فهرست مطالب

ره آورد نور - سال نهم شماره 32 (پیاپی 49، پاییز 1389)

فصلنامه ره آورد نور
سال نهم شماره 32 (پیاپی 49، پاییز 1389)

  • 80 صفحه، بهای روی جلد: 11,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/09/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • دین، فرهنگ و فناوری اطلاعات
  • صفحه 2

    دیر زمانی است که توهم منحصر بودن قدرت به سلاح آتشین، ابطال شده است. اگر افرادی تا اواخر قرن بیستم وجود داشتند که گسترش قدرت نظامی را تنها راه افزایش توان یک کشور قلمداد می کردند، امروز کسی در غلط بودن این نظریه شکی ندارد. رخدادهای چند دهه گذشته اثبات کرده که داشتن تانک مهم نیست؛ مهم این است که چه کسی و با چه درجه ای از ایمان، پشت تانک نشسته است. بسیار اهمیت دارد که یک سرباز، تا چه اندازه قانع شده باشد که «دشمن»، واقعا دشمن است و مستحق نابودی است. این اقناع به وسیله قدرت نرم انجام می گیرد. از طرف دیگر، قدرت نرم موجب می شود که دشمن قبل از اینکه دست به اسلحه ببرد، قدرت دفاع را از دست بدهد و از مقاومت منصرف گردد.
    پس به صورت خلاصه، قدرت نرم دو کارکرد اصلی دارد:

    1. کارکرد ایجابی:
    مشروعیت بخشی به نیروی خودی (حق با ما است) و اقناع مردم برای پشتیبانی از صاحب قدرت؛
    2. کارکرد سلبی:
    مشروعیت زدایی از نیروی دشمن(این افراد شایسته نابودی هستند) و سلب مقاومت از آنها.
    در جنگ سخت، تصرف «سرزمین» دشمن و «نابودی» نیروهای او هدف است؛ اما در جنگ نرم، هدف، تفوق بر «افکار» و «استخدام» نیروهای دشمن است.

  • آرش خسروی* صفحه 6

    هویت مجازی، یکی از موضوعات اخلاق فناوری اطلاعات است. در فضای سایبر یک هویت جدید، علاوه بر هویت فیزیکی وجود دارد که بعضی ها به اشتباه این هویت جدید، یعنی هویت دیجیتالی را مترادف هویت مجازی می دانند؛ در حالی که این هویت می تواند به صورت مجازی یا حقیقی شکل بگیرد. می توان مشخصات هویت حقیقی را بروز داد یا از خود شخصی دیگر، غیر از آنچه در واقعیت بوده، ارائه داد. هویت مجازی و حریم خصوصی ارتباط نزدیک با هم دارند و بعضی دانشمندان معتقدند هویت مجازی جزئی از حریم خصوصی است. در اجتماع مدرن امروز هویت مجازی به صورت عمدی یا غیرعمدی و خود به خود ظاهر می شود. در این مقاله سعی شده به مفهوم شناسی هویت مجازی پرداخته شود و تفاوت آن با سایر واژه های نزدیک مثل گمنامی و ناشناختگی مشخص گردد.

    کلیدواژگان: هویت مجازی، بی نامی، اخلاق فناوری اطلاعات، اخلاق کاربری، فضای سایبر
  • محمود نجفی علمی صفحه 12

    یکی از دغدغه های اساسی کانون خانواده ها در عصر حاضر، بحث هویت و بحران هویت نوجوانان است. در بحث روانشناسی رشد از دوره نوجوانی به عنوان بحرانی ترین دوره زندگی یاد شده است؛ به طوری که«استانلی های»، پدر روانشناسی نوجوانی و بلوغ، دوره نوجوانی را دوره فشار و طوفان می داند. همان گونه که طوفان به یکباره و بدون خبر، اثرات شدید و مخربی بر جای می گذارد، دوره نوجوانی نیز به طور ناگهانی با بلوغ شروع می شود و اثرات شدیدی بر رفتار و حالات نوجوان به جای می گذارد. (1) چنانچه از ابتدای نوجوانی نتوان این طوفان را به صورت اصولی و سازمان یافته مهار نشود، ممکن است خسارات جبران ناپذیری را بر روان نوجوان بر جای نهد. در زمان های گذشته و نسل های پیشین، به علت کوچک بودن شهرها و نیز زندگی روستایی و همچنین نبود وسایل ارتباط جمعی و رسانه های مختلف، امکان تبادل اطلاعات بسیار محدود بود. از این رو، مباحث هویت آن چنان با چالش روبرو نمی شد؛ اما امروزه با وجود پدید آمدن فناوری های نوظهور و رسانه های مختلف و نیز مطرح شدن مساله جهانی شدن، این معضل کمی پیچیده تر جلوه نموده است. طی پژوهشی که در یکی از کشورهای غربی صورت گرفت و چند سال به طول انجامید، از افراد خواسته شد به این پرسش پاسخ دهند که «علت توجه شان به برنامه های تلویزیون و سایر رسانه های دیگر چیست؟» یک دسته از پاسخ ها کسب آگاهی در مورد خویشتن، تقویت ارزش های شخصی، یافتن الگوهای رفتاری، همانندسازی با ارزش های مورد اعتنای دیگران و در یک کلام، «هویت یابی» بود.

  • نزم افزارهای اسلامی
  • صفحه 24

    امور کاربران، بخشی از معاونت بازرگانی و خدمات فرهنگی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است که پشتیبانی از خریداران برنامه های رایانه ای این مرکز، از جمله وظایف آن است. دارندگان نرم افزارهای نور برای دریافت توضیح و یا پاسخ هر سیوالی در خصوص این برنامه ها با این بخش مرتبط شده و از راهنمایی و اطلاعات مورد نیاز برخوردار می شوند. ارایه کدهای کاربری نرم افزار، تعویض لوح فشرده، راهنمایی برای نصب و کاربری برنامه، شرح محتوای برنامه، اطلاعات در باره برنامه های آینده مرکز و ثبت پیشنهادات و انتقادات، از دیگر وظایف امور کاربران است.
    فصلنامه تخصصی ره آورد نور در گفتگویی با جناب آقای سید مهدی هاشمی، مدیر بخش امور کاربران، خوانندگان خود را با اهداف راه اندازی، فعالیت ها و خدمات این بخش آشنا می کند. آنچه در ذیل می خوانید، حاصل این گفتگو است.

  • علی نعیم الدین خانی صفحه 28

    علم فقه در میان علوم اسلامی، از جایگاه و مقام والایی برخوردار است. این علم آسمانی، تداوم و رشد و بالندگی خود را مدیون فکر، اندیشه و تالیفات ارزنده عالمان فرزانه می داند. عالمان دینی از دیر باز تا کنون سعی کرده اند طالبان سعادت را به راه بندگی خداوند رهنمون شوند. فقیهان و شاگردان مکتب اهل بیت علیهم السلام با تمام وجود در طول تاریخ با آموزه های دینی به پاسداری و صیانت از مکتب حیات بخش اسلام همت گماردند و با کج روی ها و انحرافات مقابله نمودند که گوشه ای از کوشش های فکری و علمی آنان در کتاب ها و آثارشان تجلی یافته است.
    بر یکایک امت اسلامی فرض است که زحمات آن بزرگواران را ارج نهاده و با زنده نگهداشتن یاد و نام فقیهان و احیای میراث گرانسنگ آنان، از فراموشی و نابودی آثارشان جلوگیری کنند.
    مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با رسالتی که بر دوش دارد، اقدام به جمع آوری و احیای آثار فقیهان نامدار کرده است تا راه را برای پویندگان اجتهاد آسان سازد و بتوانند خوشه چین فقه اهل بیت علیهم السلام باشند. با توجه به گستردگی آثار اندیشمندان در فقه، آنچه را برای یک محقق و فقیه از منابع و مصادر و کتب فقهی در استنباط احکام نورانی اسلام مورد نیاز است، با ویژگی های نوین و با ابزار و فناوری جدید در نرم افزار «جامع فقه اهل البیت علیهم السلام» که در واقع، کتابخانه تخصصی فقه به شمار می رود، گردآوری شده و به جامعه پژوهشی تقدیم گردیده است.
    نگارنده در این نوشتار می کوشد به اختصار محتوای علمی و امکانات فنی این کتابخانه تخصصی فقه را بیان نماید که امید است مورد استفاده علاقه مندان به مباحث فقهی قرار گیرد. گفتنی است که این مقاله در واقع نوعی تلخیص و بازنویسی مطالب قسمت «درباره برنامه» و «راهنمای چند رسانه ای» نرم افزار جامع فقه اهل البیت علیهم السلام است و نگارنده در تنظیم این مقاله، از مطالب این دو بخش بیشترین استفاده را برده است.

  • علی روح الله خراسانی صفحه 32

    گسترش روزافزون فناوری اطلاعات و به خدمت گرفتن آن در مباحث علمی و فرهنگی، آثار و پیامدهای فراوانی را به همراه داشته است که می توان جهانی شدن سیاست و فرهنگ را از گویاترین و رساترین آن شمرد. روزگاری برای آشنایی با فرهنگ و تمدن یک ملت باید پژوهشگران سیر و سفر می نمودند که گسترش مستشرقان در قرن نوزدهم و بیستم گویای همین مطلب می باشد. و یا برای تغییر یک فرهنگ به خصوص فرهنگ دینی و تغییر ایده های دینی مردم باید هزینه های مالی و نیروهای انسانی فراوانی به خدمت گرفته می شدند و چه بسا جنگ ها و کشتارهایی که در جهان برای همین منظور اتفاق افتاد و جنگ های صلیبی بارزترین آن است.
    اما امروزه به کمک فناوری اطلاعات و با استفاده از رسانه، هر فردی به راحتی با داشتن یک رایانه و یا ماهواره و تلویزیون می تواند با فرهنگ و تمدن مردم آشنا شده و در عین حال در صورت داشتن قدرت ارسال اطلاعات با کمک رسانه های جمعی، ایده و یا فرهنگ و مذهب خود را تبلیغ کرده و به مخاطبان خود برساند و با کمک گرفتن از ابزارهای دیداری و شنیداری و با القای شبهه و ایجاد جو روانی در مخاطب، باورهای او را سست نموده و نظریات خود را بدون هیچ واکنشی از سوی مخاطب به او القا کند. از آنجا که القای منویات و ایده با استفاده از این روش ها یک تهدید جدی علیه جامعه است، از آن به جنگ نرم یاد می شود که در این نوشتار ضمن آشنایی با تعریف آن، با یکی از ابزارهای جنگ نرم که نرم افزارها باشد و راه های مقابله و پیشگیری از آن، آشنا می شویم.

  • سید هاشم شوقی صفحه 36

    مسایل مربوط به «زن و خانواده»، از مهم ترین موضوعات جامعه امروزی است؛ چنانکه در گذشته نیز همواره مورد دغدغه پیشینیان بوده است.
    امروزه تبلیغات مسموم دشمنان انسانیت با هدف دین و عدالت ستیزی، در گام نخست به نابودی خانواده می اندیشند؛ زیرا جهان خواران دریافته اند تا زمانی که خانواده سالم و مستحکم باشد، نسل استوار و ثابت قدم بوجود می آید و نمی توانند به آسانی به اهداف شیطانی خود برسند. از این رو، تلاش استعمار برای متزلزل کردن نهاد خانواده با استفاده از ابزارهای گوناگون خصوصا شبکه های متنوع ماهواره ای و همچنین فضای اینترنت و نرم افزارها دو چندان شده است. به همین جهت اندیشوران، دینداران و دلسوزان جامعه همواره به این خطر اشاره کرده و رسانه های مبتذل را برای خانواده ها سمی مهلک خوانده اند.
    اما دین مبین اسلام برای خانواده اهمیت محوری قایل است. زنان و مردان هر یک در سیستم اجتماعی، دینی و تربیتی خانواده، وظیفه و نقشی کلیدی برعهده دارند. نقش مهم زن مسلمان در خانواده، تدبیر امور داخلی خانواده و نظارت مسیولانه برای ایجاد کانونی پرمهر است.
    همچنین ارتباط بین اعضای خانواده، مهم و در سطح اجتماعی تاثیرگذار است. امروزه شاهدیم که صاحب نظران غربی از فروپاشی نهاد خانواده و روند رو به رشد خانواده های تک والدی، احساس خطر می کنند و در صدد یافتن راه حل هایی مناسب برای کاستن از پیامدهای این مساله هستند.
    با توجه به اینکه خانواده از نهادهای پایدار جامعه به شمار می رود، ضرورت ترویج اصول حاکم بر نظام خانواده از منظر اسلام و قرآن کریم و همچنین نقش اعتقادات و باورهای دینی در استحکام نظام خانواده، انکارناپذیر است. در این میان، طراحی و تولید نرم افزارهایی با موضوع «زن و خانواده» شیوه ای است که از آن می توان برای ترویج فرهنگ اسلامی و قرآنی در نظام خانواده و در جهت آگاهی بخشیدن به والدین و فرزندان نسبت به وظایف و حقوق آنان بهره گرفت.
    هدف از این نوشتار، معرفی نرم افزارهایی است که به موضوعات «زن و خانواده» پرداخته اند که به چند نمونه از این نوع نرم افزارها اشاره می کنیم.

  • پایگاه های اسلامی و مطالعات اینترنتی
  • محمد مصطفی حسینی* صفحه 40

    نظام سلطه و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی بعد از اینکه از توانایی خویش برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران در جنگ سخت و خاموش کردن چراغ عدالت خواهی در این کشور ناامید شدند، شیوه ای تازه را برای اعمال فشار بر این نظام انتخاب کرده اند؛ شیوه ای که به علت خاموش و بی صدا بودنش و نداشتن تلفات فیزیکی به جنگ نرم شهرت یافت؛ جنگی که به مراتب سخت تر و پیچیده تر از جنگ سخت می باشد.
    اگر در تعریف جنگ نرم، تعریف جنگی که با هدف تغییر باورهای دینی، ایدیولوژیک و ارزش های دینی و همچنین تغییر در سبک زندگی به معنای عام جامعه شناختی آن را بپذیریم، این نکته بیشتر برای ما روشن می شود که دشمنان جمهوری اسلامی از همان ابتدای انقلاب در این عرصه ورود نموده اند و برای ضربه زدن به پایه های عقیدتی و ریشه های اتصال مردم به اسلام ناب طرح ریزی نموده اند.
    یکی از بسترهایی که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه دشمنان قرار گرفته، دنیای وب می باشد و دنیای وب 2 با توجه به بودن در کانون توجه کاربران و تمرکز بیشتر بر روی تمایلات کاربران، بهترین فرصت بهره گیری را برای فرصت طلبان در این زمینه فراهم نموده است؛ به گونه ای که نظام سلطه برای ایجاد تغییر در نظام باورها، تمایلات و ترجیحات نسل جوان که بیشتر مخاطب اینترنت می باشند، برنامه های مفصلی را تدارک دیده است.
    شبکه های اجتماعی نیز به عنوان نسل تکامل یافته وب 2 می توانست بستر خوبی برای کسانی باشد که در آن، در پی پیاده نمودن اهداف خاص خویش می باشند و این مساله تا آنجا پیش رفت که دشمنان جمهوری اسلامی در جریان فتنه سال 88 آشکارا به سرمایه گذاری خویش در این زمینه و بهره گیری از شبکه هایی نظیر فیس بوک و توییتر اذعان نمودند.
    با توجه به فضای خالی و مستعد برای حضور دوست داران انقلاب اسلامی و لزوم حضور مستمر دلدادگان به آرمان های امام و رهبری در جریان جنگ نرم و در جبهه سایبری، جهت مبارزه با دشمنان و تشکیل جبهه مستحکم جهت بی اثر نمودن توطیه های دشمنان، شبکه اجتماعی حامیان ولایت(1) به عنوان اولین شبکه اجتماعی با گرایش تخصصی پاسدارای از آرمان های جمهوری اسلامی ایجاد گردید.

  • صفحه 44

    به منظور نیل به اهداف و تحقق ارزش های انقلاب اسلامی و بر مبنای رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص لزوم مقابله با مقوله جنگ نرم، پایگاه جامع و تخصصی جنگ نرم زیر نظر دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها راه اندازی شد.
    در این پایگاه سعی بر آن است که تمامی اطلاعات موجود در خصوص مقوله جنگ نرم، تهیه و گردآوری شود و در اختیار اندیشمندان، پژوهشگران و علاقه مندان به این حوزه قرار گیرد.
    این نوشتار می کوشد تا به اختصار شما را با محتوای علمی و امکانات تحقیقاتی و فنی این پایگاه اینترنتی آشنا سازد.

  • صفحه 46

    در عصر رونق علم و انفجار اطلاعات، ضعف اطلاعات و ارتباطات رسانه ای، از مهم ترین کاستی های حوزه ها و مراکز علوم اسلامی برای بهینه سازی تحقیقات و ارتباطات علمی به شمار می رود.
    امروزه چالش های «اطلاعاتی» و «رسانه ای»، همدوش و گاه پیش تر از چالش های «محتوایی» و «نرم افزاری»، فراروی دستگاه فقاهتی تشیع قرار گرفته است. گذر از این موانع، اندک اندک و با ایجاد دروازه های اطلاع رسانی وسیع و منسجم امکان می یابد. هر گامی در این راه برداشته شود، از انزوا و غربت تعلیمات و تحقیقات فقهی می کاهد و بر آگاهی و نزدیکی جامعه مخاطب می افزاید.
    گروه آموزشی فقه دفتر تبلیغات در چشم انداز کلان برنامه های خود، پروژه تاسیس نخستین پایگاه جامع را بر پایه منابع اطلاعاتی حوزه فقه شیعه و با نام فاخر «اجتهاد» که پویایی مستمر فقه شیعه را یادآوری می کند، بنا نهاد.
    پایگاه اطلاع رسانی اجتهاد با وقوف بر جایگاه خطیر دنیای اطلاعات و اینترنت، بر سر آن است که با شفاف سازی، هم آهنگ سازی و همگانی سازی اطلاعات حوزه های فقه و اجتهاد پیام رسانی کند و از چهره مظلوم تشیع و حوزه های علمی آن، غبار برگیرد.

  • صفحه 50

    مجمع ذخایر اسلامی که در سال 1355 به همت علامه محقق سید احمد حسینی اشکوری تاسیس شد، در گام های نخست به امر جمع آوری و ترجمه متون اصیل اسلامی همت گماشت و اینک نیز بیش از یک دهه است که این حرکت علمی در پرتو مدیریت و تلاش فرزند ایشان، حجت الاسلام سید صادق حسینی اشکوری ادامه یافته و در عمل، به احیای فرهنگ کهن که در قالب هایی مانند: جمع آوری و احیای نسخ خطی، اسناد و کتاب های چاپ سنگی و سنگ نوشته های ممالک اسلامی قابل دستیابی است، انجامیده است.
    ارتباط با موسسات علمی و فرهنگی، کتابخانه ها و دانشگاه ها، تحقیق و تولید ده ها اثر به صورت کتاب، نرم افزار و پژوهش، و نیز شناسایی و فهرست نگاری کتابخانه های واجد نسخه های خطی و متون کهن در ایران و خارج، از جمله فعالیت های این مجمع علمی به شمار می رود. یکی از اقدامات شایسته این مجمع تهیه بانک دیجیتالی متون کهن است که مشتمل بر یکصد هزار نسخه خطی، چاپ سنگی، چاپ قدیمی، مجلات و روزنامه های کهن و اسناد و اوراق تاریخی در قالب بیش از سه میلیون برگ است. در همین راستا، راه اندازی پایگاه اینترنتی مجمع ذخایر اسلامی به منظور ارایه الکترونیکی این گونه آثار ملی و اسلامی، از دیگر اقدامات شایسته این مجمع است که محتوا و قابلیت های بسیار ارزشمندی را در خود جای داده و تا کنون به هشت زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
    در اینجا به منظور آشنایی بهتر با پایگاه اینترنتی این مجمع علمی پژوهشی و اطلاع از امکانات آن، گفتگویی را سرپرست مجمع ذخایر اسلامی، جناب حجت الاسلام سید صادق حسینی اشکوری، ترتیب داده ایم که از نظر خوانندگان عزیز می گذرد.

  • دانش کاربری
  • صفحه 54

    عناوین مطالب بخش تازه های فناوری اطلاعات اسلامی 32:

    ·        «روضه رضوان» نرم‌افزار آموزش تخصص مداحی
    ·        دانش‌نامه «همت مضاعف و کار مضاعف» منتشر شد
    ·        اولین شبکه اجتماعی تخصصی شیعیان راه‌اندازی شد
    ·        عرضه نرم‌افزار جامع صحیفه سجادیه
    ·        «ویکی فقه»، اولین دانش‌نامه مجازی فقه و اصول شیعی
    ·        مجموعه آثار شیخ طوسی (ره) تولید شد
    ·        پایگاه اطلاع‌رسانی آموزه دین راه‌اندازی شد
    ·        راه‌اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان مدارس معارف اسلامی
    ·        تولید و عرضه نرم‌افزار وهابیت‌شناسی
    ·        سامانه آموزش مجازی زایران بیت‌الله‌الحرام راه‌اندازی شد
    ·        سامانه اینترنتی قرآن و اهل بیت (ع) افتتاح شد
    ·        نرم‌افزار «شاخ شیطان» به دو زبان عربی و فارسی عرضه شد
    ·        راه‌اندازی کتابخانه تخصصی دیجیتالی حج
    ·        نرم‌افزار «ره‌یافتگان و نقد وهابیت» تولید شد
    ·        نرم‌افزار «معجزه حفظ» به بازار عرضه شد
    ·        کتابخانه همراه قرآنی در فرهنگ‌سرای قرآن افتتاح شد
    ·        لوح فشرده مجموعه آثار شیخ بهایی (ره) تولید شد
    ·        نسخه آزمایشی پایگاه موعود ادیان راه‌اندازی شد
    ·        نرم‌افزار قرآنی نسیم رحمت تولید شد
    ·        لوح فشرده فرهنگ موضوعی تفسیر تبیان تولید شد
    ·        دانش‌نامه روزه و ماه رمضان در پایگاه حوزه قرار گرفت
    ·        نرم‌افزار منهاج الاحکام تولید شد
    ·        افتتاح پایگاه تخصصی قرآن‌شناسی حوزه علمیه میبد
    ·        تولید نرم‌افزار قرآنی به 27 زبان زنده دنیا
    ·        نخستین مدرسه مجازی مهدویت راه‌اندازی شد
    ·        نسخه سوم نرم‌افزار «به سوی حقیقت» منتشر شد
    ·        دومین شبکه اجتماعی شیعیان راه‌اندازی شد

  • صفحه 64

    عناوین مطالب بخش دانستنی‌های فناوری 32:

    ·        اولین هارددیسک اکسترنال 3 ترابایتی تولید شد
    ·        نسل جدید پردازنده‌های CORE ULV اینتل
    ·        معرفی پردازنده اینتل Core i7-980X نگارش بی‌نهایت

  • صفحه 65

    عناوین مطالب بخش آموزش 32:

    ·        راه‌های بالا بردن رتبه یک پایگاه در موتورهای جستجو
    ·        گذاشتن تصویر پس زمینه برای یک پوشه در ویندوز XP
    ·        فعال‌سازی قابلیت مقابله با هکرها در ویندوز xp
    ·        چطور بفهمیم ایمیلی که فرستاده‌ایم، توسط گیرنده باز شده است یا نه!
    ·        پاک‌کردن ID خود از Add List افراد دیگر در یاهو مسنجر
    ·        بدون هیچ نرم‌افزاری فونت طراحی کنید
    ·        با ساخت یک اکانت در Gmail، صاحب 1000 آدرس ایمیل شوید!
    ·        RAID نرم‌افزاری
    ·        میانبر برای خوابیدن
    ·        بوت سریع‌تر
    ·        کلید میانبر برای نرم‌افزارها
    ·        افزودن زبان فارسی به ویندوز
    ·        حذف برنامه از منوی کلیک راست
    ·        با کم نشان دادن سرعت حافظه اصلی چه کنیم؟
    ·        بالا بردن سرعت اینترنت در ویندوز ویستا

  • صفحه 74

    عناوین پرسش های بخش پرسش و پاسخ 32:

    آنتی‌ویروس Node نگارش4 را روی لپ‌تاپم نصب کردم، اما نمی‌تواند تروجان‌ها را تشخیص دهد و با مشکل روبه‌رو شدم. آنتی‌ویروسم را عوض نمودم و مک‌آفی نصب کردم؛ ولی آن هم نمی‌تواند اوتوران‌ها را تشخیص دهد. همچنین آیکن سطل آشغال به طور خودکار عوض شده و دیگر تغییر نمی‌کند؛ یعنی به شکل هر آیکنی می‌شود، به جز آیکن پیش‌فرض خود ویندوز. مشکل دیگر آنکه وقتی سیستم را شات‌دان می‌کنم، ریست می‌شود. به همین دلیل، مجبورم کلید پاور را نگه دارم. مشکل دیگر آنکه به طور خودکار رزولوشن سیستم عوض می‌شود. برای رفع این مشکلات چه باید کرد؟
    کامپیوترم به تازگی فونت‌های صفحات وب و بعضی نرم‌افزارها را درشت نشان می‌دهد؛ تا حدی که برای سایت یاهو نوار اسکرول افقی هم می‌آورد. چه کار باید بکنم؟ سوال دوم اینکه موقعی که به اینترنت وصل می‌شوم، اگر کسی زنگ بزند، ارتباط خود به خود قطع می‌شود و این در زمان دانلود نرم‌افزارها یا آپدیت آنتی‌ویروس برایم مشکل ایجاد می‌کند. در ضمن، ویروسRecycler با Node32 و یا مک‌آفی پاک نمی‌شود.
    در ویندوز اکس‌پی آیکن Recycle Bin به ‌طور تصادفی از صفحه دسکتاپ حذف شده است. چگونه می‌توانم آن را بازگردانم؟ همچنین چگونه می‌توان ID خود را از گروه‌های یاهو حذف کرد؟
    چرا وقتی در پنجره My Computer می‌خواهم درایوی را باز کنم، پنجره Open With باز می‌شود و فقط می‌توانم درایو را با راست کلیک و Explore باز کنم؟
    آیا می‌توانم IP فردی را که با من چت می‌کند، پیدا کنم؟
    به‌روزکردن بایوس چگونه است؟ اصولا انجام این کار متضمن چه سودی برای کاربر است؟ سوال دیگر اینکه چگونه می‌توان به کمک رایانه یک نسخه پشتیبان از مخاطبان تلفن همراه تهیه کرد؟
    وقتی می‌خواهم ویندوز جدید روی سیستمم نصب کنم، اغلب روی درایو C نصبش می‌کنم؛ ولی وقتی نصب ویندوز تمام می‌شود، بیشتر حافظه درایو C پر می‌شود. چگونه می‌توانم هنگام نصب ویندوز آن درایو را کاملا پاک کنم؟
    در هنگام نصب آفیس2007 برق منزل قطع و در نتیجه سیستم خاموش شد. پس از آن برای نصب این برنامه با مشکل مواجه شدم و در همان ابتداء، برنامه خطای زیر را می‌دهد و خارج می‌شود. با CDهای مختلف امتحان کردم نتیجه یکی بود. Microsoft Office Enterprise 2007 encountered an error during setup
    آیا می‌توان با دانستن شماره تلفنی که شخص توسط آن به اینترنت متصل می‌شود، از زمان وصل شدن فرد به اینترنت یا عملیاتی که انجام می‌دهد و سایت‌هایی که می‌رود، مطلع شد؟ پرسش دوم اینکه آیا می‌توان از طریق دانستن آی‌پی یک شخص و با دانستن آی‌اس‌پی، به شماره تلفن دست پیدا کرد؟ یا این امکان برای خود آی‌اس‌پی یا مخابرات وجود دارد؟
    پاور کیس را عوض کردم ولی وقتی سیستم را روشن کردم پیغام زیر آمد. اشکال از کجا است؟NTDLR is missing. press Alt+ctrl+del to restart.
    هنگامی که می‌خواهم درایور کارت گرافیک، صدا، مادربرد یا مودم را نصب کنم، باید مشخص نمایم که ویندوز من اکس‌پی است یا ویستا تا با توجه به نوع ویندوز، درایور آن نصب شود. اکنون پرسش من این است که چون در گذشته ویندوز7 نبوده تا در فهرست ویندوزهای پشتیبانی شده درایور باشد، بنابراین، درایورهای من روی ویندوز7 نصب نمی‌شوند؟ برای حل این مشکل چه باید کرد؟
    من در بازی‌های کامپیوتری در صحنه‌هایی که نور زیادی ایجاد می‌شود مثل انفجار و نور خورشید، با افت فریم مواجه می‌شوم. آیا می‌توان با کم کردن کنتراست و گاما در تنظیمات بازی این مشکل را برطرف کرد؟ آیا روی سیستمی که قابلیت پردازش 64 بیتی دارد، حتما باید ویندوز و نرم‌افزارهای 64 بیتی نصب کرد؟
    وقتی ویندوز کامپیوترم بالا می‌آید، با پیغام ذیل روبه‌رو می‌شوم؛ حتی با عوض کردن ویندوز هم پاک نمی‌شود. راهکار حل این مساله چیست؟Windows cannot find 'regsvr.exe' make sure typed the name correctly, and then try again, to search for a life, click the start button, and then click search.
    سوال اول اینکه چرا وقتی از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگری برنامه ورد و همچنین سایتی را که طراحی کرده‌ایم، انتقال می‌دهیم، تنظیمات صفحه‌بندی به‌هم می‌ریزد؟ راه‌حل آن چیست؟ همچنین چگونه می‌شود اجرای پیش‌فرض یک برنامه را تغییر داد؟ مثلا وقتی روی یک برنامه دبل کلیک می‌کنیم تعیین کنیم با ورد باز شود؟ سوال سوم اینکه یک دی‌وی‌دی را به اشتباه هنگام رایت بسته‌ام. آیا راهی برای باز کردن و ذخیره نمودن دوباره اطلاعات وجود دارد؟ پرسش چهارم این است که گاهی قابلیت هیدن فولدر غیرفعال می‌شود. دلیل آن چیست؟ آیا راهی برای فعال کردن این قابلیت وجود دارد؟
    کامپیوتر جدید خریده‌ام که روی آن ویندوز7 نصب است. برای پارتیشن‌بندی وقتی در منوی استارت روی My Computer کلیک راست نمودم و بر دکمه manage کلیک کردم؛ این دکمه غیرفعال است. برای فعال شدن این دکمه چه باید کرد؟
    هر نرم‌افزاری را که می‌خواهم نصب کنم، پنجره نصب آن یا اصلا نمی‌آید و یا تا نیمه پر می‌شود و تا آخر ادامه نمی‌یابد. بازی‌ها هم همین‌طورند. از زمانی که ویندوز7 به بازار آمده، من آن را خریده‌ام؛ اما تا حالا موفق به نصب نرم‌افزار نشده‌ام. ممکن است به من بگویید مشکل کجاست؟
    بعضی وقت‌ها قبل از بالا آمدن ویندوز یک خطا نشان داده می‌شود و برای بالا آمدن باید کلید F1 فشار داده شود. این بار در متن این خطا «فن سی‌پی‌یو» وجود دارد. آیا هارد کامپیوتر در سرعت بازی‌ها نقش دارد؟ چون هارد من هنگام بازی خیلی صدا می‌دهد و گویی خیلی تلاش می‌کند تا فایل‌ها را بخواند.