فهرست مطالب

قبسات - پیاپی 33 (پاییز 1383)

فصلنامه قبسات
پیاپی 33 (پاییز 1383)

  • 215 صفحه، بهای روی جلد: 11,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/08/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی اکبر رشاد صفحه 13
    در مقاله از سه دوره یا سه گونه «جهانی سازی» سخن رفته است: جهانی سازی پیامبرانه، جهانی سازی فیلسوفانه، جهانی سازی اقتدارگرایانه.
    هرچند جهانی شدن Globalization یا جهانی سازی Globalizing در چارچوب دانش هایی چون جامعه شناسی سیاسی، جامعه شناسی اقتصادی، روابط بین المللی، جامعه شناسی فناوری و... مورد تحلیل قرار می گیرد اما مولف سعی کرده است این مقوله را از زاویه ای فلسفی اندیشه ای بکاود و بررسی کند؛ بر همین مبنا با طرح و تبیین پاره ای علل و دلائل جهانی سازی اقتدار گرایانه ممتنع دانسته، و بر اساس نظریه انتظار و بر مبنای اصول «فلسفه فرج» جهانی شدن قدسی را محتوم انگاشته؛ در پایان با بر شماری بیست شاخص «توسعه و تکامل حیات انسان در عصر فرج»، چشم اندازی از پایان قدسی تاریخ ارائه کرده است.
    کلیدواژگان: جهانی سازی، جهانی شدن، فلسفه فرج، فرجام تاریخ، فلسفه تاریخ، جهانی سازی پیامبرانه، جهانی سازی فیلسوفانه، جهانی سازی اقتدارگرایانه، امتناع جهانی سازی سکولار
  • محمد هادی معرفت صفحه 37
    جهانی شدن که زمینه جهانی سازی است، از جهان بینی اندیشه وران بزرگ جهان سرچشمه گرفته که در راس همه، انبیا و حکیمان قرار دارند که امروزه بر اثر کمرنگ شدن مرزها و برداشته شدن محدودیت های جغرافیایی و ایجاد تسهیلات در رفت و آمدها، و نیز آسان شدن تبادل اطلاعات و فزونی انواع رسانه های اطلاع رسانی، روند جهانی شدن هر چه بیش تر سرعت می گیرد؛ بنابراین، مساله تقارب ملل و تعارف و شناخت متقابل، امری حتمی و اجتناب ناپذیر است و پیامدهای آن چه زشت و زیبا، دامنگیر همگان خواهد بود منتها در راه گزینش اصلح، و به عبارتی، تاثیر گذاری فرهنگ برتر که پیشتاز جهانی سازی است، چه اقدامی باید کرد؟ آیا باید حالت انفعالی به خود بگیریم تا دیگران سرنوشت ما را رقم زنند یا خود به پا خیزیم و طبق مسوولیت انسانی اسلامی، خویش زمام رهبری جهانی سازی را به دست گیریم، و طبق آیه شریفه «وکذلک جعلناکم امه وسطا لتکونوا شهداء علی الناس» متعهد بسط عدل در گستره جهان شویم؟!
    فرایند جهانی شدن که فرایندی ناگزیر برای انسان امروز است، می تواند هم تهدید باشد و هم فرصت تلقی شود؛ از این رو، رویارویی با پدیده جهانی شدن، باید مقابله با جنبه های منفی آن باشد؛ زیرا این رویداد همچون سیلی خروشان، بی خواست و اراده ما در جریان است. عمده، کنترل این جریان است که از روز نخست، اسلام بر عهده امت اسلامی گذاشته، و عمده اهرم فعال این رهبری، همان فرهنگ غنی و سرشار از عناصر سازنده جوامع انسانی است. این اهرم در دست مسلمانان قرار دارد و هیچ فرهنگی نمی تواند با آن مقابله کند و اساسی ترین وسیله ممکن برای رهبری جامعه جهانی، فرهنگ پویا و سازنده است که در اختیار این ملت قرار دارد؛ پس این که جهانی شدن را فرصت بدانیم یا تهدید، به تفسیر ما از جهانی شدن بستگی دارد، و این که چگونه با آن برخورد کنیم. چنان چه موضع انفعالی به خود گرفتیم، به طور قطع تهدیدی است که مقدسات ملی و مذهبی در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت؛ ولی اگر با در نظر گرفتن سابقه درخشان و اصالت فرهنگ غنی که در اختیار داریم، در صدد به دست گرفتن زمام روند جهانی شدن و جهانی سازی باشیم، به یقین پیروز و موفق خواهیم بود.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، تقارب ملل، انتظار، یوم موعود، جهانی سازی، حکومت مهدی، جهان شمولی اسلام
  • حسین سوزنچی صفحه 61
    مساله قیام حضرت مهدی و انتظار موعود جهانی با چالش های متعددی روبه روست نظیر این که: اگر قرار است عدالت کامل در آخرت تحقق یابد، چه ضرورتی دارد که حکومت عدل جهانی در دنیا تشکیل شود؟ چرا انتظار فرج، افضل اعمال خوانده شده با این که سنخ «انتظار» از سنخ «عمل کردن» نیست، چه رسد به افضل اعمال بودن؟ با توجه به دیدگاه ما در خصوص حکومت جهانی واحد حضرت مهدی آیا می توان به دیدگاهی در خصوص مساله امروزی جهانی شدن دست یافت؟
    اگر شرط ظهور پر شدن جهان از ظلم است، آیا تلاش های اصلاحی ما ظهور را به تعویق نمی اندازد، و اگر این تلاش های اصلاحی ما سیر تکاملی انسان را شکل می دهد دیگر چه نیازی به مهدی موعود است؟ و.... در واقع از ما خواسته اند که «منتظر قیام موعود جهانی باشیم!» و همه سوالات ما برمی گردد که اولا چرا؟ و ثانیا چگونه؟ در این مقاله کوشیده ایم این گونه سوالات را با نگاهی به اندیشه استاد مرتضی مطهری پاسخ دهیم.
    کلیدواژگان: مطهری، مهدی، مهدویت، انتظار، اصالت فرد، اصالت جامعه، حق و باطل، امداد غیبی، جهانی شدن، ظهور موعود جهانی
  • غلامرضا بهروز لک صفحه 81
    آموزه فرج یکی از آموزه های مشترک دینی در طول تاریخ بوده است. مومنان همواره با امید به فرج و آینده ای بهتر سختی ها را تحمل کرده اند؛ اما فرج چه زمانی محقق خواهد شد؟ هرچند انسان مومن بر اساس آموزه های دینی ایمان قطعی به تحقق فرج دارد، ظهور برخی نشانه ها سبب تقویت ایمان وی می شود. یکی از زمینه هایی که در زمانه ما باعث توجه بیش تری به آموزه فرج شده، پدیده جهانی شدن است. به رغم تفسیرها و گاه فرایندهای ناسازگاری که در مواردی جهانی شدن با آموزه مهدویت می یابد، نگرش کلان این مقاله آن است که جهانی شدن درکل، زمینه های، باور به آموزه فرج اسلامی را تسهیل و تقویت می کند.
    کلیدواژگان: مهدویت، فرج، جهانی شدن، غربی سازی، حکومت جهانی، امت واحده
  • مرتضی شیرودی صفحه 107
    به رغم گذشت بیش از یک دهه از زایش و رویش جهانی شدن(Globaliztion)یا در واقع، پروژه جهانیسازی (Globalism)، هنوز این پدیده در هاله ای از ابهام و تردید قرار دارد. این ابهام ها و تردیدها، پرسش هایی را برمی انگیزد؛ از جمله، جهانی شدن یا جهانی سازی به چه معنا است؟ و تاریخ پیدایی اصطلاح جهانی شدن یا جهانی سازی و سابقه رویکرد به آن کدام است؟ آیا در اسلام میل به جهانی شدن وجود دارد؟در صورت مثبت بودن پاسخ، آیا جهانی شدن اسلامی قابل اثبات است؟ مبانی، ویژگی ها، ساختار و ابزارهای جهانی شدن اسلامی چیست؟ البته به بخشی از این پرسش ها، پاسخ هایی کم و بیش داده شده است؛ اما به علت تنوع و تعدد این پاسخ ها، ابهام ها و اشکالات جدیدی مطرح شده اند؛ بنابراین، هر تلاشی در این باره، برای ارائه یک نتیجه فاصله گیری روشن می تواند به رفع ابهام های پیشین مدد رساند؛ هدفی که این مقاله در پی آن است.
    برای دستیابی به پاسخ اقناع کننده درباره هر یک از پرسش ها و ابهام های پیش گفته، فرضیات و حدسیات ذیل قابل طرح است:1. خاستگاه و زادگاه واژه جهانی شدن در غرب است؛ ولی مهم ترین زادگاه پدیده و نه واژه جهانی شدن، در اسلام است؛2. فقط اسلام، توانایی، ویژگی،ساختار و ابزارهای لازم برای جهانی شدن را دارد.
    برای تعیین درستی یا نادرستی فرضیات و حدسیات مذکور، مطالب و مباحث ذیل در این مقاله بررسی می شود:ا. تعریف جهانی شدن و تبیین تاریخ و سابقه آن؛ ب. اسلام و دیدگاه و نظریه آن درباره جهانی شدن و تشریح قابلیت ها، ساختارها و ویژگی های جهانی شدن اسلامی.
    کلیدواژگان: اسلام، موعود، جهانی شدن، جهانی سازی، قرآن، حدیث، امریکا، غرب، امام زمان (ع)
  • سید عبدالقیوم سجادی صفحه 129
    این مقاله بر آن است تا دو دیدگاه در باب جهانی شدن، یعنی جهانی شدن لیبرالیسم و حکومت جهانی اسلام را مورد بررسی و مقایسه قرار دهد.
    مؤلف بر آن است که هر چند که اندیشه جهانی شدن لیبرالیسم، اندیشه و فرهنگ دینی را به چالش می طلبد و امروزه از داعیه داران انحصاری جهانی شدن می باشد، اما به لحاظ نظری و جامعه شناختی فاقد ظرفیت لازم برای جهانی شدن می باشد. حکومت جهانی اسلام از بعد نظری از ظرفیت لازم برخوردار است ولی با موانع خارجی و اجتماعی روبرو است. فراهم نمودن زمینه های اجتماعی و رفع موانع، تحقق ایده جهانی شدن را نوید خواهد داد.
    این مقال بر آن است تا دو دیدگاه در باب جهانی شدن، یعنی جهانی شدن لیبرالیسم و حکومت جهانی اسلام را مورد بررسی و مقایسه قرار دهد.
    مؤلف بر آن است که هر چند که اندیشه جهانی شدن لیبرالیسم، اندیشه و فرهنگ دینی را به چالش می طلبد و امروزه از داعیه داران انحصاری جهانی شدن می باشد، اما به لحاظ نظری و جامعه شناختی فاقد ظرفیت لازم برای جهانی شدن می باشد. حکومت جهانی اسلام از بعد نظری از ظرفیت لازم برخوردار است ولی با موانع خارجی و اجتماعی روبرو است. فراهم نمودن زمینه های اجتماعی و رفع موانع، تحقق ایده جهانی شدن را نوید خواهد داد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، لیبرالیسم، حکومت جهانی اسلام، مهدویت، صلح، عدالت
  • محمد سپهری صفحه 143
    همه ادیان جهان به گونه ای معتقدند که هرگاه بشر به لحاظ معنوی و اخلاقی پا در انحطاط و ورطه هلاک گذارد، و از مبدا هستی فاصله گیرد، و جهان را تاریکی جهل، غفلت و ستم در برگیرد، شخصیتی نجات دهنده ظهور خواهد کرد. در هر آیینی، به صورت رمز به حقایقی اشاره شده که با معتقدات آیین های دیگری توافق و هماهنگی دارد.
    در آیین مزدیسنا هم اعتقاد به موعود نهایی و منجی آخرالزمان، از عقاید رایج و استوار است و در متون مقدس زرتشتی (اوستا و کتب روایی پهلوی) افزون بر بشارت و اشارت به ظهور رهاننده عدالت گستر (سوشیانت)، از تولد، ظهور، یاران و دستاوردهای نهضت او سخن گفته شده است.
    در این مقاله کوشیده ایم دیدگاه زرتشت را درباره موعود نهایی (سوشیانت) از متون مزدیسنا استخراج و بررسی کنیم.
    کلیدواژگان: مهدویت، زرتشت، مزدیسنا، سوشیانت، آخرالزمان
  • علیرضا صدرا صفحه 155
    جهانی گرایی»، پدیده ای جدی، جاری و فراگستر در عرصه کنونی و دهه های فراروی است. در رهیافت های اسلامی قرآنی، روایی و علمی سیاسی، سه گونه جهان گرایی وجود دارد: یکی جهان گرایی راستین و کامل هم مادی و هم معنوی و اعم از توسعه اقتصادی، تعادل سیاسی و اجتماعی و تعالی فرهنگی و انسانی؛ دیگری جهانی گرایی ناقص و نارسا و صرفا اقتصادی و تک ساحتی، و سوم جهانی گرایی کاذب و سلطه جویانه و تنازعی. برخی شباهت های هر چند ظاهری، میان جهان گرایی مهدوی و جهانی گرایی جاری، سبب برخی مباحث مقایسه ای و تطبیقی در این زمینه ها شده است.
    با جهانی گرایی مهدوی و نگرش و گرایش آن به قدر امکان فهم، توان و به تناسب مقتضیات حاضر و فراروی، در جهان معاصر می توان از فرصت های جهانی و جهان گرایی، در حد ممکن بهره برد و تهدیدهای آن ها را کاهش داد. ارتقای کارآمدی علمی و عملی جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان و فرهیختگان جهان به ویژه ارتباطات، تبادلات و سازماندهی متناسب آنان، با آگاهی هرچه بیش تر بر گزینه جهانی گرایی مهدوی و نقادی بهینه جهانی گرایی های غیر مهدوی میسر بوده، در ارتقا و استقرار جهانی گرایی مهدوی و حقیقی کارساز خواهد شد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، آسیب ها، مهدویت، جهانی گرایی، جهانی شدن، جهانی سازی
  • مهدی اکبر نژاد صفحه 179
    موعود باوری یکی از برجسته ترین اعتقادات اسلامی شناخته شده است. اهمیت موضوع، محققان را بر آن داشته تا از زوایای گوناگون درباره این اصل مهم اظهار نظر کنند. و هر چند در اصل و اساس مهدویت میان نویسندگان و عالمان اسلامی به نوعی اتفاق نظر دیده می شود، در عین حال تعداد اندکی درصدد خرده گیری یا انکار این باور بر آمده اند که شاخص ترین آن ها و به نوعی سردمدارشان ابن خلدون مغربی است که با تضعیف احادیث مهدویت، اساس این اعتقاد را انکار کرده است.
    این نوشتار در ابتدا دیدگاه و مبانی وی در تضعیف احادیث مهدویت را دنبال می کند؛ آن گاه آن ها را نقادی خواهد کرد
    کلیدواژگان: احادیث مهدویت، ابن خلدون، مهدی موعود، نقد ابن خلدون و تضعیف احادیث مهدی
  • احمد واعظی صفحه 189
    ن مقاله بر آن است که عدالت اجتماعی یا عدالت توزیعی را مورد بحث قرار دهد.
    عدالت توزیعی با تئوری عدالت جان رالز، وارد مرحله جدیدی شده است.
    مطابق نظر رالز، عدالت یک ارزش ساده در میان ارزش های دیگر که بر نظم اجتماعی و روابط انسانی اثر می گذارد، نیست. بلکه یک ارزش اجتماعی متعالی و اساسی است.
    اهمیت و جایگاه ارزش اجتماعی آن همسان با اهمیت مساله حقیقت در معرفت انسانی است. همان گونه که اعتبار مشروعیت هر تئوری وگزاره شناختی به واسطه مساله حقیقت، محک زده می شود مشروعیت و کمال هر ساختار اجتماعی نیز مبتنی بر سازگاری و انطباق آن با اصول عدالت است.
    کلیدواژگان: عدالت اجتماعی، عدالت توزیعی، ساختار اجتماعی، معیار عدالت، حق و خیر، جان رالز، برابری
|
  • Aliakbar Rashad Page 13
    This paper discusses three forms of globalizations: prophetic [or prophecy-oriented] globalization, phi¬losophical globalization, authoritative (hegemonic) globalization. Although globalization or globalizing has to be studied in the fields of political sociology, economic sociology, international relations, technological sociology, etc, the author has tried to investigate globalization from a philosophical perspective.Raising and reviewing a number of factors and reasons the author argues that authoritative and hegemonic globalization is unviable. According to the theory of entezar and the philosophy of faraj, he emphasizes on the inevitability and the feasibility of the sacred globalization. Enumerating twenty indicators as pre-requisite for the development and evolution of human life under the reign of Imam Mahdi, he sketches out the prospect of a sacred and spiritual end for the history.
    Keywords: globalization, globalizing, the philosophy of faraj, the fate of history, the philosophy of history, prophetic globalization, philosophers, led globalization, authoritative, hegemonic globalization, unfeasibility of the secular globalization
  • Ayatollah Mohammad Hadi Marefat Page 37
    The idea of globalization as a ground for globalizing ema¬nate¬s from the world views of world’s great scholars, including the philosophers and prophets as the forerun¬ners of any social development. As a result of enormous developments in transportation, telecommunication, and information technologies that has decreased significance of geographi¬cal borders and facilitated the flow of goods, in¬formation and human being, the trend of globalization is gaining momentum. Consequently mutual convergence and cognition seems to be inevitable. The implications of this, right or wrong, affects globalizing. Than, what to do? Should we watch passively and wait for others to shape our fate? Or, in response to our human-Islamic responsibil¬ity, should we rise and gain the leadership and management of globalization and as emphasized in the Holy Quran, commit our self to the promotion and imple¬mentation of justice in the global level? Accordingly, the inventible process of globalization, today, may be seen as a challenge and at the same time, an opportunity. Therefore, our opposition to globaliza¬tion should be bound to its negative aspects. Because whether we like or dislike, the process of globalization is like an unstoppable deluge. What is important in this proc¬ess is to manage and control it, a duty Islam has obliged us to carry out. The major instrument that Is¬lamic leadership provides for management of globalization is the enriched culture and the constructive elements of this culture. This instrument is in the hand of Moslems and no other culture can resist it. The best possi¬ble global community leadership tool is the dynamic and productive culture of Islamic nations.Thus, to treat globalization as a threat or an opportu¬nity depends on how to interpret it. Facing globalization in a passive manner will jeopardize our national and religious interests. However, in view of our brilliant histori¬cal background and rich and genuine culture, if we assume the leadership and management of globalization trend, than undoubtedly we will be the champion.
    Keywords: globalization, convergence among na¬tions, entezar the promised day, globalism, Mahdi's reign, Islam's universality
  • Hussain Sozanchi Page 61
    The belief in rise of Imam Mahdi and the expec¬tation for a global promised messiah faces a number of theoretical challenges, such as: if a perfect justice is supposed to be realized in afterworld, than, what is the need for the establishment of a just universal reign? Why waiting for faraj (the relief brought about to human kind when Imam appears) is regarded as the best religious acts, given that waiting does not fall in the category of acts, let alone to be the best act? In view of our belief in Imam Mahdi’s universal reign, should we approach to the contemporary question of globalization? Should the pandemonium and injustice fill the world as a precondition for the rise of Imam Mahdi, than our efforts to reform the world would not hamper and postpone his appearance? If our efforts to reform can prepare the ground for the transcendental evolution of human being, than what is the need for Imam Mahdi’s rise? In short, we are asked to wait for the rise of a universal promised messiah. First, Why? Secondly, how? This is up to us. The paper attempts to answer these questions from ayatollah Motahhari’s view.
    Keywords: Motahhari, Mahdi, Mahdism, expecta¬tion, individualism, socialism, mystic aids, globalization, the rise of the promised
  • Gholamreza Behrozlak Page 81
    Throughout the history Faraj doctrine has been a common doctrine among all religions. The believers always have endured too many hardships in the hope of the promised ultimate prosperity. But when this dream will take place? Notwithstanding the believers strong belief that sooner or later this dream will be translated into reality, the emergence of some signs and symbols will consolidate this belief.Globalization is one of the factors that have at¬tracted more attentions to the doctrine of faraj. In spite of inconsistent interpretations and perceptions about the process of globalization and Mahdism, the paper’s macro approach maintains that, in general, globalization facili¬tates and sets the ground for belief in Islamic doctrine of Faraj.
    Keywords: Mahdism, faraj, globalization, westerni¬zation, universal governance, the unified Ummah
  • Mortaza Shirudi Page 107
    More than a decade after the emergence and growth of globalization or globalizing, still there are many ambigui¬ties posing a number of questions and controversies such as: what is globalization? When and where was it born? Is there any tendency towards global¬ization in Islam? Can we establish Islamic global¬ization? What are the bases, properties, structures and instruments of an Islamic globalization? Of course attempts have been made to answer some of these ques¬tions, but the variety and the multiplicity of these answers have given rise to a number of new ambiguities and questions. Therefore, any attempt to sum up these answers would help clarify the aforesaid ambiguities. And this is what this paper intends to do.To find a satisfactory answer the following assump¬tions worth consideration:The west is the birthplace of the term globalization, but Islam is the birthplace of the phenomenon.It is only Islam that possesses the due capability, characteristic, structure and instrument for managing globalization. To verify the validly and credibility of above assumptions, following issues are discussed in this paper:Definition of globalization and the explanation of its background and history,Islam’s view on globalization; the potentials, capabilities, mechanisms and characteristics of an Islamic globalization.
    Keywords: Islam, Tradition, Quran, globalization, globalizing
  • Mohammad Sepehri Page 143
    Almost in every religion of the world there is a be¬lief that when human society declines to a state of moral and spiritual degeneration and separates from the origins of existence, and the world is deluged with the darkness, negligence, cruelty and injustice, a savior messiah will appear. In all religious creeds, one can find certain resem¬bling realities expressed or referred to symbolically. In Mazdaysina too, there is a strong belief that the soashyant, promised savior will appear. In Zoroastrian sa¬cred writings (Avesta and Pahlavi texts) there are predic¬tions and statements about the birth, rise, disciples, and achievements of a just messiah called soashyant. It is attempted in this paper to extract and examine the Zoroastrian views about the promised messiah from Mazdaysina sacred texts.
    Keywords: Mahdism, Mazdaysina, Avesta Soashy¬ant, end of the world
  • Ali Reza Sadra Page 155
    Universalism is a serious, continuous, pervasive phenomenon both today and in the decades to come. There are three forms of universalism based on Islamic-Quranic, political and scientific approaches: Genuine, perfect, material and spiritual universalism with economic development, political stability and social balance, cultural and individual uplift.Imperfect, inefficient, merely economic and one dimensional universalism.Factitious, imperialistic and conflicting contentious universalism. Some resemblances, though apparently, between the universalism based upon Mahdism and the contemporary universalism have led to some comparative discussions.By approaching and realizing the Mahdaveiat universalism, according to the demands of times in the present and future, we can get the best uses of global and universal opportunities and decrease the threads. A better appreciation of Mahdaveiat universalism and an optimal critical approach to other universalisms can help us Increase the scientific and practical effectiveness of Islamic republic of Iran, Moslems and the cultural elites and achieve an appropriate arrangement and management of communications and exchanges, which in turn, prepares the ground for the establishment of a true and genuine universalism based upon Mahdism.
    Keywords: pathology, vulnerabilities, universalism, globalization, globalizing
  • Maahdi AkbarneŽad Page 179
    Belief in Mahdism is accounted as one of major Islamic tenets. Due to this importance, researchers have approached it from different aspects. Though, to some extent, there is a consensus among Moslem writers and scholars on the essentials of belief in a form of Mahdism, in the mean time, a few people have attempted to raise some questions and deny this belief. Ibn-Khaldun is thought to be the most prominent figure and the ringleader of those who have questioned and denied the basis of belief in Mahdism by discrediting traditions related to Mahdism.This essay discusses and reviews Ibn-Khaldun’s views and arguments on debilitating traditions supporting Mahdism.
    Keywords: traditions on Mahdism, Ibn, Khaldun, the promised Mahdi, a critical review of Ibn Khaldun's views
  • Ahmad Waeizi Page 189
    The paper is aimed to discuss the social justice or distributive justice. It is with John Rawls’s “theory of justice”, that the distributive justice enters a new phase. According to Rawls, justice is not a simple value among other values that affect the social order and human relations; rather it is the primary and the supreme social value. The significance and the status of social value are on a par with the importance of the question of truth in human knowledge. As the validity and the integrity of any theory and cognitive statements are verified by the question of truth, the legitimacy and the perfection of a social structure depends upon its consistency and conformity with the justice principles.
    Keywords: social justice, distributive justice, so¬cial structure, criterion of justice. Right, good, John Rawls, equality