: کیفیت حاکمیت شرکتی درونی و بیرونی، عدم تقارن اطلاعاتی، هزینه‎های نمایندگی، نگهداشت وجه نقد، ارزش شرکت
  • احمد خدامی پور، اسماعیل امیری* صفحات 65-86
    هدف
    پدیده حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری به‎شدت تحت تاثیر عدم‎تقارن اطلاعاتی و تضاد نمایندگی قرار می‎گیرد. استفاده از حسابرسان برای کاهش چنین مسئله‎ای ضروری است؛ زیرا، حسابرسان برای کاهش ریسک حسابرسی مرتبط با حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری رسیدگی‎های بیشتری انجام می‎دهند که این امر کیفیت حسابرسی را بهبود می‎بخشد و شرایط تامین منابع مالی خارجی را آسان‎تر می‎کند و حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری کاهش می‎یابد.
    روش
    به‎منظور دستیابی به اهداف پژوهش، 112 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1388تا 1395 انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل آزمون فرضیه‎های پژوهش با استفاده از رابطه رگرسیونی چندگانه با اثرهای ثابت انجام گرفت.
    یافته‎ها
    نتایج نشان داد در شرکت‎های بورسی ایران، حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری وجود دارد و حق‎الزحمه عادی حسابرسی بر میزان حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری تاثیر کاهشی می‎گذارد. همچنین، نتایج دیگر پژوهش نشان داد که حق‎الزحمه غیرعادی حسابرسی، شدت حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری را افزایش می‎دهد.
    نتیجه‎گیری
    انتظار می‎رود حسابرسان با افزایش تلاش‎های خود، میزان ریسک حسابرسی مرتبط با حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری را کاهش ‎‎دهند و برای جبران زحمات و تلاش‎های خود حق‎الزحمه بیشتری مطالبه کنند. بنابراین، با افزایش اعتباردهی به صورت‎های مالی، مسئله عدم‎ تقارن اطلاعاتی و تضاد نمایندگی کاهش می‎یابد و شرکت‎ها به‎راحتی می‎توانند از تامین مالی منابع خارجی استفاده کنند. همچنین امکان دارد حسابرسان به‎دلیل وابستگی اقتصادی به صاحبکار، تلاش‎های اصلی و اضافه‎ای را به‎منظور کاهش ریسک حسابرسی مرتبط با حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری انجام ندهند. این مسئله عدم تقارن اطلاعاتی و تضاد نمایندگی را افزایش می‎دهد و به‎دلیل کاهش کیفیت حسابرسی، هزینه تامین منابع مالی خارجی نسبت به منابع داخلی بیشتر می‎شود و حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری افزایش می‎یابد.
    کلیدواژگان: حساسیت جریان نقد سرمایه‎گذاری، حق‎الزحمه عادی حسابرسی، حق‎الزحمه غیرعادی حسابرسی
  • فخرالدین محمدرضایی*، امید فرجی صفحات 87-122
    هدف
    برای سنجش کیفیت حسابرسی به‎عنوان مفهوم ذهنی، روش های مختلفی در پژوهش های آرشیوی حسابرسی مطرح شده است. هر یک از این معیارها ابعاد مختلفی از مفهوم کیفیت حسابرسی را سنجیده اند که کمابیش خطاهایی دارند. در این پژوهش معمای سنجش کیفیت حسابرسی در پژوهش های داخلی به بحث گذاشته شده است. معیارهای سنجش کیفیت حسابرسی تابع عوامل محیطی پژوهش هستند. در ایران تقاضا برای حسابرسی، بیشتر مبتنی بر الزام قانونی بوده و از طرفی ریسک دعاوی حقوقی برای حسابرس پایین است.
    روش
    در این پژوهش علاوه‎بر بحث درباره محیط حسابرسی در ایران و تحلیل توصیفی آن، با استفاده از معیارهای ورودی و خروجی کیفیت حسابرسی، خطای اندازه گیری آن در پژوهش های خارجی و داخلی به‎طور مروری، مقایسه ای، تحلیلی و انتقادی به بحث گذاشته شده است.
    یافته‎ها
    بر اساس مباحث و تحلیل های ارائه شده، در خصوص توقف به‎کارگیری برخی معیارها و استفاده از معیارهای جایگزین و بومی‎سازی شده، پیشنهادهایی ارائه شده است.
    نتیجه‎گیری
     تحلیل های این پژوهش نشان می دهد که استفاده از چندین معیار سنجش مختلف بومی‎سازی شده با کمترین خطای ممکن، کنترل سوگیری ناشی از متغیرهای همبسته محذوف و طرح مناسب پژوهش برای تفکیک کیفیت حسابرسی از کیفیت گزارشگری مالی در پژوهش ها، اعتبار یافته های این حوزه از پژوهش ها را افزایش می‎دهد.
    کلیدواژگان: خطای اندازه‎گیری، معیارهای سنجش کیفیت حسابرسی، معیارهای ورودی و خروجی
  • علی اکبر نونهال نهر*، معصومه کاظمی نوجه ده صفحات 123-150
    هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر‎، تحلیل محتوای مقاله‎های فصلنامه بررسی‎های حسابداری و حسابرسی به منظور تبیین آثار آن در ادبیات حسابداری ایران است. اهداف جزئی این پژوهش شامل بررسی گرایش‎های موضوعی مقاله‎ها، الگوی مشارکت نویسندگان (انفرادی  یا گروهی)، جنسیت و سطح تحصیلات نویسندگان، پرتولیدترین نویسندگان و دانشگاه‎ها، سازمان‎ها و موسسات پژوهشی، همچنین بررسی نوع و روش تحقیق مورد استفاده و درصد استفاده از منابع فارسی و انگلیسی است.
    روش
    پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی است که در آن به تحلیل محتوای 548  مقاله منتشرشده در 88  شماره از فصلنامه بررسی‎های حسابداری و حسابرسی بین سال‎های 1371 تا 1396 پرداخته شده است.
    یافته‎ها
     بر اساس یافته‎ها 94/86 درصد از مولفان مقالات را مردان تشکیل داده‎اند، بیشتر مقالات (82/49 درصد) حاصل کار دو نفری بوده و استادیاران با 31/35 درصد، بیشترین سهم را در تهیه و ارائه مقالات داشته‎اند. بین نویسندگان قبل از سال 1379، آقای محمد صادقی از دانشگاه تهران با 57/9 درصد پرتولیدترین نویسنده این فصلنامه بوده و بعد از سال 1379، آقایان محمد نمازی از دانشگاه شیراز  با 80/1 درصد، ایرج نوروش از دانشگاه تهران با 76/1 درصد و غلامرضا کرمی از دانشگاه تهران با 37/1 درصد به ترتیب پرتولیدترین نویسندگان این مجله بوده‎اند. بیشتر مقالات (22/60 درصد) به لحاظ روش پژوهش از نوع آرشیوی است، بیشتر منابع استفاده شده در مقالات از نظر زبان، منابع انگلیسی (22/74 درصد) بوده و بیشترین گرایش موضوعی مقالات (13/59 درصد) مربوط به حسابداری مالی است.
    نتیجه‎گیری
     روند تولید و نیز انتشار مقالات در کشور بهبود یافته است و به محورهای موضوعی بسیار جدیدی توجه شده و تنوع بسیار مناسبی در روش‎شناسی پژوهش‎های حسابداری و حسابرسی ایجاد شده است. در ضمن چاپ تخصصی‎تر مقالات در این فصلنامه بهبود مناسبی داشته است.
    کلیدواژگان: ادبیات حسابداری و حسابرسی ایران، تحلیل محتوا، فصلنامه بررسی‎های حسابداری و حسابرسی، دانش افزایی
  • محمدحسین ودیعی نوقابی*، محمدحسین ساعی صفحات 151-168
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی ارتباط بین اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت و بازده غیرعادی آتی سهام در شرکت‎های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.
    روش
    این پژوهش بر اساس اطلاعات منتشرشده شرکت‎های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در بازه زمانی سال‎های 1390 تا 1395 با نمونه انتخابی شامل 190 شرکت انجام شده است. آزمون فرضیه با رویکرد رگرسیون حداقل مربعات معمولی (OLS) انجام شده است.
    یافته‎ها
     نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‎دهد بین اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت و بازده غیرعادی آتی شرکت رابطه معکوس و معناداری وجود دارد.
    نتیجه‎گیری
    دستاوردهای این تحقیق نشان می‎دهد، بهتر است سرمایه‎گذاران هنگام ارزش‎گذاری شرکت‎ها، بین پایداری اجزای سود (جزء نقدی و تعهدی) تفاوت قائل شوند. نادیده‎ گرفتن این تفاوت سبب شده سرمایه‎گذاران درباره عملکرد آتی شرکت‎هایی که در آنها اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، بالا است، بسیار خوش‎بینانه عمل کنند و در رابطه با آینده شرکت‎هایی که در آنها اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، پایین است، بدبین باشند. بنابراین اگر چنین سرمایه‎گذاران بی‎تجربه و کم اطلاعی بر قیمت سهام تاثیرگذار باشند، برای شرکت‎هایی با حجم بالای اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، قیمت‎های بالا و برای شرکت‎هایی با حجم پایین اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، قیمت‎های پایینی انتظار می رود. در واقع شرکت‎ها به گونه ای نادرست و غیرمنطقی ارزش‎گذاری می‎شوند و به دلیل پایداری پایین اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، شرکت‎هایی با حجم بالای اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، در دوره‎های آتی بازده‎هایی کمتر از حد مورد انتظار (بازده غیرعادی منفی) و شرکت‎هایی با حجم پایین اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، بازده‎هایی بیش از حد مورد انتظار (بازده غیرعادی مثبت) کسب خواهند کرد.
    کلیدواژگان: اقلام تعهدی اختیاری خاص شرکت، اقلام تعهدی اختیاری خاص صنعت، مدیریت سود، بازده غیرعادی آتی
|
  • Elaheh Ahmadi Amin, Arash Tahriri * Pages 1-18
    Objective
    This study examines the effect of inter-industry bankruptcy contagion on earnings informativeness of surviving firms between 2011 – 2015.
    Methods
    In this regard, we test the informativeness of 123 companies listed in the Tehran stock Exchange among 19 industries by abnormal return – unexpected earning regression.
    Results
    Statistical results demonstrate that a firm probability of bankruptcy is negatively associated with informativeness of good news earnings, whereas it has no negative effect on in formativeness of bad news earning. Furthermore, until one bankrupt company exists, earnings in formativeness reduction of good news is more than when a number of bankrupt companies exist.
    Conclusion
    The result shows that bankruptcy contagion through inter-industry reduces the earnings informativeness of surviving firms. Based on conservatism and Asymmetric profit sustainability, in these companies earning response coefficient is asymmetric for good news compared to bad news.
    Keywords: Bankruptcy contagion, Earnings informativeness, Asymmetric response, Bad news, Good news
  • Ghodratolla Barzegar *, Mohsen Hasannataj Kordi, Donya Malaki Pages 19-38
    Objective
    Thewaveofscandalsandcollapsesoflargefinancialinstitutions and firms in the world leads to create new corporate governance rules, and one of the most important ones is the necessity of an audit committee in the corporate governance structure. On the other hand, the impact of companies on society has also become a global concern and companies face increased pressure from stakeholders to have a broader view of their goals and activities in terms of social and environmental dimensions. In the same vein, this issue has been considered as corporate social responsibility in most studies in Iran and other countries. However, there are concerns about the quantity and quality of disclosure of corporate social responsibility. Accordingly, it is necessary that committees such as the audit committee be effective in reducing these concerns as a monitoring mechanism of corporate governance mechanisms, and can serve as a tool of monitoring and improving disclosure of corporate social responsibility. Accordingly, the main purpose of this study is to investigate the effectsoftheAudit Committee Characteristics on disclosure of corporate social responsibility.
    Methods
    For this purpose, 133 listed companies at the Tehran Stock Exchange during 2013 to 2017 were selected as the sample and multiple regression equations of integrated data method. In addition, a checklist of 17 components and 60 criteria, including three social, economic, and environmental dimensions of social responsibility has been used to measure the disclosure level of social responsibility.
    Results
    Findings of the research show that the characteristics of the audit committee including independence, size, financial expertise, and gender diversity of the members of the audit committee have a positive and significant impact on the disclosure of corporate social responsibility.
    Conclusion
    Effective audit committee, according to the obtained results, as an effective mechanism, causes improving the credibility of financial and non-financial reporting such as social responsibility disclosure. That is, effective audit committee can improve the level of voluntary disclosure of information like social responsibility disclosure through monitoring the reporting process.
    Keywords: Corporate social responsibility, Audit committee independence, Audit committee size, Audit committee financial expertise, Audit Committee gender diversity
  • Samira Joudi, Gholamreza Mansourfar *, Hamzeh Didar Pages 39-64
    Objective
    Due to the different levels of corporate governance quality in different companies, it is expected that the quality of external and internal corporate governance in different companies will have a different effect on the reduction of agency problems and information asymmetry. This research investigates the role of corporate governance quality on the relationship between cash holdings and firm values when information asymmetry exists.
    Methods
    In this research, the quality of corporate governance has been measured from both internal and external dimensions. Also, to measure information asymmetry, that has a moderator role, three different criteria have been used. The data set includes 106 listed companies of the Tehran stock Exchange within the period 2007 to 2016. Multiple regression models are utilized to test the hypothesis.
    Results
    In the presence of information asymmetry, the higher (lower) quality of corporate governance would have a significant and positive (negative) effect on the relationship between cash holdings and firm values. These results were confirmed not only by considering the separated internal and external dimensions of corporate governance but also by integrating both dimensions.
    Conclusion
    In the presence of information asymmetry, strong corporate governance mechanisms will prevent the agency costs and firm value will increase
    Keywords: Internal, external corporate governance quality, Information asymmetry, Agency costs, Cash holdings, Firm value
  • Ahmad Khodamipour, Esmaeil Amiri * Pages 65-86
    Objective
    The phenomenon of investment cash-flow sensitivity is strongly affected by information asymmetry and agency conflict. The use of auditors to reduce such problems is therefore necessary because auditors make greater efforts to reduce the audit risks associated with the investment cash-flow sensitivity, which improves the audit quality, facilitates external financing, and reduces the investment cash-flow sensitivity.
    Methods
    To achieve the study objectives, a total of 112 firms listed in the Tehran Stock Exchange for the period of 2009-2016 were selected, and the study hypotheses were assessed using multivariate regression analysis with fixed effects.
    Results
    The results confirmed that the firms listed in the Tehran Stock Exchange are sensitive to investment cash-flow, and ordinarynormal audit fees have a reducing effect on the level of investment cash-flow sensitivity, while higherabnormal audit fees increase the severity of investment cash-flow sensitivity.
    Conclusion
    It is expected that auditors reduce the audit risk associated with investment cash-flow sensitivity by making extra efforts, and demand higher fees for their efforts. Therefore, by increasing the credibility of financial statements, the problem of information asymmetry and agency conflict will be reduced, and firms can easily use external financing. It is also possible that because of their financial dependence on the client, auditors will be reluctant to make the extra efforts to reduce the audit risk associated with investment cash-flow sensitivity. This intensifies information asymmetry and the agency conflict, and because of the poor audit quality, external financing will be costlier than internal financing, and investment cash-flow sensitivity will increase.
    Keywords: Investment cash flow sensitivity, Normal audit fee, Abnormal audit fee
  • Fakhroddin Mohammadrezaei *, Omid Faraji Pages 87-122
    Objective
    To measure audit quality as a mental concept, different proxies have been implemented by archival research in auditing. Each one of these proxies measures different dimensions of audit quality concept and suffered from more to less errors. The present study focuses on the dilemma of audit quality measuring in Iran. To large extent, audit quality proxies dependent to research’s institutional setting. In Iran, demand for audit services is mainly based on legal enforcements and litigation risk is also weak.
    Methods
    In addition to the discussion about audit environment in Iran and descriptive analyses in this relation, this study based on output- and input-based proxies of audit quality reviews, discusses, analysis and compares measurement errors of these proxies in Iran and international era.
    Results
    In light with the discussion, suggestions are presented to no use of some the proxies and to implement some alternative and localized measures.
    Conclusion
    The analyses of this study also indicate that using several localized proxies with less measurement errors, paying attention to omitted correlated variables bias and using sophisticated research design to disentangle audit quality from financial reporting quality, are more likely to increase the credibility of the findings of archival studies in this area.
    Keywords: Measurement error_Audit quality measures_Output- & input-based measures
  • Ali Akbar Nonahal Nahr *, Masoumeh Kazemi Nojedeh Pages 123-150
    Objective
    The purpose of this study is to analyze the content of the articles ofquarterly  journal of the Iranian accounting and auditing review series in order to explain its effects on the accounting literature of Iran. Sub objectives of this research include the study of the topic orientation of the articles, the pattern of participation of writers individually and collectively , the Gender and educational level of the authors, the most prolific writers and universities, organizations and research institutes, as well as the type and method of research used and the percentage of use of Persian and English resources.
    Methods
    The present research is a descriptive study that analyzes the content of 548 articles published in 88 issues of the booklet of this journal between 1992 and 2018.
    Results
    Findings show that 86.94% of the authors of the articleswere male; Most articles (49.82%) were the result of two people cooperation and also assistant professors with 35.31% had the largest share in the publishing of articles; Among the authors before the year 2000, Mr. Mohammad Sadeghi from Tehran University with 9.57% is the most prolific writer of this quarterly. After 2000, Mohammad Namazi from Shiraz University with 1.80%, Iraj Noravesh from Tehran University with 1.76% and Gholamreza Karami from Tehran University with 1.37% were the most prolific writers of this magazine. Most of the articles (60.22%) were archival in terms of the research method; most of the sources used in the articles were in terms of language, Eglish resources (74.22%); and also the most thematic orientation (59.13%) is related to financial accounting.
    Conclusion
    Based on the results, the researchers have showed a great interest to scientific collaborative and co-authoring; therefore, the number of one-authored articles has decreased significantly compared to group-authored articles. Due to the fact that a major part of literature related to capital market and increasingly authors are more interested in archival researches. Also, the results suggested that the journal has successful performance in publishing specialized articles in the given fields specified by the journal and appropriated to the title of the journal.
    Keywords: Content analysis, Iranian accounting, auditing literature, Quarterly journal of the Iranian accounting, auditing review, Knowledge contribution
  • Mohammad Hossein Vadiee Noghbi *, Mohammad Hossain Saei Pages 151-168
    Objective
    The purpose of this research is to investigate the relationship between Firm-Specific Discretionary Accruals andStock Future Abnormal Returns on Tehran Stock Exchange.
    Methods
    This studycarries out according to the information available in listed Companies in the Tehran Stock Exchange (TSE), during 2011 to 2016, on a selected sample consisting of 190 companies. To test the research hypothesis, OLS regression has) been used.
    Results
    The results show that there is a negative and significant relationship between Firm-Specific Discretionary Accruals andStock Future Abnormal Returns.
    Conclusion
    Investors should distinguish between the stability of profit components (cash and accrual) when valuing companies. The disregard of this difference has made investors optimistic about the future performance of companies when the Firm-Specific Discretionary Accruals is high, and pessimistic about the future of companies when Firm-Specific Discretionary Accruals is low. Therefore, if such unskilled investors were affected on stock price, we would expect high prices for companies with high Firm-Specific Discretionary Accruals and low prices for companies with low Firm-Specific Discretionary Accruals. In fact, companies are valued incorrectly and irrationally and since the stability of Firm-Specific Discretionary Accruals is low, in future periods, they will receive less than expected returns (negative abnormal returns) and companies with low Firm-Specific Discretionary Accruals will earn more than expected returns (positive abnormal returns).
    Keywords: Firm-specific discretionary accruals, Industry-specific discretionary accruals, Earning management, Stock future abnormal returns