فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:16 Issue: 64, 2008

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:16 Issue: 64, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/07/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه وندقانونی، محمدعلی حسین پورفیضی، اسماعیل بابایی، وحید منتظری، منیره حلیمی صفحه 1
    زمینه و هدف
    سرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی غدد درون ریز می باشد. به دلیل ناهمگونی بالای ندول های توموری و غیرتوموری تیروئید از نظر ویژگی های آسیب شناسی و فقدان مارکرهای مولکولی مناسب، تلاش های گسترده ای جهت شناسایی مارکرهای مولکولی برای تشخیص این ضایعات توموری در حال انجام است. Survivinجدیدترین عضو خانواده ی پروتئین های مهارکننده ی مرگ برنامه ریزی شده سلولی، اخیرا به عنوان یک مارکر مولکولی جدید در سرطان مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات، بیان متمایز Survivin و واریانت های پیرایشی آن را در سلول های سرطانی در مقایسه با سلول های بالغ نرمال نشان می دهند. در این تحقیق بیان ژن Survivin و واریانت های پیرایشی 2B وEx3∆ آن به عنوان مارکر های مولکولی جدید در تومورهای تیروئید مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    61 نمونه ی بافتی تیروئید شامل 14 نمونه ی حاشیه ی تومور، 11 نمونه ی غیرتوموری و 36 نمونه ی توموری جمع آوری شدند و سطوح بیان ژن Survivin و واریانت های آن توسط روش RT-PCR نیمه کمی بررسی شد.
    یافته ها
    میزان بیان Survivin در تومورهای تیروئیدی در مقایسه با نمونه های حاشیه ی تومور و غیرتوموری به طور معنی داری افزایش یافت. همچنین گروه توموری نسبت به گروه حاشیه ی تومور افزایش معنی داری را در شدت بیان واریانت ΔEx3 نشان داد (05/0 P<). mRNA واریانت 2B نیز در نمونه های توموری در مقایسه با نمونه های غیرتوموری به میزان کمتری دیده شد.
    نتیجه گیری
    این نتایج بیانگر نقش ژن Survivin در ایجاد تومورهای تیروئیدی بوده و برای اولین بار نیز ارتباط بین بیان واریانت ΔEx3 و طبیعت این تومورها را مطرح می سازد. بنابراین آشکارسازی بیان Survivin و واریانت های جدید پیرایشی آن می تواند در تشخیص ندول های توموری و تفکیک آن از انواع غیرتوموری تیروئید در کنار سایر روش های روتین آزمایشگاهی مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: Survivin، سرطان تیروئید، واریانت های پیرایشی، RT، PCR نیمه کمی
  • سعید ناصری، رحیم سروری زنجانی، زهرا پور پاک، نیما رضایی، مصطفی معین، نیما پروانه، اصغر آقا محمدی صفحه 11
    زمینه و هدف
    بیماری آگاماگلوبولینمی وابسته به جنس نوعی نقص ایمنی اولیه بوده که علایم آن شامل عفونت های راجعه ی باکتریایی، کمبود شدید آنتی بادی های سرمی و کاهش لنفوسیت های B خون می باشد. بروز جهش در ژن BTK موجب بروز این بیماری می شود. نشان داده شده است که در مواردی عدم بیان پروتئین Btk با جهش خاصی در نواحی کدکننده ی ژن همراه نیست و ممکن است در نواحی تنظیمی نظیر پروموتر یا ناحیه ی ابتدایی اینترون 1 جهشی رخ داده باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی بیان پروتئین Btk و بررسی جهش در نواحی کدکننده یا نواحی تنظیمی ژن BTK در بیماران وابسته به جنس مراجعه کننده به مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 11 بیمار وابسته به جنس مورد تحقیق قرار گرفتند. بیان پروتئین Btk توسط روش وسترن بلات بررسی شد. در هشت بیمار بررسی جهش ژن BTK انجام شد. در سه مورد از این افراد، PCR نواحی تنظیمی به کمک پرایمرهای طراحی شده انجام گرفت و محصولات PCR تعیین توالی شدند.
    یافته ها
    بر پایه ی روش وسترن بلات، در سه بیمار، بیان Btk در حد نرمال و در هشت مورد دیگر، بیان وجود نداشت. بر اساس بررسی جهش، در دو بیمار دو جهش جدید یافت شد (1038-1040 delAGG، IVS8-2delA)، در سه بیمار فاقد بیان Btk، هیچ جهشی در نواحی کدکننده و یا نواحی تنظیمی یافت نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، سه بیمار فاقد بیان پروتئین Btk که هیچ جهشی در نواحی کدکننده یا نواحی تنظیمی ژن BTK در آن ها یافت نشده بود، قابل توجه می باشند. احتمال وجود جهش در نواحی تنظیمی دیگر، غیر از نواحی رایج شناخته شده وجود دارد که نیازمند تحقیقات تکمیلی خواهد بود.
    کلیدواژگان: تیروزین کیناز بروتون، جهش غیرکد کننده، آگاماگلوبولینمی
  • شیوا فکری، فرناز محمدیان، مهسا قنبری صفحه 21
    زمینه و هدف
    بروز اختلالات مربوط به فشارخون بالا در طی حامگی شایع است. یکی از مشکلات اساسی در ختم حاملگی بیماران مبتلا به پره اکلامپسی شدید، نگرانی از نارس بودن نوزاد و افزایش مرگ و میر و ناتوانی نوزادی می باشد. مطالعاتی وجود دارد که تسریع بلوغ ریه ی جنین را در حاملگی های عارضه دار شده از جمله فشار خون حاملگی نشان می دهد. این امر مبتنی بر فرضیه ی افزایش تولید گلوکوکورتیکوئید ها در پاسخ به محیط استرس زا می باشد، که منجر به رشد و بلوغ ریه های جنین می شود. در مقابل مطالعاتی وجود دارند که نشان دهنده ی عدم تسریع و حتی تاخیر بلوغ ریوی در پره اکلامپسی شدید می باشند. بر این اساس نیاز به انجام مطالعات بیشتری در این زمینه وجود دارد. مطالعه ی حاضر برای بررسی ارتباط میان پره اکلامپسی مادر و بلوغ ریوی نوزادان نارس بستری شده در سال 83 تا 84 در بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) زنجان انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک مطالعه ی موردی- شاهدی است که روی 196 نوزاد نارس انجام گرفت و در آن 98 نوزاد نارس مبتلا به سندرم زجر تنفسی با 98 نوزاد نارس غیرمبتلا به سندرم زجر تنفسی که از نظر سن، وزن، جنس و نوع زایمان با هم یکسان بودند، از نظر پره اکلامپسی مادر مورد مقایسه قرارگرفتند. اطلاعات در فهرست های تهیه شده به این منظور جمع آوری و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری کای اسکویر و تی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 98 نوزاد نارس مبتلا به سندرم زجر تنفسی در 31 نوزاد (6/31 درصد)، مادر مبتلا به پره اکلامپسی بود. در حالی که از 98 نوزاد نارس غیر مبتلا به سندرم زجر تنفسی در 23 نوزاد (4/23 درصد)، مادر مبتلا به پره اکلامپسی بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (05/0
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، نوزاد نارس، بلوغ ریوی
  • سیمین آتش خویی، مسعود نیازی، افشین ایران پور صفحه 29
    زمینه و هدف
    لرز پس از بیهوشی عارضه ی شایع پس از عمل است. اثر نسبی مداخلات درمانی در پیشگیری از این عارضه نامعلوم است. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر تجویز ترامادول یک میلی گرم به ازای هر کیلو گرم قبل از القای بیهوشی عمومی در پیشگیری از لرز پس از عمل بود.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور و دارونما-کنترل، انجام شد. 60 بیمار با وضعیت فیزیکی I یا II درجه بندی انجمن متخصصین بیهوشی آمریکا که تحت جراحی های شکمی انتخابی زنان با بیهوشی عمومی بودند، مورد بررسی قرارگرفتند. قبل از القای بیهوشی عمومی در 30 بیمار (گروه مطالعه) یک دوز ترامادول وریدی (یک میلی گرم به ازای هر کیلو گرم) و در 30 بیمار دیگر (گروه دارونما) سالین 9/0 درصد تجویز شد.
    یافته ها
    در گروه مطالعه 3 بیمار (10 درصد) و در گروه دارونما 17 بیمار (66/56 درصد)، لرز پس از بیهوشی داشتند (0001/0P<). شیوع درد در مرحله ی بلافاصله بعد از عمل در گروه دارونما به طور معنی دار ی بیشتر بود (به ترتیب 90 درصد در مقایسه با 33/23 درصد بیماران) (0001/0P<). اختلاف معنی داری از نظر شیوع عوارض جانبی بعد از عمل بین دو گروه نبود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه استفاده از ترامادول به میزان یک میلی گرم به ازای هر کیلو گرم قبل از القای بیهوشی را در پیشگیری از لرز پس از بیهوشی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: لرز پس از بیهوشی، تجویز قبل از عمل، ترامادول، عوارض جانبی
  • غلامرضا پوریعقوب، خسرو صادق نیت حقیقی، حمیدرضا سرشته دار صفحه 37

    چکیده

    زمینه و هدف

    یکی از کاربردهای شایع حلال ها، استفاده از پرکلرواتیلن در خشکشویی ها می باشد. مواجهه با این ماده ی شیمیایی اثرات منفی بسیاری داشته و اندام های مختلف بدن از جمله کبد، کلیه، اعصاب و قلب را می تواند تحت تاثیر قرار دهد. در این مطالعه ما اثرات نورولوژیک مواجهه ی مزمن با پرکلرواتیلن در کارکنان خشکشویی ها را مورد بررسی قرار دادیم.

    روش بررسی

    در یک مطالعه ی همگروهی تاریخی، 40 نفر گروه مواجهه یافته با پرکلرواتیلن با 40 نفر غیرمواجهه مقایسه شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه و فهرست باز بینی استفاده شد. جمع آوری اطلاعات توسط محققین انجام گرفت. فراوانی مشکلات گزارش شده در دو گروه محاسبه و با یکدیگر مقایسه شد.

    یافته ها

    فراوانی افسردگی در گروه مواجهه و گروه غیرمواجهه به ترتیب 5/42 درصد و 5/22 درصد بود و این اختلاف پس از حذف اثر سن و سطح تحصیلات از نظر آماری معنی دار بود (056/0=P). فراوانی فراموشکاری در گروه مواجهه از گروه غیر مواجهه بیشتر بود، ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (05/0P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ی ما در مورد افسردگی با نتایج مطالعات دیگر همخوانی داشت، ولی در سایر موارد رابطه ی معنی داری بین مواجهه ی مزمن با پرکلرواتیلن در خشکشویی و علایم عصبی، روانی سنجیده شده توسط این مطالعه یافت نشد و در مورد شکایت از بازبینی مکرر یافته ای غیرقابل انتظار داشتیم.

    کلیدواژگان: سمیت عصبی، حلال، پرکلرواتیلن
  • عاکفه احمدی افشار، سعید سپهری، سیدنورالدین موسوی نسب، سیده زهره ترابی صفحه 45
    چکیده
    زمینه و هدف
    شناسایی آلرژن های متعدد موجود در محیط بسیار اهمیت دارد. زیرا تماس با این آلرژن ها موجب ایجاد و تشدید علایم در بیماران آلرژیک می شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی حساسیت به آلرژن های مختلف با استفاده از آزمون پوستی پریک می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی بر روی کلیه ی بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک، آسم، درماتیت آتوپیک و کهیر مراجعه کننده به درمانگاه آلرژی بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان که در سال های 82 تا 85 از نظر آزمون پوستی بررسی شده بودند، انجام شد. اطلاعات لازم شامل جنس، سن، نوع بیماری و نتایج آزمون پوستی صورت گرفته با 21 آلرژن شایع در پرسش نامه ثبت شد.
    یافته ها
    200 بیمار با دامنه ی سنی 4 تا60 سال وارد مطالعه شدند. 164 بیمار (82 درصد) دارای آزمون پوستی مثبت برای حداقل یکی از آلرژن ها بودند. بیشترین حساسیت نسبت به گرده های چمن مشاهده شد (چمن 41 درصد و چمن رای 5/38 درصد). گرده های علف هرز (گروه علف هرز 21 درصد، کنوپود 27 درصد و هرباسه 21 درصد) و درختان (زیتون 22 درصد، زبان گنجشک 20 درصد) در درجات بعدی قرار داشتند. واکنش مثبت به مایت 16 درصد، سوسک 5/14 درصد، کپک ها شامل آسپرژیلوس 5/11 درصد و آلترناریا 5/7 درصد بود. آلرژی به غذاها شامل گندم، تخم مرغ، فلفل، گوجه فرنگی و پرتقال شیوع بسیار کمی داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی موارد واکنش پوستی مثبت نسبت به گرده های گیاهی در بیماران مورد مطالعه، به نظر می رسد که آموزش اجتناب از تماس با این عوامل در فصول گرده افشانی و شروع درمان و افزایش دوز داروها و استفاده از حساسیت زدایی برای آلرژن های فوق در این بیماران بسیار کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: آلرژی، آزمون پوستی پریک، آلرژن
  • شهریار سمنانی، سیما بشارت، عباسعلی کشتکار، جرن مرجانی، غلامرضا روشندل صفحه 55
    چکیده
    زمینه و هدف
    در بیماران مبتلا به سرطان مری پیشرفته که یک بیماری غیرقابل علاج و تومور غیرقابل برداشت است، یکی از مشکلات مهم بیماران، دیسفاژی است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان بهبود دیسفاژی و علایم آن در بیماران مبتلا به سرطان مری در استان گلستان، پس از درمان های حمایتی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی- مقطعی در بیماران مبتلا به سرطان مری استان گلستان که جهت دریافت درمان های حمایتی از دی ماه 1384 تا اردیبهشت ماه 1386 به درمانگاه های تخصصی گوارش استان مراجعه کرده بودند، انجام شد. مشخصات فردی بیماران در پرسش نامه های جمع آوری اطلاعات وارد شد و افراد در فواصل یک ماهه به مدت شش ماه پیگیری شدند. پس از ورود اطلاعات به رایانه توسط نرم افزار آماری، برای تعیین میزان بهبودی، نسبت بهبودی با فاصله ی اطمینان 95 درصد محاسبه شد. برای ارزیابی فاصله ی زمانی موثر بودن درمان های حمایتی برای بیمار از تجزیه و تحلیل بقا و شیوه ی کاپلان مایر استفاده شد.
    یافته ها
    در 39 بیمار مورد مطالعه، نسبت مرد به زن 6/1 بود. میانگین سنی افراد 7/13± 5/67 سال بود. در ابتدای مطالعه 22 بیمار دیسفاژی درجه ی 3 و بقیه درجه ی 4 داشتند. روش درمان حمایتی در 7/89 درصد دیلاتاسیون و در بقیه (3/10 درصد) فنر گذاری بود. در مجموع وضعیت بهبود دیسفاژی با نوع درمان حمایتی و نوع آسیب شناسی بیماری رابطه ی آماری معنی داری نداشت، اما بین میزان بهبودی دیسفاژی و سن بیماران رابطه ی آماری معنی داری مشاهده شد. بقای بیماران در دو گروه (بهبود یا عدم بهبود در پیگیری ماه اول) تفاوت آماری معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    روش های درمانی حمایتی در بیماران مبتلا به سرطان مری غیرقابل جراحی در این منطقه، موجب بهبود دیسفاژی و افزایش بقای بیماران می شود.
    کلیدواژگان: سرطان مری، درمان حمایتی، درجه ی دیسفاژی، ایران
  • محمد مهدی سلطان دلال، سولماز آقا امیری، محمدرضا اشراقیان، علی اکبر صبوریراقی، طاهره فرامرزی، مهندس وحید مهدوی، فاطمه صابر پور، پرستو فاضلی فرد، ترانه پیمانه عابدی محتسب صفحه 63
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده ی بیماری های منتقله از راه غذا می باشد. آلودگی مواد غذایی به صورت مستقیم از طریق حیوانات آلوده به این باکتری و یا در نتیجه ی عدم رعایت بهداشت در مراحل تولید و توزیع، از جانب افراد شاغل در این زمینه که ممکن است ناقل این باکتری باشند، اتفاق می افتد. از طرف دیگر، تعداد سویه های استافیلوکوکوس اورئوس که به مواد ضد میکروبی مقاوم هستند، رو به افزایش است. هم چنین انتقال سویه های مقاوم از طریق مواد غذایی می تواند باعث جایگزینی میکروفلور حساس فردی و ایجاد بیماری های خطرناک شود. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی مواد غذایی به استافیلوکوکوس اورئوس و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در این ایزوله ها صورت گرفت.
    روش بررسی
    1047 نمونه ی غذایی مختلف در فاصله ی زمانی مرداد ماه سال 1385 تا آذر ماه سال 1386 از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مطابق دستورالعمل استاندارد ایران به شماره ی 1194 مورد بررسی قرار گرفتند. سپس ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس از نظر مقاومت آنتی بیوتیکی با روش آگار دیسک دیفیوژن نسبت به 11 آنتی بیوتیک مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 1047 نمونه ی مورد بررسی، 100 نمونه (5/9 درصد) از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مثبت بودند. همچنین 31 درصد از ایزوله ها حداقل به یکی از آنتی بیوتیک های مورد بررسی مقاومت نشان دادند و 15 آنتی بیوتیپ نیز مشخص شد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، با توجه به وجود استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی این ایزوله ها، لزوم کنترل صحیح مسایل بهداشتی در مراحل تولید و توزیع مواد غذایی به منظور جلوگیری از انتقال آلودگی و انتقال سویه های مقاوم میکروبی مشخص می شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مواد غذایی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • رضوان منیری، محمد شفیعی صفحه 73
    چکیده
    زمینه و هدف
    وجود استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بیمارستان ها به عنوان یک مشکل جدی مورد توجه می باشد. این مطالعه به منظور تعیین میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از نمونه های بالینی و تعیین عوامل مرتبط با افزایش بروز مقاومت به آن در بیمارستان های کاشان انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی بر روی 100 سویه ی استافیلوکوک اورئوس جمع آوری شده از بیماران بیمارستان های کاشان در سال 1386 انجام گرفت. سویه ها با استفاده از کشت بر روی محیط آگار حاوی کروم و DNAase، رنگ آمیزی گرم، آزمون کاتالاز و کوآگولاز لوله ای تعیین هویت شدند. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن انجام پذیرفت. متغیر های سن، جنس، سابقه ی بستری شدن در بیمارستان، طول مدت بستری، درمان قبلی با آنتی بیوتیک و نوع بیماری یادداشت شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان مقاومت نسبت به پنی سیلین 99 درصد و کمترین میزان مقاومت نسبت به سیپروفلوکساسین 11 درصد بود. 22 درصد به متی سیلین مقاوم بودند. 7 درصد از سویه ها به وانکومایسین حساسیت حدواسط داشتند. مهم ترین عوامل مرتبط با شیوع سویه های مقاوم استافیلوکوک اورئوس شامل سن بالای 46 سال (040/0P<)، بستری شدن در بیمارستان (000/0P<)، مدت بستری بیش از یک هفته (000/0P<)، مصرف قبلی آنتی بیوتیک (004/0P<) و مصرف آنتی بیوتیک بیش از یک هفته (002/0P<) بودند.
    نتیجه گیری
    آگاهی نسبت به شیوع استافیلوکوک اورئوس مقاوم و شناسایی عوامل خطر ناشی از سویه های مقاوم جهت تجویز رژیم آنتی بیوتیکی مناسب توسط پزشک ضروری است.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس مقاوم، متی سیلین، عامل پیشگویی کننده، بیمارستان های کاشان
  • مسعود ثقفی نیا، ناهید نفیسی، سعید مروتی، رضا اسداللهی، فرزاد پناهی صفحه 83
    چکیده
    زمینه و هدف
    مرگ و میر بیماران ترومایی در ایران به میزان شگفت آوری بالاست. در این مطالعه در منطقه ی مهران استان ایلام که از مناطق پرتصادف و حادثه خیز کشور است با مشارکت شبکه ی بهداشت روستایی، مراقبت های تروما در سطوح مختلف تخصصی و همگانی آموزش داده شد و اثر این آموزش با استفاده از تغییرات فیزیولوژیک مصدومین مورد سنجش قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مداخله ی- مقطعی در منطقه ی مهران در استان ایلام در نزدیکی مرز ایران با عراق اجرا شد. دوره های آموزش مراقبت های پیشرفته ی تروما برای پزشکان و پرستاران، دوره های مراقبت های پایه ی تکمیلی تروما جهت کارشناسان اورژانس مهران، بیمارستان ایلام و بهورزان، مراقبت های پایه ی تروما برای افراد عادی با تحصیلات بالا و دوره های چندساعته ی کمک های اولیه و اقدامات ساده برای مردم عادی طراحی شد. پس از اجرای این دوره های آموزشی، اطلاعات مصدومین تروما که به اورژانس مهران یا بیمارستان دانشگاهی ایلام مراجعه کردند، ثبت و میزان مرگ و میر و تغییرات فیزیولوژیک آن ها با استفاده از درجه بندی شدت جراحت فیزیولوژیک (PSS) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در طول دوره ی آموزش، 185 پزشک و پرستار، کارشناس اورژانس و بهورز، 239 نفر از افراد با تحصیلات بالا و 4410 فرد عادی آموزش دیدند. پس از اجرای آموزش در فاصله ی سه سال بعد، 366 بیمار ترومایی از طریق اورژانس مهران و سپس بیمارستان ایلام و 245 مصدوم نیز از طریق مراجعه ی مستقیم به بیمارستان ایلام ثبت شدند. مرگ و میر کل مصدومین تروما 3/10 درصد (66 نفر از 641 مصدوم) و مرگ و میر ناشی از آسیب مین 7/20 درصد (37 نفر از 179 مصدوم) بود. در گروه مراجعه کننده به اورژانس مهران میانگین PSS در زمان ورود به اورژانس 40/6 بود که این میزان در زمان ورود به بیمارستان ایلام افزایش یافته (بهبود داشته) و به 50/7 رسیده بود. این بهبود از نظر آماری معنی دار است (P<001/0). در گروه دوم که مستقیما به بیمارستان ایلام مراجعه کردند، PSS در زمان ورود به بیمارستان 79/6 بود.
    نتیجه گیری
    سیستم شبکه ی بهداشت روستایی موجود و نیروهای مردمی می توانند جهت مراقبت از مصدومین تروما با استفاده از امکانات موجود آموزش دیده و منجر به بهبود شاخص ها و کاهش مرگ و میر شوند.
    کلیدواژگان: آموزش، مراقبت تروما، خانه ی بهداشت
|
  • S. Vandghanooni, Ma Hosseinpour *, E. Babaei, V. Montazeri, M. Halimi Page 1
    Background And Objective
    Thyroid cancer is the most common endocrine malignancy. Because of the highly heterogeneous nature of tumoral and non-tumoral thyroid nodules and lack of suitable clinico-pathological criteria and absence of appropriate molecular markers, scientists have been trying to find a molecular tumor marker for specific diagnosis of thyroid tumors. Recent attention has been paid to Survivin, a novel member of the Inhibitor of Apoptosis Protein Family (IAP), as a new molecular marker in cancer. Studies have demonstrated that Survivin and its splice variants have different expression in cancerous tissues compared to normal tissues.
    Materials And Methods
    In this study the expression of Survivin and its splice variants 2B and ΔEx3 were evaluated as new diagnostic molecular markers in thyroid cancer. Tissue samples were collected from 61 thyroid specimens including 14 tumor margins, 11 non-tumoral and 36 tumoral samples. Expression levels of Surviving and its variants were measured by semi quntitative RT-PCR.
    Results
    Expression level of Survivin in tumor samples was significantly higher compared with surgical margins and non tumural tissues. There was also a significant increase in expression level of Survivin-∆Ex3 in tumoral tissues compared with surgical margins. The expression of Survivin 2B in tumors was lower than the non-tumoral tissues.
    Conclusion
    Our data indicated the important role of Survivin in production of thyroid tumors and also revealed that high expression of ∆Ex3 variant is correlated with nature of thyroid tumors. Therefore, evaluating Survivin gene expression and its recently introduced splice variants may be used in diagnosis and classification of thyroid tumors from non-tumoral lesions.
    Keywords: Survivin, Thyroid cancer, Splice variants, Semi quntitative RT, PCR
  • S. Nasseri *, R. Sorouri Zanjani, Z. Pourpak, N. Rezaei, M. Moin, N. Parvaneh, A. Aghamohammadi Page 11
    Background And Objective
    X-linked agammaglobulinemia (XLA) is a primary immunodeficiency disorder characterized by recurrent bacterial infections, profound lack of serum antibodies and reduced circulating B lymphocytes. Mutations in Bruton´s tyrosine kinase gene (BTK) result in XLA. It is shown that absence of Btk protein expression may be accompanied by no mutations in coding regions in some cases, instead alterations in conserved regulatory domains of promoter and the first intron of BTK gene maybe occurred. The aim of this study was evaluation of Btk expression and mutation analysis in coding and regulatory regions of the gene.
    Materials And Methods
    In this study, eleven XLA patients were enrolled. Btk expression was analyzed by western immunoblotting method. Mutation analysis was carried out in eight patients. In three cases, PCR of the regulatory regions was performed with designed primers, followed by sequencing.
    Results
    According to western blot, normal Btk expression in three patients and null expression in eight others was observed. Mutation analysis showed two novel BTK mutations in two patients (1038-1040 delAGG and IVS8-2delA). No coding or regulatory region mutations were found in three cases with null Btk expression.
    Conclusion
    Based on these results, three cases with null expression and had no coding or regulatory region mutations are interesting. It is possible that some rare regulatory defects may have been occurred, other than conventional sites. This must be taken into account for future investgations.
    Keywords: Btk, Noncoding mutation, Agammaglobulinemia
  • S. Fekri *, F. Mohamadiyan, M. Ganbari Page 21
    Background And Objective
    There are many studies showing that fetal lung maturation in complicated pregnancies like preeclampsia is accelerated. Lung maturation in this condition is due to glucocorticoid secretion in response to stress. There are also con-tradictory opnions about fetal lung maturation in preeclampsia. In this study the relationship between lung maturation in preterm infants and maternal preeclampsia was investigated.
    Materials And Methods
    This case – control study was applied to 96 preterm infants with Respiratory Distress Syndrome (RDS) as the case group and 96 preterm infants without RDS as the control group in Zanjan- Valiasr hospital during the years 2004-2005. Both groups were similarized for age, sex, weight and type of delivery. Patient's data were obtained from their medical records and were analyzed by T and X2 tests.
    Results
    In 31 preterm infants with RDS (31.6%), and in 23 preterm infants without RDS (23.4%), the mother was preeclamptic. This difference was not statistically significant.
    Conclusion
    According to the results of present study, the risk of RDS in preterm infants of preeclamptic mothers is not lower than the non preeclamptic mothers therefore fetal lung maturation is not accelerated in maternal preeclampsia.
    Keywords: Preeclampsia, Preterm infants, Lung maturation
  • S. Atashkhoyi *, M. Niazi, A. Iranpour Page 29
    Background And Objective
    Shivering is a common post anesthetic complication. The relative efficacy of pharmacologic interventions used for the treatment of postoperative shivering is not well understood. The aim of this study was to evaluate the effect of administration of a 1mg/kg single dose Tramadol to induction of anesthesia in order to prevent post-anesthetic shivering.
    Materials And Methods
    In this randomized, double-blind and placebo-controlled clinical trial, 60 patients which were classified based on American Association of Anesthesiologists (ASA) to physical status I or II selected for elective abdominal gynecologic surgeries by general anesthesia (GA). Before induction of anesthesia, 30 patients (study group), recieved a single dose of 1 mg/kg intravenous Tramadol, and the other 30 patients (placebo group) recieved 0.9% saline.
    Results
    3 patients (10%) of the study group and 17 patients (56.66%) of the placebo group experienced post anesthesia shivering (P<0.0001). Incidence of pain in the immediate postoperative period was significantly higher in the placebo group (90% vs 23.33% of patients respectively P<0.0001). No significant difference was observed in the incidence of postoperative adverse effects between the two groups.
    Conclusion
    This study supports administration of single dose of 1 mg/kg Tramadol, prior to induction of general anesthesia in prevention of postanesthetic shivering.
    Keywords: Post, anesthetic shivering, Preoperative administration, Tramadol, Side effects
  • Gh Pouryaghoub *, Kh Sadeghniiat, H. Sarreshtahdar Page 37
    Background And Objective

    “Perchloroethylene” is a solvent widely used in dry cleaning industry. Various effects on liver, kidney, nervous and cardiovascular systems have been attributed to exposure to this solvent. In this study we assessed some of the neuropsychological effects of chronic exposure to perchloroethylene on exposed dry cleaning workers.

    Materials And Methods

    40 exposed and 40 non exposed workers were compared in this historical cohort study. The researchers collected the data using a questionnaire and a check list. Frequency of selected neuropsychological effects were evaluated and compared in each group by means of statistical software.

    Results

    After adjustment for age and educational status, the frequency of depression in exposed group and non-exposed group was calculated to be %42/5 and %22/5 respectively (P=0/056). Frequency of memory loss was higher in exposed group (%27/5) compared to non-exposed group (%17/5) (P>0.05) and the frequency of repetitive checking was surprisingly higher in non-exposed group and this difference was statistically significant (P<0/05).

    Conclusion

    The observed difference in “frequency of depression” in exposed and non exposed workers in our study was consistent with findings of previous studies. We were not able to demonstrate any statistically significant relation between perchloroethylene exposure and other neuropsychological effects. Our findings of “repetitive checking” was unexpectedly in contrast to the findings of previous studies.

    Keywords: Neurotoxicity, Solvent, Perchloroethylene
  • A. Ahmadiafshar *, S. Sepehri, Sn Moosavinasan, Sz Torabi Page 45
    Background And Objective
    Recognition of various environmental allergens is of great importance. Since contact with them may cause or accelerate sympotoms in allergic patients. Our purpose of this study was to determine sensitivity to common allergens by skin prick test.
    Materials And Methods
    Patients with allergic rhinitis, asthma and atopic dermatitis referred to Allergy Clinic of Valie Asr Hospital of Zanjan City, 2003-2005, were submitted to skin prick test with a series of indoor, outdoor and food allergens.
    Results
    Two hundred patients (111 females and 89 males) 4-60 years of age were recruited. Eighty three percent of subjects showed at least one positive skin prick test. The skin prick tests were positive for grass (Rye grass 41%), weed (pigweed 27%, Herb 21%), Tree (olive 22%, Ash 20%, Butirytis 19.5%), Mites (D.P 16%, D.F 16%), Cockroach 14.5%, feather11%, Mold (Aspergillus 11.5%, Alternaria 7.5%), Food (Wheat 9%, Pepper7.5%, Egg 6.5%).
    Conclusion
    According to the freguency of positive skin tests to pollens in our patients, it seems that avoiding contanct with these agents in related seasons, treatment ineluction, drug dose acceleration and desensitization procedures would be of great help in allergic patients.
    Keywords: Skin prick test, Allergens, Allergy
  • Sh Semnani *, S. Besharat, Aa Keshtkar, J. Marjani, Gr Roshandel Page 55
    Background And Objective
    Dysphagia is the most distressing problem in patients with advanced inoperable esophageal cancer. Palliative interventions like balloon dilation and stenting are used to improve quality of life and make patients enable to eat more comfortably. This study was designed to determine the outcome of palliative care in esophageal cancer patients referred to Gorgan and Gonbad gastrointestinal clinics, northeast Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on inoperable esophageal cancer cases during 2005-2006. Demographic data were collected during the procedure and cases were followed every month for six months. Improvement proportion was calculated with 95% confidence interval, to determine the rate of improvement. Survival analysis and Kaplan-Meier methods were used to estimate the duration of palliative care effectiveness.
    Results
    We recruited 39 cases into the study. Male to female ratio was 1.6 to 1 and mean age was 67.5± 13.7 years. Twenty two patients had grade 3 dysphagia and other 17 had grade 4 at the begining of the study. Dilation was the most preferred method (89.7%) and stenting was performed in 4 (10/3%) cases. Decreasing dysphagia score was not related to palliation method used or pathologic type of carcinoma but it was showed to be related to the age of the patients significantly. Mean survival was significantly different between 2 groups (with and without dysphagia improvement in first month of follow-up).
    Conclusions
    Results of this study showed a lower survival rate after palliative care in advanced esophageal cancer cases, although dysphagia scores showed some improvement.
    Keywords: Esophageal cancer, Palliative care, Grading of dysphagia, Iran
  • Mm Soltan Dallal *, S. Agha Amiri, Mr Eshraghian, Aa Sabour Yaraghi, T. Faramarzi, V. Mahdavi, F. Saberpour, P. Fazeli Fard, T. Peymaneh Abedi Mohtasab Page 63
    Background And Objective
    Staphylococcus aureus is considered to be one of the leading causes of food-borne illnesses. Foodstuff contamination may occur directly from contaminated food-producing animals or may result from poor hygiene during food production processes, or the retail and storage of foods, since humans may carry the microorganism. The number of S.aureus strains that exhibits antimicrobial-resistance properties has increased, together with the potential risk of transmitting the same properties to the human microflora via food or inducing infections hard to be treated. The aim of this study was to evaluate the occurrence of S.aureus in various food samples and determination of antibiotic resistance pattern in this isolates.
    Materials And Methods
    A total of 1047 food samples were analysed from July 2006 to December 2007. To determine the presence of S.aureus, the samples were analysed according to the guidelines of Iran standard instructions (No.1194). S.aureus isolates were tested for susceptibility to a panel of 11 antimicrobics using the agar disc diffusion method on Muller-Hinton agar.
    Results
    Of 1047 samples analysed 100 (9.5%) were contaminated with S.aureus. Among these contaminated samples, 31% showed antimicrobial resistance properties to at least one of the antibiotic tested and 15 antibiotypes were determined.
    Conclusion
    According to the observed prevalence of S.aureus strains in food samples and their antibiotic resistance pattern, more attention shonld be paid in foodstuff industry to prevent contamination and transmission of resistant strains.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Food, Antibiotic resistance
  • R. Moniri *, M. Shafiee Page 73
    Background And Objective
    Methicillin-resistant Staphylococcus Aureus (MRSA) is a serious problem in hospitals. The purpose of this study was to determine the prevalence and related risk factors of methicillin resistance S. aureus isolated from clinical specimens in Kashan hospitals.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out on 100 S.aureus strains isolated from patients admitted to Kashan hospitals in 2006- 2007. Strains were inoculated on blood agar containing 5% sheep blood and 7.5% mannitol salt agar media, and were incubated at 35°C for 24 hours. The isolated S. aureus strains were identified using gram staining, catalase test, coagulase tube test, growth on chrome agar and the DNAse test. The antibiotic sensitivity test was determined by disk diffusion method. Variables including age, sex, previous hospitalization, duration of hospitalization, previous antibiotic therapy, and type of the disease, were recorded in questionarres. Data were analyzed statistically by the Chi-square and Fischer’s exact tests.
    Results
    Penicillin and Ciprofloxacin revealed the highest and lowest resistance rates respectively (99%, vs 11 %). Meticillin resistance was 22% and an intermediate resistance to Vancomycin was detected in 7% of isolates. A significant correlation was established among the presence of resistant staphylococci with age of more than 46 years old (P<0.040), previous hospitalization (P<0.000), hospitalization for more than 1 week (P<0.000), previous antibiotic therapy (P<0.004), and administration of antibiotics for more than 1 week (P<0.002).
    Conclusion
    Awareness about the prevalence of antibiotic resistant S.aureus and identification of risk factors for infection with resistant isolates is essential to help clinicians, choosing appropriate antibiotic regimen.
    Keywords: Resistant S. aureus, Methicillin, Risk factors, Kashan hospitals
  • M. Saghafinia *, N. Nafissi, S. Morovvati, R. Asadollahi, F. Panahi Page 83
    Background And Objective
    Trauma-related mortality (due to road accidents and gunshot and disaster…) is unexpectedly high in Iran. Short trauma care training course to rural health system and villager of Mehran, Eylam would improve the care for trauma victims. The objective of the present study is to describe the training and evaluate its effect using changes in physiological function of victims.
    Materials And Methods
    Advanced trauma care course for physicians and nurses, complementary basic trauma care course for emergency technicians and health workers, basic trauma care for highly educated people and first aid short course for ordinary people were developed. After training, the region traumatic patients entered the system through two channels: to the local Mehran Emergency Clinic (some with primary treatment before the local emergency clinic) or directly to Ilam University Hospital. Outcome indicator was the physiological change assessed with the physiologic severity score (PSS).
    Results
    During courses period, 185 physicians & nurses, emergency technicians & health workers, 239 highly educated people and 4410 ordinary people were trained for trauma care.During 3 years leater 366 injured were transported to Mehran Emergency Clinic (226 received primary treatment before the local emergency clinic) and 245 were admitted directly to Ilam University Hospital. Total mortality rate was 10.3 percent (66 out of 641 injured people) and the mine injured mortality rate was 20.7% (37 out of 179 mine injured). In the injured who received trauma care at Mehran Emergency Clinic, PSS mean was 6.4 which improved to 7.5 in the hospital (P<0.001) in comparison with 6.79 in the other group.
    Conclusions
    Rural health worker and general population could be upgraded to care for victims of injuries by using available resources. This system can improve the indicators and reduce trauma mortality rate.
    Keywords: Training, Trauma care, Rural health care