فهرست مطالب

اکوبیولوژی تالاب - سال نهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1396)

نشریه اکوبیولوژی تالاب
سال نهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی بیگلر فدافن، افشین دانه کار صفحات 5-22
    تالاب ها به دلیل ایجاد خدمات اکوسیستمی فراوان از جمله با ارزش ترین و در عین حال، حساس ترین اکوسیستم های کره زمین به شمار می روند؛ بنابراین حفظ و نگهداری از این اکوسیستم ها و شرایط حیاتی آن ها و جلوگیری از تخریبشان امری ضروری است. کشور ایران دارای 24 مجموعه تالاب است که در میان آن ها تالاب آلماگل به دلیل شرایط ویژه و جذب پرندگان در فصول مختلف برای طرح ریزی مدیریت پایدار انتخاب شده است. این مطالعه در بازه زمانی 1391 تا 1393 به انجام رسیده است. منظور تعیین عوامل درونی و بیرونی از سه روش بررسی منابع موجود، حضور میدانی، مصاحبه با 15 نفر از مدیران و کارشناسان مجرب در زمینه مدیریت تالاب و استفاده از پرسشنامه کمک گرفته شد. به دلیل انطباق بالای تجزیه و تحلیل راهبردی (SWOT) با شرایط اکولوژیک منطقه مطالعاتی و همچنین دقت بالای این مدل در ارائه راهبردهای مدیریتی سودمند بر پایه عوامل محیطی، در این مطالعه از این مدل بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که جمع عوامل درونی، برابر با 11/0 و جمع عوامل بیرونی برابر با 17/0 است که تالاب آلماگل را در وضعیت SO قرار می دهد. در این شرایط سه راهبرد احیا و بازسازی ساختار تالاب (SO1) ، توسعه ی برنامه ی اکوتوریسم تالاب (SO2) و توانمندسازی جامعه ی محلی برای مدیریت مشارکتی تالاب (SO3) ارائه شدند. برای جلوگیری از سردرگمی مدیران و تصمیم گیرندگان امر، از ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM) استفاده شد که بیشترین اولویت را به توانمندسازی جامعه ی محلی برای مدیریت مشارکتی تالاب می دهد. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل به کمک نرم افزار SPSS نیز بیشترین تاثیر را در سطح 5 درصد مربوط به استراتژی SO3 می داند. همچنین با توجه به امتیاز بالای این استراتژی در روش QSPM که نشان از تناسب بالای آن دارد، نتایج نشان داد که این استراتژی می تواند در آینده به عنوان بهترین راهبرد برای بهره برداری پایدار مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تالاب آلماگل، SWOT، بهره برداری پایدار، QSPM، راهبرد مدیریتی
  • مهران جواهری بابلی، ابراهیم حسین نجد گرامی صفحات 23-34
    در این تحقیق تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت کبد و عضله ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) در تالاب شادگان بررسی شد. بدین منظور 21 نمونه ماهی بنی وحشی در طول ماه های میانی هر فصل سال 1393 (در هر فصل 21 ماهی در 7 گروه) صید شدند و ترکیب اسید چرب بافت کبد و ماهیچه به وسیله روش کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی شد. بیشترین میزان مجموع اسید های چرب اشباع عضله به ترتیب در فصل زمستان به دست آمد ولی با ماه های بهار و تابستان اختلاف معنی داری نداشت (05/0≤ P). مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه بافت کبد و عضله به ترتیب در فصل پاییز بیشترین مقدار را نشان دادند (05/0>P). بیشترین میزان اسید های چرب امگا 3 در بافت کبد و عضله در فصل بهار و تابستان به ترتیب بود. بالاترین میزان نسبت اسید های چرب امگا 3 به امگا 6 بافت عضله در فصل بهار به دست آمد که با فصل تابستان اختلاف معنی داری نداشت (05/0≤ P). درمجموع بالاترین میزان اسید چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه و اسیدهای چرب امگا 3 در بافت ماهیچه و کبد به ترتیب در بهار و تابستان به ترتیب به دست آمد.
    کلیدواژگان: ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)، کبد، عضله، ترکیب اسید چرب، فصل، تالاب شادگان
  • فرید اجلالی، احمد عسگری، عبدالله درزی نفتچالی، مریم دهقانی صفحات 35-44
    تالاب یا آب بندان در استان مازندران نقش مهمی در تامین آب موردنیاز بخش وسیعی از اراضی شالیزاری دارند. این سازه های بومی علاوه بر تامین آب مصرفی، نقش مهمی در تغذیه آب زیرزمینی و جلوگیری از افت تراز سطح آب زیرزمینی ایفا می کنند. لذا حفظ و نگهداری و بازسازی آن ها بسیار مهم است. تحقیق حاضر در طی دو سال (1390 و 1391) انجام گرفت که در آن با بررسی تصاویر ماهواره ای مربوط به استان مازندران و مشاهده نقشه پراکندگی آب بندان ها، محدوده ای از زیر حوضه آبخیز سجاد رود با داشتن حدود 40 آب بندان، انتخاب گردید. در پژوهش حاضر عملکرد تولید و درآمد ناخالص اراضی شالیزاری که از آب بندان تغذیه می شدند برآورد گردید. لذا 4 آب بندان به عنوان تیمار انتخاب شد و برای هر آب بندان سه کرت به عنوان تکرار موردبررسی قرار گرفت و از نتایج به دست آمده برای کل آب بندان های محدوده طرح استفاده شد. بر مبنای نتایج به دست آمده، لایروبی و بهسازی کلیه آب بندان های منطقه از 1 تا 2 متر میزان توسعه 222 تا 443 هکتار از اراضی شالیزار را داشت. ضمنا این افزایش منجر به تولید 1843 تا 3686 تن شلتوک شد که افزایش درآمد ناخالص از 18567 تا 37134 میلیون ریال را در برداشت.
    کلیدواژگان: تالاب، تصاویر ماهواره ای، لایروبی و بهسازی
  • غلامرضا بناگر، حسین علیپور، مهدی حسن پور صفحات 45-54
    هدف از این مطالعه تعیین غلظت فلزات کادمیوم و کروم در بافت های کبد، کلیه و عضله خوتکا Anas crecca (تعداد=16) در تالاب فریدون کنار بود. این مطالعه بین ماه های آذر و دی 1394 انجام شد. عناصر کادمیوم و کروم با استفاده از دستگاه جذب اتمی کوره گرافیت ارزیابی و نتایج برحسب میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر ارائه شد. غلظت فلزات بین بافت کبد، کلیه و عضله با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه به وسیله آزمون توکی مقایسه شد. بیشترین میانگین غلظت کادمیوم و کروم در کلیه به ترتیب با 45/1 و 56/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر مشاهده شد. کمترین میانگین غلظت کادمیوم و کروم در عضله به ترتیب با 05/0 و 08/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر اندازه گیری شد. تجمع کادمیوم و کروم در بافت های خوتکا از الگوی زیر پیروی کرد: کلیه>کبد>عضله. همه نتایج ازلحاظ آماری در سطح 001/0>P معنی دار بودند. نتایج نشان داد که همبستگی منفی (798/0 r= -، 05/0 P<) بین وزن و کروم در عضله وجود داشت. در این مطالعه غلظت های کادمیوم و کروم در بافت های خوراکی خوتکا از حداکثر حد مجاز WHO کمتر بودند.
    کلیدواژگان: خوتکا، کادمیوم، کروم، تالاب فریدون کنار
  • مهناز کریم خانی، تورج جمشیدی خزلی، مجید آزادی، ابراهیم فتاحی صفحات 55-74
    باوجود پیشرفت قابل توجه مدل های پیش بینی عددی وضع هوا، هنوز پیش بینی دقیق بارش چالش برانگیز است. با توجه به اهمیت دقت پیش بینی بارش در هیدرولوژی و پیش بینی سیلاب، در این تحقیق جهت نشان دادن اثر تفکیک افقی بر روی دقت بارش مدل WRF، پیش بینی بارش مدل برای سه حوضه با تفکیک های افقی 36، 12 و 4 کیلومتر در پنج مورد بارش سنگین منجر به سیلاب (بیشتر از 50 میلی متر در 24 ساعت) در حوضه های آبریز کرخه و کارون مورد ارزیابی قرار گرفت. در ابتدا شرایط حاکم بر جو در هنگام رخداد بارش های سنگین در منطقه موردمطالعه ازنظر همدیدی با داده های ECMWF با تفکیک افقی 75/0 درجه بررسی شد. در ادامه جهت بررسی کیفیت برونداد مدل ازنظر همدیدی، رودباد تراز 200 هکتوپاسکال، رطوبت نسبی و شار رطوبت افقی در تراز 700 هکتوپاسکال برای سه حوضه مدل با تفکیک افقی متفاوت ترسیم و با نقشه های متناظر آن ها با داده های بازتحلیل مقایسه شدند. سپس برونداد بارندگی تجمعی مدل WRF با مقادیر دیدبانی تجمعی 24 ساعته در 22 ایستگاه همدید در حوضه آبریز کارون و 20 ایستگاه همدید در حوضه آبریز کرخه مقایسه شد. برای راستی آزمایی برونداد مدل WRF از شاخص آماری ضریب همبستگی استفاده شده است. همچنین جهت بررسی دقیق تر، میانگین و بیشینه بارش تجمعی 24 ساعته دیدبانی و پیش بینی در سه حوضه مدل و درصد خطای هر یک از حوضه ها تعیین شد. نتایج نشان می دهد که در بررسی همدیدی در هنگام رخداد بارش های سنگین، پیش بینی مدل در هر سه حوضه و تفکیک های افقی مختلف (برای نمونه ازنظر جهت حرکت بردارهای باد، بیشینه، گستردگی مرکز و انحنا در رودباد تراز 200 هکتوپاسکال و همچنین میزان رطوبت نسبی تراز 700 هکتوپاسکال) با واقعیت تطابق کامل دارد. همچنین در مقایسه بارش دیدبانی و پیش بینی، دامنه 4 کیلومتری با ضریب همبستگی بالاتر، دقت بیشتری دارد. درمجموع پیش بینی بارش مدل WRF برای حوضه با تفکیک افقی 4 کیلومتر از نظر افزایش دقت در پیش بینی بارش و سیلاب قابل قبول می باشد به طوری که پیش بینی مدل در حوضه سوم با تفکیک افقی 4 کیلومتر در مقایسه با حوضه دوم با تفکیک افقی 12 کیلومتر ازنظر میانگین بارش حوضه های آبریز 7 درصد و ازنظر مقدار بیشینه بارش 5 درصد بهبود داشته است و همچنین درصد بهبود حوضه سوم مدل نسبت به حوضه اول مدل با تفکیک افقی 36 کیلومتر برای میانگین و بیشینه بارش حوضه های آبریز، به ترتیب درصد و 22 درصد می باشد.
    کلیدواژگان: مدل WRF، تفکیک افقی، ضریب همبستگی، میانگین بارش، بیشینه بارش
  • حافظ میرزاپور، ناصر طهماسبی پور صفحات 75-86
    بررسی و شناخت تغییرات زمانی دبی پایه در مطالعات حوزه های آبخیز بخصوص در فصول با جریان کم اهمیت زیادی دارد. به همین منظور مدل های مختلف آماری و احتمالاتی ارائه و توسعه داده شده است. هدف از این پژوهش بررسی سری زمانی30 ساله مربوط به دبی متوسط ماهانه رودخانه کاکارضا در شهرستان سلسله در استان لرستان می باشد. در گام اول توابع خودهمبستگی و خودهمبستگی جزئی داده های واقعی در نرم افزار XLSTAT ترسیم و سپس داده ها با استفاده از روش باکس کاکس نرمال شده اند. در گام بعدی روند داده ها که نشان دهنده نا ایستایی داده ها بود تعیین شد. سپس با استفاده از روش عملگر تفاضل در نرم افزار MINITAB روند داده ها حذف و مدل با توجه به معیار آکائیک (AIC) شناسایی و مناسب با کمترین آکائیکه انتخاب شد. در آخر چهار دوره ی 12، 24، 60 و 84 ماهه پیش بینی گردید. نتایج حاکی از آن بود که مدل انتخابی در دوره ی 12 ماهه دارای ضریب نش-سات کلایف 85/. می باشد. بنابراین، دوره ی کوتاه مدت 12 ماهه، توانست پیش بینی مناسب تری را نشان دهد.
    کلیدواژگان: سری زمانی، پیش بینی، کاکارضا، مدل، ARIMA فصلی
  • محدثه میری صفحات 87-100
    ارزیابی کیفی آب چاه نیمه های سیستان به عنوان منابع مهم تامین کننده آب آشامیدنی و کشاورزی شهرستان زابل و زاهدان از ارزش و اهمیت فراوانی برخوردار بوده و ضروری می باشد؛ بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی کیفیت آب چاه نیمه ها از جهت شاخص کیفی NSFWQI، شاخص کیفی آب های سطحی ایران IRWQI و شاخص آلودگی Liou می باشد. پژوهش حاضر توصیفی-مقطعی می باشد. پارامترهای کیفی موردنیاز جهت محاسبه شاخص های NSFWQI، IRWQI و Liou شامل pH، DO، BOD، TS، COD، EC، دما، فسفات، نیترات، کدورت، کلیفرم مدفوعی، سختی و آمونیاک در 12 ایستگاه انتخابی در چهار چاه نیمه سیستان به مدت 12 ماه با استفاده از روش استاندارد مورداندازه گیری قرارگرفته است. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که مقدار عددی شاخص NSFWQI بین (63-53) باکیفیت متوسط، شاخص IRWQI بین (82/75-57/50) باکیفیت خوب و متوسط و شاخص آلودگی Liou بین (5-5/3) باکیفیت نسبتا آلوده مشاهده شد. بهترین کیفیت آب بر اساس سه شاخص NSFWQI، IRWQI و Liou به ترتیب 63، 86/75 و 3 در ماه های سرد سال (دی تا فروردین) در چاه نیمه های یک، دو و سه مشاهده شد و بدترین کیفیت آب به ترتیب 53، 74/49 و 25/5 در چاه نیمه چهار در مردادماه مشاهده شد. علت کاهش کیفیت آب در چاه نیمه چهار افزایش BOD، کاهش اکسیژن محلول و EC آب می باشد، که می توان درنتیجه افزایش تبخیر، عدم برداشت آب از آن در تابستان و جنس بستر این چاه نیمه دانست؛ بنابراین نتایج نشان می دهد که چاه نیمه های یک، دو و سه از کیفیت بهتری نسبت به چاه نیمه چهار برخوردار است و همچنین باوجود تفاوت هایی در پارامترهای مورداستفاده و روش محاسبه شاخص های NSFWQI، IRWQI و Liou نتایج هر سه روش برای ارزیابی کیفیت آب هم پوشانی دارند.
    کلیدواژگان: شاخص کیفی، سیستان، چاه نیمه، NSFWQI، IRWQI، Liou
  • مهدی نادری جلودار، مسعود هدایتی فرد، سمیه نادری، حمیدرضا باقرپور صفحات 101-115
    تاثیر کارگاه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان بر روی غنای گونه ای و تعداد ماکروبنتیک ها (Macro-benthic) در منطقه پلور رودخانه هراز بررسی شد. شناخت و بررسی منابع آب های سطحی به ویژه رودخانه ها و نهرها که در واقع جزء منابع استراتژیک محسوب می شوند، به منظور اعمال مدیریت بهینه، از اهمیت زیادی برخوردارند. این مطالعه در فصول بهار و تابستان در رودخانه هراز در منطقه پلور صورت گرفت. یک ایستگاه (عنوان ایستگاه شاهد) در نزدیک ترین فاصله ممکن قبل از کارگاه و پس از آن ایستگاه بعدی در فاصله 75 متری (جایی که آب خروجی مزرعه با آب رودخانه مخلوط می شود) تعیین شد. برای جمع آوری نمونه های ماکروبنتوز از نمونه بردار سوربر به مساحت 1 فوت مربع (حدودآ به ابعاد 5/30 در 5/30 سانتی متر مربع) با چشمه تور 360 میکرون استفاده گردید. نمونه ها با فرمالین 4 درصد تثبیت و در آزمایشگاه توسط الک با قطر چشمه 500 میکرون مورد شستشو قرار گرفتند و نهایتا با استفاده از کلیدهای شناسایی معتبر، در سطح راسته و خانواده، شناسایی شدند. در این مطالعه 7 راسته از ماکروبنتیک ها شناسایی شدند. بیشترین تاثیر آلودگی کارگاه ها بر روی 3 راسته Ephemeropterta، Terichoptera و Plecoptera بود که به گروه حساس EPT معروف بوده و باعث کاهش جمعیت آن ها شده است. برعکس، جمعیت خانواده شیرونومیده (Chironomidae) که بی مهرگان کفزی مقاوم به آلودگی هستند، افزایش پیدا کرده بود.
    کلیدواژگان: آبزی پروری، آلودگی، پساب، درشت بی مهرگان کفزی
|
  • M. Bigler, A. Dane Kar Pages 5-22
    Wetlands are among the most valuable ecosystems because they provide many ecosystem services and also they are the most sensitive ecosystems in the world. Therefore, preservation and maintenance of these ecosystems and their life conditions is necessary. Iran has 24 wetland complexes, from which, Ulmagol wetland was selected for sustainable management planning, because of its special conditions and important bird site. This study has been done between 2012-14. For determination of inner and outer factors, three methods were used: field actions, interview with 15 managers and experts that were aware of wetland management process, and questionnaire application. Due to the adaptation of strategic analysis (SWOT) with ecological conditions in study area and the high accuracy in providing useful management strategies based on environmental factors, this model was used in this study. The results showed that the aggregate intrinsic factors were equal to 0/11 and aggregate external factors were 0/17, these conditions were sufficient to put Ulmagol wetland in SO state. These three strategies were identified as: Rehabilitation and restoration of wetland structure (SO1), Development of Wetland Ecotourism (SO2), and Community empowerment for participatory management of wetland (SO3). To prevent managers and decision-makers confusion, The Quantitative Strategic Planning Matrix (QSPM) was used for the highest priority with Community empowerment for participatory management of wetlands. The results of this analysis showed that the greatest impacts occurred at 5 percent level in SO3 strategy. The results also depicted that this strategy can be considered as the best priority in the future for sustainable use, which gains the highest score in QSPM method that means it has a high suitably.
    Keywords: Ulmagol wetland, SWOT, sustainable use, QSPM, strategy management
  • M. Javaheri, Eh Najd Gerami Pages 23-34
    In this study, Seasonal variations in the liver and muscle fatty acid composition of Barbus sharpeyi were determined. The samples were collected in the middle month of each season during 2014-2015 and Total fatty acid compositions were investigated by a gas chromatographic method. The most abundant fatty acids in the (SFAs) of the liver and muscle were at the highest in the winter and not significant difference with summer, autumn (P≥0.05). The total monounsaturated fatty acids (MUFAs) were at the highest in the autumn for liver and muscle (P
    Keywords: Mesopotamichthys sharpeyi, liver, muscle, fatty acid composition, season, Shadegan Wetland
  • F. Jalali, A. Asgari, A. Darzi, M. Dehghan Pages 35-44
    Reservoirs have a major role in providing water for a large part of Mazandaran province paddy fields. These traditional structures in addition to meet water consumption have major role to artificial recharge of groundwater and prevention of water table drop. Thus, maintenance and rehabilitation of them is very important. This study was done in 2010-2011 and by using satellite images and distribution map of Reservoirs of the Mazandaran province, a region of Sajjadrud sub watershed that containing 40 Ab-bandans was selected. Current study estimate yield and gross income of rice for command area of Reservoirs. Hence, four Reservoirs was selected and for each Reservoirs three plot considered as repetitions and results were developed of all Reservoirs. On the base results, dredging and improvement of all Reservoirs in study area from 1 to 2 meter cause increase paddies from 222 to 443 hectares. It is also this increase result in production of paddy from 1843 to 3686 tone that case to increase gross income from 18567 to 37134 million Rials.
    Keywords: Reservoirs, Satellite images, Dredging, improvement
  • Gh Benagar, H. Alipoor, M. Hassanpoor Pages 45-54
    The aim of this study was to determine the concentration of metals Cd and Cr in liver, kidney and muscle tissues of teal Anas crecca (N=16) from Fereydoonkenar wetland. The study was conducted between November and December 2015. The elements Cd and Cr were assayed using a graphite furnace atomic absorption spectrometer and the results were given as mg/kg wet weight. The concentration of metals was compared between the liver, kidney and muscle tissue and using one-way ANOVA, followed by Tukey’s test. The highest mean concentrations of Cd and Cr were observed in the kidney at 1.45 and 0.56 mg/kg wet weight, respectively. The lowest mean concentration of Cd and Cr were measured in muscle tissue at 0.05 and 0.08 mg/kg wet weight, respectively. The distribution patterns of Cd and Cr in tissues of teal follow the order: kidney>liver>muscle. All the results were statistically significant at P
    Keywords: Teal, Cd, Cr, Fereydoonkenar wetland
  • M. Karimkhani, T. Jamshidi, M. Azadi, E. Fattahi Pages 55-74
    Despite the significant advances in Numerical Weather Prediction (NWP), the prediction of precipitation is still challenging. Considering the importance of accurate prediction of precipitation in hydrological applications and prediction of flood, In this paper, in order to determine WRF resolution impacts for precipitation, model precipitation prediction was evaluated for three domains with resolution of 36, 12 and 4 km in 5 cases of heavy precipitation resulted in flood (more than 50mm at 24 hours) at KARKHE and KAROON basins. At first, atmosphere conditions investigated synoptically at the time of heavy precipitation in the study area by ECMWF data with resolution of 0.75 degrees. In order to study the quality of the model in terms of synoptic, Jet Stream at 200hPa, Relative Humidity and Horizontal Flux Moisture at 700hPa were drawn for three domains with different resolutions and were compared with their respective maps with reanalysis data. Then, WRF model accumulated precipitation output has been compared with accumulated observations for 22 synoptic stations at KAROON basin and 20 stations at KARKHE basin. In order to verify the WRF model output in prediction of precipitation, the statistical index of correlation coefficient was calculated. Also, for a closer look, average and accumulated precipitation maximum was determined for three domains. Results showed that in a synoptic study when heavy precipitation occurs, model prediction is consistent (For example, in terms of the direction of motion of the wind, the maximum, the center of measurement and curvature in the Jet stream of 200 hPa and the relative humidity of 700 hpa) for all three domains with different resolution. Also, comparing precipitation observation and prediction, the 4 km domain is more accurate with higher correlation coefficient. In general, the prediction of precipitation for the WRF model is acceptable In terms of increasing accuracy in predicting rainfall and flood for a domain with a 4 km resolution. So, the model prediction in the third domain with 4-km resolution compared to the second domain with a resolution of 12 km has improved in terms of the average precipitation of 7% and in terms of maximum precipitation of 5%. Also, the percentage of improvement of the third domain of the model compared to the first domain of the model with a resolution of 36 km for the average and maximum precipitation of catchments is 12% and 22%, respectively.
    Keywords: WRF Model, Resolution, Correlation Coefficient, Average Precipitation, Maximum Precipitation
  • H. Mirzapoor, N. Tahmasebipoor Pages 75-86
    Study the time changes in discharge of watersheds are important and it is more important in low flow seasons. For this purpose, there are different statistical and probabilistic models that have been offered and developed. In this study, a 30-year time series of average monthly discharge in KAKAREZA River has been analyzed. KAKAREZA River locates in Lorestan province, Selsele city. In the first step autocorrelation function and partial autocorrelation functiondata were drown in XLSTAT software, after that data were normalized by using BOC-COX way. In The next step, the data has been determined and result show non-stationary of data. Then, proceeding of data omitted in MINITAB software by difference procedure formula. Then, the mode was detected according to Akaike's Information criterion (AIC). At this point the appropriate model with the lowest Akaike was selected. At the end, four periods of 12, 24, 60 and 84 months were predicted. Result showed that a 12 month period has a coefficient Nash–Sutcliffe of 0.85. In this way, the short period of 12 months showed better Prediction.
    Keywords: time-series, predicting, KAKAREZA, model, seasonal ARIMA
  • M. Miri Pages 87-100
    Water quality assessment of Chahnimeh reservoirs is essential as important sources of water supply for drinking and farming the cities of Zabol and Zahedan has been of great interest and value. The aim of this study was to evaluate the quality of water by NSFWQI index, Iran surface water quality (IRWQI) and pollution index (Liou). This study was cross-sectional. Quality parameters needed for NASWQI, IRWQI and Liou indexes calculation such as pH, dissolved oxygen (DO), BOD, total suspended solids (TS), COD, EC, temperature, total nitrate, total phosphate, turbidity, fecal coliform, hardness, ammonia, and content were measured for 12 months (from July to December 2012)using standard methods at 12 selected stations in Chahnimeh reservoirs. The results of the study showed that the indices observed the NSFWQI index between 53 to 63 with medium quality, the IRWQI index between 50.57 and 75.82 with good quality and medium quality and pollution index (Liou) between 3.5 to 5 polluted with moderate quality. The best water quality based on NSFWQI, IRWQI and Liou indexes was observed 63, 75.86 and 3 in the cold months (January-April) in three Chahnimeh reservoirs and the worst water quality by 53, 49.74 and 5.25 in the fourth Chahnimeh in August. Water quality can be reduced due to increased BOD, depletion of dissolved oxygen, increasing hardness, EC and ammonia water as a result of being trapped water, increased evaporation, Lack of water harvesting in the summer and substrate. The results showed that the Chahnimeh of one, two and three is better quality than the four Chahnimeh. Also, there are differences in the parameters used and the method of calculating the index NSFWQI, IRWQI and Liou indices, the results of all three methods overlap to evaluate water quality.
    Keywords: Water quality, Sistan, Chahnimeh, NSFWQI, IRWQI, Liou
  • M. Naderi, M. Hedayati Fard, S. Naderi, Hr Bagherpoor Pages 101-115
    Effects of Trout farming wastewater on richness and number of macroinvertebrates were done in Haraz River. Identification and surveying of surface water resources, specially Rivers and streams where are among of strategic resources is so important for optimal management. This study was conducted in Haraz River, Polour region (Mazandaran, Northern Iran) during spring and summer. First (as control) and next stations were selected in nearest distance before farm and 75m after that where output water toward River, respectively. Samples were collected using Surber sampler dimensioned 1fsq (about 30.5 X 30.5 cm2) and 360µm net. Collected samples were fixed with 4% formalin, isolated, and then by sieving with a diameter of 500µ mesh and identified at a level of order and family using creditable keys. In present study 7 orders of Macrobenthoses were identified. Most effects found on 3 orders of Ephemeropterta, Terichoptera and Plecoptera that known as EPT as sensitive group which decreased and unlike, Chironomidae family were increased, which are resistant to pollution.
    Keywords: Aquaculture, Waste water, Macroinvertebrates, Pollution