فهرست مطالب

تحقیقات نظام سلامت حکیم - سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، پاییز 1385)

مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم
سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، پاییز 1385)

  • 78 صفحه، بهای روی جلد: 2,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/10/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کامل شادپور صفحه 1
    اصلاح نظام سلامت برای تداوم پاسخ گو بودن این نظام در برابر نیازهای جامعه، ضرورت تام دارد. در ایران، فعالیت های اصلاح نظام سلامت از حدود شش سال پیش به اجرا گذارده شده است. در این مقاله از گفته های صاحب نظران و تجربه های جهانی برای اشاره به اصول و هدف های اصلاح نظام سلامت استفاده شده و در هر مورد وضعیت اصلاح نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران با آنها سنجیده شده است تا شناخت حوزه های قوت و ضعف و تعیین مسیر آینده آسان تر باشد. اصلاح نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران با یافتن پاسخ برخی پرسش های اساسی درباره نظام سلامت، اجرای پاره ای تحقیق های مهم و چاپ و نشر برخی کتاب ها و نشریات مورد نیاز و مهم تر از همه با پدید آوردن زبانی مشترک در میان سیاست گذاران، قانون گذاران، مدیران و کارشناسان همراه بوده است. با وجود این، جریان اصلاح نظام سلامت در ایران فرصت آن نیافت تا اندیشه های حاصل از بررسی ها و مطالعات را در عمل و در استان های پایلوت بیازماید؛ هرگز از حمایت سیاسی لازم و کافی برخوردار نشد و از نظر منابع مالی به ه طور کامل عمده بر کمک های مالی و فنی سازمان جهانی بهداشت و سهمی کوچک از وام دوم بانک جهانی تکیه داشت. در پایان مقاله پیشنهاد شده است در آینده اصلاح نظام سلامت، پژوهشی کاربردی تلقی شود، منابع مالی داخلی یا کمک های خارجی در اختیار آن قرار گیرد و الگوهایی که طراحی شده است در عرصه های پایلوت به اجرا درآید.
    کلیدواژگان: نظام سلامت، اصلاح، ایران
  • محسن رضاییان، محمود شیخ فتح الهی، زینت سالم صفحه 19
    مقدمه
    نسبت میزان باروری عمومی می تواند برای پیشگویی دقیق رشد جمعیت به کار رود. هدف اصلی مطالعه بوم شناسی حاضر، بررسی مقدار تاثیر پاره ای از متغیرهای اجتماعی و بهداشتی بر روی میزان باروری عمومی زنان ایرانی است.
    روش کار
    داده های این مطالعه از بررسی ویژگی بهداشتی و جمعیتی که در سال 1379 در سطح استان های کشور انجام شده بود اقتباس گردید. با استفاده از روش آماری رگرسیون خطی چند متغیره میزان باروری عمومی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شد و میزان تاثیر هفت متغیر مستقل بر روی آن سنجیده شد.
    یافته ها
    در جمعیت شهری، سه متغیر مستقل، یعنی نسبت های بی سوادی و استفاده از روش های مدرن و سنتی پیشگیری از بارداری در زنان می تواند تا 65% تغییرات متغیر وابسته و در جمعیت روستایی فقط دو متغیر مستقل، یعنی نسبت های بی سوادی و استفاده از روش های مدرن پیشگیری از بارداری می تواند تا 70% تغییرات متغیر وابسته را پیش بینی کند. میزان باروری عمومی بسیار بالا در استان سیستان و بلوچستان، یافته های فوق را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد.
    نتیجه گیری
    با حذف سیستان و بلوچستان از تجزیه و تحلیل ها به نظر می رسد که در ایران، هر برنامه ای که در جهت ازدواج در سن مناسب برای مردان در جامعه شهری و افزایش نسبت استفاده از روش های مدرن پیشگیری از بارداری در بین زنان متاهل در جامعه روستایی انجام شود، اثرات مثبتی را در زمینه کاهش میزان باروری عمومی به همراه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: میزان باروری عمومی، ایران، بی سوادی، روش های پیشگیری از بارداری
  • رمضانعلی عطایی، علی مهرابی توانا، غلامحسین ریاضی صفحه 25
    مقدمه
    گسترش روز افزون کاربرد های پزشکی توکسین تیپ A کلستریدیوم بوتولینوم، ضرورت دست یابی به روش های تولید و حفظ فعالیت بیولوژیک آن را اجتناب ناپذیر کرده است. لذا هدف این تحقیق، تولید و ابقای فعالیت توکسین تیپ A کلستریدیوم بوتولینوم می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق، کشت 24 ساعته کلستریدیوم بوتولینوم تیپ A را به محیط کشت غنی شده تریپتی کیز سوی براث تلقیح و در خلال گرم خانه گذاری تولید توکسین بررسی وتعیین شد. با افزودن اسید سولفوریک به کشت 96 ساعته آن را اسیدی نموده و با سانتریفوژ رسوب حاصل جمع آوری گردید. سپس توکسین موجود در آن به صورت کریستالیزه در آورده شد. در جریان عمل، وجود توکسین با استفاده از تزریق به موش سوری تایید گردید.
    یافته ها
    کلستریدیوم بوتولینوم در شرایط ذکر شده، در این آزمایش رشد نموده و توکسین تولید نمود، به طوری که 96 ساعت گرم خانه گذاری حداکثر مقدار توکسین تولید گردید. توکسین تولید شده در محدوده pH 4 الی 8/5 به صورت کریستال های مکعب مستطیلی شکل تبدیل شد. پایداری توکسین کریستالیزه شده در طول زمان بررسی و تعیین گردید و مشخص شد که نگهداری توکسین کریستالیزه شده در یخچال 4 تا 6 درجه سانتی گراد، پس از 4 سال فعالیت بیولوژیک خود را حفظ کرده است.
    نتیجه گیری
    توکسین تیپ A کلستریدیوم بوتولینوم در محیط آزمایشگاه به سرعت غیر فعال می گردد. بنابراین، حفظ فعالیت بیولوژیک آن برای مدت طولانی از اهمیت زیادی برخوردار است. چنان چه نتایج این تحقیق نشان داد، فعالیت بیولوژیک این توکسین در حالت کریستالیزه برای مدت طولانی پایدار باقی می ماند. بنابراین، استفاده از این امر هم برای پیشگیری از بوتولیسم و هم کاربرد های تحقیقاتی امکان پذیر می گردد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم بوتولینوم تیپ a، توکسین، کریستالیزاسیون، فعالیت بیولوژیک
  • دکترحمید رضاییان، نیکچهره محسنی، محمدرضا محمدی، باقر غباری بناب، زهره سرمد، مسعود غلامعلی لواسانی، فرزاد مومنی صفحه 32
    مقدمه
    در سال های اخیر بررسی نقش متغیرهای میانجی در کنار متغیرهای خانواده مورد توجه محققان قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه متغیرهای خانواده (مشکلات روانی، شیوه فرزند پروری، رضایت زناشویی)، «ادراک خود» نوجوانان و بروز اختلال سلوک در نوجوانان است.
    روش کار
    جامعه مورد بررسی، والدین و نوجوانان دختر و پسر عادی و مبتلا به اختلال سلوک ساکن در شهر تهران می باشد. نمونه شامل 57 نوجوان و والدین آنها (28 نفر گروه اختلال سلوک و 29 نفر گروه عادی) بود. روش نمونه گیری از طریق نمونه در دسترس انتخاب شد. والدین آزمودنی ها فرم کوتاه شده پرسش نامه شخصیتی مینه سوتا، پرسش نامه شیوه فرزندپروری و پرسش نامه رضایت زناشویی انریچ را پاسخ دادند. نوجوانان گروه عادی و اختلال سلوک نیز فرم مصاحبه «ادراک خود» را پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد بین اختلال سلوک و مشکلات روانی والدین، سبک فرزندپروری والدین و ادراک خود نوجوانان رابطه معنادار وجود دارد. ترتیب مولفه های متغیرهای خانواده و «ادراک خود» نوجوانان در تعیین اختلال سلوک با استفاده از تحلیل رگرسیون گام به گام عبارتند از: اسکیزوفرنیای پدر، بعد تداوم «ادراک خود»، بعد اجتماعی «ادراک خود»، افسردگی پدر، پارانویای پدر، سبک مستبدانه پدر، سبک مستبدانه مادر و سبک مقتدرانه پدر. همچنین تحلیل میسر انجام شده نشان داد متغیر «ادراک خود» میان متغیرهای پیش بین و متغیر ملاک، نقش تعدیل کننده ایفا می کند.
    نتیجه گیری
    در سبب شناسی اختلال سلوک، متغیر میانجی «ادراک خود» نقش مهمی دارد. اختلال روانی و سبک فرزند پروری والدین از طریق اثرگذاری بر «ادراک خود» نوجوانان، پیش آمادگی اختلال سلوک در فرزندان را افزایش می دهد. اختلال روانی و سبک رفتاری مستبدانه پدر بیش از مادر در بروز اختلال سلوک نقش دارد.
    کلیدواژگان: مشکلات روانی والدین، رضایت زناشویی، سبک فرزند پروری، اختلال سلوک، متغیر میانجی
  • بهزاد هوشمند، سودابه باخور، مهندس سعید امیری، حمید مظفری صفحه 39
    مقدمه
    پوسیدگی دندان در کودکی از دو نظر اهمیت دارد: یکی آن که دوران کودکی، بهترین سال های شکل گیری عادات درست بهداشتی است و دیگری پوسیدگی دندان های شیری با پوسیدگی دندان های دای می در سال های مدرسه ارتباط نزدیکی دارد. یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت نیز آن است که تا سال 2010 دندان های90 درصد کودکان 5 ساله باید فاقد پوسیدگی باشند.
    روش کار
    در راستای این اهداف بر آن شدیم میزان فراوانی کودکان عاری از پوسیدگی (dmf=0) پیش دبستانی شهر همدان (با حجم 240 نفر و به روش تصادفی دو مرحله ای) و عوامل اقتصادی – اجتماعی، بهداشتی و تغذی های موثر بر آن را در یک مطالعه توصیفی – تحلیلی مورد ارزیابی قرار دهیم. برای تعیین پوسیدگی از روش لمسی – بصری (سوند و آینه) استفاده شد و سایر اطلاعات توسط پرسش نامه جمع آوری و با استفاده از جداول توافقی و آزمون مجذور کای پیرسون و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصله از مطالعه نشان داد که 7/14 درصد از کودکان مورد مطالعه عاری از پوسیدگی بودند و عواملی از قبیل رفتارهای بهداشتی، میزان مصرف تنقلات و شیرینی و مدت زمان مصرف شیر مادر توسط کودک بر روی میزان شاخص عاری از پوسیدگی ت ا ثیر قابل توجهی خواهند داشت (015/0 = p، 279/0 = p و 15/0 = p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از این مطالعه نشان داد که شاخص موردنظر (7/14 ٪) با استاندارد سازمان جهانی بهداشت فاصله زیادی دارد. بنابراین مدی ر ان کلان سلامت در بخش دندان پزشکی در کشور بای ستی راهکار مناسب برای رسیدن به حداقل های مناسب را برنامه ریزی و در دستور اجرا قرار دهند.
    کلیدواژگان: عوامل اقتصادی، اجتماعی، پوسیدگی، رفتار بهداشتی، عوامل تغذیه ای
  • سعدالله شمس الدینی، حسینعلی ابراهیمی، بهشید گروسی، رضا مرادی صفحه 44
    مقدمه
    لوپوس اریتماتوس سیستمیک به جز پوست و مفاصل، ارگان های متعدد دیگری را هم درگیر می کند. از علل ناتوان کنندگی بیماران، ماندگاری بیشتر بیماران متعاقب استفاده از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی به خصوص کورتیکو استروییدها است. ناتوانی جسمی و کاهش تحرک بیمار سبب اشاعه و عدم توان استفاده از سرویس های بهداشتی هم می شود که در نهایت مراقبت های همه جانبه بیشتری را برای بیمار می طلبد.
    روش کار
    مطالعه حاضر که به صورت مقطعی انجام گرفته به تعیین میزان کاهش توانمندی فیزیکی بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک می پردازد. این مطالعه، کاهش توان را در رابطه با سال های ابتلا، سن و جنس و نیز با هریک از شاخص های توانمندی که نیازهای اولیه هر فردی است بر اساس استفاده از پرسش نامه استاندارد شده ارزیابی سلامتی (HAQ) تعیین و مقایسه می نماید.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 35/10 ± 32/26 سال و نسبت درگیری زنان در مقایسه با مردان 33/8 در برابر 1 بوده.است (05/0 p <). میانگین مدت ابتلای به بیماری در گروه مورد مطالعه 15/3 ± 72/4 سال به دست آمد. میانگین نمره ناتوانی فیزیکی دربیماران مبتلا به لوپوس با استفاده از پرسش نامه HAQ در بیماران مورد مطالعه معادل 67/3 ± 42/3 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اگرچه ابتلای زنان به بیماری لوپوس در مقایسه با مردان بیشتر بود ولی میانگین نمره ناتوانی فیزیکی بیماران با متغیرهای سن و طول مدت استقرار بیماری وجنس بیماران مرتبط بوده به طوری که دربیماران مرد 3 ± 00/3 سال و در بیماران زن 4 ± 5/3 به دست آمد که نشان دهنده ناتوانی بیشتر زنان در مقایسه با مردان بوده و این اختلاف از نظر آماری نیز معنا دار بود (05/0 p <).
    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوس سیستمیک، بیماری روماتیسمی، ناتوانی فیزیکی بیماران، پرسش نامه ارزیابی سلامت
  • وفا رحیمی موقر، مهدی محمدی، دکترعاطفه یزدی صفحه 50
    هدف
    هدف این مطالعه، تعیین نتایج درمان جراحی و غیرجراحی و همچنین زمان مداخله آن در ارتباط با بهبود عصبی به دنبال آسیب نخاعی بود.
    روش کار
    یک مطالعه هم گروهی تاریخی از بیماران با ضایعه نخاعی C1 تا L 1 صورت گرفت. بررسی شامل 50 بیمار واجد شرایط بود. نتایج عصبی و عملکردی از زمان پذیرش در بیمارستان تا آخرین پیگیری ثبت می شد. اطلاعاتی از قبیل سن، سطح ضایعه، معاینه عصبی بر حسب سیستم درجه بندی فرانکل، انجام جراحی، مکانیسم رفع فشار نخاعی مرتبط با زمان و نمره شاخص حرکتی ثبت می شد. محاسبات آماری با استفاده از توزیع پراکندگی، آزمون مجذور کای و آزمون همبستگی نسبی همراه با همبستگی اسپیرمن ان جام شد.
    یافته ها
    ارتباط قابل توجهی در بهبود عصبی میان گروه های جراحی شده و جراحی نشده وجود نداشت. همچنین به نظر نمی رسد زمان مداخله جراحی به جز در موارد ضایعه نخاعی گردنی در میزان بهبود حرکتی سودمند باشد. بهبود بیشتری در عملکرد حرکتی بدون در نظر گرفتن نوع درمان یا زمان جراحی در بیماران با ضایعه نخاعی ناکامل وجود داشت (020/0 = p). عوارض مرتبط با ضایعه نخاعی در هر دو گروه جراحی شده و نشده مشابه بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر نمی رسد جراحی در بهبود حرکتی سودمند باشد. برای ارزیابی قطعی نقش جراحی در بیماران نخاعی یک کار آزمایی بالینی تصادفی کنترل شده توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آسیب نخاعی، رفع فشار، زمان، جراحی
  • محمد مهدی صفارهرندی، عبدالحسین دلیمی اصل، فاطمه غفاری فر صفحه 58
    مقدمه
    ژیاردیازیس، عفونت انگلی روده کوچک با انتشار جهانی است که توسط تک یاخته تاژک داری به نام ژیاردیا لامبلیا در انسان ایجاد می شود. این تک یاخته یکی از عوامل مهم ایجاد کننده اسهال به خصوص در کودکان سنین دبستانی است. درمان شیمیایی این بیماری معمولا براساس تجویز یکی از سه داروی مترونیدازول، تینیدازول و فورازولیدون صورت می گیرد که این داروها اثرات جانبی متعددی دارند. از طرفی گیاه سیر واجد ترکیبات شیمیایی متعددی است و اثرات درمانی بسیاری از این ترکیبات در رابطه با بیماری های عفونی به اثبات رسیده است. در این تحقیق عص اره کلروفرمی سیر بر علیه ژیاردیا در دو شرایط برون تنی و درون تنی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش کار
    4 و 8 میلی گرم از عصاره سیر را به یک میلی لیتر از سوسپانسیون کیست های ژیاردیا موریس و ژیاردیا لامبلیا (واجد 2000 کیست در میلی لیتر) اضافه و در دمای 37 درجه سانتی گراد قرار داده شد. سپس درصد زنده ماندن کیست ها مرتبا هر 60 دقیقه و تا زوال حیات همه کیست ها در گروه آزمون، به کمک ائوزین 1/0 درصد اندازه گیری شد. علاوه بر این تعداد 25 سر موش سفید آزمایشگاهی را به ژیاردیا آلوده کرده و آنها را به پنج گروه پنج تایی آزمون و شاهد تقسیم نموده به گروه آزمون دوزهای مختلفی از عصاره سیر خورانده شد و اثر درمانی آن از طریق آزمایش مدفوع و در نهایت با کالبدگشایی و بررسی مستقیم روده مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره سیر بر کیست ژیاردیا کاملا مؤثر است. به علاوه کیست های گونه لامبلیا نسبت به عصاره سیر به مراتب حساس تر از گونه موریس است. گرچه درمان موش های آلوده در طی سه روز با دوز 20 و 40 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن از عصاره سیر باعث بهبودی کامل تمامی موش های گروه آزمون نشد ولی دوز 80 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن در طی سه روز باعث بهبودی کامل آنها گردید.
    کلیدواژگان: سیر، ژیاردیا موریس، ژیاردیا لامبلیا، برون تنی، درون تنی
  • محمد فرهادی، سعید محمودیان، کاظم محمد، احمد دانشی صفحه 65
    مقدمه
    هدف از مطالعه مقدماتی حاضر از یک سو تعیین شیوع کم شنوایی حسی- عصبی شدید تا عمیق دو طرفه در جمعیت نوزادان بخش های مراقبت عادی و مراقبت ویژه و از سوی دیگر تعیین میزان سودمندی و هزینه- اثر بخشی غربالگری شنوایی نوزادان در بیمارستان های هدف تهران بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه کلیه نوزادان زنده متولد شده در بیمارستان های دانشگاهی شهید اکبرآبادی و میرزاکوچک خان شهر تهران از تیر ماه 1382 لغایت شهریورماه 1383 قبل از ترخیص از بیمارستان مورد عمل غربالگری شنوایی قرار گرفتند. عمل غربالگری درشرایط استاندارد مطالعه اجرا شد. برنامه اجرایی طی سه مرحله به قرار زیر بود: غربالگری اولیه، غربالگری مجدد و در مرحله سوم، ارزیابی های کامل ادیولوژیک به صورت پاسخ های رفتاری رفلکسی، الکتروفیزیولوژیک و فیزیولوژیک تشخیصی در مورد نوزادان اجرا شد. در مطالعه حاضر روش غربالگری مورد استفاده TEOAEs اکوستیکی بود. در جمعیت نوزادان با معیارهای خطر بالا به ویژه در بخش مراقبت ویژه پیگیری های الکتروفیزیولوژیک و رفتاری مرحله سوم حتی در مورد نوزادانی که دارای پاسخ OAEs بودند، اجرا گردید.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه روی 8490 نوزاد زنده متولد شده در بیمارستان های هدف تهران نشان داد که 7/89% از نوزادان دارای پاسخ های OAEs در مرحله اول غربالگری بودند و3/10% نیز بدون پاسخ OAE گزارش شدند. 873 نوزاد جهت پیگیری به مرحله دوم برنامه ارجاع شدند که در مجموع 571 نوزاد به صورت مراجعه خودکار یا تماس تلفنی، نامه و یا سایر روش های پیگیری در مرحله دوم غربالگری مراجعه کردند. میزان شیوع کم شنوایی حسی- عصبی دو طرفه شدید تا عمیق در جمعیت نوزادان بخش مراقبت عادی، 4-1 در هر 1000 تولد زنده برآورد شد در حالی که این میزان شیوع در نوزادان یخش مراقبت ویژه، 5/2 الی 6/4 در هر یک صد تولد برآورد گردید. از کل 8490 نوزاد بررسی شده تعداد دوازده نفر دچار کم شنوایی حسی- عصبی دو طرفه شدید تا عمیق تشخیص داده شدند.
    نتیجه گیری
    بررسی های ناشی از نتایج این مطالعه، حاکی از سودمندی و مقرون به صرفه بودن آن می باشد.
    کلیدواژگان: غربالگری شنوایی، نوزادان، افت شنوایی، تشخیص و مداخله درمانی به موقع
|
  • Shadpour, K. (Md Mph) Page 1
    Abstract: Health sector reform is an absolute necessity to make the health system more responsive to community needs. In Iran, activities on health sector reform have been carried out since about six years ago. This article uses expert opinion and the global experience to define the main principles and goals of health sector reform, compare the situation in Islamic Republic of Iran with that in other countries, show areas of strength and weakness and find the way ahead. So far, health sector reform in Iran has answered some critical questions, carried out many vital studies and published several effectual books and reports. More importantly, it has created a common language among policy-makers, legislative bodies, managers and experts. Yet, it hasn’t found the chance to translate these ideas into action, never enjoyed full political commitment, and has relied entirely upon financial and technical support from WHO/EMRO plus a small part of the second World Bank loan. This article concludes with some recommendations to pave the way for the future: notably to continue with applied research projects using local resources and foreign assistance, especially by implementing newly developed models in multiple pilot areas.
  • Rezaeian M. , Sheikh Fathollahi M., (Msph), Salem Z., (Msph). Page 19
    Introduction
    General fertility rate (GFR) can be used to predict population growth. The aim of the present ecological study is to determine the effects of some social and health factors on Iranian women's GFR.
    Methods
    This study uses data based on the Iranian nation-wide Demographic Health Survey (DHS), which took place in the year 2000. Stepwise multiple linear regression models were applied to estimate the value of the seven independent variables on prediction of GFR as dependent variable.
    Results
    In the urban population, three of the independent variables including the proportions of illiteracy, use of the modern methods and use of the traditional methods could predict up to 65% variations of the GFR and in the rural population only two of the independent variables including the proportions of illiteracy and use of the modern methods could predict up to 70% variations of the GFR. The very high GFR in Sistan and Balochestan province has a substantial effect on the findings.
    Conclusion
    After removing Sistan and Balochestan province from the analyses, it seems that in Iran, efforts aiming at men ' s marriage in appropriate ages in urban areas, and increasing the use of the modern methods of prevention among married women in rural areas will reduce the GFR.
  • Ataee Ra , Mehrabi Tavana A. , Riazi Gh, . Page 25
    Introduction
    Widespread medical usage of botulinum toxins has increased the need for the precise analysis of its biological activity. The aim of this study was production and crystallization of the botulinum type A toxins.
    Methods
    In this study, Clostridium botulinum was grown and inoculated into the Tripticase Soya Broth culture media, under anaerobic condition and toxin production was monitored. The maximum yield of toxin was obtained after 96 hours, then toxin was harvested by acidifying the whole culture and centrifugation. The period of bacterial growth was extensively checked for toxin activity by mouse assay and crystallization was done at the same time.
    Results
    The results of this study showed that Clostridium botulinum grew in the above condition and produced toxin after 96 hours. The toxin produced in the low pH range of 4– 5.8 was stored as cube- shaped crystals. The crystallized toxin preparation was stable over time and maintained its biological activity after 4 years of storage in a temperature of 4-6 ° C.
    Conclusion
    Clostridium botulinum type A toxin rapidly becomes inactive in the laboratory environment. Therefore, it is important to find a way to keep its biological activity. According to the results of this study, biological activity of the crystallized toxin remained stable for a long period of time. Thus, this method is useful for both preventive and research applications of botulinum toxin.
  • Rezaeian H , Mohsseni N , Mohammadi Mr , Ghobari B , Sarmad Z. , Lavasani Mg , Momeni F Page 32
    Introduction
    In recent years, researchers have become interested in evaluating mediator as well as family variables. The purpose of this study was to assess relationship between family variables (parents mental disorder, child rearing patterns and marital satisfaction), adolescent self understanding and conduct disorders.
    Methods
    The relationship among family variables (mental problems, child rearing pattern, marital satifaction), self- understanding and conduct disorders in youth were assessed in 57 young subjects and their parents (29 normal and 28 with conduct disorders). The parents compeleted MMPI short form, child rearing patterns qustionniare and Enrich marital satisfaction qustionniare. Twenty- nine normal and 28 conduct disorder yougsters were interviewed using self- understanding interview (SUI).
    Results
    Stepwise regression suggested that there were significant relations among conduct disorders, parents’ mental problems, child rearing pattern and youth self- understanding. The variables which entered the model were father’s schizophrenia, continue dimension, social dimension, father’s depression, father’s paranoia, father’s despot, mother’s despot and father’s authoritative pattern. Path analysis suggeseted that self- understanding plays the role of a mediator among marital satisfacion, child rearing patterns, parents’ mental disorders with conduct disorders.
    Conclusion
    Self- understanding is a mediator between parental mental disorders and children ’s conduct disorders. Parent s’ mental disorders and despot child rearing affect self- understanding and predispose to conduct disorders. Father ’s mental disorder and despot child rearing more than mother ’s can product conduct disorders.
  • Houshmand B. (Dds , Bakhour S., (Dds), Amiry S , Mozaffary H, (Dds) Page 39
    Introduction
    Dental caries in childhood is important for two reasons: 1. Childhood is the best years to form correct hygienic habits 2. There is a close relationship between the decay of deciduous teeth and permanent teeth. One of the WHO goals by the year 2010 is a caries-free index of 90% in 5 year- old children. Thus, the proportion of preschool caries- free children (DMF=0) of Hamedan was assessed in terms of socioeconomic, hygienic and nutritional factors and treatment needs.
    Methods
    This was a descriptive- analytic and cross- sectional study. In this study 240 children in 12 kindergartens were evaluated. Visual and tactile sensation method (mirror & e x plorer) was selected for determining the DMF. The information obtained was analyzed with Pearson chi square and Fisher's exact tests.
    Results
    The percentage of caries- free children was 14.7%. High percentage of caries- free teeth was observed in children who used tooth brush and dental floss indicating a significant relationship between hygienic behaviors and caries- free index. Snack feeding and duration of breast- feeding period had important influence on caries rate. Unmet restorative treatment need index (UTNI) was 98% for all these children
    Conclusion
    There is no significant relationship between socioeconomic status (parents education and occupation) and caries- free teeth. Caries- free index is considerably lower then the goal determined by WHO for the year 2010 (90%). A program of dental health education should be organized as a PHC activity in kindergartens.
  • Shamsadini S , Garrosi B , Ebrahimi Ha , Moradi R Page 44
    Introduction
    Systemic lupus erythematosus (SLE) is an immunological disease with unknown etiology that may affect many organs. Therapy in this disease is not curative and decreased physical abilities are obvious in patients with SLE. The aim of this study was to determine physical disability ranges in patients with SLE.
    Methods
    This is a cross sectional study focusing on determination of physical disabilities in relation to different demographic including sex, age, duration of disease and the number of diagnostic criteria of American Rheumatiological Association (ARA).
    Results
    The mean age of patients was 16.32 ± 10.35 years and the female to male ratio was 8.33 to 1. The mean score of physical disability was 3.42±3.17 according to Health Assessment Questionnaire (HAQ).
    Conclusion
    Females were more affected than males, and disability was more severe in females (3.5±4) than males (3.00±3, p<0.05).
  • Rahimi Movaghar V. , Mohammadi M. , Yazdi A . Page 50
    Objective
    To determine whether neurological outcome is improved in traumatic spinal cord-injury patients who had time-related surgery.
    Methods
    A retrospective evaluation of a nonconsecutive cohort of patients with a spinal cord injury (SCI) from C1 to L1 were reviewed. Data evaluated included patient ’s age, level of injury, neurologic exam according to the Frankel Grading System, the performance of surgery, mechanism of the time-related SCI decompression, and motor index score (MIS). The analysis included a total of 50 eligible patients. The neurologic and functional outcomes were recorded from hospital admission to the most recent follow- up.
    Results
    In the cases of SCI, no significant correlation between time-related spinal cord decompression and motor movement was found. A greater improvement in motor function, regardless of the timing of surgery was seen in cases of incomplete spinal cord injury (p=0.02). Complications related to the presence of SCI were similar in both operated and non- operated groups.
    Conclusion
    The results of this study revealed no significant difference in neurologic outcomes between observation and early (within 24 hours after injury- mean: 15.2 hours) or late (more than 24 hours- mean: 11 days) surgery in patients with a traumatic SCI.
  • Farhadi M. , Mahmoudian S. , Mohammad K. , Daneshi A., . Page 65
    Introduction
    This study investigates the conditions under which neonatal hearing screening is useful in Iran. The objectives of the study were to identify prevalence of significant bilateral SNHL and then to demonstrate whether newborn mass screening is feasible and cost effective and would result in early detection and treatment of significant hearing impairment.
    Methods
    Babies born at Akbarabadi and Mirzakouch-Khan university maternity hospitals from June 2003 to October 2004 were screened at birth in three stages by using transient evoked otoacoustic emissions (TEOAEs) and ABR. All newborns were tested under standard conditions before discharge from the hospital. According to the screening results, full audiological evaluations were performed when necessary. The screening method used was the TEOAEs-acoustic method. There were three stages in this study: initial screening, re-screening and diagnostic tests with ABR/OAEs. High risk neonates, especially those hospitalized in NICU, were scheduled for follow-up even if they were normal in the initial screening.
    Results
    The result from 8490 live newborns indicated that 89.7% of newborns proved normal in the primary screening in the maternity ward, and 10.3% were abnormal. Out of 873 infants scheduled for follow-up study only 571 neonates returned. Using follow- up letters and phone calls, we managed to improve the response rate to 56% of bilateral failures. Using Poison's distribution for frequency rate of hearing impairment and normal estimate for this distribution and 95% confidence intervals, significant bilateral sensorineural hearing loss was present in ~1 to 4 per 1000 live births in the well baby nursery population (12 neonates), and in ~2.5 to 4.6 per 100 infants in the intensive care unit. The outcome of this program has stimulated the development of a nationwide (universal) newborn screening program which will be started in near future.
    Conclusion
    Mass newborn screening for hearing impairment in our population was found to be feasible, beneficial, cost beneficial and justified.