فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 76، فروردین و اردیبهشت 1391)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 76، فروردین و اردیبهشت 1391)

  • 114 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1391/03/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقالات پژوهشی
  • هادی دانشمندی، علیرضا چوبینه، عبدالرضا رضایی فرد صفحه 1
    زمینه و هدف
    یکی از روش های ارزیابی و برآورد بار کار جسمانی، روش ارزیابی ذهنی است. در سال های اخیر ارزیابی تلاش درک شده یا علائم ذهنی خستگی حین کار فیزیکی، تقریبا بر روش های اندازه گیری روانی-فیزیکی، متکی شده است. مقیاس های نرخ گذاری، رایجترین ابزار اندازه گیری بکار برده شده در روانشناسی می باشند. نرخ گذاری تلاش درک شده ی بورگ (RPE) یک روش آسان برای پایش شدت فعالیت فیزیکی می باشد. این مطالعه با هدف اعتبار سنجی همبستگی بین RPE و ضربان قلب در بین کارگران ایرانی انجام شده است.
    روش بررسی
    500 نفر از کارگران مرد کارخانجات شهرستان شیراز که از سلامتی برخوردار بودند، داوطلبانه در این مطالعه شرکت نمودند (گستره ی سن20 تا 59 سال). افراد مورد مطالعه به وسیله ی دوچرخه ی ارگومتر بر اساس پروتکل آستراند به مدت 6 دقیقه مورد ارزیابی قرار گرفتند. از افراد حین انجام آزمایش خواسته شد تا مقیاس بورگ را در پایان هر دقیقه نرخ گذاری کنند و همچنین ضربان قلب افراد در پایان هر دقیقه توسط دستگاه ثبت شد.
    یافته ها
    ضریب همبستگی پیرسون (r) بین RPE و ضربان قلب بدست آمده از تمامی داده ها معادل 847/0 بدست آمد که نشان دهنده ی همبستگی بالاست.
    نتیجه گیری
    آنالیز داده ها نشان داد که رابطه ی بین RPE و ضربان قلب بالا بوده و موید نتایج به دست آمده از اکثر مطالعات در این زمینه می باشد. بنابراین، می توان از مقیاس RPE بورگ برای ارزیابی شدت فعالیت در کارگران مرد سالم ایرانی استفاده نمود
    کلیدواژگان: RPE، دوچرخه ارگومتر، پروتکل آستراند، ضربان قلب، اعتبارسنجی
  • علیرضا سرکاکی، مریم محمدیان، مرضیه پناهی، اکرم آهنگرپور، فاخر رحیم صفحه 11
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مورفین موجب اختلال در اعمال رفتاری- شناختی، کاهش تعداد نورونهای مغز و تغییرترشح هورمونها و نوروترانسمیترها می گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ورزش اجباری درون تریدمیل بر علائم محرومیت از مورفین، میزان ترشح هورمون کورتیکوسترون، و شمارش تعداد نورونهای هیپوکامپی در نیمکره های مغز حیوانات معتاد به مورفین بود.
    روش کار
    موشهای صحرایی نر بالغ نژاد ویستار در پنج گروه ده تایی شامل: کنترل ورزش دیده، کنترل شاهد ورزش، معتاد، معتاد ورزش دیده و معتاد شاهد ورزش آزمایش شدند. در گروه های معتاد شده به مورفین با تجویز نالوکسان علایم سندرم محرومیت شامل پرش، دندان قروچه، لرزش شدید بدن، دفعات دفع مدفوع، خاراندن بدن، و قائم ایستادن روی دو پا، به مدت 30 دقیقه شمارش شدند. حیوانات در گروه های ورزش دیده روزانه به مدت یک ساعت برای 10 روز متوالی در زمان صبح درون تریدمیل دوانده شدند. گروه های شاهد ورزش مدت مشابهی را درون تریدمیل با موتور خاموش و لی با شوک روشن قرار داشتند. در پایان آزمایشات میزان کورتیکوسترون سرم و شمارش نورونهای هیپوکامپ انجام گردید.
    یافته ها
    اعتیاد به مورفین موجب اختلال در رفتارهای حرکتی به عنوان علائم سندروم ترک، افزایش معنی دارترشح هورمون کورتیکوسترون، کاهش تعداد نورونهای هیپوکامپی در هردو نیمکره های مغزی گردید.
    نتیجه گیری
    ورزش اجباری توانسته است برخی از علائم سندروم محرومیت از مورفین را تخفیف دهد، ولی بطور کلی نتوانسته است افزایش ترشح هورمون کورتیکوسترون و نیز تعداد کاهش یافته نورونهای هیپوکامپی را تا حد طبیعی جبران نماید. ورزش اجباری علیرغم اثرات سودمند در شرایط سلامت و بویژه در سالمندی بر اعمال شناختی، لیکن در شرایط اعتیاد به مورفین به علت اعمال استرس، در مواردی خود موجب تشدید برخی از اختلالات عصبی- رفتاری و هورمونی می گردد.
    کلیدواژگان: مورفین، تمرین اجباری، کورتیکوسترون، هیپوکامپ، موش صحرایی
  • فرامرز زکوی، سمیه حسینی طباطبایی، فاطمه بهرام نژاد، سهیلا صادقیان، کاوه خلج، مهدی پورمهدی بروجنی صفحه 27
    هدف
    هدف از این مطالعه، مقایسه لابراتواری میزان سختی یک نوع کامپوزیت کور (Core) در بازسازی کامل دندان، در روش های قراردهی قطعه ای و توده ای (Bulk) بود.
    مواد و روش ها
    ده نمونه استوانه ای از کامپوزیت Clearfil Photo Core-Iight Cure (Kuraray/Japan) که ترنسلوسنت و تک رنگ است، در سرنگ های انسولین، تا ارتفاع نه میلی متر تهیه شد. نیمی از آنها با روش قرار دهی قطعه ای با قطعات دو میلی متری و نیمی از آنها با روش قراردهی توده ای ساخته شد. نوردهی با شدت mw/cm2650 و به مدت 40 ثانیه بود. نمونه ها به طور طولی برش خورده و در اپوکسی رزین مانت شدند. میکروسختی ویکرز از سطح هر نمونه در عمق های 8،7،6،5،4،3،2،1 و9میلی متری اندازه گیری شد. بررسی های آماری با آنالیز واریانس دو طرفه و مبنای آماری 05/0< P انجام شد.
    نتایج
    میزان سختی عمق های معادل، در روش قراردهی توده ای بیشتر از روش قراردهی قطعه ای بود. در هر دو روش قراردهی، تفاوت معناداری در سختی بین عمق های یک تا نه میلی متری نبود.
    بحث: سختی کمتر در روش قراردهی قطعه ای، احتمالا مربوط به ایجاد حباب ها بین قطعات کامپوزیتی بود. نتایج مطالعه ما با برخی مطالعات دیگر مشابه بود که دلیل آن، شباهت نسبی ترکیب کامپوزیت ها و شرایط نوردهی بود. دلیل اختلاف نتایج ما با برخی مطالعات دیگر نیز، تفاوت در همین شرایط آزمایشی بود. نتیجه کلی: جهت دستیابی به عمق کیورینگ مناسب در هر کامپوزیت، با توجه به ترکیب و رنگ آن، باید شرایط نوردهی استاندارد آن کامپوزیت خاص را رعایت نمود.
    کلیدواژگان: روش های قراردهی کامپوزیت، تست های سختی سنجی، کامپوزیت رزین، درجه تبدیل
  • احسان ولوی، طاهره ضیایی کجباف، علی احمدزاده، رویا نیکفر، رضا نجفی صفحه 35
    زمینه و هدف
    عفونت مجاری ادراری یکی از بیماری شایع و مهم کودکان است. علائم غیر اختصاصی این بیماری در دوران شیرخوارگی و در کودکان خردسال، تشخیص عفونت ادراری فوقانی از تحتانی را مشکل می سازد. کودکان مبتلا به درگیری کلیوی، در خطر آسیب پارانشیم کلیه بوده که می تواند منجر به اسکار کلیه، فشار خون بالا، مشکلات زمان بارداری و نارسایی انتهایی کلیوی شود. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین یافته های پیلونفریت در اسکن کلیه با یافته های بالینی و آزمایشگاهی در کودکان مبتلا به عفونت ادراری تب دار بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه آینده نگر بر روی 83 شیرخوار و کودک یک ماه تا 8 ساله که به دنبال عفونت ادراری تب دار در بخش کلیه بیمارستان کودکان ابوذر بستری شده بودند انجام شد. در 5 روز ابتدایی بستری بیماران، اسکن کورتکس کلیه با DMSA نشان دار شده با تکنسیوم 99، سونوگرافی، VCUG، ESR، CRP، هموگلوبین، تعداد گویچه های سفید خون و آنالیز کامل ادرار انجام شد.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران ما 3/24 ماه و 82 درصد (68 نفر) از آنان دختر بودند. اسکن کلیه در 45 نفر از بیمار (2/54%) علائم پیلونفریت حاد را نشان داد که سن متوسط آنان 2/30 ماه و شامل 9 پسر(20%) و36 دختر (80%) بودند. مدت تب، میزان تب، لکوسیتوز، کم خونی، پروتئینوری، ESR بالا و CRP مثبت رابطه آماری معنی داری با یافته های پیلونفریت حاد در اسکن کلیه داشتند (p
    کلیدواژگان: پیلونفریت حاد، اسکار کلیه، برگشت ادرار از مثانه به حالب، پروتئینوری
  • سیدسیف الله بلادی موسوی، خجسته حسینی نژاد، عباس علی زراعتی صفحه 43
    مقدمه
    اگرچه به صورت همگانی عدد مشخصی به عنوان KT/V هدف در بیماران همودیالیزی پذیرفته نشده است، گایدلاین های DOQI توصیه می نماید که حداقل KT/V در بیماران همودیالیز 2/1 یا بیشتر باشد. در این مطالعه هدف ما تعیین کفایت دیالیز در بیماران مرکز همودیالیز بیمارستان شهید بهشتی آبادان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که بصورت مقطعی (Cross Sectional) و آینده نگر انجام شده است، مقادیر KT/V را در بیماران همودیالیزی ارزیابی نمودیم. همودیالیز به مدت 3 تا 4 ساعت و با استفاده از صافی سنتتیک و با مایع دیالیز بی کربناتی انجام می شد. سرعت جریان خون، سرعت جریان مایع دیالیز و میزان اولترافیلتریشن به ترتیب cc/min 300- 250 و cc/min 500 و صفر یا یک تا 3 لیتر بود. بلافاصله قبل و بعد از هر دیالیز نمونه گیری از مسیر شریانی جهت نیتروژن اوره خون (BUN) انجام می شد. برای اندازه گیری BUN بعد از دیالیز ابتدا سرعت جریان خون به 100 سی سی در دقیقه کاهش داده شد و پس از 15 ثانیه نمونه خون گرفته می شد. ما از فرمول ذیل برای تخمین KT/V از درصد کاهش اوره (PRU) استفاده نمودیم. KT/V = (0.026 ×PRU) – 0.460
    نتایج
    54 بیمار همودیالیزی (28 زن و 26 مرد) با سن متوسط 2/14 ± 39 در مطالعه قرار داده شدند. شایعترین علت ESRD، پر فشاری خون و پس از آن به ترتیب، ناشناخته، دیابت، گلومرولونفریت، انسداد مجاری اداراری و بیماری پلی کیستیک کلیه بود. KT/Vدر 03/87 بیماران (74 نفر) کمتر از 2/1 محاسبه شد. تفاوت قابل توجهی میان مقدار KT/V در مرد و زن (P = 0.54) و غلظتهای مختلف هموگلوبین(P = 0.58) وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بیشتر بیماران همودیالیزی این مرکز حداقل دوز دیالیز را دریافت ننموده اند و ما باید علل آن را ارزیابی و اصلاح نمائیم.
    کلیدواژگان: همودیالیز، کفایت دیالیز، KT، V
  • احمد فخری، حاتم بوستانی، عباس پزشکی، معصومه نظری نسب، محمدرضا حق دوست صفحه 49
    زمینه و هدف
    اختلال دو قطبی از شایع ترین اختلالات روان پزشکی می باشد.شیوع ان یک درصد میباشد.این بیماری بطور شایع درجوانان در دهه 20 تا30 شروع می شود.25 تا 50 درصد بیماران یک تلاش جدی برای خود کشی دارا می باشند.با توجه به لزوم درمان نگه دارنده و کاهش هزینه ها برای بیمار این مطالعه به مقایسه اثر داروی پرفنازین در مقابل الانزاپین در درمان نگه دارنده بیماران می پردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای می باشد که روی 40 نفر از بیماران دو قطبی 16 تا 50 سال مبتلا به اختلال دو قطبی1 که بر روی درمان نگه دارنده بودند به مدت 6 هفته انجام شد.این بیماران به در مانگاه اعصاب و روان بیمارستان گلستان در سال 1389 مراجعه کرده بودند.شدت علایم با استفاده از معیار نمره دهی مانیای یانگ در بدو ورود و هفته های 3و6 مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت.داده ها توسط نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در هر دو گروه پرفنازین و الانزاپین علایم در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه تفاوت معنا دار داشته است(p:0/000 برای الانزاپین و p:0/001 برای پرفنازین). میزان بهبودی بین دو گروه تفاوت معنا داری نداشته است.
    نتیجه گیری
    میزان بهبودی بین دو گروه تفاوت معنا داری نداشته است.که در تفسیر ان می توان به دوره کوتاه مطالعه و نمونه کم و استفاده از انتی سایکوز در کنار تثبیت کننده خلق اشاره کرد.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، پرفنازین، الانزاپین، معیار نمره دهی مانیای یانگ
  • حسین رفیعی، فاطمه حیدری، مجید کاراندیش، کوثر امیدیان، مجید محمدشاهی صفحه 57
    زمینه و هدف
    چاقی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشت عمومی است که موجب اختلالاتی از جمله دیابت، دیس لیپیدمی، بیماری های عروق کرونر و برخی سرطانها میشود. به نظر میرسد ایزوفلاوون های سویا می توانند بر بهبود چاقی و کاهش عوارض ناشی از آن موثر باشند. در این مطالعه اثر تجویز جنیستئین به همراه محدودیت کالری بر موش های چاق شده با رژیم پرچرب مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    30 سر موش نر چاق شده با رژیم پرچرب به طور تصادفی به 3 گروه 10 تایی به شرح زیر تقسیم شدند: 1) گروه موشهای چاق دریافت کننده محدودیت کالری بهمراه mg/kgbw 50 جنیستئین 2) گروه موشهای چاق دریافت کننده محدودیت کالری بهمراه Dimethyl Sulphoxide (DMSO) (شاهد 1) و 3) گروه موشهای چاق دریافت کننده غذای استاندارد جوندگان به میزان آزاد (شاهد 2). پس از 4 هفته نمونه های خون جهت بررسی آزمایشگاهی جمع آوری گردید.
    یافته ها
    تجویز جنیستئین به همراه محدودیت کالری موجب تشدید بهبود غلظت تری گلیسیرید (005/0P=)، VLDL(005/0P=)، توتال کلسترول (002/0P=)و LDL (003/0P=) شده و HDL (001/0P=)را نیز افزایش میدهد ولی بر وزن، فاکتورهای پیش التهابی رزیستین و C-Reactive Protein (CRP)بی تاثیر بود. محدودیت کالری نیز موجب کاهش معنادار گلوکز، تری گلیسیرید، توتال کلسترول، LDL، CRP و افزایش HDL می شود (05/0>p) ولی بر روی غلظت سرمی رزیستین بی تاثیر است.
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد که ترکیب محدودیت کالری بهمراه ایزوفلاوون های سویا روشی موثر در بهبود پروفایل لیپیدی در افراد هایپرلیپیدمیک می باشد.
    کلیدواژگان: جنیستئین، محدودیت کالری، رزیستین، پروفایل لیپیدی
  • حاجیه بی بی شهبازیان، آزاده محسنی بهبهانی صفحه 69
    مقدمه
    دیابت ملیتوس و بیماری های تیرویید شایع ترین اختلالات آندوکرین در جمعیت عمومی هستند شیوع بالایی از اختلال عملکرد تیرویید در بیماران دیابت نوع 1 در مقایسه با جمعیت نرمال گزارش شده است. برای ارزیابی ارتباط بین اختلال عملکرد تیرویید و خود ایمنی تیرویید با دیابت ملیتوس یک نمونه تصادفی از 146 بیمار دیابت نوع 1 را در مورد مطالعه قرار دادیم.
    روش ها
    تمام بیماران دیابتی ارجاع شده به کلینیک دیابت مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از نظر سطح Anti-TG Ab، Anti – Tpo Ab، T3 و T4 و TSH، T3Ru و Hb A1C مورد سنجش قرار گرفتند. برای هر بیمار پرسشنامه ای شامل زمان ابتلا، سن، جنس، داروهای مصرفی پایین آورنده قند خون جهت ارتباط سنجی بین اختلال عملکرد تیرویید و هر کدام از موارد ذکر شده پر شد.
    یافته ها
    7/37 درصد از بیماران اختلال عملکرد تیرویید داشتند که اختلالات عملکرد تیرویید به ترتیب شیوع ساب کلینیکال هیپوتیروییدی 13%، هیپوتیروییدی 9/8 درصد، هیپرتیروییدی 9/8 درصد و ساب کلینیکال هیپرتیروییدی 8/6 درصد بود. 40 درصد از زنان و 30 درصد مردان اختلال عملکرد تیرویید داشتند (045/0= P) و هر چه بیماران مسن تر بودند شیوع اختلال عملکرد در آنها بیشتر بود (001/0= P). بین طول مدت ابتلا به دیابت و اختلال فانکشن تیرویید هم ارتباط معناداری وجود داشت (P
    کلیدواژگان: اختلال عملکرد تیروئید، آنتی بادی ضد تیروئید، دیابت نوع 1
  • نجمه حمید، مهناز مهرابی زاده هنرمند، صدیقه صادقی صفحه 77
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش ایمن سازی در مقابل استرس بر افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS بوده است.
    روش بررسی
    جامعه آماری شامل 83 نفر از بیماران مبتلا به MS و عضو انجمن MS شهر اصفهان می باشند که از لحاظ متغیرهای مورد نظر در پژوهش کاملا همتاسازی شده بودند. با استفاده از روش تصادفی ساده 30 نفر انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. در این پژوهش، طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بکار رفته است.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری فرضیه پژوهش را مبنی بر این که آموزش ایمن سازی در مقابل استرس موجب کاهش افسردگی و افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS می شود، مورد تایید قرار داد.
    نتیجه گیری
    آموزش ایمن سازی در مقابل استرس موجب کاهش معنی داری در میزان افسردگی و افزایش کیفیت زندگی این بیماران شده است. بنابراین آموزش این مهارت ها و راهبردهای مقابله با استرس، علاوه بر درمان های دارویی به این بیماران توصیه می شود
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، افسردگی، کیفیت زندگی، آموزش ایمن سازی در مقابل استرس
  • علی خدادادی، مریم حمیدی نیا، مهری غفوریان، جواد محمدی اصل صفحه 85
    زمینه و هدف
    روش بکارگیری PCR جهت تکثیر یک قطعه خاصی از DNA اول بار توسطKerry Mullis در سال 1983 معرفی شد. امروزه تشخیص اسیدهای نوکلئیک با استفاده از PCR با پیشرفت تکنیک Real-Time PCR بطور قابل توجهی تسهیل شده است و همچنین آنالیز کمی mRNA با استفاده از Real-Time PCR بوسیله روش سایبرگرین بطور وسیعی در مطالعات بیولوژیک کاربرد پیدا کرده است. هدف این تحقیقق مقایسه کارایی PCR محاسبه شده با استفاده از دو روش شیب خط نمودار استاندارد و نرم افزار LinRegPCR جهت ارتقائ کیفیت محاسبه ی کارایی PCR می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش پس از خونگیری و اسنخراجRNA و سنتز cDNA فرایند qRT-PCR انجام شد.
    سپس محاسبه ی PCR Efficiencyبه دو روش رسم منحنی استاندارد و همچنین با استفاده از نرم افزارLinReg PCR انجام گرفت و در نهایت این دو روش آنالیز با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    میزان کارایی PCR محاسبه شده برای سه ژن GAPDH، TGF βو IL-10با روش منحنی استاندارد به ترتیب 99/1، 81/1 و 87/1 و همچنین با روش استفاده از نرم افزار رایانه ای LinReg PCR کارایی این سه ژن به ترتیب 98/1، 82/1 و82/1 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که در آنالیز داده های حاصل از تکثیر cDNA میزان کارایی PCR بدست آمده برای سه ژن GAPDH، TGF βو IL-10 با دو روش مختلف منحنی استاندارد و LineRegPCR نتایج تقریبا یکسانی حاصل می شود.
    کلیدواژگان: PCR Efficiency، Real، Time PCR، سایبرگرین، نرم افزار LInReg PCR
  • گزارش مورد
  • مریم سیدمجیدی، کامران نصرتی صفحه 97
  • آرش احمدزاده، علی احمدزاده صفحه 105
    سندروم گلدنهار یا سندروم چشمی- گوشی- مهره ای بیماری نادری است که با ناهنجاری های متعدد کرانیوفاسیال نظیر هیپوپلازی ماندیبول، استخوان گونه، گوش و آنومالی های ستون مهره ای مشخص می شود. علت این سندروم به درستی روشن نبوده ولی گوناگون به نظر رسیده و در برخی موارد نیز ارثی جلوه می کند. در این جا یک دختر سه ماه مبتلا به این سندروم گزارش می شود. او برای معاینه دوره ای مراجعه کرده بود. در معاینه یافته های غیرطبیعی عبارت بودند از نامتقارن بودن چهره، گشادی یک طرف دهان، منگوله جلوی گوش، پایین نشستن گوش، آترزی مجرای گوش و کیست درموئید اپی بولبر که همگی منحصرا در طرف چپ مشاهده شدند. آزمون شنوایی پاسخ ساقه مغز(ای بی آر)نیز کری هدایتی شدید تا عمیق گوش چپ را نشان داد. بیمار یک برادر بزرگ تر نیز دارد که علایم مشابه داشت.
    ناهنجاری های مادرزادی در سندروم گلدنهار یک طرفه اند. تشخیص زودهنگام کاهش شنوایی در تکامل بیمار بسیار با اهمیت است.
    کلیدواژگان: ناهنجاری صورت، کری، کیست درموئید، منگوله جلوی گوش
|
  • Page 1
    Objective
    Subjective assessment is a common way for physical workload estimation. In recent years, the assessment of perceived exertion or related symptoms of subjective fatigue during physical work has mostly relied upon psycho-physical measurement techniques. Rating scales are the most commonly used measurement instrument in psychology. Borg’s RPE is a simple tool for measuring physical work intensity. This study was conducted to validate Borg’s RPE 6-20 scale (Borg’s Rating of Perceived Exertion) in male industrial workers of Shiraz city.Subjects and
    Methods
    500 healthy male volunteer workers employed in Shiraz city industries participated in this study (age ranged from 20 to 59 years). Subjects were assessed by ergocycle test according to Astrand protocol for 6 minutes. The participants were asked to rate the Borg’s RPE scale during the test at the end of each minute. Additionally, heart rate was recorded by heart rate monitoring device at the end of each minute.
    Results
    Pearson correlation coefficient (r) indicated a high correlation between RPE and heart rate 0.847.
    Conclusion
    The findings of this study showed a high correlation between RPE and HR and confirmed the results of other studies in this field. Therefore, it can be concluded that Borg’s RPE 6-20 scale may be used to assess the physical work intensity among healthy Iranian male workers.
  • Page 11
    Running title: Forced exercise improves behavioral and brain electrical functions in morphine addicted rat.
    Background And Objective
    Morphine addiction causes impairing the behavioral and cognitive performances, reduction of brain neurons and change the hormonal secretion and neurotransmitters release. Aim of the present study was evaluation the effects of forced exercise on treadmill on withdrawal signs after morphine deprivation, serum corticostrone level, and hippocampal neuronal count in brain hemisphers in animals addicted to morphine.
    Methods
    Adult male Wistar rats were tested into five groups with 10 in each: 1) exercised control (C+E), 2) sham exercised control (C+Sh.E), 3) addicted (A), 4) exercised addicted (A+E), and 5) sham-exercised addicted (A+Sh.E). Withdrawal signs were counted during 30 minutes after naloxone administration as number of
  • Page 27
    Introduction
    The incremental placement technique of composite is acceptable as a standard method. Time consuming and high sensitivity of this technique, especially in large tooth preparations such as composite build up core are problems of this method.
    Purpose
    The purpose of this study was laboratory comparison of microhardness values in one kind of composite core at complete building tooth with incremental and Bulk placement techniques.
    Materials And Methods
    Ten cylindrical samples of clearfil photo core-light cure(Kuraray/Japan), (Translucent, Single Shade) composite were prepared up to 9mm in Insulin syringes. Half of them were built with incremental placement technique by 2 mm increments and the other half were built with bulk placement technique.Light curing was done with output irradiance of 650 mw/cm2 for 40 seconds. Samples were cut in longitudinal position and were mounted in Epoxy resin. Vicker's microhardness was measured from surface of every samples in the 1,2,3,4,5,6,7,8,9 mm depths. Statistical Analysis were done with two-way ANOVA (P
  • Page 35
    Background And Objective
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common bacterial infection in children. Non-specific symptomatology in infants and young children makes the clinical differentiation between lower UTI and acute pyelonephritis (APN) difficult. Children with renal involvement are at risk of permanent renal damage that may lead to renal scarring, hypertension, complications during pregnancy and end-stage renal disease. The aim of this study was to assess the correlation between APN findings of renal cortical scintigraphy and selected clinical/laboratory findings of febrile UTI in infants and children admitted at our center. Subjects and
    Methods
    A prospective study was conducted in 83 infants and young children aged 1 month –8 years hospitalized with febrile UTI in nephrology ward of Abuzar children's hospital. Within the first 5 days after admission, Tc-99m DMSA renal scintigraphy, ultrasonography (US), voiding cystoureterography (VCUG), erythrocyte sedimentation rate (ESR), C-reactive protein (CRP), hemoglobin (Hb), white blood cell count (WBC) and urine analyses were performed.
    Results
    Mean age was 24.3 months with 82% (68) girls. DMSA scintigraphy showed APN findings in 45/83(54.2%) patients, with a mean age of 30.2 months, including 9 males (20%) and 36 (80%) females. There were statistically significant correlations between the APN findings of DMSA scintigraphy and the fever duration, body temperature, lucocytosis, anemia, proteinurea, CRP levels and ESR (p
  • Page 43
    Introduction
    Although there is no universally accepted target value for the KT/V in hemodialysis (HD) patients, the K/ DOQI guidelines are recommended that adult HD patients receive a minimum dialysis dose by KT/V of 1.2 or greater. In the study we aim to determine the adequacy of dialysis in our HD center in shahid Beheshti Hospital of Abadan city, Iran.
    Material And Methods
    In a cross – sectional study, we prospectively evaluated the valve of KT/V in our HD patients that were on dialysis more than 6 months. HD was performed for 3 to 4 hours, using synthetic dialyzer membranes, and the bicarbonate- based dialysate. Blood flow rate, dialysate flow rate and ultrafiltration rate were 250 to 300 cc / min, 500cc/min and zero or 1 to 3 liters, respectively.Blood sampling for blood urea nitrogen (BUN) was done immediately before and after the dialysis session. For postdialysis BUN, our practice was to slow the blood pump to 100 ml/ min and then obtain the blood sample 15 seconds later. We used following equation to estimate the KT/V from the percent reduction in urea (PRU). KT/V = (0.026 ×PRU) – 0.460
    Results
    Fifty –four HD patients (28 females and 26 males) with mean age of 39 ± 14.2 years were enrolled in the study. The most common cause of end stage renal disease was hypertension followed by, unknown, DM, Glomerulonephritis, urinary tract abstraction and poly cystic kidney disease. KT/V was less than 1.2 in 87.03 patients (n=47). There was no significant difference in the valve of KT/V in men and women (P= 0.54) and in different hemoglobin concentration (p=0.58)
    Conclusion
    The results of the study show that the most of our HD patients in our center have not received minimam dialysis dose and we should evaluate and correct its causes.
    Keywords: Hemodialysis, Dialysis Adequacy, KT, V
  • Page 69
    Introduction
    Diabetes mellitus and thyroid disease are common endocrine disorders in the general population. An increased prevalence of thyroid dysfunction is reported in both type 1 and 2 diabetes mellitus compared to normal population. To investigate the association between thyroid dysfunction, thyroid autoimmunity and type 1 diabetes mellitus, a random sample of 146 type 1 diabetic patients were studied.
    Materials And Methods
    All referrals to diabetes clinic in diabetes research center were screened for TSH/T3/T4/T3Ru/HbA1c and Anti TG Ab, Anti Tpo Ab. For each patient, time from diagnosis of Diabetes mellitus, age, gender, consumed hypoglycemic Drugs and type of diabetes were registered to determine association between thyroid dysfunction and each of these item.
    Result
    % 37.7 of diabetic patients were known to have thyroid dysfunction. The most common forms were: subclinical hypothyroidism % 13, hypothyroidism % 8.9, hyperthyroidism %8.9, subclinical hyperthyroidism %6.8 respectivly. There was a significant difference between prevalence of thyroid dysfunction and gender (%40 of female, %30 of male, P= 0.045). A significant difference was fund between age and thyroid dysfunction in type 1 diabetes mellitus (P=0.001). there was no significant difference between HbA1C and Thyroid dysfunction.Positive TPo- Ab and TG- Ab was found in %60 and 42.9of patients respectively.There was a significant difference between time from diagnosis of diabetes mellitus (Type 1) and thyroid dysfunctions (P
  • Page 77
    Background And Objective
    This study examined the effectiveness of Stress Inoculation Training (SIT) on depression and quality subjects of life in MS patients with control of duration of disease. Subjects and
    Methods
    The original sample was 83 patients who were selected from Isfahan MS association. From this sample 30 patients were randomly selected and randomly divided to two groups as experimental and control. The instruments used for this study were BDI and MSIS-29 scales. The research design was pre and post test with control group.
    Results
    The results of MANOVA indicated that SIT decreased the depression and increased the quality of life of experimental group in compare with control group. Also, MANCOVA results showed that duration of disease had not any role in the effectiveness of SIT on depression and quality of life in patients.
  • Page 85
    Background And Objective
    A basis of the molecular biology techniques is the polymerase chain reaction (PCR), we can amplified specific fragments of DNA by Using this technique. The detection of nucleic acids using PCR techniques with advanced Real-Time CPR is considerably easier, quantitative analysis of mRNA using Real-Time PCR by Relative and Absolute methods widely used in biological studies, the purpose of this study was using Relative and calculated PCR Efficiency by standard curve and LinRegPCR methods and compared them. Subject and
    Methods
    After sampling and extraction of RNA and cDNA synthesis the quantitative RT-PCR was performed, then calculate PCR Efficiency by Using the two method including standard curve and LinRegPCR method were performed then the two methods were compared and analyzed.
    Results
    The efficiency of PCR for the GAPDH, TGF-β and IL-10 genes with the standard curve method were 1.99, 1.81 and 1.87, respectively. The PCR efficiency of these three genes were 1.98, 1.82 and 1.82 by using LinRegPCR software method, respectively,
    Discussion
    The results showed that analysis of data from the amplified cDNA efficacy of PCR results for the three genes, GAPDH, TGF β and IL-10 with two different standard curve and LineRegPCR method have no statistical difference and the same results can be achieved, so the two methods can be used instead of each other.
  • Page 97
    Introduction
    odontogenic keratocyst is a developmental odontogenic cyst. It is to be considered for histopathological features and clinical behavior. It has aggressive behavior and tendency to recurrence and It has been named benign cystic neoplasm. OKCs have different radiographic appearance such as unilocular to multilocular radiolucency. In some cases were seen interradicular area but in rare cases were found into periapical radiolucency in apex of nonvital teeth that may be mistake with lesions of endodontic origin and cause mistreatment. Case Report: A 33 years old male patient come to clinic because of swelling in the anterior region of mandible that repair with endodontic treatment. histological dignosis of radiolucent lesion consistent with inflamed odontogenic keratocyst.
    Conclusion
    Dignosis due to clinical findinge may be cause risk. Microscopic examination of all material surgically removed l is need for dignosis. It is especially emphasizes when treatment of lesion not successful with routine treatment methods.