فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:25 Issue: 108, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/01/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اعظم جوکار، فاطمه زینلی، مرضیه اکبرزاده، نجف زارع صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    اهمیت بررسی زنان در دوره ی یائسگی به دلیل بروز علایم وعوارضی می باشد که یکی از شایع ترین و زودرس ترین آن ها، گرگرفتگی است. برای درمان گرگرفتگی روش های دارویی مانند هورمون درمانی و غیر دارویی پیشنهاد شده است. در این مطالعه به دلیل تمایل بیشتر افراد به شیوه های غیر دارویی، تاثیر طب فشاری برگرگرفتگی، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی برروی 90 نفر (دو گروه آزمایش KI-1 و LI-4 ویک گروه HT-7)که به روش نمونه گیری تصادفی در درمانگاه شهید مطهری شیراز در سال 1393 انتخاب گردیدند، انجام شد. در گروه KI-1 و LI-4 (آزمایش) و کنترل(HT-7) دو بار در هفته، هربار به مدت 5 دقیقه و طی 5 هفته طبق مدل چرخشی روی نقاط مذکور، فشار اعمال شد. موقعیت نقطه ی LI4 به صورت قرینه وسط زاویه بین استخوان های اول و دوم کف دست، مابین انگشت شست و اشاره بر روی پشت دست، نقطه یKI-1 نیز در محل اتصال یک سوم قدامی و دو سوم خلفی کف پا (بین انگشتان دوم و سوم) و نقطه ی HT-7 یا شن من (شبه طب فشاری) بین دو تاندون مچ دست در راستای انگشت کوچک قرار دارد. در نهایت داده ها با نرم افزار 16SPSS ، آزمون آنالیز واریانس و ANOVAتجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شدت گرگرفتگی (قبل و بعد مداخله) در گروه آزمایش LI-4 وKI-1 به طور معناداری تفاوت داشت (001/0P<). اما در گروه کنترل تغییری دیده نشد (233/0P=). درون گروه ها (قبل و بعد از مداخله)، ازنظر مدت زمان گرگرفتگی تفاوتی نداشتند (5 0/0P>). با این حال در مقایسه ی میانگین تعداد دفعات گرگرفتگی، تفاوت آماری معنی داری بین گروه های LI-4 و KI-1 با گروه کنترل دیده شد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد طب فشاری به طور معنی داری در درمان گرگرفتگی موثر واقع می شود. لذا می توان آن را به عنوان یک روش درمانی با هزینه ی کم و کاربرد آسان پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: طب فشاری، گرگرفتگی، یائسگی
  • فریده موحد، فاطمه لالوها، رضا معین الدین، طلعت دباغی قلعه، زینب رضایی مجد، زهره یزدی صفحات 11-19
    زمینه و هدف
    در سه دهه ی اخیر، اثر بخشی مصرف آسپرین با دوز کم برای پیشگیری از پره اکلامپسی به عنوان یک پرسش مهم در تحقیقات مامایی مطرح بوده است. این مطالعه با هدف تاثیر تجویز آسپرین به منظور پیشگیری از پره اکلامپسی در زنان پر خطر با یافته های غیرطبیعی در سونوگرافی داپلر شریان رحمی انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور در سال 1393 در مرکز آموزشی- درمانی کوثر قزوین انجام شد. در کلیه ی زنان باردار تک قلو 11 تا 14 هفته، سونوگرافی داپلر شریان رحمی انجام شد و در صورت وجود یافته های غیر طبیعی داپلر، مادران در دو گروه مورد
    (50 نفر) و شاهد (50 نفر) وارد مطالعه شدند. گروه مورد روزانه 80 میلی گرم آسپرین و گروه شاهد روزانه یک قرص پلاسبو دریافت کردند. این دو گروه تا زمان زایمان پیگیری شدند و پیامدهای بارداری شامل بروز پره اکلامپسی، محدودیت رشد داخل رحمی، زایمان زودرس، روش زایمان، آپگار دقیقه 1و 5 نوزاد و وزن نوزاد ثبت شد. تمامی داده ها با آزمون های آماری T و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در گروه مورد 6 نفر (12درصد) و در گروه شاهد 12 نفر (24درصد) دچار پره اکلامپسی شدند، ولی این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود (3/0P=). از نظر محدودیت رشد جنین، زایمان زودرس، روش زایمان و نمره ی آپگار تفاوت معنی داری بین دو گروه دیده نشد. میانگین وزن نوزادان در گروه مورد کمی بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P=)
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نشان داد که تجویز آسپرین از سن بارداری 14 هفته به بعد در زنان با یافته های غیر طبیعی داپلر نتوانست خطر بروز پره اکلامپسی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آسپرین، سونوگرافی داپلر، پره اکلامپسی، پیامد حاملگی، شریان رحمی
  • یحیی سخنگو یی، منصوره صدوقی نورآبادی، ناهید صدوقی نورآبادی، محمود حاتمی صفحات 20-30
    زمینه و هدف
    کمردرد مزمن غیراختصاصی شایع ترین نوع کمردرد مزمن می باشد و دستیابی به یک برنامه ی درمانی و توانبخشی برای بهبود سریع تر بیماران مبتلا به کمردرد مزمن همواره مورد توجه بوده است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تاثیر استفاده از یک برنامه پیلاتس بر کمردرد مزمن غیراختصاصی و دامنه ی حرکتی باثبات در زنان 40 تا 60 سال بود.
    روش بررسی
    آزمودنی های تحقیق حاضر شامل 34 زن دارای کمردرد غیراختصاصی مزمن بودند. پس از اندازه گیری های مربوط به پیش آزمون، در دو گروه پیلاتس (17 نفر) و کنترل (17 نفر)، به صورت تصادفی قرار گرفتند. از آزمون دو بار اصلاح شده شوبر، خم شدن به جانب زاویه ای و معیار سنجش دیداری درد (VAS)، به منظور جمع آوری داده ها استفاده شد. گروه پیلاتس که هر تمرین را به مدت 1 ساعت انجام می دادند، برای10 جلسه، یک روز در میان تمرین کردند. پس از پایان برنامه ی تمرینی، پس آزمون اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (کوواریانس؛ ANCOVA و آزمون تعقیبی سیداک) استفاده گردید.
    یافته ها
    تمرینات پیلاتس تاثیر معنی داری بر متغیرهای میزان درد، فلکشن جانبی چپ، فلکشن جانبی راست، هایپراکستنشن و فلکشن مهره های کمری داشت. همچنین نتایج آزمون تعقیبی سیداک نشان داد که اندازه های مربوط به میزان درد، فلکشن جانبی چپ، فلکشن جانبی راست، هایپراکستنشن و فلکشن در دو گروه پیلاتس و کنترل با یکدیگر تفاوت معنی داری دارند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به منظور افزایش دامنه ی حرکتی مهره های کمری، ثبات تنه و کاهش کمردرد، مربیان و مسوولان می توانند از این روش غیرتهاجمی و کم هزینه (پیلاتس) در برنامه ی تمرینی یا بازتوانی ویژه ی بیماران با کمردرد مزمن غیراختصاصی بهره ببرند.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن غیراختصاصی، دامنه ی حرکتی، پیلاتس
  • مهسا زمانیان، سعیده سلیمانی، زهرا پاز، فرشته فردوسیان، گلناز اسعدی طهرانی، فرحناز بینشیان، زهره شریفی صفحات 31-42
    زمینه و هدف
    ژنتیک میزبان از عواملی است که تا حد زیادی بر روی چگونگی پاسخ دهی به درمان تاثیر گذار است. مطالعات اخیر وجود پلی مورفیسم تک نوکلئوییدی rs 10853728در ناحیه ی پروموتر ژن IL-28B را به عنوان یک فاکتور موثر میزبان در درمان عفونت هپاتیت ویروسی C(HCV) معرفی نموده است. هدف مطالعه ی حاضر، بررسی این پلی مورفیسم در بیماران ایرانی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه ی مقطعی بر روی 53 نمونه خون بیمار مبتلا به هپاتیت ویروسی C (49بیمار حساس و 4 بیمار مقاوم به درمان) به همراه 30 فرد سالم انجام گردید. پس از استخراجDNA ژنومی از بافی کوت از نمونه ها، فراوانی پلی مورفیسم تک نوکلئوییدی rs 10853728 توسط روش PCR-ARMS تعیین و در نهایت محصولات PCR بر روی ژل آگارز دو درصد الکتروفورز شدند. برای آنالیز آماری داده ها از آزمون مجذور کای استفاده شد
    یافته ها
    30 نمونه کنترل سالم در این ارزیابی شرکت کردند که با تست الایزا Anti-HCV منفی و فاقد هپاتیت ویروسی C بودند. از 53 بیمار مورد آزمایش، هیچ نمونه ای هموزیگوت CC ( (Wild Typeنبود. 2 نفر (8/3 درصد) هموزیگوت GG بودند که یکی از آنها حساس به درمان بود. 51 نفر باقی مانده هتروزیگوت CG بودند، که 48 نفر (2/96 درصد) آنان حساس به درمان با پگ اینترفرون و ریباورین و 3 نفر نیز مقاوم به درمان بودند.
    نتیجه گیری
    آنالیز آماری نشان داد ارتباط معنی داری بین وجود اللG با پاسخ پایدار ویروسی (Sustained virologic response ،SVR) در مقایسه با الل C وجود دارد. در نتیجه می توان پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs10853728) ژن IL- 28 Bرا به عنوان یک مارکر زیستی مهم در پیش بینی پاسخ به درمان مبتلا به HCVمطرح نمود. با این حال، مطالعات با نمونه های بیشتر منجر به نتایج معتبرتر می شود.
    کلیدواژگان: هپاتیت ویروسی C، اینترلوکین28B، پلی مورفیسم
  • سمیرا تراشی، حسین گودرزی، علی هاشمی، ندا یوسفی نوجوکامبری، مهرزاد صدرالدین امین، الهه تاکی، محبوبه ستارزاده صفحات 43-55
    زمینه و هدف
    فعالیت پمپ های ترشحی از مهم ترین مکانیسم های مقاومت در سودوموناس آئروژینوزا می باشد که مانع تجمع دارو درون باکتری می گردد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهارکننده ی کربونیل سیانید 3-کلروفنیل هیدرازون (CCCP) و تعیین میزان بیان پمپ ترشحی MexCD-oprJ در سویه های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان شهید مطهری شهر تهران در سال های 93 تا 94 بود.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی بر روی 100 ایزوله ی سودوموناس آئروژینوزا از بیماران دچار سوختگی بستری در بیمارستان شهید مطهری انجام گرفت. تست های آنتی بیوگرام با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن براث براساس رهنمودهای CLSI و بررسی اثر مهارکننده کربونیل سیانید 3-کلروفنیل هیدرازون (CCCP) به روش میکرودایلوشن براث انجام گردید. میزان بیان پمپ ترشحی MexCD-oprJ با تکنیک
    Real-Time PCR تعیین شد و درنهایت جهش های ژن nfxB با روش های PCR و Sequencing تعیین گردید.
    یافته ها
    از مجموع 100 ایزوله ی سودوموناس آئروژینوزا، بیشترین حساسیت و مقاومت به ترتیب نسبت به کلیستین (100 درصد) و تیکارسیلین (98 درصد) گزارش شد و در 16 ایزوله، اثر مهاری کربونیل سیانید 3-کلروفنیل هیدرازون دیده شد. نتایج Real-time PCR برای این ایزوله ها، افزایش بیان محدوده ی 34/15-26/0 برابری (میانگین 1/4 برابر) را مشخص کرد و تعیین سکانس توالی nfxB، تغییر لوسین به پرولین را در موقعیت 14 نشان داد.
    نتیجه گیری
    افزایش بیان پمپ ترشحی MexCD-oprJ در این مطالعه گواهی بر گسترش موتانت های nfxB در عفونت های سوختگی می باشد، بنابراین مهارکننده ی کربونیل سیانید 3-کلروفنیل هیدرازون جهت تداخل در عملکرد این پمپ ها می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، پمپ ترشحی mexCD، oprJ، کربونیل سیانید 3، کلروفنیل هیدرازون، Real، time PCR
  • غلامرضا بهرامی منجمی، مهرداد نوروزی نیا، سید حسن تنکابنی صفحات 56-67
    زمینه و هدف
    شدت فنوتیپ بیماری آتروفی عضلانی نخاعی دارای ارتباطی معکوس با سطح بیان ژن SMN2 است ولی این رابطه مطلق نیست، به همین دلیل در حال حاضر هیچ درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد. بنابراین به جز بیان ژن SMN2، دخالت برخی عوامل تعدیل کننده اضافی در شدت این بیماری پیشنهاد شده است. در این تحقیق، اثر والپروئیک اسید به عنوان یک داروی فعال کننده STAT5 نه تنها بر روی وضعیت بیان SMN2 بلکه بر روی بیان ژن STAT5A و همچنین نرخ آپوپتوز مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    سطح بیان ژن های SMN2 و STAT5A به روش Real-time PCR و همچنین نرخ آپوپتوز به روش فلوسایتومتری طی پاسخ به والپروئیک اسید در سه رده سلول لنفوسیتی مبتلا و دو کنترل نرمال مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از تیمار با والپروئیک اسید و القای بیان ژن STAT5A ، افزایش سطح رونوشت SMN2 با طول کامل و کاهش نرخ آپوپتوز در رده های لنفوسیتی مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    از آنجاکه القای بیان ژن STAT5A با افزایش سطح رونویسی SMN2 همراه می باشد، پس نتایج این تحقیق دخالت ژن STAT5A را هم به عنوان عضوی از مسیر STAT5 و هم به عنوان یک ژن هدف در پاسخ به درمان مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: آتروفی عضلانی نخاعی، والپروئیک اسید، Real، time PCR، آپوپتوز
  • مریم شریفی، سید محمد امین موسوی، طاهره ناجی صفحات 68-80
    زمینه و هدف
    تیتانیوم دی اکسید (TiO2) یکی از حساسگرهای نوری قوی در فوتودینامیک تراپی (PDT) است که تحت اشعه ی فرابنفش (UV) فعال می گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید ناخالص شده با نیتروژن بر رده ی سلولی A-375 ملانومای انسانی بود.
    روش بررسی
    نانوذرات N-TiO2 توسط مخلوط کردن مکانیکی اوره با پودر TiO2 به نسبت 4 به 1 تهیه شدند. سلول های A-375 با غلظت های مختلف از N-TiO2 در فواصل زمانی مختلف در حضور و غیاب نور مرئی تیمار شدند. رشد و زیستایی سلول های A-375 به ترتیب به وسیله ی آزمون دفع رنگ تریپان بلو و MTT بررسی شدند. رنگ آمیزی آکریدین اورنج/اتیدیوم بروماید و الکتروفورز ژل DNA برای بررسی آپوپتوز به کار برده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد N-TiO2 فعال شده با نور مرئی می تواند سبب مهار رشد به صورت وابسته به غلظت(100- 1 0/0 میکروگرم بر میلی لیتر) و زمان شود.در غلظت 5/0 میکروگرم بر میلی لیتر شاهد اختلاف معنی دار نسبت به نمونه کنترل بودیم.کاهش زیستایی در غلظت 100 میکروگرم بر میلی لیتر مشاهده شد که نتایج حاصله از میکروسکوپ فلورسنت و قطعه قطعه شدن DNA وقوع مرگ سلولی آپوپتوتیک را در این غلظت نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    با دستیابی به اثرات ضد سرطانی N-TiO2 بر سلول های A-375، می توان این نانوذرات را برای ارزیابی بیشتر به عنوان یک حساسگر نوری جدید در درمان فوتوکاتالیتیکی سرطان پوست پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: تیتانیوم دی اکسید، ناخالص سازی با نیتروژن، فوتودینامیک تراپی، ملانوما
  • بهناز اسفندیاری، مسعود سلیمانی، سعید کاویانی، کاظم پریور صفحات 81-95
    زمینه و هدف
    تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول های عصبی پتانسیل زیادی جهت درمان بافت های آسیب دیده ی عصبی دارد.. مهندسی بافت عصبی راهکارهای نویدبخشی را برای کاهش اثرات بیماری ،پیری و صدمات سیستم عصبی ارایه داده است.هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی چربی انسانی به سلول های شبه عصبی روی ساختارهای نانوفیبری موازی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، سطح میانجی های نانوفیبری پلی کاپرولاکتون موازی با روش پلاسمای اکسیژن، جهت افزایش خاصیت آب دوستی PCL بهینه گردید، تا از آنها جهت تمایز اختصاصی سلول های بنیادی چربی به سمت سلول های شبه عصبی استفاده گردد. خصوصیات مورفولوژیکی و شیمیایی نانوفیبرهای PCL الکتروریسی شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی SEM و اندازه گیری زاویه تماس مورد بررسی قرار گرفت. تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی چربی انسانی با استفاده از فاکتورهای القایی عصبی شامل bFGF،Forskolin و NGF همراه با FBS یک درصد انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج Real-time PCR افزایش بیان MAP2، NFMو NSE و کاهش بیانNestin را نشان داد. همچنین بیان پروتئین های عصبیMAP2 و ßtubullin با استفاده از روش ایمنوسیتوشیمی مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها نشان دادند هدایت کشیدگی سلول ها و رشد زوائد آکسونی آنها روی میانجی های نانوفیبری موازی به موازات جهت فیبرها می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر پیشنهاد می کند که p-PCL یک بستر سه بعدی مناسب برای تمایز hADSCs به سمت سلول های شبه عصبی است و می تواند جهت بازسازی بافت عصبی به کار رود.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت عصبی، سلول های بنیادی مزانشیمی چربی، سلول های شبه نورونی، داربست نانو فیبری PCL موازی، تمایز
  • مهرزاد خارستانی، مجتبی اسمعیلی آبدر، محمود قلی پور صفحات 96-106
    زمینه و هدف
    کانون توجه اثر مهمی بر اجرا و یادگیری بسیاری از مهارت های حرکتی نظیر مهارت های تعادلی دارد. اخیرا تصویرسازی ذهنی نیز به عنوان یک ابزار مناسب جهت ارتقای عملکرد افراد با آسیب های عصب شناختی مورد توجه قرار گرفته است. هدف مطالعه بررسی اثر تصویرسازی کانون توجه بر تعادل پویا (حفظ ثبات سطح اتکا در حالی که یک حرکت توصیف شده اجرا می شود) در بیماران اسکلروز چندگانه بود.
    روش بررسی
    شرکت کنندگان در این تحقیق 40 بیمار اسکلروز چندگانه با نمره بین0 تا 3 در مقیاس وضعیت ناتوانی گسترش یافته بودند. برای ارزیابی تعادل پویا از آزمون بلندشدن و رفتن زماندار استفاده شد. طول دوره ی تمرین 6هفته بود. میانگین کوشش های هر آزمودنی در مراحل پیش آزمون، اکتساب و یادداری ثبت شد. بعد از پیش آزمون شرکت کنندگان به طور تصادفی در 4 گروه تصویرسازی کانون توجه درونی، تصویرسازی کانون توجه بیرونی، تصویرسازی سنتی و کنترل تقسیم شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد در مرحله ی اکتساب گروه تصویرسازی کانون توجه بیرونی در مقایسه با دو گروه تصویرسازی سنتی و کنترل عملکرد بهتری داشت. همچنین در آزمون تعقیبی گروه تصویرسازی کانون توجه بیرونی عملکرد بهتری نسبت به گروه های تصویرسازی کانون توجه درونی، تصویرسازی سنتی و کنترل داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد تصویر سازی کانون توجه بیرونی یک روش کاربردی و موثر جهت بهبود کنترل تعادل پویای بیماران اسکلروز چندگانه باشد که می توان از این شیوه به منظور تقویت و بهبود کنترل تعادل و مهارتهای حرکتی در بیماران اسکلروز چندگانه بهره برد.
    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، کانون توجه، تعادل پویا، اسکلروز چندگانه
  • وحید سبحانی، وحید مظلوم صفحات 107-119
    زمینه و هدف
    ضعف عضلات خلفی خارجی لگن به عنوان بخش پروگزیمال مفصل پتلافمورال و نقص در حس عمقی زانو در بیماران مبتلا به سندرم درد پتلافمورال وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی قدرت عضلات هسته ی مرکزی و تعادل پویا در بیماران مبتلا به این عارضه و مقایسه ی آن با افراد سالم بود.
    روش بررسی
    تعداد 32 نفر (میانگین±انحراف معیار: سن 9/3±3/25 سال؛ قد 7/8±6/178 سانتی متر؛ وزن 9/8±4/82 کیلوگرم)، شامل 16 بیمار مبتلا به سندرم درد پتلافمورال و 16 فرد سالم وارد مطالعه شدند. جهت ارزیابی قدرت عضلات هسته از آزمون پایین آوردن زانوی خم شده و برای بررسی تعادل پویا از آزمون تعادلی Y استفاده شد. از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری 5 درصد جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین قدرت عضلات هسته ی مرکزی در افراد سالم به طور معنی داری بیشتر از بیماران مبتلا به سندرم درد پتلافمورال بود (01/0P <)؛ در حالی که با وجود بهتر بودن تعادل پویا در هر سه جهت قدامی، خلفی داخلی و خلفی خارجی در بین افراد سالم نسبت به گروه بیماران، این تفاوت معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به سندرم درد پتلافمورال دچار ضعف عضلات هسته در مقایسه با افراد سالم می باشند؛ در حالی که وضعیت تعادل پویا در این بیماران تفاوتی با افراد سالم ندارد.
    کلیدواژگان: سندرم درد پتلافمورال، عضلات هسته، تعادل پویا، آزمون پایین آوردن زانوی خم، آزمون تعادلی Y
  • حسین حمزه ای، حامد علیزاده، محسن اجلی، کتایون رحمانی صفحات 120-128
    زمینه و هدف
    امروزه نانوذرات نقره کاربردهای وسیعی در کنترل عفونت های میکروبی دارند. اما بحث سمیت نانوذرات نقره باعث ایجاد نگرانی های زیادی در استفاده از این مواد شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر تزریق داخل صفاقی نانوذرات نقره کلوئیدی بر فاکتورهای بیوشیمیایی و هماتولوژیک موش های صحرایی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، 21 سر موش صحرایی ماده به 7 گروه تقسیم شدند.گروه اول به عنوان گروه شم، گروه دوم به عنوان گروه کنترل و گروه های سوم تا هفتم به عنوان گروه های آزمون به ترتیب با غلظت ppm 5، 10، 20، 40 و80 از نانوذرات نقره به مدت ده روز تیمار گردیدند. سپس موش ها در روز یازدهم با استفاده از اتر بیهوش شدند و خونگیری از قلب آن ها انجام شد. سپس پارامترهای بیوشیمیایی، خونی و میزان آنزیم لاکتات دهیدروژناز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه، تغییر چندانی در فاکتورهای بیوشیمیایی نشان نداد، به جز تری گلیسیریدها که در غلظت بالای نانوذرات نقره کاهش معنی داری را نشان دادند (05/0P<). اما در غلظت های بالاتر از ppm20 نانوذرات نقره تغییر معنی داری در فاکتورهای خونی شامل کاهش میزان گلبول های سفید، افزایش میزان پلاکت ها و کاهش جزیی هموگلوبین و درصد هماتوکریت مشاهده شد (05/0P<). در غلظت ppm80 نانوذرات نقره نیز میزان آنزیم لاکتات دهیدروژناز به شدت کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    چون تزریق داخل صفاقی نانوذرات نقره در غلظت های پایین تاثیری بر فاکتورهای بیوشیمیایی موش ندارد، می توان با بررسی سایر عوارض جانبی احتمالی، از آن در صنایع مختلف استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، سلول های خونی، پارامترهای بیوشیمیایی، لاکتات دهیدروژناز، موش
  • عالیه فرشباف، علیرضا بیگلری، سقراط فقیه زاده، عبدالرضا اسماعیل زاده صفحات 129-136
    زمینه و هدف
    CCR5 به عنوان کورسپتور اصلی در عفونت HIV شناخته شده است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند حذف شدگی 32bp در هر دو آلل CCR5 سبب مقاومت طبیعی به عفونت HIV می شود، بنابراین رویکردهای جدید درمانی بر اساس ژن درمانی و سلول درمانی با القای این مقاومت بنا شده اند. هدف از این پروژه، علاوه بر تعیین فراوانی جهش CCR5 Δ32 برای اولین بار در افراد سالم در استان زنجان، یافتن کاندید مناسب برای استراتژی های اخیر درمانی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، نمونه های خونی از 200 فرد سالم در لوله های حاوی EDTA جمع آوری شدند. DNA ژنومی استخراج شد و برای جهش CCR5 Δ32 توسط GAP-PCR مورد آنالیز قرار گرفت. فراوانی آللی و شایستگی با تعادل هاردی واینبرگ محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج مانشان داد 1 نفر در جمعیت سالم دارای جهش هموزیگوت CCR5 Δ32/Δ32 می باشد و فراوانی آللی CCR5 Δ32، 5/0 درصد محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این مطالعه گزارش های قبلی را تایید کرد که ایرانیان در مقایسه با جمعیت اروپاییان مستعد ابتلا به HIV و ایدز هستند. شرایط آب و هوایی مختلف، مهاجرت و انتخاب طبیعی مثبت می تواند پراکندگی مختلف فراوانی آللی Δ32 را در کشورهای اروپایی در مقایسه با ایران توضیح دهد. بنابراین، جمعیت ایران نیازمند به کارگیری رویکردهای موثرتر و جدیدتر درمانی برای علاج عفونت HIV و کاهش محدودیت های داروهای رتروویروسی می باشد.
    کلیدواژگان: CCR5 Δ32، HIV، ایدز، ایران
|
  • A. Jokar, F. Zynali, M. Akbarzade, N. Zare Pages 1-10
    Background And Objective
    The importance of menopause is due to the onset of menopausal symptoms and complications. Hot Flushes are one of the most common and earliest of them, for which treatments such as hormone therapy and non-pharmaceutical methods have been proposed. In this study due to the tendency of most patients in choosing non-pharmaceutical methods, we evaluated the effect of acupressure on hot flushes.
    Materials And Methods
    This clinical trial was randomly conducted on 90 subjects (30 in KI-1, 30 in LI-4, and 30 in HT-7 groups) selected through purposive sampling in Shahid Motahari clinic, Shiraz in 2014. Acupressure was applied on KI-1, LI-4, and HT-7 acupoints by rotational method twice a week each time for 5 minutes for 5 weeks. The position of the KI-1 acupoint is located on the sole of the foot, at the junction of the anterior 1/3 and posterior 2/3 of the line connecting the bases of the second and third toes with the heel. The HT-7 acupoint is located at the wrist crease (on the radial side of the flexor carpi ulnaris tendon) between the ulna and the pisiform bones. Afterwards, the data were entered into the SPSS statistical software (v.16) and analyzed using ANOVA.
    Results
    The results showed a significant difference in the intensity of hot flashes in LI-4 and KI-1 groups (P0.05). Nonetheless, a significant difference was found between the intervention groups and the control group with respect to the frequency of hot flashes (P
    Conclusion
    Our results show that acupressure is significantly effective in treating hot flashes. Therefore, acupressure can be recommended as an inexpensive and easily applicable treatment method.
    Keywords: Acupressure, Hot flashes, Menopause
  • F. Movahed, F. Lalooha, R. Moinodin, T. Dabbaghi Ghale, Z. Rezaee Majd, Z. Yazdi Pages 11-19
    Background And Objective
    In the past three decades, the efficacy of using low dose aspirin for preeclampsia prevention has been an important matter in obstetrics research. The purpose of this study was to determine the effectiveness of aspirin in the prevention of preeclampsia in high risk women with abnormal uterine artery Doppler ultrasonography findings.
    Materials And Methods
    This randomized double blind clinical trial was done in Kowsar hospital in Qazvin, Iran in 2015. All singleton pregnant women at 11-14 weeks of gestation were evaluated by uterine artery Doppler ultrasound and in the case of abnormal findings, were divided into two groups of case (n=50) and control (n=50). The case group received aspirin 80 mg/day and the control group received daily placebos. Both groups were followed up until delivery and pregnancy outcomes including incidence of preeclampsia, intrauterine growth restriction, preterm labor, mode of delivery, 1st and 5th min Apgar score and neonatal birth weight were recorded. All these data were analyzed with T-Test and Chi-square statistical methods.
    Results
    Preeclampsia occurred in 6 individuals (12%) in the case group and 12 individuals (24%) in the control group, however this reduction was not statistically significant (P=0.3). No significant difference was observed between the two groups in fetal growth restriction, preterm labor, mode of delivery and Apgar score. Average birth weight in the case group was slightly higher than the control group (P=0.05).
    Conclusion
    The findings of this study demonstrated that the administration of aspirin from 14 weeks of gestation to women with abnormal Doppler ultrasonography findings could not reduce the risk of preeclampsia.
    Keywords: Aspirin, Doppler ultrasonography, Preeclampsia, Pregnancy outcome, Uterine arteryy
  • Y. Sokhanguei, M. Sadoughi Noorabadi, N. Sadoughi Noorabadi, M. Hatami Pages 20-30
    Background And Objective
    Non-specific chronic lower back pain is the most common type of chronic lower back pain. The use of rehabilitation to achieve a more rapid improvement in patients with chronic lower back pain has always been taken into account. The aim of the present study is to determine the effect of a Pilates program on chronic non-specific lower back pain and stable range of motion in 40 to 60 year old women.
    Materials And Methods
    The subjects of this study included 34 women with chronic non-specific lower back pain (CNLBP) that were randomly assigned into two groups; a group undergoing a Pilates program (n = 17) and a control group (n = 17). The Pilates group performed exercises for 10 one hour sessions. After completion of the training program, the post-test was conducted. The Modified-Modified Schober test, lateral bend angle and visual analog scale (VAS), were used to collect data. In order to analyze the data, descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (Covariance; ANCOVA and Sidac post hoc test) were used.
    Results
    Pilates exercises had a significant influence on the variables of pain, left lateral flexion, right lateral flexion, hyperextension and flexion of the lumbar spine (P
    Conclusion
    In order to increase the range of motion of the lumbar spine, trunk stability and reduce back pain, coaches and managers could use this non-invasive and low-cost method (Pilates) in rehabilitation programs for patients with chronic non-specific low back pain.
    Keywords: Chronic non, specific low back pain, Range of motion, Pilates
  • M. Zamanian, S. Soleimani, Z. Paz, F. Ferdosian, G. Asaadi Tehrani, F. Bineshian, Z. Sharifi Pages 31-42
    Background And Objective
    Genetic factors greatly impact the response to treatment in patients. Recent studies on rs10853728 single nucleotide polymorphisms in the promoter area, determined the IL-28B gene as a host factor affecting the treatment of hepatitis C infection. The aim of this study was to evaluate this polymorphism among Iranian patients
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 53 blood samples of patients with hepatitis C (49 patients were sensitive and 4 patients resistant to treatment) and 30 healthy controls. After DNA extraction from buffy coat samples, the frequency of polymorphisms was determined. Finally, the PCR products were detected on agarose gel electrophoresis. For statistical analysis of the data, the chi-square method was used.
    Results
    About 30 healthy controls (negative for HCV Ab ELISA test) participated in this survey. Of the 53 patients tested, none of them were homozygous CC (Wild Type) and only 2 (%3.8) were homozygous GG, one of which was sensitive to treatment. Of the 51 remaining patients, 48 (%96.2) were heterozygous CG and sensitive to treatment with peg interferon and ribavirin while 3 of the patients were resistant to treatment.
    Conclusion
    Statistical analysis showed that patients with the G allele had significantly higher sustained viralogic response (SVR) rate than those with the C allele. This data suggest that genotype detection of rs10853728 single nucleotide polymorphism may be useful as an important predictive biomarker for SVR in patients infected with HCV. However, further studies with more samples will lead to more valid results.
    Keywords: Hepatitis C, Interleukin 28B, Polymorphism
  • S. Tarashi, H. Goudarzi, A. Hashemi, N. Yousefi Nojokambri, M. Sadreddin Amin, E. Taki Pages 43-55
    Background And Objective
    Efflux pumps are one of the major resistance mechanisms in Pseudomonas aeruginosa that inhibit the accumulation of antibiotics in bacterial cells. The aim of this study was determining the effect of carbonyl cyanide 3-chlorophenyl hydrazone (CCCP) and detecting the overexpression of pump MexCD-oprJ in P. aeruginosa isolated from burn patients in Shahid Motahari hospital during 2014 and 2015.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 100 P. aeruginosa isolates from burn patients in Shahid Motahari hospital. Antibiotic susceptibility tests were performed by Kirby-Bauer disc diffusion and broth microdilution methods according to the CLSI guidelines. The effect of CCCP was determined using the broth microdilution method. The expression levels of MexD-oprJ (an efflux pump) was evaluated by Real-Time PCR and finally detection of nfxB mutations was carried out by PCR and sequencing techniques.
    Results
    Antibiogram for 100 P. aeruginosa showed maximum susceptibility and resistance to colistin (100%) and ticarcilin (98%), respectively. The inhibitory effect of CCCP was apparently seen in 16 isolates. Real-time PCR results for these strains showed overexpression in range of 0.26-15.34 (mean: 4/1). The PCR and sequencing techniques showed mutations that converts lucin to prolin in position 14 of the protein sequence.
    Conclusion
    The increase in expression level of efflux pump MexCD-oprJ shows the prevalence of nfxB mutants in burn wound infections. Therefore, use of carbonyl cyanide 3-chlorophenyl hydrazone (CCCP) can help disrupt the function of efflux pumps and improve the effects of antibiotics.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Carbonyl cyanide 3, chlorophenyl hydrazone, Antibiotic resistance, MexCD, oprJ, Real time PCR
  • Gr Bahrami Monajemi, M. Noruzinia, Sh Tonekaboni Pages 56-67
    Background And Objective
    The severity of the spinal muscular atrophy phenotype is inversely associated with the expression levels of the SMN2 gene; this correlation is not absolute, for this reason there is currently no effective treatment. The interference of other severity modifying factors, apart from SMN2 gene expression has been suggested. Here we investigate the effects of valproic acid as a STAT5 inducer not only on SMN2 expression but on STAT5A gene expression as well as on the rate of apoptosis.
    Materials And Methods
    Expression levels of the SMN2 and STAT5A genes were determined using Real-time PCR while apoptotic rates were determined using flow cytometry in lymphocyte cell lines derived from three patients and two normal controls in response to valproic acid.
    Results
    STAT5A gene induction, enhanced FL-SMN2 expression and reduced apoptotic rate were seen in lymphocyte cell lines after valproic acid treatment (p
    Conclusion
    Since STAT5A gene induction was accompanied with SMN2 transcriptional upregulation, these findings propose the involvement of STAT5A gene both as a component of the STAT5 pathway and as a target gene in drug responsiveness.
    Keywords: Spinal Muscular Atrophy, Valproic acid, Real, time PCR, Apoptotic rate
  • M. Sharifi, Ma Mousavi, T. Naji Pages 68-80
    Backgrounds and
    Objective
    Titanium dioxide (TiO2) is a potent photosensitizer in photodynamic therapy (PDT) and is activated upon ultraviolet (UV) irradiation.The aim of this study was the assessment of the effect of nitrogen –nano doped of titanium dioxide in human A-375 melanoma cancer cell line.
    Materials And Methods
    N-TiO2 nanoparticles were prepared by mechanical mixing of urea with TiO2 powder in a 4:1 weight ratio. A-375 cells were treated with different concentrations of N-TiO2 for various time intervals in the presence or absence of visible light. The growth and viability of A-375 cells were determined by means of trypan blue exclusion test and MTT assay, respectively. Acridine orange/Ethidium bromide double staining and DNA gel electrophoresis were applied to determine apoptosis.
    Results
    The results showed that visible light activated N-TiO2 could induce growth inhibition in a dose (0.01-100 μg/ml ) and time dependent manner. In concentration of 0.5 μg/ml a significant difference was observed between the treated and the control samples.Decrease in viability was observed in 100 μg/ml concentration and the results of fluorescent microscopy showed DNA fragmentation due to apoptotic cell death[G1] at this concentration.
    Conclusion
    Based on the anti-cancer effects of N-TiO2 on A-375 cells, further evaluation of these nanoparticles as a new photosensitizer in photocatalytic therapy of skin cancer can be proposed.
    Keywords: Melanoma, Nitrogen doping, Photodynamic therapy, Titanium dioxide
  • B. Esfandiari, M. Soliemani, S. Kaviani, K. Parivar Pages 81-95
    Background And Objective
    Differentiation of mesenchymal stem cells into neurons has great potential in the therapy of damaged nerve tissue. Neural tissue engineering offers tremendous promise to combat the effects of disease, aging and injury in the nervous system. The aim of this study was to investigate the differentiation of adipose derived stem cells to neuron like cells on aligned nanofibrous scaffold.
    Materials And Methods
    In this study, the surface of aligned polycaprolactone (PCL) nanofibrous scaffolds were modified with O2 plasma treatment to enhance their hydrophilicity in order to differentiate hADSCs into neuron like cells. The chemical and mechanical characteristics of electrospined aligned PCL fibers were determined using scanning electron microscope (SEM) and the calculation of contact angles. The differentiation of adipose derived stem cells was performed using neuronal inducing factors including bFGF, forskolin and NGF with 1% FBS for 8 days.
    Results
    Real-time PCR analysis indicated the upregulation of Map2, NSE, and NFM genes and down-regulation of Nestin. Also the expression of neuronal proteins such as MAP2 and βTubullin were confirmed by immunocytochemistry. It was found that the direction of cell elongation and neurite outgrowth on the aligned nanofibrous scaffolds is parallel to the direction of fibers.
    Conclusion
    The results of the present study proposed that p-PCL is a cost-effective material for differentiation of hADSCs into neuron like cells and could apply in nerve tissue repair.
    Keywords: Neural tissue engineering, Adipose derived stem cells, Neuron like cell, Aligned PCL nanofiber scaffold, Differentiation
  • M. Kharestani, M. Esmaeeli Abdar, M. Gholipour Pages 96-106
    Background And Objective
    Attentional focus has a significant impact on performance and the learning of many motor skills, including balance skills. Recently, use of mental imagery as a tool for promoting cognitive performance of patients with nerve damage has been proposed. The aim of this study was to evaluate the effect of Attentional Focus Imagery on dynamic balance (maintaining stability while a specific motion is being executed) in patients with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    The participants in the study were 40 multiple sclerosis patients with a score of 0-3 in the Expanded Disability Status Scale. To assess dynamic balance the test used was "Timed Up and Go". The training period duration was 6 weeks. The average number of attempts were recorded for each subject in pretest, acquisition and retention stages. After the pretest, the participants were randomly divided into 4 groups. An Internal attentional focus imagery group, an external attentional focus imagery group, a traditional imagery group and a control group.
    Results
    The results showed that during the acquisition phase, the external attentional focus groups results were better compared to the traditional imagery and control groups. Also in the pursuit test, the external attentional focus group performed better than the internal attentional focus, traditional imagery and control groups.
    Conclusion
    According to the results of the present study, it seems external attentional focus imagery is a practical and effective method for improving dynamic balance control in multiple sclerosis patients and can be used in order to improve balance control and motor skills in multiple sclerosis patients.
    Keywords: Mental imagery, Attentional focus, Dynamic balance, Multiple Sclerosiss
  • V. Sobhani, V. Mazloum Pages 107-119
    Background And Objective
    Posterolateral hip musculature weakness and impaired knee joint proprioception can be seen in patients with patellofemoral pain syndrome (PFPS). The aim of this study was to investigate core muscle strength and dynamic balance in such patients and to compare them with healthy individuals.
    Materials And Methods
    Thirty-two individuals (Mean ± SD: Age 25.3±3.9 yrs.; Height 178.6±8.7 cm; Weight 82.4±8.9 kg); including 16 patients with PFPS and 16 healthy persons entered in our study. Bent knee lowering test and Y balance test were utilized to evaluate core muscle strength and dynamic balance. To analyze the data, Independent Samples t Test was used.
    Results
    The average core muscle strength was significantly higher in healthy subjects compared to the patients with PFPS (P0.05).
    Conclusion
    Compared to healthy controls, core muscle strength was weakened in patients with PFPS. There was no difference in dynamic balance between such patients and healthy individuals.
    Keywords: Patellofemoral Pain Syndrome, Core Muscles, Dynamic Balance, Bent Knee Lowering Test, Y Balance Test
  • H. Hamzehei, H. Alizadeh, M. Ajalli, K. Rahmani Pages 120-128
    Background And Objective
    Today, silver nanoparticles are used extensively in various fields, especially in the control of bacterial infections. However, the toxicity of silver nanoparticles is a very important concern in their use. The aim of this study was determining the effect of the intraperitoneal injection of colloidal silver nanoparticles on biochemical and hematological parameters in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 21 adult female rats were randomly divided into 7 groups. Group 1 was sham. Group 2 was a control group and group 3 to 7 were case groups that were treated with 5, 10, 20, 40 and 80 ppm of silver nanoparticles, respectively. Mice treated for 10 days. On the eleventh day the rats were killed by diethyl ether anesthesia. Blood samples were taken from the heart. Then the biochemical and hematological parameters and lactate dehydrogenase (LDH) levels evaluated.
    Results
    The results showed no significant changes in biochemical factors except triglycerides (TG), which showed a significant decrease in high concentrations of silver nanoparticles (p
    Conclusion
    Low concentrations of silver nanoparticles (such as injecting it inside the peritoneum) has no effect on biochemical parameters in rats. By studying any other possible side effects, it may be safe to use in various industries.
    Keywords: Silver Nanoparticles, Blood Cells, Biochemical Parameters, Lactate Dehydrogenase, Rat
  • A. Farshbaf, Ar Biglari, S. Faghihzadeh, Ar Esmaeilzadeh Pages 129-136
    Background And Objective
    CCR5 is known as a main co-receptor in HIV infection. Many studies demonstrated that 32bp deletion in both CCR5 alleles provide natural resistance to HIV infection, so new treatment approaches are based on inducing this resistance by means of gene and cell therapies. This projects aim was the discovery of suitable candidates for new therapeutic strategies in addition to determining the CCR5 Δ32 mutation frequency in healthy individuals in Zanjan province for the first time.
    Materials And Methods
    Blood samples were collected from 200 healthy individuals in EDTA pre-coated tubes. Genomic DNA was extracted and analyzed for CCR5 Δ32 mutation by GAP-PCR. The allele frequency was calculated using the Hardy-Weinberg equilibrium (HWE).
    Results
    Our findings showed 1 healthy individual had CCR5 Δ32/Δ32 mutation and the allele frequency of CCR5Δ32 was calculated to be 0.5%.
    Conclusion
    Results of this study proved previous reports that Iranian populations are more susceptible to HIV/AIDS compared to the European population. Different climate-geographical conditions, migration and positive natural selection could explain various distribution of Δ32 allele frequency in European countries compared to Iran. Consequently, Iranians require more effective and novel therapeutic approaches for HIV infection therapy and could benefit from reducing retro-viral drug restrictions.
    Keywords: CCR5 Δ32, HIV, AIDS, Iran