فهرست مطالب

فصلنامه سیاست خارجی
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 102، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/09
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات
  • علی اکبر جعفری، وحید ذوالفقاری صفحات 325-344
    بی تردید نام امام خمینی(ره) بر تارک تاریخ معاصر جهان قرار گرفته است. ایشان احیاگر میراث عظیم اسلامی در جهان امروز است که با تغییر و ایجاد تحول در گفتمان حاکم، توانستند جهان را با یک فضای زیستمانی نوینی مانوس کنند که مهم ترین خصیصه آن، تدین و اسلامیت است. در واقع، ایشان نگاه و نگرش انبساطی و انطباقی و نیز نحوه کنش و واکنش کاربردی و عملیاتی نسبت به دین را جایگزین نگاه سلبی و منفی به دین کرد. رهنامه امام خمینی برای این عمل، تلفیقی از رهیافت ژئواستراتژی و ژئوایدئولوژی بوده است. این رویکرد، نوعا تجلی و تبلور نظریه «وحدت در عین کثرت» ساختار بین الملل می باشد که در آن تمامی روش های سازمانی و سیاستی، اقتصادی، انتفاعی، اجتماعی و اجماعی باید در راستای پایه ارزشی واحدی به نام اسلام قرار گیرند. با توجه به این ملاحظات، این پژوهش درصدد تبیین ظرفیت های فرصت ساز اعلانی و اعمالی امام خمینی(ره) برای نظام بین الملل و رویکرد ایشان برای کنش گری فعالانه در پهنه گیتی می باشد.
    مفروض نخست، دو عنصر؛ تجهیزشناختی و توان بسیج پذیری و بسیج گری و مفروض دوم، رهیافت آرمان گرایی واقع نگرانه امام(ره) را مورد بررسی قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اسلام گرایی، آرمان گرایی واقع بین، امام خمینی(ره)، دولت اسلامی، نظام بین الملل
  • روح الله اسلامی، فاطمه ذوالفقاریان صفحات 345-562
    حقوق بشر روایتی جمعی و بدیهی در تمدن معاصر به شمار می آید که اغلب رویکردی انتقادی به رفتارهای جمعی بشر، خصوصا کنش های سیاسی او دارد. در این مقاله، پرسش و پاسخ معمول را به هم ریخته و از منظر فلسفه سیاسی، حقوق بشر را به پاسخ گویی وامی داریم. ابتدا مفاهیم، پیش فرض ها، تبعات و الزامات حقوق بشر را بررسی می کنیم در ادامه به پارادوکس واقعیت و آرمان در رویکرد مصلحتی و واقع گرای فلسفه سیاسی، به حقوق بشر خواهیم پرداخت و برای بررسی موردی، پنج روایت حکومت مندی را در نسبت انتقادی حقوق بشر تحلیل می نماییم. در پایان مقاله، به چهار راهکار اساسی برای حقوق بشر که از رویکردهای معاصر فلسفه سیاسی وام گرفته شده است، خواهیم پرداخت. این راهکارها در جهت ایجاد سازوکاری واقع گرا در محیط بین الملل برای دوری از ابزاری شدن و استفاده از فناوری و امکانات عصر اطلاعات می باشد، تا حقوق بشر بتواند از حالت شعاری، آرمانی و ابزاری بودن درآید.
    کلیدواژگان: حکومت مندی، حقوق بشر، فناوری، پسا مدرن، جماعت گرا، فلسفه سیاسی، الهیات رهایی بخش
  • حسین علایی صفحات 363-378
    شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با حضور نمایندگان کشورهای مختلف از سراسر جهان از 5 تا 11 شهریور ماه 1391 در تهران برگزار گردید. برگزاری این اجلاس در زمانی که تحریم ها و فشارهای کشورهای غربی بر ایران رو به افزایش و اوضاع خاورمیانه در حال دگرگونی است از اهمیت فراوانی در ابعاد منطقه ای و بین المللی برای جمهوری اسلامی ایران و جنبش غیرمتعهدها برخوردار می باشد. شعار اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران «صلح پایدار در سایه مدیریت مشترک جهانی» بود. این اجلاس سه کارکرد مهم و اساسی داشت. نخست، «ارتقای نقش ایران در حل وفصل مناقشه های بین المللی»، از جمله «اصلاح اساسنامه سازمان ملل متحد» و «موضوعات جهانی» همچون تروریسم، تغییرات آب و هوایی و مواد مخدر. این مسائل از جمله مشکلات مهمی بودند که در اجلاس به آن ها توجه شد و امروزه از موضوعات کلیدی در سطح بین المللی محسوب می شوند. دوم، ارتقای نقش منطقه ای ایران وسوم، کمک به اهداف سیاست خارجی ایران در مسائلی مانند موضوع هسته ای، سیاست گذاری در برابر تحریم کشور های غربی و سایر مسائل مرتبط با سیاست خارجی کشور. طبیعی است اگر جمهوری اسلامی بتواند از این فرصت به شکل مناسبی استفاده کند به موفقیت های ارزشمندی دست خواهد یافت. در این مقاله به فرصت های ایران در دوران ریاست این جنبش پرداخته خواهد شد. شروع ریاست ایران بر این جنبش که از اجلاس تهران آغاز شده است، علاوه بر آن که یک فرصت مناسب را برای تعقیب اهداف ملی در اختیار جمهوری اسلامی ایران می گذارد، می تواند سرآغاز دور تازه ای از نقش آفرینی جنبش غیرمتعهدها در عرصه بین المللی و توسعه امنیت کشورهای عضو باشد.
    کلیدواژگان: جنبش عدم تعهد، ایران، فرصت های پیش رو، اجلاس تهران، اهمیت منطقه ای و بین المللی
  • سهیلا کوشا، محمدعلی اسکندری صفحات 379-398
    یکی از نکات محوری در مواضع مقامات جمهوری اسلامی ایران، تاکید بر «غیرقانونی بودن» تصمیمات و اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت درخصوص برنامه هسته ای صلح آمیز کشورمان می باشد. مقاله حاضر با تمرکز بر اصول و موازین حقوق بین الملل خاص و عام، قواعد آمره، مقررات خاص اساسنامه آژانس و منشور سازمان ملل و همچنین قواعد حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، به اثبات سیاسی بودن اقدامات آژانس و شورای امنیت و انحراف این دو نهاد بین المللی از موازین فنی و حقوقی می پردازد.
    کلیدواژگان: سازمان ملل، شورای امنیت، منشور، آژانس بین المللی انرژی اتمی، شورای حکام، قطعنامه، قواعد آمره، اصول مسلم حقوق بین الملل، ایران
  • حسن مجیدی، امیر میراب زاده صفحات 399-420
    نقش و تاثیر عوامل و مولفه های فرهنگی در سیاست خارجی امروزه بیش از هر زمان دیگری مورد توجه پژوهش گران حوزه روابط بین الملل است. دراین چارچوب پررنگ شدن نقش دیپلماسی عمومی و نیز مباحثی که با عنوان قدرت نرم و جنگ نرم مطرح می شود، دیپلماسی عمومی را به منزله زمینه ساز و تکمیل کننده دیپلماسی رسمی اهمیتی فزاینده می بخشد. تاکنون درباره مباحث نظری و نیز ظرفیت سنجی دیپلماسی عمومی ایران در مناطق مختلف جهان پژوهش هایی صورت گرفته است. حوزه آمریکای لاتین باتوجه به ظرفیت ها و همانندی های سیاسی، همسویی فرهنگی، عدالت محوری به مثابه گفتمان مشترک، رویارویی با سیاست های مداخله جویانه آمریکا، سابقه انقلابی و نیز ظرفیت های هم افزایی اقتصادی می تواند به مثابه برخی از ظرفیت های تقویت دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قبال این کشورها مورد توجه قرار گیرد. در مقابل تصویرسازی منفی از جمهوری اسلامی ایران، منحصر شدن مناسبات به مبادلات تجاری و شناخت اندک مردمان دو منطقه از یکدیگر و نیز نفوذ محدود دیپلماسی رسمی، ضرورت و اهمیت تقویت دیپلماسی عمومی ایران در آمریکای لاتین را نشان می دهد. این مقاله کوشیده است با بحث نظری درباره دیپلماسی عمومی به وضعیت دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین و موانع و فرصت های فراروی آن بپردازد و راهکارهایی برای تقویت سطوح مختلف دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین ارائه کند.
    کلیدواژگان: دیپلماسی عمومی، آمریکای لاتین، دیپلماسی فرهنگی، جمهوری اسلامی ایران، آمریکا
  • محمد صاحبی صفحات 421-436
    بررسی افت وخیز روابط ایران و انگلیس در طول تاریخ می تواند نکات مثبت و منفی و قوت و ضعف روابط فیمابین را مشخص نموده و چارچوب تحلیلی پویا و مناسبی جهت درک بهتر از روابط و بهره گیری از دیپلماسی کارآمد و موثر ارائه نماید. در این راستا، تلاش می شود به اختصار روابط ایران با انگلستان در دوره های مختلف تاریخی با نگاهی تحلیلی مورد تدقیق و واکاوی قرار گرفته و در انتها راهکارهایی براساس آموزه های تاریخی به منظور به کارگیری دیپلماسی موثر در روابط دوجانبه با انگلیس ارائه شود. در این مقاله سعی خواهد شد از هرگونه پیش داوری خودداری شده و تنها ملاک ارزیابی، مستندات تاریخی و رفتار کشورها باشد. از هم گسستن روابط دو کشور و لزوم اتخاذ تدابیر موثر در راستای تامین حداکثری منافع ملی از دلایل عمده نگارش مطلب حاضر می باشد.
    کلیدواژگان: ایران، بریتانیا، صفویه، افشاریه، امیرکبیر، قاجار، مشروطه، پهلوی، آمریکا، نفت
  • محسن محمودی، سهیل گودرزی صفحات 437-452
    در طول سال های گذشته سیاست خارجی ایالات متحده شاهد دگرگونی هایی بوده است. اما بی تردید حادثه یازدهم سپتامبر موجد مهم ترین تغییرات در اصول، استراتژی و حتی ابزارها و تاکتیک های سیاست خارجی آمریکا شده است. ناکامی بوش در دستیابی به اهداف خود در خاورمیانه، بحران در اقتصاد آمریکا و اوج گیری نارضایتی افکار عمومی نسبت به وضع موجود، موجد دگرگونی دیگری در سیاست خارجی آمریکا گشت و باراک اوباما با وعده تغییر، نماد و نمود این دگرگونی در سیاست گذاری خارجی ایالات متحده شد. اوباما به رغم تمرکز بر خاورمیانه، راهبرد ها و تاکتیک هایی متمایز از بوش و نو محافظه کاران در پیش گرفت. بی تردید نرم افزارگرایی در استراتژی نومحافظه کاران و دموکرات ها با شدت و ضعف وجود داشته است. اما اولویت بندی های متفاوت این دو هیئت حاکمه در ایالات متحده در مورد کار بست این استراتژی در قیاس با استراتژی سخت افزاری محل بحث و مناقشه است. به نظر می رسد توسل به اصول و قواعد قدرت نرم در مباحث امنیتی چندان مورد توجه نومحافظه کاران نبوده و این موضوع در نظر ایشان غیر اصیل و فرعی تلقی می شود. اگرچه بوش و اوباما از چشم اندازهای متفاوت گفتمانی به سیاست خارجی می نگرند، اما در نهایت، دکترین اوباما تا اندازه ای استمرار سیاست های پیشین، ولی با ابزار متفاوت و در قالب نرم افزاری قدرت است. بنابراین، تغییر مد نظر وی نیز عمدتا مبتنی بر استفاده از قدرت هوشمند و باز تولید ابزارهای دیپلماتیک خواهد بود.
    کلیدواژگان: جورج بوش، اوباما، خاورمیانه، سیاست سخت افزاری و نرم افزاری، آمریکا
  • جواد امین منصور صفحات 453-488
    کنفرانس توسعه پایدار ملل متحد موسوم به «اجلاس ریو+ 20» که در بهار سال جاری در سطح سران و با حضور قابل توجه نمایندگان دولت ها، سازمان های بین المللی و جوامع مدنی در شهر ریودوژانیرو (برزیل) برگزار شد، نقطه عطف دیگری در فعالیت های سازمان ملل متحد در زمینه های اقتصادی-اجتماعی و زیست محیطی و نیز تحولات در روابط بین المللی محسوب می گردد. در این کنفرانس، چگونگی اجرای «اعلامیه ریو» و «دستور کار 21» مصوب کنفرانس محیط زیست و توسعه ملل متحد موسوم به «اجلاس سران زمین» یا «اجلاس ریو» طی بیست سال گذشته، میزان تحقق «اهداف توسعه هزاره» مصوب اجلاس هزاره سران در دوازده سال پیش و همچنین سایر نشست های مهم منطقه ای و بین المللی بررسی و راه هایی برای مذاکره و همکاری جامعه جهانی به منظور رویارویی با چالش های مشترک در دهه های آینده ترسیم گردید. در رابطه با میزان موفقیت کنفرانس نظرات گوناگونی ابراز می شود. اما آنچه مهم است به طور کلی مذاکره، آن هم با این وسعت و سطح، مثبت ارزیابی می گردد و علاوه بر آن توافقات به عمل آمده در زمینه حفاظت از انواع اکوسیستم ها و روی آوری به اقتصاد سبز یک تحول مهم در همکاری های زیست محیطی بین المللی در چارچوب توسعه پایدار به حساب می آید. وضعیت جدید ایجاب می نماید کلیه دولت ها طبق اصل «مسئولیت های مشترک اما متفاوت»، همکاری های خود در زمینه بسیج منابع مالی، انتقال فناوری، آموزش و مبادله دانش و تجربیات را گسترش داده و همزمان با تعیین «اهداف توسعه پایدار» برای دوران پس از 2015 (1394)، رویکرد جدی تری برای تحقق توسعه پایدار در جهان اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: کنفرانس توسعه پایدار ملل متحد، اجلاس ریو+ 20، توسعه پایدار، محیط زیست، توسعه اقتصادی، اجتماعی، اجلاس ریو، کمیسیون توسعه پایدار
  • حامد مهاجرپور صفحات 489-512
    بازار جهانی گاز طی دهه گذشته با تحولات بزرگی مواجه شده که ناشی از پیشرفت فناوری حفاری افقی و شکاف هیدرولیک است. این اتفاق که به دنبال خود توسعه منابع گاز نامتعارف و به ویژه گاز رسی را به همراه داشته، موجب کاهش قیمت های گاز در بازار آمریکای شمالی و احساس عدم نیاز در آینده نسبت به واردات گاز طبیعی مایع شده در آمریکا شده است. ظرفیت استفاده از این منابع در مناطق دیگر به ویژه اروپا، گمانه زنی ها درباره پیامدهای بهره برداری از گاز رسی بر امنیت انرژی اتحادیه اروپا را سبب شده است. از آنجا که سیاست گذاری انرژی در این اتحادیه بر اساس سه ملاحظه امنیت عرضه، رقابت پذیری و پایداری انرژی انجام می پذیرد، توسعه گاز رسی موجب کاهش وابستگی به واردات گاز از روسیه و کاهش نفوذ آن در اروپا به ویژه اروپای شرقی و مرکزی خواهد شد. همچنین، توسعه گازهای رسی می تواند دستیابی به اهداف ترسیم شده در نقشه راه 2050 انرژی را تسهیل سازد. اما توسعه این منابع با موانعی روبروست که به اثر گذاری آن ماهیت تکوینی، شرطی و تدریجی می بخشد. هدف این مقاله بررسی ابعاد استفاده از گاز رسی بر امنیت انرژی اروپا با استفاده از مطالعات انجام گرقته در کانون های فکری مختلف و بازیگران انرژی اتحادیه اروپاست.
    کلیدواژگان: گاز رسی، شکاف هیدرولیک، امنیت انرژی اروپا، روسیه، نقشه انرژی 2050
  • ناصر زمانی صفحات 513-546
    سی سال پس از جنگ 1982 فالکلند، اختلاف دیرینه آرژانتین و بریتانیا در مورد مالکیت و حاکمیت جزایر فالکلند (مالویناس) همچون آتشی زیر خاکستر باقی مانده است. یک روز مانده به سالگرد نبرد فالکلند، مقامات محلی این سرزمین از تصمیم خود نسبت به برگزاری یک همه پرسی در مارس 2013 درخصوص وضعیت سیاسی این مجمع الجزایر خبر می دهند. اقدام رئیس جمهور آرژانتین در طرح شکایت در سازمان ملل، برگزاری مراسم سی امین سالگرد گرامیداشت نبرد فالکلند (2 اوریل 2012) و متعاقب آن اعتراضات در آرژانتین علیه ادامه سلطه انگلیس بر این منطقه، نشان می دهند افکار عمومی آرژانتین به رغم جریحه دار شدن عواطف میهن پرستانه به لحاظ شکست نظامی از انگلیس، همچنان نسبت به حاکمیت آتی جزایر فالکلند (مالویناس) احساس مسئولیت می کند. بریتانیا پس از پیروزی در جنگ فالکلند با تقویت حضور نظامی خویش در این منطقه سعی نموده تا به طرف مقابل نشان بدهد درصورت لزوم مجددا آماده دفاع از این منطقه به عنوان یکی از سرزمین های ماورای بحار خود می باشد. منابع طبیعی غنی و کشف ذخایر نفتی در آب های شمالی مالویناس و آغاز عملیات حفاری از سوی شرکت های انگلیسی، بر اهمیت این مجمع الجزایر افزوده است. انگلیس مدعی است جهت تحقق اراده سکنه فالکلند (مالویناس) لازم است از طریق برگزاری همه پرسی توسط دولت محلی فالکلند، تمایل آن ها نسبت به ادامه حاکمیت بریتانیا برای آرژانتین محرز گردد. آرژانتین ضمن تاکید بر لزوم موافقت انگلیس با انجام مذاکرات به منظور حل سیاسی مسئله، معتقد است برگزاری هرگونه همه پرسی تحت شرایط موجود، نمی تواند خالی از اشکال و ابهام باشد؛ این پ‍ژوهش به پیشینه اختلاف، استدلال های طرفین دعوی، مواضع منطقه ای و بین المللی نسبت به اختلاف دو کشور آرژانتین و انگلستان در مورد جزایر فالکلند می پردازد.
    کلیدواژگان: مالویناس، فالکلند، آرژانتین، انگلیس، نفت و جنگ، حاکمیت
  • نقد و بررسی کتاب
  • ناصر زمانی صفحه 555
  • شهروندی اتحادیه و آزادی جابجایی افراد: قانون و سیاست مهاجرت و پناهندگی در اروپا
    مهدی احمدبیگی صفحه 571
  • فریبرز ارغوانی پیرسلامی صفحه 577
|
  • Pages 325-344
    Imam Khomeini was the reviver of the Islamic magnificent heritage and civilization in today world. Making an evolution in the dominant discourse, he introduced a new political paradigm whose most important characteristics are faithfulness and Islamic orientation. In fact, he replaced the negative and reactive approach towards the religion with a holistic, adaptationist, pro-active and operational approach. The guidelines of Imam Khomeini for this approach were a modulation of geo-strategy and geo-ideology. This approach is the expression of a philosophical theory of "unity in diversity" in international structure in which all political, economic, social, cultural and consensual methods shall be adapted in conformity with the value system of Islam. Due to these deliberations, the present article aims to explain the potentials opportunities, provided by Imam Khomeini’s approach to the international system, to enable the Islamic societies/countries to play a pro-active and effective role in the world affairs.
  • Pages 345-562
    The notion of "Human right's is a collective and evidential narration in contemporary civilization which often adopts a critical approach towards the social behaviors of human being and, in particular, his political practice. The present article, employing a political philosophy approach, evaluates the achievements and omissions of human rights school and questions its accountability and responsibility. First, it gives an assessment of the concepts, presumptions, implications and requirements of the human rights. Then, it highlights the paradox of 'realitie's and 'ideal's in expediential and realistic approaches to human rights. As the case study, it analyzes five narrations of governmentality in a critical approach to the human rights. In conclusion, it will introduce four basic solutions for the human rights derived from contemporary political philosophies. These suggestions are for facilitation of making an innovative mechanism in international system to safeguard and immune "human rights" from political manipulation, instrumentality, and utopianism.
  • Pages 363-378
    The inauguration of the NAM summit in Tehran in the summer of 2012, in a time that sanctions and pressures against the Islamic Republic of Iran are intensified and in a situation that the Middle East is facing a critical socio/political change and transformation, is of great importance for Iran in regional and international arena. The slogan of the summit was “Lasting Peace through Joint Global Governance.” This summit included three major functions: First, Promotion of Iran’s role in resolution of international issues and conflicts which were thoroughly discussed at the Summit. Second, to promote Iran’s regional role; and third, contribution to support the aims of Iran’s foreign policy in areas such as nuclear issue and measures against Western sanctions. The present article aims to assess the opportunities provided by Iran’s presidency over the NAM. While this presidency is a good opportunity for Iran to boost its national interests, it could also be a new beginning for a round of effective, innovative, and decisive role for NAM in international arena and promotion of security of its member states.
  • Pages 379-398
    One of the major points in the debates and positions of the Islamic Republic of Iran elites and authorities regarding the nuclear issue is the illegality of decisions and actions of the International Atomic Energy Agency (IAEA) and the UN Security Council on Iran’s peaceful nuclear program. The present article, focusing on principles of both public and private international law, the NPT, the IAEA Statute and the agency regulations, Jus Cogens, human rights and international humanitarian law and principles, aims to clarify the political manipulation of the IAEA and the UN Security Council by the big powers and illustrate their deviation from the professional technical and legal frameworks which are assigned and expected to comply with.
  • Pages 399-420
    Today the role of cultural factors in foreign policy is under the scrutiny by the researchers and scholars of international relations. In this framework, the promotion of the role of public diplomacy and new debates on soft war and soft power has made this area as the prerequisite and complementary to the formal diplomacy. The Latin America, due to political commonalities and cultural cohesiveness with Iran, justice-seeking as a common discourse, resistance against the US interference and hegemony, revolutionary experience and economic potentials could have good grounds for promotion of the Islamic Republic of Iran cultural diplomacy. The present article aims to give an assessment of Iran’s public diplomacy in Latin America and its opportunities and challenges and to offer some suggestions to strengthen Iran’s multi-faceted diplomacy in Latin America.
  • Pages 421-436
    Reviewing the ups and downs in Iran-UK relations could help to assess and determine the positive and negative elements as well as weaknesses and points of strength in their relations. It could also be useful to give a dynamic analytical framework for better understanding of these twisted relations. In this framework, the present article aims to study Iran-UK relations in different historical periods with an analytical view and, accordingly, to offer some suggestions, based on historical experience, for employing an efficient diplomacy in bilateral relations with the UK. Refraining from prejudice, the basis of judgment in this article is historical documents and behavior of states. The rupture in the Iran-UK relations and the necessity for adopting efficient measures to meet the maximum of Iran’s national interests are the main concerns of the present article.
  • Pages 437-452
    The US foreign policy has changed in recent years. Undoubtedly the incidence of September 11 was the basis of most radical changes in the US principles, strategy and its tactics and means of foreign policy. The failure of Bush administration in obtaining the US goals in the Middle East, the economic crisis and public dissatisfaction, contributed to another transition in the US foreign policy. Barrack Obama, who came to power to be the pioneer of change in the US policy making machinery, adopted strategies and tactics different from those of Bush and neoconservatives. Software orientation has been evident both in strategies of neoconservatives and democrats with different weight and concentration. while the republicans have been more for using hard power in security issues, the Obama doctrine is to some extent the continuity of former policies but with different means and mostly in the format of soft power. The shift in the US foreign policy in Obama administration is mainly based on employing smart power and reproducing more effective diplomatic means, the present paper concludes.
  • Pages 453-488
    The United Nations Conference on Sustainable Development which was held in Rio de Janeiro in the Spring of 2012 with presence of high representatives of governments, international organizations and civil society was a turning point in the UN activities in economic, social and environmental areas. During this conference, the ways to implement the "Rio Declaration", the "Agenda 21" which was ratified in the UN Conference on Environment and Development named as the 'Earth Summit', and the rate of realization of the "Millennium Development Goals" and other international and regional conferences were discussed. The current challenges facing international community today were underlined and the appropriate mechanisms for future global cooperation were suggested. The agreements made on protection of different ecosystems and on attention to "Green Economy" are among the important developments in international environmental debates within the framework of sustainable development in Rio+20.
  • Pages 489-512
    The global gas market has witnessed important developments due to promotion of horizontal drilling and hydraulic fracturing. This new technology and knowhow which brought about the development of unconventional gas resources like shale gas, has resulted in decreasing the gas prices in North America and lowered the expectations for the future need to import natural liquid gas. The potentials to utilize these resources in other areas and, particularly in Europe, have raised questions about the implications of the shale gas for Energy security of Europe. Due to the fact that policy-making in energy sector in European Union is based on three factors of security of supply, competitive market and energy sustainability, development of shale gas in Europe would be helpful for reducing energy dependency to Russia and reaching the goals of the 2050 Energy Roadmap of the European Union. However, reviewing the current developments in this field, the paper concludes that there are serious impediments and reservations which, in the best scenarios, give a conditional and incremental effect on the European energy market.
  • Pages 513-546
    This article reviews the background of Anglo-Argentinean dispute over the Falkland/Malvinas islands. Thirty years after the Falkland war, Argentina-UK dispute over Falkland/Malvinas Islands is still alive. Before the anniversary of the Falkland war, the local authorities declared a decision to hold a referendum in March 2013 to determine the political status of this island. After victory in the Falkland war, the UK reinforced its military presence in this region re-emphasized that if necessary, this country is ready to defend its presence in the Falkland as a part of its territories overseas. The UK claims that to realize the will of Falkland inhabitants, the local government shall hold a referendum so that the will of the people to stay with Britain becomes evident. On the other hand, Argentina, while emphasizing the necessity of political negotiations, declares that holding referendum under current situation is illegal and could be problematic.