فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:26 Issue: 115, 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/12/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محسن داداشی، سعید ممتازی، ویدا یوسفی اصل، بنفشه غرایی*، علی اصغر اصغر نژاد صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    اختلال استرس پس از سانحه ((PTSD واکنش های حاد روان شناختی در برابر رویدادهای سانحه آمیز شدید است. درمان های غیر دارویی خط اول درمان PTSD در نظر گرفته می شوند و به طور اساسی باید مکمل برنامه های درمانی بیماران مبتلابهPTSD باشد. با این وجود، بعضی از بیماران به درمان های غیر دارویی پاسخ کافی نمی دهند. هدف پژوهش حاضر مقایسه کارایی و اثربخشی ترکیب دارودرمانی با فرا شناخت درمانی و دارودرمانی به تنهایی در کاهش شدت و علائم PTSD بود.
    روش بررسی
    جامعه ی این پژوهش مراجعه کنندگان به مرکز آموزشی درمانی بیمارستان شهید بهشتی استان زنجان بودند و نوع پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تک موردی و از نوع خط پایه چندگانه است. به منظور بررسی، شش آزمودنی مرد به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به تصادف در دو گروه جای داده شدند. آزمودنی ها در مرحله ی پیش از درمان (خط پایه) و در طی جلسه های چهارم، هشتم و پس از درمان و مرحله ی پیگیری (1 ماهه و 2 ماهه) پرسش نامه های مقیاس اجرایی بالینی اختلال تنیدگی پس از ضربه (CAPS) اضطراب بک (BAI)، فراشناخت های منفی (MCQ-30)، هم چنین مقیاس واحدهای ذهنی ناراحتی (SUDS) و عملکرد روان شناختی (GAFS) را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر دو روش (ترکیب دارودرمانی با فراشناخت درمانی و دارودرمانی) در درمان اختلال استرس پس از سانحه موثر بوده و این اثربخشی در مورد روش اول (ترکیب دارودرمانی با فراشناخت درمانی) بیشتر بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد ترکیب دارودرمانی با فراشناخت درمانی در کاهش علائم و نشانه های اضطرابی مبتلایان به PTSD موثرتر از دارودرمانی به تنهایی است. همچنین این درمان ترکیبی باعث کاهش میزان ناراحتی و بهبود عملکرد کلی مبتلایان می شود.
    کلیدواژگان: فراشناخت درمانی، دارودرمانی، اختلال استرس پس از سانحه
  • علی شا اکیا، اعظم الهی *، رویا چگنه لرستانی، کیقباد قدیری صفحات 12-21
    زمینه و هدف
    یکی از مکانیسم های دخیل در مقاومت کلبسیلا پنومونیه به فلوروکینولون ها، پمپ های تراوشی AcrAB است. در این مطالعه فراوانی ایزوله های کلبسیلا پنومونیه دارای ژن های کد کنندهAcrAB و نقش پمپ های تراوشی در مقاومت به فلوروکینولون بررسی گردید.
    روش بررسی
    165 نمونه مختلف بیماران از مراکز پزشکی کرمانشاه جمع آوری و از میان آن ها 100 ایزوله کلبسیلا پنومونیه توسط کیت API-20E تایید شد. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها به سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین با استفاده از آزمایش های Disk diffusion و (MIC (Minimum Inhibitory Concentration تعیین شد. ژن هایacrA و acrB با روش PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. بررسی اثر ماده مهارکننده پمپ های تراوشی باکتریایی، (CCCP) Carbonyl cyanide m- chlorophynyl hydrazone، با غلظت نهایی 5 میکروگرم بر میلی لیتر بر روی MIC ایزوله های مقاوم به فلوروکینولون ها به روش آگار دایلوشن انجام شد.
    یافته ها
    از 100 ایزوله کلبسیلا پنومونیه، (28 درصد) 28 ایزوله به سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین مقاوم بودند. هر دو ژن acrA و acrB در تمام ایزوله های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به آنتی بیوتیک ها وجود داشت. اثر CCCP بر روی ایزوله های مقاوم به سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین منجر به کاهش میزان MIC در 11 ایزوله (2/39 درصد) شد که از میان آن ها میزان MIC در 5 ایزوله از مقاوم به حساس تغییر یافت.
    نتیجه گیری
    گرچه میزان مقاومت بالای دارویی ایزوله ها تنها به دلیل پمپ های تراوشی نمی باشد، اما نتایج مهار پمپ تراوشی نشان دهنده نقش آن ها در مقاومت 39 درصد ایزوله ها بود. هم چنین وجود ژن های AcrAB در همه ایزوله های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به فلوروکینولون ها اهمیت این پمپ ها را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: AcrAB، پمپ تراوشی، فلوروکینولون، کلبسیلا پنومونیه
  • شهین رمازی*، الهام ایزی، علی فصیحی، پیام قاسمی دهکردی صفحات 22-34
    زمینه و هدف
    تاموکسیفن رایج ترین درمان مورد استفاده برای بیماران مبتلا سرطان پستان نوع ER+ محسوب می شود که مانع از بیان ژن های موثر در رشد و تکثیر سلول های سرطانی توسط استروژن می گردد. مقاومت به تاموکسیفن یک مشکل بالینی مهم در سرطان پستان به شمار می رود، در بررسی های جدید نقش میکرو RNA ها در مقاومت به تاموکسیفن، از طریق تاثیر بر تنظیم ژن های کنترل کننده ی چرخه سلولی، مطرح شده است. در این مقاله میانکنش میکروRNA ها با ژن های دخیل در مقاومت به تاموکسیفن مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    با برسی داده های بیان ژن در نمونه های بیماران حساس و مقاوم به تاموکسیفن که از پایگاه داده GEO دریافت شده بود و جستجو در پایگاه مقالات، ژن ها و میکرو RNA هایی که داری تغییرات بیانی معنی دار بودند تعیین گردیدند. سپس با بررسی همبستگی بین بیان ژن ها و میکروRNAها و همچنین بررسی بیوانفورماتیکی به وسیله نرم افزار mirwalk، شبکه میانکنشی بین ژن ها و میکرو RNA ها ترسیم گردید.
    یافته ها
    بررسی ها نشان دادند 21 ژن و 62 میکروRNA در نمونه های مقاوم به تاموکسیفن تغییر بیان یافته اند که miR342-3P/5P با هدف قرار دادن ژن های HOXB13، PRM2 و KLK3 و میکروRNA های MiR-520h و miR-582-5p با هدف قرار دادن 5 ژن کاهش بیان یافته، می توانند بیشترین نقش را در عود مجدد سرطان پستان ایفا نمایند.
    نتیجه گیری
    شبکه ی تنظیمی ترسیم شده بین مجموعه ای از ژن ها و میکرو RNA هایی که به صورت بالقوه در عود مجدد سرطان پستان درمان شده با تاموکسیفن، دارای نقش می باشند، می تواند روشن کننده نقش میکرو RNA ها در بازگشت مجدد سرطان پستان باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تاموکسیفن، عود مجدد، شبکه میانکنشی، میکرو RNA، بیوانفورماتیک
  • فاطمه توانایی یوسفیان *، طیبه پور غزنین، مهناز امینی، امین اظهری، سید رضا مظلوم صفحات 35-45
    زمینه و هدف
    باتوجه به شیوع بالای بیماری انسدادی مزمن ریه و تاثیر تکنیک های بازتوانی در ارتقای وضعیت بالینی این بیماران، با عدم استقبال آنها از برنامه ی بازتوانی در بیمارستان مواجه هستیم، لذا مطالعه ی حاضر به منظور تسهیل انجام بازتوانی در منزل، به مقایسه تاثیر بازتوانی ریه در بیمارستان و منزل بر بهبود مسافت طی شده در 6 دقیقه توسط بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی (IRCT2015010720600N1) انجام شد. در این پژوهش 60 بیمار مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه مراجعه کننده به درمانگاه ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تهران مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به روش تخصیص تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. برنامه بازتوانی ریه به مدت 8 هفته اجرا شد. گروه بازتوانی در بیمارستان تمرینات را در مرکز بازتوانی و گروه بازتوانی در منزل تمرینات را بدون نظارت مستقیم در منزل خود انجام دادند. در پیش و پس از آزمون مسافت طی شده با ابزار 6 دقیقه راه رفتن اندازه گیری شد. تحلیل داده ها توسط نرم افزارSPSS نسخه 5/11 و با استفاده از آزمون های تی مستقل و زوجی و کای دو صورت گرفت.
    یافته ها
    برنامه بازتوانی در هر دو گروه باعث افزایش مسافت طی شده در زمان 6 دقیقه می شود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که برنامه بازتوانی در منزل به اندازه برنامه بازتوانی در بیمارستان ، مسافت طی شده در 6 دقیقه را افزایش می دهد و قابلیت جایگزینی با برنامه بازتوانی در بیمارستان را دارد.
    کلیدواژگان: بازتوانی در بیمارستان، بازتوانی در منزل، مسافت طی شده در 6 دقیقه، بیماری انسدادی مزمن ریه
  • سید سعید سرکشیکیان، احمد حرمتی *، محمدرضا قدیر، مهدی پزشکی مدرس، فائزه عالمی صفحات 46-52
    زمینه و هدف
    دوازدهه دومین محل شیوع دیورتیکول در دستگاه گوارش است. این دیورتیکول ها می توانند عوارض گوناگونی ایجاد کنند در این مطالعه به بررسی شیوع نسبی دیورتیکول های دوازدهه و ارتباط آن با بیماری های صفراوی پانکراسی در بیمارانی پرداخته شد که به دلایل دیگر تحت ERCP قرار گرفته بودند.
    روش بررسی
    این مطالعه ی مقطعی روی 310 بیمار که به دلایل مختلف تحت ERCP قرار گرفته بودند انجام شد، وجود یا عدم وجود دیورتیکول های دوازدهه و ارتباط آن با بیماری های صفراوی پانکراسی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین 310 بیمار، 62 نفر (20 درصد) دارای دیورتیکول دوازدهه بودند و فراوانی انواع مختلف دیورتیکول ها به ترتیب شیوع، نوع B(39 درصد)، نوع D (26 درصد)، نوع A (21 درصد) و نوع C (14 درصد) بود. میزان شیوع سنگ های صفراوی در گروهی که دارای دیورتیکول بودند به طور معناداری بیشتر بود. میزان تنگی مجاری صفراوی در گروه واجد دیورتیکول کمتر و میانگین سنی آن ها به طور معناداری بیشتر بود. از نظر جنسیت اختلاف معناداری بین دو گروه دیده نشد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد شیوع نسبی فراوانی دیورتیکول های دوازدهه با توجه به مطالعات پیشین، بالا است، و به طور معنی داری افراد با دیورتیکول سن بالاتری دارند و همراهی بیشتری با سنگ های صفراری دارند (05/0P<) و تنگی مجرای صفراوی نیز در این افراد کمتر است (05/0P<).
    کلیدواژگان: دیورتیکول، کلانژیوپانکراتکوگرافی معکوس رتروگرید، اندوسکوپیک، ERCP، دئودنوم
  • هاله اکبری، حبیب ضیغمی، مهران محسنی* صفحات 53-68
    زمینه و هدف
    امروزه رنگ ها کاربرد وسیعی در صنایع مختلف غذایی اعم از صنایع تولید شیرینی، بستنی، نوشیدنی ها، و غیره دارند. رنگ ها می توانند عوارضی شبیه آسم، بیش فعالی در کودکان، و سرطان زایی داشته باشند.از این رو هدف این مطالعه، ارزیابی اثر جهش زایی مستقیم چند نوع از رنگ های طبیعی خوراکی به روش ایمز بود.
    روش بررسی
    پس از تهیه 6 رنگ طبیعی از سه برند مختلف، جهش زایی مستقیم آن ها با تست ایمز بررسی گردید. در این تست سوش های سالمونلا تیفی موریوم TA98 و TA100، حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدینHis-،روی محیط کشت گلوکز حداقل در حضور نمونه های رنگ کشت داده شد و تنها باکتری هایی که با جهش برگشتی His+ شده بودند تشکیل کلنی دادند.
    یافته ها
    جهش زایی مستقیم رنگ ها از طریق شمارش کلنی های برگشتی در پلیت های حاوی رنگ خوراکی و مقایسه آن با کنترل منفی سنجیده شد. نتایج نشان داد که تعداد کلنی های برگشتی در پلیت های حاوی رنگ های آلبالویی و زرد طلایی شرکت B برای هر دو سویه و قهوه ای تیره شرکت B و C و نارنجی شرکت B به ترتیب برای سویه TA100 و TA98در بعضی غلظت ها بیش از دو برابر پلیت کنترل منفی است و جهش زایی مستقیم نشان دادند. رنگ های سبز تیره و سبز روشن شرکت هایA ،B ،C و زرد طلایی شرکت هایA و C و آلبالویی و نارنجی شرکت C فعالیت جهش زایی مستقیم نداشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، تعدادی از رنگ های مورد مطالعه علی رغم اینکه طبیعی عنوان شده اند، جهش زایی مستقیم نشان دادند.
    کلیدواژگان: جهش زایی مستقیم، رنگ خوراکی طبیعی، تست ایمز، TA100، TA98
  • داریوش شکیبایی، رامین گرگانی، مهوش حصاری*، غلامرضا بهرامی، امیر کیانی صفحات 69-77
    زمینه و هدف
    آندروژن ها موجب هایپرتروفی قلبی و کاردیومیوپاتی می گردند. گزارشاتی مبنی بر اثرات محافظتی سیر در هایپرتروفی قلبی ناشی از اضافه بار قلبی و کاتکول آمین ها وجود دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات پودر سیر بر هایپرتروفی قلبی ناشی از تستوسترون در موش صحرایی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تجربی، روی موش صحرایی نر نژاد ویستار در 5 گروه (8-7n=) مشتمل بر گروه کنترل تستوسترون، تستوسترون (10 میلی گرم تستوسترون انانتات به مدت 20 روز)، سیر (6/1 گرم به مدت 10 روز)، کنترل سیر و سیر+ تستوسترون انجام شد. قلب های مجزا شده، مطابق روش لانگندورف پرفیوژ شده و سه مرحله پایه، ایسکمی و ریپرفیوژن را گذراندند. پارامترهای ساختاری و عملکردی قلب از جمله نوسانات بطن چپ (LVDP)، قابلیت انقباضی بطنی (dp/dt) و (Rate Pressure Product)RPP سنجش شدند.
    یافته ها
    در گروه هایپرتروفی ناشی از تستوسترون، وزن قلب، ضخامت دیواره ی بطن چپ و پارامترهای عملکردی قلب از جمله LVDP، RPP، +dp/dt و -dp/dt افزایش معنی داری نشان دادند. استفاده از پودر سیر در دوره پایه باعث کاهش معنی دار این پارامترها گردید (05/0>P). اما در دوره ایسکمی ریپرفیوژن تاثیر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پودر سیر هایپرتروفی قلبی ناشی از تجویز تستوسترون را در موش صحرایی تعدیل می کند. به عبارتی، با توجه به پارامترهای عملکردی و ساختمانی قلب استفاده از پودر سیر می توانست شدت هایپرتروفی قلبی را در موش صحرایی به طور معنی داری کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سیر، هایپرتروفی قلب، تستوسترون، ایسکمی-ریپرفیوژن، موش صحرایی
  • معصومه فضلیان*، سید کمال صولتی، محمد موسوی، محمد قاسمی پیربلوطی صفحات 78-91
    زمینه و هدف
    لوپوس اریتماتوز سیستمیک، یک بیماری خود ایمنی سیستمیک است و شیوع آن در ایران 40 در صد هزار نفر برآورد شده است. تظاهرات روان شناختی علاوه بر تظاهرات بالینی در مبتلایان شایع است. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثربخشی برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) و درمان شناختی- رفتاری (CBT) بر فعالیت بیماری، کیفیت زندگی و خودکارآمدی این بیماران بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون باگروه کنترل، 45 بیمار مبتلا به لوپوس در شهرکرد با روش نمونه گیری در دسترس، بر اساس معیارهای کالج آمریکایی روماتولوژی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم شدند. سه گروه تحت مراقبت پزشکی معمول قرار گرفتند. گروه اول آزمایش، 8 جلسه MBSR و گروه دوم 8 جلسهCBT نیز دریافت کردند. طی مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 3 ماهه پرسشنامه های کیفیت زندگیSF36، خودکارآمدی شرر و ایندکس فعالیت بیماری لوپوس تکمیل شد.آنالیز اطلاعات با نرم افزار SPSSv18 و آمارتوصیفی و استنباطی «تحلیل واریانس با اندازه های تکراری» انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات فعالیت بیماری گروه ها در مراحل مختلف پژوهش تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    هرچند مداخلات روان شناختی از تاثیر چندانی روی فعالیت بیماری لوپوس برخوردار نبود، ولی مداخلاتCBT و به خصوص MBSR منجر به بهبود پایدار کیفیت زندگی و خودکارآمدی بیماران شدند.
    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوز سیستمیک، درمان شناختی- رفتاری، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، کیفیت زندگی، خودکارآمدی
  • سید داوود زمانی، فرهاد طارمیان*، نیما معتمد صفحات 92-106
    زمینه و هدف
    رفتار های بزهکارانه ی نوجوانان یکی از نگرانی های عمده جوامع، خانواده ها و نهادهای اجتماعی است، لذا بررسی جامع و چند مولفه ای آن می تواند راهگشای مداخلات موثر در این زمینه باشد. در نتیجه این مطالعه به بررسی رابطه ی عوامل شخصیتی، تنظیم هیجان، شناخت های ضد اجتماعی، سلامت روان و حیطه های زندگی با رفتارهای بزهکارانه ی نوجوانان پرداخته است.
    روش بررسی
    طی مطالعه ی توصیفی مقطعی با طرح همبستگی از جامعه دانش آموزان پسر دوره دبیرستان شهرستان زنجان، 394 نفر از پایه های دوم، سوم و چهارم با استفاده از نمونه گیری خوشه ایدر سال تحصیلی 95-94 به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه شخصیتی نئو، مقیاس تنظیم هیجان گراس و جان، پرسشنامه سلامت روان، مقیاس نظارت خانواده سینگر، پرسشنامه همنشینی با همسالان بزهکار پاسکال، پرسشنامه خودکنترلی گروسمیک، مقیاس رضایت از مدرسه اوتینگ، پرسشنامه شناخت های ضد اجتماعی والترز، پرسشنامه خطر پذیری نوجوانان ایرانی و پرسشنامه رفتار های بزهکارانه، جمع آوری و با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از رگرسیون چندگانه نشان دادند که رفتار های بزهکارانه با متغیر های خودکنترلی (001/0>P)، همنشینی با همسالان بزهکار (001/0>P)، شناخت های ضد اجتماعی (001/0>P) و روان رنجور خویی (044/0P= ) رابطه مثبت و معنی دار داشت در حالی که رابطه اش با نظارت خانواده (006/0P= ) و با وجدان بودن (003/0P=) منفی و معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    هم نشینی با همسالان بزهکار، خودکنترلی، شناخت های ضداجتماعی، نظارت خانواده، باوجدان بودن و روان رنجور خویی با رفتارهای بزهکارانه نوجوانان ارتباط مستقل دارند.
    کلیدواژگان: عوامل شخصیتی، تنظیم هیجان، شناخت های ضد اجتماعی، سلامت روان، حیطه های زندگی، رفتارهای بزهکارانه
  • سوسن فکری، قمر کیانی * صفحات 107-118
    زمینه و هدف
    خودکشی یکی از مشکلات جدی سلامت عمومی است و اقدام به خودکشی به عنوان یکی از شاخص های مهم بهداشت روانی افراد در فرهنگ های مختلف به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سلامت معنوی، سرکوب فکر و حمایت اجتماعی در افراد اقدام کننده به خودکشی و افراد عادی شهر زنجان انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش علی مقایسه ای بود. از جامعه آماری اقدام کنندگان به خودکشی که به مراکز درمانی ولی عصر و آیت الله موسوی زنجان مراجعه نموده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس، 84 نفر انتخاب شدند. در گروه مقایسه نیز از افراد عادی همگن با گروه اقدام به خودکشی، 84 نفر انتخاب شد. از پرسشنامه های سلامت معنوی الیسون و پالوتزین، سیاهه سرکوب خرس سفید و حمایت اجتماعی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 22 با کمک آزمون آماری t استیودنت و یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سلامت معنوی و مولفه های آن، سرکوب فکر، حمایت اجتماعی و مولفه های آن در گروه اقدام کننده به خودکشی با افراد عادی تفاوت معنی داری دارد (001/0>P). به نحوی که سلامت معنوی و مولفه های آن، همچنین حمایت اجتماعی و مولفه های آن در گروه اقدام کننده به خودکشی پایین تر از افراد عادی بود ولی سرکوب فکر در اقدام کنندگان به خودکشی بیشتر از افراد عادی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت برخورداری از سلامت معنوی و حمایت اجتماعی بالا می تواند عامل محافظت کننده ای در برابر اقدام به خودکشی باشد ولی استفاده از سرکوب فکر به نظر می رسد در اقدام به خودکشی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، سرکوب فکر، حمایت اجتماعی، خودکشی
  • عاکفه احمدی افشار *، سارا احمدی، سعیده مظلوم زاده، زهره ترابی صفحات 119-128
    زمینه و هدف
    آلرژن های موجود در محیط های بسته و منازل با توجه به تماس مداوم می توانند سبب ایجاد حساسیت شدید و دائمی شوند. در این مطالعه، فراوانی و یافته های بالینی شایع در بیماران حساس به آلرژن های داخل منزل بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه پرونده کلیه ی بیماران با سابقه ی تست پوستی مثبت به حداقل یک آلرژن استخراج و طی معاینه ی حضوری و یا تماس تلفنی از نظر یافته های بالینی و مشکلات شایع تنفسی، پوستی و سایر اختلالات همراه ارزیابی شدند. سپس ارتباط بین یافته های فوق و تست پوستی با کمک نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 502 بیمار با تست پوستی مثبت 406 نفر با رضایت نامه کتبی وارد مطالعه شدند. 195 نفر (48 درصد) نسبت به آلرژن های داخل منزل تست پوستی مثبت داشتند. در این بیماران 97 نفر (9/23 درصد) نسبت به مایت، 82 نفر (2/20 درصد) نسبت به کپک ها، 78 نفر (2/19 درصد) نسبت به سوسک، 51 نفر (6/12 درصد) نسبت به پر ماکیان و 31 نفر (6/7 درصد) به آلرژن گربه حساس بودند. در مقایسه، تنگی نفس در بیماران حساس به کپک به طور معنی داری بیشتر بود (01/0P=) .در بیماران حساس به هیره و کپک گرفتاری چشم ها به طور معنی داری کمتر بود (01/0P= و 02/0P=).
    نتیجه گیری
    دراین مطالعه واکنش تست پوستی به آلرژن های داخل منزل نسبتا بالا بود. لذا توجه به این آلرژن ها و آموزش اجتناب و کنترل این عوامل در داخل منزل، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تست پوستی پریک، آلرژن های داخل منزل، هیره، کپک، سوسک
  • آزاده یعقوبی، قدرت الله روشنایی، محمد رفیعی *، لیلی تاپاک، عبدالعظیم صدیقی پاشاکی صفحات 129-139
    زمینه و هدف
    سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان های زنان در سراسر جهان است. این مطالعه به منظور تحلیل عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان سینه با استفاده از دو مدل مخاطرات متناسب کاکس علت-ویژه و زیر توزیع (مدلسازی مستقیم بروز تجمعی) انجام پذیرفت. این بیماران در معرض مخاطرات رقابت جوی مرگ بر اثر سرطان سینه و مرگ بر اثر سایر علل قرار داشتند که رخ دادن هریک از این پیشامدها مانع رخ دادن پیشامد دیگر شد.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی همگروهی تاریخی بروی 573 بیمار مبتلا به سرطان سینه می باشد که در مرکز تشخیصی درمانی مهدیه همدان در طی سال های 1383 تا 1390 تشخیص داده شده و تا سال 1394 پیگیری شدند. برای تعیین عوامل خطر مخاطرات رقابت جو، مدل های کاکس علت-ویژه و بروز تجمعی برازش داده شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهایspss وR مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که از علل مرگ ناشی از سرطان سینه در مدل بروز تجمعی تنها متغیر سایز تومور تاثیر معنادار داشت (0054/0P=) و برای مرگ ناشی از سایر علل در مدل کاکس نیز متغیر سایز تومور معنادار شد (033/0P=) و سایر متغیرهای مورد بررسی در دو مدل تاثیر معنادار در مرگ نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به معنادار شدن متغیر سایز تومور در بیماران با تشخیص سرطان سینه، می توان گفت یکی از مهمترین عوامل مرتبط با بقای این بیماران سایز تومور می باشد و از آنجایی که مدل کاکس با سانسور در نظر گرفتن سایر مخاطرات رقابت جو، اطلاعات مربوط به سایر مخاطره ها را نادیده می گیرد، استفاده از تابع بروز تجمعی برای مدل سازی عوامل خطر در سرطان سینه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نرخ تجمعی بقا، مخاطرات رقابت جو، مدل کاکس، سرطان سینه، بقا
|
  • M. Dadashi, S. Momtazi, V. Yousefi Asl, B. Gharaei *, A. Asghar Nejad Pages 1-11
    Background And Objective
    The Post traumatic stress disorder (PTSD) is an acute psychological reaction to severe traumatic events. Non-pharmacological treatments are considered as the first line treatment for PTSD and should be basically complementary to the treatment plans for patients with PTSD. However, some patients do not respond adequately to non-pharmacological treatments. The purpose of this study was to compare the efficiency and effectiveness of drug combination with meta-cognitive and drug therapy alone in reducing the severity and symptoms of PTSD.
    Materials And Methods
    The samples of this study were the people who referred to the Shahid Beheshti Hospital of Zanjan, Iran. The type of clinical trial was single case and multiple baseline type. Six male subjects were selected by available sampling method and were then randomly assigned to two groups. The subjects in the pre-treatment stage (baseline) and during the fourth, eighth and post-treatment sessions, as well as follow-up (1 month and 2 months) and after the treatment and follow up (1 month and 2 months), completed the questionnaires of Clinical Executive Scale for post-traumatic stress disorder (CAAI), Beck anxiety (BAI), negative meta-cognitive (MCQ-30), SUDS and Function Psychology (GAFS).
    Results
    The results showed that both methods (combination of drug therapy with meta-cognitive therapy) were effective in the treatment of post-traumatic stress disorder and this effect was higher in the first method (combination of drug therapy with meta-cognitive therapy).
    Conclusion
    The results of this study indicate that both methods (Combination of drug therapy with meta-cognitive therapy) were effective in reducing symptoms and anxiety symptoms in patients with PTSD than drug therapy alone. Also, combination therapy reduces the amount of discomfort and improves overall performance of the patients
    Keywords: Meta-cognitive therapy, Drug therapy, Post traumatic stress disorder
  • A. Akya, A. Elahi *, R. Chegeneh Lorestani, K. Ghadiri Pages 12-21
    Background And Objective
    One of the mechanisms involved in the resistance of Klebsiella pneumoniae to fluoroquinolones is AcrAB leakage pumps. In this study, the prevalence of Klebsiella pneumoniae isolates with AcrAB encoding genes and the role of permeation pumps in fluoroquinolone resistance were investigated.
    Materials And Methods
    165 samples from patients of Kermanshah Medical Centers were collected and 100 isolates of Klebsiella pneumoniae approved by API-20E kit. Antibiotic susceptibility of isolates to ciprofloxacin and levofloxacin was determined using disk diffusion and MIC (Minimum Inhibitory Concentration) experiments. AcrA and AcrB genes were determined by PCR method. The effect of bacterial permeation inhibitor (CCCP) Carbonyl cyanide m-chlorophynyl hydrazone with final concentration of 5μg / ml on MIC of fluoroquinolones resistant isolates was done using agar dilution method.
    Results
    Of the100 Klebsiella pneumoniae isolates, 28 (28%), were resistant to ciprofloxacin and levofloxacin. Both acrA and acrB genes were resistant to antibiotics in all Klebsiella pneumoniae isolates. The effect of CCCP on isolates resistant to ciprofloxacin and levofloxacin resulted in a decrease in MIC in 11 isolates (39.2%), among which the MIC was changed in five isolated from resistant to susceptible state.
    Conclusion
    Although the high drug resistance of isolates is not due to permeation pumps, the results of inhibition of pump indicate their role in the resistance of 39% of isolates. Also, the presence of AcrAB genes in all fluoroquinolones resistant Klebsiella pneumoniae isolates shows the importance of these pumps.
    Keywords: AcrAB, leakage pump, Fluoroquinolone, Klebsiella pneumonia
  • Sh Ramazi *, E. Iziy, A. Fasihi, P. Ghasemi-Dehkordi Pages 22-34
    Background And Objective
    Tamoxifen is the most commonly used treatment for the patients with breast cancer called ER , which prevents the expression of genes that are effective in the growth and proliferation of cancer cells by estrogen. Resistant to Tamoxifen is a major clinical problem in breast cancer treatment. In recent studies, the role of microRNAs in tamoxifen resistance has been raised through the influence of regulation of cell cycle control genes. Throughout this study, the interactions of microRNAs with genes involved in tamoxifen resistance were investigated.
    Materials And Methods
    By comparing the gene expression data in samples of patients sensitive and resistant to Tamoxifen from the GEO database and searching in the database of articles, genes and microRNAs with significant expression variations were determined. Then, by examining the correlation between the expression of genes and microRNAs and bioinformatics by mirwalk software, the interconnection network between the genes and microRNAs was drawn.
    Results
    The results showed that 21 genes and 62 microRNAs altered in Tamoxifen resistant specimens. With miR342-3P/5P targeting the HOXB13, PRM2, and KLK3 genes, and MiR-520h and miR-582-5p microRNAs, targeting 5 reduced expression genes, can lead to recurrence of breast cancer.
    Conclusion
    The regulatory network mapped out between a set of genes and microRNAs that are potentially involved in the recurrence of breast cancer treated with Tamoxifen could clarify the role of the microRNAs in the recurrence of breast cancer.
    Keywords: Breast cancer, Tamoxifen, Relapse, Interconnecting network, MicroRNA, Bioinformatics
  • F. Tavanaei Youssefian *, T. Pourghaznein, M. Amini, A. Azhari, R. Mazlum Pages 35-45
    Background And Objective
    Regarding high prevalence of chronic obstructive pulmonary diseases and the effect of rehabilitation techniques on improving the clinical status of these patients, the rehabilitation programs are not well considered in hospitals. So, the present study was designed to compare the effect of lung rehabilitation on the improvement of patients with chronic obstructive pulmonary disease via distance traveled in 6 minutes in hospital versus home.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study 60 patients with chronic obstructive pulmonary disease who had referred to Pulmonary Clinic of Masih Daneshvari Hospital in Tehran, were studied. The patients were randomly assigned to two groups of 30. The lung rehabilitation program was performed for 8 weeks. The rehabilitation team carried out exercises at the rehabilitation center of the hospital and the exercises at home without a direct supervision. In the pre and post tests, the distance traveled in a 6-minute walk was measured. The data were analyzed by the SPSS software using an independent t-test, the paired t-test and the Chi-square test.
    Results
    The rehabilitation program in both groups increased the distance traveled in 6 minutes (P
    Conclusion
    The findings of this study showed that the home rehabilitation program increased the distance traveled in 6 minutes in the same way as the rehabilitation program in the hospital. As a result, home rehabilitation exercises may have potentiality to replace the hospital rehabilitation program.
    Keywords: Rehabilitation in hospital_Home rehabilitation_Distance traveled in 6 minutes_Chronic obstructive pulmonary disease
  • Ss Sarkeshikian, A. Hormati *, Mr Ghadir, M. Pezeshki Modares, F. Alami Pages 46-52
    Background And Objective
    The duodenum is the second most commonly occurring diverticulum in the gastrointestinal tract. Though, the diverticulum can induce various complications, no logical screening has been provided for them so far. In this study, the relative prevalence of duodenal diverticulum and their association with bile ducts in patients with pancreatic biliary disease were studied.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 310 patients who underwent ERCP for various reasons. The presence or absence of duodenal diverticulum and complications were also evaluated.
    Results
    Of 310 patients, 62 (20%) had duodenal diverticulum and the frequency of diverticulum in the order of prevalence was: type B (39%), type D (26%), type A (21%) and type C (14%). The prevalence of the biliary stones in diverticulum group was significantly higher. The biliary duct stenosis was lower in the group with diverticulum and the mean age was significantly higher. There was no significant difference between the two sexes.
    Conclusion
    The results of this study showed that the prevalence of duodenal diverticulum in patients who underwent ERCP in gasteroenterology and Hepatology Diseases Center of Qom University of Medical Sciences was higher than the previous studies. There was a significant difference in the incidence of duodenal diverticulum among different age groups. It seems that the diverticulum increase the risk of biliary stones and reduce bile duct stenosis.
    Keywords: Diverticulum, Endoscopic retrograde cholangiopancreatography, ERCP, Duodenum
  • H. Akbari, H. Zeighami, M. Mohseni * Pages 53-68
    Background And Objective
    Nowadays, colors are widely used in various food industries, including sweets, confectionery, ice cream, beverages, and so on. Colors can have asthma-like complications, hyperactivity in children and cancers. Therefore, the aim of this study was to evaluate the direct mutagenic effect of several types of natural colors via Ames method.
    Materials And Methods
    After preparation of 6 natural colors from three different brands, their direct mutagenesis was investigated by Ames test. In this test, the strains of Salmonella typhimurium TA98 and TA100, carrying the selective mutation in His-Hiscoprotein Histidine, were cultured on glucose culture medium at least in the presence of color samples, and only the bacteria that had His mutation were colonized.
    Results
    Direct mutagenicity of the food colors was measured by counting colonies in the plates containing edible color and comparing it with negative controls. The results showed that the number of referent colonies in plates containing cherry red and golden yellow for company B for both strains and the dark brown color of company B and C, and orange color for TA100 and TA98 strains in some concentrations were more than twice comparing the negative control plates and had direct mutagenic effects. The dark green and light green colors of the A, B, C, and golden yellow for companies A, C and cherry red and orange for companies C did not show direct mutagenic activity.
    Conclusion
    Based on these results, some of the studied colors, despite being declared natural, showed direct mutagenic activity.
    Keywords: Direct mutation, Natural edible color, Ames test, TA100, TA98
  • D. Shakibaei, R. Gorgani, M. Hesari *, Gh Bahrami, A. Kiani Pages 69-77
    Background And Objective
    The androgens cause the cardiac hypertrophy and cardiomyopathy. There are reports of garlic protective effects in the cardiac hypertrophy due to overload and catecholamine. The aim of this study was to investigate the effects of garlic powder on testosterone-induced cardiac hypertrophy in rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on Wistar male rats in 5 groups (n = 8-7) including the testosterone group (10 mg testosterone enanthate for 20 days), the garlic group (1.6 g for 10 days) Day), the control garlic group and finally the garlic testosterone. The separated hearts were perfused according to Langendorff method and passed three basal stages, ischemia and reperfusion. The structural and functional parameters of left ventricular fluctuations (LVDP), ventricular contractility (dp / dt) and (RPP) were measured.
    Results
    In the testosterone-induced hypertrophy group, the cardiac weight, the thickness of the left ventricular wall and the functional parameters of the heart, such as LVDP, RPP, dp / dt, and -dp / dt indicated significant increase. The use of garlic powder in the base period led to a significant decrease in these parameters (P
    Conclusion
    The results showed that the garlic powder modifies the cardiac hypertrophy induced by testosterone administration in rats. In other words, the use of garlic powder could potentially reduce the severity of cardiac hypertrophy in rats, due to variations in functional and structural parameters.
    Keywords: Garlic_Cardiac Hypertrophy_Testosterone_Ischemia - Reperfusion_Rat
  • F. Fazlian *, Sk Solati, M. Mousvi, M. Ghasemi Pirbaloti Pages 78-91
    Background And Objective
    Systemic lupus erythematosus is an autoimmune disease and its prevalence in Iran is estimated to be 40 in 100,000 people. The psychological manifestations are common in patients with clinical manifestations. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of MBRI and cognitive-behavioral therapy (CBT) on disease activity, quality of life and self-efficiency among these patients.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, via a pre-test and post-test, 45 patients with lupus in Shahrekord were selected by available sampling method based on American College of Rheumatology criteria and were randomly divided into two experimental and one control groups . Three groups underwent the common medical care. The first group received 8 sessions of MBSR and the second group received 8 sessions of CBT. In the pre-test, post-test and 3-month follow-up, the SF36 quality of life questionnaire, Sherer’s self-efficiency and lupus disease activity index were completed. Data were analyzed using the SPSS software and descriptive and inferential statistics (variance analysis with repeated measures) were similarly carried out.
    Results
    The mean scores of disease activity in different stages of the study did not differ significantly (P
    Conclusion
    Although the psychological interventions did not have much effect on the lupus disease activity, the CBT interventions, especially MBSR, led to a steady improvement in the quality of life and self-efficiency of the patients.
    Keywords: Systemic lupus erythematosus, Cognitive-behavioral therapy, Mental stress reduction, Quality of life, Self-efficiency
  • Sd Zamani, F. Taremian *, N. Motamed Pages 92-106
    Background And Objective
    Delinquent behavior of adolescents is one of the major concerns of societies, families and social institutions. Therefore, a comprehensive and multi-component analysis of this issue can lead to effective interventions. This study was an effort to find the relationship of personality factors, emotion regulation, antisocial cognition, mental health, and life fields in juvenile delinquency behaviors. Materials and
    Methods
    In this descriptive cross-sectional and correlational study, 394 male high school students in Zanjan, from the second, third and fourth grades were selected using the cluster sampling in the academic year 2015-2016. Data were collected using Neo Personality Questionnaire, Grass & John Emotion Scale, Mental Health Questionnaire, Singer Family Scale, Collaborating with criminal Peers by Pascal Grossmic Self-Control Questionnaire, Scale Otting school satisfaction, Walter’s antitrust cognitive questionnaire, Iranian adolescent risk taking questionnaire and delinquent behavior questionnaire and analyzed using the Pearson correlation coefficient and multiple regression.
    Results
    The results of the multiple regression showed that delinquent behaviors had a positive and significant relationship with self-control variables (P
    Conclusion
    Delinquent peers, self-control, antisocial cognition, family monitoring, conscientiousness, and neuroticism have independent relationship with juvenile delinquency behaviors.
    Keywords: Personality factors, Emotion regulation, Antisocial cognition, Mental health, Life domains, delinquent behaviors
  • S. Fekri, Gh Kiani * Pages 107-118
    Background And Objective
    The Suicide is a serious public health problem and the suicide attempt is one of the important indicators of mental health in different cultures. The purpose of this study was to compare the spiritual health, suppression of thought and social support in the suicidal subjects and normal people in Zanjan city.
    Materials And Methods
    From the statistical population of suicide attempters who referred to Vali-e- Asr and Ayatollah Mousavi hospitals in Zanjan, 84 subjects were selected through the available sampling method. In the control group, 84 subjects were selected from the individuals homogeneous to suicidal group. Ellison and Palutzin Spiritual Health Questionnaire, White Bear Suppression Checklist and Social Support were used for data collection. Data were analyzed by SPSS software using the t-test and Mann-Whitney U test.
    Results
    The results showed that the mental health and its components, suppression of thought, social support and its components in the suicidal group had a significant difference comparing to controls (P
    Conclusion
    According to the findings, it can be concluded that enjoying high spiritual health and high social support can be a protective factors against the suicide attempt. But the use of oppressive thought seems to play a role in suicidal attempts.
    Keywords: Spiritual Health, Suppression of thought, Social Support, Suicide
  • A. Ahmadiafshar *, S. Ahmadi, S. Mazloomzadeh, Z. Torabi Pages 119-128
    Background And Objective
    The allergens in the closed environments and at home because of the constant contact can cause severe and permanent allergies. In this study, the frequency and the clinical findings were evaluated in patients who were allergic to domestic allergens.
    Materials And Methods
    In this study, all the patients with a positive skin test to at least one allergy were extracted, and during the face-to-face examination or phone call, the clinical findings and common problems with respiratory, skin or other disorders were evaluated. Then, the relationship between the above findings and the skin test was analyzed by the SPSS software.
    Results
    From 502 patients with a positive skin test, 406 individuals were included in the study. 195 people (48%) inside the house had a positive skin test to domestic allergens. In these patients 97 (23.9%) were allergic to mite, 82 (20.2%) to molds, 78 (19.2%) to beetles, 51 (12.6%) to domestic birds’ feather and 31 (7.6%) were allergic to cat allergens. In comparison, the dyspnea was significantly higher in the mold-sensitive patients (P = 0.01). The eyes involvement was significantly less in patients sensitive to mite and mold (P = 0.01 and P =0.02 respectively).
    Conclusion
    In this study, the skin test response to indoor allergens was relatively high. Therefore, attention to these allergens and training to avoid the occurrence of these factors and controlling them at home is recommended.
    Keywords: Prick skin test, Indoor allergens, Thyra, Mildew, Beetle
  • A. Yaghoubi, Gh Roshanaei, M. Rafiee *, L. Tapak, Aa Sedigipashaki Pages 129-139
    Background And Objective
    Breast cancer is one of the most common cancers in women worldwide. This study was conducted to analyze the factors related to survival of patients with breast cancer using two models of Cox proportional specific-cause and sub-distribution models (direct modeling of cumulative incidence). These patients were at the competitive risk of death from breast cancer and also death due to other causes that the occurrence of any of these events prevented another from happening.
    Materials And Methods
    This historical cohort study comprised 573 breast cancer patients who had referred to the Mahdieh medical center of Hamedan during 2004 to 2011 and were followed until 2015. To determine the risk factors among the competitive risks, the Cox specific-cause and cumulative incidence models were fitted. The data were analyzed using the SPSS and R softwares.
    Results
    The findings showed that among the causes of breast cancer death in the cumulative incidence model, only the tumor size had a significant effect (p = 0.0054) and for death due to other causes in the Cox model, the tumor size was also significant (P = 0.033). However, the other variables in two models had no significant effect on death.
    Conclusion
    Considering the significance of the tumor size in the survival of breast cancer patients, the Cox model takes no account of the other risk information with censorship, the cumulative incidence function is recommended to be used in modeling the risk factors in breast cancer.
    Keywords: Cumulative survival rate, Competitive risks, Cox model, Breast cancer, Survival