فهرست مطالب

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:24 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پروین راجی*، نورالدین نخستین انصاری، شهره جلایی، محمود محمودیان صفحات 1-9
    مقدمه
    تعیین پیش آگهی کودکان مبتلا به اختلالات حرکتی موضوع مهمی برای والدین و متخصصان می باشد. پیش بینی وضعیت رشدی کودک در سنین پائین بسیار مشکل است. از آزمون های در دسترس و ساده که بتوان تاحدی وضعیت آتی را پیش بینی نمود، بررسی بازتابهای حرکتی Bleck و هوشبهر حرکتی Capute را می توان ذکر کرد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین دو آزمون Capute و Bleck در تعیین وضعیت حرکتی کودکان مبتلا به اختلال مهارتهای حرکتی انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی تعداد 40 کودک پایین تر از 2 سال به صورت در دسترس از میان کلینیک های کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال های1389تا1390 انتخاب شدند. ارزیابی بازتابهای حرکتی اولیه نوزادی بر اساس مقیاس Bleck و هوشبهر حرکتی بر اساس مقیاس Capute انجام گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی تست، ضریب همبستگی پیرسون، کای اسکوئر و کروسکال والیس ارزیابی گردید.
    نتایج
    در این مطالعه 40 کودک(15دختر و 25پسر) با میانگین سنی 5/43±15/43 ماه شرکت کردند. میانگین نمره هوشبهر حرکتی Capute38.80 ± 19.29 بود و 7/7درصد از کودکان پیش آگهی خوب،15.4درصد پیش آگهی متوسط و 9/76درصد پیش آگهی بد داشتند. بر اساس نمره بازتاب حرکتی B leck17/5درصد از کودکان در طبقه بندی پیش آگهی خوب، 42/5درصد پیش آگهی متوسط و 40درصد در گروه پیش آگهی بد قرار گرفتند. بین نمرات بازتابهای حرکتی Bleckو نمرات هوشبهر حرکتی Caputeارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با وجود اینکه هر کدام از بازتابهای نوزادی بر مراحل رشد حرکتی و نهایتا تعیین پیش آگهی حرکتی تاثیرگذارند، ولی ارتباط معنی داری بین بازتابهای حرکتی و هوشبهر حرکتی مشاهده نشد. بنابراین بنظر می رسد این ابزارها به تنهایی قادر به پیش بینی وضعیت حرکتی آتی کودک نیستند و باید در کنار هم بکار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: اختلالات در مهارتهای حرکتی، فعالیت حرکتی، رفلکس، کودکان
  • شادمان رضا ماسوله، نظام احمدی*، آرزو منفرد، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 10-19
    مقدمه
    جراحی قلب یکی از مداخلات درمانی متداول در بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر است. با این وجود این اقدام دارای عوارض متعدد حین و بعد از عمل می باشد. از جمله عوارض شایع بعد از جراحی پیوند عروق کرونر، خونریزی بعد از عمل است که معضلی مهم به شمار می رود.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین میزان درناژ قفسه سینه بعد از پیوند عروق کرونر و عوامل مرتبط با آن در بیماران تحت جراحی قلب صورت گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-مقطعی، روی 288 بیمار تحت پیوند عروق کرونر قلب در بخش مراقبتهای ویژه جراحی قلب در شهر رشت و در سال1390 به روش نمونه گیری تدریجی انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته شامل 3 بخش اطلاعات دموگرافیک، تاریخچه بیماری های قبلی و فعلی و اطلاعات مربوط به دستگاه پمپ قلبی- ریوی و میزان درناژ قفسه سینه از طریق مندرجات موجود در پرونده بیمار به دست آمد و با آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی (کای اسکوئر، فیشر و رگرسیون لوجستیک) تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته های این تحقیق نشان داد که 38 درصد بیماران بعد از انجام عمل پیوند عروق کرونر دارای درناژ قفسه سینه بالاتر از حد نرمال بودند که این میزان در درن چپ (27.1%) بیشتر از درن میانی (25.3%) و راست (18.1%) بود. کمترین میزان درناژ در 96.2درصد بیماران در زمان بدو ورود و در 38.2درصد بیشترین میزان درناژ در چهارمین ساعت بعد از ورود به بخش مراقبت های ویژه بود. همچنین با استفاده از مدل آماری رگرسیون لجستیک مشخص شد که ارتباط معنی داری بین افزایش درناژ قفسه سینه بعد از عمل با مدت ابتلا به بیماری قلبی، تعداد گرفت های شریانی انجام شده و مدت اتصال به دستگاه ونتیلاتور وجود دارد(p=0.003).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اولین گام جهت برطرف نمودن مسائل بیماران ریشه یابی عوارض می باشد، پژوهش حاضر می تواند این اطلاعات را در اختیار افراد تیم بهداشتی درمانی که عهده دار مراقبت از بیماران تحت پیوند عروق کرونر می باشند، قرار دهد تا با کنترل عوارضی مانند خونریزی و عوامل مرتبط با آن و نیازهای این بیماران، با انجام تدابیر درمانی و مراقبتی لازم از بروز عوارض وخیم جلوگیری و موجب ارتقا سطح کیفی مراقبت از این بیماران گردد.
    کلیدواژگان: عوارض پس از عمل جراحی، بای پس عروق کرونر، بخش مراقبت ویژه
  • مریم سرگزی*، شایسته صالحی، ویدا سرگزی صفحات 20-36
    مقدمه
    شاخص های آماری بیانگر آغاز پیر شدن جمعیت در کشور ماست. با افزایش سن، خطر بروز سرطان بصورت جدی افزایش می یابد، بطوریکه سرطان یکی از علل مهم مرگ در افراد سالمند است. از موثرترین راه های کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سرطان تشخیص زود هنگام آن است. بدین جهت آزمایشات غربالگری در دنیای پزشکی اهمیت فراوانی یافته است.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی میزان انجام معاینات غربالگری در سالمندان بستری در بیمارستان های شهر زاهدان صورت گرفته است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بوده و جمعیت مورد مطالعه شامل 300 سالمند بستری در بیمارستان های شهر زاهدان در سال 89 می باشد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گرد آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی–اجتماعی و سوابق بیماری، انجام معاینات غربالگری و عمومی پس از تعیین روایی و پایایی(آزمون مجدد) استفاده شد. اطلاعات از طریق مصاحبه جمع آوری و برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی و درصد) استفاده گردید.
    نتایج
    از 300 سالمند مورد مطالعه 54% مرد و 46% زن با میانگین سنی 68.8±5.7 بودند. 69.7% متاهل، 69.3% شهری و70% بی سواد بودند. شایعترین علل بستری شامل، بیماری های قلبی عروقی 23.3%، تنفسی 16.7% و گوارشی 13/7% بود. 78/7درصد سالمندان مورد پژوهش هیچکدام از معاینات غربالگری مورد نظر و 68/7درصد آنها معاینات عمومی را انجام نداده بودند. 21 درصد از سالمندان مرد معاینه پروستات، 8/1 درصد معاینه رکتوم را انجام داده بودند. 8/7 درصد سالمندان زن ماموگرافی و 1/4درصد پاپ اسمیر را انجام داده بودند.
    نتیجه گیری
    میزان انجام معاینات غربالگری و معاینات عمومی در سالمندان مورد مطالعه بسیار پایین بود. با توجه به نقش معاینات غربالگری در کاهش ابتلاء و شدت درجه سرطان در هنگام تشخیص، توجه و برنامه ریزی جهت انجام معاینات غربالگری در این گروه سنی امری حیاتی است.
    کلیدواژگان: سرطان ها، غربالگری گروهی، سالمند، بیماران بستری
  • علی شائمی، جواد شعبانی نفت چالی، جواد خزایی پول* صفحات 27-37
    مقدمه
    جو سازمانی تاثیر عمده ای بر رفتار کارکنان دارد و مراکز بهداشتی درمانی دارای جو سازمانی خاصی هستند که بهبود آن می تواند باعث ارتقاء رفتار شهروندی کارکنان گردد.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر ادراک کارکنان از جو سازمانی بر بروز رفتار شهروندی سازمانی صورت گرفته است.
    روش کار
    این تحقیق از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری می باشد. متغیرهای این پژوهش شامل جو سازمانی همکارانه، جو سازمانی نوآورانه و رفتار شهروندی است. جامعه آماری را پرستاران حوزه شهرستان نوشهر در سال 1391 تشکیل می دهند که 160 نفر از پرستاران به روش نمونه گیری در دسترس از بیمارستان دولتی و کلینیک های خصوصی نوشهر انتخاب گردیدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد 29 سوالی جو سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی بود. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس آزمون معادلات ساختاری انجام شد.
    نتایج
    با توجه به نتایج به دست آمده از آزمون معادلات ساختاری، جو همکارانه با تاثیرگذاری 0/75 نسبت به جو نوآورانه با تاثیرگذاری0/49 بر رفتار شهروندی تاثیر بیشتری دارد. از نظر تاثیر بر ابعاد رفتار شهروندی نیز، جو همکارانه بر همه ابعاد رفتار شهروندی نسبت به جو نوآورانه تاثیر بیشتری دارد ولی از لحاظ ترتیب تاثیرگذاری بر ابعاد شهروندی سازمانی این دو جو با یکدیگر متفاوت هستند به طوریکه جو همکارانه با ضریب 0.72 بیشترین تاثیر را بر آداب اجتماعی و با ضریب0/55کمترین تاثیر را بر وجدان کاری دارد در حالیکه جو نوآورانه همانند جو همکارانه بیشترین تاثیر را با ضریب0/54 بر آداب اجتماعی دارد ولی کمترین تاثیر را با ضریب0/32 بر جوانمردی دارد.
    نتیجه گیری
    با استقرار جوکاری مثبت می توان رفتار شهروند سازمانی را از طریق جو سازمانی درک شده بهبود بخشید. بنابراین بهبود جو سازمانی پیشنهاد می شود. به طوریکه افراد درگیر در فعالیتهای همکارانه می توانند به همکاران در انجام بهتر تکالیف کمک کنند و آنها را به تلاش بیشتر برانگیزند و همین طور هنگامی که سازمان جوی نوآورانه ارائه می دهد کارکنان به راحتی می توانند دست به نوآوری زده، خود را شکوفا نموده و ارتقاء دهند.
    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، ادراک، کادر پرستاری
  • ریحانه فداکار سوقه، سهیلا عباسی*، طاهره خالق دوست محمدی، زهرا عطرکار روشن صفحات 38-47
    مقدمه
    خانواده یک نظام اجتماعی است که اختلال در هر یک از اعضاء آن می تواند کل نظام خانواده را مختل کند. درک صحیح از مشکلات خانواده های کودکان عقب مانده ذهنی نه تنها به خانواده این کودکان بلکه به افراد متخصصی که با این گونه افراد کار می کنند می آموزد تا نگرش خود را در جهت برنامه ریزی آموزشی و پرورشی تغییر دهند.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین مشکلات خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی تحت پوشش مراکز بهزیستی صورت گرفته است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که در آن140 نفر از والدین کودکان مبتلا به عقب ماندگی ذهنی تحت پوشش مراکز کم توانان ذهنی وابسته به بهزیستی استان گیلان در سال 89-1388مورد مطالعه قرارگرفتند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات فردی-اجتماعی و بررسی مشکلات (در 2حیطه مشکلات اجتماعی و عاطفی) خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی می باشد. داده ها پس از جمع آوری با بهره گیری از آمار توصیفی(توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون کای دو و تست دقیق فیشر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد که 6/53درصد از واحدهای مورد پژوهش مشکلات اجتماعی و 9/57درصد مشکلات عاطفی داشتند. بین مشکلات اجتماعی با جنسیت کودک (P=0.006)، وجود اختلال رفتاری در کودک(P=0.009)، نسبت مراقب اصلی با کودک(P=0.003)، وضعیت تاهل مراقب اصلی(P<0.001)، شغل مادر(P=0.03)، میزان درامد خانواده (P=0.004) و منبع مشورتی به هنگام بروز مشکلات(P<0.0001) ارتباط معنی داری وجود داشت. همچنین بین مشکلات عاطفی با جنسیت کودک(P<0.0001)، میزان عقب ماندگی کودک(P=0.006)، میزان استقلال کودک(P=0.005)، وجوداختلال رفتاری در کودک(P<0.001)، شغل مادر(P=0.003)، وجود بیماری جسمی در پدر(P<0.0001)، تعداد اعضای خانواده(P=0.006)، میزان درامد خانواده(P<0.01) و منبع مشورتی به هنگام بروز مشکلات(P<0.001) رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که یافته های پژوهش موید آن است که اکثریت واحدهای مورد پژوهش دارای مشکلات اجتماعی و عاطفی می باشند بنابراین به نظر می رسد جهت کاهش مشکلات خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی نیاز به حمایت های همه جانبه می باشد.
    کلیدواژگان: کودکان ناتوان، خانواده، ناتوانی فکری، فشار روانی
  • حمیدرضا کوهستانی، نیره باغچقی*، کوروش رضایی صفحات 48-55
    مقدمه
    تسکین درد بعد از عمل جراحی در بیماران معتاد در مقایسه با بیماران غیر معتاد اغلب چالش برانگیز تر است و بیماران معتاد اغلب از درمان نامناسب درد پس از عمل جراحی رنج می برند.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه رضایت از کنترل درد بعد از جراحی و میزان تداخل آن با عملکرد بیماران معتاد و غیر معتاد به مواد مخدر صورت گرفته است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی تحلیلی است که تعداد 105 نفر از بیماران معتاد و 105 نفر از بیماران غیر معتاد بستری در بخش جراحی بیمارستان مدرس ساوه در سال 1391 انتخاب شدند. هر دو گروه از نظر شدت درد، میزان رضایت از کنترل درد بعد از عمل جراحی و میزان تداخل درد با عملکردهای آنان مقایسه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از یک پرسشنامه 4 قسمتی استفاده شد. قسمت اول در رابطه با مشخصات فردی، قسمت دوم در رابطه با سنجش شدت درد و قسمت سوم در رابطه با میزان تداخل درد با عملکرد بیمار (فعالیتهای معمول، راه رفتن، خلق، خواب و روابط با دیگران) و قسمت چهارم در رابطه با ارزیابی رضایت بیماران از کنترل درد بعد از عمل جراحی می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و کای اسکوئر انجام گرفت.
    نتایج
    اکثریت واحدهای مورد پژوهش در گروه بیماران معتاد (57.14%) از کنترل درد بعد از عمل جراحی ناراضی بودند در حالی که در گروه بیماران غیر معتاد 14.28 درصد از کنترل درد بعد از عمل جراحی ناراضی بودند که این تفاوت معنی داری بود(P=0.001). همچنین نتایج نشان داد میزان تداخل درد بعد از عمل جراحی در حیطه های خلق، خواب و روابط با دیگران در دو گروه بیماران معتاد و غیر معتاد به مواد مخدر تفاوت معنی داری داشتند(P=0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج مبین این موضوع می باشد که باید به مقوله تسکین درد بیماران معتاد به خصوص دردهای حاد مانند درد پس از عمل جراحی توجه ویژه ای شود و نباید این تصور در ذهن پرستاران و یا پزشکان ایجاد شود که این افراد باید مشمول مقررات محدود کننده سختری از نظر حقوق بیماران قرار بگیرند.
    کلیدواژگان: یت بیمار، اختلالات ناشی از مواد، مواد مخدر، درد پس از عمل جراحی
  • مرجان گلی*، فرح فیروزه صفحات 56-63
    مقدمه
    دیابت بارداری یک مشکل شایع و بدون علامت است که بدون انجام آزمونهای غربالگری ناشناخته مانده و غربالگری دیابت بارداری یکی از مسائل مورد بحث می باشد ولی تاکنون در این زمینه توافق جهانی وجود ندارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین شیوع دیابت بارداری و کارآیی عوامل خطر ساز این بیماری در غربالگری خانمهای باردار صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، پرونده 2014 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب اصفهان درسال 1390 با روش نمونه گیری خوشه ای،بررسی شد. این خانمها در هفته 28 – 24 بارداری ابتدا تحت آزمون غربالگری همگانی یکساعته(GCT(Glucose Challenge test قرار گرفته بودند و در صورت دارا بودن قند خون بالاتر ازmg/dl 140، با آزمون تشخیص سه ساعته تحمل 100 گرم گلوکز خوراکی(GTT (Glucose Tolerance Test، موارد دیابت بارداری شناسایی شد. داده های بدست آمده با آزمون های تست دقیق فیشر،t مستقل و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    از مجموع 2014 خانم باردار که مورد غربالگری همگانی قرار گرفته بودند، تعداد 77 نفر مبتلا به دیابت بارداری تشخیص داده شدند، بنابراین شیوع این بیماری 3/8درصد می باشد. 332 نفر (5/16%) از افراد مورد مطالعه فاقد هر گونه عامل خطرساز بودند که از بین آنها یک نفر مبتلا به دیابت بارداری بود، لذا شیوع در افراد کم خطر، 0/3 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع دیابت بارداری در کل جامعه مورد مطالعه و نیز شیوع پایین آن در افراد کم خطر، به نظر می رسد غربالگری انتخابی بر اساس عوامل خطرساز، قادر به تشخیص اغلب موارد دیابت بارداری می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت آبستنی، میزان همه گیری، عوامل خطر، غربالگری گروهی
  • نسرین مختاری لاکه، مهران نفر*، عاطفه قنبری خانقاه، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 64-71
    مقدمه
    التزام به اخلاق در مراقبت، هسته مرکزی ارزشهای پرستاری بوده و لازمه آن وجود عنصر صداقت بعنوان جزئی اساسی است. عدم صداقت علمی دانشجویان پرستاری (تقلب، کپی برداری، جعل،مخفی نگه داشتن خطاها و غیره) می تواند باعث به مخاطره افتادن بالقوه حرفه پرستاری شود.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به عدم صداقت علمی، رفتارهای خنثی کننده، کدهای اخلاق پرستاری و التزام به رعایت اخلاق در مراقبت صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 193 دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان به شیوه سرشماری در سال1390 با استفاده از پرسشنامه سه بخشی: اطلاعات دموگرافیک، سوالات مربوط به نگرش دانشجویان نسبت به رفتارهای خنثی کننده، کدهای اخلاقی و التزام به اخلاق در مراقبت و عبارات مربوط به نگرش دانشجویان نسبت به عدم صداقت علمی و گزارش فراوانی آن در همکلاسی ها مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار، جداول توزیع فراوانی و آماراستنباطی ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که اکثریت واحدهای مورد مطالعه (79.8%) از کدهای اخلاق پرستاری آگاهی نداشتند، همچنین زنان نسبت به مردان نگرش مثبت تری به کدهای اخلاق پرستاری (p= 0.002) و التزام به اخلاق در مراقبت داشتند (p=0.004) اما نگرش منفی تری نسبت به رفتارهای خنثی کننده (p=0.001) و عدم صداقت علمی (p=0.007) از خود نشان دادند. نتایج آنالیز رگرسیون چندگانه نشان داد که نگرش نسبت به کدهای اخلاق پرستاری قوی ترین پیش گویی کننده برای التزام به اخلاق در مراقبت در میان دانشجویان پرستاری می باشد(p=0.0001).
    نتیجه گیری
    نگرش نسبت به کدهای اخلاق پرستاری قوی ترین پیشگویی کننده در التزام به اخلاق در مراقبت می باشد، از اینرو آموزش این کدها به دانشجویان می تواند نقش به سزایی در رعایت اخلاق در مراقبت از بیماران داشته باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق پرستاری، مراقبت پرستاری، دانشجویان پرستاری
  • مژگان مصباح، معصومه فغانی*، معصومه ادیب، فاطمه سلامت صفحات 72-79
    مقدمه
    یکی از مشکلات مهم و اساسی در نظام آموزشی ما استفاده از روش های آموزش سنتی در تدریس زبان انگلیسی در مدارس و دانشگاه هاست. کیفیت آموزشی نامطلوب و عدم علاقه دانشجویان به یادگیری زبان به علت عدم آگاهی معلمان از روش های صحیح تدریس خواندن و درک مطلب زبان انگلیسی است. استفاده از شیوه های آموزشی فرایند محور نظیر روش تکلیف محور، راهی برای حل معضلات و رفع نقایص روش تدریس سنتی زبان انگلیسی می باشد.
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی تاثیر بکارگیری روش تدریس تکلیف محور در تقویت مهارت خواندن و درک مطلب زبان انگلیسی دانشجویان رشته مامایی صورت گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی میدانی است که بر روی 49 نفراز دانشجویان مامایی گروه سنی 20- 18 سال در دانشکده پیراپزشکی لنگرود، در سال 1391صورت گرفت. دانشجویان به صورت غیر تصادفی به دوگروه آزمون و کنترل تقسیم شدند.گروه آزمون به روش تکلیف محور و گروه کنترل به روش سنتی دستور وترجمه به مدت یک ترم تحصیلی تحت آموزش قرار گرفتند. از هر دو گروه پیش و پس آزمون گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل و تی زوجی و کای دو صورت گرفت.
    نتایج
    نمره دانشجویان در گروه آزمون قبل (I6.16±1.54) و بعد (16.38 ± 1.75) از آموزش تفاوت معنی داری را نشان داد(0/0001> p)در گروه کنترل نیز بین نمرات قبل (6.02 ± 1.97) و بعد (12.98 ± 1.91) از آموزش به روش سنتی تفاوت معنی داری مشاهده گردید (0/0001> p)ولی این تفاوت در گروه آزمون بیشتر بود. سابقه شرکت در کلاسهای زبان خارج از دانشگاه پیشرفت بیشتری را در نمرات امتحانی هر دو گروه ایجاد کرد(p0/0001).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت آموزش تکلیف محور در مهارت خواندن و درک مطلب دانشجویان مامایی نسبت به روش سنتی در این مطالعه پیشنهاد می گردد که استادان در روش تدریس زبان انگلیسی بهره گیری از روش های تدریس فرایند محور نظیر روش تکلیف محور را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: تدریس، مامایی، دانشجویان
|
  • P. Raji *_N. N Ansari_Sh Jalaie_M. Mahmoudian Pages 1-9
    Introduction
    The motor prognosis of children with motor skills disorders is a major issue for their parents and the health professionals involved in their management. Prediction of prognosis in infancy is very difficult. Available and simple tests which can examine prognosis are Bleck infant’s reflexes and motor quotient of Capute.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the relationship between Bleck and Capute tests for determination of motor status of children with motor skills disorders.
    Methods
    In this cross - sectional study, the sample consisted of 40 infants under 2 years of age with motor disorders who referred to occupational therapy clinics of Tehran University of Medical Sciences from 2011 to 2012. The infants were evaluated with Bleck and Capute tests. In Bleck scale, primitive reflexes were evaluated. Capute scale is based on motor quotient. The relationship between these tests was examined using Chi-Square and Kruscal Wallis tests.
    Results
    In this study 40 infant (15 girls and 25 boys) with mean age of 15.43 months participated. Mean score of Capute scale was 38.80 ± 19.29 and 7.7% of infants were classified as good prognosis, 15.4% as guarded prognosis and 76.9% in poor prognosis. Based on Bleck Scale 17.5% of infants were in good prognosis category, 42.5% in guarded prognosis and 40% in poor prognosis. There was no significant correlation between Bleck and Capute tests.
    Conclusion
    Although infant reflexes affect motor milestones and eventually determination of motor prognosis, but in this study there was no significant relationship between Bleck infant’s reflexes and motor quotient of Capute. Therefore it seems that these scales are not alone capable of predicting child's motor status and should be used together.
    Keywords: Motor Skills Disorders, Motor Activity, Reflex, Child
  • Sh Reza Masouleh, N. Ahmadi *, A. Monfared, E. Kazemnejad Leili Pages 10-19
    Introduction
    Cardiac surgery is one of the common therapeutic interventions in patients with coronary artery disease. However, this therapeutic method has various complications during and after surgical operation. The most frequent complication after coronary artery bypass graft surgery (CABG) is the postoperative bleeding which is considered as a major problem.
    Objective
    This study aims to determine the amount of chest drainage and its related factors in patients undergoing CABG.
    Methods
    This descriptive cross – sectional study was conducted on 288 CABG patients admitted to intensive care units in Rasht city who were chosen by gradual sampling method. Data was collected through a three part researcher made questionnaire including demographics, history of previous diseases and current status and related information on cardio–pulmonary pump and rate of chest tube drainage obtained through patients’ medical records. Data was analyzed using descriptive and analytical statistics (Chi square, Fisher test and logistic regression).
    Results
    According to the research findings, 38% of CABG patients had chest drainage above the normal range; in the left drain (27.1%), more than right drain (18.1%), and mid drain (25.3%). The minimum amount of drainage in 96.2% of patients was observed at the time of admission and maximum amount in 38.2% patients was observed at fourth hour after admission to the ICU. Using Logistic regression model, a statistically significant relationship was indicated between increasing trend of post- operative chest drainage and duration of heart disease, number of performed artery grafts and duration of connection to ventilator (p=0.003).
    Conclusion
    As the first step to resolve patients’ issues is stemming complications, this research can provide important information for the health care team to control complications such as hemorrhage and its related factors by implementing necessary treatment cares to prevent serious complications and improve patients quality of care.
    Keywords: Postoperative Complications, Coronary Artery Bypass Graft, Intensive Care Units
  • M. Sargazi *, Sh Salehi, V. Sargazi Pages 20-36
    Introduction
    Statistical indicators represent the beginning of the aging population in our country. Risk of cancer increases with age seriously increases, so one of the important causes of cancer death in the elderly is. One of the most effective ways to reduce the death rate from cancer is early detection of cancer. Therefore screening tests in the medical world has been very important.
    Objective
    This study aimed to assess the level of screening examinations in elderly people admitted to hospitals in Zahedan.
    Methods
    This study is a descriptive-correlation research. The study population included 300 elderly people admitted to a hospital in Zahedan, who were chosen by available sampling method. A two part researcher made questionnaire was used covering socio-demographics, history of illness and general screening was used after determining its validity and reliability (test-retest method). Data were collected through interviews. Data were analyzed using descriptive statistics (frequency and percentage).
    Results
    From 300 elderly subjects, 54% were male and 46% female with an average age of 68.8±5.7; 69.7% married, 69.3% urban and 70% were illiterate. The most common causes of hospitalization included cardiovascular disease 23.3%, respiratory 16.7% and gastrointestinal 13.7%. 78.7% and 68.7% of elderly population studied did not have screening examinations and general examinations respectively. 21 percent of elderly men had prostate exam and 8.1% had rectal exam. 8.7% of elderly women had mammography and 1.4% had a pap smear done.
    Conclusion
    The screening examinations and general examinations in the elderly studied were very low. Considering the role of screening examinations in reducing infection and degree of severity of cancer at diagnosis and planning for the screening examination is critical.
    Keywords: Neoplasm, Mass Screening, Aged, Inpatients
  • A. Shaemi, J. Shabani Naftchali, J. Khazaei Pool * Pages 27-37
    Introduction
    Organizational climate has a major influence on employee behavior and health care centers have particular organizational climate which its improvement could promote civil behavior.
    Objective
    The aim of this study is to investigate the impact of perceptions of organizational climate on organizational civil behavior.
    Methods
    The research is based on correlation and structural equation modeling (SEM). Study variables include cooperative and creative organizational climate and civil behaviors. Statistical population consisted of nurses of Nowshahr province in 2012 from which 160 nurses were selected by convenience sampling method from governmental hospitals and private clinics. Data were collected using a 29 item questionnaire on organizational climate, and civil behaviors. Data analysis was conducted based on structural equation test.
    Results
    According to the results of structural equation test, cooperative climate had increased impact of 0.75 and in relation to innovative climate with impact 0.49 on civil behavior. In terms of impact on civil behavior, cooperative aspects had more impact on all dimensions of civil behavior than innovative climate but these two climates are different as regard to effect on civil organizational dimensions. Cooperative climate with coefficient of 0.72 had the greatest impact on social mores and with coefficient of 0.55 had the least impact on work conscience. But innovative climate similar to cooperative climate had the most effect with coefficient of 0.54 on social mores, but the least on chivalry with coefficient of 0.32.
    Conclusion
    With establishment of a positive working environment, perceived OCB can be improved through organizational climate. Therefore, it is recommended to improve the organizational climate and those involved in collaborative activities can help colleagues to better perform tasks and motivate them for more efforts and when organization offers innovative climate, employees can easily get innovative and flourish and improve.
    Keywords: Organizational behavior, Perception, Nursing Staff
  • R. Fadakar Sogheh, S. Abbasi *, T. Khaleghdoost, Z. Atrkar Roshan Pages 38-47
    Introduction
    Family is a social system in which disorder in one member can disrupt the entire family system. Proper understanding of family problems of mentally retarded children teaches children, their families and professionals working with them to alter their attitudes toward proper education and development planning.
    Objective
    Aim of this study is to determine problems of families’ with mentally retarded children under protection of welfare centers.
    Methods
    In this cross - sectional study 140 parents of children with mental retardation of welfare centers in Gilan province were studied in 2009-2010. Instruments used included a researcher made questionnaire covering socio-demographics and problems (in two domains of social and emotional difficulties) of families with mentally retarded children. Data collected were analyzed using descriptive statistics (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistics (Chi-square and Fisher's exact test).
    Results
    The findings showed that 53.6% of study units had social problems and 57.9% had emotional problems. There was a significant relationship between social problems and child's sex (P=0.006), child’s abnormal behavior (P=0.009), relation of primary caregiver to child (P=0.003), marital status of primary caregiver (P<0.001) mother's job (P=0.03), family income (P=0.004) and the consultative resource of problems (P<0.0001). There was a significant relationship between emotional problems and child’s gender (P<0.0001), child’s retardation (P=0.006), child’s level of independence (P=0.005), child’s abnormal behavior (P<0.001), mother’s job (P=0.003), father’s physical illnesses (P<0.0001), number of family members (P=0.006), family income (P=0.01) and consultative resource in time of problem (P<0.001).
    Conclusion
    Since study results indicated that the majority of study cases suffered social and emotional problems, therefore it seems that a multidisciplinary protection is needed to decrease problems of families with mentally retarded children.
    Keywords: Disabled Children, Family, Intellectual Disability, Stress Physiological
  • Hr Koohestani, N. Baghcheghi *, K. Rezaei Pages 48-55
    Introduction
    Postoperative pain relief in addicted patients compared with non-addicted patients is often more challenging and they usually suffer from inadequate postoperative pain relief.
    Objective
    The purpose of this study was to compare satisfaction with postoperative pain management in addicted and non-addicted patients and level of pain interference with their functions.
    Methods
    In this analytic cross sectional study, 105 addicted and 105 non addicted patients admitted to the surgical ward of Saveh Modares hospital in 2012 were selected. Two study groups were compared as regard to intensity of pain, satisfaction with postoperative pain management and level of pain interference with functions. Data collection instrument included a 4 section questionnaire that the first part covered patient's demographics, second part contained universal pain assessment tool, the third part included items on level of pain interference with their functions (usual functions, walking, emotions, sleep and relations with others) and fourth part was related to assessment of satisfaction with post-operative pain. Questionnaire was used after determining its validity and reliability. The data were statistically analyzed utilizing descriptive statistics and Pearson corelational T test and chi square test analytic.
    Results
    The majority of subjects (57.14%) in addicted group were dissatisfied from pain control after surgery, while 14.28 percent of non-addicted patients were dissatisfied with pain control post-operatively and this difference was significant (P=0.001). The results showed that postoperative pain interfered with functions in the areas of mood, sleep and relationships with others which was significantly different between two groups (P=0.01).
    Conclusion
    The results indicated that special attention should be paid to concept of pain relief in addicted patients, especially acute pain such as pain after surgery and their rights as patients must be considered and respected.
    Keywords: Satisfaction, Patients Addicted, Narcotics, Pain after surgery
  • M. Goli *, F. Firouzeh Pages 56-63
    Introduction
    Gestational diabetes Mellitus (GDM) is a common disorder that without screening may remain undiagnosed. Screening for GDM is still a matter of dispute and there is no consensus as yet regarding the screening of GDM.
    Objective
    Present study aimed to determine prevalence of GDM and assessment for risk factors in screening of pregnant women.
    Methods
    In this cross sectional study medical records of 2014 pregnant women who referred to health centers of Esfahan in 2011 were examined. Samples were chosen by cluster sampling method. One hour GCT (Glucose Challenge test) was done for samples during 24-28 weeks of pregnancy through general screening and in cases of blood sugar higher than 140 mg/dl, gestational diabetes was confirmed by 100g OCTT (Glucose Tolerance Test). Data obtained was analyzed using Fisher exact test and multiple logistic regression and depended t.
    Results
    From 2014 pregnant women who were screened, 77 were diagnosed with GDM. Therefore its prevalence was 3.8%. 332 cases (16.5) had no risk factors and only one case had GDM. Thus its prevalence in cases with less risk was 0.3%.
    Conclusion
    In attention to high prevalence of GDM in overall study samples and its low prevalence in low risk women, selective screening based on risk factors can detect most cases of GDM.
    Keywords: Gestational diabetes mellitus, Prevalence, Risk factor, Screening
  • N. Mokhtari Lakeh, M. Nafar *, A. Ghanbari Khanghah, E. Kazemnezhad Leili Pages 64-71
    Introduction
    Commitment to the ethics of caring in nursing profession is the center of nursing values and it necessitates honesty as its fundamental element. Nursing students’ dishonesty in classroom and clinical situations has the potential to jeopardize nursing practice. Academic misconduct contributes to inaccurate evaluations of nursing students’ knowledge level. Neutralization behaviors are techniques that protect the individual from self-blame. Some faculties use nursing code of ethics to prevent academic dishonesty.
    Objective
    This study aims to determine nursing student’s views on academic dishonesty, neutralization behaviors, code of ethics and commitment to the ethics of caring in nursing students of Guilan University of Medical Sciences in 2012.
    Methods
    In this cross-sectional study, 193 nursing students of Guilan University of Medical Sciences were chosen by census method and data were collected by a three part questionnaire. Data were analyzed using Pearson Correlation, Independent t-test and back ward regression test to determine the relation between dependent and independent variables and effective predictors of commitment to ethics of caring in nursing students.
    Results
    Findings of this study revealed that most study respondents were unaware of nursing codes of ethics (79.8%). The results indicated that women have more positive attitude toward nursing code of ethics (p= 0.002) and commitment to ethics of caring (p=0.004) but they have more negative attitude toward neutralization behavior (p=0.001) and academic dishonesty (p=0.007). Multiple regression test showed that attitude toward nursing code of ethic made the strongest unique contribu-tion to predicting a commitment to ethic of caring within the nursing profession (β=0.666, p=0.0001).
    Conclusion
    Attitude toward nursing codes of ethics is the strongest predictor for commitment to ethic of caring therefore teaching students these codes can have an important role in providing ethical care to patients.
    Keywords: Ethics Nursing, Nursing Care, Students Nursing
  • M. Mesbah, M. Faghani *, M. Adib, F. Salamat Pages 72-79
    Introduction
    One of the most important problems in our educational system is the usage of traditional strategies in teaching English Language at schools and universities. The undesired educational quality and uninterested students to learn is due to teachers’ lack of knowledge regarding proper reading and comprehension teaching methods. The process-based teaching strategies such as task-based method are an acceptable approach for solving problems and inefficiency of the traditional methods of teaching English language.
    Objective
    The present study evaluated the effect of task-based teaching on improving English reading and comprehension skills in midwifery students.
    Methods
    In this single blind field trial study, 49 midwifery students (mean age 19±1) were classified into two groups: case group (24) and control group (25). Intervention group was educated through the task-based method and the controls through traditional (grammar translation) method for a semester. Both groups underwent pre and post exams. Data was statistically analyzed by SPSS software version 18. Paired t-test, t-test and chi square test were used for data analysis.
    Results
    There was a significant relationship between students’ score in case group before (I6.16±1.54) and after (16.38 ± 1.75) intervention (p=0.0001). Similar significant difference was shown between scores of control group before (6.02 ± 1.97) and after (12.98 ± 1.91) teaching by traditional method (p = 0.0001). However, the improvement in the scores was significantly higher in the case group. Previous participation in English language courses improved exam scores in both groups (p=0.0001).
    Conclusion
    In attention to positive effect of task based teaching method comparing traditional method on midwifery students’ reading and comprehension skills, it is suggested that teachers should use process based methods such as homework based method in teaching English language.
    Keywords: Teaching, Midwifery, Students