فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه حسین پور نیازی، پروین میرمیران*، مهدی هدایتی، فریدون عزیزی، سحر میرزایی صفحات 169-174
    سابقه و هدف
    مطالعات محدودی تاثیر جایگزین کردن پروتئین های گیاهی را با پروتئین های حیوانی، بر شاخص های گلیسمی در بیماران دیابتی مورد بررسی قرار داده اند. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر جایگزین کردن حبوبات به جای گوشت، در رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوهی زندگی بر غلظت انسولین ناشتا، گلوکز ناشتا، هموگلوبین A1c و شاخص مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی در سال 1392 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی دو سوکور، 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 (دامنه سنی 50 تا 80 سال) شرکت کردند. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی رژیم غذایی بر پایه تغییرات درمانی شیوهی زندگی (Therapeutic lifestyle change، TLC) یا رژیم غذایی TLC حاوی حبوبات (جایگزینی 2 واحد حبوبات در سه روز هفته به جای واحد گوشت دریافتی در رژیم غذایی TLC) تقسیم شدند. طول هر یک از رژیم ها 8 هفته بود که با یک دوره شستشوی 4 هفته ای از هم جدا می شدند. در ابتدا و انتهای هر دو مرحله ی دریافت رژیم غذایی، نمونه ی خون ناشتای افراد گرفته و شاخص های مورد نظر اندازه گیری شد. از آزمون paired t test برای مقایسهی میانگین تمامی متغیرهای کمی در پایان دو رژیم غذایی و نیز مقایسه ی مقادیر پایهی دو گروه رژیم غذایی و مقادیر پس از مداخله ی دو گروه رژیم غذایی، استفاده شد.
    یافته ها
    از 40 بیمار شرکت کننده در این مطالعه، 31 نفر مطالعه را به پایان رساندند. بعد از 8 هفته مداخله، غلظت گلوکز ناشتا، انسولین ناشتا و شاخص مقاومت به انسولین در هر دو رژیم غذایی در مقایسه با مقادیر پایه به طور معناداری کاهش یافت (0/05>P). در مقایسه با رژیم غذایی TLC، در رژیم غذایی TLC حاوی حبوبات، غلظت گلوکز ناشتا (5/5±19/5- در برابر 6/7±25/1-، 0/045>P)، انسولین ناشتا (5/5±18/5- در برابر 6/7±24/7-، 0/045>P) و شاخص مقاومت به انسولین (0/2±0/8- در برابر 0/2±1/3-، 0/04>P) کاهش معنی داری یافت. در غلظت هموگلوبین A1c تغییر معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    جایگزین کردن دو واحد حبوبات به جای گوشت در رژیم غذایی TLC در سه روز هفته، سبب بهبود کنترل گلیسمی و مقاومت به انسولین در بیماران دیابت نوع 2 می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، حبوبات، گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، انسولین ناشتا
  • گیتی ازگلی، زهره شیخان*، ماهرخ دولتیان، مهندس ناصر ولایی صفحات 175-183
    سابقه و هدف
    ارزیابی سلامت جنسی یک حق انسانی در ارایه خدمات سلامت باید در نظر گرفته شود. در بیشتر کشورهای آسیایی، مسایل جنسی کم اهمیت و یا نادیده گرفته شده و بحث راجع به آن عملی زشت و ناپسند محسوب می شود. عدم توجه به ارزیابی سلامت جنسی می تواند منجر به اختلالات عملکرد جنسی و عوارضی مثل عدم تفاهم و سرخوردگی تا طلاق در زندگی زناشویی شود. لذا جهت شناخت وضعیت موجود، مطالعه ای با هدف تعیین آگاهی، نگرش ضرورت ارزیابی سلامت جنسی و موانع آن در کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی و بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1389 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه ی توصیفی بوده که روی 200 نفر کادر بهداشتی شامل ماما، پرستار، رزیدنت زنان، رزیدنت جراحی و 30 رزیدنت داخلی که به روش نمونه گیری چند مرحله ای از هر مرکز انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بوده است. متغیرهای مورد بررسی شامل مشخصات دموگرافیگ، آگاهی، نگرش و موانع ارزیابی سلامت جنسی از نظر کادر بهداشتی بوده است. از آزمون های کروسکال والیس، من ویتنی و آمار توصیفی جهت بیان نتایج استفاده گردید. از نرم افزار SPSS (نسخه ی 13) برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد و سطح معنی داری 0/05>P در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    14 درصد از ارایه دهندگان خدمت، ارزیابی سلامت جنسی را انجام می دادند. 84/2 درصد، با ضرورت ارزیابی سلامت جنسی موافق بودند. 58 درصد افراد، علت عدم انجام ارزیابی سلامت جنسی را عدم وجود آگاهی و مهارت، 62 درصد نداشتن توانایی فردی، 90 درصد ندیدن دوره آموزشی، 75/5 درصد مکان نامناسب و 71/5 درصد، وقت ناکافی را ذکر کردند. بین آگاهی در گروه های شغلی تفاوت وجود داشت. آگاهی رزیدنت های زنان بیشتر از سایرین بود. راهکار پیشنهادی از نظر ارایه دهندگان خدمت در 81 درصد موارد، آموزش ذکر شده است.
    نتیجه گیری
    عدم ارزیابی سلامت جنسی احتمالا به دلیل نداشتن آگاهی، توانایی و مهارت در این خصوص می باشد. لذا آموزش توسط تیم های بین رشته ای و بازنگری برنامه های آموزش پزشکی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی سلامت جنسی، ارایه دهندگان خدمات بهداشتی، موانع ارزیابی، آگاهی، نگرش
  • مرضیه مهرافزا*، آزاده رئوفی، طلیعه رحیمیان، زهرا نیکپوری، مهرشا نصرالله زاده، پروانه عبداللهیان، احمد حسینی صفحات 184-188
    سابقه و هدف
    با توجه به برخی گزارشات مبنی بر احتمال نقش سطح پروژسترون سرمی بر پیش آگهی از نتایج تحریک کنترل شده ی تخمدان، مطالعه ی حاضر به منظور بررسی نقش سطح بالای این هورمون در روز تجویز گنادوتروپین جفتی انسان بر نتایج تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی توصیفی حاضر، تعداد 224 بیمار نابارور شرکت کننده در سیکل های لقاح آزمایشگاهی و تحت تیمار با آگونیست هورمون آزادکننده ی گنادوتروپین (GnRH) مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران بر اساس سطح پروژسترون سرمی در روز تجویز hCG به دو گروه ng/ml 1 (گروه اول، 180 نفر) و ng/ml 1 (گروه دوم، 44 نفر) تقسیم شده و صفات پایه و مربوط به تحریک در بین دو گروه، مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معناداری از نظر میانگین سن، BMI، علت ناباروری، LH، FSH و استرادیول بین دو گروه یافت نشد. بیماران گروه دوم در مقایسه با گروه اول، سطح بالاتری از استرادیول در روز تجویز (hCG 1951.5±800.7 در مقابل 1232±734.6، P<0.001) و تعداد بیشتری اووسیت های کسب شده (14.6±7.6 در مقابل 6±9/9، P<0.001) و متافاز II (11.8±5.9 در مقابل 8.1±5.3، P<0.001) را نشان دادند. بین دو گروه اول و دوم، تفاوت معناداری از نظر مدت زمان تحریک تخمدان (12.9±1.8 در مقابل 1/8±13، P=0.767)، تعداد آمپول های گنادوتروپین (16±40/6 در مقابل 12/9±43/6، P=0.236)، میزان لقاح (59/7% در مقابل 54/1%، p=0.068) و میانگین تعداد جنین های انتقال یافته (0/8±2/8 در مقابل 0/6±3، P=0.086) مشاهده نشد. کاهش غیرمعناداری در میزان لانه گزینی (14/3% در مقابل 20/2%، P=0.128) و حاملگی کلینیکی (29/5% در مقابل 45%، P=0.063) در گروه دوم نسبت به گروه اول یافت شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که سطح بالای پروژسترون سرمی در روز تجویز hCG بر پیش آگهی از نتایج ICSI موثر باشد.
    کلیدواژگان: پروژسترون، تزریق اسپرم درون سیتوپلاسمی، گنادوتروپین جفتی
  • مینو پورآوری*، مجتبی حبیبی، حسین عابدی پریجا، سید هادی سید علی تبار صفحات 189-199
    سابقه و هدف
    تصویر بدنی، به عنوان تصویری که ما از اندازه، شکل و فرم بدن خود در ذهن داریم، تعریف می شود و به احساسات فرد در مورد این ویژگی ها و اجزای تشکیل دهنده ی بدن اشاره دارد. هدف پژوهش حاضر، روان سنجی «سیاهه نگرانی درباره ی تصویر بدنی» (BICI) بود.
    مواد و روش ها
    برای این منظور، نمونه ای با تعداد 591 نفر دانش آموز دبیرستانی به روش نمونه گیری طبقه ای- خوشه ایچند- مرحله ای از بین دانش آموزان شهر تهران انتخاب شدند. برای محاسبه ی روایی همگرا، به طور همزمان، مقیاس کمال گرایی چندبعدی فراست و مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش آموزان اجرا شد. جهت بررسی ساختار عاملی تاییدی مرتبه ی اول مقیاس نگرانی درباره ی تصویر بدنی، از روش برآورد کمترین مقدار مجذورات وزن دار (WLS) و برای ارزیابی کفایت برازش مدل با داده ها، از شاخص های RMR، RMSEA، CFI، AGFI، GFI، 2c، /df2 و 2 استفاده گردید.
    یافته ها
    ضریب آلفای کرونباخ خرده مقیاس های نارضایتی- خجالت به دلیل ظاهر، و عملکرد ضعیف فرد به دلیل نگرانی از ظاهر، به ترتیب 0/89 و 0/87 بود. ساختار عاملی BICI با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، مورد تایید قرار گرفت. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد که BICI با پرسشنامه ی کمال گرایی (P<0.01) و رضایت از زندگی (P<0.01)، همبستگی منفی معنی داری دارد که این رابطه، بیانگر روایی همگرای BICI است. نتایج نشان داد که میانگین نمره های دختران در هر دو خرده مقیاس نگرانی درباره تصویر بدنی در مقایسه با میانگین نمره های پسران، بالاتر است.
    نتیجه گیری
    ساختار عاملی مرتبه ی اول دو عاملی «سیاهه نگرانی درباره ی تصویر بدنی»، برازش بهتری با داده های مشاهده شده نشان داد. ساختار عاملی تاییدی، پایایی و روایی BICI برای کاربردهای پژوهشی و تشخیص های بالینی در حد قابل قبول بود.
    کلیدواژگان: تصویر بدن، پایایی و روایی، تحلیل عاملی، دانش آموزان
  • گل نساء زارعی*، احسان زارعی، سیما مرزبان صفحات 200-206
    سابقه و هدف
    کیفیت زندگی کاری یکی از عوامل موثر بر تمایل به ترک خدمت کارکنان است. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین کیفیت زندگی کاری با تمایل به ترک خدمت در بین کارکنان شاغل در مراکز بهداشت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- همبستگی، در سال 1392 در شهر تهران انجام شد. تمامی کارکنان ستادی مراکز بهداشت سه گانه شمیرانات، شرق و شمال تهران (185 نفر)، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه شامل 34 عبارت بود و برای تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS نسخه ی 21 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کیفیت زندگی کاری، 2.7±0.5 و نمره ی تمایل به ترک خدمت 2.9±1.0 از 5 بود. بین کیفیت زندگی کاری و همه ی ابعاد آن با تمایل به ترک خدمت، یک همبستگی منفی معنی دار مشاهده شد (r = -0.36، P<0.001). قانون گرایی، یکپارچگی و انسجام، وابستگی اجتماعی، فرصت های رشد و ارتقا، و پرداخت منصفانه و کافی، رابطه ی منفی قوی تری با تمایل به ترک کار داشتند (P<0.001). محیط کاری ایمن و بهداشتی نیز کمترین میزان همبستگی منفی را با تمایل به ترک کار داشت.
    نتیجه گیری
    یک همبستگی معکوس بین کیفیت زندگی کاری و تمایل به ترک کار وجود داشت. مدیریت سازمان می تواند با بهبود سطح کیفیت زندگی کاری کارکنان از طریق افزایش رضایتمندی کارکنان از سیاست ها و خط مشی های سازمانی، شرایط کار، فرصت های رشد و ارتقای برابر و نظام حقوق و دستمزد عادلانه، تمایل آنها به ترک کار و حرفه شان را کمتر کند.
    کلیدواژگان: تمایل به ترک خدمت، کیفیت زندگی کاری، رضایت شغلی، کارکنان بهداشتی
  • صدر الله معتمد*، سید اسماعیل حسن پور، ناصر مظفری، عبدالحمید قلی زاده پاشا، اذن الله آذرگشب صفحات 207-210
    سابقه و هدف
    ترمیم و اصلاح سوختگی های صورت با درگیری لب و چانه و بالای گردن، به علت از بین رفتن کنتور طبیعی، بسیار مشکل می باشد. سوختگی با ایجاد کشیدگی، لب ها را آویخته کرده و زاویهی بین چانه و گردن بههم می خورد و برجستگی چانه و تیروئید با حذف فرو رفتگی زیر چانه، در یک سطح قرار گرفته و باعث اختلال ظاهری و فانکشنال در حرکات سر و لب تحتانی گردن می شود. هدف از این مقاله، ارائه ی روش ساده و جدید برای ایجاد کنتور مناسب، ایجاد برآمدگی چانه، فرورفتگی زیر چانه، از بین بردن کشیدگی گردن و صورت و اصلاح زاویهی چانه/گردن می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق و عمل جراحی، روی بیماران دچار عوارض سوختگی ناحیهی لب ها، چانه، زیر چانه و فوقانی گردن که به صورت جمع شدگی (فلکسیون) بود، انجام گرفت. در روند درمانی، عملکرد و ظاهر لب تحتانی و زاویهی ساب منتال و حرکات گردن و فک تحتانی، مورد مطالعه قرار گرفتند. روش درمانی با استفاده از فلاپ درمال بر پایهی فوقانی و تثبیت آن به پریوست قسمت تحتانی فک تحتانی و بازسازی دفکت ایجاد شده بعد از آزاد سازی کنتراکچر، با گرافت تمام ضخامت پوستی بود. برای تحلیل آماری تغییرات اصلاحی زاویه گردن، از تست wilcoxon استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های اولیه در 14 بیمار، باعث ایجاد ساختار مناسب ناحیهی چانه و زیر چانه با عملکرد خوب لب تحتانی و حرکات سر و گردن به صورت افزایش فلکسیون و اکستانسیون بوده است. این روش، با توجه به هزینهی کم، سادگی و یک مرحله ای بودن، نسبت به سایر روش ها از جمله فلاپ موضعی و دور دست و اتساع بافتی (tissue expander) کاربردی تر است.
    نتیجه گیری
    بازسازی سوختگی های صورت و گردن، با توجه به محدودیت های بافتی در این نواحی از موارد مشکل در جراحی پلاستیک ترمیمی می باشد. با توجه به اهمیت ظاهری و عملکردی در این نواحی، طراحی روش های ساده و کاربردی مثل روش درمانی پیشنهادی، بسیار راه گشا می باشد.
    کلیدواژگان: سوختگی صورت و گردن، yoke deformity، زاویهی چانه، گردن، فلاپ درمال، گرافت تمام ضخامت
  • مجید صفاری نیا، حسین زارع، جهانگیر کرمی، زهرا سلگی* صفحات 211-218
    سابقه و هدف
    این پژوهش با هدف تعیین اثر و تداوم طرحواره درمانی به شیوهی گروهی در درمان دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 35 نفر از دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی مراجعه کننده به مراکز مشاوره دانشگاه های شهر کرمانشاه و اسلام آباد غرب، با تشخیص روانشناس و روانپزشک، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به مدت 10 جلسه، تحت درمان گروهی با مدل طرحواره درمانی یانگ قرار گرفتند. مرحله ی پی گیری نیز سه ماه پس از پایان درمان دنبال شد. گروه مداخله با گروه گواه (که مداخله ای دریافت نکردند)، مقایسه شد. به منظور گردآوری داده ها، از پرسشنامه ی بالینی چند محوری میلون (MCMI)، مصاحبه ی بالینی ساختار یافته برای اختلال های محور یک در DSM-IV (SCID)، پرسشنامه ی هراس اجتماعی (SPIN) و پرسشنامه ی فرم بلند طرحواره ی یانگ (YSQ-L 2) استفاده شد.
    یافته ها
    طرحواره درمانی به شیوهی گروهی به طور معنادار باعث کاهش فعالیت طرحواره های ناسازگار اولیه در تمام حوزه ها و به دنبال آن، سبب کاهش معنادار در آماج های اصلی درمان و تداوم تاثیر آن در مرحله ی پی گیری شد.
    نتیجه گیری
    طرحواره درمانی، در درمان اختلال اضطراب اجتماعی دانشجویان، از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • محبوبه احمدی، صفورا جهان آرا*، بابک معینی، ملیحه نصیری صفحات 219-227
    سابقه و هدف
    امروزه مادران تحت تاثیر عواملی، شیردهی را قطع کرده و تغذیهی مصنوعی یا کمکی را برای کودک خود آغاز می کنند. این مساله باعث صدمات جسمی و روانی بر کودکان و آسیب های اقتصادی و اجتماعی در جوامع می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه ی آموزشی بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر انتخاب روش شیردهی زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی، روی 87 زن باردار انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی در گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. پس از انجام پیش آزمون با استفاده از پرسشنامه ی روا و پایا شده در دو گروه مداخله و کنترل، آموزش بر اساس اجزای تئوری رفتار برنامه ریزی شده و اهداف رفتاری مشخص، در گروه مداخله، طی چهار جلسه ی آموزشی صورت گرفت. پس از مداخله، پس آزمون از هر دو گروه گرفته شد. در نهایت، اطلاعات حاصل با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی، تفاوتی نداشتند. تفاوت آماری معنی داری در میانگین نمره ی آگاهی، کنترل رفتار درک شده و هنجارهای ذهنی بین زنان گروه های مداخله و کنترل بعد از انجام مداخله ی آموزشی، وجود داشت (P>0.05). از نظر میانگین نمره های نگرش، قصد رفتاری و رفتار، بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    آموزش اجرا شده بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده، از طریق تاثیر بر برخی سازه ها، سبب ترغیب زنان باردار به شیردهی می شود. لذا طراحی و اجرای برنامه های آموزشی برای ترغیب زنان باردار به شیردهی بر اساس تئوری تغییر رفتار، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تئوری رفتار برنامه ریزی شده، شیردهی، برنامه ی آموزشی
|
  • Somayeh Hosseinpour, Niazi, Parvin Mirmiran *, Mehdi Hedayati, Fereidoun Azizi, Sahar Mirzaei Pages 169-174
    Background And Aim
    The aim of this study was to determine the effect of legume intake in therapeutic lifestyle change (TLC) on fasting insulin, fasting blood glucose, HbA1c and homeostasis model assessment insulin resistance (HOMA-IR) in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this randomized crossover trial, 31 subjects with type 2 diabetes in the age range of 50 to 80 years were selected. The subjects were randomly assigned to two groups receiving diets of therapeutic lifestyle change or the therapeutic lifestyle change with legumes (replacing meat with 2 servings of legumes in their therapeutic lifestyle change diet, three days a week). Period of each diet was 8 weeks with a 4 week washout period. Fasting blood samples were taken to measure the fasting insulin, fasting plasma glucose, HbA1c HOMA-IR.
    Results
    After 8 weeks of intervention, fasting plasma glucose, fasting insulin and HOMA-IR in both diets significantly reduced compared with baseline values (P<0.05). Compared with the TLC diet, in TLC diet with legumes, fasting insulin, fasting plasma glucose, and HOMA-IR was significantly decreased (P<0.05). No significant change was observed in HbA1c concentration.
    Conclusion
    Replacement of 2 servings of legumes instead of meat 3 days a week in the TLC diet resulted in improved glycemic control and insulin resistance among type 2 diabetic patients.
    Keywords: Type 2 diabetes_Legumes_Fasting blood glucose_Insulin resistance_Fasting insulin
  • Giti Ozgoli, Zohre Sheikhan *, Mahrokh Dolatian, Naser Valaee Pages 175-183
    Background And Aim
    Assessment of sexual health a human right to health services should be considered. In most Asian countries, sexual issues are not important or neglected, it is considered an obscene act. Lack of attention in assessment of sexual health related to sexual dysfunction symptoms such as lack of understanding and frustration of divorce is marriage. This study designed to know existence situation sexual health evaluation and obstructed it in health providers care in health centers of Shahid Beheshti Medical Sciences Tehran, Iran, 2010.
    Materials And Methods
    This descriptive study conducted on 200 providers care include,60 midwifes,50 obstetrics and gynecology residents,30 nurses, 30 surgery residents and 30 internal residents. Participants were selected by multistage sampling and collected data by questionnaire included, Demographic variable, knowledge, attitude, obstacle occupational and sexual health assessment. For analysis of data used SPSS 13 and descriptive statistics and many tests. The significance level of P value less than 0.05 was applied for all of the statistical tests.
    Results
    14% of health providers, performed sexual health assessment. 84.2% agreed with for sexual health assessment. 58% of sexual health providers mentioned lack of knowledge and skill, 62% lack of individual ability, 90% nothing passed Course, 75.5% unfavourite place and 71.5% insufficient time. There was a difference between knowledge between groups. Knowledge of obstetrics and gynecology residents were higher than others. 81% of sexual health providers suggested education.
    Conclusion
    Lack of sexual health assessment is lack of knowledge, ability and skill in this context probably. Therefore we suggested education by teamwork between groups and revised medical educational is necessary.
    Keywords: Sexual health assessment, Health providers, Obstacle assessment, Attitude, Knowledge
  • Marzieh Mehrafza *, Azadeh Raoufi, Talieh Rahimian, Zahra Nikpouri, Mehrsha Nasrollahzadeh, Parvaneh Abdollahian, Ahmad Hosseini Pages 184-188
    Background And Aim
    According to some literature on the importance of progesterone on prognosis of controlled ovarian hyperstimulation outcome, the present study was designed to evaluate the role of elevated serum progesterone level on the day of hCG administration on ICSI results.
    Materials And Methods
    In the present descriptive study, 224 patients undergoing ICSI with GnRH agonist were analyzed. These patients were divided into 2 groups based on serum progesterone level on the day of hCG administration: progesterone <1 ng/ml (group 1, n=180), progesterone ≥1 ng/ml (group 2, n=44). Baseline and stimulation characteristics of patients were compared between groups.
    Results
    The mean age, BMI, basal LH, FSH and E2 levels did not differ between two groups. Estradiol level on the day of hCG (1951.5±800.7 vs. 1232±734.6, P<0.001) and number of retrieved (14.6±7.6 vs. 9.9±6, P<0.001) and MII oocytes (11.8±5.9 vs. 8.1±5.3, P<0.001) were significantly higher in group 2 than group 1. The stimulation days (12.9±1.8 vs. 13±1.8, P=0.767), total number of gonadotropin ampoules (40.6±16 vs. 43.6±12.9, P=0.236), fertilization rate (59.7% vs. 54.1%, p=0.068) and mean number of embryos transferred (2.8±0.8 vs. 3±0.6, P=0.086) were not significantly different between groups. No significant decrease in implantation (14.3% vs. 20.2%, P=0.128) and clinical pregnancy rate (29.5% vs. 45%, P=0.063) was identified in group 2 as compared with group 1.
    Conclusion
    It seems that elevated serum progesterone level on the day of hCG administration is effective on prognosis of ICSI outcome.
    Keywords: Progesterone, sperm injections, Intracytoplasmic, chorionic gonadotropin
  • Minoo Pooravari *, Mojtaba Habibi, Hosein Abedi Parija, Sayed Hadi Sayed Ali Tabar Pages 189-199
    Background And Aim
    Body image has been defined as the picture we have in our minds of the size, shape, and form of our bodies; and refers to our feelings concerning these characteristics and our constituent body parts. The aim of his study was the psychometric of body image concern inventory (BICI).
    Materials And Methods
    Sample size of 591 students in Tehran were selected by stratified multiphase cluster sampling. To calculate the convergent validity of BICI, multidimentional student’s life satisfaction scale and Frost multidimensiooal perfectionism scale were implemented. Confirmatory factor structure for the first-order approach to BICI estimated using weighted least squares (WLS) criteria for assessing the adequacy of the data model with RMR, RMSEA, CFI, AGFI, GFI, 2c, / df2 and 2 used. Cronbach’s alpha coefficient of BICI was above 0.70 and the limit was satisfactory.
    Results
    Factor structure of the BICI with using confirmatory factor analysis was confirmed. Correlation coefficient analysis showed that BICI is a significant negative correlation with multidimentional student’s life satisfaction scale (P<0.01) and Frost multidimensiooal perfectionism scale (P<0.01) which shows the convergent validity. The result showed that the mean scores of girls on both subscales are higher than boys. ‍
    Conclusion
    Confirmatory factor structure, reliability and validity of the BICI for research applications and clinical diagnostics were within acceptable limits.
    Keywords: Body image, Reliability, validity, Factor analysis, Students, Tehran
  • Golnesa Zarei *, Ehsan Zarei, Sima Marzban Pages 200-206
    Background And Aim
    Quality of working life is one of the factors affecting the employees’ turnover intention. This study examined the correlation between quality of working life with turnover intention among employees of health centers affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in Tehran in year 2014. The study population was the staff of three health centers (Shemiranat, East and North) in which all of them (N=185) were studied. Data were collected using 34-items questionnaire and using SPSS 21 software performed data analysis.
    Results
    The mean score of quality of working life and turnover intention was 2.7±0.5 and 2.9±1.0 out of 5, respectively. Correlation analysis showed a significant negative correlation between the quality of working life and all its dimensions with the turnover intention (r = -0.36, P<0.001). Constitutionalism, integrity, promotion and growth opportunities, social relevance and adequate and fair compensation had a strong negative relationship with turnover intention (P<0.001) and safe and healthy workplace had the lowest relationship.
    Conclusion
    An inverse correlation between the quality of working life and the turnover intention was found. The management of organization might reduce the turnover intention of employees by improving the quality of working life trough increasing employees’ satisfaction of organizational policies, working conditions, equal growth and promotion opportunities, and fair compensation system.
    Keywords: Turnover intention, Quality of working life, Job satisfaction, Health workers
  • Sadrollah Motamed *, Seyed Esmail Hassanpour, Naser Mozafari, Abdolhamid Gholizadeh Pasha, Eznollah Azargashb Pages 207-210
    Background And Aim
    The burned face involved with lip, chin and upper neck causes many problems in natural appearance. The treatment of drooped lip and disturbed cervicomental angle is difficult. The aim of this article is to introduce a new technique for recreation of this angle.
    Materials And Methods
    In a clinical research 14 patients underwent to use a triangular fatty dermal flap and full thickness skin graft (FTSG) after releasing scar tissue. Wilcoxon test used to determine for correcting neck face angle.
    Results
    This study was conducted on 14 patients involved lower face, upper neck scar contracture. These patients gained a good functional and aesthetic result without complication.
    Conclusion
    This study revealed a simple and reliable method in burned lower face, neck. It provides to restore movement and contour in spite of sever tissue deficiency for reconstruction.
    Keywords: Burned lower face, neck, fatty dermal flap, FTSG
  • Majid Saffarinia, Hossein Zare, Jahangir Karami, Zahra Solgi * Pages 211-218
    Background And Aim
    The present study was carried out in order to examine the efficacy and continuing impact of schema therapy in the treatment of students with social anxiety disorder.
    Materials And Methods
    The design of the study was quasi-experimental research with pretest-posttest, control group and follow-up. 35 students with social anxiety disorder referring university counseling centers in Kermanshah and Islam Abad Gharb with psychological and psychiatric diagnosis were selected by purposeful sampling method and the treatment program was carried out for 10 weekly sessions using Young schema therapy and a follow-up period of 3 months after the termination of treatment. Subjects completed Millon Clinical Multiaxial Inventory (MCMI) questionnaire, Structured Clinical Interview for DSM- IV axis Ι disorders (SCID), Social Phobia Inventory (SPI) and Young Schema Questionnaire (YSQ).
    Results
    Results showed that schema therapy significantly reduces the length of the activity of early maladaptive schemas in all field and also the main target of treatment and even during the follow-up phase.
    Conclusion
    Schema therapy has appropriate efficacy in the treatment of students suffering from social anxiety disorder.
    Keywords: Schema therapy, Social anxiety, Students
  • Mahboobeh Ahmadi, Safoora Jahanara *, Babak Moeini, Maliheh Nasiri Pages 219-227
    Background And Aim
    Nowadays, mothers have ceased to breastfeed due to several factors and resort to bottle-feeding or other forms of complementary feeding for their children. This results in physical and emotional problems for children, and socio-economic harms in communities. The purpose of this study was to determine the effectiveness of educational program based on theory of planned behavior in selecting breastfeeding method in pregnant mothers referring to health centers in Hamadan.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was carried out with the participation of 87 pregnant women. The participants were randomly allocated to intervention and control groups after a pre-test by using a valid and reliable questionnaire for both groups, specific training was provided for the intervention group based on the theory of planned behavior. At the end of the intervention, post-test were performed in both groups. Eventually, the collected data were analyzed by using statistical tests.
    Results
    Both groups do not have any significant difference before intervention based on demographic characteristics. Results showed that there was a significant difference in mean knowledge, perceived behavioral control and subjective norms among women in the intervention and control groups after intervention (P<0.05). There was no significant difference in mean scores of attitude, behavioral intention and behavior between the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    The results showed that educational program based on theory of planned behavior to persuade pregnant women for breastfeeding through the influence of certain structures had been effective. Therefore, we recommend implementing training programs based on theory of planned behavior, in order to persuade pregnant women for breastfeeding.
    Keywords: Theory of planned behavior, Breastfeeding, Educational program