فهرست مطالب

نشریه مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 87، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مظفر چشمه سهرابی، مریم اکبری، اعظم افخم نیا صفحه 6
    هدف
    هدف سنجش میزان رعایت استانداردهای طراحی ساختمان کتابخانه با الگو برداری از دیدگاه انجمن کتابداران امریکا در طراحی ساختمان کتابخانه های مرکزی دانشگاهی شهر اصفهان است.
    روش/ رویکرد پژوهش: شش ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاهی در شهر اصفهان با استفاده از چک لیست وارسی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی استفاده شده است.
    یافته ها
    تنها در دو کتابخانه دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان بیش از 50 درصد استانداردهای طراحی ساختمان کتابخانه رعایت شده است. همچنین، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه پیام نور - از نظر رعایت استانداردهای ساختمان - به ترتیب بیشترین و کمترین امتیاز هار به دست آوردند.
    نتیجه گیری
    44 درصداز استانداردهای ساختمان کتابخانه در طراحی ساختمان کتابخانه های مرکزی دانشگاهی شهر اصفهان رعایت شده است.
    کلیدواژگان: طراحی ساختمان کتابخانه ها، استاندارد طراحی ساختمان کتابخانه، کتابخانه های دانشگاهی، کتابخانه های مرکزی دانشگاهی، اصفهان
  • محمدرضا فرهادپور، داریوش مطلبی صفحه 24
    هدف
    بررسی کاربرد مصوسازی اطلاعات، به ویژه فن اینفوکریستال در فرآیند بازیابی اطلاعات، مصورسازی پرس وجوهای وزنی و فضاهای برداری است. مصورسازی اطلاعات به صورت عام و اینفوکریستال به صورت خاص و کاربردهای آنها در بازیابی اطلاعات، اینفوکریستال و مصوسازی پرس وجوهای وزنی، مصورسازی فضاهای برداری و تاثیر این روش در فهم راحت روابط موجود بین مفاهیم بسیار زیاد بازیابی شده، مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش و رویکرد: این مطالعه با بررسی و تحلیل متون بازیابی اطلاعات و مصور سازی اطلاعات، تاثیر مصورسازی به ویژه فن اینفوکریستال در تحلیل نتایج جست وجو صورت گرفته است.
    یافته ها
    مصوسازی اطلاعات از توانایی دیداری انسان در تشخیص الگوها و روابط ساختاری اشیاء در بهبود نظام های بازیابی استفاده می کند و در علوم مختلفی از جمله زمین شناسی، جغرافیا و اخیرا کتابداری و اطلاع رسانی و... کاربرد دارد. یکی از فنون مصوسازی اطلاعات، اینفوکریستال می باشد که می تواند فضای انتزاعی اطلاعات را به تصویر بکشد و تمامی روابط ممکن بین بی نهایت مفهوم را مجسم سازد.
    ارزش مقاله: با توجه به اهمیت روزافزون نظام های بازیابی اطلاعات و کمبود منابع منتشر شده در حوزه مصورسازی، آشنایی با اینفوکریستال و کاربردهای آن در طراحی نظام های بازیابی اطلاعات، می تواند برای جامعه کتابداری و اطلاع رسانی ایران بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: مصورسازی اطلاعات، بازیابی اطلاعات، اینفوکریستال
  • افسانه تیمورخانی، سعیده اکبری داریان، فتح الله کشاورز صفحه 46
    هدف - نسخه های خطی موجود در کتابخانه دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از لحاظ اطلاعات نسخه شناختی از جمله تاریخ کتابت، مکان کتابت، نوع کاغذ و نوع خط بررسی شده است روش / رویکرد پژوهش - تحلیل محتوا و جامعه پژوهش 3853 رکورد نسخه خطی موجود در وب سایت کتابخانه دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صورت گرفته است.
    یافته ها - بیشترین نسخه ها(22/71%) مربوط به قرن 13 هجری است. مکان کتابت 83/70 درصد از نسخه ها متعلق به قلمرو ایران آن زمان است. بالاترین کاغذ استفاده شده در نسخه های خطی، نوع فرنگی با 59 /72 درصد است. خط نستعلیق با 31/ 64 درصد بیشترین و خط لاتین با 0/05 درصد کمترین میزان خط به کار رفته در نسخه های خطی است. نتیجه گیری - قدیمی ترین نسخه مربوط به قرن پنجم قمری٬ بیشترین نوع کاغذ به کار رفته در نسخه های خطی، کاغذ فرنگی و خط نستعلیق، بیشترین خط به کار گرفته در نسخه های خطی است.
    کلیدواژگان: نسخه شناسی، نسخه های خطی، تحلیل محتوا، کتابخانه دیجیتالی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
  • اشرف نظری، فریده عصاره صفحه 56
    هدف
    دیدگاه دانش آموزان دبیرستانی شهرستان شهرکرد در مورد عوامل بازدارنده و ترغیب کننده مطالعه آزاد با برخی از متغیر های جمعیت شناختی(جنسیت، پایه تحصیلی و نواحی آموزش و پرورش) شناسائی شده است.
    روش پژوهش : از نوع توصیفی به شیوه علی یا پس از وقوع است، نمونه گیری بر اساس جدول کرجسی و مورگان و با روش نمونه گیری چند مرحله ای انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای با ضریب پایانی 755/0 بوده است. جامعه آماری را دانش آموزان دبیرستانی اول تا سوم پنج منطقه (ناحیه1، ناحیه2، لاران، سامان و بن) در شهرستان شهرکرد تشکیل می دهد.
    یافته ها
    کاربرد آزمون های خی دو، آزمون T تک متغیره، آزمون T مستقل، تحلیل واریانس و پی گیری توکی نشان می دهد که بین میزان مطالعه آزاد دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج آزمون پی گیری توکی نشان می دهد که اختلاف میانگین دیدگاه دختران و پسران در زمینه عوامل ترغیب کننده مطالعه به صورت عوامل خانوادگی و وسایل ارتباط جمعی در نواحی مختلف و پایه های تحصیلی مختلف معنادار است.
    نتیجه گیری
    در مقایسه دیدگاه دختران و پسران در زمینه عوامل بازدارنده مطالعه نقش بی حوصلگی بیش از حد متوسط، و کمبود وقت، دسترسی نداشتن به کتاب، گریزاز مطالعه و قیمت گران کتاب در حد متوسط است. براساس نتایج آزمون پی گیری توکی در زمینه دسترسی نداشتن به کتاب اختلاف بین میانگین پایه های دوم و سوم معنادار بود. همچنین در زمینه گریز از مطالعه اختلاف میانگین پایه های اول با دوم و اول با سوم معنادار است. در زمینه کمبود وقت برای مطالعه، اختلاف منطقه لاران با بن معنادار است و در سایر موارد تفاوت معناداری وجود ندارد. در مورد قیمت گران کتاب اختلاف میانگین بین منطقه لاران با منطقه بن معنادار است.
    کلیدواژگان: مطالعه آزاد، دانش آموزان دبیرستانی، شهرستان شهرکرد، عوامل ترغیب کننده مطالعه آزاد، عوامل بازدارنده مطالعه آزاد
  • رضیه یزدان نیا، سعید رضایی شریف آبادی، منصوره باقری صفحه 74
    هدف
    این پژوهش با هدف شناسایی مولفه های موجود درخط مشی دسترسی بخش نسخه های خطی کتابخانه های کشور و تحلیل دیدگاه تهیه کنندگان اینگونه خط مشی ها انجام شده است.
    روش/رویکرد پژوهش: با استفاده روش تحلیل محتوا از نوع کیفی به تحلیل خط مشی مدون دسترسی و ارائه خدمات بخش خطی کتابخانه های کشور پرداخته است.
    یافته ها
    در خط مشی مدون کتابخانه های کشور 9 مولفه وجود دارد که هر یک دارای مقوله ها و زیر مقوله های متعدد است. کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با 4 مولفه کمترین و کتابخانه ملی ایران با 9 مولفه بیشترین معیارها را برای دسترسی به نسخه های خطی خود تعیین کرده است.
    نتیجه گیری
    اهمیت مولفه ها در خط مشی ها مختلف است. دو مولفه ارائه منابع و خدمات به مراجعان و شرایط و مشخصات استفاده کنندگان از مولفه های مهم و اساسی خط مشی ها هستند
    کلیدواژگان: دسترسی، نسخه های خطی، خط مشی، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، کتابخانه ملی ملک، کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه ملی تبریز، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه آستان قدس رضوی
  • یزدان منصوریان صفحه 88
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی (آی.سی.تی.) بر بازار کار کتابداری و اطلاع رسانی انجام شده است. این مقاله به معرفی فرصت های شغلی تازه ای در حرفه کتابداری می پردازد، که در آگهی های استخدام مرتبط به این رشته منعکس شده اند.
    روش/رویکرد پژوهش: رویکرد پژوهش حاضر کیفی و روش آن تحلیل محتواست. در یک نمونه گیری هدفمند 100 آگهی شغلی مربوط به کتابداران انتخاب و تحلیل شده اند. نمونه حاصل برگزیده ای از فرصت های شغلی کتابداران در دانشگاه ها و مراکز علمی کشورهای انگلیسی زبان است که از طریق شبکه وب قابل دسترسی بوده است.
    یافته ها
    مشاغل بررسی شده در این پژوهش به 7 گروه تقسیم شده و نمونه هایی از هر گروه معرفی شده اند. این گروه ها عبارت اند از: پست های/مشاغل حرفه ای سنتی و مرسوم در کتابداری (16 مورد)، پست های جدید مرتبط با فناوری های نوین (23 مورد)، پست های آموزشی (13 مورد)، پست های پژوهشی (8 مورد)، پست های ویژه کتابداری موضوعی (20 مورد)، پست های مربوط به خدمات ویژه کتابخانه ها (14 مورد)، و پست های مربوط به منابع اطلاعاتی خاص (6 مورد).
    نتیجه گیری
    گسترش فناوری های نوین تاثیر مثبتی بر بازار کار کتابداری گذاشته و از این رهگذر فرصت های تازه ای در اختیار متخصصان این رشته قرار گرفته است. همچنین، دامنه مشاغلی که کتابداران در اختیار دارند، از وسعتی به مراتب بیش از گذشته برخوردار است. علاوه بر این، با معرفی پست های سازمانی جدید، مشاغل معمول و سنتی کتابداران از بازار کار این حرفه حذف نشده و همچنان فعالیت های گذشته آنان در کنار عرصه های جدید در جریان است.
    کلیدواژگان: بازار کار کتابداری، فرصت های شغلی، پست های سازمانی کتابداران، کارآفرینی در کتابداری
  • ایوب نازی، سکینه قاسم پور صفحه 104
    هدف
    در ایران برای فهرستنویسی نسخ خطی دیدگاه ها و رویه های متعدد وجود داشته و دارد. براساس تفاوت های موجود فهرستنویسی نسخ خطی در ایران به سه شیوه تقسیم شده است: 1. سنتی 2. میانه 3. مدرن. پژوهش حاضر به بررسی فهرست های بیست و دو جلدی کتابخانه ملی بر اساس مشخصات این سه دوره پرداخته است.
    روش/رویکرد پژوهش: دادهای پژوهش بر اساس سیاهه وارسی ای متشکل از 23 معیار از یک نمونه 150فهرستبرگه ای گردآوری شده است.
    یافته ها
    شیوه های فهرستنویسی میانه و مدرن، در بیست و دو جلد فهرست نسخ خطی کتابخانه به کار رفته است: مجلدات اول تا دوازدهم دارای شیوه میانه، مجلدات سیزدهم و چهاردهم دارای شیوه ای بینابین، جلدهای پانزدهم تا بیست و دوم نیز دارای شیوه فهرستنویسی مدرن اند حضور عناصر سیاهه وارسی در بیست و دو جلد فهرست نسخ خطی کتابخانه ملی توسط آزمون کروسکال والیس نشان داد که تفاوت معناداری در شیوه کار فهرستنویسان از نظر انعکاس دادن عناصر فهرست نگاری نسخ خطی در فهرست وجود دارد.
    نتیجه گیری
    فهرست های دارای شیوه مدرن دارای بیشترین مطابقت با عناصر سیاهه وارسی بودند. همچنین با استفاده از مطالعه تطبیقی بین سه دسته مورد بررسی مشخص شد فهرست های اخیر دارای روال یکدست و مشخص تری هستند و تناسب و اعتدال بیشتری در زمینه میزان اطلاعات ارائه شده در زمینه کتابشناسی و نسخه شناسی داشتند
    کلیدواژگان: فهرستنویسی نسخ خطی، کتابخانه ملی، شیوه های فهرستنویسی
  • ملیکا خوشبخت صفحه 116
    هدف
    مدل «اف.آر.بی.آر.» یا ملزومات کارکردی پیشینه های کتابشناختی، مدلی مفهومی است که به دنبال غنی سازی پیشینه های کتابشناختی است. این مقاله، به دنبال شناسایی و درک مدل، معایب، و مزایای آن است.
    روش/ رویکرد پژوهش: مقاله حاضر، مقاله ای مروری است که با تمرکز بر گزارش های ایفلا و مقالات نگارش یافته در مورد مدل «اف.آر.بی.آر.» نگارش یافته است.
    یافته ها
    «اف.ار.بی.ار» محیطی برای ایجاد حداکثر پیوندهای ممکن میان عناصر کتابشناختی است. این مدل ابزاری مناسب را جهت بازیابی اطلاعات در اختیار کاربران قرار می دهد و از دوباره کاری های موجود در پیشینه های کتابشناختی جلوگیری می کند.
    نتیجه گیری
    «اف.آر.بی.آر.» محیطی برای ایجاد حداکثر پیوندهای ممکن میان عناصر کتابشناختی است. این مدل، ابزاری مناسب را جهت بازیابی اطلاعات در اختیار کاربران قرار می دهد و از دوباره کاری های موجود در پیشینه های کتابشناختی جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: پیشینه های کتابشناختی، اف، آر، بی، آر، _ مزایا، معایب
  • صدیقه محمداسماعیل، ربابه منصور کیایی * صفحه 130
    هدف

    هدف اصلی این مقاله مقایسه موتورها و ابرموتورهای کاوش عمومی در بازیابی اطلاعات فیزیک و تعیین میزان همپوشانی آنها می باشد.
    روش/ رویکرد پژوهش: روش پژوهش در این تحقیق، با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش و فرضیه های پژوهش، پیمایشی توصیفی است. جامعه پژوهش شامل شش موتورکاوش و شش ابر موتور کاوش عمومی است. پر استفاده ترین موتور ها و ابرموتورهای کاوش عمومی اینترنت بر اساس معرفی سایت searchenginewatch.com انتخاب گردید. جهت رسم جدول و نمودار از نرم افزار اکسل [1] استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از توزیع فراوانی، درصد، و میانگین استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان می دهد که در میان موتورهای کاوش، موتور کاوش یاهو بیشترین مدارک فیزیک (40 درصد) را بازیابی کرده است و رتبه نخست را به خود اختصاص می دهد. موتور کاوش عمومی ا ی.ا.ال. با 57/38 درصد بیشترین همپوشانی را با سایر موتورها دارد. در ابر موتورهای کاوش نیز، ابر موتور کاوش کری گاید، بیشترین مدارک فیزیک (1/77 درصد) را بازیابی کرده است و رتبه نخست را به خود اختصاص می دهد. همچنین، ابرموتور اینفو با میزان همپوشانی 7/43 درصد بیشترین همپوشانی را با سایر ابر موتورها دارد.

    نتیجه گیری

    ازنظر همپوشانی، استفاده از ابرموتورهای کاوش عمومی نسبت به موتورهای کاوش عمومی ارجح است.

    کلیدواژگان: موتور کاوش عمومی، ابر موتور کاوش عمومی، همپوشانی، فیزیک
  • زهرا بهزادی، عبدالرسول جوکار صفحه 142
    هدف
    مدارک حوزه علوم کتابداری و اطلاع رسانی تولید شده توسط کشورهای جهان اسلام عضو OIC در محدوده زمانی 2009-1994 شده است.
    روش/رویکرد پژوهش: با استفاده از روش تحلیل استنادی، نویسندگان و نشریات برتر این حوزه مشخص شدند و نقشه تاریخ نگاشتی حوزه علمی کشورهای جهان اسلام ترسیم گردید.
    یافته ها
    مقدار متوسط نرخ رشد سالانه انتشارات کشورهای جهان اسلام برای این سال ها عدد 78/13%محاسبه شد علاوه بر آن رشد سالانه انتشارات هر کشور بر اساس رگرسیون نمایی نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که بر اساس میزان R2 مربوط به رشد سالانه تولیدات علمی کشورها، میزان رشد کشورهای ایران، بنگلادش، ترکیه، امارات، پاکستان و مصر طی 16 سال مورد بررسی معنی دار است (05 P
    نتیجه گیری
    رشد تولیدات علمی کشورهای جهان اسلام در پایگاه Web of science با توجه به رشد انفجارگونه اطلاعات، مطلوب به نظر نمی رسد و جا دارد که مسئولین کشورها تلاشی جدی در راستای تولیدات علمی و نمایه کردن آن ها در پایگاه های معتبر بین المللی به عمل آورند.
    کلیدواژگان: نگاشت علمی، علوم کتابداری و اطلاع رسانی، کشورهای جهان اسلام، تولیدات علمی
|
  • Mozaffar Cheshmeh Sohrabi, Maryam Akbari, Azam Afkhamnia Page 6
    Purpose
    The objective of this research was to study the extent to which standards are observed in the designing of central library buildings at universities in Isfahan.. This is done based on the model established by the American Library Association. Design/ Methodology/Approach: The six central library buildings of universities in Isfahan were surveyed using a checklist. Descriptive statistical indexes were employed to analyze the data collected.
    Findings
    In the central libraries of only two universities - Isfahan University of Technology and The University of Isfahan - more than 50% of the standards for designing library buildings were met. With regard to the extent to which library building standards are observed, Isfahan University of Technology is first level and Payame Noor University of Isfahan is at the bottom of the list.
    Conclusion
    On average, 44% of the design standards for library buildings are observed in designing the buildings for central libraries in Isfahan universities.
  • Mohammad Reza Farhadpoor, Daruish Matlabi Page 24
    Purpose
    and the “info crystal” technique in particular, in information retrieval, visualization of weighted queries and visualization of vector spaces. This research also reviewed how these techniques help in better understanding the relationship between the high volumes of retrieved concepts. The objective of this research was to study the application of data visualization in generalDesign/ Methodology/ Approach: and information visualization and studied the effect of information visualization, especially the “InfoCrystal” technique on analyzing search results. This research reviewed the texts in the field of information retrieval
    Findings
    patterns and structural relations of objects for improving retrieval systems. These techniques are applied in different sciences e.g. geology, geography and recently library and Information science (LIS). One of the information visualization techniques is the “InfoCrystal” technique which can portray the abstract information space and visualize all possible relationships between infinite concepts. Information visualization techniques benefit from the human visual capacity in recognizingResearch Value: of information retrieval systems and the lack of published resources in the fields of information visualization, the “InfoCrystal” technique, and its applications in designing information retrieval systems. This research can be useful for Iran’s LIS society due to the growing importance
  • Afsaneh Teimourkhani, Saeedeh Akbari Darian, Fathollah Keshavarz Page 46
    Purpose
    Library and Archives of Iran (NLAI) in terms of their codicological features, including date and place of transcription, type of paper and script. This research studies the manuscripts available in the digital library of the NationalDesign/ Methodology/Approach: The research population consisted of 3,853 manuscript records available on the website of the digital library of the NLAI. Content analysis was employed as the method for this study.
    Findings
    The transcription place of most (70.83%) of these manuscripts is Iran’s territory in that era. The most popular type of paper (72.59%) used for these manuscripts is European paper. Also the most commonly used type of script (64.31%) is Nasta’liq and the most infrequent type of script used in these manuscript is Latin (0.05%).
    Conclusion
    Results show that the oldest manuscripts belongs to the Eleventh century A.D. and" western paper has the highest consumption rate. Also, findings show that "NASTALIGH script is of the mostly used scripts in manuscripts. A majority (71.22%) of the manuscripts are related to the 13th Hijri century (19th century).
  • Ashraf Nazari, Farideh Osareh Page 56
    Purpose
    about encouraging and inhibiting factors for free study, considering some demographic variables like gender, grade and school district. The aim of this study was to identify the viewpoint of Shahrekord high school studentsDesign/ Methodology/Approach: The sampling was done on the basis of Krejcie and Morgan's table by applying a multistage method of sampling. The data gathering instrument in this research was a questionnaire with the reliability coefficient of 0.755. The statistical population was chosen among high school students from first to third grade, located in five regions of Shahrekord (region 1, region 2, Laran, Saman and Ben). The research was descriptive and applied a post-hoc method.
    Findings
    Tukey follow-up showed that there was a significant difference between the extent of female and male students’ free study. Tukey follow-up results indicated that there was a significant difference between the viewpoint of female and male students in various areas and different school grades about encouraging factors such as family and mass media. Applying Chi-square test, univariate T test, independent T test, analysis of variance and
    Conclusion
    the effect of boredom is more than average and the impact of lack of time, lack of access to books, escaping from study and the high price of books is at an average level. Results of the Tukey followup test on lack of access to books showed that there was a great average difference between second and third graders. There was also a significant difference in the field of escape from study between the average of first, second and third graders. Regarding the factor lack of time, there was a great difference between the Laran and Bon regions and there was no statistically significant difference in other cases. With regard to the high price of books there was a significant difference between the Laran and Bon regions. Studying the students’ view about factors inhibiting them from study indicates that.
  • Razeih Yazdannia, Saeed Rezaei Sharif Abadi, Mansoureh Bagheri Page 74
    Purpose
    Policies applied by every institution or organization identify strategies for their activities and make the employees aware of the scope of their duties and powers. In each policy, there are some standards and elements which are affected by the activities, goals and duties of the related institutions or organizations. This study aimed to identify the present criteria and elements of policies in accessing the manuscript sections in Iran’s libraries and to analyze the perspectives of the creators of these policies. Design/ Methodology/Approach: In this research, the method of qualitative content analysis is applied to analyze the policy of services and access to the manuscript section of in Iran’s libraries.
    Findings
    There are nine elements in manuscript services and access policies in Iran’s libraries. Each element contains different categories and subcategories. Having only four elements, the Central library of the University of Tehran had the lowest number of elements and criteria, while the National Library of Iran has all of the identified elements and criteria.
    Conclusion
    This study concluded that each element had different levels of importance in different policies. Based on the findings, two elements i.e. providing resources and services to clients, and the conditions and specifications of the clients were the most important and basic elements in determining the policies. These two elements are considered in all of the presently compiled policies.
  • Yazdan Mansourian Page 88
    Purpose
    (ICT) on the Library and Information Science (LIS) job market. This research introduced new LIS career opportunities available according to recruitment advertisements.The present study aimed to review the effect of information and communication technologiesDesign/ Methodology/Approach: methodology. In a purposive sampling, 100 recruitment advertisements for librarians were selected and analyzed. The result was a sample of job opportunities for librarians at universities and scientific centers in English-speaking countries presented on the internet. This study had a qualitative approach and used content analysis
    Findings
    examples were presented for each group. These groups are: professional posts/ occupations traditionally common in librarianship (16 titles), innovative posts associated with new technologies (23 titles), educational posts (13 titles), research posts (8 titles), special posts in subject librarianship (20 titles), posts in special library services (14 titles) and posts related to special information resources (6 titles). The job opportunities reviewed in this study were divided into seven groups and some
    Conclusion
    and many new job opportunities have been created for LIS professionals. In addition, the range of the posts that librarians may occupy has become considerably larger. Furthermore, while new organizational posts have been introduced, the common and traditional jobs of librarians have not been excluded from the job market. The development of new technologies has had a positive effect on the LIS job market.
  • Ayoub Nazi, Sakineh Ghasempour Page 104
    Purpose
    can be divided into three types: 1. Traditional 2. Median 3. Modern. This study reviews the 22 volume catalog of the National Library of Iran according to the specifications of these three methods. There have been different trends and methods for manuscript cataloging in Iran whichDesign/ Methodology/ Approach: cards and on the basis of a checklist which contained 23 criteria. The research data were collected from a sample of 150 catalog
    Findings
    catalog of the National Library of Iran: for the first 12 volumes the median method, for the 13th and 14th volumes a moderate method (between median and modern) and for the 15th to 22nd volumes, the modern method was applied. The 22-volume manuscript catalog was examined based on the checklist and the Kruskal-Wallis test proved a significant difference between catalogers’ styles of reflecting the different manuscript cataloging elements. Median and modern methods of cataloging are applied in the 22 volumes of the manuscript
    Conclusion
    checklist items. By applying a comparative study between the three methods, it was proved that the latter catalogs have a more consistent and clearer pattern and they are more relevant and balanced in representing codicological and bibliographical information.conformity with the