فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حجت الله عباس زاده، دکترتقی طریحی*، مجید صادقی زاده، علیرضا عزیززاده دلشاد صفحات 104-113
    سابقه و هدف

    درمان صدمات ناشی از آسیبهای مخرب وارد به سیستم عصبی، به علت ناتوانی در بازسازی سلول های از بین رفته، جایگزین کردن میلین صدمه دیده، و برقراری مجدد ارتباطهای نورونی، به تاخیر افتاده و یا انجام نمی شود. در ضایعه نخاعی و دیگر بیماری های تروماتیک، دمیلینه شدن آکسون سالم یکی از عوامل موثر در از دست دادن عملکرد سلول است. مطالعات قبلی پیشنهاد می کند بهبود اساسی سلول ممکن است از طریق میلین سازی مجدد صورت پذیرد. این مطالعه به بررسی اثر Triiodothyronine (T3) بر تمایز سلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان (BMSCs) به سلول های شبه الیگودندروسیت می پردازد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق با روش تجربی انجام شد. تحت شرایط استریل، BMSCs از استخوان ران موشهای صحرایی ماده بالغ استخراج شد و برای بیان مارکرهای فیبرونکتین، CD45، CD90، CD44 و Oct-4 بررسی گردید. ابتدا BMSCs در مرحله پیش القا با استفاده ازDMSO+RA به سلول های نوروپروژنیتور (NPc) تمایز داده شد. سپس در مرحله القا با استفاده از القا کننده های bFGF،PDGF،HRG(heregulin) و T3 به سلول های شبه الیگودندروسیت (OLCs) تمایز داده شد. در مراحل پیش القا و القا، بیان پروتئینی با استفاده از مارکرهای فیبرونکتین، nestin، NF68، NF160، GFAP، O1، O4 و Oligo2 با روش ایمونوسیتوشیمی بررسی شد و همچنین بیان ژن های NeuroD و Oct-4 با استفاده از RT-PCR بررسی گردید.

    یافته ها

    مطالعات ایمونوسیتوشیمی نشان داد که بیان مارکرهای فیبرونکتین، CD44، CD90 در سلول های استرومایی مغز استخوان به ترتیب برابر با 45/0%±32/94 و 24/0%±48/95 و 82/0%±16/97 (05/0 p<) می باشد. بررسی مارکرهای، O1 O4 Oligo2، نشان داد که در مرحله القا ترکیب HRG، PDGF، bFGF و T3 ng/ml) 25) می تواند نقش موثری در تمایز سلول های BMSCs به OLCs داشته باشد.

    نتیجه گیری

    DMSO و RA موجب تمایز سلول های BMSCs به سلول های نوروپروژنیتور، و ترکیب HRG، PDGF، bFGF و T3 ng/ml) 25) موجب تمایز سلول های نورواپیتلیال به سلول های شبه الیگودندروسیت می شود.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی، تمایز، نوروگلیا
  • عرفان ایوبی، مهدی شادنوش، میلاد نظر زاده، زینب بیدل، اسعد رعنایی، علی دل پیشه صفحات 114-120
    سابقه و هدف
    رفتارهای ارتقا دهنده سطح سلامت عمومی و سبک زندگی در سنین جوانی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر ترجمه و اندازه گیری روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه سبک زندگی ارتقای سلامت با استفاده از روش تحلیل عاملی بوده است.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه توصیفی با شرکت 365 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده بودند صورت گرفت. در این مطالعه از پرسشنامه سبک زندگی ارتقا سلامت مشتمل بر 40 سوال استفاده شد. برای سنجش روایی و ثبات درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی تاییدی، برازش ساختار 6 عاملی پرسشنامه HPL را تایید کرد (001/0>p، 410=df، 10/1989= x2، 94/0=CFI و 05/0= RMSEA). برای همه عاملها غیر از حمایت اجتماعی، ضریب آلفای کرونباخ مساوی یا بالاتر از 74/0 بود.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی پرسشنامه سبک زندگی ارتقای سلامت می تواند به عنوان ابزاری روا و پایا برای سنجش سطح سلامت عمومی نوجوانان، جوانان و مخصوصا دانشجویان علوم پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارتقا سلامت، سبک زندگی، آنالیز آماری فاکتور، پرسشنامه، قابلیت تکرارپذیری داده ها، روایی، پایایی
  • سید جمال الدین طبیبی، محمودرضا گوهری، هدی فلاح دار * صفحات 121-126
    سابقه و هدف

    یکی از روش های آموزش ضمن خدمت و توسعه منابع انسانی، گردش شغلی می باشد که در سازمان های بهداشتی و درمانی ایران کمتر مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین رابطه گردش شغلی با عملکرد کارکنان بهداشت محیط مراکز بهداشت تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شش ماه اول سال 1390 انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود و در سه مرکز بهداشت شمال، شمال غرب و شرق تهران انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل 42 نفر از کارکنان بهداشت محیط مراکز بهداشت مورد مطالعه بود که از کل جامعه 76 نفره به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها فرم جمع آوری اطلاعات بود و جهت ارزشیابی عملکرد از آمار تفضیلی ماهیانه کارکنان (مولفه های تعداد بازدید، تعزیرات، پیشنهاد تعطیل، اصناف بهداشتی شده، آموزش گروهی، سنجش کلرید و ید و نمونه برداری آب) استفاده شد. در ادامه، داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی، آزمونهای من ویتنی و همبستگی اسپیرمن در نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    عملکرد کارکنانی که به تازگی گردش شغلی داشتند و کارکنانی که نداشتند به ترتیب 9/18±13/87 و 6/22± 73/82 از صد امتیاز به دست آمد و مشاهده شد که بین گردش شغلی و عملکرد کارکنان بهداشت محیط مراکز بهداشت مورد مطالعه ارتباط معنی داری وجود ندارد (178/0 =p). این عدم ارتباط معنی دار بین گردش شغلی و مولفه های عملکرد نیز حاکم بود.

    نتیجه گیری

    احتمالا گردش شغلی مستقل از عملکرد کارکنان بهداشت محیط می باشد که با توجه به اهمیت عملکرد کارکنان بررسی سایر عوامل را توجیه می نماید.

    کلیدواژگان: گردش شغلی، عملکرد، بهداشت محیط، مرکز بهداشت، ایران
  • عین الله ملایی، حمید آسایش، مصطفی قربانی، زهرا سبزی صفحات 127-133
    سابقه و هدف
    هوش هیجانی به منزله توانایی درونی فرد در درک و هدایت هیجانها به گونه ای است که باعث ایجاد روابط موفقیت آمیز با محیط شود. هدف این مطالعه تعیین همبستگی هوش هیجانی با مهارتهای مقابله ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1387 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 180 نفر از دانشجویان به روش تصادفی انتخاب و با پرسشنامه های هوش هیجانی شیرینگ و مهارتهای مقابله ای (CR-S) بررسی شدند. داده ها با آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری آزمونها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن نمونه ها 08/2 ± 46/21 سال بود و 3/53% آنها مونث بودند. بین هوش هیجانی و خرده مقیاسهای آن (خودانگیزی، خودکنترلی، خودآگاهی، هوشیاری و مهارت اجتماعی) با مقابله موثر متمرکز بر مساله همبستگی مستقیم وجود داشت (05/0P<). بین نمره کل هوش هیجانی و خرده مقیاسهای خودکنترلی، هوشیاری و مهارت اجتماعی، با مقابله موثر متمرکز بر هیجان همبستگی مستقیم وجود داشت (05/0P<). بین نمره کل هوش هیجانی و پنج خرده مقیاس آن با روش های مقابله بی اثر، همبستگی معکوس وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    هوش هیجانی با سبک های مقابله کارآمد ارتباط دارد و می تواند ارتباط بین فشارهای زندگی و سلامت روانی را تعدیل نموده و افراد را در برابر بروز مشکلات روانشناختی محافظت نماید.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مهارت مقابله، انطباق روانی، دانشجو
  • سعاد محفوظ پور، الهه عینی، فرزانه مباشری، احمد فرامرزی صفحات 134-141
    سابقه و هدف
    فرهنگ ایمنی بیمار یکی از عناصر اصلی ارتقای ایمنی و بهبود کیفیت مراقبت از بیمار می باشد. مطالعات قلیلی در خصوص وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در کشور انجام شده است. در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه SAQ دانشگاه تگزاس، وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی در یک بازه زمانی 4 ماهه در سال 1390، از میان 9 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به شکل هدفمند و با توجه به بزرگی و پراکندگی جغرافیایی، 4 بیمارستان (دو بیمارستان بزرگ بیش از 300 تخت و دو بیمارستان کوچک کمتر از 300 تخت) از مناطق شرق، شمال و غرب تهران انتخاب شدند. جامعه پژوهش این مطالعه کلیه داروسازان، دستیاران پزشکی، پرستاران، تکنسین های اتاق عمل، کارشناسان تغذیه، و شاغلین در بخشهای رادیولوژی و آزمایشگاه بودند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه معتبر و پایای ترجمه شده (88/0 r=) دانشگاه تگزاس امریکا بود که از طریق 8 حیطه، وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار را در بیمارستانها مورد سنجش قرار می داد.
    یافته ها
    58% از افراد شرکت کننده در مطالعه، پرستاران بودند و بیشتر از 2 سال سابقه کار در بیمارستان داشتند. سطح فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستانهای مختلف متوسط بود و بین بیمارستانها تفاوت آماری معنی داری دیده نشد. بیمارستانها از نظر حیطه اقدامات و انتظارات مدیریت در راستای بهبود ایمنی بیمار و حیطه مسائل مربوط به کارکنان اختلاف معنی داری با هم داشتند (009/0>(p. پست سازمانی افراد تفاوت معنی داری در نمره کلی فرهنگ ایمنی و پنج حیطه از حیطه های فرهنگ ایمنی در بین بیمارستانها ایجاد نمود (05/0>(p. قویترین بعد فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستانهای مورد مطالعه، حیطه کار تیمی با 74% پاسخ مثبت بود.
    نتیجه گیری
    فرهنگ ایمنی بیمار حاکم بر بیمارستانهای مورد مطالعه در سطح متوسط بود. از این رو، در فرهنگ موجود حاکم بر بیمارستانها، طراحی مداخلات مربوط به بهبود فرهنگ با توجه به ویژگی های هر بیمارستان مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: ایمنی، فرهنگ ایمنی، بیمار، بیمارستان
  • ام البنین شیوای کرکج، مجتبی صلوتی، رحیم سروری، فاطمه خدیوی درخشان صفحات 142-147
    سابقه و هدف
    نانوذرات نقره کاربرد وسیعی در علوم پزشکی، دارویی و بهداشتی دارند. معمولا در روش های فیزیکی و شیمیایی ساخت نانوذرات، مشکلاتی از جمله آلودگی محیط زیست، هزینه بر بودن و پیچیده بودن فرآیند سنتز وجود دارد. تولید زیستی نانوذرات نسبت به این روش ها، ساده، کم هزینه و عاری از خطرات زیست محیطی می باشد. هدف از پژوهش حاضر تولید زیستی نانوذرات نقره با استفاده از باکتری باسیلوس می باشد.
    مواد و روش ها
    باکتری های جنس باسیلوس با استفاده از مشاهدات مورفولوژیکی و آزمایشات اولیه تشخیصی بیوشیمیایی از خاکهای منطقه آینالی و معادن مس سونگون و مزرعه شهر اهر جداسازی شدند. سپس در محلول نیترات نقره 1 و 5/3 میلی مولار با pH برابر با 7 به مدت 72-48 معلق شدند. پس از تغییر رنگ محلول واکنش، بیومس باکتری با استفاده از اسپکتروفوتومتری UV-vis و تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی TEM مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات مولکولی، جهت تایید جنس باکتری مورد نظر، انجام گردید.
    یافته ها
    از 40 باکتری باسیلوس جداسازی شده از نمونه های خاک، تنها یک گونه جدا شده از معدن مس سونگون قادر به تولید نانوذرات نقره بود. نتایج به دست آمده از طریق تغییر رنگ محلول واکنش، اسپکتروفتومتری UV-vis و تصاویر میکروسکوپ الکترونیTEM نشان داد که باکتری باسیلوس مورد مطالعه، قادر به احیاء یون نقره به نانوذرات نقره به دو صورت داخل سلولی و خارج سلولی است. نانوذرات نقره تولیدی کروی شکل بوده، بیشتر بر روی دیواره خارجی سلول باکتری تجمع کرده و اندازه آنها در گستره 50-20 نانومتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد باکتری باسیلوس جداسازی شده از معدن مس سونگون اهر قادر به تولید نانوذرات نقره می باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات، نانوذرات نقره، تولید زیستی، باسیلوس
  • مسعود یاوری، حسین علی عبدالرزاقی، آزاده ریاحی صفحات 148-151
    سابقه و هدف
    با توجه به شایع بودن ابتلا به فلج عصب رادیال و اهمیت درمان آن و گزارش موفقیت جراحی انتقال یک تاندون در این بیماران، این تحقیق به منظور یافتن پاسخ این سوال که آیا نتایج عمل جراحی یک تاندون مشابه نتایج جراحی متعارف (سه تاندون) است یا خیر، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش Historical cohort روی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان 15 خرداد انجام گرفت. بیمارانی که با تشخیص قطعی فلج عصب رادیال مراجعه کرده و جراحی انتقال یک تاندون داشتند به عنوان گروه مورد و بیمارانی که همزمان در همان بیمارستان با روش انتقال سه تاندون جراحی شدند به عنوان گروه شاهد تلقی شدند. پس از عمل جراحی یکسان و حداقل یک ماه پیگیری، تاثیر نتایج با تغییرات دامنه حرکتی در سه مفصل متاکارپوفالانژیال (MP)، پروگزیمال اینترفالانژیال (PIP)، و دیستال اینترفالانژیال (DIP) به وسیله آزمون کروسکالوالیس مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 50 نفر شامل 33 نفر در گروه یک تاندون و 17 نفر در گروه سه تاندون انجام گرفت. افراد دو گروه از نظر نوع بیماری، مراجعه همزمان و وضعیت اقتصادی- اجتماعی (مراجعین به یک بیمارستان) و همین طور میزان اولیه دامنه حرکتی مفاصل MP، PIP و DIP مشابه بودند و اختلاف آماری آنها معنی دار نبود. تغییرات مفصل MP در جراحی سه تاندونی برابر 1/12± 3/77 و در گروه یک تاندونی برابر 63±88 و در مفصل PIP به ترتیب برابر 5/13±9/85 و 1/40±5/90 و بالاخره در مفصل DIPبه ترتیب برابر 8±267 و 16±256 بود (4/0 (P<.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تعداد تاندونهای انتقالی روی نتایج عمل مبتلایان به فلج عصب رادیال نقشی نداشته باشد. با توجه به کاستی های این مقاله انجام یک تحقیق کارآزمایی بالینی را توصیه می نماییم.
    کلیدواژگان: نوروپاتی عصب رادیال، فلج عصب رادیال، انتقال تاندون، دامنه حرکتی مفاصل، مفاصل دست
  • شیرین صابریان پور، الهه تاج بخش، منیر دودی صفحات 152-156
    سابقه و هدف
    یرسینیا انتروکولیتیکا یک باکتری گرم منفی و پاتوژن روده ای است که از طریق آب و مواد غذایی به انسان منتقل شده و اغلب اپیدمی های آن به دنبال مصرف مواد غذایی آلوده، به ویژه گوشتهای آلوده نظیر گوشت مرغ ایجاد می شود. هدف از این مطالعه جداسازی و تعیین میزان شیوع سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت مرغ عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 300 نمونه گوشت مرغ از فروشگاه های عرضه گوشت مرغ در سطح شهرستان شهرکرد به صورت تصادفی جمع آوری شد و در شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتقل گردید. روش جداسازی بر اساس غنی سازی اولیه در فسفات بافر سالین به مدت 2 هفته در یخچال و سپس استفاده از KOH به عنوان غنی سازی ثانویه و کشت در محیط CIN agar انجام گردید. جهت شناسایی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا نمونه های مثبت به روش PCR در حضور پرایمر اختصاصی ژن rfbC مورد آزمایش واقع شدند.
    یافته ها
    از مجموع 300 نمونه گوشت مرغ مورد بررسی، 65 نمونه به روش کشت و روش مولکولی مثبت تشخیص داده شدند که میزان آلودگی 66/21% برآورد گردید. 10 مورد (38/15%) از باکتری های جداسازی شده جزو سروتیپ O:3 قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده که حاکی از حضور یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت مرغ می باشد و نیز از آنجایی که این باکتری به راحتی از طریق غذا قابل انتقال بوده و به راحتی در دمای 4 درجه سلسیوس یخچال رشد می کند، لذا توصیه می شود که مسوولین بهداشتی کشور توجه خاصی به این مساله مبذول داشته تا از خطرات بهداشتی و اقتصادی آن جلوگیری به عمل آید.
    کلیدواژگان: یرسینیا انتروکولیتیکا، آلودگی مواد غذایی، مرغ، شهرکرد، ایران
|
  • Hojjat Allah Abbaszadeh, Taki Tirahi, Majid Sadeghizade, Ali Reza Delshad Pages 104-113
    Background And Aim

    Recovery in central nervous system (CNS) disorders is hindered by the limited ability of the vertebrate CNS to regenerate and replace damaged myelin، and re-establish functional neural connections. In spinal cord injury and other traumas، demyelination of intact axons is an important factor contributing to loss of function. Previous studies suggest that substantial recovery of function might be achieved through remyelination of damaged axons. This study examined the effects of Triiodothyronine (T3) on in vitro trans-differentiation of adult rat bone marrow stromal stem cells (BMSCs) into oligodendrocyte - like cells (OLCs).

    Materials And Methods

    This research was performd experimentally. Under strile conditions، BMSCs were isolated from female sprague-dawley rats. BMSCs were evaluated for different markers such as fibronectin، CD44، CD90، oct4 and CD45. OLCs transdifferentiated from BMSCs by sequential exposure of BMSCs to DMSO and RA in preinduction stage and then induced by heregulin، PDGF-AA، bFGF، and T3 at the induction stage. In both stages of preinduction and induction، the experssion of CD45، CD90، CD44، fibronectin، nestin، Oligo2، O4، NF68، NF160، GFAP، and O1 were assassed by RT-PCR and immunocytochemistry.

    Results

    Our results from immunocytochemistry showed that the fibronectin، CD44، CD90، and CD45 were expressed 94. 32 ± 0. 45%، 95. 48 ± 0. 24% and 97. 16 ± 0. 82% (p< 0. 05). Assessment of of O1، O4 and oligo2 experssion showed that in the induction stage، combination of HRG، PDGF، bFGF and T3 (25ng/ml) have an effective role in transdifferentiation of BMSCs into OLCs. ‍

    Conclusion

    DMSO and RA can transdifferente BMSCs into NeuroProgenitor Cells (NPC) and these cells can be differentiated into OLCs by combination of HRG، PDGF، bFGF and T3 (25ng/m) l.

    Keywords: Stem Cells, Cell Differentiation, Neuroglia
  • Erfan Aubi, Mehdi Shadnoush, Milad Nazarzadeh, Zeinab Bidel, Asad Ranaei, Ali Delpisheh Pages 114-120
    Background And Aim
    Public health promoting behaviors and lifestyle are quite important in adolescents and young adults. The present study aimed to translate and assess the validity and reliability of the health-promoting lifestyle questionnaire using factor analysis.
    Materials And Methods
    In a descriptive study، 365 students at the Hamedan University of Medical Sciences were recruited by multistage randomized sampling method. The alpha Cronbach coefficient and confirmatory factor analysis were used to assess the validity and internal consistency of the health-promoting lifestyle questionnaire which has 40 questions.
    Results
    Confirmatory factor analysis fit 6-factor structure was confirmed (RMSEA=0. 05، CFI=0. 94، x2 = 1989. 10، df=410، p<0. 001). For all factors except social support، the Alpha Cronbach''s coefficient was in agreement range of equal or above 0. 74. ‍
    Conclusion
    The Persian version of the health-promoting lifestyle questionnaire can be used as a valid and reliable tool for investigating health behaviors in adolescents and young adults and specially medical students
    Keywords: Lifestyle, Factor Analysis, Statistical, Questionnaires, Reproducibility of Results, Validity, Reliability
  • Seyed Jamaledin Tabibi, Mahmod Reza Gohari, Hoda Fallahdar Pages 121-126
    Background And Aim

    One of the methods of service training and development of human resources is job rotation and systematic interchange of the employees; but there are few researches about it in Iran health care organizations. The main goal of this research is to study the correlation between job rotation and the performance of the environmental health employees of health centers، affiliated to the Shahid Beheshti University of Medical Science.

    Materials And Methods

    The current study is descriptive and correlative type and was conducted in 2011 in three health centers of North، North-West and East of Tehran. The study sample composed of 42 environment health employees of the health centers which were selected by random-classification. The data were collected using collection forms and performance evaluation forms، based on detailed monthly statistics of employees (number of visits، suspended، off suggestion، group training، chlorine and iodine measurements and water sampling). The data were consequently analyzed by Mann-Whitney test and the Spearman correlation methods in SPSS software.

    Results

    The averages and standard deviation of performance in employees who recently experienced job rotation and those who didn’t were 87. 13± 18. 9 and 82. 73±22. 6 (out of 100 scores)، respectively; thus، no significant correlation was found between job rotation and performance of environmental health employees (p =0. 178). This lack of correlation was found between job rotation and performance items، as well. ‍

    Conclusion

    In this study، performance of the environmental health employees in health centers was independent of their job rotation status، but it has been suggested that job rotation is one of the goals for increasing performance of the health center employees. It seems that with respect to the findings of this study، less usage of job rotation and stability in job activities can be effective in improving performance of the employees.

    Keywords: Job Rotation, Performance, Environmental Health, Community Health Centers, Iran
  • Einollah Mollaei, Hamid Asayesh, Mostafa Qorbani, Zahra Sabzi Pages 127-133
    Background And Aim
    Emotional intelligence is considered as a person’s innate ability to perceive and manage his own emotions in a manner that results in successful interactions with the environment. The aim of this study was to examine the relationship between emotional intelligence and coping styles in Golestan University of Medical Sciences’ Students in 2008.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study، 180 students of Golestan University of Medical Sciences were randomly selected. Then the students completed Schering emotional intelligence and Coping Styles (CR-S) questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient. The significance level in all tests was considered as 0. 05.
    Results
    The mean age of the cases was 21. 46±2. 08 and 53. 3% of them were female. There were significant statistical differences between emotional intelligence and its subscales (self-motivation، self-control، self-awareness، social awareness and social skills) with problem-oriented coping skills (P<0. 05). Emotional intelligence total score along with self-control، social awareness and social skills subscale had significant correlation with effective emotion-oriented coping skills (P<0. 05). There was a significant reverse correlation between emotional intelligence total score and its five subscales with ineffective coping skills. ‍
    Conclusion
    There is a relationship between emotional intelligence and effective coping styles. Emotional intelligence can be a link between life stress and psychological adjustment to protect individuals against psychological problems.
    Keywords: Emotional Intelligence, Coping Styles, Adaptation, Psychological, Students
  • Soad Mahfoozpour, Elaheh Ainy, Farzaneh Mobasheri, Ahmad Faramarzi Pages 134-141
    Background And Aim
    Patients’ safety culture is one of the key elements to safety promotion and improvement of the quality of patient care. Few studies have been conducted about patients’ safety culture in the country. Here، patients’ safety culture status among educational hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences was studied using Texas university SAQ questionnaire.
    Materials And Methods
    In a cross sectional study in 2011، four out of nine hospitals affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences were chosen from North، East and West of Tehran metropolitan، based on their magnitude and geographical dispersion. Two of these hospitals were big (more than 300 beds)، and two were small (less than 300 beds). The study population consisted of pharmacists، medical assistants، nurses، operating room technicians، nutrition experts، and practitioners in radiology and laboratory departments. In this study data collection tool was a validated & reliable (r=0. 88) Farsi translated version of Texas university questionnaire (SAQ)، focusing on eight areas of patients’ safety culture.
    Results
    58% of samples were nurses with more than two year of experience. In this study، patients’ safety culture was in the moderate level among studied hospitals and no significant difference was observed between them. However، a significant difference was seen among hospitals، in terms of management and expectations of safety improvement along with staffs concerns (p<0. 009). A significant difference was also seen in total score of safety culture and five areas of safety culture، based on organizational position of the respondents (p<0. 05). The strongest dimension of patients'' safety culture in studied hospitals was team work area with 74% positive responses. ‍
    Conclusion
    Patients'' safety culture in the target hospitals was in the middle level. Hence، interventions for cultural improvement considering hospital characteristics are required.
    Keywords: Safety, Safety culture, Patients, Hospitals
  • Omolbanin Shivai Karkaj, Mojtaba Salouti, Rahim Sorouri, Fatemeh Khadivi Derakhshan Pages 142-147
    Background And Aim
    Silver nanoparticles have many applications in medicine، pharmaceutical and health sciences. There are some problems in physical and chemical methods of nanoparticle production including high cost، environmental pollution and complexity of these processes، while the biological production methods are economical and eco-friendly. The aim of this study was biosynthesis of silver nanoparticles by Bacillus bacteria.
    Materials And Methods
    The gender of Bacillus bacteria was isolated from Ainaly territory soil and copper mines of Ahar city (Sungun and Mazraeh) using morphological observation and some preliminary biochemical tests. The isolated bacteria were suspended in 50 ml of 3. 5 mM aqueous AgNo3 solution at pH 7 for 48-72 h. After color changing observation، the solutions were centrifuged to prepare biomass for analyses of UV-vis spectrophotometer and TEM. The molecular test was performed to confirm the gender of the bacteria.
    Results
    After isolation of 40 kinds of Bacillus bacteria category، just the one from Sungun Copper Mine was found to be able to produce silver nanoparticles. The colour changing of aqueous medium and the result of UV–vis spectrophotometer demonstrated the formation of silver nanoparticles. TEM micrographs indicated spherical silver nanoparticles with the size range of 20-50 nm. The molecular test demonstrated the genus of bacteria as Bacillus. ‍
    Conclusion
    The results showed that the isolated species of Bacillus is able to produce sliver nanoparticles.
    Keywords: Nanoparticles, Silver nanoparticles, Biosynthesis, Bacillus
  • Masoud Yavari, Hossein Ali Abdolrazagh, Azade Riyahi Pages 148-151
    Background And Aim
    Considering the prevalence of radial nerve palsy and the importance of adequate treatment procedures for this dysfunction، the present study was carried out on patients with radial nerve in 15-Khordad hospital. The study was set to compare the results of single-tendon transfer surgery with those of the common (triple-tendon transfer) surgery.
    Materials And Methods
    The study adopted a historical cohort method. Patients with definite radial nerve palsy diagnosis were assigned into either the experimental group with single-tendon transfer surgery or the control group with triple-tendon transfer surgery. After similar surgical treatment and at least one-month follow-up، the results of changes in the range of motion in metacarpophalangeal (MP)، proximal interphalangeal (PIP) and distal interphalangeal (DIP) joints were compared using Kruskal–Wallis test.
    Results
    The participants consisted of 50 patients who were assigned into a single-tendon transfer (N=33) and a triple-tendon transfer surgery (N=17). The subjects in either group were similar in terms of the type of disease، simultaneous attendance and socio-economic status (in regard to referring to the same hospital) as well as the initial range of motion in MP، PIP and DIP joints، so that there was no significant statistical difference among them. Following the treatment، the range of motion in the MP joint improved as much as 77. 3±12. 1 in triple-tendon subjects and 88±63 in single-tendon subjects. It improved in the PIP joint as much as 85. 9±13. 5 in triple-tendon subjects and 90. 5±40. 1 in single-tendon subjects. It also improved in the DIP joint as much as 267±8 in triple-tendon subjects and 256±16 in single-tendon subjects (P<0. 4). ‍
    Conclusion
    It seems that the number of tendons transferred to treat radial nerve palsy does not affect the surgical results. Considering the limitations of the present study، it is recommended to conduct further clinical trials on this issue.
    Keywords: Radial Neuropathy, Radial nerve palsy, Tendon Transfer, Range of Motion, Articular, Hand Joints
  • Shirin Saberianpour, Elahe Tajbakhsh, Monir Doudi Pages 152-156
    Background And Aim
    Yersinia enterocolitica is a Gram-negative bacterium belonging to the genus Yersinia، family Enterobacteriaceae. In humans، Y. enterocolitica are well-known food-borne pathogens which are mainly transmitted by water and food. Its epidemic often appears after the ingestion of contaminated foods، especially contaminated meat such as chicken. The aim of this study was to determine the presence of Yersinia enterocolitica serotype O: 3 in Chicken meat in Shahrekord، Iran.
    Materials And Methods
    In this study، 300 chicken meat samples were randomly obtained from local supermarkets of Shahrekord. Under strile conditions، 25 g of each sample was taken into 10 ml phosphate buffered saline (pH 7. 2) and was homogenized by Stomacher and incubated at 4°C for two weeks. At weekly intervals، a suspension aliquot was cultured linearly on Cefsulodin Irgasan Novobiocin Agar (CIN). The positive sampals were examined by PCR method، to determine the presence of O: 3 serotype.
    Results
    Using culture and PCR method، 65 of the total 300 chicken meat samples were found positive; thus، the prevalence of Y. enterocolitica contamination was 21. 66%. Of these، 10 (15. 38%) were found to be positive for Yersinia enterocolitica O: 3 serotype. ‍
    Conclusion
    The results of this study indicated the presence of Yersinia enterocolitica in chicken meat. Moreover، it was shown that this bacterium is easily transmitted by food and also easily grows in refrigerators at 4 degrees Celsius. Concerning these results، it is recommended that health authorities of Iran consider this issue more seriously، to prevent the health and economic problems which are resulted from it.
    Keywords: Yersinia enterocolitica, Food Contamination, Chickens, Shahrekord, Iran