فهرست مطالب

مهندسی متالورژی - پیاپی 18 (پاییز 1383)

مجله مهندسی متالورژی
پیاپی 18 (پاییز 1383)

  • 62 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/09/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • تاثیر عملیات حرارتی بر خواص مکانیکی و مغناطیسی آلیاژ Fe-49Co-2V
    مهندس رضا فرشادنیا، مهندس امیر جمشیدی، علی بیت اللهی، حسین عربی صفحه 5
    آلیاژ های آهن – کبالت – وانادیم را می توان برای رسیدن به خواص مغناطیسی نرم عالی جهت استفاده در کاربیدهای تولید انرژی با کارائی بالا مانند روتور و استاتور تجهیزات تولید انرژی الکتریکی در هواپیما ها فرآوری نمود. این در حالیست که رسیدن به چنین خواص مغناطیسی با کاهش استحکام و چقرمگی همراه است. در این تحقیق به بررسی تاثیر عملیات حرارتی بر روی خواص مکانیکی و مغناطیسی آلیاژ – (Fe-49Co-2V) پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: آلیاژ (Fe، 49Co، 2V)، عملیات حرارتی، خواص مغناطیسی، خواص مکانیکی
  • تاثیر میزان خم شدگی بر خواص بست حافظه دار برای اتصال استخوان
    سید خطیب الاسلام صدرنژاد، سید تقی نعیمی، سید مهدی فتحی، مهندس ناهید حسن زاده نعمتی صفحه 10
    بست های حافظه دار ساخته شده از آلیاژ نیکل – تیتانیم به گونه ای طراحی می شوند جراح بتواند با قراردادن دو پایه بست در داخل دو حفره تعبیه شده در اطراف محل شکستگی، قطعات استخوان را بهم متصل ساخته و با حرارت دادنبست المان حرارتی، ساختار آلیاژ را از حالت مارتنزیتی به حالت آستنیتی تبدیل کند. این تغییر ساختار باعث آلیاژ به شکل قبل و نزدیک شدن دو لبه ترک به یکدیگر می شود. نزدیکی دو لبه ترک که می تواند با اندک فشرده شدن دو قطعه ترک خورده به یکدیگر نیز توام باشد، کاهش قابل ملاحظه زمان التیام و تنزل هزینه های درمان را به همراه دارد. در این مقاله ضمن بررسی خواص آلیاژ نیکل – تیتانیم، اقدامات انجام شده برای ساخت بست های حافظه دار مورد استفاده برای التیام ترک استخوان شرح داده شده است. تاثیر میزان خم شدگی بین دو پایه بست بر عملکرد بست و تاثیر ترکیب شیمیایی، فرایند تولید، شرایط عملیات حرارتی و مکانیزم عمل بر کارایی بست مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: حافظه دار، بست، نایتینول، استحاله، آستنیت، مارتنزیت، خم شدگی
  • رسوب ترکیبات بین فلزی غنی از استرانسیم در مرحله انجاد و فعال سازی فیلم های اکسیدی دولایی (Bifilm)
    سید مهدی میراسماعیلی، سعید شبستری، سید محمدعلی بوترابی صفحه 17
    در این پژوهش امکان جوانه زنی و رسوب ترکیبات بین فلزی غنی از استرانسیم بر سطوح تر شونده فیلمهای اکسیدی دولایی (Double over oxide film: Bifilm) و اثر آن بر افزایش تخلخل در آلیاژ 356 A بهسازی شده با استرانسیم مورد مطالعه قرار گرفت. مشاهدات سیستماتیک به عمل آمده و با استفاده از میکروسکوپ الکترونی (SEM)، نشان دهنده رسوب ترکیبات بین فلزی غنی از استرانسیم بر سطوح تر شونده فیلم های دولایی در بیشتر تخلخل ها بود. همچنینی امکان جوانه زنی ترکیب Al2Si2Sr به عنوان متحمل ترین ترکیب بین فلزی غنی از استرانسیم بر سطوح تر شونده آلیاژهای بهسازی شده، بر فیلمهای اکسیدی متشکل از Al2O3.MgO,Al2O3، از طریق انجام مطالعات کریستالوگرافی و تخمین ضریب عدم انطباق در فصل مشترک تماس صفحات اتمی دو فاز در جوانه زنی (Planar Disregistry: ) مورد بررسی قرار گرفت و مشحص شد فیلمهای اکسیدی مذکور مراکز جوانه زنی مناسبی برای ترکیب Al2Si2Sr می باشند. در ادامه امکان رسوب Al2Si2Sr بر فیلمهای اکسید دولایی درون قطعه در زمان انجماد و تاثیر این پدیده بر فعالسازی دولایی و تبدیل آنها به تخلخل های بزرگتر مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه گیری شد که رسوب ترکیبات بین فلزی استرانسیم می تواند فعالسازی و رشد فیلم های دولایی و تبدیل آنها به تخلخل های بزرگتر شود و به همین دلیل عملیات بهسازی می تواند سبب افزایش تخلخل گردد.
  • مطالعه خواص مکانیکی، ریزساختار و رفتار پیرسختی فولاد ماراجینگ C350 بازیابی شده از قراضه فولاد ماراجینگ C300
    بهرنگ پورگنجی، حسن شیرازی، محمود نیلی احمدآبادی صفحه 30
    در این تحقیق خواص مکانیکی، ریز ساختار و رفتار پیرسنجی فولاد ماراجینگ C350 که از قراضه فولاد ماراجینگ C300، در کوره القایی تحت خلا (VIM) بازیابی شده بررسی شد. همچنین تاثیر مقادیر تیتانیم بر خواص مکانیکی فولاد ماراجینگC350 بازیابی شده نیز مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس مطالعات انجام شده مشاهده گردید که بازیابی فولاد ماراجینگ C350 از قراضه فولاد ماراجینگ C300 موفقیت آمیز بوده و خواص مکانیکی مطابق استاندارد حاصل شده است. ذوب مجدد سبب بهبود خواص مکانیکی فولاد بازیابی شده می شود. همچنینی افزایش تیتانیم بیش از یک حد بحرانی باعث افت شدید خواص می شود.
    کلیدواژگان: فولاد ماراجینگ، بازیابی، پیرسختی
  • تلفات در ورق های مغناطیسی آهن - سیلیسیوم و عوامل موثر در آن
    مهندس مجید ملک پور، فرزاد خمامی زاده صفحه 38
    تلفات در ورق های مغناطیسی آهن – سیلیسیوم به چهار صورت تلفات جریان فوکو – تلفات هیسترزیس، تلفات بی قاعده و در موتورها علاوه بر سه نوع ذکر شده به صورت تلفات چرخشی نیز بیان می شود. با توجه به آنکه تلفات سبب کاهش راندمان وسایل می گردد لذا با شناخت تلفات و عوامل مؤثر در افزایش و یا کاهش آن می توان به نحو مؤثری کاربری تجهیزات ساخته شده با این مواد را بالا برد. در این مقاله سعی شده تا ضمن شناخت و نحوه بروز انواع تلفات، اثر هر یک از عوامل به وضوح مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ورق های مغناطیسی نرم، آهن، سیلسیوم، تلفات
  • بررسی سینتیک استحاله تشکیل آستنیت در چدن نشکن پرلیتی غیرآلیاژی
    شهرام خیراندیش، شمس الدین میردامادی، البرز امیرصادقی، پیام عبدالهی صفحه 45
    در این تحقیقات استحاله هم دمای آستنیته کردن در چدن نشکن پرلیتی در محدوده دمایی بین810 تا 920 مورد مطالعه قرار گرفت. در طی آستنیته کردن، آستنیت در مناطق بین سلولی جوانه می زند و سپس به سمت گرافیت ها رشد می کند. سینتیک آستنیته کردن در این نوع چدن توسط معادله آورامی قابل توصیف است و مقدار n در محدوده 71/4 تا 99/4 قرار می گیرد. با استفاده از ثوابت آورامی و محاسبه زمان های شروع و خاتمه در هر دما، منحنی IT برایچدن مورد آزمایش ترسیم گردید.
    کلیدواژگان: چدن نشکن پرلیتی، آستنیته کردن، سینتیک، منحنی It
  • گزارش هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی
    صفحه 50
  • چکیده پایان نامه های دکترای مهندسی متالورژی / دانشکده فنی دانشگاه تهران
    صفحه 54
    دوام عمر قطعات توربین های گازی بستگی به کارائی پوشش آنها در شرایط سخت توربین دارد. پوشش های آلومینایدی سهم عمده ای در افزایش عمر این قطعات داشته اند و به همین دلیل تحقیقات گسترده ای در زمینه بهینه سازی و آگاهی از مکانیزم تخریب آنها وجود دارد. در این پژوهش، پوشش آلومیناید اصلاح شده با Si اعمال شده به روش دوغابی بر روی سوپر آلیاژ In - 738LC مورد بررسی قرار گرفته است. هدف شناسایی ساختار و نیز مکانیزم های خوردگی داغ دمای پایین (LTHC) و اکسیداسیون دوره ای پوشش بوده است...
  • شخصیت های متالورژی، علم و مهندسی مواد ایران
    استاد ناصر توحیدی صفحه 56
  • آشنایی با دانشکده های مهندسی متالورژی و مواد / دانشکده صنعتی شریف
    صفحه 57
  • همایش های داخلی و خارجی متالورژی و مواد
    صفحه 60