فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:17 Issue: 69, 2010

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:17 Issue: 69, 2010

  • تاریخ انتشار: 1388/11/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ایرج مقدمی، مینو ایلخانی پور، گودرز صادقی هشجین صفحه 1
    زمینه و هدف
    داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) به طور وسیع در درمان التهاب، درد و تب مورد استفاده قرار می گیرند. این پژوهش با هدف ایجاد التهاب تجربی با یک ماده ی بیولوژیک با خاصیت اکسیداتیو قوی به نام پراکسی نیتریت و درمان با دوداروی فلونیکسین و کتوپروفن انجام گردید.
    روش بررسی
    به این منظور 24 قطعه خوکچه هندی در 4گروه 6 تایی تقسیم شدند. به سه گروه پراکسی نیتریت و به گروه کنترل (شاهد منفی) سرم فیزیولوژی به طریق زیر جلدی در کف پا تزریق شد. پس از ایجاد و حصول یقین از بروز التهاب دو داروی فلونیکسین مگلومین (1 میلی گرم در کیلو گرم) و کتوپروفن (2 میلی گرم در کیلو گرم) به ترتیب در گروه های سه و چهار به تعداد 5 بار به فواصل 12 ساعت و به گروه های یک و دو نیز به همان ترتیب سرم فیزیولوژی تزریق شد.یک ساعت قبل و بعد از هر تزریق میزان مقاومت در برابر درد فشاری در کف پای مربوطه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که حساسیت پا به درد فشاری در کلیه ی گروه هایی که پراکسی نیتریت دریافت کرده بودند با افزایش همراه بود (05/0P<). تزریق اول و دوم هر دو دارو به صورت موثری حساسیت به درد را کاهش داد ولی چنین اثری بعد از تزریق سوم، چهارم و پنجم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مشاهدات انجام شده، به نظر می رسد که اثر داروهای NSAIDs در ساعات اولیه ی درمان دردهای حاصل از فشار بسیار بالاست. لیکن رفته رفته در ساعات پایانی درمان اثر داروها کاهش یافته و خوکچه هندی با فشار اندکی در پنچه ی پای خود واکنش نشان می دهد. این موضوع در بیمارانی که به صورت طولانی مدت از داروهای NSAIDs استفاده می کنند، حائز اهمیت است، زیرا ممکن است در طول درمان اثر داروها کاهش یابد.
    کلیدواژگان: التهاب، درد، فلونیکسین مگلومین، کتوپروفن، پراکسی نیتریت
  • صدیقه کمالی، الهام جعفری، سعیده مظلوم زاده صفحه 13
    زمینه و هدف
    کمردرد یکی از شایع ترین شکایات زنان باردار است که منجر به ناتوانی در انجام فعالیتهای روزمره، اشتغال و اختلال خواب در ایشان می شود. مطالعه ی حاضر به منظور تعیین تاثیر چرخش لگنی نشسته برناتوانی فیزیکی زنان نخست زای مبتلا به کمردرد در سه ماهه ی سوم بارداری انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 60 زن نخست زای مراجعه کننده جهت مراقبت های پری ناتال به سه درمانگاه بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. ابتدا 60 زن نخست زا به طور آسان انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمون به مدت 8 هفته در طول سه ماهه سوم حاملگی چرخش لگنی نشسته را انجام دادند. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه و با استفاده از مقیاس VAS و Disability Rating Index (DRI) در روزهای 0 و 56 (قبل و بعد از مداخله) انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری از نظر سن، شغل، تحصیلات، شاخص توده ی بدنی و شدت ناتوانی فیزیکی بین دو گروه قبل از مداخله دیده نشد. شدت ناتوانی فیزیکی در گروه آزمون بعد از مداخله به طور معنی داری کاهش یافته بود (0001/0P<)، در حالی که در گروه شاهد شدت ناتوانی فیزیکی با پیشرفت بارداری افزایش یافته بود (0001/0P<). همچنین در گروه آزمون انجام چرخش لگنی نشسته باعث کاهش شدت کمردرد در مقایسه با قبل از مداخله و گروه شاهد شده بود (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از تمرینات ورزشی از جمله، چرخش لگنی نشسته در زنان بارداری که از کمردرد و ناتوانی ناشی از آن رنج می برند و در عین حال مایل به استفاده از درمان های تهاجمی و داروهای شیمیایی تسکین درد نیستند، اقدام موثری می باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد، حاملگی، ورزش، چرخش لگنی نشسته
  • میرهادی خیاط نوری، مهرداد نشاط قراملکی، غفور موسوی، یوسف دوستار صفحه 34
    زمینه و هدف
    هرگونه اختلال در جریان طبیعی ادرار تحت عنوان اوروپاتی انسدادی خوانده می شود. انسداد در نهایت می تواند به هیدرونفروز، آتروفی و حتی تخریب کامل عملکرد کلیه منجر شود. لوزارتان داروی مهارکننده ی گیرنده ی نوع I آنژیوتانسین II می باشد. از این دارو برای درمان فشار خون بالا و کنترل نارسایی احتقانی قلب استفاده می شود. از طرف دیگر نشان داده اند که لوزارتان دارای اثر حفاظتی در بعضی از بافت ها متعاقب آسیب های مختلف است. هدف از این مطالعه تعیین اثر لوزارتان بر آپوپتوز در بافت کلیه متعاقب انسداد کامل یک طرفه ی حالب در موش صحرایی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی نر نژاد اسپراگ دالی به صورت تصادفی به پنج گروه ده تایی تقسیم شدند. در گروه اول یا کنترل، حلال دارو، در گروه دوم (unilateral ureteral obstruction، UUO) بعد از انسداد یک طرفه ی حالب، حلال دارو و در گروه سوم (UUO/losartan UUO/LOS) لوزارتان با دوز 60 میلی گرم در کیلو گرم تجویز شد. در گروه چهارم (Sham) و پنجم (Sham/LOS) حیوانات جراحی شدند، ولی مجرای حالب مسدود نشد. کلیه ی داروها یک بار در روز به مدت پانزده روز (شروع یک روز قبل از جراحی) به صورت خوراکی تجویز شدند. تغییرات آپوپتوتیک بافت کلیه، در روز چهارده بعد از جراحی در کلیه ی چپ گروه های مختلف به روش تانل بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعات پاتولوژیک نشان داد که در گروه UUO، انسداد یک طرفه ی حالب موجب القای آپوپتوز (33/1±52/15) در سلول های توبولی بافت کلیه می شود. تجویز لوزارتان حین انسداد حالب در گروه UUO/LOS توانست تعداد سلول های آپوپتوتیک (93/0±24/5) را متعاقب انسداد حالب در بافت کلیه به طور معنی دار (05/0p<) کاهش دهد. تفاوت معنی دار بین گروه کنترل (26/0±91/0)، Sham (29/0±17/1) و Sham/LOZ (47/0±16/2) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که انسداد حالب باعث القای آپوپتوز در بافت کلیه گردید و تجویز هم زمان لوزارتان باعث کاهش تعداد سلو ل های آپوپتوتیک شد
    کلیدواژگان: انسداد یک طرفه ی حالب، آپوپتوز، لوزارتان، کلیه، موش صحرایی
  • حمیدرضا کوهستانی، سلیمان زند، نیره باغچقی، کورش رضایی صفحه 35
    زمینه و هدف
    عوارض بالینی بیماری های عروق کرونر، مانند سکته ی قلبی معمولا بعد از میان سالی بروز می کند، با این حال مطالعات نشان داده اند که فرآیند آترواسکلروز از دوران کودکی شروع می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی فاکتورهای خطر آترواسکلروز در فرزندان افراد مبتلا به سکته ی قلبی زودرس در شهر اراک در سال 1386 می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک نوع مطالعه ی مقطعی می باشد. در این مطالعه 209 کودک 3تا18 ساله با سابقه ی فامیلی سکته ی قلبی زودرس به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. کلسترول توتال، LDL، HDL، تری گلیسرید، فشار خون و قد و وزن و قند خون ناشتا کودکان کنترل شد.
    یافته ها
    هیپرکلسترولمی و هیپرتری گلیسیریدمی در 2/28 و 1/20 درصد از واحدهای مورد پژوهش دیده شد، 1/19 درصد از این کودکان دارای HDL کمتر از 35 میلی گرم در دسی لیتر، 1/19 درصد از کودکان دارای LDL بیشتر از 129 میلی گرم در دسی لیتر بودند و 31/4 درصد از کودکان مبتلا به هیپرتانسیون و 71/28 درصد از واحدهای مورد پژوهش دارای وزن بیشتر از حد طبیعی بودند. بین مقادیر چربی خون و قند خون رابطه ی معنا داری وجود نداشت. با این حال بین مقادیر چربی خون با مقادیر شاخص توده ی بدن و فشار خون رابطه ی آماری معنی داری وجود داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بیش از یک چهارم کودکان مورد بررسی دچار حداقل یک ریسک فاکتور آترواسکلروز بودند. چاقی در این کودکان یک ارتباط قوی با هیپرلیپیدمی داشت. نتایج، اهمیت ارزیابی عوامل خطرساز را در بیماری های عروق کرونر میان کودکان و نوجوانان با سابقه ی فامیلی سکته ی قلبی زودرس تاکید می کند.
    کلیدواژگان: افزایش چربی خون، افزایش فشار خون، چاقی، کودکان و نوجوانان، سکته ی قلبی زودرس
  • مهرعلی رحیمی، الهام نیرومند، منصور رضایی صفحه 45
    زمینه و هدف
    اطلاعات موجود درباره ی اثر قند خون قبل و بعداز غذا بر هموگلوبین HbA1Cبه عنوان استاندارد طلائی در کنترل قند خون در بیماران دیابتی ناکافی می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه ی قند خون قبل و بعد از غذا و تعدادی از فاکتورهای زمینه ای با HbA1C در بیماران دیابتی تیپ 2 مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی تحلیلی مقطعی بر روی 173 بیمار دیابتی تیپ 2 به روش نمونه گیری آسان و مبتنی بر هدف انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای حاوی اطلاعات زمینه ای تکمیل گردید و سپس برای سه ماه متوالی، هر 2تا4 هفته قندخون بیماران در سه نوبت ناشتا، 2 ساعت پس از صبحانه و ساعت 4 عصر و HbA1C در پایان سه ماه اندازه گیری گردید و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و بیماران براساس HbA1C به سه گروه قراردادی تقسیم شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه در کل و هر سه زیرگروه مورد نظر هر سه قند ناشتا، 2 ساعت پس از صبحانه و ساعت 4 عصر با HbA1C رابطه داشته اند. ضریب همبستگی برای قند ناشتا 749/0 = r (0001/0P<)، برای قند 2 ساعت پس از صبحانه 754/0 = r (0001/0P <) و برای قند ساعت 4 عصر 811/0 = r (0001/0 >P) می باشد. همچنین طول مدت ابتلا 363/0 = r (0001/0>P) و نوع درمان 338/0 = r (0001/0 >P) با HbA1C رابطه داشته است. ولی بین سن، جنس، BMI، سابقه ی فامیلی و میزان تحصیلات با HbA1C رابطه ی معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    علی رغم این که هر سه قند ناشتا، 2ساعت پس از صبحانه و ساعت 4عصر با HbA1C رابطه دارند ولی بیشترین رابطه را قند ساعت 4عصر با HbA1C داشته است و قندهای غیر ناشتا نیز به اندازه ی قند ناشتا بر روی HbA1C تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: دیابت تیپ 2، قندخون ناشتا، قندخون بعد از غذا، HbA1C
  • مسعود دارابی، علی اکبر ابوالفتحی، علیرضا استادرحیمی، عبدالحسن کاظمی، مقصود شاکر، محمد نوری صفحه 54
    زمینه و هدف
    بیماری آترواسکلروز ناشی از یک تقابل پیچیده بین ژنتیک و عوامل محیطی می باشد. برداشت کلسترول از بافت های محیطی و انتقال آن به کبد که فرآیند انتقال معکوس کلسترول (RCT) نامیده می شود، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از آترواسکلروز دارد. ذرات HDL و پروتئین انتقال دهنده ی کلسترول (CETP) از اجز ای مهم RCT محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پلی مرفیسم I405V ژن CETP بر پاسخ به تغییر نسبت اسیدهای چرب چندغیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع (P بهS) بود.
    روش بررسی
    جمعیت مورد مطالعه شامل 85 فرد سالم با ژنوتیپ های مختلف I405V (35 نفر II، 36 نفر IV، 14 نفر VV) بود، که طی دو دوره ی 28 روزه مورد مطالعه قرار گرفتند. نسبتP بهS رژیم غذایی دوره ی اول 1به2 (غنی از اسیدهای چرب چند غیراشباع یا PUFA) و دوره ی دوم 3/0 (غنی از اسیدهای چرب اشباع یا SFA) بود. در ابتدا و انتهای هر دوره پروفایل لیپیدی افراد تعیین شد.
    یافته ها
    در آغاز مطالعه مقدار لیپیدها و لیپو پروتئین های گروه های ژنوتیپی تفاوت معنی داری نداشت. پس از رژیم غذایی غنی از SFA کاهش غلظت آپولیپوپروتئین A-I و HDL C افرادی که دارای الل V بودند، بیشتر از افراد با ژنوتیپ II بود.
    نتیجه گیری
    پلی مرفیسم I405V ژن CETP تغییرات نامطلوب ApoA I و HDL C ناشی از کاهش نسبتP بهS رژیم غذایی را تشدید می کند.
    کلیدواژگان: لیپوپروتئین با چگالی بالا، آپولیپوپروتئین A، I، CETP
  • سید حمیدمدنی، عترت جوادی راد، صدیقه خزاعی صفحه 62
    زمینه و هدف
    تومورهای عضله ی صاف رحم یکی از شایع ترین نئوپلاسم ها در انسان است. تقسیم بندی بالینی این تومورها بالینی به صورت خوش خیم و بدخیم می باشد ولی گروه دیگری از ضایعات تحت عنوان STUMP وجود دارند که قرار دادن آن ها در یکی از این دو دسته مشکل است و افتراق این تومورها از یکدیگر، به اتکای رنگ آمیزیH&E مشکل است. هدف این مطالعه یافتن بیومارکرهای عینی برای افتراق و بررسی مقایسه ای مارکرهای ایمونوهیستوشیمی در سه گروه تومورهای مذکور می باشد.
    روش بررسی
    در هر گروه از تومورهای فوق، تعداد 21 نمونه به صورت تصادفی (63 مورد) از آزمایشگاه های پاتولوژی شهر کرمانشاه و شهر شیراز انتخاب و با استفاده از تکنیکIHC از نظر بروز مارکرهای P53، P16، Bcl-2، C-kit، PR، ER بررسی شدند.
    یافته ها
    میزان بروز مارکرها در لیوموسارکوم عبارت از ER 26/5، PR 52/15، P53 31/26، Bcl-2 78/15، C-kit 52/15 و P16 42/15 درصد بود. در موارد STUMP: PR 80/23، Bcl-2 76/4 و P16 52/9 درصد و ER وC_kit وP53 بروز نداشتند. در گروه لیومیوم تنها Bcl-2 بروز یافت (28/14 درصد) و سایر مارکرها بروز نیافتند. تفاوت های بروز P16،P53 در بین دو گروه لیومیوم وLMS و همچنین STUMP ولیومیوسارکوم معنادار بودند (05/0P<)
    نتیجه گیری
    P16 وP53، مارکرهای معتبری جهت افتراق ضایعات STUMP از لیومیوسارکوم و نیز لیومیوم از لیومیوسارکوم محسوب شده، ویژگی تشخیصی بالایی دارند. تشخیص STUMP برای مشخص کردن مواردی بکار می رود که الگوی کلینیکوپاتولوژیک جهت تعیین قطعی تشخیص خوش خیم یا بدخیم کافی نمی باشد در این تحقیق شباهت زیاد الگوی ایمونوهیستوشیمی گروه STUMP به موارد خوش خیم تومورهای فوق مشاهده شد.
    کلیدواژگان: تومور عضله ی صاف رحم، STUMP، ایمونوهیستوشیمی، لیومیوسارکوم
  • سید محمد مهدی هزاوهای، زهراالسادات اسدی، اکبر حسن زاده، پریوش شکرچی زاده صفحه 70
    زمینه و هدف
    با توجه به مزایای انجام فعالیت جسمانی منظم و شیوع بالای بی تحرکی بین بانوان و نقش برنامه های آموزشی بر اساس مدل های آموزش بهداشت، مطالعه ی حاضر به بررسی تاثیر برنامه ی واحد درسی تربیت بدنی (2) تنظیم شده بر اساس مدل بزنف (BASNEF) بر فعالیت جسمانی منظم دانشجویان دختر می پردازد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای تجربی بود که جامعه ی پژوهش را کلیه ی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که واحد تربیت بدنی 2 را در نیم سال اول سال تحصیلی 86-85 انتخاب کرده بودند، تشکیل داد (120N=). همه این دانشجویان در 6 کلاس قرار داشتند که به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (3 کلاس) و مداخله (3 کلاس) تقسیم شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ی تنظیم شده بر اساس مدل بزنف و پرسشنامه ی فعالیت جسمانی بین المللی IPAQ بوده است. دانشجویان گروه مداخله به مدت دو ماه تحت برنامه ی آموزشی بر اساس اجزای مدل بزنف (متشکل از باورها، نگرش ها، هنجار های انتزاعی، عامل توانمند ساز) قرارگرفتند. گروه کنترل هم به مدت دو ماه تحت آموزش معمول واحد عمومی تربیت بدنی (2) قرار گرفتند. اطلاعات مربوط قبل، بعد، 2 ماه و 4 ماه بعد از مداخله جمع آوری شد. و مورد آنالیز آمار تحلیلی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات متغیرهای اجزای مدل بزنف بین گروه کنترل و مداخله بعد از مداخله ی آموزشی اختلاف معنی داری را نشان داد. گروه مداخله به طور معنی داری عملکرد بهتری در خصوص انجام فعالیت جسمانی منظم در 2 و 4 ماه پس از پایان برنامه ی آموزشی داشت.
    نتیجه گیری
    مدل بزنف می تواند در طراحی برنامه ی آموزشی واحد تربیت بدنی جهت بهبود عملکرد دانشجویان در زمینه ی انجام فعالیت جسمانی منظم کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: بزنف، برنامه ی آموزشی، تربیت بدنی 2، فعالیت جسمانی منظم، دانشجویان دختر، اصفهان
  • سیدجمال الدین طبیبی، امیراشکان نصیری پور، سحر ولیمقدم زنجانی صفحه 84
    زمینه و هدف
    امروزه مدیریت دانایی به یک ضرورت انکار ناپذیر تبدیل شده است، به طوری که سازمان ها برای رقابت سالم و حفظ بقا بدون مدیریت دانایی تقریبا منفعل هستند. هدف از این مطالعه تعیین رابطه ی فرهنگ سازمانی با مدیریت دانایی در بیمارستان های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان به منظور استقرار مدیریت دانایی بود.
    روش بررسی
    پژوهش، از نوع مطالعات توصیفی بود که در سه مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به اجرا درآمد. جامعه ی آماری، کلیه ی کارکنان مراکز با تحصیلات کارشناسی به بالا بودند که از این میان190 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب و به پرسشنامه ای که شامل سه بخش: اطلاعات دموگرافیک، مدیریت دانایی و فرهنگ سازمانی بود، پاسخ دادند.
    یافته ها
    کارکنان بیمارستان ها در برداشت خود از فرهنگ سازمانی نمره ی متوسطی برای آن لحاظ کردند، بالاترین امتیاز مولفه های فرهنگ به ترتیب مربوط به تعلق سازمانی، سبک رهبری، خلاقیت فردی، حمایت مدیریت و در نهایت تحمل تعارض بود. وضعیت مدیریت دانایی مراکز مورد مطالعه از سوی پاسخ دهندگان ضعیف اعلام شد، مولفه های مدیریت دانایی به ترتیب بالاترین امتیازی که کسب نمودند، عبارت از انتقال دانش، خلق دانش، و حفظ و ذخیره ی دانایی بود. رابطه ی معنادار ی بین فرهنگ سازمانی و مدیریت دانایی با 43/0=r و 0006/0=P وجود داشت. بیشترین رابطه ی همبستگی به ترتیب بین حمایت مدیریت، خلاقیت فردی، سبک رهبری، تعلق سازمانی و بالاخره تحمل تعارض با مدیریت دانایی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    فرهنگ سازمانی پویا (ارگانیک) یکی از مهم ترین ابزارهای استقرار و اجرای موفقیت آمیز مدیریت دانایی در سازمان ها محسوب می شود. تغییر در فرهنگ سازمانی به منظور استقرار مدیریت دانایی باید به نحوی باشد که مساله حمایت مدیریت از مقوله ی دانایی، توسعه ی خلاقیت فردی و سبک رهبری بیش از سایر مولفه ها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، مدیریت دانایی، بیمارستان
  • حمید باغچه سرایی، بهرام امینی، منصور بیات صفحه 93
    زمینه و هدف
    تب روماتیسمی یکی از معضلات عمده ی کشورهای در حال توسعه است در حالی که در کشورهای پیشرفته میزان آن بسیار پایین می باشد. امروزه در کشورهای جهان سوم وضعیت اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی در سطحی است که زمینه را جهت ابتلا به این بیماری فراهم می کند، بنابراین یکی از عوامل کنترل این بیماری در چنین جوامعی بهبود سطح بهداشتی و فرهنگی، اقتصادی در کنار پیشگیری و درمان آن می باشد.
    روش بررسی
    برای 400 نفر که توسط پزشکان معاینه شده، مشکوک به تب روماتیسمی بودند و به آزمایشگاه ها ارجاع داده شده بودند، پرسشنامه ای از نظر جنس، سن، محل سکونت و سابقه ی فارنژیت تکمیل گردید. سپس خون گیری به عمل آمده و آزمایش ASO انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق 54 نفر از 400 نفر بیمار مشکوک به تب روماتیسمی دارای تیتر ASO مثبت بودند. تیتر ASO مثبت در روستاها 19 درصد و در شهر 6/11 درصد بود. تیتر ASO مثبت در زنان 5/68 درصد و در مردان 5/31 درصد بود. 6/42 درصد از بیماران با ASO مثبت در گروه سنی 20تا29 و 37 درصد در گروه سنی 10تا19 ساله قرار داشته اند. 3/83 درصد افراد با تیتر ASO مثبت سابقه ی فارنژیت داشتند و 7/16 درصد سابقه ی فارنژیت را به خاطر نداشتند.
    نتیجه گیری
    تعداد بیماران با تیترASO مثبت در زنجان و روستاهای اطراف آن در سطح نسبتا بالایی قرار دارد. نسبت افراد با تیتر ASO مثبت در روستاها بیشتر از شهرها بود، که این ممکن است به دلیل پایین بودن شرایط اقتصادی و اجتماعی و بهداشتی باشد. افراد با ASO مثبت بیشتر در سنین دهه ی دوم و سوم زندگی بودند. در صورتی که در بیشتر کشورها بین 6تا15 سالگی ASO مثبت را می توان یافت که به علت عدم درمان سریع و به موقع فارنژیت در دوران کودکی است
    کلیدواژگان: سطح ASO، تب روماتیسمی، زنجان
|
  • Page 1
    Non steroidal anti inflammatory drugs (NSAIDs) are widely used to reduce inflammation, pain and fever. The present study was organized to induce an experimental inflammation in an animal model, using a putative biological oxidant, Peroxynitrite (ONOO-) and to study the effects of Flunixin meglumine and Ketoprofen on the pressure-induced pain.
    Materials And Methods
    For this purpose, 24 male guinea pigs were divided into 4 groups each consisting of 6 animals. Three groups (groups 2, 3 and4) were injected Peroxynitrite and one group (the first: control) received physiological salt solution subcutaneously in the paw. After induction of a local inflammatory response, Flunixin meglumine (1mg/kg) and Ketoprofen (2 mg/kg) were injected to the second and third groups, 5 times with 12h intervals. The first and the fourth groups were injected saline solution in the same manner. Pressure analgesiometry was performed before and 1 hour after injections.
    Result
    The animals in all 3 groups treated with Peroxynitrite demonstrated an increased sensitivity to painful pressure (P<0.05). Both NSAIDs decreased the pain sensation dramatically after the 1st and the 2nd injections but, not after the 3rd, 4th and the 5th injections.
    Conclusion
    The study suggested that NSAIDs may be helpful in reducing pressure-induced pain in animal model in early hours of the treatment, whereas the effect subsides over time and ends up after a few days. This effect may be of importance in humans who receive these kinds of drugs for a long period as they may not be effective in reducing pain after a while.
  • Page 13
    Low back pain is one of the most common complaints in pregnancy which interferes with work, daily activities and sleep. The aim of this study was to determine the effect of Sitting Pelvic Tilt Exercise on physical disability in primigravidas with low back pain during the third trimester.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was carried out on 60 primigravidas who attended in 3 prenatal clinics of Zanjan university of medical science. At first, 60 primigravidas were selected by simple sampling and randomly divided into two groups: case and control. Only the experimental group did the sitting pelvic tilt exercise program for 8 weeks during the third trimester. Data was collected for both groups by interview using VAS scale and Disability Rating Index (DRI) on the days 0 and 56 (pre and post intervention).
    Results
    There was no significant difference between the two groups in terms of age, occupation, education and BMI and intensity of physical disability before the intervention. However, intensity of physical disability significantly decreased (p<0.0001) in the experimental group after the exercise program. Adversely, the intensity of physical disability increased in the control group as pregnancy proceed (p<0.0001). Intensity of low back pain was also reduced in the experimental group after the sitting pelvic tilt exercise program comparing to pre treatment stage and also in comparison with the control group (P<0.0001).
    Conclusion
    It seems that use of exercise programs such as “sitting pelvic tilt exercise” is an effective method in pregnant women who suffer from low back pain and related disabilities but do not want to use aggressive treatments and chemical pain relief drugs.
  • Page 34
    In this experimental study, adult male Sprague-Dawley rats were randomly divided into five groups (ten rats in each group) as follows: (1) control (2) unilateral ureteral obstruction (UUO) (3) UUO/Losartan (UUO/LOS) (4) Sham-operated (5) Sham/LOS. Control animals received drug solvent. Unilateral ureteral obstruction was performed in groups 2 and 3 and sham operations were performed in groups 4 and 5. In group 2, animals received drug solvent and in group 3 animals received Losartan (60 mg/kg). All drugs administered orally for 15 days (started before operation). Apoptosis in renal tissue were studied in left renal in different groups with tunnel method at day 14.
    Results
    Tunnel staining determined that experimental unilateral ureteral obstruction caused induction of apoptosis (15.52±1.33) in tubular cells of renal tissue but, in Losartan treated animals number of apoptotic cells (5.24±0.93) significantly (p<0.05) decreased. There was no significant difference between control (0.91±0.26), sham (1.17±0.29) and sham/LOS (2.16±0.47) groups.
    Conclusion
    Our results showed that experimental unilateral ureteral obstruction induces apoptosis in renal tissue but, Losartan administration decreased the number of apoptotic cells in renal tissue.
  • Page 35
    Clinical manifestations of coronary artery disease such as myocardial infarction generally have onset from middle age onwards. However, studies indicate that the atherosclerotic process begins to develop during childhood. The purpose of this study was to evaluate the frequency of risk factors for atherosclerosis in children with family history of premature myocardial infarction in Arak city in 2007.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional study in which 209 children and adolescents aged 3-18 years with a family history of early onset myocardial infarction were selected base on convenience sampling. Total cholesterol, low density lipoprotein cholesterol (LDL-C), high density lipoprotein cholesterol (HDL-C), triglycerides, blood pressure, weight and height and fasting blood sugar were investigated. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    The prevalence of hypercholesterolemia and hypertriglyceridemia were 28.2% and 20.1% respectively. 19.1% of these individuals had HDL-C values lower than 35mg/dL. 19/1% of them had LDL-C levels higher than 129 mg/dL. 4/31% presented hypertension and 28/71% had excessive weight. There was no relationship between hyperlipidemia and fasting blood sugar. However, there was significant association between hyperlipidemia and level of BMI and blood pressure (P<0.05).
    Conclusion
    More than a quarter of children had at least one risk factor for atherosclerosis. Obesity was identified to be significantly associated with hyperlipidemia. These results emphasis the importance of evaluating children and adolescents with family history of early onset myocardial infarction for atherosclerotic disease.
  • Page 45
    HbA1C measurement is a gold standard for controlling blood glucose in diabetic patients. There is little information about fasting and postprandial blood glucose effect on HbA1C. The aim of the present study was to investigate the relationship between fasting and postprandial blood glucose and some other factors with HbA1C on type 2 diabetic patient in Kermanshah Diabetes Research Center.
    Materials And Methods
    173 type 2 diabetic patients were selected in a sectional-analytic study by easy sampling. Information were completed using a questionnaire and blood glucose were measured before and 2 hours post-breakfast and at 4pm every 2-4 weeks for a period of 3 months. At the end of the third month HbA1C were also measured. Based on HbA1C, patients were divided into three groups. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    There was a relationship between fasting, 2 hours post-breakfast and 4pm blood glucose and HbA1C. Correlation coefficient was r = 0.49 (p<0.0001) for fasting blood glucose, (r=0.754, p<0.0001) for 2 hours post-breakfast and (r=0.811,p<0.001) for 4pm blood glucose. Also there were a relationship between duration of the disease (r=0.363,p<0.0001) and type of treatment(r=0.338,p<0.0001) with HbA1C. There was no relationship between age, sex, BMI, family history of diabetes and education with HbA1C.
    Conclusion
    The results of this study showed that there was a relationship between fasting and 2 hours post-breakfast and 4pm blood glucose with HbA1C but, the most relationship was found between 4pm blood glucose with HbA1C. Therefore, fasting blood glucose is not a good character for diabetes control and postprandial blood glucose measurement should be carried out for better control of diabetes.
  • Page 54
    Atherosclerosis results from a complex interaction between genetic and environmental factors. Free cholesterol efflux from peripheral tissues and transferring to the liver for excretion from bile which is known as reverse cholesterol transfer (RCT) plays a central role in protection against atherosclerosis. HDL and cholesteryl ester transfer protein (CETP) are the major participants of RCT. The aim of the present study was to investigate whether the cholesteryl ester transfer protein I405V polymorphism modifies the response to changes in the dietary ratio of polyunsaturated to saturated fat (P:S).
    Materials And Methods
    The population study included 85 healthy subjects with the different I405V genotypes (35 II, 36 IV, and 14 VV) who assigned to two consecutive 28 days experimental period. All subjects consumed a high polyunsaturated fatty acids (PUFA) diet with P:S of 1.2 for the first period and a high saturated fatty acids (SFA) diet with a P:S of 0.3 for the next 28 days period. At the first and the end of each dietary period, serum lipid and lipoprotein concentrations were measured.
    Results
    At beginning of screening, lipid or lipoprotein concentrations were not significantly different among CETP I405V genotype groups. After the high SFA diet, subjects carrying V allele had a greater reduction in apolipoprotein A-I (apoA-I) and HDL cholesterol (HDL-C) than subjects with II genotype.
    Conclusion
    The CETP I405V polymorphism contributes to the unfavorable changes of apoA- I and HDL-C when a high PUFA diet were replaced with a high SFA diet.
  • Page 62
    Uterine smooth muscle tumors are the most common human neoplasms. They are divided clinically as benign and malignant but there is another group of lesions which is difficult to place in these two categories, so-called (STUMP) and differentiation of these tumors on the basis of H&E staining is impossible. The aim of this study was to find a set of distinguishing objective biomarkers and a survey of immunohistochemical (IHC) markers comparing these three groups of tumors.
    Materials And Methods
    Twenty one (21) cases in each group of the above mentioned tumors were randomly selected (63 cases in total) from pathobiology laboratories of Kermanshah and Shiraz cities and studied by IHC for expression of ER, PR, C-kit, Bcl-2, P16, and P53.
    Results
    The frequency of IHC markers expression in leiomyosarcoma (LMS) were as follow: ER (5.26%), PR (15.52%), P53 (26.31%), Bcl-2 (15.78%), C-kit (15.52%) and P16 (15.42%). In the STUMP cases: PR (23.80%), Bcl-2 (4.76%) and P16 (9.52%), ER, C-kit and P53 were not expressed. In Leiomyoma group, only Bcl-2 was expressed (14.28%) and the others had no expression. P53 and P16 expression between the two groups of Leiomyoma and LMS, and also STUMP and LMS were significantly different (P<0.05).
    Conclusion
    P53 and P16 are reliable markers for differentiation between STUMP and LMS and also Leiomyoma from LMS and have a high diagnostic specificity. STUMP is used to identify cases in which clinicopathologic findings for final diagnosis as benign or malignant is not adequate. In this study a high similarity of STUMP group of immunohistochemical profile with benign cases was seen.
  • Page 70
    Due to the benefits of regular physical activity and prevalence of sedentary of physical activity among females and the potential of health education theories and models in changing behaviors, this study was designed to assess the effect of physical education (II) based on BASNEF Model on female students’ regular physical activity of Isfahan university of medical sciences.
    Materials And Methods
    All female students who registered in physical education Π classes in the first semester of academic year 2007-2008, participated in this experimental intervention program (N=120). These students were from six classes and randomly divided into two groups: experimental group (3 classes) and control group (3 classes). The data was collected using a developed questionnaire based on BASNEF Model (contain Belief, Attitude, Subjective Norm, Enabling Factors components) as well as international physical activity questionnaire (IPAQ). The experimental group participated in 2 months ordinary physical education program based on BASNEF Model. The control group had 2 months ordinary educational program. The data was collected in pre and post-test periods and then 2 and 4 months follow-up and analyzed using SPSS software.
    Results
    After intervention, the mean scores of BASNEF components were significantly high in experimental group in comparison to the control group. Also the experimental groups’ participation in regular physical activity was significantly greater than the control group after 2 and 4 months prior to the interventional program.
    Conclusion
    Developing physical education courses based on BASNEF model can improve regular physical activity of female students.
  • Page 84
    Nowadays, The knowledge management is an undeniable necessity so that without the knowledge management, organizations are nearly repulsive of competition and survival. The main purpose of the present study was to determine the relation between organizational culture and the knowledge management in teaching hospitals of Zanjan university of medical sciences.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study which carried out in 3 teaching hospitals of Zanjan university of medical sciences (Vali-Asr, Ayatollah Mousavi and Shahid Beheshti). Statistical population of this study included the whole staff of hospitals with the level of B.A and upper education. 190 individuals were selected and replied the questionnaire which consisted of 3 parts: Demographic information, knowledge management and organization culture. SPSS 13 was used for analyzing the data.
    Results
    The staff of hospitals offered an average grade to organization culture. Five features or organization culture was examined which the highest grade or concession was given to: "The organization belonging ", "management style", "individual creativity", "management support" and aggression tolerance". The knowledge management was measured weak by the staff. The acquired concession by 3 features of knowledge management respectively was: "knowledge transfer”,"knowledge creation" and "knowledge protection and saving". There was a positive meaningful relationship between the organization culture and the knowledge management (P=0.0006, r=0.43). The most correlation relation was between the management supports, the individual creatively, the management style, the organization belonging and the aggression tolerance with knowledge management.
    Conclusion
    Strong and dynamic organization culture is one of the main tools for successful manipulation of the knowledge management in organizations. Changes in organization culture in order to establish knowledge management must be paid more attention and support the knowledge, personal creativity development and management style.
  • Page 93
    Rheumatic fever is a main problem of developing countries, whereas in developed countries its prevalence is low. Proper diagnosis and adequate treatment of beta streptococcal infection can effectively prevent such unwanted sequel.
    Materials And Methods
    Following completion of a questionnaire regarding age, sex, location etc. blood sample was collected and ASO titer was measured.
    Results
    Out of 400 samples, 54 patients had positive ASO titer. 83.3% of individuals with a positive titer had the history of pharyngitis. Positive ASO titers in rural and urban area were 19% and 11.6% respectively. Positive ASO titer in females and males were 68.5% and 31.5% respectively. Age distribution of positive titer was 42.6% in 20-29 years age group and 37% in 10-19 years age groups.
    Conclusion
    patients with positive ASO titer in Zanjan province and surrounding villages were relatively high which might be due to low education level and poor economical status. The incidence was high in the second and the third decade of life whereas in other countries this range is between 6-15 years. High incidence of rheumatic fever in the studying population seeks a prompt measure to be taken on the prevention and control of streptococcal infection.