فهرست مطالب

ره آورد نور - سال هشتم شماره 26 (پیاپی 43، بهار 1388)

فصلنامه ره آورد نور
سال هشتم شماره 26 (پیاپی 43، بهار 1388)

  • 80 صفحه، بهای روی جلد: 90,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/06/28
  • تعداد عناوین: 16
|
  • دین، فرهنگ و فناوری اطلاعات
  • محسن الویری صفحه 2

    پیشینه طولانی و جایگاه بلندمدت مطالعات اخلاقی در تاریخ بشر و در هم آمیختگی آموزه‌های دینی و اخلاقی، سبب شده که اخلاق همواره به عنوان یکی از ارکان مباحث نظری و رفتاری دین اسلام مورد توجه قرار گیرد. بخش مهمی از میراث اخلاقی مسلمانان که از سه سرچشمه میراث وحیانی، ایرانی و یونانی نشات گرفته است، به گونه‌ای مستقیم یا غیرمستقیم به مهم‌ترین اجزای یک فرایند ارتباطی، یعنی تولید، توزیع و دریافت پیام پیوند خورده است. بررسی تجربه تاریخی مسلمانان نیز از به هم پیوستگی اخلاق و نظام ارتباطی و جنبه قدسی بودن آن حکایت می‌کند.
    از سوی دیگر، بررسی مسایل اخلاقی مورد توجه در فضاهای مجازی در سطح خرد و کلان، نشان می‌دهد که بخش عمده این مسایل نیز با همان اجزای اصلی یک فرایند ارتباطی، یعنی تولید پیام، انتقال و توزیع پیام و دریافت پیام مرتبط است. با توجه به یکسانی نسبی مباحث اخلاقی در میراث اسلامی و در فضای نوین اطلاعاتی، به نظر می‌رسد می‌توان با تعریف مجدد میراث اخلاقی دوره اسلامی متناسب با نیازهای نوشونده در محیط‌های مجازی، به گونه‌ای موثرتر برای گشودن گره‌های موجود کوشید. در این مسیر، به‌ویژه باید به تفاوت‌های ماهوی نگاه مسلمانان به اخلاق که آن را حالت و ملکه‌ای نفسانی و درونی می‌دانند، با نگاه جدیدی که اخلاق را امری رفتاری و در نتیجه بیرونی می‌دانند، توجه کرد. مطالعات اخلاقی از دیرباز بخشی قابل توجه از فعالیت‌های علمی اندیشمندان را به خود اختصاص داده و آموزه‌های اخلاقی نیز همواره در پیوندی عمیق با آموزه‌های دینی بوده و بخشی مهم از آن را تشکیل داده است. در دین اسلام نیز همسان دیگر ادیان، اخلاق دارای جایگاهی بلند است. در ساخت دین اسلامی نیز موضوع علم اخلاق چه در ساخت قدسی این دین و چه در ساحت عرفی آن، همواره منزلتی بالا داشته است. مراد از رویکرد اسلامی در این مقاله نیز بررسی مساله اخلاق در پهنه اندیشه و فرهنگ اسلامی است و باریک بینی های معرفتی مربوط به مفهوم و چیستی اسلامی بودن در این جا مورد نظر نیست. برای بررسی جایگاه اخلاق در اندیشه اسلامی و مستند به متون اصلی و اولیه این دین، شاید سخن پیامبر خدا(ص) بسنده باشد که فرمودند: «إنما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»؛ همانا برانگیخته شدم تا مکارم اخلاق را به پایان ببرم.
    اگر نگاهی به محتوای آموزه‌های دین اسلام نیز افکنده شود، این نکته شایسته توجه است که در یک تقسیم‌بندی سنتی، اندیشمندان مسلمان محتوای این دین را به سه بخش عمده تقسیم کرده‌اند: کلام، فقه و اخلاق. در این تقسیم‌بندی، مراد از کلام، آموزه‌های هستی شناختی مربوط به هست و نیست‌ها است و مقصود از فقه آموزه‌هایی است معطوف به بایدها و نبایدهای رفتاری.
    اخلاق در این میان، دربردارنده آموزه‌هایی است که رشد معنوی و درونی پیروان این دین را عهده‌دار است. گرچه به نظر می‌رسد با مبنای تقسیم کردن آموزه‌های دینی به دو ساحت نظری و عملی و یا اندیشه‌ای و رفتاری و یا آموزه‌های معرفتی و آموزه‌های هنجاری، اخلاق را هم باید در این دو بخش گنجاند و نمی‌توان آن را بخشی جدا و مستقل از این دو شمرد؛ زیرا آموزه‌های اخلاقی نیز یا به مباحث نظری پیوند می‌خورد که در همان بخش اول می‌گنجد و یا ناظر به رفتارها است که قابل درج در بخش رفتاری است. البته مراد از این رفتار تنها اقداماتی نیست که با اعضا و جوارح صورت گیرد؛ بلکه رفتارهایی که در اصطلاح رفتارهای ثبوتی خوانده می‌شود نیز در این تعریف عام رفتار قرار می‌گیرند. در این نگاه، داشتن خلوص نیت و خیرخواه بودن هم یک رفتار به شمار می‌آید. دفاع از تقسیم‌بندی سنتی، بر اساس تفاوت روش شناختی این سه حوزه درست به نظر نمی‌رسد؛ زیرا هیچ یک از اندیشمندان مسلمان به این نکته اشاره نکرده‌اند و بلکه به صراحت این تقسیم‌بندی را بر اساس محتوا دانسته‌اند.

  • G. Thamaraiselvi و A.Kliammal ترجمه: نجمه باقریان * صفحه 6
    اقتصاد دانش، مفهوم جدیدی است که در سال های اخیر به صورت جهانی مطرح شده است. مدیریت دانش نیز به عنوان یک شاخه فرعی در اقتصاد دانش مدار، مفهوم و روشی کاملا جدید از مدیریت است. مدیریت دانش در جهت تبدیل کردن دارایی های فکری کارگران و کارمندان سازمان به قدرت رقابتی و ارزشمند عمل می کند. مدیریت دانش به منظور تسهیم دانش، نیازمند ارتباط اطلاعات با اطلاعات، اطلاعات با فعالیت ها و اطلاعات با انسان است. از اهداف مدیریت دانش در کتابخانه ها ترویج تبادل دانش بین کارکنان کتابخانه، تقویت توانایی ها و نوآوری ها، ارتقای کارمندان کتابخانه، توانایی ها و اشتیاق برای یادگیری، سودمندکردن دانش جهت کاربرد در فعالیت های حرفه ای کتابخانه و تجدید ساختار کتابخانه در جهت یادگیری سازمانی می باشد. این مقاله در ابتدا تعریف کوتاهی از مفهوم دانش ارائه می دهد، سپس مسائل اصلی مرتبط با آن را مطرح کرده و درباره ابزارهای مدیریت دانش توضیحاتی بیان می کند. همچنین مشکلات اصلی مدیریت دانش مورد بررسی قرار خواهد گرفت و راه حل هایی برای غلبه بر مشکلات و شناخت منفعت های مدیریت دانش ارائه می شود.
    کلیدواژگان: کلید واژگان: مدیریت دانش، فناوری اطلاعات، اقتصاد دانش، نوآوری دانش، مدیریت منابع انسانی، کتابخانه ها
  • مجتبی جعفری هرندی * صفحه 12

    در این مقاله به مبحثی اشاره می شود که طبق پیش بینی انجام شده، یکی از ده فناوری آینده IT خواهد بود. ضمن معرفی این فناوری و معماری آن، مزایای آن در شرکت ها توضیح داده خواهد شد. در انتها نیز یکی از موارد کاربرد آن در مباحث امنیتی بیان می گردد.

    کلیدواژگان: پردازش ابری، فناوری، خدمات بر خط، پشتیبان
  • حمیدرضا احمدیان * صفحه 16

    در جهان به‌شدت متحول و رقابتی امروز، فناوری‌های نرم و مزیت‌های معنوی و فرهنگی به‌تدریج جایگزین فناوری‌های سخت و مزیت‌های تکنولوژیک شده و فرآیندها نیز به‌ جای ساختارها مورد اقبال قرار گرفته‌اند.
    در همین راستا گفته می‌شود سازمان‌ها و بنگاه‌هایی که خواهان تحولات بنیادین هستند، باید آینده‌نگاری را محور برنامه‌های خود قرار داده و به ‌جای ساختارها بر فرآیندها متمرکز شوند.
    آینده‌نگاری(Foresight)، مفهوم گسترده‌ای است که ویژگی‌های موج سوم مدیریت (تغییر برای انطباق با محیط آینده) در آن معنا می‌یابد؛ به ‌طوری که درآینده‌نگاری جوامع و سازمان‌ها با تعامل و هم‌اندیشی و به ‌دور از هر گونه بخشی‌نگری به استقبال دگرگونی‌های آینده می‌روند و می‌کوشند خود را نه ‌تنها با محیط فعلی، بلکه با محیط آینده سازگار و هماهنگ سازند.
    تمامی‌ بنگاه‌های معتبر دنیا و کشورهای درحال توسعه به‌درستی از مفهوم آینده‌نگاری و آینده‌پژوهی استفاده می‌کنند و تقریبا سرلوحه برنامه‌ریزی و‌ ترسیم تمامی ‌فعالیت‌های آنان تبدیل شده است. ‌این امر که به‌اشتباه در جامعه ما تصویر شده، مفهوم آینده‌نگاری است. باید توجه داشت که هر نوع برنامه‌ریزی بلندمدت، لزوما آینده‌نگاری محسوب نمی‌شود. در آینده‌نگاری به استقبال دگرگونی‌های آینده می‌رویم؛ ولی از لحاظ مفهومی‌ حتی با آرمان‌گرایی نیز متفاوت است؛ زیرا آرمان‌گرایی روی عنصر «مطلوبیت» تاکید دارد و آینده نگاری علاوه بر عنصر مطلوبیت برعنصر «امکان‌سنجی» نیز تاکید دارد و تا زمانی در کنار تمامی‌ مسایل و موارد موجود نگاه خود را از حالت صرفا «مد» به «رسالت» تغییر ندهیم، ‌ترقی خاصی اتفاق نمی‌افتد.

  • نرم افزارهای اسلامی
  • سیدهاشم شوقی صفحه 20

    در جهان آشوب‌زده کنونی که ارزش‌ها در میان هیاهوی دنیاطلبان و بمباران تبلیغات مسموم آنان به فراموشی سپرده شده، خلا معنویت بیش از هر زمان دیگری رخ نموده و موجبات عصیان و انزجار از زندگی سرد، بی‌روح و بی‌پشتوانه کنونی را فراهم کرده است. از این رو، برای ما مسلمانان، بیش از هر زمان دیگر، ضرورت حاکم نمودن فرهنگ وحیانی در متن زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی احساس می‌شود.
    برای احیای این فرهنگ وحیانی، باید به منبعی سرشار از معنویت دست یابیم که کمتر در دسترس تغییر و تحول قرار گیرد و برای همیشه اصالت خود را حفظ کند. قرآن، یگانه کتاب آسمانی است که از بدو نزول تا کنون و برای همیشه اصالت خویش را حفظ کرده و خواهد کرد. از این رو، آشنایی و تحقیق درباره این کتاب مقدس یک ضرورت انکار ناپذیر خواهد بود تا از نزدیک با کلمات و گفتار ناب الهی آشنا شویم.
    متاسفانه آشنایی و آگاهی مسلمانان و حتی بسیاری ازمحققان و تحصیل کردگان از قرآن اندک و ناچیز است و قرآن آن گونه که شایسته آن است، جایگاه خویش را در میان جوامع اسلامی‌پیدا نکرده است. البته پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری امام خمینی (س) که خود معلم و مفسر بزرگ قرآن بود، قرآن درخششی دیگر یافت و آهنگ گرایش به قرآن و معارف آن به گونه‌ای فراگیر در میان عموم مسلمانان، به‌ویژه جوانان، آغاز شد.
    در همین راستا، تولید کنندگان نرم‌افزارهای علوم اسلامی نیز سهم بسزایی در معرفی بهتر و بیشتر مردم با قرآن کریم ایفا کرده‌اند و با تولید انبوه نرم‌افزارهای علوم قرآنی در حوزه‌های پژوهشی، تحقیقی و آموزشی سهم مهمی در جنبش نرم‌افزاری داشته اند؛ هر چند این انبوه برنامه‌ها در مقابل ژرفای شگرف این اقیانوس پهناور هیچ گونه تناسبی ندارد.
    استفاده و کاربرد نرم‌افزارهای رایانه ای در قرآن‌پژوهی از ابتدا مورد استقبال پژوهشگران و علاقه‌مندان به علوم قرآن قرار گرفت.
    این نرم‌افزارها با برنامه‌های متفاوت قابلیت دستیابی به مفاهیم، تفاسیر، یافتن لغات و آیات را تسهیل نمود و این امکان را برای همگان فراهم آورد تا بتوانند در کوتاه‌ترین زمان به مطالعات و پژوهش‌های قرآنی بپردازند.
    در این نوشتار ضمن معرفی تعداد محدودی از نرم‌افزارهای قرآنی، کمبود نرم‌افزارهای تخصصی در جامعه علمی را گوشزد می‌کنیم و جا دارد تولید کنندگان برنامه‌های قرآنی، گام‌هایی برای ایجاد نرم‌افزارهای تخصصی بردارند تا محققان علوم قرآنی برای فعالیت‌های تحقیقی پژوهشی خود با مشکل همراه نباشند.
    به طور کلی، نرم‌افزارهای قرآنی را می‌توان به نرم‌افزارهای تخصصی و پژوهشی، آموزشی و عمومی که بیشتر ترکیبی از آموزش و پژوهش می‌باشند، تقسیم نمود.

  • منصوره عشوریون * صفحه 26

    از ابتدای پیدایش نرم‌افزار، تشخیص کیفیت آن به عنوان یک چالش اساسی مطرح بوده است. در این میان، ظهور شیء‌گرایی نیز نیاز به تدوین معیارهایی منطبق با مفاهیم این راهکار را حیاتی قلمداد می‌نماید. افزون بر این، فقدان روشی خوش‌تعریف و انعطاف‌پذیر جهت نگاشت صفات کیفی سطح پایین به معیارهای سطح بالای نرم‌افزار نیز مساله‌ای است که تاکنون جواب مناسبی نیافته است. در این مقاله تلاش شده است تا با تعریف یک مدل خوش‌تعریف و منعطف، معیارهای کیفی سطح پایین طراحی شیء‌گرا را به معیارهای کیفی سطح بالا نگاشت نمود.

  • علی روح اللهی خراسانی صفحه 36

    فناوری جدید اطلاعات با تمام فراز و فرودی که در این دو دهه اخیر داشته است، در گسترش علوم اسلامی به‌خصوص علوم اهل‌بیت(ع) گام موثری برداشته است و حوزه های علمیه و همچنین مراکز آموزشی، پژوهشی و فرهنگی تشیع در استفاده از این فناوری جدید و تولید نرم‌افزار‌های رایانه‌ای و اینترنت از پیشگامان این عرصه بوده اند و توانسته‌اند با برخورداری از این بستر نوین به تولید صدها نرم‌افزار رایانه ای و پایگاه های اینترنتی و ایجاد کتابخانه‌های دیجیتالی همت گماشته و پیام اسلام و تشیع و معنویت را در گستره جهان گسترش داده و علاقه‌مندان را سیراب نمایند.
    این نوشتار سعی نموده است به بررسی تاثیرات نرم‌افزارهای رایانه‌ای بر گسترش فرهنگ دینی و چالش‌های فرا روی آن  بپردازد.

  • سید مجتبی لاجوردی * صفحه 40

    این مقاله به ذکر اهمیت ثبت و نگهداری الکترونیکی مستندات در سازمان‌ها پرداخته و دلایل اصلی لزوم تغییر روش نگهداری مستندات از شیوه های کاغذی و فیزیکی به دیجیتالی را  بیان می کند. همچنین برخی سیستم های ثبت و مدیریت مستندات سازمان‌ها و چگونگی کار با آن‌ها را معرفی نموده و مهم ترین مشکلاتی را که هر یک از این سیستم ها با آن مواجه هستند، مورد بررسی قرار می‌دهد و در نهایت، یک روش جدید برای ثبت، نگهداری و مدیریت مستندات ارایه می نماید که بسیاری از نقاط ضعف سیستم های مشابه را پوشش داده و از مزایایی برخودار است که برای استفاده عمومی بسیار مناسب است.
    راهکارهایی مانند پورتال های سازمانی می توانند این وظیفه را بر عهده بگیرند. این مقاله قصد دارد علاوه بر ذکر راهکارهای معمول که در برخی سازمان‌ها به کار می رود، شیوه دیگری ارایه دهد که به‌سادگی قابل استفاده بوده و هیچ گونه مدیریت پیچیده ای نمی طلبد.

    کلیدواژگان: پورتال سازمانی، ثبت مستندات سازمان، مدیریت مستندات، Microsoft Office neNote، Outlook
  • پایگاه های اسلامی و مطالعات اینترنتی
  • احمد اکبری صفحه 46

    کافی‌نت تخصصی نور، بانک اطلاعات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است که حجم انبوهی از اطلاعات مرجع مربوط به پایگاه‌های مهم، بانک‌های اطلاعاتی دنیا، کتابخانه‌های دیجیتالی اینترنت و نرم‌افزارهای تخصصی اسلامی را فراهم آورده است. بانک اطلاعاتی یا کتابخانه دیجیتال، پایگاهی است که علاوه بر ارایه متون و منابع ارزشمند و کمیاب، امکانات پژوهشی و تحقیقاتی گسترده‌ای را نیز فراهم نموده است. پژوهشگران با استفاده از خدمات اینترنتی و نرم‌افزاری این مرکز می‌توانند ضمن برخورداری از محیطی آرام و پژوهشی، به انبوهی از اطلاعات مورد نیاز خود به زبان‌های انگلیسی، عربی و فارسی دسترسی داشته باشند.
    فصلنامه تخصصی ره‌آورد نور در گفتگویی با جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای باقی زاده، یکی از مسوولان کافی‌نت تخصصی نور، خوانندگان خود را با اهداف راه اندازی، فعالیت‌ها و خدمات این کافی نت آشنا می‌کند. آنچه در ذیل می‌خوانید، حاصل این گفتگو است.

  • سید داود حسینی صفحه 52

    پایگاه اطلاع‌رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی به همت جمعی از طلاب حوزه علمیه قم با هدف دفاع، تبیین و تبلیغ دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی راه‌اندازی شده است. این پایگاه اطلاع‌رسانی به هیچ شخص، ارگان و جناح سیاسی وابسته نبوده و مخارج خود را از طریق تولید و فروش محصولات فرهنگی تامین می‌کند.
    متصدیان این پایگاه معتقدند که در هیچ قطعه‌ای از تاریخ ایران به اندازه مقطع انقلاب اسلامی به ایران، ملت شریف آن و جهان اسلام خدمت نشده است. از این رو، وظیفه ملی و دینی خود می‌دانند تا به دفاع منطقی از این نهال نورسیده که آرزوی هزاران ساله مسلمانان جهان بوده است، برخیزند و دستاوردهای بی‌شمار و حیرت‌انگیز آن را که به راستی شبیه افسانه است، برای نسل حاضر و آینده روایت کنند.
    دست‌اندرکاران این پایگاه تلاش می‌کنند با نگاهی کلان و خارج از محدوده گرایش‌های معمول و متعارف سیاسی، به دفاع از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی بپردازند و عملکرد ادوار مختلف نظام اسلامی را با تکیه بر آمار و منابع اطمینان‌آور علمی مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.
    متصدیان این مرکز درصدد تامین منابع حقیقی، جمع‌آوری مطالب و راه‌اندازی کامل و سریع آن هستند.
    در این پایگاه تلاش شده است تا با نگاه علمی و آماری واقع‌گرایانه و بدون تعصب، به دفاع از دستاوردهای انقلاب در طول سه دهه اخیر پرداخته شود و بدون در نظر گرفتن جریان‌های سیاسی، دستاوردهای انقلاب در ادوار مختلف روایت شود تا نسل امروز و آینده در جریان کارنامه افتخار آفرین نظام اسلامی قرار گیرند.

  • هادی دهقان حسام پور صفحه 56

    کاربران سیستم های رایانه ای گاهی نیازهایی پیدا می کنند که تامین آن‌ها سخت، هزینه بر و یا زمان بر می باشد؛ به عنوان مثال، شخصی به دنبال کتاب خاصی است که در کتابخانه یا رایانه شخصی خود و یا از طریق جستجو در شبکه جهانی اینترنت به آن دست پیدا نکرده است؛ اما در مقابل ممکن است در گوشه ای از جهان شخصی وجود داشته باشد که آن کتاب را در اختیار داشته و حاضر باشد که بدون هیچ چشمداشت مالی آن را در اختیار کاربر قرار دهد. حال با توجه به این راهکار چگونه کاربر می تواند از او کمک بگیرد؟ امروزه فناوری P2P (1) این امکان را به کاربران اینترنتی می دهد که در صورت توافق طرفین، کاربران بتوانند از این فناوری استفاده کرده و اقدام به اشتراک گذاری فایل های مورد نیاز خود در این شبکه ها بکنند و از این طریق، ضمن دریافت سریع تر و کم هزینه تر فایل های مورد نیاز خود، باعث کاهش ترافیک شبکه های اینترنتی نیز بشوند.

    کلیدواژگان: P2P، Peer to Peer، همتا به همتا، بیت تورنت
  • صفحه 62

    نمامتن نشریات ایران، کتابخانه دیجیتال مندرجات نشریات ایران است که متن کامل مقالات، نقد آثار، گفتگوها، گزارش ها و... را از سال 1377 تا کنون، به صورت ادامه دار در بردارد. این پایگاه با موتور جستجوی کارآمد پویشگر نمامتن، قابل دسترس بوده، ماهیانه چند هزار عنوان به این کتابخانه افزوده می گردد.

  • دانش کاربری
  • صفحه 64

    عناوین مطالب بخش تازه های اطلاع رسانی اسلامی26:

    -        نرم‌افزار چند رسانه‌ای امام حسین(ع) با عنوان «پیشوای شهادت» تولید شد 
    -        پایگاه خبری - تحلیلی «صدای شیعه» راه‌اندازی شد 
    -        راه‌اندازی بزرگ‌ترین موزه مجازی، «آشنایی با میراث اسلامی»
    -        انتشار نرم‌افزار «آفتاب مهربانی»
    -        تولید مجموعه نرم‌افزار «زمزم» در قم
    -        جامع‌ترین نرم‌افزار آثار استاد شهید مرتضی مطهری(ره) تولید شد
    -        نرم‌افزار «سیره امام علی(ع)» منتشر شد 
    -        نرم‌افزار «منجی پنهان» ارایه شد 
    -        عرضه نرم‌افزار «صوت‌ الاذان»

  • صفحه 68

    عناوین مطالب بخش دانستنی های فناوری26:

    -       عرضه سرویس‌پک 2 آفیس 2007
    -       بلوتوث3 آمد
    -       AMD تراشه 16 هسته‌ای برای سرورها عرضه می‌کند 
    -       بازگرداندن ایمیل‌های اشتباه در Gmail

  • صفحه 70

    عناوین مطالب بخش آموزش26:-      

    درباره فایروال‌ها (firewall) بیشتر بدانیم
    o       فایروال‌های نرم‌افزاری
    o       فایروال NAT ساده
    o       فایروال‌هایی با ویژگی Stateful Packet Inspection
    -       Hijacking چیست؟
    -       علایم یک سیستم هک شده
    -       پارتیشن‌بندی ‌هارد دیسک 
    -       تبدیل سیستم فایل
    -       درباره سیستم فایل بیشتر بدانید
    -       عمل پارتیشن‌بندی
    -       آنچه باید یک مدیر سایت بداند
    o       هاست و دومین
    o       هنگام انتخاب ‌هاستینگ چه سوالاتی بپرسیم!
    o       پهنای باند
    o       طراحی
    o       نگهداری و مدیریت وب‌سایت

  • صفحه 76

    عناوین پرسش های بخش پرسش و پاسخ26:

    - چرا بعضی از نشانی‌های اینترنتی دارای www هستند و بعضی نه؟
    - کد FCC چیست؟   
    - راه‌های مختلف پنهان کردن یک پوشه در موقعیت‌های مختلف که به‌راحتی قابل دسترسی نباشد، چیست؟
    - هنگامی که حالت نمایش محتویات یک پنجره را به ‌صورت فهرست (List) تنظیم می‌کنم و وارد یکی از پوشه‌های همان پنجره می‌شوم، آیکون‌ها از حالت فهرست خارج می‌شوند. این مشکل چگونه رفع می‌شود؟
    - چگونه می‌توان برای یک وبلاگ به‌ صورت رایگان با فضایی در حد یک گیگ با امکان مدیریت و به‌ روز رسانی، دامنه ثبت کرد؟
    - لطفا قوی‌ترین آنتی‌ویروس در حال حاضر را معرفی کنید.
    - یکی از راه‌های افزایش سرعت اینترنت را بیان نمایید.
    - من یک سی‌دی دارم که حاوی چند پوشه است. کل ظرفیتی که مطالب درون سی‌دی اشغال کرده 589 مگابایت است؛ اما در سی‌دی فایلی وجود دارد که ظرفیت آن به‌تنهایی 829 مگابایت است؛ در حالی که ظرفیت کل دیسک تنها 700 مگابایت است. وقتی هم می‌خواهم این فایل را روی کامپیوتر کپی کنم، پس از چند دقیقه که فایل کپی می‌شود، در ثانیه‌های آخر، پیغام خطای زیر ظاهر می‌شود:‌Can not copy file: invalid ms-dos function
    باید بگویم که از این فایل Image هم نمی‌‌توان گرفت. در ضمن، پسوند فایل مربوطه ‌ toast است.‌ ‌
    - رایانه من آلوده به ویروس Auto run & Recycle  آلوده شده است. با چه آنتی‌ویروسی و چگونه آن‌ها را پاک کنم؟
    - مفهوم فرمت و نام فرمت‌های تصویری را توضیح دهید. چگونه و با چه برنامه‌ای می‌توان حجم فایل تصویری را کم کرد؟ چگونه فایل را برای دانلود در وبلاگ قرار دهیم؟
    - چگونه در Outlook برای نامه‌های ارسالی امضا درست کنیم؟
    - وقتی می‌خواهم درایوهایم را از My Computer باز کنم، با پیغام Access is denied مواجه می‌شوم. مشکل چیست؟
    - ‌Registry رایانه‌ام اصلا باز نمی‌شود و هیچ پیغامی هم نمی‌دهد.چه دلیلی دارد؟
    - چگونه می‌توان نشانی تصویری را در یک وبلاگ قرار داد؛ به‌صورتی که در وبلاگ به نمایش درآید؟
    - زمانی که می‌خواهم رایانه‌ خود را خاموش کنم، با پیغام زیر روبه‌رو می‌شوم. چکار باید بکنم؟
    To help protect your computer,
    windows has closed this program.
    Name: Windows explorer
    Publisher: Microsoft Corporation
    - وقتی می‌خواهم برنامه Word را اجرا کنم، این پیغام را می‌دهد:There is not enough memory or disk space to run word
    - قبلا رجستری را دست‌کاری کردم و در حال حاضر یادم نیست که چه تغییری در آن داده‌ام .چگونه رجستری به حالت اولیه برمی‌گردد؟
    - مدتی است که رایانه من به یک فایل sm.exe که به‌ همراه پوشه‌های System volume information و Recycler و یک Autorun.inf که به ‌صورت Hidden است، آلوده شده است. چند بار ویندوز عوض کردم و از انواع آنتی‌ویروس، از جمله Kaspersky 2009 استفاده کردم؛ ولی جواب نداد. راه حل این مشکل چیست؟