فهرست مطالب

مهندسی متالورژی - پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1382)

مجله مهندسی متالورژی
پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1382)

  • 82 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/11/15
  • تعداد عناوین: 13
|
  • اثر غلظت سطحی سرب بر فعال کردن اسفالریت
    فرشته رشچی، جیمز فینچ صفحه 6
    در این پروژه فعال کردن اسفالیت به وسیله سرب در حضور اتیل زانتات بوسلیه میکروفلوتاسیون، استخراج با اتیل در امین تترااستات) (EDTAو طیف سنجی فتو الکترونی با اشعه (XPS)X مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج فلوتاسیون، استخراج که تابعی از غلظت سطحی سرب [pb]surf (mg/cm2) میباشد به منبع یونهای سرب (حاصل از نیترات سرب در محلول یا گالن) بستگی نداشته است. غلظت بحرانی سرب در سطح که باعث فعال کردن اسفالریت می شود تخمین زده شده است. این تخمین به همراه یک مدل تولیر سرب از منابع اطلاعاتی، جهت پیش بینی عیار سرب سنگ معدنی که میتواند باعث ایجاد مشکلات فعال کردن تصادفی گردد، استفاده شده است.
    کلیدواژگان: فعال کردن، اسفالریت، میکروفلوتاسیون، سرب، غلظت سطحی
  • جایگاه مواد نو در کشورهای جهان (ایالات متحده آمریکا)
    رضا بابایی، پرویز دوامی صفحه 11
  • بررسی رفتار سایش لغزشی چدن کرمی شکل (Vermicular) آستمپر شده
    مهندس علیرضا قادری، محمود نیلی احمد آبادی، حمیدرضا قاسمی منفردراد صفحه 28
    به منظور بررسی تاثیر ترکیب شیمیائی، ساختار گرافیت و عملیات حرارتی آستمپرینگ بر رفتار سایشی چدن، چدن کرمی شکل با دو ترکیب متفاوت و چدن خاکستری پرلیتی مورد استفاده قرار گرفت. عملیات حراراتی 375 و در زمانهای آستمپرینگ در دمای نمونخ خای آستمپر شده C 0 متفاوت جهت رسیدن به خواص مکانیکی بهینه انجام شد. رفتار سایشی با خواص مکانیکی بهینه در مقایسه با چدن خاکستری پرلیتی (تهیه شده از کفشک ترمز راه و سرعتهای چرخشی 250 و آهن) با استفاده از دستگاه سایش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج Block-on-Ring تحت تنش ظاهری 2 MPa950 نمونه های چدنی کرمی شکل RPM در شرایط خشک و در مقابل رینگ فولادی CK55 آزمایش نشان می دهد که آستمپر شده مقاومت به سایشی بسیار بالاتری نسبت به چدن پرلیتی داشته که این امر در سرعتهای پایین تر بیشتر مشهود است.
    کلیدواژگان: چدن کرمی شکل، چدن خاکستری پرلیتی، آستمپرینگ، سایش خشک
  • بررسی خواص استحکام بخشی ذرات Sic در کامپوزیتهای Al/Sic
    مهندس فرزاد جانعلی نیا، فرشاد اخلاقی، رضا محمودی صفحه 33
    در این مقاله تاثیر ذرات SiC بر خواص کششی کامپوزیتهای A356/SiCp مورد بررسی قرار گفته است. مطالعات نشان داد که با افزایش کسر حجمی ذرات، سفتی و استحکام تسلیم (Y.S)افزایش و استحکام نهائی((U.T.S و درصد ازدیاد طول کاهش یافته است. نتایج حاصل از افزایش تنش تسلیم و مدول یانگ با مدلهای موجود تطابق خوبی را نشان داد.
    کلیدواژگان: کامپوزیت A356، SiCp - خواص مکانیکی
  • اثر عملیات حرارتی آنیل بر خواص مکانیکی فولاد پوشش شده با آلومینیم با استفاده از جوش سرد نوردی
    مهندس حبیب دانش منش، علی کریمی طاهری صفحه 38
    در این مقاله از فرایند روکشکاری (Cladding)برای ساخت ورق فوالدی پوشش شده با آلومینیم استفاده میشود. با این ترتیب که با استفاده از جوش سرد نوردی، امکان تولید این ورقها فراهم می گردد. به دلیل شرایط خاص این ورقها از قبیل، تفاوت در خواص مکانیکی و فیزیکی لایه ها و امکان نفوذ لایه ها در یکدیگر و ایجاد فازهای بین فلزی ترد و شکننده در فصل مشترک بین لایه ها در حین عملیات حرارتی آنیل، عملیات حرارتی این نوع ورقها دارای ویژگی های خاصی است. در این مقاله اثر دما و زمان آنیل بر خواص نشان دهنده آن است که دما و زمان بهینه ای برای آنیل این نوع ورقها وجود دارد که ورق قابلیت شکل پذیری همراه با استحکام باند بالا را از خود نشان می دهد. در این دما وزمان کمترین میزان فازهای ترد بین فلزی در فصل مشترک لایه ها مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: جوش سرد نوردی، فولاد پوشش شده با آلومینیم، ترکیبات بین فلزی
  • تهیه پودرهای بسیار ریز هگزا فریت باریم به روش سل ژل احتراقی
    مهندس امین مالی، ابوالقاسم عطایی صفحه 43
    هگزافریت باریم (BaFe12O19) بدلیل وادارندگی مغناطیسی، مقاومت به خوردگی، سختی مکانیکی و پایداری شیمیائی بالا، بعنوان ماده ای مناسب جهت استفاده در محیطهای ذخیره اطلاعات مطرح می باشد. در این تحقیقات ذرات بسیار ریز هگزافریت باریم بروش جدید سل- ژل احتراقی تهیه شدند. در ابتدا ژل سیترات – نیترات از نیتراتهای فلزی و اسید استیک بوسیله فرآیند سل- ژل آماده شد.. فرآیند تجزیه حرارتی ژل بروش های DTA/TG و XRD بررسی شد. نتایج نشان دادند که فرایند احتراق نیترات –سیترات در هوا فرایندی پیش رونده است. ذرات هگزا فریت باریم در دمای نسبتا پایین 0C 900 تشکیل شدند. مشاهداتSEM نشان داد که متوسط اندازه ذرات با ابلا رفتن دمای کلسیناسیون افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: هگزافریت باریم، سل ژل، نیترات سیترات، احتراق، کلسیناسیون
  • پژوهش در صنعت روشی نوین در ارزیابی زیست محیطی - مطالعه موردی طرح نورد ورق عریض فولاد اهواز
    نعمت الله جعفرزاده حقیقی، یلدا بسیم، بهمن ایزدیان، سرخی صفحه 47
    به منطور انجام مطالعات زیست محیطی طرح احداث کارخانه نورد ورق عریض در شرکت فولاد خوزستان، شس از جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها، جهت پیش بینی و ارزیابی اثرات مختلف طرح بر محیط زیست منطقه از روش های شبکه ارتباطات، صورت ریز ساده و روش جدیدی موسوم به ماتریس تصویری بهره گرفته شده است. در روش شبکه ارتباطات غربالگری عناصر شاخص زیست محیطی صورت گرفته و آثار متقابل عناصر و فعالیتهای طرح نشان داده شده اند. در روش ماتریس که بر اساس الگوئی نوین طرح ریزی شده است، اثرات طرح به وسیله نمادهائی به صورت کمی جهت سهولت مقایسه آثار مثبت و منفی ارائه گردیده اند. ویژگی روش ماتریس تصویری، سادگی نمایش اطلاعات به صورت نماد، اولویت دادن به شدت و اهمیت آثار بر عناصر شاخص زیست محیطی با انتخاب ضرایب و ارائه نتایج ارزیابی به صورت کیفی و کمی می باشد. در مطالعه طرح مذکور، گزینه های فنی و مکانی ارزیابی شده و نتایج روشن نمود که گزینه احداث کارخانه نورد ورق عریض به دلیل بیشتر بودن آثار مثبت نسبت به اثرات منفی زیست محیطی آن، به عنئان گزینه برتر می باشد. پس از ان راهکارهای مدیریتی به منظور تخفیف آثار منفی و تقویت اثرات مثبت طرح پیشنهاد شده است. در این مقاله نتایج بدست آمده از ارزیابی زیست محیطی طرح فوق بر اساس روش جدید ماتریس تصویری ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی زیست محیطی، ماتریس تصویری، نورد ورق عریض
  • شخصیت های متالورژی، علم و مهندسی مواد ایران
    استاد رامز وقار صفحه 55
  • چکیده پایان نامه های دکترای مهندسی مواد
    صفحه 56
  • علم مواد در اشعار مولانا جلال الدین رومی
    غلامحسین دانشی، مهندسی ثریا طوسی صفحه 59
  • آینده صنعت در ایران، گفتگو با مهندس عبدالمهدی اجلالی
    صفحه 64
  • فرهنگ واژه ها (بخش 2)
    صفحه 68
  • همایش های داخلی و خارجی متالورژی و مواد
    صفحه 71