فهرست مطالب

مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 47، تابستان 1390)

نشریه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 47، تابستان 1390)

  • فرهنگ
  • 178 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/08/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحه 2
  • راضیه نصیرزاده، نرجس عرفان منش، مسعود حسین چاری صفحه 3
    هدف؛ هدف پژوهش حاضر بررسی تفاوت نگرش وپای بندی دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشجویی و دانشجویانی که با والدین خود زندگی می کردند، نسبت به نماز و ادراک موانع و عوامل بازدارنده فردی و اجتماعی و محیطی آن بوده است. روش؛ روش تحقیق مورد استفاده،علی- مقایسه ای و پس رویدادی بوده است. بدین منظور 1100 نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه محقق ساخته 77 سوالی را تکمیل کردند. یافته ها؛ نتایج نشان داد پسرانی که با والدین خود زندگی می کردند در مقایسه با سایر گروه ها نگرش منفی تری نسبت به نماز داشتند. موانع اجتماعی و فردی کمتری در مورد اقامه نماز گزارش کردند. ضمن آن که پسران ساکن خوابگاه های دانشجویانی موانع محیطی کمتری در مورد اقامه نماز گزارش کردند. نتیجه گیری؛ دانشگاه به عنوان یک نهاد فرهنگی و هنجارآفرین توانسته است در جهت نهادینه کردن هنجارهای اسلامی جامعه گام های موفقیت آمیزی بردارد. به ویژه در مورد دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشجویی که از والدین خود دور هستند و ممکن است بیشتر تحت تاثیر هنجارهای دانشگاه قرار داشته باشند.
    کلیدواژگان: نماز، نگرش، موانع، دانشجویان، خوابگاه
  • محمدحسن میرزا محمدی، محسن فرمهینی فراهانی، سهیلا اسفندیاری صفحه 20
    هدف؛ هدف این مقاله بررسی نقش آموزش های دینی درسلامت فردی و اجتماعی و تاثیر پیشگیرانه آن در امر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و انواع سلامت از منظر متفکرین اسلامی و غربی و اثرات آموزش های دینی و برنامه های درسی معنوی بوده است. روش؛ روش مورد استفاده در این پژوهش، تحلیل اسنادی بوده که کلیه اسناد یا آثار مربوط به موضوع شامل نوشتاری(کتابها، مقالات و...) وغیرنوشتاری(سایت ها) می باشد. از جامعه فوق نمونه ها به صورت هدفمند وبا توجه به گزاره های پژوهش و ابزار گردآوری فرمهای فیش برداری، انتخاب شده اند. روش مورد استفاده برای تحلیل داده ها کیفی بوده است. یافته ها؛ یافته های تحقیق نشان داده است که دین در سلامت جسمی، ازجمله: ایجاد رفتارهای سالم وبهداشتی، افزایش طول عمر وکاهش میزان مرگ و میر و ابتلا به بیماری و عملکرد خوب سیستم ایمنی در برابر برخی از بیماری ها و...، موثر می باشد. نقش دین بر سلامت روان: رضایت از زندگی، ایجاد شخصیت سالم ونگرش مثبت و تقلیل مشکلات عاطفی روانی وجلوگیری از بیماری ها وامراض روانی...، رابطه مثبت دین وروان را نشان می دهد. درنقش دین بر سلامت اجتماعی به انسجام وکنترل اجتماعی، کاهش رفتارهای نابهنجار وانحرافی، ایجاد یک نظام فکری مشترک واصلاح جامعه و تغییر افکار ناسالم می توان اشاره نمود. نتیجه گیری؛ بین ابعاد مختلف دینداری و معنویت با سلامت جسمی، روانی و اجتماعی رابطه مثبت وجود دارد، به گونه ای که باورهای دینی می توانند فردرا به سوی کمال و تعالی و در نتیجه سلامت روانی و جسمی و نهایتا سلامت اجتماعی هدایت کنند.
    کلیدواژگان: دین، آموزش و پرورش، آموزش دینی، سلامت، سلامت جسمی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی
  • محمدرضا تمنایی فر، فاطمه سلامی محمدآبادی، سمیه دشتبان زاده صفحه 46
    هدف؛ هدف مقاله تعیین ارتباط سلامت روانی و شادکامی با موفقیت تحصیلی بوده است. روش؛ روش مورد استفاده از نوع مطالعات پیمایشی (survey) بوده است. نمونه تحقیق شامل 180 نفر (122 دختر، 58 پسر) بوده که به شیوه تصادفی طبقه ای از بین دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم انسانی انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق عبارتند از پرسشنامه سلامت روانی GHQ-28 و پرسشنامه شادکامی آکسفورد، و از معدل به عنوان شاخص موفقیت تحصیلی دانشجویان استفاده شده است. یافته ها؛ تحلیل یافته ها نشان داد که: 1- همبستگی بین سلامت روان و موفقیت تحصیلی 041/0- می باشد. 2- همچنین نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان می دهد که بین دو متغیر سلامت روان و شادکامی همبستگی معنادار 60 /0- وجود دارد. 3- میانگین سلامت روان برای دختران و پسران به ترتیب 63 /21 و 75/21 می باشد. با توجه به اینکه مقدارt به دست آمده 068/0 با سطح معناداری 946/0 می باشد، می توان گفت بین دانشجویان دختر و پسر از نظر سلامت روان تفاوت معنادار وجود ندارد. 4- با توجه به اینکه مقدارt به دست آمده 14/0 با سطح معناداری 889/0 می باشد، می توان گفت بین دانشجویان دختر و پسر از نظر شادکامی تفاوت معنادار وجود ندارد. نتیجه گیری؛ نتایج پژوهش نشان داد: 1) بین سلامت روان و موفقیت تحصیلی رابطه وجود ندارد. 2) بین شادکامی و موفقیت تحصیلی رابطه وجود ندارد. 3) بین سلامت روان و شادکامی رابطه معنی دار وجود دارد؛ هر چه فرد از سلامت روان بالاتری برخوردار باشد میزان شادکامی وی افزایش خواهد یافت و همین طور شادکامی فرد، سلامت روان بالاتری را برای وی به ارمغان خواهد آورد. 4) بین دانشجویان دختر و پسر از نظر سلامت روان تفاوتی وجود ندارد. 5) شادکامی در دو گروه دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری ندارد. 6) بین دانشجویان در کشور ما و کشورهای توسعه یافته از نظر شادکامی تفاوت وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، شادکامی، موفقیت تحصیلی، دانشجویان
  • محمدرضا ایروانی صفحه 64
    هدف؛ هدف مقاله پاسخ به این پرسش بوده است که آیا برنامه های شادی آفرین در کاهش افسردگی شهروندان موثر بوده است؟ روش؛ در این پژوهش از روش توصیفی نیمه تجربی استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندانی است که در مناطق سیزده گانه شهرداری های اصفهان ساکن هستند و 500 نفر از شهروندان مناطق مختلف شهراصفهان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده و مورد آزمون قرار گرفتند، آزمون به صورت پیش آزمون و پس آزمون بوده، که به صورت انتخابی از بین شهروندان برگزیده شده صورت گرفت. ابزار تحقیق در این پژوهش تست بک می‎باشد که استاندارد شده است و دارای 33 سوال می‎باشد و سوالهای هرماده جلوه‎ای ازافسردگی را نشان می‎‎‎دهد. دراین تست جنبه های مختلف افسردگی همچون: غمگینی، احساس شکست، بدبینی، نارضایتی، احساس گناه، نیاز به مجازات، نفرت ازخود، گریستن، زود رنجی، انزوای اجتماعی، بی ‎تصمیمی، اختلال در خواب، خستگی پذیری و اشتغال ذهنی مورد سنجش قرار می‎گیرد. یافته ها؛ 1- بین میزان سلامت روانی افرادی که دارای برنامه منظم شادی و تفریح هستند و افرادی که فاقد آنند تفاوت معنا داری وجود دارد.
    2- بین میزان اضطراب بیخوابی افرادی که دارای برنامه منظم تفریح و شادی هستند و افرادی که فاقد آنند تفاوت معنا داری وجود دارد. 3- بین میزان پرخاشگری افرادی که دارای برنامه منظم تفریح و شادی هستند و افرادی که فاقد آنند تفاوت معناداری وجود دارد. 4- تفاوت معنا داری بین میزان افسردگی شهروندان ساکن شهر اصفهان قبل از اجرای فعالیتهای برنامه های شادی آفرین وبعد ازآن وجود دارد. 5- میزان افسردگی قبل از اجرای برنامه های شادی آفرین در بین زنان و مردان شهروند به این شرح می‎باشد که: افسردگی هر دو گروه زنان و مردان شهروند در سطح بالا می‎باشد و تفاوت معنا داری بین دو گروه نمی‎باشد. نتیجه گیری؛ شاد بودن می تواند یکی از بزرگترین مبارزات ما در صحنه زندگی باشد. از آنجایی که انسان افکار و اندیشه های خود را بر می گزیند، الزاما تعیین کننده میزان شادی های خویش است.
    کلیدواژگان: برنامه های شادی آفرین، افسردگی، شهروندان
  • ویدا صیفوری، علی فلاحتی صفحه 84
    هدف؛ در این مقاله سعی شده به بررسی اهمیت و ضرورت شادی و نشاط از دیدگاه قرآن، روایات و تعالیم دینی پرداخته شود. روش؛ روش تحقیق تحلیل اسنادی و کتابخانه ای است. یافته ها؛ 1- چون دین از منبع لایزال حیات سرچشمه می گیرد، پیام آن هم حیات واقعی است و تمام هستی از منظر دین در جنبش و حرکت و بالندگی است و این کاملا با شادابی و نشاط نوع بشر سازگار است. 2- شادی، بر اساس ارزش ها و اهداف مقدس قرآن، نشانه ای از پیروزی موحدین بر مشرکین است. 3- دین داری بر شادابی می افزاید و آدمی را از خمود و تنبلی رهانده، سرزنده و سرحال می سازد. 4- نگرش قرآن به شادی، خوشحالی و سرور، نگرشی مثبت است و از مردم می خواهد که در بروز احساسات و عواطف خویش نسبت به امور مثبت، کنترل و مدیریت احساسات خود را با رعایت حد اعتدال در اختیار گیرند. 5- شادی به دو قسم پسندیده و ناپسند تقسیم می شود. نتیجه گیری؛ 1- اسلام به هیچ وجه با شادی و نشاط مخالفتی ندارد و نیاز به شادی و نشاط نیازی غریزی است. بدون نشاط نه امور دنیوی انسان به انجام می رسند و نه امور اخروی. 2- به تجربه ثابت شده شادی و نشاط، ماده اولیه تغییر جامعه و تحول و تکامل درونی انسان ها است. در جامعه خوشحال و خرسند، تولید بهتر، اشتغال بیشتر و اقتصاد، سالم تر خواهد بود.
    کلیدواژگان: شادی، نشاط، سرور، اسلام، قرآن، روایات اهل بیت (ع)
  • امیرحسین امیرخانی، مهدی شهبازی، اکبر بهمنی چوبستی صفحه 111
    هدف؛ هدف این مقاله، شناسایی و رتبه بندی عوامل محیطی موثر در برنامه ریزی استراتژیک فرهنگی کشور است.. روش؛ روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی(Survey) است. ابزار اصلی جمع آوری داده های تحقیق، پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق، شامل 110 نفر از مدیران، کارشناسان و متخصصان امر فرهنگ در سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی است. تحلیل اطلاعات در نرم افزار آماری SPSS و Mini Tab صورت گرفت. جهت سنجش روایی پرسشنامه از روایی محتوا استفاده شد که پرسشنامه مربوطه از نظر متخصصان امر مورد تایید واقع شد. پایایی پرسشنامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ،7821/0 محاسبه شد که حاکی از پایایی پرسشنامه تحقیق بود. یافته ها؛ بر اساس یافته های تحقیق، برای هر یک از ابعاد سه گانه تحقیق 12 شاخص مورد شناسایی قرار گرفت. هر یک از شاخص های ابعاد سه گانه بطور جداگانه رتبه بندی شدند و در ادامه هر سه بعد نیز با یکدیگر مقایسه شده و رتبه بندی شدند. بر این اساس، بعد سیاسی و اجتماعی در رتبه اول و ابعاد تکنولوژیکی و اقتصادی به طور مشترک در رتبه دوم قرار گرفتند. نتیجه گیری؛ در کشور ما حوزه فرهنگ متولی های متعددی دارد که وظایف بسیاری از این سازمان ها متداخل بوده و تفکیک وظایف بین این نهادها رعایت نشده است.در امر برنامه ریزی فرهنگی نیروی انسانی متخصص بسیار نادر می باشد و جا دارد مسئولین امر نسبت به تربیت و آموزش متخصصان امر برنامه ریزی همت گمارند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، عوامل محیطی، برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی استراتژیک فرهنگی، تحول فرهنگی
  • مریم استادیان، بهمن قنواتی، هادی کجباف نژاد صفحه 137
    هدف؛ هدف پژوهش بررسی رابطه شادکامی و سلامت روان در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان بوده است. روش؛ روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان در سال تحصیلی 90-1389 و نمونه آن را 300 نفر از این دانشجویان که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، تشکیل می دهند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت از پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه چک لیست سلامت روان بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر روش های آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار، از روش های آمار استنباطی همانند ضریب همبستگی ساده پیرسون استفاده شد. یافته ها؛ نشان داد که بین رابطه شادکامی و سلامت روان دانشجویان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد(05/0>p). نتیجه گیری؛ معمولا انسان ها به دنبال شادمانی هستند و شادمانی اهمیت ویژه ای در زندگی مردم دارد. در حالی که تجربه ی استرس، احساس شادکامی را به طور معنی داری کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: شادکامی، سلامت روان
  • حسین رضا طاهری، زینب قلی زاده مقدم صفحه 148
    هدف؛ این پژوهش با هدف تبیین ویژگی های جوان معیاراز دیدگاه امام خمینی(ره)و با تاکید بر صحیفه امام (ره) از طریق اهداف واسطه ای صورت گرفته است. روش؛ این پژوهش با روش تحلیل اسنادی انجام شده است. یافته ها؛ یافته های پژوهش عبارتند از: 1- در اهداف واسطه ای سیاسی- نظامی ویژگی های جوان معیار عبارتند از: کسب آگاهی و هشیاری، اهتمام در ترویج اسلام، تولی و تبری، استقلال طلبی و... 2- در اهداف واسطه ای اعتقادی و اخلاقی ویژگی های جوان معیار عبارتنداز: شهادت طلبی، تهذیب نفس، فقاهت، اجتناب از یاس، جهاد توامان و... 3- در اهداف واسطه ای پرورشی ویژگی های جوان معیار عبارتند از: حفظ تندرستی، دقت در دوستیابی و تقویت اراده. 4- در اهداف واسطه ای ویژگی های جوان معیار عبارتند از: ارتباط با روحانیت، امر به معروف و نهی از منکر، توجه به اهمیت خانواده و... 5- در اهداف واسطه ای اجتماعی، اقتصادی ویژگی های جوان معیار عبارتند از: اجتناب از سلیقه ورزی شخصی در اسلام، اهتمام درفعالیت اقتصادی و... 6- دراهداف واسطه ای علمی -آموزشی، فرهنگی ویژگی های جوان معیارعبارتند از: علم آموزی، زمانبندی و برنامه ریزی، اجتناب از مدرک گرایی و... نتیجه گیری؛ جوان معیار و شایسته از منظر امام خمینی(ره) جوانی است که در مسیری مطمئن حرکت کند و گرفتار برخی خناسان و منحرفان وابسته نشود.
    کلیدواژگان: جوان معیار، هدفهای پرورشی، تکلیف، تعلیم و تربیت، امام خمینی(ره)
|
  • Raziyeh Nasirzadeh, Narjes Erfanmanesh, Masoud Hossainchari Page 3
    Aim; The present research has been carried to compare dormitory students (DS) and Students who live with their parents (LP) on attitudes and perceived personal، social and environmental limitation of performing prayers. Method; This experiment was a survey study. 1100 students of Shiraz University were randomly selected and they completed a 77-item questionnaire developed by a researcher.
    Results
    The results of the study show that boys who live with their parents has more negative attitudes toward praying in comparison with other groups and they have significantly perceived less personal and social limitation about performing prayer And boys living in dormitory had significantly perceived less environmental limitation about performing prayer.
    Conclusion
    University as a cultural institution has been successful in developing Islamic teaching. The success of the university is more observed among those university students who are living in dormitories.
  • Mohammad Hassan Mirza Mohammadi, Mohsen Farmahini, Soheyla Esfandiarie Page 20
    Aim
    This study aims to investigate the role of religious teachings in individual and social health and the effect of religion on different aspect s of life and the ideas of Islamic and western scientists on the issue is discussed.
    Method
    The method in this research is document analyses.
    Results
    The results of the survey shows the effectiveness of the religion on health including healthy behaviors، improving life style and immunity of the body against diseases and infections. To expand the definitions and intensive role of religion in a healthy society the article also refers to integrity and social control of a religious community and consequently considerable reduction in undesired behaviors.
    Conclusion
    The author of the paper concludes that there is a positive relationship between different aspects of the religion and physical، spiritual and social health. religious believes leads toward perfection and transcendence and on the whole physical، spiritual and social health.
  • Mohammad Reza Tamannaifar, Fatemeh Salami Mohammadabadi, Somayyeh Dashtbanzadeh Page 46
    Aim
    The aim of this study is to examine the relationship between mental health and happiness with academic success. It is important and inequitable to explore the effective factors on academic achievement of university students who are most intelligent individuals of society and future makers of country. Lack of mental health and happiness can prevent from progress، exalt، and charge ones duties، and this cause to academic failure among university students. Considering academic failure is one of the main problems in higher education، so the aim of this study is to define the relation between mental health and happiness with academic success among university students. Method This research is a survey study. The subjects of the study included180 (58 male، 122female) university students selected by stratified random sampling through Master of Science students from faculty of humanities. The instruments of research included General Health Questionnaire (GHQ-28) and Oxford Happiness Inventory and mean scores were chosen as achievement index.
    Results
    The results of correlation analysis indicated that there is no significant relationship between mental health and happiness with academic achievement، but the results is indicator of significant negative relationship of mental health and happiness. In addition، there is not any significant relationship in mental health and happiness of male and female university students. Performing of educational and preventive programs can improve and promote mental health and academic situation in order to raise esprit level of university students.
    Conclusions
    The results of the study indicates: 1- There is not a relationship between mental health and academic achievement. 2- There is not a relationship between happiness and academic achievement. 3-There is a meaningful relationship between mental health and happiness. As much as the rate of mental health improves، the happiness of the individual increases and happiness improves by mental health. 4- There is no difference between girls and boys in mental health. 5- There is no meaningful difference between girls and boys happiness. 6- There in no significant difference between happiness of girls and boys in universities of Iran and developed countries.
  • Mohammad Reza Iravani Page 64
    Aim
    The aim of this study is to answer the following question: Have the euphoriant programs been effective on reducing oppression among Isfahan citizens?
    Method
    The method of the present research is semi-experimental descriptive and the statistical community of this study included all the citizens of 13 municipality zones of Isfahan and 500 different areas of Isfahan are selected using random sampling method. The instrument utilized in this survey is standard test-back and 33 questions concerning different aspects of depression: sadness-to feel failed-pessimism-dissatisfaction - to feel guilty and sinful- to ask for punishment-self hatred-crying- peevishness-recession- insomnia and sleeping disorders-fatigue ability،…
    Results
    1- There is a significant and meaning full difference between mental health of those paying happy times (euphoria) and others. 2- There is a significant difference between the rate of sleeping disorders of those paying happy times (euphoria) and others. 3- There is a significant and meaning full difference between aggression of those paying happy times (to have euphoriant programs) and others. 4- There is a significant and meaning full difference between the rate of oppression among Isfahan citizens; before performing euphoriant programs and after performing euphoriant programs. 5- The rate of oppression among Isfahan citizens; before performing euphoriant programs were as follow: oppression among both men and women were in a high level and there is no significant difference between two groups.
    Conclusion
    We can consider happiness as one of the main favorable subjects of our life. Since we select our own way of life and thought، we can also develop happiness in our imagination and subjectivity.
  • Vida Saifouri, Ali Falahati Page 84
    Aim
    The aim of the article is to analyze the importance and necessity of Happiness and alacrity from viewpoint of Koran، Islamic traditions، and religious teachings.
    Method
    The method of the research is document and archival method.
    Results
    The results of the article are: 1- since Religion is derived from everlasting source of life، therefore presents a massage of the true life and all the universe is dynamic and coincident to alacrity and happiness of humans. 2- happiness is a sign of monotheists dominance 3-to be religious makes a happy and cheerful man 4-koranic approach toward happiness is positive and advises people to manage and control their emotions and feelings in a positive and temperance manner. 5- happiness is divided into two desired and undesired divisions.
    Conclusion
    The results of the paper are as follow: 1- there is no disagreement between Islam and happiness and happiness is an inner need. 2- happiness is the source of individual and social alteration and change. Better production، more employment and desired economy is observed in a happy community.
  • Amir Hossein Amirkhani, Mahdi Shahbazi, Akbar Bahmani Page 111
    Aim
    The present research is intended to identify and prioritize the environmental factors affecting the strategic planning. environmental factors، which are effective on strategic planning culture، are divided into three branches: economic factors - political - technological.
    Method
    the method of this study is descriptive، survey method، and is based on data collection from questionnaire. The statistical community of this study included 110 managers and experts of Islamic propagation Organization and Research Center of Islamic Parliament. analyzing the data is conducted by SPSS and Mini Tab statistical software. The author of the paper classifies and prioritizes the aspects of research and compares them together. Challenges and new opportunities in national and international levels are discussed and laws of economics، political issues facing this cultural phenomenon has been studied.
    Results
    At the end of the survey، political and social aspects are observed at the first level and technological–economical aspect both are at the second level of ranking.
    Conclusions
    there are many institutes and cultural centers in Iran، which are carrying cultural issues، and their duties and tasks are not classified and defined well. One the other hand there is not enough and sufficient human recourses and expert in cultural programs. Therefore، it is necessary to train sufficient experts in this field of study. The paper presents some suggestions to improve the strategic planning culture of the country at the end of article.
  • Maryam Ostadian, Bahman Qanavati, Hadi Kajbaf Nejhad Page 137
    Aim
    The purpose of this study is to investigate the relationship between happiness and mental health among Islamic Azad University of Behbahan.
    Method
    The method of the present research is descriptive-analysis، the statistical community of this study included all the students of Islamic Azad University of Behbahan in academic year of 1389-90، and 300 students are selected using classified random sampling method. The instruments utilized in the study are Oxford happiness questionnaire and mental health checklist questionnaire. Along with descriptive statistical analysis such as mean and standard deviation، in order to analyze the data، inferential statistics such as simple coefficient correlation is used.
    Results
    The results showed a positive significant relationship between happiness and mental health of the students.
    Conclusion
    All the people have a tendency toward happiness and at the other hand; stress significantly reduces happiness and cheerfulness.
  • Hossein Reza Taheri, Zeinab Gholi Moghadam Page 148
    Aim
    The present paper aims at defining imam khomini، s viewpoint on the qualifications of eligible young.
    Method
    The method of the research is documents and archival method.
    Results
    The results of the study are as follow: 1- specifications of eligible young in political viewpoint are: acquiring knowledge and consciousness- propagation of Islam through word and actions– to associate and dissociate {tavalla va tabarra} – independency-…. 2- specifications of eligible young in moral and faith viewpoint are: to be prepare for martyrdom- refinement {tahzib} - expertise {fighahat} - avoiding despair-endeavour {jihad} -…. 3- Specifications of eligible young in cultural and educative viewpoint are to be healthy – hard determination – careful friend finding-…. 4- Specifications of eligible young in religious and spiritual viewpoint are to be related with masques and ecclesiastics-promotion of good and prevention of evil- giving importance to family -…. 5- Specifications of eligible young in social-economical viewpoint are to avoid individual reasoning in Islamic arguments-developing economic activities،……6- Specifications of eligible young in scientific، pedagogical and cultural viewpoint are: learning science and knowledge، scheduling and programming،…..
    Conclusion
    Eligible young in Imam Khomeini، s viewpoint is some one who moves in a trustful path and is not misguided، slinking or astray.