فهرست مطالب

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:20 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژده بقایی لاکه، جواد خلعتبری صفحه 1
    مقدمه
    خشم و تکانشگری می توانند آغازگر بسیاری از اختلالات و آسیب های اجتماعی باشند که کنترل و نظم دهی آنها بویژه در محیط خانواده، ضروری است و باید برای کنترل آنها، برنامه ریزی مناسب انجام شود. از این رو بررسی تاثیر برنامه آموزش بر مهارت های خود نظم دهی خشم و تکانشگری در مادران حائز اهمیت است.
    هدف
    هدف از این تحقیق تعیین اثر بخشی برنامه آموزشی مدیریت خشم بر کنترل خود نظم دهی خشم و تکانشگری مادران دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی شهر رشت بوده است.
    روش کار
    این پژوهش، مطالعه ای از نوع مداخله ای پیش آزمون- پس آزمون است که بر روی 15 مادر دارای دانش آموز پسر مقطع ابتدایی دارای ویژگی خشم و تکانشگری بالاتر از میانگین جامعه انجام شده است. داده ها با استفاده از ابزار 3 بخشی مشتمل بر: داده های دموگرافیک، پرسشنامه2-STAXI مرتبط با خود نظم دهی خشم و مقیاس تکانشگری باراتا به روش خود گزارش دهی گردآوری شدند. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی (توزیع فراوانی و شاخصهای پراکندگی) و استنباطی (تی همبسته و پیرسون) تحت برنامه نرم افزاری SPSS، نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان می دهد که نیمی(50%) از نمونه ها در گروه سنی 30 تا 40 سال قرار داشته و دارای مدرک لیسانس بودند و اکثریت آنان یک فرزند(3/73%) داشتند. همچنین نتایج، نشانگر تفاوت آماری معنی دار بین مراحل قبل و بعد از آزمون در مقیاس کلی بیان خشم(000/0=P) و تمام زیر مقیاس های آن به استثنای صفت خشم(000/0=P)، درون ریزی خشم بوده است. اما برنامه آموزشی قادر به ایجاد تفاوت آماری معنی دار بین مراحل قبل و پس از آزمون در تکانشگری کل و ابعاد آن نبوده است.
    نتیجه گیری نهایی: بر اساس یافته این تحقیق برنامه آموزشی مدیریت خشم را می توان به عنوان یکی از راهکارهای مناسب برای خود نظم دهی خشم پیشنهاد کرد. اما کنترل تکانشگری تحت تاثیر برنامه آموزشی قرار نگرفت که شاید با انتخاب حجم بالاتری از نمونه و کنترل شرایط زمانی و مکانی انجام تحقیق، بتوان به نتایج بهتری دست یافت. در هر حال به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: خشم، مهارتهای خود نظم دهی، آموزش مدیریت خشم، تکانشگری
  • پرند پور قانع، ابراهیم شریف آذر، فاطمه زائر ثابت، میترا خورسندی صفحه 10
    مقدمه
    تنیدگی یا استرس به مجموع واکنشهای جسمی و روانی اطلاق می گردد که می تواند سبب بر هم زدن و اختلال در تعادل افراد گردد و عوامل تنش زا موجب تخریب و آسیب به پیکره نیازهای اساسی می شوند و در رشد و تکامل و بازدهی انسان مداخله و او را از حالت تعادل خارج می کنند. ورود به دانشگاه رویداد بسیار حساسی در زندگی نیروهای فعال و کارآمد هرکشور به شمار می رود، که غالبا با تغییرات زیادی در روابط فردی و اجتماعی آنها همراه می باشد. برخی از دانشجویان به سرعت خود را با شرایط جدید انطباق داده و با انعطاف پذیری مناسب تغییرات بوجود آمده را پذیرفته و با حفظ سلامت روان خود موفقیتهای لازم تحصیلی را کسب می کنند. لیکن برخی دیگر قادر به سازگاری مناسب نبوده و این عدم تطابق روی عملکرد و بازدهی آنان تاثیر منفی می گذارد عکس العمل افراد نسبت به کلیه عوامل تنش زا به مقدار زیادی تحت تاثیر عوامل فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و تجارب قبلی فرد قرار دارد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین اعتقادات مذهبی و میزان استرس دانشجویان انجام گرفته است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- همبستگی می باشد به منظور تعیین ارتباط بین اعتقادات مذهبی و سطح استرس دانشجویان در دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب(س) شرق گیلان انجام شده است. نمونه ها شامل کلیه دانشجویان ترم دوم رشته های تحصیلی پرستاری، علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی (52نفر) که ساکن خوابگاه بودند. ابزار تحقیق شامل 2 پرسشنامه بود که یک پرسشنامه مربوط به سنجش اعتقادات مذهبی(پرسشنامه senta clara) و پرسشنامه دیگر(پرسشنامه تست استرس storch) می باشد. پرسشنامه ها توسط خود دانشجویان تکمیل گردیدند.
    نتایج
    یافته های پژوهشی نشان داد که (9/87%) از واحدهای مورد پژوهش دارای سطح اعتقادات بالا و (3/56%) از آنها دارای سطح استرس متوسطی بوده اند. ارتباط بین اعتقادات مذهبی و سطح استرس با استفاده ازآزمون آماری کای دو محاسبه گردید که ارتباط معنی دارآماری را نشان داد(05/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش که بیانگر ارتباط معنی دار و معکوس بین میزان استرس و اعتقادات مذهبی دانشجویان است، می تواند راهنمایی جهت برنامه ریزان و مسئولین آموزشی دانشگاه ها باشد تا در واحدهای درسی دانشجویان در مورد اهمیت اعتقادات مذهبی و نقش آن در زندگی و کاهش استرس تاکید بیشتری به عمل آورند.
    کلیدواژگان: استرس، دانشجویان، اعتقادات مذهبی
  • سمیرا شصتی، سیده نوشاز میر حق جو، شادمان رضا ماسوله، عبدالحسین امامی سیگارودی، زهرا عطرکار روشن صفحه 16
    مقدمه
    کودکان مبتلا به بیماری های مزمن از جمله تالاسمی نسبت به افراد سالم از مشکلات روانی و اجتماعی شدیدتری برخوردارند. سازگار شدن با این شرایط مستلزم آگاهی از نحوه کنار آمدن با مشکلات است. کسب مهارت زندگی در کنار کسب علم و دانش و تغییر متناسب نگرشها، ارزشها و تقویت رفتارهای مناسب به رفتارهای سالم می انجامد که خود، مشکلات و موانع سلامتی را کاهش می دهد و در نتیجه بهداشت روانی را ارتقاء می بخشد.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین مهارتهای زندگی کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور 19-11 ساله مراجعه کننده به مراکز آموزشی ودرمانی شهررشت از دیدگاه مادران آنها در سال88 -1387 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی – مقطعی است که در آن 150 نفر از مادران کودکان مبتلا به تالاسمی مراجعه کننده به مراکز آموزشی و درمانی شهر رشت شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته می باشد که مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و مهارت زندگی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمارتوصیفی و استنباطی استفاده شد.
    نتایج
    نتایج حاصله بیانگر آن بود که از دیدگاه مادران مهارت شناختی، اجتماعی و عاطفی اکثریت کودکان در حد متوسط تا خوب بود و از بین سه حیطه مهارت زندگی، کودکان واحدهای مورد پژوهش در مهارت شناختی از کمترین و در مهارت اجتماعی از بیشترین مهارت برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که 68 درصد از کودکان واحدهای مورد پژوهش از دیدگاه مادران آنها از مهارت مطلوبی برخوردار بودند
    کلیدواژگان: بیماری مزمن، تالاسمی ماژور، مهارت زندگی، مهارت اجتماعی، مادر، کودک
  • شادمان رضا ماسوله، فرزانه شیخ الاسلامی، نعیما خدادادی، محمد علی یزدانی صفحه 22
    مقدمه
    جمعیت جهان در حال پیر شدن است، با توجه به رشد روزافزون جمعیت افراد سالمند و شیوع اختلالات روانی لزوم توجه به منابع مختلف برای مقابله با شرایط سالمندی احساس می شود. به نظر می رسد نقش مذهب در این بین حائز اهمیت بوده و نقش مهم و اساسی را ایفا می نماید و با حمایت از سالمندان می توان به کاهش اختلالات روانی و معنا بخشی به زندگی آنان کمک نمود.
    هدف
    هدف از این پژوهش تعیین نقش باورهای مذهبی(درونی و بیرونی) در سلامت عمومی سالمندان کانون بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی گیلان - رشت می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مطالعه توصیفی- همبستگی، با روش نمونه گیری آسان بوده که طی آن 100 نفر از سالمندان کانون بازنشستگان از هر دو جنس مرد و زن شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و شامل سه بخش، بخش اول پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، بخش دوم پرسشنامه باورهای مذهبی درونی بیرونی آلپورت و بخش سوم پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی می باشد. یافته ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که باورهای مذهبی بیرونی، با انجام دید و بازدید با افراد فامیل و فعالیت های اجتماعی و همچنین باورهای مذهبی درونی با حمایت عاطفی از جانب افراد فامیل، دوستان و سایرین با(05/0 p<) ارتباط معناداری داشته است و در نهایت با استفاده از آزمون های غیر پارامتریک باورهای مذهبی درونی با سلامت عمومی با(05/0 p<) ارتباط معناداری نشان داده است.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان می دهد که باورهای مذهبی می توانند بعنوان منبع حمایتی مهم به سالمندان برای سلامت جسمی و روانی بیشتر کمک نمایند و توجه به این موضوع در برنامه های آموزشی بهداشت روان حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: باورهای مذهبی، سلامت عمومی، سالمندان
  • طاهره ضیایی، هما خانجانی، محمد علی یزدانی صفحه 27
    مقدمه
    مول هیداتیفرم شاخه ای از بیماری تروفوبلاستیک حاملگی است. بیماری تروفوبلاستیک حاملگی به گروه خاصی از بیماری ها با گرایش متفاوت به تهاجم سطحی و متاستاز اطلاق می گردد. این بیماری در کشورهای آسیایی و آفریقایی شیوع بیشتری دارد و اطلاعات در مورد این بیماری در ایران کم می باشد.
    هدف
    هدف انجام این تحقیق تعیین عوامل خطر و سیر بالینی مبتلایان به مول هیداتیفرم مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) شهر رشت(1386- 1382) می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک بررسی توصیفی گذشته نگر می باشد که در این بررسی جامعه مورد پژوهش شامل کلیه مادران باردار بود که از سال 1382 تا 1386 به زایشگاه الزهرا رشت مراجعه نموده و با تشخیص قطعی مول هیداتیفرم به روش سونوگرافی بستری و درمان شده بودند. این مطالعه با بررسی پرونده بیماران و استخراج اطلاعات مندرج در آنها و ثبت در پرسشنامه صورت گرفت.
    نتایج
    در مطالعه ی انجام شده 78 بیمار مبتلا به مول مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) شهر رشت مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سن افراد مورد مطالعه 26 سال بود.(52%) از بیماران دارای حاملگی اول بودند در(9/76%) از بیماران، بیماری در سن حاملگی کمتر یا مساوی 14 هفته(سه ماهه ی اول بارداری) تشخیص داده شده بود. در این مطالعه گروه خونی o با(41%) و Rh مثبت با (6/84%) بیشترین درصد را داشتند. (4/56%) از جامعه ی مورد پژوهش ساکن روستاهای استان گیلان بودند.(6/2%) از بیماران سابقه ابتلا به حاملگی مولی و(3/10%) از بیماران سابقه سقط داشتند که تمامی موارد قبل از وقوع حاملگی مولی اتفاق افتاده بود. بیشتر افراد مورد پژوهش از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمی کردند(7/39%). شایعترین علامت در جامعه ی مورد پژوهش، بزرگی بیش از حد رحم نسبت به سن حاملگی(75%) بود خونریزی و اژینال در(4/74%)، کم خونی در(2/19%)، استفراغ شدید بارداری در(2/19%)، پر کاری تیروئید در(2/19%) و کیست تکالوتئینی در(2/10%) از بیماران وجود داشت. در هیچ کدام از افراد مورد پژوهش فعالیت قلب جنین و پره اکلامپسی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله توصیه می شود با سونوگرافی روتین در سه ماهه ی اول بارداری امکان تشخیص هر چه زودتر این بیماری فراهم گردد. هم چنین مرکزی جهت حمایت از بیماران مبتلا به مول هیداتیفرم ایجاد و تحقیقات آینده نگر با حجم بیشتر در این مرکز انجام گردد. باشد که این امر گامی بزرگ در جهت تشخیص و درمان زودرس این بیماری، کاهش هزینه ها و کمک به اقتصاد و اعتلای کشور باشد.
    کلیدواژگان: مول هیداتیفرم، عوامل خطر، سیر بالینی
  • سهیلا عباسی، کلثوم فداکار سوقه، طاهره خالق دوست محمدی، آسیه صدیقی، زهرا عطر کار روشن صفحه 33
    مقدمه
    عقب ماندگی ذهنی یکی از عمده ترین، پیچیده ترین و دشوارترین مسائل و مشکلات در کودکان و نوجوانان می باشد که با نقصان رشد در ابعاد مختلف جسمانی، روانی، تکاملی، اجتماعی و تربیتی همراه است. وجود کودک عقب مانده ذهنی تاثیرات نامطلوبی بر ساختار و عملکرد خانواده داشته و باعث می شود خانواده، تحت تنش های جسمانی، روانی، اجتماعی و اقتصادی قرار گیرد تا حدی که روند طبیعی زندگی خود را از دست داده و در معرض فروپاشی قرار گیرد.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه تعیین مشکلات اقتصادی خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی تحت پوشش مراکز بهزیستی استان گیلان سال88-1387 می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. در این بررسی140 نفر از والدین کودکان مبتلا به عقب ماندگی ذهنی تحت پوشش یکی از مراکز کم توانان ذهنی وابسته به بهزیستی استان گیلان مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته مربوط به بررسی مشکلات خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی می باشد. نمونه های پژوهش به روش سرشماری انتخاب و از طریق مصاحبه وارد مطالعه شدند. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS نسخه14 و با آزمونهای کای دو و تست دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که (7/65%) از واحدهای مورد پژوهش مشکلات اقتصادی دارند. همچنین در بررسی ارتباط مشکلات اقتصادی با مشخصات دموگرافیک، نتایج پژوهش نشان داد که درخانواده هایی که کودک عقب مانده آنان مونث(01/0p<)، فرزند اول خانواده(04/0p<)، دارای بیماری جسمی(01/0p<)، دارای اختلال رفتاری(0001/0p<)، مادر دارای بیماری روحی(03/0p<)، تعداد اعضای بیش از چهار نفر(02/0p<) و درآمد خانواده کمتر از 200 هزار تومان در ماه(001/0p<) باشد و در صورت عدم دریافت کمک هزینه از بهزیستی(003/0p<) و مشورت با کسانی غیر از همسر در مواقع بروز مشکلات(04/0p<)، مشکلات اقتصادی بیشتر است.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که یافته های پژوهش موید آن است که اکثریت واحدهای مورد پژوهش دارای مشکلات اقتصادی می باشند بنابراین به نظر می رسد خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی برای کاهش مشکلات خود نیاز به حمایت های مالی دارند.
    کلیدواژگان: خانواده، عقب ماندگی ذهنی، کودکان ناتوان
  • اکرم نامجو، مریم نیکنامی، مژگان بقایی، میترا صدقی ثابت زهرا عطر کار روشن صفحه 40
    مقدمه
    سالم پیر شدن حق همه افراد بشر است و این امر بر اهمیت پدیده سالمندی و پیشگیری از مشکلات آن می افزاید. رفتارهای بهداشتی نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات این دوران ایفا می کنند.
    هدف
    تعیین رفتارهای بهداشتی سالمندان مراجعه کننده به کانونهای بازنشستگان فعال شهر رشت سال 1387 می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی است که در آن تعداد 320 نفر عضو کانونهای بازنشستگان فعال شهر رشت به روش سرشماری در مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و رفتارهای بهداشتی (فعالیت فیزیکی،تغذیه، روابط بین فردی و کنترل استرس) بود که از طریق مصاحبه جمع آوری شد. اطلاعات از طریق نرم افزارSPSS (version 15) و آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون کای دو) تجزیه تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که میانگین رفتارهای بهداشتی6/13 ± 5/92 بود که 6 /55 درصد واحدهای مورد پژوهش رفتارهای بهداشتی مطلوب داشتند. میانگین امتیاز زیر مجموعه های رفتارهای بهداشتی تغذیه(4/4±1/23)، فعالیت فیزیکی(3/4±95/14)، روابط بین فردی(7/4±5/29)و کنترل استرس(2/4±8/24)بود. نتایج آزمون کای اسکوئر نشان داد که رفتارهای بهداشتی با متغیرهای دموگرافیک سطح تحصیلات(013/0P=)، وضعیت تاهل(033/0P=)، ترکیب خانواده(008/0P=)، متوسط درآمد ماهیانه(000/0P=) و گروه شغلی (000/0P=) ارتباط معنی دار آماری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش باید در برنامه ریزی هایی که جهت آموزش رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، بهبود خدمات بهداشتی و مشاوره ای در سالمندان انجام می گیرد، اهمیت ویژه ای به این عوامل داده شود.
    کلیدواژگان: سالمندان، رفتارهای بهداشتی، سبک زندگی
  • شهناز بوراکی صفحه 49
    پرستاری فعالیتی مبتنی بر عملکرد علمی، مهارتی، عاطفی، اخلاقی و قانونی می باشد و هرگونه غفلت جزئی یا عملکرد نادرست و ناآگاهانه ممکنست هم برای بیمار و هم برای خود پرستار مشکلات جانی و حقوقی ایجاد کند. برای جلوگیری از این مسئله بهترین راه این است که هر پرستار از استانداردهای حرفه ای مراقبتی و قانونی آگاهی پیدا کرده و از آن تبعیت نماید و بر اساس آن خلاقیت و صلاحیت خود را به کار گیرد. با توجه به اهمیت آگاهی از مفاهیم قانونی و حقوقی پیشنهاد می گردد در دروس کارشناسی پرستاری یک واحد درسی تحت عنوان مفاهیم قانونی و حقوقی پرستاری و برای پرستاران بالینی و همکاران شاغل نیز دوره های آموزشی در زمینه حقوقی و قانونی برگزار گردد.
    کلیدواژگان: قانون و حقوق، اخلاق، استانداردهای حرفه ای پرستاری
|
  • Baghaiem. In General Psychiatry. Khalatbarij. Page 1
    Introduction
    Anger and impulsivity can be the beginners of much social harm which needs to be controlled and regulated especially in family environment. Therefore, proper planning is needed and assessing the effect of teaching on skills of anger self-regulation and impulsivity in mothers is important.
    Objective
    The present research was done to assess anger management teaching program efficacy on Anger self-regulatory skill and impulsivity in mothers of boys in elementary schools in Rasht.
    Methods
    This study has a pre-post test design in which 15 mothers were chosen as research samples among mothers having anger and impulsivity scores higher than the mean score of society. Data collection tool was a 3 part questionnaire including 1) demographic data, 2) Anger self-regulatory skills scale (STAXI-2) and 3) Barrat impulsivity scale that was used by self-reporting method at pre and post intervention (anger management teaching program) stages.
    Results
    Finding indicated that half (50%) of samples were in 30 - 40 years age group and had BA degree in education. The majority of them had one child. Also results showed that selected intervention significantly decreased anger scale (P=0.000) and all of its subscales, with exception of anger trait, but it did not have any effect on impulsivity and its domains.
    Conclusion
    According to these results, Anger management teaching plan can be a proper approach only to improve anger self-regulatory skills. Greater sample size and environmental controls may help to access better results.
    Keywords: Anger, Impulsivity, Self, regulatory skills, Anger management teaching
  • Pourghanep. Student. Sharif Azara., Nursing Student. Zaer Sabetf., Nursing Student. Khorsandim., Nursing Student Page 10
    Introduction
    Stress is referred to the cumulative physical and somatic reactions that can disturb equilibrium of individuals. Entrance to university is a period that is very crucial in living of active and skilled forces in every country which accompanies changes with interpersonal and social relationship. A number of students adapt themselves with new condition and accept changes with flexibility and maintain mental health and achieve educational success. But some others are not able to adapt properly and this mal adaptation has negative effect on individual’s function and outcome. One’s reaction to stressors depends mainly on cultural, religious, social and past experiences.
    Objective
    This study aims to determine the effect of religious beliefs in stress reductionin students of Langroud Faculty of Medical Sciences.
    Methods
    This is a correlational descriptive study. Samples included first year students esiding in dormitories and all second term students in nursing, laboratory and radiology technicians (60 students). Data collection instrument included two questionnaires of Santa Clara which assessed religious beliefs and Storch Stress test and they were self reported.
    Results
    The results showed that 87.9% of students had high level of beliefs. Also resultsshowed that 56.3% of students had moderate stress. Results indicated a significant relationship between religious beliefs and level of stress when examined by chi-square (x2=9.38). Results showed no significant relationship between age, marital status, economic status and stress and religious beliefs. Also no significant relation was reported between study majors and stress and religious beliefs.
    Conclusion
    The results which indicated the existence of a positive relation between level of stress and religious beliefs can serve a guidance for education planning as more emphasis be paid in student courses regarding the importance of religious beliefs and its role in decreasing stress.
    Keywords: Stress, Students, Religious Beliefs
  • Shastis., Msn. Mirhaghjous., N In Midwifery. Reza Masouleh, Sh, Msn. Emamia., Msn. Atrkar Roshanz. Student In Statistics Page 16
    Introduction
    Children who are affected by chronic diseases such as thalassemia have more mental and social problems in compare with healthy people. Adopting to such conditions needs awareness of the ways to overcome these problems. Gaining life skill together with knowledge and science and appropriate change of attitudes, values and reinforcement of appropriate behaviors lead to normal behaviors which reduce problem and obstacles of health and therefore increase mental health.
    Objective
    This research aimed to determine life skills of 11-19 year old children affected by thalassemia who refer to Educational and Remedial Centers in City of Rasht from their Mothers’ point of view in 2009-2010.
    Methods
    This research is a cross sectional descriptive study in which 150 mothers of children affected by thalassemia, who refer to educational and remedial centers of the city of Rasht participated. Tools applied to collect data in this research are a certain questionnaire which includes two parts of demographic data and life skill. Descriptive and analytical statistics were used for data analysis.
    Results
    Findings showed that most children’s cognitive, social and emotional skills were relatively good from their mothers’ point of view and among the three areas of life skills they had the least skill in cognitive skill and the most in social skill.
    Conclusion
    The results showed that 68% of children whose mothers were studied had appropriate skills from their mothers’ point of view.
    Keywords: Chronic Disease, Beta, Thalassemia, Life Skill, Social skill, Mother, Child
  • Reza Masouleh_Sh_Msn. Sheikhol Eslamif._Msn. Khodadadin._Msn. Yazdani_M. A Page 22
    Introduction
    World population is getting old. Regarding the increasing number of elderly individuals and prevalent mental disorders, seeking other sources in order to prevent the difficulties of geriatric conditions is necessary. It seems that religion can play an important role in supporting the elderly in reducing the mental disorders and making meaningful life.
    Objective
    The aim of this study was to determine the role of internal and external religious beliefs in general health of the elderly members of pensioners association of Guilan University of Medical Sciences – Rasht.
    Methods
    This study was a descriptive – correlational research. Sampling performed, through easy sampling method. 100 members of pensioner association from both gender (female and male) took part in the study. Data collection instrument was a questionnaire consisted of three parts. Part one was about demographic Data, Part two about internal and external religious beliefs of Aloport and part three was about general health status with 28 questions. Data were analyzed by descriptive-analytical methods, using SPSS.
    Results
    The research findings indicated that external religious beliefs, has strong correlationwith visiting relatives and social activities. Internal religious beliefs correlates with emotional supports received from family members and others (P < 0.05). Non- parametric statistical test revealed a significant correlation between internal religious belief and general health (P < 0.05).
    Conclusion
    It was demonstrated that religious beliefs as an important source of support canhelp elderly people to achieve better physical and mental health. These findings should be considered in mental health education programs.
    Keywords: Religion Beliefs, General Health, Elderly
  • Ziaiet. In Midwifery. Khanjanih. In Midwifery. Yazdanim., A Page 27
    Introduction
    Hydatidform mole is one of the branches of trophoblastic diseases in pregnancy. Trophoblastic diseas in pregnancy is referred to special group of diseases with different invasive and metastasis types. In attention to the importance of this disease and its bhigh incidence in Asian and African countries and scant information in Iran, especially in Guilan, this study aims to determine the risk factors and clinical course in pregnant women who suffer from hydatidiform mole in Alzahra hospital in Rasht from 2003- 2007.
    Methods
    This is a retrospective descriptive study and its sample consists of all pregnantmothers who referred to Alzahra hospital in Rasht from 2003-2007 and were diagnosed with hydatidiform mole with sonography and were hospitalized and treated. The data were collected through patient records.
    Results
    In this study 78 pregnant mothers with hydatidifrom mole were surveyed who referred to Alzahra hospital. The mean age of women studied was 26 years. Fifty-two percent were primigravida. In (%76.9) of samples, disease was diagnosed in gestational age less or equal to 14 weeks (first trimester of pregnancy). In this study blood group O+ (%14) with positive Rh (%84) had the most frequency. Majority (%56.4) resided in villages in Guilan province. (%2.6) of mothers had the history of H.M. %10.3 of mothers had abortion that happened before molar pregnancy. Most mothers %39.7) didn’t use contraception. The most prevalent sign was uterus size bigger than gestational age %75). Vaginal bleeding(%74.4), anemia(%99.2), hyperemesis gravidarum (%19.2) thyrotoxicosis(19.2) tecalutein cyst(%10.2) were seen in study samples. Fetal heart activity or preeclampsia was not seen in any of the pregnant women
    Conclusion
    According to obtained results routine sonography in first trimester is recommended for early diagnosis and also a support center for these mothers to be established and further prospective studies to be conducted which can help early detection, decrease expenses and help the economy.
    Keywords: Hydatidifrom mole, Risk factors, Clinical process
  • Abasis., Msn. Fadakark., Msn. Khaleghdoostt., Msn. Sedighia., Msn. Atrkar Roshanz. Student In Statistics Page 33
    Introduction
    Mental retardation is one of the most complicated, difficult and main problem in children and teenager who suffer growth retardation in physical, psychological, developmental, social and training domains. A mentally retarded child in family can have unsatisfactory effects on family structure and function and can impose physical, mental, social and economic burden on the family. So, to some extent the family loses its current life pattern and it leads to disintegration of family discipline.
    Objective
    This study aims to determine the problems of families with mentally retarded child covered by Guilan Welfare Centers in 2010.
    Methods
    This is a cross-sectional and descriptive study which studied 140 parents of children with mental retardation who are under protection of one of the intellectual disability center affiliated to Guilan welfare center. The instrument used included researcher made questionnaire assessing the problems of families with mentally retarded child. The samples were chosen by survey and entered the study by interview. Data collected were analyzed using chi-square and exact fisher test and SPSS software version 14.
    Results
    Findings showed that 65.7% of samples had economic problems. Also regarding the relationship of economic problems with demograhic characteristics, results indicated that families with female retarded child (P<0.01), first born (P<0.04), child with physical illness(P<0.01), with behavior disorder(P<0.0001), mother with psychological illness (P<0.03), family members more than four (P<0.02), income less than 200,000 Tomans/month (P<0.001), no financial support from welfare (P<0.003) and counseling with other than spouse in time of problem (P<0.04) had more economic problems.
    Conclusion
    Since study findings indicate economic problems in majority of cases it seems that in order to decrease their problems more financial support is needed.
    Keywords: Disabled Children, Family, Mental Retardation
  • Namjooa., Msn. Niknamim. Baghaeem., Msn. Sedghei Sabetm., Msn. Atrkar Roshanz. Student In Statistics Page 40
    Introduction
    Getting old healthy is every human’s right and this emphasizes the importance of elderly phenomena and prevention of problems. Health behaviors play important role in prevention of problems.
    Objective
    The aim of this study is to determine health behaviors in elderlies referring to active retirement centers in Rasht city in 2008.
    Methods
    This was a correlational descriptive study in which 320 members from active retirement centers in Rasht city participated in this study. Data was collected by a two part questionnaire that included demographic and health behaviors in four domains of physical activity, nutrition, interpersonal relationships and stress management which were gathered by interview. The data was analyzed by descriptive statistics and chi-square test by SPSS version 15.
    Results
    Findings showed that mean score for the health behaviors were 92.5 ±13.6 and members obtained 55.6 percent of health behaviors score. The mean scores for sub scales were, nutrition: 23.1±4.4, physical activity: 14.95±4.3, interpersonal relationships: 29.5±4.7 and stress management: 24.8±4.2. There were statistically significant relation between health behaviors and general characteristics such as education level (p=0.01), family composition (p=0.008), monthly income (p=0.000), marital status (p=0.03) and occupational group (p=0.000).
    Conclusion
    According to the study findings, it is concluded that different factors could correlate with health behaviors in elderly people. Therefore, planning for health behaviors based on the correlated factors, social contribution, improving medical and health services and counseling services in elderly population is important to be considered.
    Keywords: Aged, Health Behavior, Life Style
  • Booraki, Sh, Msn Page 49
    Nursing is an activity based on skilled, emotional, ethical and lawful practice and any minor negligence; bad or unknowledgeable practice may cause the patient and nurse physical and lawful problems. The best way to prevent problems is that nurses be aware of professional standards of care and related rules. In attention to the importance of knowing the concepts of law, it is suggested that such course to be included in nursing curriculum and also for employed clinical nurses.
    Keywords: Rules, Law, Ethics, Nursing Profession Standards