فهرست مطالب

مجله مهندسی متالورژی
پیاپی 5 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1378/10/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عوامل موثر در ساختار صنعتی
    غلامحسین دانشی صفحه 1
    عوامل موثر در ساختار صنعتی به چهار بخش علم، صنعت، تولید و توزیع (تجارت)تقسیم و ارتباط آنها در ساختار صنعتی اقتصادی کشور بررسی شده است. با استفاده از الگوی حاصل اصول برنامه ریزی های علمی صنعتی آموزشی کشور برای دستیابی به یک جامعه صنعتی بیان شده است.
  • سینتیک احیا ء پودر کانه آهن با پود در زغال سنگ در بستر ثابت
    مهندس مجید عباسی فیروزجاه، جلیل وحدتی خاکی صفحه 2
    سینتیک احیا ء پودر کانه آهن توسط ذغال سنگ در بستر ثابتی از مخلوط آنها مورد تحقیق واقع شده است. در این تحقیق با استفاده از کنسانتره آهن معدن گل گوهر و ذغال سنگ معادن البرز مرکزی، اثر پارامترهای دمای واکنش، نسبت ذغال به کانه در مخلوط اندازه متوسط ذرات ذغال سنگ و عمق بستر مورد مطالعه قرار گرفته است به دلیل پیچیدگی این نوع فرآیند احیاء که بواسطه حضور مقادیر قابل ملاحظه ای از مواد فرار در ذغال سنگ است، پیشر فت واکنش احیاء بر اساس دو تابع درجه احیاء و کسر واکنش محاسبه و نتایج با یکدیگر مقایسه شده است.
  • شبیه سازی سرعت سرد کردن بعد از نورد داغ و تاثیر آن بر فرآیند پیر کنشی چند مرحله ای فولاد کم کربن تجارتی
    علی کریمی طاهری صفحه 3
    در این پروژه بوسیله شبیه سازی سرعت سرد کردن بعد از نور داغ، نمونه های کششی از جنس دو نوع فولاد کم کربن، یکی دارای نیتروژن کمتر و دیگری دارای نیتروژن زیادتر ف تحت سرعت های سرد کردن مختلف قرار گرفته و سپس آزمایشات پیر کرنشی چند مرحله ای بر روی آنها انجام می شود پیش کرنش و زمان پیری مورد استفاده در هر مرحله به ترتیب %6و20ثانیه و دماهای پیری مورد بررسی، 65-100-155-200 درجه سانتیگراد می باشند نتایج آزمایش ها مبین آن می باشند که نه تنها فرآیند پیر کرنشی چند مرحله ای، قابلیت تغییر فرم فولاد را بشدت کاهش داده و تنش سیلان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد، بلکه در مقایسه با تغییرات ناشی از پدیده پیر کرنشی یک مرحله ای، این تغییرات شدید تر نیز می باشند همچنین، سرعت سرد کردن بعد از نورد داغ، پیر کرنشی چند مرحله ای را تحت تاثیر قرار داده و میزان این تاثیر در مورد فولاد دارای نیتروژن زیادتر بیشتر است تا در مورد فولاد دارای نیتروژن کمتر.
  • مقایسه خصوصیات پوشش کرم حاصل از آبکاری با جریان مستقیم و پالس
    محمود حیدرزاده سهی، مهندس شاهین اصل خامنه، مهندس سید محمد هادی هادوی صفحه 4
    در این پژوهش پوشش های کرم با استفاده از حمام استاندارد آبکاری کرم در شرایط کاری یکسان توسط جریانهای مستقیم و پالس تهیه شده است و تاثیر پارامترهای جریان پالسی از جمله زمان روشن و زمان خاموش بر روی ساختار، سختی، صافی سطح، براقیت ظاهری و میزان ترک پوشش های تولید شده مورد مطالعه قرار گرفته است. وجود ترک هر چند در اندازه های زیر میکرومتر از خصوصیا ذاتی پوششهای آبکاری الکتریکی کرم است لیکن با کنترل پارامترهای جریان پالس می توان به پوششهای بدون ترک دست یافت. همچنین نتایج نشان می دهند که پوششهای بدون ترک دارای ساختار ریز و هم محور هستند و صافی سطح، سختی و براقیت ظاهری این پوشها کمتر از پوششهای ترک دار است.
  • بررسی آماری خود سوزی آهن اسفنجی در مجتمع فولاد مبارکه
    علی سعیدی، محمدحسن عباسی، مهندس جعفر صفریان صفحه 5
    محصول فرآیند احیاء مستقیم ف آهن اسفنجی است که به علت ماهیت روش تولید آن بسیار متخلخل بوده و دارای سطح مخصوص بسیار بالایی می باشد به علت سطح مخصوص بالا چنانچه آهن اسفنجی در تماس با اکسیژن هوا قرار گیرد می تواند به سرعت اکسید شود اکسیداسیون می شود تداوم این فرآیند می توان باعث پدیده ای بنام خودسوزی آهن اسفنجی بشود خود سوزی آهن اسفنجی آهن اسفنجی نه تنها باعث به هدر رفتن محصول می شود بلکه خطری بسیار جدی برای تجتهیزات و وسایل حمل و نقل محسوب می شود اگر چه اقدامات پیشگیری زیادی در محیطه های حمل و نقل و نگاهداری آهن اسفنجی صورت می گیرد لکن آمار خودسوزی ها نسبتا بالا است در این پروژه آمار خودسوزی های آهن اسفنجی در مجتمع فولاد مبارکه از سال 1372 تا 1375 جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است با توجه به تحلیل آماری خود سوزی و با عنایت به اطلاعات تکنولوژیکی گرفته شده از واحد های مختلف در مجتمع فولاد مبارکه عوامل اصلی موثر بر خودسوزی در این مجتمع مشخص شده اند.
  • شبیه سازی فرآیند دمش گاز بدرون مذاب فلزات (بخش اول: شبیه سازی رایانه ای)
    مهندس سینا کاشانی نژاد، محمد حبیبی پارسا، مسعود عسگری صفحه 6
    مطالعه جنبه های اثر گذار سیلان سیال، تحت رژیم های مختلف دمش بر فرآیند متالورژیکی دارای اهمیت فراوانی است در این پژوهش با هدف بررسی نحوه اثر گذاری سیلان مذاب تحت دمش بر فرآیند تبدیل مات مس به مس بلیستر در کنورتر پیرس – اسمیت، فرآیند دمش گاز بدرون مذاب با استفاده از الگوی سیلان غیر قابل تراکم و لزج تحت رژیم آشفته، مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا با استفاده از یک الگو ی ریاضی جهت تخمین نحوه حضور فاز گازی در شاریط مختلف دمش د استفاده از یک روش حل عددی مناسب، فرآیند دمش شبیه سازی رایانه ای گشته است.