فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:13 Issue: 52, 2006

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:13 Issue: 52, 2006

  • 72 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1384/10/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشاد روغنی دهکردی، مهرداد روغنی، توراندخت بلوچ نژاد مجرد صفحه 1
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش بروز آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی در دیابت قندی، در این مطالعه اثر مصرف خوراکی بخش هوایی فراسیون سفید (Marrubium vulgare) به مدت دو ماه بر پاسخ گویی انقباضی آئورت ایزوله در مدل تجربی دیابت قندی (موش صحرایی) طی سال 1382 در تهران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 44 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با فراسیون، دیابتی و دیابتی تحت درمان با فراسیون تقسیم بندی شدند. برای دیابتی شدن موش ها از داروی استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلی گرم بر کیلوگرم به طور داخل صفاقی استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با فراسیون نیز پودر این گیاه را به صورت مخلوط شده با غذای استاندارد موش به نسبت وزنی 15/ 1 دریافت نمودند. پس از گذشت دو ماه پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای نسبت به کلرور پتاسیم و نور آدرنالین با استفاده از بساط بافت ایزوله و آزمون های آماری توکی، آنالیز واریانس و اندازه گیری مکرر، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی در هفته های چهارم و هشتم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش افزایش معنی داری داشت (p=0.001)، در حالی که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با فراسیون کاهش معنی داری را در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. به علاوه پاسخ انقباضی در گروه دیابتی تحت درمان با فراسیون نسبت به کلرور پتاسیم (P=0.03) و نورآدرنالین (P=0.03) به طور معنی داری کمتر از گروه دیابتی درمان نشده بود. هم چنین در پاسخ انقباضی به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین در گروه کنترل تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که مصرف خوراکی فراسیون به مدت 2 ماه در کاهش پاسخ انقباضی سیستم عروقی و احتمالا در پیشگیری از بروز هیپرتانسیون در موش های صحرایی دیابتی موثر می باشد. انجام تحقیقات وسیع تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فراسیون سفید (Marrubium vulgare)، سیستم عروقی، دیابت قندی، پاسخ انقباضی، موش صحرایی
  • محمدباقر قوامی، مهندس جمشید محمدی، حسین لدنی صفحه 8
    زمینه و هدف
    سوسری آلمانی مهم ترین آفت شهری است که در انتقال عوامل بیماری زا و ایجاد آلرژی نقش زیادی دارد. بیمارستان شهید بهشتی زنجان به رغم سم پاشی منظم به سوسری آلمانی آلوده است. با توجه به عدم انجام مطالعاتی در مورد علت تداوم این آلودگی، پژوهش حاضر با هدف تعیین حساسیت سوسری آلمانی در بیمارستان شهید بهشتی زنجان طی سال 1382 تا 1383 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، نمونه های سوسری آلمانی به صورت تصادفی به روش دستی از بیمارستان صید و در آزمایشگاه نگه داری شدند و هر یک از دو گروه سوسری آلمانی بیمارستان و سوش حساس آزمایشگاهی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. نر های بالغ تفکیک و در تماس سطحی با مقادیر 62/ 15، 25/ 31، 5/ 62، 125، 250 و 500 میلی گرم پرمترین بر مترمربع سنجش زیستی شدند و تعداد نمونه های فلج شده در زمان های مختلف در همه گروه ها شمارش شد. هر کدام از مقادیر پرمترین در سه تکرار ده تایی انجام و برای هر مقدار یک تکرار ده تایی شاهد (سطح آغشته شده با استن) انجام گردید. داده ها با آزمون پروبیت تجزیه و تحلیل شدند و معادله خطی رگرسیون بین زمان تماس و درصد نمونه های فلج شده تعیین و از طریق آن زمان فلج شدن نیمی از جمعیت مورد مطالعه (KT50) در گروه های مورد بررسی برآورد شد.
    یافته ها
    بررسی 480 سوسری در دو دسته 240 تایی (60 شاهد و 180 مورد) نشان داد که مقاومت به اثر ضربه ای در تماس با پرمترین در نمونه های بیمارستانی وجود دارد. در دوز تماسی 62/ 15 میلی گرم پرمترین بر متر مربع، نمونه های بیمارستان ناهمگن بودند و نمونه های مقاوم از حساس تفکیک می شدند (P=0.0004). در این دوز میزان KT50 در نمونه های بیمارستانی 6/ 63دقیقه (با حدود اطمینان 95 درصد 37/ 60 تا 67) و در سوش حساس 42/ 22 دقیقه (با حدود اطمینان 95 درصد 28/ 20 تا 65/ 26) بود و نسبت مقاومت در نمونه های بیمارستانی به 83/ 2 (با حدود اطمینان 95 درصد 72/ 2 تا 96/ 2) می رسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود مقاومت به پرمترین، مطالعه ماهیت ژنتیکی مقاومت، مقاومت متقاطع در مقابل حشره کش های جدید و ارزیابی آن ها در کنترل سوسری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سوسری آلمانی، سطح حساسیت، پرمترین، زنجان
  • سپیده سخنور، مهندس ناصر ولایی، جواد جهرمی شیرازی، لیدا صفوی زاده صفحه 17
    زمینه و هدف
    هر ساله حدود 5/ 1 میلیون آمریکایی به انفارکتوس حاد میوکارد مبتلا می شوند و تقریبا تمام علت های انفارکتوس میوکارد مربوط به آترواسکلروز عروق کرونر می باشد. مطالعات قبلی نشان داده اند با افزایش غلظت آلبومین در گروه مردان و زنان، مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونر کاهش می یابد. بنابراین تحقیق حاضر به منظور تعیین رابطه غلظت آلبومین و پروتئین سرم با انفارکتوس حاد میوکارد در بیماران بستری در بیمارستان مدرس تهران طی سال 1376 تا 1377 انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه با طراحی مورد - شاهدی انجام گرفت. 100 بیمار در دو گروه شاهد (50 نفر) و مورد (50 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. افراد گروه شاهد سابقه سکته قلبی نداشته و احتمال پایینی برای درگیری عروق کرونر داشتند (تست ورزش طبیعی) و افراد گروه مورد، بیماران مبتلا به سکته قلبی (بر اساس علایم بالینی، نوار قلبی و CKMB) بودند. نمونه های پژوهش همگی بالای 40 سال بودند. اندازه گیری آلبومین به روش رنگ سنجی انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری کای دو و مانتل هنسل (Mantel – Hansel) استفاده شد.
    یافته ها
    یک رابطه واضح و معکوس بین سطح آلبومین سرم و خطر بیماری عروق کرونر وجود دارد. میزان پروتئین کمتر از 5/ 7 گرم در میلی لیتر در گروه مبتلایان به انفارکتوس قلبی بیش از 3/ 10 برابر گروه شاهد بود (0001/ 0= P). نتایج نشان داد که در مبتلایان به انفارکتوس قلبی آلبومین کمتر از 9 /4 گرم در دسی لیتر، بیش از 6 برابر گروه شاهد بود (0001/ 0= P). این رابطه حتی با در نظر گرفتن سایر عوامل خطر نظیر سیگار نیز وجود دارد (01/ 0= P).
    نتیجه گیری
    سطوح پایین تر آلبومین می تواند نشانه ای از آسیب دایمی به عروق و پیشرفت آترواسکلروز و ترمبوز باشد. البته ارتباط بین آلبومین و بیماری عروق کرونر نیاز به بررسی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، آلبومین، پروتئین
  • نوشین افشار مقدم، مژگان مختاری، محمد بابایی صفحه 23
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در زنان می باشد. مهم ترین عامل موثر در پیش آگهی این سرطان گرفتاری گره های لنفاوی می باشد. از آنجا که ارتباط بین ارتشاح لنفوسیتی و پیش آگهی سرطان پستان مورد اختلاف نظر است، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین واکنش لنفوسیتی استرومال و گرفتاری گره های لنفاوی در کارسینوم داکتال مهاجم درجه یک پستان در سال 1383 در اصفهان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 182 بافت سرطان پستان فیکس شده در فرمالین و قالب گیری شده در پارافین ارزیابی شدند. نمونه ها بر مبنای تعداد گره های لنفاوی گرفتار و سن، طبقه بندی و سپس ارتباط بین این عوامل و ارتشاح لنفوسیتی استرومال ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    بین واکنش استرومال لنفوسیتی و گرفتاری گره های لنفاوی ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (P=0.001). بین وضعیت یائسگی و ارتشاح لنفوسیتی استرومال ارتباط معنی داری وجود نداشت (P=0.09).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که در تومورهایی که ارتشاح استرومال لنفوسیتی شدید دارند، احتمال گرفتاری گره های لنفاوی زیاد می باشد. انجام مطالعات بیشتر پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: واکنش استرومال لنفوسیتی، کارسینوم داکتال پستان، درجه ی یک، گره لنفاوی آگزیلاری
  • مجید ولی زاده، فریبا صحبتلو، نورالدین موسوی نسب صفحه 30
    زمینه و هدف
    رشد طبیعی مهم ترین نشانه تندرستی کودکان و اندازه گیری قد و وزن ساده ترین و مطمئن ترین وسیله ارزیابی آن می باشد. با توجه به اهمیت مساله، مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص های تن سنجی (وزن، قد و شاخص توده بدنی) در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر زنجان در سال تحصیلی 1384 1383 طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 1010 دانش آموز که به روش تصادفی خوشه ایاز 10 مدرسه انتخاب شده بودند، انجام گرفت. قد و وزن به روش استاندارد اندازه گیری و سپس شاخص توده بدنی (BMI) محاسبه گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزارهای Excel و SPSS و آزمون های آماری تی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی 1010 دانش آموز دختر مقطع راهنمایی نشان داد که قد و وزن گروه مورد مطالعه به ترتیب 5/ 10 و 3/ 7 درصد زیر صدک 5 مرکز ملی آمار سلامتی (NCHS) و هم چنین 6/ 0 و 5/ 4 درصد بالاتر از صدک NCHS 95 قرار داشت، ولی صدک پنجم BMI تقریبا منطبق بر صدک پنجم NCHS بود. 7/ 21 درصد از افراد کوتاه قد، لاغر و 8/ 3 درصد آنان چاق بودند 13.5. (P=0.0001) درصد افراد کوتاه قد از ناحیه یک و 8/ 7 درصد از ناحیه دو آموزش و پرورش زنجان بودند که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (003/ 0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق و سایر مطالعات در سطح کشور، نشان می دهد که قد و وزن نوجوانان کشور ما کمتر از معیارهای NCHS است که البته این تفاوت ها چشمگیر نمی باشد. با این وجود در صورت استفاده از منحنی NCHS برای جامعه ایران شیوع کم وزنی و کوتاهی قد بیش از حد تخمین زده می شود.
    کلیدواژگان: کوتاهی قد، چاقی، لاغری، شاخص توده ی بدنی (BMI)، مرکز ملی آمار سلامتی (NCHS)
  • محمد مهدی سلطان دلال، زهره قلاوند، بهرام نیک منش صفحه 37
    زمینه و هدف
    آئروموناس عامل بسیاری از عفونت ها در انسان می باشد که از نمونه های مختلف مواد غذایی حتی آب قابل شرب جدا گردیده است. مطالعات متعددی شیوع آئروموناس را در بیماران اسهالی برابر با شیوع شیگلا و گاهی بیشتر ذکر کرده اند. با توجه به گزارشات متفاوت در این خصوص، مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان آلودگی به پاتوژن های روده ای، به ویژه آئروموناس در اسهال کودکان و تعیین حساسیت آن ها به آنتی بیوتیک طی سال های 1382 تا 1383 در تهران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 310 نمونه مدفوع کودکان زیر10سال مبتلا به اسهال از نظر آئروموناس، پلزیوموناس و هم چنین از نظر سایر باکتری های پاتوژن مانند سالمونلا، شیگلا و اشریشیاکلی آنتروپاتوژن و از نظر انگل های روده ای مورد بررسی قرار گرفتند. حساسیت آنتی بیوتیکی این عامل به روش دیسک دیفوزیون بر روی ایزوله های آئروموناس انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون کای دو، تی و دقیق فیشر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در کودکان مبتلا به اسهال شیوع آئروموناس 5/4 درصد و بیشتر از سالمونلا و اشریشیاکلی آنتروپاتوژن می باشد و آئروموناس دومین پاتوژن شایع بعد از شیگلا می باشد. تمام سویه های آئروموناس حساس به سفتی زوکسیم، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین و مقاوم به آمپی سیلین بودند.
    نتیجه گیری
    گونه های آئروموناس در اسهال کودکان دارای اهمیت اتیولوژیکی بوده و در بررسی باکتریولوژیکی مدفوع، وجود این باکتری می بایستی مدنظر گرفته شود. انجام تحقیقات بیشتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آئروموناس، اسهال، کودکان، گاستروآنتریت، مقاومت دارویی
  • محمدحسین اسدی، عبدالرضا اسماعیل زاده صفحه 43
    زمینه و هدف
    سیتو مگالوویروس دارای انتشار جهانی است و میزان شیوع آن به عواملی از جمله وضعیت اقتصادی و محل جغرافیایی بستگی دارد. یکی از روش های مهم انتقال این ویروس، خون است. با توجه به شیوع بالای آنتی بادی های ضد ویروس در اهدا کنندگان خون و عدم آگاهی از میزان شیوع سرمی آن در جمعیت استان، این مطالعه جهت تعیین فراوانی آنتی بادی های IgG و IgM ضد سیتومگالوویروس در استان زنجان در سال 1383 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی بر روی 500 فرد اهدا کننده سالم مراجعه کننده به پایگاه انتقال خون انجام شد. اطلاعات دموگرافیک در پرسش نامه ثبت و پس از آزمایش های روتین غربال گری خون های اهدایی، آزمایش آنتی بادی های ضد سیتومگالویروس (IgG، IgM) با استفاده از کیت رادیم ایتالیا و به روش الایزا انجام گردید و نتایج با استفاده از آزمون های تی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که از 500 نمونه مورد بررسی 8/ 85 درصد مرد و 2/14 درصد زن بودند. آنتی بادی ضد ویروس IgG در 446 نفر (2/ 89 درصد) مثبت، در 8 نفر (6/ 1 درصد) منفی و در 46 نفر (2/ 9 درصد) مثبت ضعیف بود. هم چنین آنتی بادی ضد ویروس IgM در 481 مورد (2/ 96 درصد) منفی، 17 مورد (4/ 3 درصد) مثبت و در 2 مورد (4/ 0 درصد) مشکوک ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای سرمی آنتی بادی ضد سیتومگالوویروس در استان زنجان و پنهان شدن ویروس در داخل سلول های خونی و امکان انتقال آن از طریق خون و فرآورده های خونی به دریافت کنندگان خون، خصوصا افراد دچار نقص ایمنی، ضرورت غربال گری خون های اهدایی از نظر آلودگی به سیتومگالویروس به ویژه در افراد پر خطر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اهدا کنندگان خون، سیتومگالوویروس، آنتی بادی، آنتی بادی IgM، آنتی بادی IgG، الایزا، زنجان
  • زهره عنبری، ابراهیم صدقیانی، سیدجمال الدین طبیبی صفحه 49
    سابقه و هدف
    بیمارستان ها حدود 50 تا 80 درصد از کل هزینه بخش بهداشت و درمان را به خود اختصاص می دهند، از این رو ارتقا کیفیت از طریق به کارگیری مکانیزم های بهره وری می تواند در پویایی هر چه بیشتر بیمارستان ها موثر واقع شود. هدف از این پژوهش تعیین مکانیزم های بهره وری در بخش های پشتیبانی بوده است که در سال 1383 در اراک انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی بر روی تمامی بخش های پشتیبانی در سه بیمارستان آموزشی و یک بیمارستان وابسته به تامین اجتماعی در شهر اراک انجام گرفت. در این پژوهش از طریق 8 چک لیست مجزا ساز و کارهای موجود در زمینه ی ارتقای شاخص های بهره وری در بخش استریلیزاسیون، مدارک پزشکی، تغذیه، لندری، کاخداری، انبار دارویی، انبار تجهیزات و نقلیه مورد ارزیابی قرار گرفتند. مکانیزم ها بر اساس برخی از معیارها و شاخص های مهم بهره وری مانند نسبت اشتباهات، نسبت شکایات، نسبت ضایعات و... در بخش های پشتیبانی چهار بیمارستان مورد تطبیق قرار گرفت. داده ها نیز از طریق نرم افزار Excel مورد تحلیل نهایی قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که بیمارستان امام تامین اجتماعی، بالاترین امتیاز مکانیزم های موجود در زمینه بهره وری در بخش های پشتیبانی را با میانگین 1/ 77 (در حد خوب)، بیمارستان امیر کبیر با 3/ 47 (در حد متوسط)، بیمارستان طالقانی با 7/ 42 (در حد متوسط) و بیمارستان ولیعصر (عج) با 7/ 38 (در حد ضعیف) دارا بوده اند.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد کارآیی و اثر بخشی بیمارستان ها در گرو تدوین استراتژی های ساختاری، فرآیندی و نتیجه در بخش های پشتیبانی و نیز پایش مستمر خدمات است و در این میان تعهد مدیران ارشد و مشارکت همه دست اندرکاران اجرایی بیمارستان نیز ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بهره وری، بیمارستان، خدمات پشتیبانی، ساز و کار
|
  • Page 1
    Background and Objective
    Regarding growing incidence of atherosclerosis and cardiovascular diseases in diabetes mellitus, the effect of oral intake of Marrubium vulgare (MV) shoots on contractile response of isolated aorta was investigated in rats for two months in Tehran during 2003.
    Materials and Methods
    In this experimental study 44 male wistar rats were randomly divided into control, MV-treated control, diabetic and MV- treated diabetic groups. To induce diabetes 60 mg/kg streptozotocin was applied intraperitoneally. Two MV- treated groups received MV powder mixed with standard pelleted food at a weight ratio of 1/15. After 2 months, contractile response of aortic rings to KCl and noradrenaline was determined using isolated tissue setup and the results were analysed through Tokey, variance of analysis and repeated measure tests.
    Results
    Serum glucose level showed a significant increase in diabetic group in the 4th and 8th weeks (P=0.001), compared with the week before experiment, whereas serum glucose level in MV-treated diabetic group showed no significant decline compared with diabetic group. In addition, contractile response to KCL and noradrenaline in MV-treated diabetic group was significantly lower than untreated diabetic group (P=0.03). Furthermore, no significant difference was observed in contractile response to KCL and noreadrenaline between MV-treated control and control groups.
    Conclusion
    With regard to the obtained results it could be concluded that oral intake of Marrubium vulgare for 2 months attenuates the contractile response of the vascular system and probably prevents the hypertension in diabetic rats. More research in this field is recommended.
    Keywords: Marrubium vulgare, Vascular system, Diabetes mellitus, Contractile response, Rat
  • Page 8
    Background and Objectives
    Blatella germanica as a significant urban pest, can transmit various diseases and cause allergy. In spite of frequent pyrethroid spraying, contamination to German cockroach continues in Shahid Beheshti hospital and so far no survey has been carried out concerning the cause of persistent contamination to this pest. This study was carried out to assess the susceptibility of German cockroach in shahid Beheshti hospital during 2003-2004.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, B. germanica samples were collected from different wards of Shahid Beheshti hospital and transferred to the laboratory. Both hospital and susceptible strains were divided into treatment and control groups. Adult males were sorted out and bioassayed through surface contact with 15.62, 31.25, 62.5, 125, 250 and 500 mg/m2 of permethrin and the number of knockdown samples was counted at different time intervals in all groups. Each dose of permethrin was tested in three replications of ten and a control replication of ten, surface contact with acetone was also carried out. The data were analyzed through probit test and linear regressions between contact time and percentage of knockdown samples was plotted through which knockdown time for 50% of samples (KT50) was estimated.
    Results
    The survey of 480 cockroaches in two group of 240 (60 control and 180 treated) showed resistance to knockdown effect in contact with permethrin in hospital samples. At contact dose of 15.61 mg/m2, hospital samples were heterogeneous (P=0.0004) and resistant samples were easily recognized from susceptible ones. In this dose, KT50 in hospital samples was 63.6 (95% CI: 60.37-67) minutes and in susceptible strain 22.42 (95% CI: 20.28- 26.65) minutes. Resistance ratio in hospital samples reached 2.83 (95% CI: 2.72-2.96).
    Conclusions
    Regarding the resistance to permethrin, the study of genetic nature of resistance, cross resistance to new pesticides and their bioassay are necessary in control measures.
    Keywords: Blatella germanica, Resistance rate, Permethrin, Zanjan
  • Page 17
    Background and Objectives
    Every year around 1.5 million people in U.S get acute myocardial infarction and almost all causes of myocardial infarction are connected with atherosclerosis. The previous studies have shown that mortality rate due to coronary diseases decreases with elevation of serum albumin level. This study was conducted to investigate the association of serum albumin - protein level and myocardial infarction in hospitalized patients in Modares hospital in Tehran during 1997-1998.
    Materials and Methods
    The research was a case-control study in which 100 patients were surveyed in two control (50) and case (50) groups. Control cases were healthy (healthy exercise test) and treatment cases suffered from myocardial infarction (MI) (clinical symptoms, ECG and CkMB). The research cases were all over 40 years of age. Albumin level was measured through calorimetric method. To analyze the data χ 2 and Mantel- Hansel test were used.
    Results
    There was a clear and inverse association between serum albumin and risk of coronary disease. Protein level of under 7.5 g/dl was 10.3 times as high as control group. The results showed that albumin concentration of lower than 4.9 g/dl in patients with MI was as 6 times as control group. (P=0.0001). This association exists even with other risk factors.
    Conclusion
    Lower levels of albumin could imply permanent damage to artries and advanced athrosclerosis and thrombosis. However, the association between albumin and coronary disease needs more investigation.
    Keywords: Myocardial infarction, Albumin, Protein
  • Page 23
    Background and Objective
    Breast cancer is the most common cancer in women. Lymph node involvement is the most important prognostic factor in this cancer. Since there is no consensus about the relationship between lymphocytic infiltration and breast cancer prognosis, this study was conducted to investigate the correlation between stromal lymphocytic reaction and lymph node involvement in grade 1 ductal carcinoma of breast in Isfahan during 2004.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study 182 formalin - fixed and paraffin-embedded breast cancer tissue specimens were evaluated. Samples were classified according to the number of lymph nodes and age. Finally, the correlation between these parameters and stromal lymphocytic infiltration was examined. T student, one-way analysis of variance and χ 2 were used for statistical analysis.
    Results
    There is a significant correlation between stromal lymphocytic infiltration and lymph node involvement (P=0.001), whereas there is no significant correlation between menopause and stromal lymphocytic infiltration (P=0.09).
    Conclusion
    The research results indicated that tumors with severe stromal lymphocytic reaction are associated with high possibility of lymph node involvement. More research is recommended.
    Keywords: Stromal lymphocytic reaction, Invasive ductal carcinoma, Grade I, Auxiliary lymph node
  • Page 30
    Background and Objective
    Normal growth is the most important indicator of child health and measurement of height and weight is the simplest and the most reliable means to its evaluation. Due to the significance of the issue, the present study was conducted with the aim of determining the anthropometric indices of secondary school girls of Zanjan in 2004-2005.
    Materials and Methods
    This cross sectional study was carried out on 1010 students who had been selected through cluster random sampling from 10 schools. Height and weight were measured by standard method and body mass index (BMI) was calculated thereafter. The data were analysed using Excel and SPSS softwares and χ 2 and t-tests.
    Results
    The survey of 1010 secondary schools girls showed that the height and weight of research group were 10.5 and 7.3% lower than the 5th percentile of National Center for Health Statistics (NCHS) respectively and also, 0.6% and 4.5% were higher than 95th percentile of NCHS respectively. However, the 5th percentile of BMI almost matched the 5th percentile of NCHS. Moreover, 21.7% of the short students were underweight and 3.8% were overweight which were statistically significant (P=0.0001). 13.5% of short stature students were from district 1 and 7.8% of them were from district 2, showing a significant difference (P=0.0003).
    Conclusions
    The research results and other reports throughout the country demonstrate that the height and weight of adolescent population in the country are below standard NCHS although the differences are not significant. However, NCHS curves overestimate the prevalence of underweight and short stature whithin our community.
    Keywords: Short stature, Overweight, Underweight, Body Mass Index (BMI), National Center for HealthStatistics (NCHS)
  • Page 37
    Background and Objectives
    Aeromons is the cause of various infections in humans and has been isolated from different food samples and even drinking water. Research studies report the prevalence of the bacteria in diarrheic patients to be equal to or higher than shigella. Regarding the contradictory reports this study was conducted to investigate the prevalence and significance of Aeromonas in children's dysentery and their sensitivity to antibiotics in Tehran in 2003-2004.
    Materials and Methods
    In this descrpitive study 310 stool samples of diarrheic children under 10 years of age were tested for infection to Aeromonas, plesiomonas, bacterial pathogens such as salmonella, shigella, enteropathogenic E.coli and enteric parasites and susceptibity of these agents to antibiotics was assessed through diffusion disc method on aeromonas isolates. Data were analysed using discriptive and analytical statistics (χ 2, t-test and, Fisher exact test).
    Results
    The results showed that Aeromonas prevalence was 4.5% and higher than salmonella and enteropathogenic E.coli in diarrheic children and it was the second leading pathogen after shigella. All Aeromonas strains were susceptible to ceftizoxime, ciprofloxacin, gentamicin and resistant to ampicillin.
    Conclusion
    Aeromonas species are of etioloical significance in diarrheic children and they must be taken into account in bacteriologic survey of the stool samples. More research is recommended.
    Keywords: Aeromonas, Diarrhea, Children, Gastroenteritis, Drug resistance
  • Page 43
    Background and Objective
    Cytomegalovirus (CMV) has worldwide distribution and its prevalence rate depends on factors such as economic and geographical conditions. An important way of the virus transmission is via blood. Due to high prevalence of antibodies against the virus in blood donors and lack of data concerning its seroprevalence in the region, this study was carried out to determine the frequency of IgG and IgM antibodies in Zanjan province in 2004.
    Materials and Methods
    This descriptive study was conducted on 500 healthy donors referring to blood transfusion center. Demographic data were recorded in the questionnaires and following the routine screening tests, antibody tests against CMV (IgG and IgM) were performed by Italian Radium kit through ELISA technique and the data were analysed using t and χ 2 tests.
    Results
    Out of 500 research samples, 85.8% were males and 14.2% females. IgG antiviral antibody was positive in 446 people (89.2%), negative in 8 people (1.6%) and weak positive in 46 people (9.2%). Moreover, IgM anti viral antibody was negative in 481 cases (96.2%), positive in 17 cases (3.4%) and unclear in 2 cases (0.4%).
    Conclusions
    Regarding the high seroprevalence of CMV in Zanjan province and latency of the virus inside the blood cells and its possible transmission via blood and blood products to blood receivers, particularly among immunodeficient patients, screening test of donated blood samples for CMV specially in high risk cases is recommended.
    Keywords: Blood donors, Cytomegalovirus, Antibody, IgM antibody, IgG antibody, ELISA, Zanjan
  • Page 49
    Background and Objectives
    Around 50 to 80% of total expense of health and therapeutic sector is allocated to hospitals. Thus, quality promotion through application of productivity mechanisms can be effective in dynamism of the hospitals. Therefore, the aim of this study is to determine the productivity mechanisms in supporting units of the hospital that was conducted in Arak in 2005.
    Materials and Methods
    This research is a descriptive study in which the research society includes all supporting units in three education hospitals and one social security- affiliated hospital. Mechanisms of productivity promotion in different units including: sterilization, medical records, laundry, nutrition, drug warehouse, equipment warehouse and transportation were evaluated through eight separate checklists. Mechanisms were compared in four hospitals on the basis of indicators such as rate of mistakes, complaints, wastage and so on. The data were analysed through Excel software.
    Results
    The research results showed that social security hospital possessed the highest score in productivity mechanisms with the mean score of 77.1 (good ranking) Amirkabir and Taleghani hospitals received 47.3 and 42.7 respectively (Moderate ranking) and vali-e-Asr hospital got 38.7 (poor ranking).
    Conclusion
    This research demonstrated that efficacy and efficiency of hospitals lie in compiling structural, processing and outcome strategies in supporting sectors and continuos monitoring of services. This also necessitates the commitment of senior managers and participation of the whole administration staff of the hospital.
    Keywords: Productivity, Hospital, Supporting services, Mechanism