فهرست مطالب

Holistic Nursing and Midwifery - Volume:25 Issue: 1, 2015

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:25 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه حیدری*، رسول تبری صفحات 1-9
    مقدمه
    زمان صرف شده در فعالیت های پرستاری شاخص مناسبی برای برآورد تعداد و نوع نیروی انسانی مورد نیاز است. یکی از دلایل زمان سنجی فعالیتهای پرستاری کمک به مدیران پرستاری در جهت تعیین زمان صرف شده در فعالیتهای مختلف پرستاری و سازماندهی آرایش نیروها و ترکیب مهارتها بطور موثر می باشد.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین میانگین زمان صرف شده برای انجام مراقبت مستقیم و غیرمستقیم پرستاری در بخشهای داخلی- جراحی انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی فعالیت 44 پرستار بالینی شاغل در بخشهای داخلی و جراحی به روش نمونه گیری آسان در بیمارستانهای شرق گیلان بررسی شد. ابزار گردآوری چک لیستی مشتمل بر چهار بخش اطلاعات دموگرافیک، زمان سنجی فعالیت مستقیم، غیرمستقیم و غیرپرستاری بود. هر یک از پرستاران در پنج شیفت متناوب 8 ساعته صبح توسط یک مشاهده گر مورد مشاهده قرار گرفتند. داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد میانگین زمان صرف شده در مراقبت مستقیم پرستاری در طی روزهای بررسی 11/1±21/5 دقیقه بوده و میانگین مراقبت غیرمستقیم 10±22/1 دقیقه به ازای هر بیمار بود. بعلاوه تفاوت زمان ارائه مراقبت مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر متغیرهایی چون بخش، بیمارستان، سابقه کار، وضعیت تاهل و بیمارستان محل ارائه مراقبت قرار داشت.
    نتیجه گیری
    زمان مراقبت مستقیم به ازای هر بیمار کمتر از حد استاندارد است. عامل تفاوت زمان مراقبت مستقیم و غیرمستقیم، نوع سازماندهی بیمارستانها می باشد. بدین ترتیب با تغییر در آرایش و سازماندهی نیروها و استفاده از نیروهای کمکی می توان زمان مراقبت مستقیم را افزایش داد.
    کلیدواژگان: مراقبت پرستاری، پرستاری، سازمان و مدیریت، کادر پرستاری بیمارستان
  • زینب ربیعی*، شهناز نجار، زهرا عباسپور، زینب جوکار، معصومه معصومی صفحات 10-17
    مقدمه
    واژینوز باکتریال شایعترین علت ترشح غیر طبیعی در زنان سنین باروری است. معیار بالینی امسل به طور گسترده ای در تشخیص واژینوز باکتریال مورد استفاده قرار گرفته است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر قرص تینیدازول بر واژینوز باکتریال بر اساس معیار امسل در افراد مبتلا صورت گرفته است.
    روش کار
    طی یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور 110 خانم غیر باردار 45-15 ساله مراجعه کننده به درمانگاه و مطب زنان شهرستان کنگان در سال 1391 پس از تایید تشخیص واژینوز باکتریال بر اساس معیار امسل، به صورت تصادفی در گروه مداخله (52 نفر) و کنترل (48 نفر) قرار گرفتند. به افراد گروه مداخله قرص خوراکی تینیدازول 2 گرم یک بار در روز به مدت دو روز و به افراد گروه کنترل قرص خوراکی مترونیدازول 500 میلی گرم دو بار در روز به مدت هفت روزداده شد. بیماران قبل و دوهفته پس از درمان از نظر معیار امسل بررسی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های آمار استنباطی شامل آزمون مجذور کای، فیشر، تی تست و مک نمار استفاده شد.
    نتایج
    دو هفته پس از تجویز تینیدازول 19/2 درصد ترشحات هموژن، 15/4 درصد تست ویف مثبت، 21/2 درصد PHترشحات بیشتر یا مساوی 4/5 و 9/6 درصد نمونه ها، سلولهای کلیدی در ترشحات واژن بیشتر از 20 درصد بود. در گروه مترونیدازول دو هفته پس از درمان، 16/7 درصد ترشحات هموژن، 16/7 درصد تست ویف مثبت، 29/4 درصد PH ترشحات بیشتر یا مساوی 4/5 و 8/3 درصد نمونه ها سلولهای کلیدی در ترشحات واژن بیشتر از 20 درصد بود، که در دو گروه این نتایج با نتایج قبل از مداخله تفاوت معنی داری را نشان می دهد(p<0.001)
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد قرص تینیدازول به اندازه مترونیدازول بر اساس هر چهار فاکتور امسل بر واژینوز باکتریال موثر است.
    کلیدواژگان: واژینوز باکتریایی، تینیدازول، مترونیدازول
  • زهرا عبدیزدان*، منیرالسادات نعمت الهی، زهره قضاوی، مجید محمدی زاده صفحات 18-25
    مقدمه
    دیسترس تنفسی یکی از علل مهم بستری شدن نوزادان در بخش های مراقبت ویژه است. نحوه قرارگیری بدن یک عامل تاثیرگذار مهم در ارتباط با تهویه و اکسیژن رسانی بافتی است. وضعیت طاق باز در نوزادان تحت تهویه مکانیکی باعث افزایش میزان اکسیژن رسانی بافتی می شود، اما در زمینه تاثیر وضعیت قرار گیری نوزادن زودرس در حالت خوابیده به پهلو که یکی از وضعیت های توصیه شده در نوزادان برای افزایش تکامل آنها می باشد، مطالعات اندکی انجام گرفته است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان اشباع اکسیژن خون شریانی در دو وضعیت قرارگیری خوابیده به پهلو و طاق باز در نوزادان زودرس تحت تهویه مکانیکی صورت گرفته است.
    روش کار
    در یک کارآزمائی بالینی 32 نوزاد زودرس تحت تهویه مکانیکی بستری در بخشهای مراقبت ویژه نوزادان بیمارستانهای دانشگاهی شهر اصفهان در سال 1388 با در نظر گرفتن معیار های ورود به مطالعه به روش تصادفی انتخاب شدند. هر کدام از نوزادان به مدت 120 دقیقه به ترتیب در وضعیت های طاق باز و خوابیده به پهلو قرار گرفتند. مقادیر اشباع اکسیژن خون شریانی، توسط دستگاه پالس اکسی متر ارزیابی شد و هر 5 دقیقه یک بار ثبت گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده ازشاخص های آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و آنالیز واریانس درون گروهی، آنالیز واریانس یک طرفه و پست هاک انجام شد.
    نتایج
    میانگین درصد اشباع اکسیژن خون شریانی در وضعیت طاق باز و خوابیده به پهلو به ترتیب در دقیقه صفر 2/4±95/6 و 2/4±95/5، در دقیقه 120 مطالعه 5/5±95 و 2/6±94/8 بود و از دقیقه صفر تا دقیقه 120 در هر یک از وضعیت های قرارگیری تفاوت معنی دار نداشت. تفاوت بین میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی در دو وضعیت به جز در دقایق 45 و 105 از زمان مداخله معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    قرارگیری در وضعیت خوابیده به پهلو از طرف نوزادان زودرس تحت ونیتلاسیون مکانیکی به خوبی تحمل می شود. لذا از آنجا که وضعیت خوابیده به پهلو منجر به تکامل مهارتهای حرکتی محور وسط بدن می شود لازم است این وضعیت قرارگیری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نوزاد زودرس، تنفس مصنوعی، موقعیت بیمار
  • فریبا عسگری، طاهره سادات خوش نظر*، آسیه صدیقی صفحات 26-34
    مقدمه
    تدریس اصول مدیریت، یک فرآیند بسیار مهم در پرستاری و مامایی ست، چرا که توانمند سازی دانشجویان در این زمینه می تواند موجب ارتقای کیفیت سیستم بهداشتی–درمانی گردد. لذا انتخاب یک روش مناسب آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است. روشی که بتواند فرآیند یادگیری را تسهیل نماید و موجب افزایش تفکر انتقادی در فراگیران گردد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش درس اصول مدیریت به دو روش سخنرانی و بحث در گروه های کوچک بر میزان یادگیری دانشجویان کارشناسی پیوسته و ناپیوسته پرستاری و مامایی طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، کلیه دانشجویان ترم سوم کارشناسی ناپیوسته و ترم ششم کارشناسی پیوسته پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان که در طی دو نیمسال تحصیلی متوالی واحد اصول مدیریت را اخذ نموده بودند، به روش سرشماری بررسی شدند (93 نفر). طی هشت جلسه مباحث تئوری به دو شیوه سخنرانی (4 جلسه) و بحث گروهی در گروه های کوچک (4 جلسه) ارائه گردید. نتایج نمرات آزمون ها در دو شیوه تدریس مقایسه گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (توزیع فراوانی و میانگین) و آمار استنباطی (تی زوج و تی مستقل) مورد ارزیابی قرارگرفت.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان داد که میانگین امتیاز آزمون ها بطور معناداری در زمان تدریس به روش بحث گروهی بیشتر از میانگین امتیاز به روش تدریس سخنرانی بود (p<0.001). در روش بحث گروهی میانگین نمرات دانشجویان کارشناسی پیوسته پرستاری 0/48±8/31، دانشجویان کارشناسی ناپیوسته پرستاری 0/69±7/87، دانشجویان کارشناسی پیوسته مامایی 0/71±7/71 و دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مامایی 0/73±7/72 بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالاتر بودن میانگین نمرات دانشجویان در جلساتی که با روش بحث گروهی اداره می شد به نظر می رسد آموزش درس مدیریت به روش بحث گروهی بتواند تاثیر بیشتری بر یادگیری دانشجویان پرستاری و مامایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: روش های تدریس، سخنرانی، دانشجویان
  • سبحانه کوچک زاده طالمی *، آسیه نمازی، مرجانه زرکش صفحات 35-44
    مقدمه
    اختلال بیش فعالی همراه با کم توجهی از شایعترین اختلالات روانپزشکی کودکان است. نشانه ها از دوران پیش دبستانی شروع شده و در صورت درمان نامناسب منجر به عوارض جدی می گردد.
    هدف
    این تحقیق با هدف تعیین علائم اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان زیر سن مدرسه و فراوانی آن بر اساس گزارش دهی والدین و نیز عوامل مرتبط با آن می پردازد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 300 کودک 6-3 ساله مراجعه کننده به کلینیک کودکان در بیمارستان 17 شهریور رشت، در طی 8 ماه به روش در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه پاولوری(Pavuluri) انجام شد که شامل دو بخش بود که در بخش اول اطلاعات دموگرافیک بیمار و خانواده و در بخش دوم علائم کودک قرار داشت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از شاخص های آمار توصیفی و آزمونهای آماری تحلیلی شامل مجذور کای و تی مستقل استفاده شد.
    نتایج
    توزیع سنی نمونه های مورد بررسی 6-3 سال بود که بیشترین آن(60/3%)، کودکان 5 ساله بودند. بیشترین نمونه ها(58/3%) پسر بودند. فراوانی اختلال کم توجهی و بیش فعالی67/3 درصد بود. بیشترین علامت گزارش شده توسط والدین، دو علامت سر و صدای زیاد در هنگام بازی کردن و پریدن وسط حرف دیگران و دخالت در بازی کودکان دیگر بود. یافته های آماری بین متغیرهای سن (P=0.004) و سطح تحصیلات پدر (p=0.001)، رتبه تولد (p=0.001)، جنسیت (p=0.001)و میزان درآمد خانواده (p=0.05) با اختلال کم توجهی و بیش فعالی ارتباط آماری معنی دار نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای علائم اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان مورد بررسی، ارزیابی دقیق علائم، آگاه سازی والدین و اولیای مدرسه در این خصوص پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اختلال کمبود توجه همراه با پر فعالیتی، کودکان پیش دبستانی، والدین
  • فرح مادرشاهیان *، محسن حسن آبادی، سهیلا خزاعی صفحات 45-53
    مقدمه
    هر چند تلفیق نیازهای جسمی و روانی بیماران با اعتقادات فرهنگی-اجتماعی آنان در طی ارائه مراقبت ها اساس پرستاری جامع نگر است؛ اما تاثیر آن بر اضطراب و رضایت بیماران نامشخص است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مراقبت های قبل از جراحی با رویکرد جامع نگر بر اضطراب و رضایت بیماران صورت گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی 78 بیمار قبل از جراحی پروستات در بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند در سال 1389 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه 39 نفری کنترل و تجربی تقسیم شدند. مداخله شامل تعیین نیازهای جسمی، اجتماعی، روانشناختی، مذهبی و فرهنگی بیماران مانند «پیشگیری از عفونت بیمارستانی» به وسیله 5 سوال، پیش از ارائه هر مراقبت قبل جراحی و ارائه مراقبت ها بصورت جامع نگر بود. گروه کنترل مراقبت های روتین را دریافت نمودند. پیامدهای مداخله، سطح اضطراب و رضایت بیماران بود. داده ها با مقیاس اضطراب آمستردام و پرسشنامه محقق ساخته رضایتمندی جمع آوری شد و با شاخص های آمار توصیفی، آزمونهای مجذور کای، تی مستقل و زوج تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    گروه تجربی و کنترل در ارتباط با سن، سواد و محل سکونت مشابه یکدیگر بودند. پس از مداخله میانگین نمره کل اضطراب گروه تجربی (2/66±14/30)کمتر از گروه کنترل(1/51±15/38) بود(p<0.031) و رضایت گروه تجربی(5/35±91/15) بیشتر از گروه کنترل(11/89±80/69) بود(p<0.0001).
    نتیجه گیری
    مراقبت های جامع نگر در کاهش اضطراب و ارتقاء رضایت بیماران قبل از جراحی پروستات موثر بود. به نظر می رسد این رویکرد می تواند جهت بیماران مضطرب توصیه شود.
    کلیدواژگان: مراقبت های پیش از عمل جراحی، رضایت بیمار، اضطراب
  • مجید محمودعلیلو، تورج هاشمی نصرت آباد، فرناز فرشباف مانی صفت* صفحات 54-62
    مقدمه
    تشخیص بیماری سرطان می تواند استرس های روانشناختی قابل توجهی برای فرد و خانواده اش ایجاد کند. مطالعات نشان داده اند که اضطراب شایع ترین اختلال عاطفی در بیماران سرطانی می باشد. در میان رویکردهای روان درمانی مختص کودکان، بازی درمانی جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بازی درمانی بر اساس رویکرد لوی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی صورت گرفته است.
    روش کار
    پژوهش حاضر در چارچوب طرح تک آزمودنی با خط پایه ی منفرد بر روی 2 کودک مبتلا به بیماری سرطان خون و پیگیری یک ماهه اجرا شد. برای این منظور 8 جلسه بازی درمانی بر اساس رویکرد لوی طراحی شد. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تجدید نظرشده اضطراب آشکار کودکان و برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل نموداری و درصد بهبودی استفاده شد.
    نتایج
    در پایان درمان، نتایج به دست آمده نشان دهنده تغییرات معنادار در اضطراب کودکان سرطانی بود. همچنین این نتایج پس از یک ماه از ارائه درمان حفظ شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، می توان از بازی درمانی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بازی درمانی، اضطراب، سرطان، کودکان
  • شاهرخ مقصودی، معصومه حسابی*، عبدالحسین امامی سیگارودی، احسان کاظم نژاد لیلی، آرزو منفرد مژدهی صفحات 63-72
    مقدمه
    سلامتی حق اساسی هر انسان و یک هدف اجتماعی است و تمام دولت ها و سازمان ها موظف به تامین سلامت افراد می باشند. در این میان سلامت پرستاران که جزء مهمی از سیستم سلامتی کشور هستند، به دلایل متعددی نسبت به سایر مردم جامعه در معرض خطر بیشتری است.
    هدف
    این تحقیق با هدف تعیین سطح سلامت پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی شهر رشت و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 374 پرستار شاغل در هشت مرکز آموزشی درمانی شهر رشت به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی و شغلی و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ(GHQ) مورد ارزیابی قرار گرفتند داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی(میانگین، میانه و انحراف معیار) و آزمون های آمار استنباطی (اسپیرمن، من ویتنی یو و کروسکال والیس) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد 111 نفر(29/7%) از واحدهای مورد پژوهش سالم و 263 نفر(70/3%) دچار اختلال در سلامتی بودند. بیشترین نمره میانگین عدم سلامتی مربوط به حیطه عملکرد اجتماعی(3/13± 11/5) و کمترین میانگین مربوط به حیطه افسردگی(2/86 ±2/18) به دست آمد. نتایج این مطالعه با استفاده از آزمون کا اسکوئر و من ویتنی یو نشان داد که بین متغیر سلامت عمومی با وضعیت تاهل (p=0.057)، مشارکت همسر (p=0.010)، وضعیت استخدامی (p=0.013)، پست سازمانی (p=0.04)، اشتغال به کار دوم (p<0.001)، علاقمندی به شغل (001/0p<)، نگهداری از سالمندان (p<0.001) در پرستاران ارتباط معنی دار آماری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که پرستاران به دلیل ماهیت حرفه ای خود از نظر سلامتی در معرض خطر هستند و این مسئله بر کیفیت کار آن ها تاثیر می گذارد به نظر می رسد جهت بهره وری بهتر باید برنامه ریزی هایی در راستای ارتقاء سلامتی آنها صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کادر پرستاری بیمارستان، بهداشت و تندرستی، پرستاری
  • ماندانا منصور قناعی*، سید علاءالدین عسگری، زهرا بستانی خالصی، سیده فاطمه دلیل حیرتی صفحات 73-77
    مقدمه
    بی اختیاری ادراری یکی از مشکلات شایع در زنان است که سبب محدودیت فعالیت روزانه، مشکلات روانی، بهداشتی و انزوای آنان از جامعه می گردد.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه برخی عوامل همراه با بی اختیاری ادراری در زنان با و بدون بی اختیاری ادراری صورت گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مورد-شاهدی در بیماران تحت جراحی سیستوسل و رکتوسل در مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) و پورسینای رشت در طی سالهای1376 تا 1385 صورت گرفت. در این مطالعه کلیه پرونده های موجود با جراحی سیستوسل و رکتوسل (480 نفر) بعنوان گروه مورد و دو برابر جمعیت گروه مورد (960 نفر) از زنان سالم بعنوان گروه کنترل، بعد از همسان سازی متغیر سن، از نظر متغیرهای تعداد زایمان، فشارخون، دیابت، وضعیت یائسگی و درمان جایگزینی هورمونی با هم مقایسه شدند. داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون های تی تست و مجذور کای مورد تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داریp کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران مبتلا به بی اختیاری ادراری 11/89±43/10 سال بود. میانگین تعداد زایمان در گروه مورد بالاتر از گروه کنترل بود(1/26±3/81 در مقابل 0/75±1/98) و از نظر این متغیر بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد(0/0001=p). بیماران دو گروه از نظر دیابت، فشارخون، یائسگی و مصرف هورمون درمانی جایگزین با هم اختلاف معنی داری نداشتند اما فراوانی بی اختیاری ادراری در دو گروه زنان با و بدون سابقه زایمان واژینال دارای تفاوت آماری معنی دار بود(0/0001=p).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، مشاهده شد که بی اختیاری ادراری در زنان با تعداد زایمان بیشتر و انجام زایمان به طریق واژینال نسبت به گروه کنترل بالاتر بوده است. بنظر میرسد این دو عامل از مهمترین عوامل خطر برای بی اختیاری ادراری در زنان باشند.
    کلیدواژگان: بی اختیاری ادرار، جراحی سیستوسل، جراحی رکتوسل
|
  • Heydari F.*, Tabari R Pages 1-9
    Introduction
    Classifying the average nursing care time is an independent measure for regulate the quantity and quality of the nursing staff in hospitals because، it allows hospitals to evaluate the condition of the existing human resources. This study aimed to identify direct and indirect nursing care time in a medical and surgical ward.
    Methods
    In this cross - sectional study 44 medical and surgical nurses from East Guilan Hospitals were reviewed. Data gathering instrument was made of three parts: demographic data، time ranging، nursing and non-nursing care. Each nurse was evaluated within 5 alternative shifts. Data analysed using statistical methods in the form of descriptive statistics (frequency tables، mean، standard deviation) ANOVA.
    Results
    The average time spent on direct nursing care 21/5±11/1 and on indirect nursing care 22/1±10 minutes per patient. The origin time in direct and indirect nursing care was different between the wards، hospital، work experience and marriage status.
    Conclusion
    The spending time on direct nursing care for each patient was less than standard. The time spent on direct and indirect nursing care was variable in different wards، depends on organization of the hospital. Although، through changes between human organization and how to use support workers could increase direct nursing care time.
    Keywords: Nursing Care, Nursing, organization, administration, Hospital Nursing Staff
  • Rabiei Z.*, Najjar Sh, Abbaspour Z., Jokar Z., Masoumy M Pages 10-17
    Introduction
    Bacterial vaginosis (BV) is the most common cause of abnormal vaginal discharge in women during reproductive age. Diagnosis of bacterial vaginosis via clinical Amsel criteria remains widely competent.
    Objective
    The aim of the study was to evaluate the effect of tinidazole tablets via Amsel criteria in Patients diagnosed Bacterial Vaginosis.
    Methods
    In This randomized clinical duble-blind trial study، 110 non-pregnant women aged between 15-45 years old were referred to specialist clinic in Kangan city in 2012. Following their diagnosis confirmed bacterial vaginosis via Amsels criteria they divided in two groups for treatment. 52 woman received 2g tinidazole tablet one per day for 2 days and 48 women treated with 500mg metronidazole table twice per day for 7 days. Patients were evaluating two weeks following their treatment. For statistical analysis، descriptive statistics، t-test، McNamara، x2 and Fisher''s exact test were performed.
    Results
    After two week consumption of tinidazole tablet 19. 2% of cases had abnormal vaginal discharge، 15. 4% had positive whiff test، 21. 2% had vaginal PH>4. 5 and in 9. 6% of cases، clue cell was more than 20% in vaginal discharge (p<0. 001). After two week consumption of metronidazole tablet 16. 7% of cases had abnormal vaginal discharge، 16. 7% had positive whiff test، 29. 4% had vaginal PH>4. 5 and in 8. 3% of cases، clue cell was more than 20% in vaginal discharge (p<0. 001).
    Conclusion
    This study showed that oral tinidazole and metronidazole were efficient on all four Amsel criteria. As a result، these medicines still effective in the treatment of bacterial vaginosis.
    Keywords: Bacterial Vaginosis, Tinidazole, Metronidazole
  • Abdeyazdan Z.*, Nematollahi M., Ghazavi Z., Mohammadizadeh M Pages 18-25
    Introduction
    Changing position is an important aspect within nursing care. Prone positioning amongst premature infants could improve their oxygenation compared to supine position. Side lying position leads to developed support between premature infants، however there is few studies about effects of this position on premature infants ''oxygenation.
    Objective
    This study was conducted to hemoglobin oxygen saturation (SPO2) in the side lying position compare to supine position in infants under mechanical ventilation.
    Methods
    In a clinical trial 32 preterm infants hospitalized under mechanical ventilation in Neonatal Intensive Care Unit (NICU) on university hospitals of Isfahan city. they were processing in randomized method، 120 minutes in supine position and then turn to side lying position for another 120 minutes. Their SPO2 were monitored by pulse ox meter and the results recorded every one minute. Data analysis was done by ANOVA، one way ANOVA and post hoc LSD tests.
    Results
    Means of SPO2 in time of 0 were 95. 6±2. 4 and 95. 5±2. 4، and in time 0f 120 were 95±5. 5 and 94. 8±2. 6 in supine versus lateral position. There were no significant differences between mean of SPO2 during 120 minute in each position. The differences of mean of SPO2 between the supine and lateral position were not significant except at the time of 45 and 105 minute.
    Conclusion
    Side lying position was well tolerated by preterm infants under mechanical ventilation. Therefore، since Side lying position promote midline motor skills development، it is suggested that NICUs’ nurses think about this position during changing newborn’ position.
    Keywords: Premature Infant, Artificial Respiration, Patient Positioning
  • Asgari F., Khoshnazar T.*, Sedighi A Pages 26-34
    Introduction
    Teaching principles of management is important because it empowers the students in the field of midwifery and nursing. This aspect would improve the quality of care in health system significantly. Therefore، achieving the potential teaching method is great importance. This strategy involves techniques to facilitate the learning process and growth critical thinking in students.
    Objective
    This study aims to determine the effectiveness of management teaching within two learning process techniques using tutorials and small group teaching for Nursing and Midwifery student.
    Methods
    In this quasi-experimental study، all students (Term 3 and Term 6 Bachelor Students of nursing and midwifery، from Guilan University of Medical Sciences) approved management tutorial courses were studied (93 individual''s census). During 8 theory sessions، two ways of teaching and discussion in small groups (4 sessions) were designed. The results of the quiz scores (for teaching time in lectures and teach in small groups) were compared. Data using descriptive statistics (frequency distribution and mean) and inferential statistics (t-test).
    Results
    The results suggested that; teaching Average Quizzes mean score was significantly higher in group discussion method then teaching as a lecture (p<0. 001). It showed nursing students (48±3. 8)، students of Bachelor Students (69±87. 7)، students of Midwifery (71±7. 7)، Bachelor Students nursing student (73±72. 7).
    Conclusion
    As a result، average scores for medical students in small group teaching were higher. It seems teaching within discussion in small group is more effective on tutorial management among Midwifery and Nursing student.
    Keywords: Teaching methods, Lectures, Students
  • Kouchakzadeh Talami S.*, Namazi A., Zarkesh M Pages 35-44
    Introduction
    Attention-Deficit Hyperactivity disorder (ADHD) is one of the most common neurological problems throughout childhood. All symptoms start from preschool age، consequently delay on treatment could create sever complications.
    Objective
    This study has planned to determine ADHD symptoms among preschool children based on rate of recurrence by parents report.
    Methods
    this cross-sectional study were carried out for 8 months on 300 children at age of 3-6 years old who referred to children’s clinic in 17 shahrivar hospital in Rasht. Data collection were carried out using Pavuluri،s questionnaire method which contained two section، in the first section، demographic information of the patients and family، in the second section، children’s symptoms were recorded. Date analysis performed via descriptive and analytic، x2 andt-student.
    Results
    In the present study the Age’s distribution were between 3-6 years old which 60. 3% of the symptoms were found among 5 year old children. The boys (58. 3%) were highest participant. Frequency of ADHD was 67. 3%. The most symptoms reported by parents were producing high sound in the play field and jump in middle of conversation and intervention in other children play field. Statistical communication was significant، between age (P=0. 004) and father education level (p=0. 001) and between birth number (p=0. 001)، sex (p=0. 001) and family’s money rate (p=0. 05) with frequency ADHD. Communication wasn’t between age and mother education، job، parent relative، breast feeding during.
    Conclusion
    According to the results of this study and rate of recurrences of the symptoms of ADHD between children، holding training sessions for parents and teachers is essential.
    Keywords: Attention Deficit Disorder with Hyperactivity, Preschool child, Parents
  • Madarshahian F.*, Hassanabadi M., Khazaei S Pages 45-53
    Introduction
    Although integrating the patients’ needs physically and psychologically within their socio-cultural beliefs during providing cares is the source of holistic nursing، but the effectiveness on the patient’s anxiety and fulfillment still unclear.
    Objective
    The objective of this study was to determine the effect of preoperative cares with holistic approach prior to surgical procedure on the patient’s anxiety and fulfillment.
    Methods
    In this quasi experimental study 78 patient facing prostate surgeries were selected through convenience sampling method during 2010 at Birjand Emam Reza Hospital and allocated to two groups of 39 patients. The involvements consist of determine patients’ needs; physically، socially، psychologically، religious and cultural such as prevent hospital infection and providing holistic cares prior operation using 5 questions. The control group received routine cares. Data were gathered with the Amsterdam Anxiety Scale and one researcher-developed patients’ satisfaction questionnaire then were analyzed by descriptive statistics، Chi-square، independent and paired t-tests.
    Results
    Experimental and control groups in relation to age، education and place of residence were similar. After intervention the total mean anxiety score of experimental group (14. 30±2. 66) was lower than control (15. 38±1. 51) group (p<0. 031). The satisfaction of experimental group (91. 15±5. 35) was higher than control (80. 69±11. 89) group (p<0. 0001).
    Conclusion
    Preoperative holistic cares for reduction of anxiety and improve satisfaction between patients prior to prostate surgery was efficient. Therefore this procedure could be recommended for anxious patients.
    Keywords: Preoperative Care, Anxiety, Patient Satisfaction
  • Mahmood Alilo M., Hashemi Nosratabad T., Farshbaf Manei Sefat F.* Pages 54-62
    Introduction
    The diagnosis of cancer may create considerable psychological distress between children and their families. Studies indicated that anxiety is the most side effect conditions among kids with cancer. Play therapy has a special conclusion in psychotherapy approaches for children.
    Objective
    The purpose of this research was to determine the effectiveness of play therapy according levy approach to condense anxiety among two kids with leukemia.
    Methods
    This research was performed on only 2 kid''s diagnosed leukemia. A framework of single subject designed with single baseline in 8 session play therapy according to Levy approach for one month follow-up period. Data collections were performed by reviewing kid''s anxiety scale (RCMAS). Data analyzing was carried out using visual analysis of enhancement.
    Results
    There was vital decrease of anxiety by play therapy according levy approach in kid''s diagnosed cancer، also the result maintain the same after one month of action.
    Conclusion
    The results indicated that play therapy could influence on anxiety among kids diagnosed leukemia.
    Keywords: Play Therapy, Anxiety, Cancer, Child
  • Maghsoudi Sh, Hesabi M.*, Emami Sigaroudi A., Kazemnejad Leili E., Monfared A Pages 63-72
    Introduction
    Health is the essential right of every human and a social goal to be considered by all states and organizations. Among this the health of nurses who are important part of country health system is under greater danger than other social groups due to a variety of reasons.
    Objective
    This study aims to determine the level of health and its related factors in nurses employed in medical-educational hospitals in Rasht.
    Methods
    In this cross sectional study، 374 employed nurses in 8 Medical- Educational Centers affiliated to Guilan University of Medical Sciences were selected by stratified sampling and evaluated using Bio- data questionnaire، and Goldberg General Health (GHQ) Questionnaire. Data were analyzed by using descriptive (mean، median، standard deviation) and inferential statistics (Mann-Whitney U، Chi square).
    Results
    Findings showed that 111 (29. 7%) nurses were healthy while 263 of them (70. 3%) were unhealthy. The highest mean score of unhealthy nurses was related to social performance domain (11. 35 ± 3. 13) and the lowest mean was related to depression area (2. 18 ± 2. 86). The results also indicated a significant statistical relationship between the variables of general health with marital status (p=0. 057)، care of elderly and handicapped child (p<0. 001)، partnership (p=0. 010)، job status (p=0. 013)، organizational post (p=0. 04)، second job (p<0. 001)، and job interests (p<0. 001) in nurses.
    Conclusion
    Since nurses are in danger of losing their health due to the nature of their jobs which can affect their quality of service، thus some precautions should be taken regarding personal as well as organizational dimensions to promote and improve their general health.
    Keywords: Hospital Nursing Staff, Health, Nursing
  • Mansour Ghanaie M.*, Asgari Sa, Bostani Khalesi Z., Dalil Heirati Sf Pages 73-77
    Introduction
    Urinary incontinence is a common problem in women which may cause some restrictions in daily activities، mental health problems and social isolation.
    Objective
    This study aimed to compare some factors associated with urinary incontinence in women with and without urinary incontinence.
    Methods
    This descriptive case-control study was conducted on all women who had rectocel and cystocel surgery from 1997 to 2007 in Al-Zahra and Poursina Hospital. In this study all cases for cystocel and rectocel (480cases) were considered as case group and twice as many (960 cases) normal women were selected as control groupand compared after matcting variable of age، number of deliveries، blood pressure، diabetes، menopusal status and hormon replacement thrapy. Dara were analyzed using descriptive statistical methods (mean and percent) and analytical tesrs such as T-test and Chi-squre. P-value under 0. 05 was considered significant.
    Results
    The mean age of patients with urinary incontinence was 43. 10 ± 11. 89 years. Average number of parity in case group was higher than the control group (3. 81 ± 1. 26 vs 1. 98 ±0. 75) and statistically significant differences were observed between the two groups (p=0. 0001). Patients in both groups had no significant differences considering diabetes، hypertension، menopause and hormon replacement therapy. But there was statistically significant differences in type of delivery between the two groups (p=0. 0001).
    Conclusion
    It was observed that urinary incontinence in women with higher parity and vaginal delivery was higher than the control group. It seems that these two factors are the main risk factors for urinary incontinence in women.
    Keywords: Urinary Incontinence, Cystocele, surgery, Rectocele, surgery