فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:24 Issue: 105, 2016

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:24 Issue: 105, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/07/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ترانه نقیبی، پرنیان فضلی، محمدرضا جمشیدی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    آسیب تروماتیک مغز یکی از علل مهم مورتالیتی و موربیدیتی درکل جهان و دومین علت مرگ در ایران می باشد. حدود نیمی از این بیماران هموگلوبین کمتر از 9 گرم بر دسی لیتر در هفته ی اول پذیرش دارند. با توجه به آسیب ثانویه ی بافت مغز ناشی از آنمی و با در نظر گرفتن عوارض انتقال خون بر آن شدیم تا ارتباط بین غلظت هموگلوبین و مورتالیتی را در بیماران ترومای مغزی بررسی کنیم.
    روش بررسی
    یک مطالعه کوهورت رتروسپکتیو روی بیماران آسیب تروماتیک مغزی انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، پیامدهای فیزیولوژیک و بالینی و هموگلوبین، روزانه از پرونده های بیماران استخراج گردید. از 168 بیمار با آسیب تروماتیک مغزی بر اساس معیارهای ورود و خروج، 117 بیمار وارد مطالعه شدند. بیماران بر اساس غلظت میانگین هموگلوبین 7 روزه به 4 گروه تقسیم گردیدند. جهت مدل سازی ارتباط بین غلظت میانگین هموگلوبین 7 روزه و مورتالیتی بیمارستانی از رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    104نفر از بیماران مرد بودند. بین میانگین سنی، جنس و تعداد روزهای اتصال به ونتیلاتور بین گروه ها اختلاف آماری معناداری وجود نداشت. در بین چهار گروه، میزان مورتالیتی، تعداد واحدهای خون دریافتی و تعداد روزهای بستری اختلاف آماری معنادار بود. آنالیز چند متغیری داده ها نشان داد که متوسط غلظت هموگلوبین زیر 9 گرم بر دسی لیتر در ارتباط مستقل با افزایش مورتالیتی بیمارستانی است.
    نتیجه گیری
    غلظت میانگین هموگلوبین 7 روزه ی زیر 9 گرم بر دسی لیتر بیماران با آسیب تروماتیک مغزی در ارتباط مستقل با افزایش مورتالیتی بیمارستانی است.
    کلیدواژگان: آسیب تروماتیک مغزی، هموگلوبین، مورتالیتی، بخش مراقبت های ویژه
  • محمدرضا جمشیدی، فرناز قطره سامانی، گودرز گلی فرهود، صمد قدرتی، بهناز فلک افلاکی صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    پنومونی ناشی از ونتیلاتور یک عفونت شایع در بخش مراقبت ویژه بوده و با افزایش عوارض و مرگ و میر همراه است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مراقبت دهانی به روشی مکانیکی (مسواک)، دارویی (کلرهگزیدین) و ترکیبی (مسواک و کلرهگزیدین) در پیشگیری از بروز پنومونی ناشی از ونتیلاتور در بیماران بدحال بستری در بخش مراقبت های ویژه پایه ریزی شد.
    روش بررسی
    بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان آیت الله موسوی زنجان که در طی 24 ساعت تحت انتوباسیون قرار می گرفتند جهت شرکت در مطالعه انتخاب شدند. 180 بیمار به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند که شامل: 1. گروه اول (60 نفر) استفاده از محلول دهانی 12/0 درصد کلرهگزیدین؛ 2. گروه دوم (61 نفر) استفاده از مسواک؛ 3. گروه سوم (59 نفر) استفاده ی توام از محلول دهانی 12/0درصد کلرهگزیدین و مسواک. پنومونی وابسته به ونتیلاتور نیز با نمره دهی بالینی عفونت ریوی تعیین شد.
    یافته ها
    در بین سه گروه تفاوت قابل ملاحظه ای از نظر میزان بروز پنومونی وابسته به ونتیلاتور وجود نداشت. در روز سوم 4/29 و در روز هفتم
    4/59 درصد بیماران پنومونی داشتند. میزان بروز پنومونی در روز سوم و روز هفتم بین سه گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    روش های مکانیکی و دارویی یا ترکیبی مراقبت دهان و دندان بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه، هیچ ارجحیتی بر یکدیگر در کاهش میزان بروز پنومونی ندارند.
    کلیدواژگان: کلرهگزیدین، مسواک، پنومونی وابسته به ونتیلاتور، نمره دهی بالینی عفونت ریوی
  • الهام سرخانی، نوروز نجف زاده، محمد ماذنی، محسن ارزنلو، علیرضا محمدزاده صفحات 18-30
    زمینه و هدف
    سرطان سینه یکی از سرطان های شایع زنان محسوب می شود. بیشتر سلول های سرطان سینه گیرنده ی استروژنER-α را بیان می کنند و به دارو های شیمی درمانی ضد استروژن از جمله تاموکسیفن پاسخ می دهند، اما برخی از سلول های سرطان سینه به شیمی درمانی مقاومت دارویی نشان می دهند. مطالعات اولیه نشان می دهد که آلیسین از مشتقات ارگانوسولفوره می باشد و در القای آپوپتوز و مرگ سلولی در رده های مختلف سلول های سرطانی موثر می باشد. متیل سولفونیل متان ترکیب غیرسمی برای بدن انسان است که تاثیر سمی آن بر روی چندین رده ی سرطانی بررسی شده است. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر آلیسین و متیل سولفونیل متان و یا ترکیب آن ها بر روی تکثیر رده ی سلولی سرطان سینه (MCF7) است.
    روش بررسی
    در این مطالعه رده ی سلولی سرطان سینه در محیط RPMI-1640 کشت داده شد، سلول های CD44± با روش مکس جدا شد و تحت تاثیر رقت های مختلف آلیسین و ترکیب آن با متیل سولفونیل متان قرار گرفت و مرگ سلولی با روش هایMTT، ارزیابی کلونی و رنگ آمیزی آکریدین اورنج/ اتیدیوم بروماید بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آلیسین به تنهایی تاثیر سمی بر روی مرگ سلولی سرطان سینه دارد و ترکیب درمانی آلیسین با متیل سولفونیل متان باعث افزایش سمیت و تعداد سلول های آپوپتوز شده نسبت به بقیه ی گروه ها شد (5 0/0P<). در ارزیابی کلونوژنیک تعداد کلونی کمتری در ترکیب آلیسین با متیل سولفونیل متان در گروه سلولی -44CD نسبت به گروه +44CD مشاهده شد که نشان دهنده ی حساسیت بیشتر سلول های CD44- نسبت به سلول های بنیادی CD44+ بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ما نشان دادیم که آلیسین و متیل سولفونیل متان اثرات ضد سرطانی دارد و ترکیب غلظت پایین آلیسین و متیل سولفونیل تاثیر بهتری در سرکوب سرطان سینه دارد. بنابراین آلیسین و متیل سولفونیل به عنوان ترکیبات طبیعی هستند و می توانند جهت اهداف درمانی پزشکی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آلیسین، متیل سولفونیل متان، سرطان سینه، آپوپتوز، ارزیابی کلونی
  • حمید اراضی، نادر سمامی، مریم دهقان، عباس جعفری صفحات 31-42
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش ناتوانی جسمانی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) و کمبود اطلاعات در زمینه ی تاثیر تمرینات همزمان با رویکرد کمک درمانی، پژوهش حاضر جهت بررسی تاثیر هشت هفته تمرین همزمان هوازی-مقاومتی بر توان هوازی و ظرفیت عملکردی زنان جوان مبتلا به MS طراحی گردید.
    روش بررسی
    47 بیمار زن مبتلا به ام اس به طور تصادفی در دو گروه تجربی 27 نفر با میانگین سنی (07/3±74/28 سال) و BMI (32/4±9/31 کیلوگرم/متر مربع) و معیار ناتوانی (4-1) و کنترل 20 نفر با میانگین سنی (11/4±20/28 سال) BMI (57/4±43/30 کیلوگرم/متر مربع) و معیار ناتوانی (4-1) تقسیم شدند. دو گروه به صورت پیش آزمون و پس آزمون در قالب آزمون های سرعت راه رفتن 10 و 500 متر، تعادل، خستگی و توان هوازی ارزیابی شدند. گروه تجربی علاوه بر مصرف داروهای تجویزی، در برنامه هشت هفته ای تمرین همزمان (3 جلسه در هفته و هر جلسه 10 دقیقه گرم کردن، 15 دقیقه تمرینات هوازی با 75-60 درصد ضربان قلب بیشینه، 25 دقیقه تمرینات با وزنه بر اساس
    10 تکرار بیشینه و 5 دقیقه سرد کردن) شرکت نمودند. برای تحلیل استنباطی متغیرهای تحقیق از آزمون t همبسته و مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از تغییرات معنی دار در کاهش خستگی، بهبود تعادل و سرعت راه رفتن در مسافت های 10 و 500 متر گروه تجربی بود (05/0P<)؛ ولی در توان هوازی این گروه تفاوت معنی داری ملاحظه نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد تمرینات همزمان سبب بهبود سرعت راه رفتن، بهبود تعادل و کاهش خستگی در زنان مبتلا به MS می شود. لذا، انجام این تمرینات برای بهبود وضعیت عملکردی و حرکتی این بیماران مناسب به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تمرین همزمان، تعادل، توان هوازی، خستگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • علیرضا عبدانی پور، رضا نجات بخش، ایرج جعفری انارکولی، مهرداد قربانلو، علی نیک فر، امبر نوریان صفحات 43-52
    زمینه و هدف
    امروزه تحقیقات بسیاری درباره تاثیر عصاره ی گیاهان مختلف روی بیماری های سیستم عصبی انجام می شود. در این مطالعه تاثیر عصاره ی هیدروالکلی گل گیاه اسطوخودوس بر روی رشد و تکثیر سلول های بنیادی عصبی موش صحرایی و همچنین خاصیت آنتی اپوپتوزی عصاره ی گیاه اسطوخودوس مورد بررسی قرارگرفت.
    روش بررسی
    سلول های بنیادی عصبی از هیپوکمپ مغز نوزاد موش صحرایی استخراج شد. به منظور تعیین بهترین غلظت عصاره ی گیاه اسطوخودوس، سلول ها به مدت 48 ساعت با غلظت های 200، 400، 600، 800 و 1000 میکروگرم به ازای هر میلی لیتر محیط کشت تیمار شدند و میزان تکثیر سلولی با روش MTT بررسی گردید. همچنین اثر ضدآپوپتوزی این گیاه با القای آپوپتوز توسط اتانول و استفاده از کیت تانل بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که عصاره ی گیاه اسطوخودوس تکثیر سلول های بنیادی عصبی را به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش می دهد و میزان آپوپتوز القا شده با اتانول نیز در حضور عصاره در موش صحرایی کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    عصاره گیاه اسطوخودوس می تواند بر روی افزایش تکثیر و کاهش آپوپتوز در سلول های بنیادی عصبی موش صحرایی موثر باشد.
    کلیدواژگان: تکثیر سلولی، اسطوخودوس، سلول های بنیادی عصبی، آپوپتوز، موش صحرایی
  • راضیه صاحب نظر، الهام رضازاده، همایون صدرایی، محمدتقی محمدی صفحات 53-66
    زمینه و هدف
    مطالعات گذشته اثرات کاهندگی عصاره ی لیموترش و سیر را به طور جداگانه بر سطح گلوکز و کلسترول خون نشان داده اند. در مطالعه ی حاضر اثرات ضددیابتی، ضدآترواسکلروزی و آنتی اکسیدانی عصاره ی ترکیبی لیموترش و سیر در موش های صحرایی دیابتی تغذیه شده با رژیم غذایی پرکلسترول مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه در پنج گروه موش صحرایی نر ویستار (40n=) انجام گرفت: کنترل، دیابتی، دیابتی و پرکلسترول، دیابتی و عصاره، دیابتی و پرکلسترول و عصاره دیابت با تزریق داخل وریدی استرپتوزوتوسین (37 میلی گرم بر کیلوگرم) القا شد. رژیم غذایی پرکلسترول با افزودن
    4 درصد کلسترول و 1 درصد اسیدکولیک به غذای استاندارد تهیه شد. گروه های درمان، عصاره ی ترکیبی (1 میلی لیتر، دو بار در روز) به مدت
    60 روز از راه دهان دریافت کردند. در پایان، میزان مالون دی آلدئید (MDA) قلب و تغییرات آسیب شناختی شریان آئورت اندازه گیری شد.
    یافته ها
    گلوکز خون به طور معنی داری در گروه های دیابتی (>200میلی گرم بر دسی لیتر) و کلسترول خون در موش های دیابتی و پرکلسترول به طور معنی داری افزایش یافت (15±187 میلی گرم بر دسی لیتر). عصاره ی ترکیبی به طور معنی داری گلوکز خون گروه دیابتی و عصاره را
    (7± 147 میلی گرم بر دسی لیتر) در مقایسه با گروه دیابتی کاهش داد (05/0>P). این عصاره همچنین به طور معنی داری کلسترول خون گروه دیابتی و پرکلسترول و عصاره را (10±102 میلی گرم بر دسی لیتر) در مقایسه با گروه دیابتی و پرکلسترول کاهش داد (05/0>P). مقدار MDA قلب در گروه های دیابتی و دیابتی و پرکلسترول بالا بود و عصاره ی ترکیبی سطح MDA هر دو گروه درمان شده را کاهش داد. نهایتا، آسیب به دیواره ی شریان آئورت و ضایعه ی آترواسکلروز تنها در گروه دیابتی و پرکلسترول مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های ما، عصاره ی ترکیبی لیموترش و سیر قادر بود از تشکیل آترواسکلروز و آسیب شریان آئورت از طریق کاهش استرس اکسیداتیو، گلوکز و کلسترول خون در موش های صحرایی دیابتی تغذیه شده با رژیم غذایی پرکلسترول جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: کلسترول بالا، آترواسکلروز، لیمو، سیر، دیابت شیرین
  • آرام شریفی، عبدالمجید محمدزاده، پژمان محمودی، نگار ساسانیان صفحات 67-77
    زمینه و هدف
    یکی از دلایل وجود مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها مربوط به فعالیت پمپ های افلوکس می باشد. یافتن ترکیباتی که توانایی مهار این پمپ ها را داشته باشد بسیار حایز اهمیت است. چنین ترکیباتی می تواند سبب افزایش حساسیت به آنتی بیوتیک ها و یا بازگشت حساسیت در سویه های مقاوم شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس آویشن دنایی بر روی مهار پمپ NorA باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود.
    روش بررسی
    ابتدا از برگ های گیاه خشک شده آویشن دنایی به روش تقطیر با آب (Hydrodistillation) اسانس گرفته شد. سپس با روش اتیدیوم بروماید-آگار کارت ویل (Ethidium Bromide-Agar Cartwheel Method) میزان پمپ کردن اتیدیوم بروماید و تاثیر اسانس آویشن روی پمپ کردن این ماده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. کمترین غلظت مهارکنندگی اسانس آویشن با روش میکرودایلوشن تعیین گردید. اثر تحت غلظت مهاری ((Sub-Minimum Inhibitory Concentration (Sub-MIC)) اسانس آویشن با آنتی بیوتیک های فلوروکینولون با روش میکرودایلوشن اندازه گیری شد. میزان پمپ کردن اتیدیوم بروماید، سیپروفلوکساسین و نورفلوکساسین (ترکیبات منتقل شونده توسط NorA) به عنوان میزان فعالیت پمپ NorA در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    روش کارت ویل نشان داد که اسانس آویشن دنایی می تواند میزان پمپ کردن اتیدیوم بروماید توسط باکتری را کاهش دهد. در تست Checkerboard اثر تحت غلظت مهاری اسانس آویشن دنایی با اتیدیوم بروماید، سیپروفلوکساسین و نورفلوکساسین به صورت کاملا سینرژیسمی بود.
    نتیجه گیری
    اثر سینرژیسمی بین اسانس گیاه آویشن دنایی با بقیه ی ترکیبات نشان داد که این اسانس گیاهی می تواند باعث افزایش خاصیت ضدباکتریایی آنتی بیوتیک های فلوروکینولون علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس شود. با توجه به اینکه این آنتی بیوتیک ها توسط NorA به بیرون پمپ می شوند، افزایش حساسیت به این آنتی بیوتیک ها احتمالا به دلیل مهار فعالیت افلوکس پمپ NorA می باشد.
    کلیدواژگان: افلوکس پمپ NorA، استافیلوکوکوس اورئوس، آویشن دنایی
  • بنیامین علی محمدی، رامین محمدی، صمد ناظمی، حسن اژدری زرمهری صفحات 78-87
    زمینه و هدف
    در حال حاضر برای تعدیل درد از داروهای شیمیایی متنوعی استفاده می شود که هر یک به نوبه ی خود دارای عوارضی هستند. گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss.) که در مناطقی از استان ایلام می روید سال هاست که به صورت تجربی در درمان بیماری های مختلف به کار می رود با این وجود مطالعه ی زیادی روی آن صورت نگرفته است. در این مطالعه اثر عصاره ی هیدروالکلی گیاه تشنه داری بر کاهش درد ناشی از آزمون فرمالین مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    40 موش سوری نر (25تا30 گرم به طور تصادفی به 5 گروه شامل: گروه کنترل (حامل) و گروه های عصاره با دوزهای 150، 300، 600، 900 میلی گرم بر کیلوگرم (ip) تقسیم شدند (5=n). 30 دقیقه بعد از تجویز عصاره یا حامل، موش ها به قفس مخصوص منتقل شدند و شدت رفتارهای درد با استفاده از تزریق 50 میکرولیتر فرمالین 2درصد به پشت پنجه ی پا مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS16، آزمون ANOVA و Tukey استفاده شد (5 0/0P<).
    یافته ها
    در همه ی گروه های دریافت کننده عصاره رفتار های دردی در فاز اول تست فرمالین نسبت به گروه حامل کاهش معنی داری نشان داد، در حالی که در فاز دوم تنها در گروه هایی که دوزهای بالای عصاره (600 و 900 میلی گرم بر کیلوگرم) رفتار درد نسبت به گروه حامل کاهش معنی دار نشان داد. اگرچه کاهش رفتار های دردی در مرحله ی اینترفاز نیز مشاهده شد، اما این تغییر معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی ما نشان داد که عصاره ی هیدروالکلی گیاه تشنه داری دارای اثر ضد دردی قوی در تست فرمالین در موش سوری می باشد.
    کلیدواژگان: عصاره ی هیدروالکلی گیاه تشنه داری، آزمون فرمالین، موش سوری
  • حمید خدایاری، مصطفی لطیف پور، ابراهیم عزیزی، سعید خدایاری، بهارک فرهنگی، علی زاهدی، علی محمد علیزاده صفحات 88-96
    زمینه و هدف
    تومورهای پستانی جمعیت غیرهمگونی از انواع سلول ها نظیر سلول های لومینال و میو اپی تلیال را در برمی گیرند که نقش مهمی در ایجاد و یا مهار سرطان پستان دارند. مشاهده شده که عملکرد پاراکرینی و اتوکرینی سلول های میو اپی تلیال موجب مهار تومور پستان از طریق مهار رگ زایی و افزایش آپوپتوزیس می گردد. هدف مطالعه ی حاضر استخراج و کشت سلول های میواپی تلیال موشی و بررسی توان آن ها در القای مرگ سلولی بر رده ی سلولی کارسینومای پستان می باشد.
    روش بررسی
    طی مطالعه ی تجربی حاضر، پس از استخراج و کشت سلول های میواپی تلیال از بافت پستان موش، سلول ها با استفاده از روش فلوسایتومتری از نظر بیان نشانگراختصاصی مورد بررسی قرار گرفتند. سپس سلول های میواپی تلیال با سلول های کارسینومای پستانی همکشتی داده شدند و توان بقای سلول های سرطانی با استفاده از آزمون MTT در روزهای یکم، سوم و پنجم بعد از همکشتی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نمای دوکی شکل سلول های میواپی تلیال پس از استخراج و کشت به خوبی مشهود بودند. بررسی نشانگر اختصاصی این سلول ها با استفاده از روش فلوسایتومتری نشان داد که اکثر جمعیت سلول های میواپی تلیال، نشانگر CD10 را بیان کردند. همچنین نتایج حاصل از همکشتی سلول ها مشخص کرد که سلول های میواپی تلیال به صورت معنی داری موجب مهار تکثیر و رشد سلول های کارسینومای پستانی در روزهای اول، سوم و پنجم بعد از همکشتی شدند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاربرد سلول های میواپی تلیال در مهار سرطان، می تواند رویکرد جدید و کارآمدی جهت درمان سرطان پستان در آینده باشد.
    کلیدواژگان: سلول های میواپی تلیال، سرطان پستان، بقای سلول
  • لیلا بهرامی، بهرام صادقی بی غم، کوروش کمالی صفحات 97-106
    زمینه وهدف
    اندومتریوز یکی از بیماری های شایع در زنان ایرانی است که منجر به ناباروری و کم باروری در آن ها می شود، بنابراین شناسایی علل ژنتیکی بیماری در زنان می تواند به درمان آن کمک کند. با توجه به اینکه توارث ژنتیکی به عنوان یکی از عوامل مهم خطرساز بیماری اندومتریوز می باشد لزوم تشخیص درست و زود هنگام این بیماری با توجه به عوارضی که در پی دارد دو چندان می شود. از این رو مطالعه ی حاضر جهت تعیین اثر برخی از موتاسیون های ژنی در بیماری اندومتریوز با روش های داده کاو ی انجام گردید.
    روش بررسی
    در این پژوهش اثر 9 ژن دخیل در بیماری اندومتریوز بر روی افراد مبتلا به اندومتریوز و افراد سالم (جمعا 260 نمونه) بررسی شد. داده های مورد استفاده در این پژوهش، از مرکز درمان فوق تخصصی ناباروری پژوهشگاه فن آوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا دریافت شد. مراحل اجرای پژوهش مبتنی بر فرایند استاندارد کریسپ در داده کاوی بود. مدل سازی به کمک چهار الگوریتم داده کاوی و در نرم افزارWeka 7/3 )University of Waikato، New Zealand( پیاده سازی شد.
    یافته ها
    با مقایسه ی چهار الگوریتم، مشاهده شد که مدلK-Star بالاترین میزان دقت را دارا می باشد و فیلتر اعمال شده بر روی ویژگی ها سبب کاهش درصد مدل ها شد ولی بر روی مدل MLP تاثیر مثبتی داشت. همچنین پایین ترین درصد مربوط به روش Naïve Bayes بود.
    نتیجه گیری
    مدلK-Star بدون اعمال هیچگونه فیلتر با نتیجه ای برابر 61/99 بالاترین میزان دقت را در تشخیص زود هنگام بیماری اندومتریوز دارا می باشد.
    کلیدواژگان: داده کاوی، اندومتریوز، طبقه بندی، Weka، MLP، K، star، Naïve bayes، J48
  • فریبا نجفی، قمر کیانی صفحات 107-118
    زمینه و هدف
    وضعیت روانی مادر ارتباط تنگاتنگی با وضعیت جنین دارد، بنابراین مطالعه ی حاضر با هدف شناخت رابطه ی افسردگی و اضطراب مادران باردار با شاخص های آنتروپومتریک نوزادان (وزن، قد و دور سر هنگام تولد) انجام شد.
    روش بررسی
    طی مطالعه ی توصیفی مقطعی با طرح همبستگی از جامعه ی مادران باردار سه ماهه ی سوم بارداری، 146 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با کمک مقیاس افسردگی و اضطراب (DASS) نسخه ی 42 سووالی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس تک عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران شرکت کننده در این مطالعه 12/6 ±4/28 سال بود. میزان افسردگی و اضطراب (خفیف تا خیلی شدید) به ترتیب 7/50 درصد و 5/70 درصد بود. میانگین و انحراف معیار وزن (04/482 ± 3000 گرم)، قد (84/1± 58/49سانتی متر) و دور سر بدو تولد نوزادان در این مطالعه به ترتیب (56/1±19/34 سانتی متر) بود. نتایج نشان داد افسردگی و اضطراب مادر با وزن و قد هنگام تولد رابطه منفی معناداری داشت (01/0>P). به این نحو که با افزایش افسردگی و اضطراب مادر، از وزن و قد هنگام تولد کاسته شده است. رابطه ی معناداری بین افسردگی و اضطراب مادر و دور سر هنگام تولد به دست نیامد (05/0
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش برنامه ریزی برای انجام اقدامات پیشگیرانه در سطح اول و دوم پیشگیری در زمینه ی علایم روانی مادر (افسردگی و اضطراب) در جهت پیشگیری از اختلالات رشد و تکامل داخل رحمی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، مادر باردار، شاخص آنتروپومتری، نوزاد
  • سید عبدالرضا قریشی، علی نیک سیرت، مهدی مقبولی صفحات 119-128
    زمینه و هدف
    ترومبوز سینوس های مغزی، بیماری نسبتا نادر با پتانسیل بالای ایجاد ناتوانی و مرگ و میر است که بیشتر در زنان سنین باروری رخ می دهد. هدف از این مطالعه ارزیابی ریسک فاکتورهای مبتلایان در استان زنجان طی سال های 88 و 89 است.
    روش بررسی
    بیمارانی که تشخیص آن ها به وسیله یMRI مغزی، با و بدون تزریق و MRV مورد تایید بود، وارد مطالعه شدند. اطلاعات بیماران شامل مشخصات فردی و فاکتورهای خطر از طریق مصاحبه و آزمایشات لازم جمع آوری گردید. درصد فراوانی فاکتورهای احتمالی با نرم افزار SPSS محاسبه گردید.
    یافته ها
    33 بیمار شامل 32 زن و یک مرد با میانگین سنی7/10±5/36 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. 19 بیمار در ماه مبارک رمضان یا ایام حج دچار بیماری شده بودند. 26 بیمار مصرف فراورده های دارویی ضدبارداری داشتند. بیشترین شکایت بالینی سردرد (9/93 درصد) و بیشترین علامت بالینی، ادم پاپی (6/69 درصد) بود. همچنین بیشترین عامل مستعد کننده مصرف فراورده های کنتراسپتیو (7/78 درصد) گزارش گردید. بیشترین یافته ی سی تی اسکن، نمای نرمال (33/33 درصد) و بیشترین سینوس درگیر در MRI و MRV، سینوس ساژیتال فوقانی (7/69 درصد) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیشترین ریسک فاکتور، مصرف فرآورده های کنتراسپتیو بوده، توصیه می شود بانوان از مصرف کوتاه مدت این فراورده ها به خصوص در نوبت اول استفاده و در صورت احتمال اختلالات زمینه ای هماتولوژیک در مواردی مانند روزه داری، مناسک حج و سفرهای زیارتی، به خصوص در فصول گرم سال، بدون مشورت با پزشک خودداری نمایند.
    کلیدواژگان: ترومبوز سینوس های مغز، فراورده های کنتراسپتیو، ماه رمضان
|
  • T. Naghibi, P. Fazli, Mr Jamshidi Pages 1-8
    Background And Objective
    Traumatic brain injury is one of the main causes of mortality and morbidity worldwide and the second leading cause of death in Iran. About half of patients with traumatic brain injury have hemoglobin of less than 9 g/dL during the first week of admission. With regard to the secondary damage to brain tissues caused by anemia and blood transfusion complications, we decided to assess the association between hemoglobin concentration and mortality in patients with traumatic brain injury.
    Materials And Methods
    A retrospective cohort study was conducted with patients suffering from traumatic brain injury. Demographics, physiologic data, clinical outcomes and daily hemoglobin concentrations were obtained from patients’ history records. 168 patients with traumatic brain injury were identified and 117 were included in the analysis based on inclusion/exclusion criteria. Patients were assigned to 4 groups based on their mean 7-day hemoglobin concentration. Logistic regression was used to model the association between mean daily hemoglobin concentration and hospital mortality.
    Results
    104 of 117 patients were male. Age, gender and days of mechanical ventilation did not show statistically significant differences among groups. Significant differences were observed in mortality rates, the number of transfused units and number of days of hospitalization among four groups. Multivariable analysis revealed that mean 7-day hemoglobin concentration
    Conclusion
    A mean 7-day hemoglobin concentration of
    Keywords: Traumatic brain injury, Hemoglobin, Mortality, Intensive care unit
  • Mr Jamshidi, F. Qatreh Samany, G. Goli Farhood, S. Qodrati, B. Falakaflaki Pages 9-17
    Background And Objective
    Ventilator-associated pneumonia is a common infection in intensive care units leading to increased morbidity and mortality. This study was conducted to examine the effects of mechanical (tooth brushing), pharmacological (topical oral chlorhexidine), and their combination (tooth brushing plus chlorhexidine) in oral care on preventing the ventilator-associated pneumonia of critically ill patients in intensive care units.
    Materials And Methods
    Patients admitted to intensive care units of Ayatollah Mousavi Hospital of Zanjan that received intubation within 24 hours were considered as subjects of this study. The patients (n= 180) were randomly allocated to three groups: first group (n=60) was administered 0.12% solution of chlorhexidine oral swab; second group (n=61) used tooth brushing; third group (n=59) used both tooth brushing and chlorhexidine oral swab. Ventilator-associated pneumonia was determined by using the Clinical Pulmonary Infection Score.
    Results
    The three groups did not differ significantly in clinical characteristics. At days 3 and 7, pneumonia developed in 29.4% and 59.4% of patients, respectively. The frequency of pneumonia at days 3 and 7 was not different in three groups.
    Conclusion
    Mechanical and pharmacological or their combination in oral care did not point to any kind of superiority of one approach over another in terms of the prevention of ventilator-associated pneumonia.
    Keywords: Chlorhexidine, Toothbrushing, Ventilator, Associated Pneumonia, Clinical Pulmonary Infection Score
  • E. Sarkhani, N. Najafzadeh, M. Mazani, M. Arzanlou, Ar Mohammadzadeh Pages 18-30
    Background And Objective
    Breast cancer is claimed to be a common cancer amongst women. Estrogen receptors are over-expressed in breast cancer and susceptible to anti-estrogenic effects of tamoxifen. Tamoxifen resistance is a major problem in breast cancer treatment. It has been shown that allicin is an organosulfur compound that is effective in apoptosis induction and cell death in various tumor cell lines. Methylsulfonylmethane (MSM) is non-toxic to the human body whose effect on several cancer lines has been studied. In this study, we assessed the allicin, methylsulfonylmethane and their combined effects on breast cancer cell line (MCF7).
    Materials And Methods
    Breast cancer cell lines were cultivated in RPMI-1640 and CD44± cells were separated using magnetic activated cell sorting (MACS). Then, the effect of different concentrations of allicin, methylsulfonylmethane and their combination were investigated on the isolated cells using MTT, clonogenic assay and Acridine orange/ Ethidium bromide staininig methods.
    Results
    Allicin had cytotoxicitic consequence on breast cancer cells and its combination with methylsulfonylmethane increased the cytotoxicity and number of apoptotic cells compared to the other groups. Lower colonies were seen in CD44- treated cells in MSM/allicin group compared to CD44 Cells which implies that sensitivity of CD44-cells was higher compared to the CD44 cells.
    Conclusion
    In this study, we found that allicin and MSM have anticancer effect inhibiting the growth of breast cancer; but combination of low concentrations of allicin with MSM may be more effective in the treatment of breast cancer cells. So, allicin and MSM, as natural products, can be used for medical purposes due to their cytotoxic effect and their availability.
    Keywords: Allicin, Methylsulfonylmethane, Breast cancer, Apoptosis, Clonogenic assay
  • H. Arazi, N. Samami, M. Dehghan, A. Jafari Pages 31-42
    Background And Objective
    According to physical disability progression in patients with multiple sclerosis (MS), little data about concurrent training effectiveness with therapeutically aid approach, this study was designed to investigate the effect of concurrent aerobic-resistance training for eight-weeks on aerobic power and functional capacity in young female patients with Multiple Sclerosis.
    Materials And Methods
    47 female patients with MS were randomly assigned to an experimental group (27 subjects; 28.74 ± 3.07 yrs.; BMI of 31.9 ± 4.32 kg/m2; degree of disability (1-4) and a control group (20 subjects; 28.20 ± 4.11 yrs.; BMI of 30.43 ± 4.57 kg/m2; degree of disability (1-4). The subjects were assessed in the pre-test and post-test using 10- and 500-m walking speed, balance, fatigue, and aerobic power tests. In addition to taking the prescribed medications, the experimental group participated in an 8-week concurrent training program (3 sessions per week including 10 min warm-up, 15 min aerobic exercise at 60-75% maximum heart rate, 25 min weight training exercises at 10-repetition maximum (10RM) and 5 min cool-down). The control group only took the prescribed medications. To analyze the collected data, T-tests for dependent and independent samples were used.
    Results
    The results indicated significant improvement in fatigue, balance, and walking speed of the experimental group (P
    Conclusion
    The results suggest that concurrent training exercises such as aerobic-resistance program can improve walking speed, balance, and fatigue in women with multiple sclerosis. Therefore, such training exercises are recommended for movement and functional status of these patients.
    Keywords: Concurrent training, Aerobic power, Balance, Fatigue, Multiple sclerosis
  • A. Abdanipour, R. Nejatbakhsh, I. Jafari Anarkooli, M. Ghorbanli, A. Nikfar, A. Noriyan Pages 43-52
    Background And Objective
    Nowadays, extensive research is carried out on the effect of plant extracts on variety of disorders. In this study, the effect of hydroethanolic extract of Lavandula officinalis on proliferation of neural stem cells as well as its anti-apoptotic properties was assessed.
    Materials And Methods
    Neural stem cells were isolated from hippocampus of neonatal rat brain. To determine the optimal concentration of Lavandula officinalis extract, isolated neural stem cells were treated with 200, 400, 600, 800 and 1000 µg/ml of concentrate for 48 h. Then cell proliferation rate was evaluated via MTT assay. Meanwhile, the anti-apoptotic property of Lavandula officinalis extract was evaluated using TUNEL assay method.
    Results
    The results of this study showed a significant difference in cell proliferative and anti-apoptotic property of Lavandula officinalis extract on neural stem cells comparing to the control group.
    Conclusion
    The hydroethanolic extract of Lavandula officinalis can be effective on proliferation elevation and apoptosis reduction in rat neural stem cells.
    Keywords: Cell proliferation, Lavandula officinalis, Neural stem cells, Apoptosis, Rat
  • R. Sahebnazar, E. Rezazadeh, H. Sadrayi, Mt Mohammadi Pages 53-66
    Background And Objective
    Previous studies have distinctly illustrated the decreasing effects of lemon and garlic extracts on blood glucose and cholesterol. In the present study, the anti-diabetic, anti-atherosclerotic and antioxidant effects of combined lemon and garlic extract were evaluated in diabetic rats fed with high cholesterol diet.
    Materials And Methods
    The experiment was performed in five groups of rats (N=40); control, diabetic, diabetic plus high-cholesterol, diabetic plus extract and diabetic plus high-cholesterol plus extract. Diabetes was induced by an intravenous injection of streptozotocin (37mg/kg). High-cholesterol diet was prepared by adding 4% cholesterol and 1% colic acid to standard food. Treated groups received lemon and garlic extract orally (1ml, twice a day) for 60 days. At the end, the heart malondialdehyde (MDA) and histopathological changes of aorta were assessed.
    Results
    Blood glucose significantly increased in diabetic groups (>200mg/dl) and blood cholesterol significantly increased in diabetic plus high-cholesterol rats (187±15mg/dl). Combined extract significantly decreased the blood glucose of diabetic plus extract group (147±7mg/dl) compared to diabetic group (P
    Conclusion
    Based on our findings, combined extract of lemon and garlic was able to prevent atherosclerosis formation and damage of aorta probably by reduction of tissue oxidative stress, blood glucose and cholesterol in diabetic rats fed with high cholesterol diet.
    Keywords: High, cholesterol, Atherosclerosis, Lemon, Garlic, Diabetes mellitus
  • A. Sharifi, A. Mohammadzadeh, P. Mahmoodi, N. Sasanian Pages 67-77
    Background And Objective
    Antibiotic resistant phenotypes of bacteria have been shown to be related to efflux pumps. Research for finding compounds with an ability to inhibit these pumps seems worthwhile due to their ability to increase bacterial sensitivity to antibiotics or return sensitivity to resistant strains. The aim of this study was to evaluate inhibitory effect of Thymus daenensis essential oil (EO) on NorA efflux pump of staphylococcus aureus.
    Materials And Methods
    Thymus daenensis essential oil was extracted from dried thyme leaves by hydrodistillation method and then the effect of the essential oil on bacterial efflux pump was evaluated using ethidium bromide-agar cartwheel method with respect to bacterial efflux capacity of ethidium bromide. Minimum inhibitory concentration (MIC) of Thymus daenensis essential oil was measured using microdilution test followed by the evaluation of the effect of sub-MIC concentration of essential oil on fluoroquinolone antibiotics. The efflux level of ethidium bromide, ciprofloxacin and norfloxacin (substances transmitted by NorA) was considered as the NorA efflux pump activity.
    Results
    The cartwheel method showed that Thymus daenensis essential oil could reduce the bacterial efflux capacity of ethidium bromide. The results of checkerboard test indicated that the interactions between sub-MIC concentration of the essential oil and ethidium bromide, ciprofloxacin and norfloxacin were totally synergistic.
    Conclusion
    Synergistic effect of Thymus daenensis essential oil with the other components demonstrated the potential of Thymus daenensis to enhance the antimicrobial activity of fluoroquinolone antibiotics against staphylococcus aureus. As these antibiotics are effluxed by NorA pump, this increased sensitivity to antibiotics is possibly due to NorA efflux pump inhibitors.
    Keywords: NorA Efflux Pump, Staphylococcus aureus, Thymus Daenensis
  • B. Alimohammadi, R. Mohammadi, S. Nazemi, H. Azhdari Zarmehri Pages 78-87
    Background And Objective
    Nowadays, a wide variety of chemical agents are used to mitigate the pain, whereas all of them are associated with complications. Scrophularia striata Boiss that grows in the area of Ilam in Iran has been experimentally used in the treatment of various diseases. However, there is a lack of research on this plant. This study was an endeavor to elucidate the effect of hydro-alcoholic extract of Scrophularia striata Boiss on formalin-induced pain.
    Materials And Methods
    In this study, 40 male mice (25-30 g) were randomly selected and divided into five groups of 8 including a control group (receiving saline) along with 4 treatment groups (receiving the extract doses of 150, 300, 600 and 900 mg/kg). 30 minutes after IP administration with saline (in the control group), and different doses of extract (in the treatment groups), animals were immediately transferred to a special cage and after formalin injection in their paw skin, induced pain behaviors were recorded for 60 minutes.
    Results
    As the dosage of extract increased, significant reductions were seen in phases 1 and 2 in the treatment groups rather than control group. But, there was not any change in interphase. Extract administration with doses of 150, 300, 600 and 900 mg/kg caused significant reduction in nociceptive behaviors in the first phase of formalin test. Also, this decreasing pattern was seen in phase 2 in 600 and 900 mg/kg treatment groups. Despite an evident decrease in nociceptive behaviors in the interphase, it was nonsignificant.
    Conclusion
    This study illustrates that Scrophularia striata Boiss hydroalcoholic extract has analgesic properties on formalin test in mice.
    Keywords: Scrophularia striata Boiss, Hydroalcoholic extract, Formalin test, Mice
  • H. Khodayari, M. Latifpour, E. Azizi, S. Khodayari, B. Farhangi, A. Zahedi, Am Alizadeh Pages 88-96
    Background And Objective
    Breast tumors include the heterogeneous population of various cells such as luminal and myoepithelial cells which can play a significant role in the development and/or the inhibition of breast cancer. It has been observed that paracrine and autocrine activities of myoepithelial cells can limit the mammary tumors via angiogenesis inhibition and apoptosis induction. Therefore, the present study was set to isolate mice mammary myoepithelial cells and to assess their cell death-inducing potential in the breast carcinogenic cells.
    Materials And Methods
    In this experimental study following the primary culture of mice-isolated myoepithelial cells, specific marker of the myoepithelial cells was determined by flow cytometry analysis. Then, myoepithelial cells were co-cultured with breast carcinoma cells, and the viability of cells was assayed by MTT on the 1st, 3rd, and 5th days after co-culture.
    Results
    The isolated cells were spindle shaped and elongated. Flow cytometric analysis showed cells with myoepithelial marker including CD10 expression. The co-culture results elicited that the myoepithelial cells significantly inhibited the proliferation and the growth of breast carcinoma cells on the 1st, 3rd, and 5th days after co-culture (P
    Conclusion
    Implementation of myoepithelial cells in the inhibition of mammary cancerous cells is postulated as a new and an efficient approach for cancer therapy.
    Keywords: Myoepithelial cells, Breast tumor, Cell survival
  • L. Bahrami, B. Sadeghi Bigham, K. Kamali Pages 97-106
    Background And Objective
    Endometriosis is a prevalent disease in women which may lead to infertility or low fertility. Grasping the genetic grounds for the disease may contribute to its treatment because it is presumed that genetic factors predispose to endometriosis risk factors.
    Materials And Methods
    9 genes involved in endometriosis in patients suffering from endometriosis and also in healthy individuals (total 260 samples) were examined. The data were obtained from Ibn Sina (Jahad Daneshgahi) Research Center of new Technologies in Biological Sciences Institute. The study incorporated standard process Crisp for data mining. Weka data mining and software modeling were implemented with the aid of four algorithms.
    Results
    Comparison of four algorithms implied prominent accuracy of K-Star model. Meanwhile, filtering, while reducing the percentage of models, presented a positive impact on the MLP model. The lowest percentage pertained to Naïve Bayes.
    Conclusion
    K-Star model without any filtering proved to have the highest accuracy in the early diagnosis of endometriosis.
    Keywords: Data Mining, Endometriosis, Classification, Weka, MLP, K, star, Naïve bayes, J48
  • F. Najafi, Q. Kiani Pages 107-118
    Background And Objective
    Maternal mental state is closely related to the fetus. Therefore, the current study aimed to assess the relationship between depression and anxiety of pregnant women with neonatal anthropometric indicators (birth weight, height and head circumference).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study with correlational approach, 146 pregnant women in their third trimester of pregnancy were selected with cluster sampling. Data were collected using DASS-42 questionnaire and were analyzed with SPSS-16 using statistical analysis of Pearson correlation and ANOVA.
    Results
    The mean age of participants was 28.4± 6.12 years. Their level of depression and anxiety was 50.7% and 70.5% (mild to severe), respectively. Mean and SD of weight were3000±482.04 gr. Height and head circumference at birth in neonates were 49.58 ±1.84 cm and 34.19± 1.56cm, respectively. Findings showed that depression and anxiety of pregnant women had a significant negative relationship with birth weight and height (p0.05).
    Conclusion
    It is recommended that first and second level preventive measurements be undertaken as related to maternal psychological symptoms (depression and anxiety) in order to prevent their intrauterine development and subsequent disorders.
    Keywords: Depression, Anxiety, Neonatal, Anthropometric Index, Pregnant
  • Sa Ghoreishi, A. Niksirat, M. Maghbooli Pages 119-128
    Background And Objective
    Cerebral venous-sinus thrombosis (CVST) is a relatively rare disease with high potential of disability and mortality. The most frequently reported occurrence is seen in adolescent women during reproductive age. The aim of this study was to evaluate risk factors of CVST in hospitalized patients over the years of 2009 to 2010 in Zanjan province.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, patients with confirmed diagnosis of CVST by MRI with and without contrast and Magnetic Resonance Venography (MRV) were included. Demographic variables of patients and main CVST risk factors were obtained by interviewing the patients and their families and by referring to laboratory test records of the patients. Prevalence of risk factors was calculated using SPSS software.
    Results
    The study comprised 33 patients including 32 females and one male with the mean age of 36.5±10.7 years of whom 19 were affected over the holy month of Ramadan or Hajj times and 26 had a history of contraceptive components consumption. Most clinical complications, clinical signs, predisposing factors, CT scan results and affected sinus based on MRI and MRV were headache (93.9%), papilledema ( 69.6%), use of contraceptive products (78.7%), normal view (33.33%) and superior sagital sinus (69.7%).
    Conclusion
    Given that the outstanding risk factor involved contraceptive products, it is recommended that women cease contraceptive components consumption especially for short term periods and consult their physician in cases of underlying hematologic and thrombophilic disorders at pilgrimage, Hajj or Ramadan times, especially during hot seasons.
    Keywords: Cerebral venous, sinus thrombosis, Contraceptive Components, Ramadan