فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:18 Issue: 3, 2015

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:18 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • مسعود رحمتی *، نرگس فرامرزیان، رحیم میرنصوری، مصطفی بهرامی صفحات 1-13
    هدف
    اگر چه چندین مطالعه ارتباط بین پلی مورفیسم ژن GNB3 و ورزش استقامتی را بررسی کرده اند، اما نتایج به دست آمده از این مطالعات ضد و نقیض است. این مرور سیستماتیک و متاآنالیز با هدف جمع بندی ارتباط بین پلی مورفیسم ژن C825TGNB3 و ورزش استقامتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    تمام مطالعات منتشر شده تا تاریخ 31 فوریه 2015با استفاده از بانک های اطلاعاتی PubMed، Google scholar، Embase، Medline، Science direct و SID جستجو شد. از میان 10 مطالعه ای که ارتباط پلی مورفیسم ژن GNB3 و ورزش استقامتی را گزارش کرده بودند، 3 مطالعه برای متاآنالیز انتخاب شد.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل آماری هیچ ارتباط معنی داری را بین پلی مورفیسم ژن GNB3 و ورزش استقامتی در مدل آللی T vs C (11/1 =OR و 428/1، 863/0 =CI 95 درصد و 414/0 =P)، مدل جمعی TT vs CC (316/1 =OR و 924/1، 900/0 =CI 95 درصد و 157/0 =P)، مدل غالب TT+ CT vs CC (098/1 =OR و 408/1، 856/0 =CI 95 درصد و 464/0 =P) و مدل مغلوب TT vs CT+CC (760/0 =OR و 111/1، 520/0 =CI 95 درصد و 157/0 =P) نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که پلی مورفیسم ژن GNB3 با بهبود عملکرد ورزشکاران نخبه استقامتی در ارتباط نیست. با این حال به مطالعات بیشتری در نژاد های مختلف نیاز است.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ورزش استقامتی، ژنGNB3، متاآنالیز
  • مهدی رمضانی، مژده صالح نیا*، مینا جعفر آبادی صفحات 16-26
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر انجماد شیشه ای بر ساختار تخمدان های انسانی تحریک شده در مقایسه با تحریک نشده بود.
    مواد و روش ها
    قطعات بافت تخمدان انسانی از دو گروه تحریک شده و تحریک نشده گرفته شد و در محیط L-15 به آزمایشگاه منتقل شد. سپس به صورت نوار های کوچک بریده و در هر گروه به صورت شانسی به دو زیر گروه غیر انجمادی و انجمادی تقسیم شد. نمونه های منجمد و ذوب شده و گروه شاهد در محلول بوئن تثبیت و پس از پاساژ بافتی و برش گیری با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و تری کروم ماسون رنگ شد. فولیکول ها در مراحل مختلف رشدی شمارش و همه گروه ها مقایسه شدند.
    نتایج
    مشاهدات ریخت شناسی بیان گر حفظ ساختار طبیعی فولیکول ها و استروما بعد از انجماد-ذوب بود. میزان فولیکول های طبیعی در گروه تحریک نشده غیر انجمادی وانجمادی به ترتیب 22/89 و 60/84 درصد بود که از این تعداد در دو گروه به ترتیب 60/1 ± 60/68 و 71/3 ± 80/67 درصد فولیکول های بدوی، 72/1 ± 60/28 و 51/3 ± 40/29 درصد فولیکول اولیه و 66/0 ± 60/3 و 20/1 ± 70/2 درصد فولیکول ثانویه بود. در گروه تحریک شده غیر انجمادی و انجمادی نیز به ترتیب، 18/88 و 19/84 درصد فولیکول ها طبیعی بودند که از این تعداد 13/4 ± 70/49 و 86/2 ± 34/49 درصد بدوی، 83/3 ± 50/44 و 68/2 ± 72/44 درصد اولیه و 72/0 ± 60/5 و 77/0 ± 91/5 درصد ثانویه بود. بین دو گروه انجمادی و غیر انجمادی و بین گروه تحریک شده و نشده تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    انجماد شیشه ای تاثیر منفی بر ریخت شناسی و بافت استرومای تخمدان تحریک شده نداشت و ساختار آن مشابه گروه غیر تحریکی به خوبی حفظ شده بود. این روش می تواند برای حفظ باروری مناسب باشد.
    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، تخمدان انسانی، تحریک تخمک گذاری
  • مریم صلواتی فر، صدیقه ذاکری *، نسیم حیاتی رودباری، نوید دین پرست جدید صفحات 28-43
    هدف
    آنتی ژن راسی غشا-1 یکی از آنتی ژن های امید بخش کاندید مرحله خونی برای توسعه واکسن مالاریا علیه انگل پلاسمودیوم است. تنوع ژنتیکی در آنتی ژن های حفاظتی که پدیده ای معمول در یک انگل پیچیده مانند انگل پلاسمودیوم است، باعث ایجاد چالش در توسعه واکسنی موثر علیه مالاریا شده که این پدیده، توانایی انگل برای فرار از پاسخ های ایمنی را افزایش خواهد داد. از این رو توسعه واکسن مالاریا، نیازمند ارزیابی پاسخ های ایمنی به فرم های مختلف آللی آنتی ژن های کاندید واکسن است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، دو فرم آللی آنتی ژن راسی غشا- A1 و B1 پلاسمودیوم ویواکس و در سیستم اشریشیا کلی M15-pQE30 با استفاده از DNA ژنومی جدا شده از افراد ایرانی با عفونت آشکار پلاسمودیوم ویواکس، بیان شد. پاسخ های IgG نسبت به هر دو آنتی ژن، در موش های BALB/c با پروتئین خالص امولسیون شده در ادجوانت فروند بررسی شد. علاوه بر این؛ تاخوردگی صحیح پروتئین های نوترکیب توسط آزمون IFA ارزیابی شد.
    نتایج
    ارزیابی پاسخ های ایمنی نسبت به دو فرم آللی پروتئین نوترکیب آنتی ژن راسی غشا-1 پلاسمودیوم ویواکس، نشان داد که پاسخ های IgG پس از سه بار ایمن سازی در موش ها برانگیخته شده و واکنش متقاطع، مشاهده شد. پایش پاسخ ها نشان داد که IgG حداقل تا یک سال پس از آخرین تزریق پایدار باقی مانده است. همچنین آنتی بادی های برانگیخته شده علیه هر دو فرم آللی پروتئین نوترکیب آنتی ژن سطحی اپیکال-1 پلاسمودیوم ویواکس تزریق شده به موش ها، قادر به شناسایی فرم طبیعی آنتی ژن راسی غشا-1 پلاسمودیوم ویواکس روی سطح مروزوئیت پلاسمودیوم ویواکس بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاضر نشان دادند که پروتئین های نوترکیب آنتی ژن راسی غشا-1 پلاسمودیوم ویواکس دارای اپی توپ های مشترکی با پروتئین طبیعی در سطح انگل است. همچنین این دو پروتئین به همراه ادجوانت فروند در موش های Balb/c ایمنی زا هستند و پاسخ های IgG پایداری را برانگیخته کردند که این پاسخ ها علیه دو فرم آللی آنتی ژن راسی غشا-1 پلاسمودیوم ویواکس، تفاوت معنی داری نداشت. بنابراین واکنش متقاطع نشان داد که حضور چند ریختی در این آنتی ژن کاندید واکسن، چالشی برای توسعه واکسن مرحله خونی بر اساس آنتی ژن راسی غشا-1 در پلاسمودیوم ویواکس نیست.
    کلیدواژگان: مالاریا، پلاسمودیوم ویواکس، آنتی ژن راسی غشا، 1، چندریختی، واکسن
  • رضوان اسمعیلی، کیوان مجید زاده اردبیلی*، لیلا عینی، پریسا حسینپور، آذین تیمورزاده، مجید صادقی زاده صفحات 46-58
    هدف
    امروزه به استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی در درمان بیماری های مختلف، از جمله سکته قلبی بسیار توجه شده است. اما چالش بزرگ در این زمینه از بین رفتن این سلول ها پس از تزریق و در مواجهه با شرایط کمبود اکسیژن و التهابی است. از این رو یافتن عواملی که پیش تیمار با آن بتواند مسیرهای بقا را در این سلول ها افزایش دهد بسیار اهمیت دارد. در این مطالعه ابتدا سلول های بنیادی مزانشیمی بیان کننده ژن VEGF به عنوان عامل رگ زایی ایجاد شد و پس از آن تاثیر پیش تیمار با SDF1α در بقای این سلول ها بررسی شد. نتایج موفقیت آمیز در این زمینه، این سلول ها را به کاندید مناسبی برای مطالعات بیشتر و استفاده در مدل رتی سکته قلبی به منظور بهبود عملکرد قلب تبدیل می کند.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان رت استخراج شد و پس از تایید هویت، ژن VEGF-A165 با استفاده از ناقل لنتی ویروسی به آن انتقال یافت. پس از تایید بیان و عملکرد این ژن، سلول ها در دو زمان با SDF1α تیمار شدند. پس از آن بررسی های لازم برای تاثیر این کموکاین بر سلول ها از طریق اندازه گیری میزان آنزیم لاکتات دهیدورژناز و میزان بقای سلول ها انجام شد.
    نتایج
    سلول های جدا شده از نظر بنیادی بودن، بیان VEGF و عملکرد تایید شد. میزان لاکتات دهیدروژناز در سلول های تیمار شده با این کموکاین، کمتر از سلول های تیمار نشده بود. در صد سلول های زنده در مجاورت این کموکاین بیشتر از کنترل بود.
    نتیجه گیری
    تیمار با SDF1α منجر به افزایش بقا در سلول های بنیادی است. احتمال می رود که این سلول ها بتوانند در سکته قلبی، از طرفی باعث افزایش رگ زایی شوند و از طرف دیگر بقای بیشتری در بافت سکته شده داشته باشند که مطالعات حیوانی برای اثبات آن نیاز است.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، VEGF، SDF1α، سکته قلبی
  • محبوبه عموشاهی، مژده صالح نیا*، سید جواد مولی صفحات 60-73
    هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه کارآیی سه روش کشت بافت تخمدان شامل کشت در قطرات معلق، زیر روغن و روی صفحه کشت سه بعدی در راستای بهبود رشد آزمایشگاهی فولیکول های تخمدانی بود.
    مواد و روش ها
    تخمدان ها از موش های سوری نژاد NMRI ماده هفت روزه قطع نخاع گردنی شده، جمع آوری و در محیط α-MEM حاوی 5 درصد سرم جنین گاوی به مدت 7 روز و در سه گروه شامل قطرات معلق، زیر روغن و روی صفحه کشت سه بعدی کشت شدند. ریخت شناسی و مساحت تخمدان و درصد فولیکول های طبیعی در سه گروه ارزیابی و مقایسه شد. به علت رشد بهتر تخمدان ها در گروه کشت روی صفحه کشت سه بعدی نسبت به بقیه گروه ها، فولیکول های پره آنترال آن ها جدا و به مدت 12 روز کشت شدند. سپس در پایان دوره کشت اخیر، میانگین قطر فولیکول، نرخ بقا و بلوغ تخمک های حاصل از آن ها در طول کشت ارزیابی شد.
    نتایج
    درصد فولیکول های طبیعی پس از 7 روز کشت در گروه کشت قطرات معلق، زیر روغن و روی صفحه کشت سه بعدی، به ترتیب 93/3±63/51، 86/5±52/40 و 49/2±85/73 و بود. درصد فولیکول های پره آنترال در گروه کشت روی صفحه کشت سه بعدی از 44/0±1/2 قبل از کشت به 4/2± 5/24 پس از کشت افزایش معنی داری یافت (05/0>P) ولی در دو گروه دیگر تفاوت معنی داری مشاهده نشد. سطح تخمدان ها در همه گروه هاپس از 7 روز کشت به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>P). در گروه تخمدان های کشت شده روی صفحه کشت سه بعدی، میانگین قطر فولیکول های جدا شده پس از 12 روز کشت 07/7 ± 410 و میزان تخمک متافاز دو 26/30 درصد بود.
    نتیجه گیری
    کشت روی صفحه کشت سه بعدی هم از حیث رشد تخمدان و هم از حیث ریخت شناسی، ساختار و درصد فولیکول های پره آنترال در مقایسه با دو گروه دیگر مناسب تر بود.
    کلیدواژگان: کشت تخمدان، صفحه کشت سه بعدی، قطرات معلق، فولیکول جدا شده
  • اسکندر غلامی پریزاد، ناصح مالکی رواسان، الهه غلامی پریزاد، فاتح کریمیان *، بهروز کریمیان صفحات 76-85
    هدف
    استان ایلام منطقه مرزی و پرخطر برای لیشمانیازیس جلدی روستایی است. شناسایی گونه انگل های لیشمانیا در عفونت های بالینی، پیش نیاز طراحی اقدامات کنترلی مناسب است. در این مطالعه مشخصات دموگرافیک بیماران و اپیدمیولوژی مولکولی انگل های لیشمانیای ضایعات پوستی بیماران شهر های مختلف استان ایلام بررسی شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 106 مورد مشکوک به لیشمانیازیس جلدی، از طریق غیرفعال بیماریابی و از زخم فعال آن ها لام میکروسکوپی تهیه شد. 50 لام به صورت تصادفی انتخاب شد. بعد از تکثیر بخشی از ژن rDNA-ITS1، محصول PCR با آنزیم HaeIII هضم شد. 18 نمونه تعیین توالی و روابط فیلوژنی آن ها با توالی های بانک جهانی ژن مقایسه شد.
    نتایج
    آماستیگوت های لیشمانیا در 100 لام تشخیص داده شدند. بیشترین و کمترین توزیع موارد بیماری به ترتیب مربوط به دهلران و موسیان بود. 69 درصد موارد مردان و 31 درصد موارد زن بودند. الگوی هضم آنزیمی همه نمونه ها، مشابه انگل لیشمانیا ماژور بود. بررسی روابط فیلوژنی نشان داد که توالی های مطالعه، نزدیکی زیادی با توالی های انگل های لیشمانیا ماژور جدا شده از پشه خاکی های استان های ایلام و خراسان جنوبی و میزبان انسانی اسفراین، ماهشهر و افغانستان و نیز انگل لیشمانیا مکزیکانا از منشا کشور ونزوئلا داشته و همه توالی ها در یک شاخه واقع شده اند.
    نتیجه گیری
    به علت ریخت شناسی مشابه لیشمانیا ها، مشکلات مربوط به کشت انگل و شناسایی مولکولی دو مرحله ای، روش هضم آنزیمی rDNA-ITS1 در سال های اخیر کاربرد زیادی داشته است. این روش خیلی حساس، ساده، سریع و ارزان بود و می تواند در تشخیص گونه انگل لیشمانیا در انواع نمونه های بالینی و غیر بالینی به کار رود.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، هضم آنزیمی rDNA، ITS1، ایلام، پرخطر
  • مهدی کریمی، عبدالحسین دلیمی اصل*، فرنوش جامعی، فاطمه غفاری فر، عباس دلیمی صفحات 88-96
    هدف
    لیشمانیا ماژور یکی از عوامل مهم لیشمانیوز جلدی در بسیاری از کشور ها از جمله ایران است. در مطالعه حاضر تاثیر مصرف همزمان نانو ذرات نقره و القای جریان الکتریسته در کشندگی لیشمانیا ماژور در محیط کشت بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، اثر غلظت های مختلف نانو ذرات نقره در شرایط برون تنی علیه پروماستیگوت لیشمانیا ماژور بررسی شد. سپس میزان ممانعت از رشد نانو ذرات محاسبه شد. در مرحله دوم، اثر کشندگی نانو ذرات نقره به تنهایی یا در ترکیب با 3 میلی آمپر جریان الکتریسته مستقیم در محیط کشت پروماستیگوت به مدت 10 دقیقه بررسی و سپس میزان بقای پروماستیگوت ها با استفاده از آزمون MTT محاسبه شد.
    نتایج
    پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت از کشت انگل، شمارش تعداد انگل نشان داد که در حضور غلظت های مختلف نانو ذرات نقره با گذشت زمان تعداد پروماستیگوت ها کاهش می یابد که تعداد آن ها در مقایسه با گروه کنترل معنی دار بود (05/0P<). میزان ممانعت از رشد نانو ذره نقره 48 ساعت پس از کشت 8/39 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. نانو ذرات نقره در غلظت 160 میکرولیتر در میلی متر پس از 10 دقیقه مصرف به تنهایی باعث مرگ و میر 5/33 درصد و همراه با القای 3 میلی آمپر جریان مستقیم الکتریسیته باعث مرگ و میر 100 درصد پروماستیگوت ها شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از نانو ذرات نقره گرچه سبب کشتن پروماستیگوت های لیشمانیا می شود ولی صد در صد آن ها را از بین نمی برد. ولی با استفاده همزمان جریان الکتریسته و نانو ذرات نقره، میزان مرگ و میر پروماستیگوت ها به شدت افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، نانو ذرات نقره، جریان مستقیم الکتریسته، آزمون MTT
  • مقاله کوتاه
  • آزاده دخت افتخاری، معصومه انوری *، نجمه رنجی صفحات 98-107
    هدف
    دارو های ضد قارچی از خانواده آزول یک روش انتخابی درمان عفونت های کاندیدا است. با این حال مقاومت به آزول ها از طریق مکانیسم های متفاوتی چون تغییر در ژن ERG11 (لانوسترول 14-آلفا ارگسترول) می تواند رخ دهد. هدف از این مطالعه، بررسی جهش های ژن ERG11 در سویه های کاندیدا آلبیکنس مقاوم به فلوکونازول جدا شده ازبیماران مبتلا به ولوواژینیت کاندیدایی (بین سال های 1391-1392 از برخی مراکز بالینی شهر رشت)، به روش PCR و توالی یابی بود.
    مواد و روش ها
    گونه های مخمری جدا شده از بیماران با استفاده از روش های استاندارد از قبیل آزمون لوله زایا تعیین هویت شدند. حساسیت دارویی بر اساس روش مرجع CLSI مقادیرMIC90 جدایه ها اندازه گیری و حساسیت آن ها تعیین شد. سپس جدایه های مقاوم به فلوکونازول غربالگری و بعد از استخراج DNA به روش PCR- توالی یابی مورد تجزیه و تحلیل از نظر وجود جهش در ژن ERG11 قرار گرفتند.
    نتایج
    از بین 40 جدایه کاندیدا آلبیکنس، چهار جدایه مقاوم به فلوکونازول، با میزان مقاومت بسیار بالا شناسایی شد (دو گونه دارای MIC90 512 میکروگرم/ میلی لیتر و دو گونه دارای MIC90 1024 میکروگرم/ میلی لیتر). در سه جدایه پلی مورفیسم D116E و V456G در ژن Erg11 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر برای اولین بار در دنیا سطح مقاومت کاندیدا آلبیکنس به فلوکونازول در حد بسیار بالا در 4 جدایه گزارش می شود. همچنین به نظر می رسد بین جهش های D116E و V456G و ایجاد مقاومت به فلوکونازول در این جدایه ها ارتباط وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، فلوکونازول، Erg11
  • رزیتا فتحی*، مریم ابراهیمی، سجاد خنارصنمی صفحات 110-116
    هدف
    اینترلوکین 6، سایتوکاینی پیش التهابی است که در چاقی و اختلالات متابولیک وابسته به آن نقش مهمی ایفا می کند. همچنین ورزش و فعالیت بدنی برای پیشگیری از چاقی و بهبود سیستم ایمنی بدن پیشنهاد شده است. از این رو، هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی شدید بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 6 در موش بود.
    مواد و روش ها
    28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به طور تصادفی به 2 گروه کنترل با تغذیه طبیعی و تغذیه پرچرب و دو گروه تمرینی با رژیم غذایی طبیعی و رژیم غذایی پرچرب تقسیم شدند. گروه های تجربی 5 روز در هفته، هر جلسه به مدت 1 ساعت، با سرعت 35 متر بر دقیقه روی تردمیل به دویدن پرداختند (75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی). پس از 8 هفته، نمونه های خونی آزمودنی ها به منظور بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی اینترلوکین 6 استفاده شدند. از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه برای بررسی فرضیه های تحقیق استفاده شد (05/0>P).
    نتایج
    رژیم غذایی پرچرب، باعث افزایش معنی دار وزن و سطوح اینترلوکین 6 آزمودنی ها شد و 8 هفته تمرین هوازی شدید، میزان اینترلوکین 6 را در گروه با رژیم غذایی طبیعی افزایش و در گروه با تغذیه پرچرب کاهش داد که در گروه با رژیم طبیعی از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مصرف غذای پرچرب، احتمالا با افزایش سطوح اینترلوکین 6 باعث ایجاد شرایط التهابی می شود که تمرین هوازی شدید به مدت 8 هفته می تواند سطوح بالای اینترلوکین 6 به دنبال مصرف غذای پرچرب را به طور معنی داری کاهش دهد.
    کلیدواژگان: رژیم غذایی پرچرب، تمرین هوازی شدید، اینترلوکین 6، چاقی، موش صحرایی
|
  • Masoud Rahmati *, Narges Faramarziyan, Rahim Mirnasouri, Mostafa Bahrami Pages 1-13
    Objectives
    Although several studies have examined the association between gene polymorphism GNB3 and endurance exercise, the results are inconsistent. This systematic review and meta-analysis aims to summarize the relationship between GNB3 C825T polymorphism and endurance exercise performance.
    Methods
    We searched all studies published until January31, 2015 in databases PubMed, Google Scholar, Embase, Medline, Science Direct and SID. From ten studies of gene polymorphisms GNB3 and endurance exercise, we selected three studies for the meta-analysis.
    Results
    No significant association existed between GNB3 polymorphism and endurance exercise in the T versus C allelic model (OR: 1.127; 95% CI: 0.877, 1.448; P=0.349),TT versus CC additive model (OR: 1.316; 95% CI: 0.900, 1.924; P=0.157), TT CT versus CC dominant model (OR: 1.098; 95% CI: 0.856, 1.408; P=0.464), and the TT versus CT CC recessive model (OR: 0.520; 95% CI: 0.520, 1.111; P=0.157).
    Conclusion
    The results showed that the GNB3 gene polymorphism was not associated with improving the performance of elite athletes in endurance sports. However, further studies would be needed in different ethnicities.
    Keywords: GNB3, Endurance sport, Meta, analysis, Polymorphism
  • Mahdi Ramezani, Mojdeh Salehnia *, Mina Jafarabadi Pages 16-26
    Objective
    This study aimed to evaluate the effect of vitrification on the morphology of human ovarian tissue in a stimulated group compared to a non-stimulated group.
    Methods
    Ovarian cortex biopsies collected from stimulated and non-stimulated groups were transported to the laboratory in L-15 medium. Biopsies were cut into small pieces and divided randomly into the vitrified and non-vitrified subgroups. The vitrified-warmed and fresh samples were fixed using Bouin’s solution, then passaged, sectioned and stained with hematoxylin and eosin and Masson’s trichrome. The follicles at different developmental stages were counted and evaluated.
    Results
    Morphological observations showed that the follicles and stromal tissue had well preserved normal structures after vitrification and warming. The percentage of normal follicles in the non-stimulated non-vitrified group was 89.22%; for the non-stimulated vitrified group, it was 84.60%. In previous groups the proportion of primordial follicles were 68.7 ± 1.60% and 67.80 ± 3.71%, primary follicles were 28.60 ± 1.72% and 29.40 ± 3.51%, and secondary follicles were 3.60 ± 0.66% and 2.70 ± 1.20%, respectively. The percentage of normal follicles in the stimulated non-vitrified group was 88.18%; for the stimulated vitrified group, it was 84.19%. In stimulated non-vitrified and stimulated vitrified groups the proportion of primordial follicles were 49.70 ± 4.13% and 49.34 ± 2.86%, primary follicles were 44.50 ± 3.83% and 44.72 ± 2.68%, and secondary follicles were 5.60 ± 0.72% and 5.91 ± 0.77%, respectively. There was no significant difference between the vitrified and non-vitrified and stimulated and non-stimulated groups.
    Conclusion
    Vitrification had no harmful effect on the morphology of stimulated human ovarian tissue and stroma and ovarain tissue structure was similar to the non-stimulated group. This method could be a good alternative for fertility preservation.
    Keywords: Vitrification, Human ovary, Ovarian stimulation
  • Maryam Salavatifar, Sedigheh Zakeri *, Nasim Hayati Roodbari, Navid Dinparast Djadid Pages 28-43
    Objective
    Apical membrane antigen-1 (AMA-1) is one of the most promising blood-stage candidate antigens for production of a malaria vaccine against the Plasmodium parasite. Genetic diversity in protective antigens, which is a common phenomenon in a complex pathogen such as the Plasmodium parasite, is responsible for problems with the development of an effective malaria vaccine. This phenomenon will increase the parasite’s ability to evade immune responses. Therefore, malaria vaccine development requires the evaluation of immune responses to different allelic forms of the vaccine candidate antigens.
    Methods
    In this investigation, the two variant forms of PvAMA-1 (PvAMA-1A and B) were expressed in an Escherichia coli M15-pQE30 system using genomic DNA from Iranian individuals with patent Plasmodium vivax infection. The IgG responses of two antigens were evaluated in BALB/c mice with the purified protein emulsified in Freund's adjuvant. In addition, the correct conformation of the recombinant proteins was evaluated by the indirect immunofluorescence antibody test (IFA).
    Results
    The evaluation of immunogenic responses of two variant forms of PvAMA-1 showed the presence of IgG responses in mice after three immunizations. Cross-reactions were observed. Monitoring of IgG responses showed the persistence up to one year after the last immunization. The antibodies raised against recombinant PvAMA-1s in injected mice recognized the native protein (PvAMA-1) localized on Plasmodium vivax merozoites.
    Conclusion
    The present outcomes confirmed the presence of common epitopes in recombinant forms of the protein that corresponded to native proteins. These emulsified proteins in Freund's adjuvant were immunogenic in BALB/c mice and IgG responses persisted for up to one year. The IgG responses to two PvAMA-1 variants did not differ significantly. The presence of cross-reactive antibodies has implied that one of these two forms of protein could be used in a universal blood-stage vaccine based on the PvAMA-1 antigen.
    Keywords: Malaria, Plasmodium vivax, Apical Membrane Antigen, 1, Polymorphism, Vaccine
  • Rezvan Esmaeili, Keivan Majidzadeha.*, Leila Eini, Parisa Hoseinpour, Azin Teymourzadeh, Majid Sadeghizadeh Pages 46-58
    Objective
    The use of stem cells, particularly mesenchymal stem cells (MSCs), with genes and various growth factors as treatments for myocardial infarction and various other diseases is highly regarded. However these cells meet with inflammation and a hypoxic environment in the target tissue. Hence, treatment with factors that increase the resistance of these stem cells is of importance. Stem cells also can be used as carriers for gene therapy. The aim of the present research is to produce VEGF expressing MSCs. We investigate the effect of stromal derived factor 1 on MSC survival in order to use these cells in a future rat myocardial infarction model.
    Methods
    MSCs were purified from young male rats by aspirating the cavity of femurs and tibias. After characterization, MSCs were transduced with VEGF using lipofectamine. Expression and function of VEGF was confirmed. Next, we treated MSCs with SDF1α at various time points. The effect of this chemokine was investigated using the LDH assay and by viable cell counts.
    Results
    The experiments confirmed the production and function of VEGF by MSCs. The LDH levels decreased significantly in SDF1α treated MSCs. Cell viability increased significantly in the presence of this chemokine.
    Conclusion
    Treatment of MSCs with the SDF1α chemokine has increased the survival of these cells. These MSCs are proper candidates for increasing angiogenesis and for further analysis in a rat model of myocardial infarction.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, VEGF, SDF1α Myocardial infarction
  • Mahboobeh Amoushahi, Mojdeh Salehnia *, Seyed Javad Mowla Pages 60-73
    Objective
    The present study compared the efficiency of three mouse ovarian tissue culture methods - hanging drop, under mineral oil, and on the insert with regards to improving in vitro ovarian follicular development.
    Methods
    Ovaries from 7-day-old old female NMRI mice sacrificed by cervical dislocation were collected and cultured in α-MEM medium supplemented with 5% fetal bovine serum for 7 days in 3 groups (hanging drop, under mineral oil and on the insert). We evaluated and compared the morphology and surface area of the ovaries and percentage of normal follicles in all groups. After the 7-day culture, the ovaries cultured on the insert showed better growth compared to the other groups. Their preantral follicles were isolated and cultured for 12 days. We assessed the follicular diameter, survival and maturation rate of these oocytes at the end of the last culture period.
    Results
    The percentages of normal follicles in cultured ovaries were 73.85±2.49% (insert), 51.63±3.93% (hanging drop), and 40.52±5.86% (mineral oil) after the 7-day culture. The percentage of preantral follicles significantly increased from 2.1±0.44 to 24.5±2.4 in the group cultured on insert (P0.05). There were significantly increased surface areas of the ovarian tissues after the 7-day culture in all groups (P
    Conclusion
    The ovarian growth and morphology were well preserved in tissues cultured on the insert compared to the other culture methods.
    Keywords: Ovarian culture, Insert, Hanging drop, Isolated follicles
  • Eskandar Gholami, Parizad, Naseh Maleki Ravasan, Elahe Gholami, Parizad, Fateh Karimian*, Behroz Karimian Pages 76-85
    Objective
    Ilam is a border province and a high risk zone for zoonotic cutaneous leishmaniasis (ZCL). Identification of Leishmania parasite species in clinical infections is a prerequisite for planning appropriate control measures. This study investigates the demographic characteristics of patients and molecular epidemiology of Leishmania parasites in the skin lesions of patients from Ilam Province.
    Methods
    A total of 106 cases of suspected cutaneous leishmaniasis were detected passively and microscopic slides prepared from their active skin lesions. We randomly selected 50 slides. A fragment of the rDNA-ITS1 gene was amplified after which the PCR products digested with HaeIII restriction enzyme. There were 18 samples sequenced and their phylogenetic relationships compared with sequences retrieved from GenBank.
    Results
    Leishmania amastigotes were detected in 100 slides. The highest and lowest distribution of cases was from the Moosian and Dehloran districts, respectively. There were 68.9% males and 31.1% of cases were women. The RFLP pattern of all samples was similar to Leishmania major. Phylogenetic relationships displayed great similarity between our sequences and those of Leishmania major parasites from sandflies trapped in Ilam and South Khorasan Provinces and human hosts from Esfarayen, Mahshahr and Afghanistan plus Leishmania mexicana of Venezuelan origin classified together in the same clade.
    Conclusion
    Due to homogeneous morphology, problems associated with the cultivation of Leishmania and the two-step molecular identification process, the rDNA-ITS1-RFLP method has gained considerable attention in recent years. This method could be used as a very sensitive, simple, rapid and inexpensive method to detect Leishmania parasites in a variety of clinical and non-clinical samples.
    Keywords: Leishmania major, rDNA, ITS1, RFLP, Ilam, High risk
  • Mahdi Karimi, Abdolhossein Dalimi *, Farnoosh Jameii, Fatemeh Ghaffarifar, Abbas Dalimi Pages 88-96
    Objective
    Worldwide, Leishmania major is one of the major causes of cutaneous leishmaniasis, including Iran. In the present study we investigate the effect of a direct electricity current in combination with silver nanoparticle on the killing of Leishmania major in vitro.
    Methods
    We evaluated the effects of different concentrations of silver nanoparticles against Leishmania major promastigotes in vitro, then the half maximal inhibitory concentration (IC50) of the nanoparticles was determined. In the second step, the killing effect of silver nanoparticles alone or in combination with 3mA of direct electric current was assessed in promastigote cultures for 10 minutes. Next, we evaluated the survival rate of treated promastigotes with the MTT assay.
    Results
    The parasite count showed that the various concentrations of silver nanoparticles significantly decreased the numbers of live promastigotes over time compared with the control group after 24, 48 and 72 hours of culture. The IC50 of the nanoparticles was 39.8 µg/ml after 48 hours of cultivation. Promastigote mortality occurred in 33.5% with the use of silver nanoparticles alone at concentrations of 160 µg/ml and 100% when combined with 3 mA direct current electricity after 10 minutes.
    Conclusion
    Silver nanoparticles alone did not completely kill Leishmania major promastigotes. However, the combined use of both direct current electricity and silver nanoparticles had a significant synergistic effect on promastigote mortality.
    Keywords: Leishmania major, Silver nanoparticle, Direct current of electricity, MMT assay
  • Azadeh Eftekhari, Masoummeh Anvari *, Najmeh Ranji Pages 98-107
    Objective
    Azole antifungal drugs have been a treatment option for Candida albicans infections. However, azole resistance can occur through different mechanisms such as alterations in ERG11 (lanosterol 14α-demethylase). This study assesses ERG11 gene mutations in Candida albicans strains isolated from patients with Candidia volvovaginitis in a number of Rasht hospitals between 2012-2014 by direct PCR and sequencing.
    Methods
    We identified the yeast strains by standard identification methods, such as germ tubes. Drug sensitivity was determined as MIC 90 values by the macrodilution broth method based on the CLSI protocol. We screened the resistant strains prior to DNA extraction and ERG11 gene mutations were confirmed by PCR sequencing.
    Results
    From 40 strains, 4 showed high levels of resistance to fluconazole. Of these, two species had a MIC 90 of 512μg/ml and the other two species had a MIC 90 of 1024 μg/ml. Three strains had D116E and V456G polymorphisms.
    Conclusion
    The most fluconazole resistant Candida albicans strains worldwide were reported. Our results suggested a correlation between the polymorphism and fluconazole resistance in the Candida albicans strains.
    Keywords: Candida albicans, Fluconazole, Erg11
  • Rozita Fathi *, Maryam Ebrahimi, Sajad Khenar Sanami Pages 110-116
    Objective
    Interleukin 6 (IL6) is a pro-inflammatory cytokine that plays an important role in obesity and related metabolic disorders. Also, exercise training has been offered in obesity prevention and immune system improvement. Hence, this study intends to survey the effects of high fat diet and high intensity aerobic training on plasma levels of IL6 in rats.
    Methods
    We divided 28 male Wistar rats into two control groups with normal (CN) or high fat (CH) diet and two training groups with normal (EN) or high fat (EH) diet. The training groups ran for 60 minutes on a treadmill at 35 m/min for 5 days/week (75% VO2 max). After 8 weeks, we collected blood samples for plasma IL6 assessment. Two-way ANOVA was used for statistical analysis (P≤0.05).
    Results
    The high fat diet significantly increased the rats’ weights and plasma IL6 levels. Performance of 8 weeks of high intensity aerobic training increased IL6 levels in the normal diet group and decreased IL6 levels in the high fat diet group. This change was not significant in the normal diet group.
    Conclusion
    High fat diets probably induced inflammation due to elevated IL6 levels. High intensity aerobic training for 8 weeks significantly decreased IL6 levels.
    Keywords: High intensity aerobic training, High fat diet, Interleukin 6, Obesity, Rat