فهرست مطالب

مطالعات مدیریت (بهبود و تحول) - پیاپی 70 (بهار و تابستان 1392)

فصلنامه مطالعات مدیریت (بهبود و تحول)
پیاپی 70 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی الوانی، رضا کهن هوش نژاد*، سعید صفری، سعید خدامرادی صفحات 1-24
    یکی از ساز و کارهای مطلوب سازمان ها برای پاسخی سریع و مناسب به تغییر و تحولات روز افزون محیطی در فضای کسب و کار، ایجاد سازمان های کارآفرین است. سازمان های کارآفرین از طریق نهادینه سازی کارآفرینی در درون خود، موجبات اجرایی شدن ابعاد کارآفرینی سازمانی را فراهم می آورند. با توجه به اینکه فراهم سازی شرایط برای اجرای ابعاد کارآفرینی سازمانی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده و با عنایت به نقش قابل توجه عوامل سازمانی در این زمینه هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی عوامل سازمانی موثر بر اجرایی کردن ابعاد کارآفرینی سازمانی در شرکت های کارآفرین در صنایع غذایی است. جامعه آماری اول این پژوهش شامل 714 نفر از مدیران، متخصصان و کارشناسان شرکت های کارآفرین در صنایع غذایی بهروز، زمزم، پاک، گلستان و محسن می باشد که با فرمول کوکران 250 نفر به شیوه تصادفی ساده به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جامعه آماری دوم نیز برای اولویت بندی عوامل، تعداد 16 نفر از صاحب نظران و اساتید مدیریت کارآفرینی دانشگاه ها بوده که نمونه آماری دوم نیز از طریق سرشماری مشخص شده و برابر با تعداد جامعه آماری دوم می باشد. ابزار اصلی مورد استفاده در این تحقیق برای گردآوری داده ها پرسشنامه است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ شیوه اجرا توصیفی همبستگی است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از فنون مدل یابی معادلات ساختاری و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شده است. نتایج بررسی نشان می دهد که مولفه های عوامل سازمانی بر نهادینه سازی کارآفرینی در شرکت های کارآفرین در صنایع غذایی تاثیر مثبت دارند، و نهادینه سازی کارآفرینی در این شرکت ها نیز بر اجرایی شدن ابعاد کارآفرینی سازمانی تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: عوامل سازمانی، نهادینه سازی، اجرایی شدن، کارآفرینی سازمانی
  • حسین ادیب، مرتضی گل آور* صفحات 25-46
    مدل های تعالی، روش مناسبی برای ارزیابی عملکرد سازمان ها می باشند. با بکارگیری این مدل ها، سازمان می تواند عملکرد خود را با سایر رقبا در سطح ملی و بین المللی مقایسه کند. این مدل ها نشان می دهند که برتری سازمان یک برداشت نظری نیست بلکه بدست آوردن نتایج عملی است که مبتنی بر شواهد است و قابل سنجش می باشد. بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت، مدل EFQM را برای تعیین میزان رشد و تعالی سازمان و ترسیم راه رسیدن به تعالی سازمانی تدوین کرده است. پژوهش حاضر به منظور بررسی ارزیابی تعالی سازمانی شرکت ملی گاز ایران بر اساس مدل EFQM ویرایش 2010 انجام گرفته است. جامعه آماری و نمونه آماری تحقیق را مدیران و کارشناسان شرکت مذکور تشکیل داده اند؛ جهت جمع آوری داده های مورد نیاز، از پرسش نامه استاندارد تعالی سازمانی استفاده گردید و همچنین برای برآورد پایایی آن نیز از ضریب آلفای کرانباخ استفاده شد که با مقدار 0/983 مورد تایید قرار گرفت. بعد از توزیع و جمع آوری پرسش نامه، اطلاعات به دست آمده از طریق تحلیل های آماری به روش های توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و پس از خلاصه و دسته بندی اطلاعات و بهره گیری از آزمون تی استیودنت، تمام 9 معیار تعالی سازمانی شرکت ملی گاز ایران پیشرفت کمی داشتند. همچنین در ارزیابی معیارهای رهبری و راهبرد شرکت ملی گاز ایران، میان نظر مدیران و کارشناسان تفاوت معنی داری وجود داشت.
    کلیدواژگان: مدل تعالی سازمانی، ارزیابی، شرکت ملی گاز ایران
  • علی شائمی، سیدمحسن علامه، محبوبه عسکری* صفحات 47-75
    امروزه توسعه مدیریت استعداد یکی از مهمترین عوامل کسب و کار و از مولفه های کلیدی حفظ مزیت رقابتی پایدار در سازمان ها به شمار می رود. هوش عاطفی نیز به دلیل تاثیر مستقیمی که بر عملکرد دارد، می تواند مکمل مناسبی جهت حفظ این مزیت باشد. بنابراین، هدف این پژوهش تحلیل رابطه استراتژی مدیریت استعداد و هوش عاطفی کارکنان در شهرداری شهر اصفهان است. جهت سنجش استراتژی مدیریت استعداد از مدل سوئیم و سنجش هوش عاطفی کارکنان از مدل پیشنهادی پژوهشگر استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر بوده که تعداد 217 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب گردیده اند. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از روش تحلیل مدل سازی معادله ساختاری استفاده شده است و نتایج این ارزیابی حاکی از آن است که استراتژی مدیریت استعداد رابطه مثبت و معناداری با هوش عاطفی کارکنان دارد. همچنین بین مولفه های پنج گانه آن شامل«جو و فرهنگ باز»، «ارتباطات»، مدیریت عملکرد«،»پرورش کارکنان«و»پاداش و قدردانی«و هوش عاطفی کارکنان رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: استراتژی مدیریت استعداد، پرورش کارکنان، جو و فرهنگ باز، مدیریت عملکرد، هوش عاطفی
  • سید عباس موسوی، سید یعقوب حسینی*، عبدالمجید مصلح، پروانه بهرامی صفحات 77-101
    توسعه فن آوری های اطلاعاتی و شبکه های ارتباطی سهم به کارگیری دانش و اطلاعات را در سطح جهانی به میزان زیادی افزایش داده است. در این راستا، یکی از مهمترین منابع شرکت، سرمایه فکری است. امروزه سرمایه فکری در حال تبدیل شدن به یک منبع مهم و حیاتی در ایجاد رشد اقتصادی می باشد. بدین جهت مدیران ملزم به اندازه گیری سرمایه فکری به عنوان یک معیار مهم برای افزایش عملکرد کسب و کار سازمانها هستند. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سرمایه فکری بر عملکرد شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری شهر بوشهر می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بوده و برای تعیین قابلیت اعتماد (پایایی) از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است که حاکیت از اعتبار بالای پرسشنامه ها دارد. برای آزمون فرضیات پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Amos استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد، سرمایه فکری تاثیر مثبت و معناداری بر توانمندسازها داشته و این خود عملکرد شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری شهر بوشهر را تحت تاثیر قرار میدهد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای و ارزیابی عملکرد
  • محمد جواد کاملی*، طیبه بختیاری اصل، ابوالفضل لطفی آرباطان، اکبر پور فرج صفحات 103-134
    تحقیق حاضر با هدف بررسی الگوهای رفتاری کارکنان شرکت ملی صنایع مس ایران در مقابل تغییرات سازمانی انجام گرفته است. از بین الگوهای رفتاری سه گانه: مقاومت در مقابل تغییر، پذیرش تغییر و بی تفاوتی نسبت به تغییر (متغیر های وابسته) و از تغییرات نیز سه نوع تغییر توسعه ای، انتقالی و دگرگون ساز (متغیرهای مستقل) مورد مطالعه قرار گرفته اند. جامعه آماری تحقیق شامل کارمندان و مدیران شرکت ملی مس(4825 نفرکارمند زن و مرد) می باشدکه با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه از جامعه محدود 356 نفر مورد مطالعه قرار گرفته است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی و همبستگی می باشد. داده های حاصل از اجرای تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جمع بندی و روایی آن نیز با نظر اساتید و خبرگان و آزمون میانگین واریانس و همچنین پایایی آن نیز از طریق آزمون های ضریب همگرایی و آلفای کرونباخ مورد آزمون و تایید قرار گرفته و با استفاده از آزمون های کالموگروف و اسمیرونوف، تی استیودنت، ضریب همبستگی پیرسون، روش کمترین توان دوم جزیی و مدل معادلات ساختاری LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های نه گانه مبین آن است که کارکنان تغییرات توسعه ای و تغییرات انتقالی را پذیرفته و نسبت به آن بی تفاوت نبوده و در مقابل آنها مقاومتی از خود نشان نمی دهند. اما تغییرات دگرگون ساز را نپذیرفته و نسبت به آنها مقاومت نشان می دهند. در پایان پیشنهاداتی در خصوص پذیرش تغییرات دگرگون ساز داده شده است.
    کلیدواژگان: تغییر توسعه ای، تغییر انتقالی، تغییردگرگون ساز، مقاومت، بی تفاوتی
  • داوود حسین پور، مریم آهوپای* صفحات 135-149
    در اقتصادهای نوین یکی از اساسیترین سازکارهای خلق مزیت رقابتی کارآفرینی است. در دیدگاهی جدید،کارآفرینی انعکاسی از کسب، ترکیب و استفاده از دانش معرفی شده است. سرمایه فکری نیز به عنوان یکی از دارایی های دانشی سازمان میبایست بر کارآفرینی سازمانی موثر باشد. از سوی دیگر موفقیت سازمانها در عرصه رقابت امروز نیازمند پارادایم جدیدی در رهبری است. گرین لیف این پارادایم جدید را رهبری خدمت گزار معرفی می کند که ویژگی های آن تامین کننده ضروریات کارآفرینی در سازمان است. هدف این مقاله بررسی تاثیر سرمایه فکری و رهبری خدمت گزار بر ارتقای کارآفرینی سازمانی میباشد. روش تحقیق این پژوهش توصیفی همبستگی و جامعه آماری کارکنان اداره تعاون است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 108 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون همبستگی و رگرسیون چندگانه، استفاده شد. نتایج تحقیق ارتباط مثبت و معنادار بین رهبری خدمت گزار و کارآفرینی سازمانی، سرمایه فکری و کارآفرینی سازمانی و رهبری خدمت گزار و سرمایه فکری را تایید کرد. همچنین مشخص شد که هر دو متغیر سرمایه فکری و رهبری خدمت گزار قادر به پیشبینی کارآفرینی سازمانی هستند.
    کلیدواژگان: رهبری خدمت گزار، سرمایه فکری، کارآفرینی سازمانی
  • سید مجید الهی، صفر فضلی، رویا یعقوبی* صفحات 151-171
    فرآیند تولید و توسعه محصولات با فناوری بالا تا این زمان این گونه دستخوش تغییر و تحول نبوده است. رشد سریع تکنولوژی و مخاطره در بازارهای جهانی و تغییرات روزافزون در نیازهای مشتریان، تیمهای توسعه محصول جدید را با فشارهای روزافزونی موجه کرده است. در نتیجه تولید محصولات با فناوری بالا که مطابق با نیازهای مشتریان باشد، برای تولیدکنندگان حائز اهمیت است. در این پژوهش به بررسی تاثیر ویژگی های محصولات با فناوری بالا بر رفتار پذیرش/ اجتناب مصرفکنندگان پرداخته میشود. جامعه آماری این تحقیق، دانشجویان دانشکده های مدیریت دانشگاه های تهران بودند. تعداد 193 پرسشنامه مشتمل بر سوالات چندگزینه ای تهیه گردید. داده های جمعآوری شده به منظور بررسی رابطه میان متغیرها و تاثیر آنها بر یکدیگر، با استفاده از آزمونهای آماری میانگین یک جامعه، آزمون دو جملهای و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج تحقیق حاکی از این است که ویژگی های محصولات با فناوری بالا بیشترین تاثیر را بر لذت داشته است. نگرش مصرف کنندگان بیشترین تاثیر را بر رفتار پذیرش داشته است. در حالی که تاثیر انگیختگی بر رفتار پذیرش/ اجتناب قابل توجه نبود.
    کلیدواژگان: محصولات با فناوری بالا، ویژگیها، نگرش، عواطف، رفتار پذیرش، اجتناب
  • محمود جعفر پور*، محمد باقر حبی صفحات 173-208
    یکی از موضوعاتی که همواره در حوزه رفتار سازمانی چالش هایی را برای مدیران ایجاد نموده، دوگانگی های رفتار بوده است. از این رو در مقاله حاضر، ماهیت و چرایی دوگانگی های رفتار سازمانی، در یک سازمان تحقیقاتی مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف اصلی مقاله نیز یافتن پاسخ برای این سوال است که «در سازمان مورد مطالعه انواع دوگانگی های رفتاری که میتوان شناسایی نمود کدام است و وضعیت آنها چگونه می باشد». روش تحقیق مورد استفاده نیز با توجه به شرایط تحقیق، روش مطالعه موردی که یکی از انواع استراتژی های تحقیق کیفی محسوب میشود، بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که (1) در دوگانگی های رفتار ناشی از منافع فردی و منافع گروهی، رفتارهای مربوط به منافع فردی، رفتار غالب در سازمان مورد مطالعه میباشد؛ (2) در دوگانگی های رفتار ناشی از کنترل سازمان و آزادی های فردی، رفتار غالبی که بتوان آن را نسبت به دیگری رجحان داد مشاهده نشد؛ (3) در دوگانگی های رفتار ناشی از ضوابط سازمانی و معیارهای انسانی، رفتارهای مربوط به معیارهای انسانی رفتار غالب مشاهده شده در سازمان مورد مطالعه میباشد؛ (4) در دوگانگی های رفتار ناشی از ترجیحات فردی و هنجارهای گروهی، رفتار غالب مشاهده شده مربوط به هنجارهای گروهی بوده است و (5) در دوگانگی های رفتار مربوط به ثبات و تغییر نیز رفتار غالب مشاهده شده در سازمان مورد مطالعه، رفتارهای مربوط به تغییر می باشد.
    کلیدواژگان: رفتار، دوگانگی رفتار، نیاز، فرد، سازمان
  • ایرج سلطانی، رسول صریحی اسفستانی*، حمیده عباسی صفحات 209-229
    رفتار شهروندی سازمانی به عنوان رفتارهای اختیاری و آگاهانه کارکنان، تاثیر به سزایی بر عملکرد شغلی کارکنان دارد و توانمند سازی روانشناختی آنان به سازمان ها امکان انعطاف پذیری بیشتر و پاسخ دهی سریع به تغییرات را می دهد و از طرفی دیگر حمایت سازمانی ادراک شده به برداشت کارکنان از میزان توجه سازمان به تلاش، سلامتی و آسایش آن ها اشاره دارد. از این رو با توجه به اهمیت این عوامل در سازمان ها، پژوهش حاضر به بررسی رابطه حمایت سازمانی و توانمندسازی روانشناختی بر عملکرد شغلی با توجه به نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی می پردازد. جامعه آماری این تحقیق، کارکنان ستادی معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی است که مجموعا 167 نفر می باشند؛ که از روش تصادفی طبقه ای استفاده شده و از این جامعه، نمونه مورد نظر از طریق فرمول کوکران، 177 نفر به دست آمد. به منظور گردآوری داده های پژوهش، از پرسشنامه استاندارد چینگ و تسونگ (2012) استفاده شد. همچنین جهت افزایش روایی پرسشنامه از نقطه نظرات اساتید متخصص این رشته و کارشناسان وزارت مذکور بهره مند گردید. از روش آلفای کرونباخ (0/86) جهت تعیین پایایی پرسشنامه استفاده شد. در این پژوهش تجزیه و تحلیل داده ها، از طریق ماتریس همبستگی، معادلات رگرسیون، تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار آماری لیزرل انجام شده است. یافته ها حاکی از آن است که حمایت سازمانی ادراک شده (0/11). و توانمندسازی(0/12)به تنهایی بر عملکرد شغلی تاثیر نمی گذارد. لیکن رفتار شهروندی سازمانی به عنوان متغیر میانجی موثر بین حمایت سازمانی ادراک شده(0/38) و توانمندسازی روانشناختی(0/59) با عملکرد شغلی است. سازمان ها با بهره گیری از نتایج حاصله، در دنیای نوینی که پیوسته در حال تغییر و تحول است قادر به پیشی گرفتن از رقبا خواهند شد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، توانمندسازی روانشناختی، عملکرد شغلی
  • سیدعلی اکبر افجه ء، ندا رضایی ابیانه* صفحات 231-247
    سازمانی و آمادگی برای تغییر با توجه به ویژگی های سازمان یادگیرنده در صنعت بیمه انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق شرکتهای بیمه خصوصی در ایران هستند. تعداد 110 نفر از مدیران این شرکتها به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ابعاد سازمان یادگیرنده واتکینز و مارسیک و نیز از پرسشنامه تغییر دانهام و همکاران استفاده گردید. برای آزمون فرضیه ها با توجه به داده های پرسشنامه از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون t استیودنت و آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها حاکی - از وجود فرهنگ یادگیری سازمانی در شرکتهای بیمه است. بنابراین، ابعاد مختلف یادگیری سازمانی در شرکتهای بیمه در وضعیت بالاتر از متوسط قرار دارند. در کل با توجه به نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه ها و هم چنین با در نظر گرفتن ضریب رگرسیون استاندارد میتوان استدلال کرد که ارتباط بین یادگیری سازمانی و آمادگی برای تغییر در شرکتهای بیمه خصوصی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، به خصوص در ارتباط با بعد تحقیق و گفت وگو برای آمادگی برای تغییر که یکی از ابعاد مهم مدل است.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، آمادگی برای تغییر، سازمان یادگیرنده
|
  • Seyyed Mehdi Alvani, Reza Kohan Hoosh Nejad *, Saeed Safari, Saeed Khodamoradi Pages 1-24
    One of the Desirable mechanisms for organizations in order to respond the ever-increasing environmental changes in the business environment both in a quick and appropriate way is building entrepreneur organizations. Entrepreneurial organizations provide the implementation of dimensions corporate entrepreneurship through institutionalizing entrepreneurship. The purpose of this study is identifying and prioritizing the Organizational Factors affecting the Implementation of Corporate Entrepreneurship Dimensions in Iranian Organizations, due to the fact that these days providing the required conditions aiming to implement entrepreneurship dimensions has increasingly attracted the attention of many researchers and additionally the significant role of organizational factors in this area has been remarkably considered. The first statistical population consists of 714 samples such as: executives, professionals and experts in some Iranian industrial food companies such as Bahrouz, Zamzam, pak, Golestan and Mohsen. Then 250 of them are randomly selected as our sample according to Cochran Formula. The second statistical population is selected within 16 experts and professors of Entrepreneurship management Universities to prioritizing the factors. So that the second statistical sample is determined by applying the census. The research is based on applied and conducted in the manner described - correlation. To analyze information, the Structural Equation Modeling and fuzzy analytic hierarchy process techniques is used. The results shows that components of organizational factors have a positive impact on institutionalize entrepreneurship in entrepreneurial companies in the food industries and institutionalize entrepreneurship in organizations have a positive impact on the implementation of corporate entrepreneurship dimensions.
    Keywords: Organizational Factors, Institutionalize, Implement, Corporate Entrepreneurship
  • Hossin Adab, Morteza Golavar* Pages 25-46
    Excellence model is a suitable method to assess the performance of organizations. By exerting these models, the organization can compare its function with those of competitors in national and international levels. These models show that the superiority of organization is not a theoretical understanding but it is attaining the results of function which based on evidence and measurable. The European Foundation for Quality Management has formulated the EFQM model to determine the rate of growth and excellence of organization and to delineate the way of reaching the organizational excellence. This present study has been conducted in order to assess the organizational excellence of National Iranian Gas Company based on EFQM edited in 2010. The statistical population and sample of study include the managers and experts of mentioned company. The standard questionnaire of organizational excellence was used to collect needed data and also Cronbach's Coefficient Alpha was used for estimation of reliability which was approved by 0/983.Having distributed and collected the questionnaire, information derived by statistical analyses was analyzed through descriptive and inferential methods. After summarizing and classification of information and exerting Student t-test, all nine criteria of organizational excellence of National Iranian Gas Company had a little progress.Also there was a significant difference between the ideas of managers and experts concerning the assessment criteria of leadership and strategy of National Iranian Gas Company.
    Keywords: organizational excellence model, assessment, National Iranian Gas Company
  • Ali Shaemi, Sayyed Mohsen Allameh, Mahboobeh Askari* Pages 47-75
    Nowadays, Talent Management Development is one of the most important business factors and a key component of sustaining competitive advantage of organizations. Implementing talent management strategy is one of the important factors affecting on Emotional Intelligence. The present study has examined the relation of talent management strategy and Emotional Intelligence in Isfahan municipality's staff. Sweem's model is used for measuring Talent Management strategy and, the proposed model of the researcher have been used for measuring Emotional Intelligence. The research Population has included all of the municipality's staff with diploma degree and upper. The sample number was 217 employees. Analyzing Structural Equation Modeling (SEM) has been applied for the test of hypotheses. The results of the research indicate the positive and significant relation of talent management strategy with emotional intelligence. Furthermore, "Open climate and culture", "Communications", "Performance management", "Employee development" and "Reward and recognition" have shown the positive and significant relation with emotional intelligence.
    Keywords: Talent management strategy, Employee development, Open climate, culture, Performance management, Emotional intelligence
  • Seyed Abbas Mousavi, Seyed Yaghoub Hosseini *, Abdolmajide Mosleh, Parvaneh Bahrami Pages 77-101
    Development of information technology and communication networks greatly increased the share of information and knowledge deployment at the global level. In this regard, one of the most important resources of a company is intellectual capital. Today, intellectual capital is becoming an important source of economic growth. Therefore, managers are required to measure intellectual capital as an important criterion to enhance the business performance of the organization.The main objective of this study is The Effects of Intellectual Capital on Knowledge-Based Companies’ Performance in Persian Gulf Science and Technology Park located in Bushehr City. As for the research objectives, the present study can be classified as an “applied research” while as for data gathering, it is descriptive as a “correlation” research. Data collection tool was questionnaire and where its reliability tested by Cronbach's Alpha, Which shows the validity of the questionnaire. Data analysis performed by SPSS19 software. To test the research hypotheses, structural equation modeling and Amos software are used.The results show that intellectual capital has positively and significant affects on the enablers and it affects the performance of knowledge-based companies in Persian Gulf Science and Technology Park located in Bushehr City.
    Keywords: Intellectual Capital, Human Capital, Structural Capital, Relational Capital, Performance Assessment
  • M. Kameli *, A.Bakhtiyari, A.Lotfi, A. Pourfaraj Pages 103-134
    Present research has been conducted with the aim to investigate behavioral patterns of Copper Industries National Company of Iran employees against organizational changes. From among triple behavior patterns, resistance to change, acceptance of change and indifference to change (dependent variables) and from the changes also three types of change developmental, transitional and transformational (independent variables) have been studied. Statistical population of the research includes employees and managers Copper National Company (4825 employees, males and females) is that using the formula determination sample size of society finite of 356 persons has been studied. Research method of the viewpoint purpose is applied and of viewpoint is descriptive-survey and correlational. data harvested of the implementation of research using researcher constructed questionnaire are pluralization and validity it’s also with professors comment and experts and test Average Variance and also reliability it’s through the tests coefficient of Convergence and Cronbach’s alpha about exam and confirm has been located and using tests Kolmogorov–Smirnov, t-student, Pearson correlation, Partial Least Square and structural equation model and using SPSS and LISREL Software have been analyzed. reviews the results of the test nine hypotheses suggests that staff developmental and transitional changes accepted and are not indifferent towards it and do not show resistance against them but transformational changes not accepted and show resistance to they. Finally, suggestions are given on the acceptance of transformational changes.
  • Dr. Davood Hoseinpour, Maryam Ahoupay* Pages 135-149
    In modern economy, one of the most essential mechanism is creation of competitive advantage from systems of improvement and innovation in products achievement of which is made possible through paying attention to organizational entrepreneurship. According to this point of view, intellectual capital too, as one of knowledge assets of organization must be effective on organizational entrepreneurship. Intellectual capital like organizational entrepreneurship is one of essential factors in creation of competitive advantage and success of organizations in the field of modern days competition depends on correct management and leadership of these concepts. For this purpose, use of a new paradigm in leadership suitable for new conditions is necessary. Grin Liff call this new paradigm servant leadership. Hence, the goal of this research is study of the role of intellectual capital and leadership style in organizational entrepreneurship. Research’s method in this study is of descriptive-correlation type and the statistical society is comprised of employees of the Province Cooperation Office. The research’s results showed that consistent with new viewpoint, intellectual capital affects organizational entrepreneurship. In addition, given the positive relationship between concepts of intellectual capital and servant leadership, this result is obtained that service leadership style both directly and indirectly through positive relationship with intellectual capital and directly leads to promotion of organizational entrepreneurship.
    Keywords: organizational entrepreneurship, intellectual capital, servant leadership
  • Seyed Majid Elahi, Safar Fazli, Roya Yaghoobi* Pages 151-171
    Production and development process of high technology products has never been so turbulent. The rapid growth of technology and risk in global markets and growing Changes in customer's needs has encountered new product development teams with increasing pressures to reduce costs and production time cycle maintaining the quality and reliability. As a result, it is important for producers to produce high-technology products that meet customer needs. In this paper, we study the impact of high technology products attributes on consumer's approach/avoidance behavior. The statistical population of this study was the students of management faculties of state universities in Tehran. 391 questionnaires consist of multiple choice questions was distributed among individual sample. The data set was collected to evaluate the relationship between variables and their influence on each other using SPSS and Lisrel software. The results suggest that the high-technology products attributes have had the greatest impact on the pleasure. Consumers’ attitudes have the greatest impact on approach behavior, while arousal doesnt have significant relationship with approach behavior.
    Keywords: High, technology products, Attributes, Cognition, Emotions, Approach, Avoidance behavior, Mehrabian, Russell's model
  • Mahmoud Jafarpoor *, Mohammad Bagher Hobbi Pages 173-208
    one of the issues is always a challenge in the field of organizational behavior to managers that created, is duality in behavior. hence, the present paper, nature and the why duality in organizational behavior, in a research organization, has been studied. the main objective of this paper is to find an answer to this question that in the organization was studied, “what is the duality types of behavior that can be identified and how is their situation”. also according to research conditions, the research method used is case study method that one of the strategies of qualitative research is.The results of this research showed that: (1) in the duality behaviors of individual interests and group interests, behaviors related to personal interests is the dominant behavior in the organization; (2) in the duality behaviors of organizational control and individual freedom, dominant behavior towards other preferences that can’t be observed; (3) in the duality behaviors of organizational norms and standards of human, behaviors with human criteria, dominant behavior is observed in the organization; (4) in the duality behaviors of individual preferences and group norms, group norms is the dominant behavior is observed and (5) in the duality behaviors of stability and change, dominant behavior is observed in the organization is change behaviors.
    Keywords: Keywords: Behavior, Behavior of Duality, need, person, organization
  • Iraj Soltani, Rasool Sarihi Asfestani *, Hamideh Abbasi Pages 209-229
    As employee's deliberate and conscious behavior, organizational behavior has critical influence on their job performance. Hence, their psychological empowerment enables the organizations to have higher flexibility and faster responsiveness toward changes. At the same time, perceived organizational support implies the employee's perception of the value of their attempts, health, and well-being for the organization.Accordingly, with respect to the importance of these factors in the organizations, the present study examines the effect of the relationship between organizational support and psychological empowerment on job performance with respect to the mediating role of organizational citizenship behavior.. The population of this research, finance and treasury staff supervision department of the Ministry of Economy and Finance, which have a total of 168 cases, the random method used and the population sample through Cochran formula, 117 were obtained. In order to collect survey data, standardized questionnaire and Tsvng Hai (2012) was used. Also, to increase the validity of the opinions of experts and specialists in this field has benefited from the Ministry of Economy and Finance. Using Cronbach's alpha (0.86) was used to determine reliability.In this analysis, the correlation matrix, regression, path analysis and structural equation modeling was performed using the statistical software LISREL. The findings indicate that perceived organizational support (0.11). And empowerment (0.12) alone does not affect job performance. However, OCB as an effective mediator between perceived organizational support (0.38) and psychological empowerment (0.59) with job performance. Organizations benefiting from the results, in the modern world that is constantly changing will be able to outdo the competition.
    Keywords: Organizational citizenship behavior, perceived organizational support, psychological empowerment, job performance
  • Seyyed Ali Akbar Afjei, Neda Rezaee Abyaneh* Pages 231-247
    Considering the importance of learning organization and readiness for change, current study has been done to examine the relationship between organizational learning and readiness for change according to the dimensions of learning organization in the insurance industry. The statistical population for this study is private insurance companies in Iran. 110 managers of these companies were selected as the case study. To collect data, Watkins`s and Marsick`s DLOQ (dimensions of the learning organization questionnaires), and also Dunham`s et al questionnaire were used. To test hypothesis with regard to the questionnaire data, Test Kolmogorov-Smirnov, T-test student, structural equations test were used. Findings suggest that there is organizational learning culture in insurance companies, so that different dimensions of organizational learning in insurance companies are above average. Considering the total results of hypothesis tests and also with regard to the standard regression coefficient, it can be argued that the relationship between organizational learning and readiness for change in private insurance companies is not in good condition, particularly in relation to the dimension of promote inquiry and dialogue, which is one of the important dimensions of the model.
    Keywords: Organizational learning, Readiness for change, Learning organization