فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:18 Issue: 70, 2010

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:18 Issue: 70, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/02/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اقباله اسدالهی، افرا خسروی، پروفسور پال اونیل صفحه 1
    چکیده
    زمینه و هدف
    مقاومت پلاسمودیوم فالسیپاروم به کلروکین به یکی از مشکلات عمده ی بهداشتی در کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. آمودیاکین یکی از ترکیبات 4-آمینوکینولین است که علیه بسیاری از سویه های مقاوم به کلروکین موثر است، اما استفاده ی کلینیکی از آن به شدت محدود شده است، زیرا این دارو اثرات هپاتوتوکسیکی و آگرانولوسیتوزی در مصرف کنندگان ایجاد می کند. هدف مطالعه ی حاضر طراحی و ساخت آنالوگ های جدیدی از آمودیاکین است تا در درمان سویه های مقاوم به کلروکین موثر بوده، جایگزین مناسبی برای کلروکین نیز باشد.
    روش بررسی
    در مطالعه ی حاضر آنالوگ های ایزومریک آمودیاکین در یک روش چهار مرحله ای تولید شده، علیه سویه های مختلف پلاسمودیوم فالسیپاروم مقاوم و حساس به کلروکین از جمله پلاسمودیوم فالسیپاروم TM6 (مقاوم به کلرکین) و 3D7 (حساس به کلروکین) به صورت In vitro آزمایش گردیدند.
    یافته ها
    چندین آنالوگ 4-فلورو آمودیاکین فعالیت ضد مالاریایی مناسبی به صورت In vitro علیه ایزوله ی 3D7 پلاسمودیوم فالسیپاروم حساس به کلروکین نشان دادند ولی هیچکدام از این آنالوگ ها قوی تر از خود آمودیاکین نبودند. بهترین فعالیت ضد مالاریایی با استفاده از آنالوگ (6f) Morpholino حاصل شد.
    نتیجه گیری
    از بین 10 آنالوگ مختلف فلوروآمودیاکین ساخته شده، ترکیب 6h به عنوان ترکیبی قوی تر از دیگر کاندیدها شناخته شد. اگر چه این ترکیب با کلروکین و آمودیاکین در اثر بخشی علیه انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم نیز برابری می کرد.
    کلیدواژگان: آنالوگ های جدید، ضد مالاریا، پلاسمودیوم فالسیپاروم، کلروکین، آمودیاکین
  • مرتضی پیری، محمد ناصحی، محمدرضا زرین دست صفحه 10
    چکیده
    زمینه و هدف
    کانابینوئیدها جزو داروهای مقلد حالات روانی می باشند که انواع مختلف حافظه و یادگیری را تحت تاثیر قرار می دهند، در این پژوهش اثر L- آرژنین پیش ساز نیتریک اکساید که به عنوان آگونیست نیتریک اکساید عمل می نماید، بر یادگیری وابسته به وضعیت القا شده با WIN55، 212-2 در موش های کوچک آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت، تا برهم کنش بین سیستم کانابینوئیدی و نیتریک اکساید در زمینه ی یادگیری وابسته به وضعیت کانابینوئیدها در هیپوکامپ پشتی مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    روش اجتنابی مهاری (غیر فعال) با مدل Step-Down برای بررسی حافظه در موش های سوری بکار گرفته شد و حافظه ی حیوان 24 ساعت بعد از آموزش مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تزریق درون مغزی WIN55، 212-2 (5/0 و 1 میکروگرم به هر موش) در روز آموزش به تخریب حافظه ی حیوانات منجر شد. حافظه ی تخریب شده با تزریق WIN55، 212-2 (1 میکروگرم به هر موش) در روز آموزش به طور کامل با به کار بردن همان مقدار از WIN55، 212-2 در روز آزمون به حالت عادی برگشت. تزریق L-آرژنین (3/0، 1 و 3 میکروگرم به هر موش) به تنهایی قبل از آزمون تاثیری بر روی حافظه ی اجتنابی مهاری نداشت. در حالی که، تزریق قبل از آزمون این دارو می تواند حافظه ی تخریب شده باWIN55، 212-2 را اصلاح کند. به علاوه به کار بردن مقدار های غیر موثر WIN55، 212-2 وL-آرژنین، همراه با هم در روز آزمون می تواند حافظه ی تخریب شده با WIN55، 212-2 اصلاح کند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد که نیتریک اکساید در یادگیری وابسته به وضعیت ایجاد شده توسط تزریق درون مغزی WIN55، 212-2 در هیپوکامپ پشتی موش سوری دخیل می باشد و آن را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: WIN55، 212، 2، L، آرژنین، نیتریک اکساید، یادگیری وابسته به وضعیت، موش کوچک آزمایشگاهی
  • مهین گنج خانی، کیوان مرادی، سولماز رمضانی، فاطمه میرزامحمدی، آرزو فلاح صفحه 22
    چکیده
    زمینه و هدف
    صرع در واقع یک اختلال عصبی رفتاری پیچیده ی ناشی از قابلیت تحریک پذیری غیرطبیعی سلول های عصبی در نواحی مختلف مغز می باشد. با توجه به نقش ورودی های حسی برای تکامل ارتباطات عصبی در قشر بینایی، در این مطالعه نقش تیمار در تاریکی در بروز تشنج کلونیک جنرالیزه که ناشی از تغییر تحریک پذیری مغز می باشد، مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    جهت تعیین آستانه ی تشنج، پنتیلن تترازول 5/0 درصد به حیوانات گروه کنترل و حیواناتی که از زمان تولد به مدت 30تا40 روز در تاریکی کامل قرار داشتند، به صورت داخل وریدی تزریق گردید. همچنین جهت بررسی میزان بروز تشنج کلونیک ناشی از تزریق، این دارو با دوز 80 میلی گرم در کیلوگرم به صورت زیر پوستی به حیوانات هر دو گروه تزریق گردید و وقوع تشنج کلونیک جنرالیزه و زمان تاخیر آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که بین آستانه ی تشنج کلونیک گروه کنترل و گروه تیمار در تاریکی (DR)، اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما میزان وقوع تشنج کلونیک در گروهDR کمتر و زمان تاخیر تشنج در این گروه به طور معنی داری بالاتر می باشد. در مورد تشنج تونیک- کلونیک اختلافی بین دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    علی رغم وجود شواهدی مبنی بر افزایش استعداد صرع زایی در قشر بینایی توسط محرومیت از نور، در حیوانات تیمار شده در تاریکی، نوعی حفاظت در مقابل تشنج مشاهده می شود. احتمال دارد در این رابطه عواملی نظیر ملاتونین نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: تشنج کلونیک جنرالیزه، تیمار در تاریکی، پنتیلن تترازول
  • وحیده ابراهیم زاده عطاری، بهرام پورقاسم گرگری، مریم رف رف، ابوالفضل قربانی، هادی طبیبی صفحه 31
    چکیده
    زمینه و هدف
    سیاه دانه یکی از گیاهان دارویی است که به طور سنتی در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله هیپرکلسترولمی مورد استفاده قرار گرفته است. از این روی، این مطالعه با هدف بررسی اثر دریافت غذایی بذر آسیاب شده ی سیاه دانه بر پروفایل لیپیدی سرم، وزن بدن و دریافت غذایی خرگوش های هیپرلیپیدمیک صورت گرفت.
    روش بررسی
    24 سر خرگوش نیوزلندی نر پس از 2 هفته دوره ی تطابق (پایه)، به مدت یک ماه تحت رژیم هیپرکلسترولمیک شامل 5/0 درصد کلسترول قرارگرفتند. سپس حیوانات به طور تصادفی به دو گروه کنترل هیپرلیپیدمیک و سیاه دانه تقسیم شدند و به ترتیب تحت رژیم غذایی پایه، 5/0 درصد کلسترول و رژیم پایه، 5/0 درصد کلسترول و 5/7 گرم به ازای هر کیلو وزن بدن در روز بذر آسیاب شده ی سیاه دانه به مدت دو ماه قرارگرفتند. هر دو رژیم ایزوکالریک و ایزونیتروژنیک بودند. اندازه گیری وزن و خون گیری ناشتا در 4 مرحله، شامل ابتدای مطالعه، پس از ایجاد هیپرلیپیدمی، انتهای ماه اول و دوم مداخله صورت گرفت و سطح سرمی پروفایل لیپیدی تعیین شد. همچنین میزان دریافت غذا به طور روزانه و از طریق تفاضل مقدار غذای داده شده از باقیمانده اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح سرمی کلسترول تام، LDL-C، تری گلیسرید، نسبت TC/HDL-C و LDL-C/HDL-C گروه سیاه دانه در انتهای مطالعه به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کمتر بود (05/0P<). اما تفاوت معنی داری در وزن بدن و دریافت غذا بین دو گروه مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های به دست آمده در این پژوهش، دریافت غذایی بذر سیاه دانه سطح لیپیدهای سرم خرگوش های هیپرلیپیدمیک را به طور مطلوب کاهش داد. از این رو سیاه دانه ممکن است به عنوان یک روش درمانی مؤثر برای هیپرلیپیدمی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: هیپرلیپیدمی، سیاه دانه، پروفایل لیپیدی، وزن بدن
  • سمیه محمدی، محمد جواد حسن زاده، مهرداد کریمی، آرش حسین نژاد، محمدرضا اشراقیان، سید حسین حسینی، مظاهر رحمانی، آرزو کریمی، نازیلا جعفری صفحه 44
    چکیده
    زمینه و هدف
    آدیپونکتین، آدیپوسایتوکین جدیدی است که می تواند حساسیت به انسولین را افزایش دهد. در مطالعات پیشین فعالیت های ضد چاقی و ضددیابتی چای سبز دیده شده است. در این مطالعه به بررسی تاثیر مصرف عصاره ی چای سبز بر سطح سرمی آدیپونکتین و وضعیت مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو پرداخته شد.
    روش بررسی
    این پژوهش بر روی 58 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو با 25BMI ≥ مراجعه کننده به درمانگاه دیابت بیمارستان شریعتی تهران انجام شد. افراد واجد شرایط به طور تصادفی به مدت 8 هفته کپسول عصاره ی چای سبز و یا شبه دارو را دریافت کردند. قبل و بعد از انجام مداخله نمونه های خونی جهت انجام تست های بیوشیمیایی شامل سطوح آدیپونکتین و انسولین ناشتای سرم، سطح قند خون ناشتا، تست تحمل گلوکز خوراکی، پروفایل چربی، HbA1C، در هر دو گروه جمع آوری شد. مشخصات تن سنجی و یادآمد سه روزه خوراک برای همه بیماران تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج آنالیز کوواریانس تاثیر معنی دار مصرف عصاره ی چای سبز در افزایش لگاریتم سطح آدیپونکتین سرم (15/0±10/0 میکروگرم در میلی لیتر) را نشان داد (03/0 = P). ارتباط مستقل و معکوس بین سطح سرمی آدیپوسایتوکین و مقدار (Waist to Hip Ratio) WHR بیماران به دست آمد (7/2= t و 009/0=P). نتایج به دست آمده تاثیر معنی دار مصرف عصاره ی چای سبز در کنترل وزن، BMI و سطح HbA1C (05/0 >P) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره ی چای سبز می تواند از طریق افزایش سطوح سرمی آدیپونکتین، کنترل وزن، BMI و کنترل سطح HbA1C در کنترل عوارض بیماری دیابت نوع دو موثر باشد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، عصاره ی چای سبز، دیابت نوع دو
  • احمد امامی، شهرزاد زمانی تقی زاده رابع، علی آهی، محمود محمودی صفحه 58
    چکیده
    زمینه و هدف
    برای بسیاری از سرطان ها درمان کامل وجود ندارد و اغلب به مرگ بیمار ختم می شوند. در این راستا اولین مرحله ی تحقیقاتی، ارزیابی کشندگی فراکشن های گیاهی بر سلول های سرطانی است. اعضای خانواده ی آرتمیزیا گیاهان دارویی مهمی در سرتاسر دنیا محسوب می شوند. در این تحقیق، تاثیر ضدسرطانی فراکشن های هفت گونه ی آرتمیزیای بومی ایران بر سلول های سرطانی و نرمال بررسی شد.
    روش بررسی
    فراکشن های اتانلی، اتیل استاتی، دی کلرومتانی و هگزانی هفت گونه ی آرتمیزیای بومی ایران به روش عصاره گیری مرحله ای تهیه شد. سلول های سرطانی و فیبروبلاستی کشت داده شده با غلظت های مختلف فراکشن ها به مدت 72 ساعت انکوبه شده، میزان سمیت سلولی توسط تست MTT بررسی شد. نتایج به صورت IC50 گزارش شدند.
    یافته ها
    مهار قوی و وابسته به غلظت تکثیر سلول های سرطانی توسط فراکشن های مختلف آرتمیزیاها مشاهده شد. بیشترین سمیت سلولی را فراکشن دی کلرومتانی آرتمیزیا Biennis بر سلول های سرطان رحم، فراکشن دی کلرومتانی آرتمیزیا Ciniformis بر سلول های سرطان معده، فراکشن دی کلرومتانی آرتمیزیا Diffusa بر سلو ل های سرطان کولون داشت. فراکشن های اتانلی، اتیل استاتی، دی کلرومتانی و هگزانی آرتمیزیا Biennis، فراکشن هگزانی آرتمیزیا Ciniformis، فراکشن هگزانی آرتمیزیا Santulina و فراکشن اتیل استاتی آرتمیزیا Vulgaris کمترین تاثیر کشندگی را بر سلول های سالم L929 نشان دادند.
    نتیجه گیری
    برخی فراکشن های جدا شده رشد سلول های سرطانی را به طور قابل توجه کاهش داده، هم زمان سمیت کمتری بر سلول های طبیعی داشتند. بنابراین بررسی آرتمیزیاها در پیشگیری یا درمان موثر و بی خطر سرطان های مختلف مفید می باشد. بررسی تاثیر فراکشن های موثر بر القای آپوپتوز سلول های سرطانی و تعیین مکانیسم تاثیر آن ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آرتمیزیا، رده ی سلول های سرطانی، سمیت سلولی، تست MTT
  • امیر رضا طلایی، نعمت الله جعفر زاده، محمدرضا طلایی، مسعود بهشتی صفحه 68
    چکیده
    زمینه و هدف
    آلودگی های نفتی یکی از معضلات مهم در سرتاسر دنیا می باشد که محققین زیادی به بررسی روش های مختلف حذف آن پرداخته اند. در این میان روش های بیولوژیکی توسط محققین بیش از سایر روش ها مورد توجه و بررسی قرار گرفته است. هدف از مطالعه ی حاضر یافتن میکروارگانیسمی از محیط های آلوده به ترکیبات نفتی بود که قادر به تجزیه ی بخش آروماتیک نفت خام باشد.
    روش بررسی
    برای یافتن این گونه میکروارگانیسم ها از نقاطی که برای مدت ها به ترکیبات نفتی آلوده بودند، نمونه برداری شد. در ادامه، میکروارگانیسم های موجود در نمونه های برداشت شده که قادر به ادامه ی حیات در مجاورت نفت خام به عنوان تنها منبع کربن بودند، جداسازی و در نهایت خالص سازی شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 14 میکروارگانیسم از نمونه ها جداسازی و خالص سازی گردید که همگی باکتری بودند. میکروارگانیسم های خالص سازی شده برای تعیین میزان کارایی شان در تجزیه ی ترکیبات آروماتیک به کمک روش اسپکتروفتومتری و در نهایت جهت تعیین صحت آزمایش ها به کمک کروماتوگرافی گازی مورد آزمایش قرار گرفتند. در این میان باکتری هایی که در این مطالعه 3-A و 14-A نام گذاری شدند، به ترتیب با 89 و 86 درصد کاهش ترکیبات آروماتیک بیشترین کارایی را در تجزیه ی ترکیبات آروماتیک موجود در نفت خام دارا بودند. در نهایت با بررسی های میکروبیولوژی باکتری 14-A به عنوان سودوموناس آیروژنوزا شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که امکان تجزیه بیولوژیکی ترکیبات آروماتیک موجود در نفت خام که از سمی ترین ترکیبات آن محسوب می گردد وجود دارد. همچنین مشخص گردید که در طبیعت امکان یافت میکروارگانیسم هایی که توانایی تجزیه ی ترکیبات نفتی را بدون طی مرحله سازگارسازی داشته باشد، وجود دارد.
    کلیدواژگان: ترکیبات آروماتیک، نفت خام، تجزیه ی بیولوژیکی، سودوموناس آیروژنوزا، کشت خالص
  • فرهاد قمری، ابوالفضل محمد بیگی، مهدی خدایاری صفحه 81
    چکیده
    زمینه و هدف
    وضعیت های نامناسب بدن در حین کار به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر اختلالات اسکلتی عضلانی، باعث شیوع بالای آسیب های اسکلتی عضلانی در بین شاغلین حرف مختلف می شود. با توجه به فقدان اطلاعات کافی در خصوص پوسچرهای کاری مشاغل نانوایی، این تحقیق به منظور ارزیابی دقیق پوسچرهای کاری و اصلاح پست های کاری آنان طراحی شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی مقطعی- تحلیلی است. 334 کارگر شاغل در نانوایی های شهر اراک به طور تصادفی انتخاب شدند و به روش OWAS با استفاده از پرسشنامه ی نوردیک مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس نتایج آنالیزپوسچر با استفاده از نرم افزار OWAS اقدامات اصلاحی با تاکید بر اصلاح پست های کاری به تفکیک شغل ونواحی مختلف بدن ارایه شد.
    یافته ها
    میانگین سن و سابقه ی کاری افراد مورد مطالعه به ترتیب 4/10±33 و 1/10±9/13 به دست آمد. بیشترین شیوع ناراحتی به ترتیب در نواحی زانو (2/61 درصد)، کمر (8/55 درصد) و پاها (9/53 درصد) به دست آمد. نتایج آنالیز پوسچر نشان داد 2/42 درصد پوسچرهای کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک نامناسب (استرس زا تا خیلی مضر) می باشد و 1/5 درصد افراد در حین کار خمش خطرناک، 3/4 درصد چرخش تنه ی خطرناک و 8/2 درصد چرخش و خمش خطرناک و مضر داشته اند. ضمن اینکه این حرکات مضر (خمش- چرخش- خمش و چرخش توام) در گروه شغلی شاطرها از بقیه ی مشاغل بیشتر بود. از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین درد گردن، شانه، آرنج و زانو با سابقه ی کاری به دست آمد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر، به دلیل شیوع بالای اختلالات اسکلتی عضلانی و پوسچرهای مضر و استرس زا در بین شاغلین نانوایی ها، اصلاح نحوه ی انجام کار و استفاده از تجهیزات مناسب و استاندارد در این مشاغل امری ضروری به نظر می رسد. بنابراین انجام مداخلات ارگونومیکی جهت تصحیح پوسچرهای نامناسب پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آنالیز پوسچر، اصلاح پست های کاری، اختلالات اسکلتی عضلانی، نانوایی
  • سهیلا ربیع سیاهکلی، محمدحسین پورمعماری، طاهره خالق دوست محمدی، فریدون اسکندری، آذر آوازه صفحه 91
    چکیده
    زمینه و هدف
    بستری شدن یکی از اعضای خانواده در بیمارستان، به خصوص در بخش مراقبت ویژه می تواند موجب ایجاد اضطراب در خانواده بیمار گردد. لذا مطالعه ای به منظور تعیین عوامل مرتبط بر اضطراب خانواده ی بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه شهر رشت در سال 1385 انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 218 نفر از افراد خانواده ی 130 بیمار بستری در بخش های مراقبت ویژه ی بیمارستان آموزشی پورسینا و رازی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخت و دیگری پرسشنامه استاندارد بررسی اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) بود. داده ها پس از جمع آوری با آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که 1/77 درصد از اعضای خانواده ی بیماران مضطرب بودند. از میان عوامل مؤثر در اضطراب خانواده ی بیماران، در آزمون رگرسیون لجستیک ضریب شانس اضطراب را در اعضای خانواده با توجه به تفاوت های فردی به ازای افزایش هر واحد کاهش سطح هوشیاری در بیمار 726/9 بار افزایش، در خانواده های با جنس مونث 171/6 بار افزایش، خانواده هایی که در تصمیم گیری برای پی گیری درمان بیمارشان نقش داشتند 433/6 بار و سن در افراد خانواده 939/0 بار افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نقش چندین عامل مرتبط در ایجاد اضطراب در خانواده ی بیمار را نشان داد. لذا پیشنهاد می گردد، این عوامل در زمان پذیرش بیمار مورد بررسی قرار گرفته، مراقبت پرستاری جهت تسکین اضطراب در بیمار و اعضای خانواده به اجرا درآید.
    کلیدواژگان: اضطراب، بخش مراقبت ویژه، بیماران بستری، خانواده
  • اعظم ملکی، محمدمسعود وکیلی، سعیده مظلوم زاده صفحه 102
    چکیده
    زمینه و هدف
    حاملگی ناخواسته یکی از شایع ترین مشکلات بهداشتی در جهان است. روش جلوگیری از حاملگی اورژانس موثرترین روش برای حل این مشکل می باشد. جهت شناسایی و رفع باورهای نادرست نسبت به این روش ها به عنوان عوامل بازدارنده در استفاده آن ها، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی نگرش دانشجویان درباره ی روش های جلوگیری از حاملگی اورژانس انجام گرفت.
    روش بررسی
    نگرش تعداد 1019 نفر از دانشجویان در مورد روش های جلوگیری از حاملگی اورژانس با استفاده از پرسشنامه ی خود ساخته شامل مشخصات دموگرافیک و سوالات نگرش مورد بررسی و با استفاده از جدول فراوانی داده ها، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    حدود یک سوم (2/35 درصد) افراد دارای نگرش مثبت، بیش از نیمی از آن ها (1/64 درصد) بی نظر و کمتر از یک درصدشان (7/0 درصد) دارای نگرش منفی نسبت به این روش ها بودند. بیش از نیمی از افراد تمایل به استفاده از آن داشتند و نزدیک به یک سوم آن ها میزان موفقیت این روش ها را بسیار خوب می دانستند. 36 درصد مایل بودند آن را از بخش خصوصی تهیه و 35 درصد عنوان کرده بودند که به دلیل حجب و حیا اقدامی در این خصوص انجام نمی دهند بیش از یک سوم معتقد بودند که استفاده از این روش ها اشکال شرعی دارد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین موانع برای تهیه ی این روش ها داشتن حجب و حیا و برای مصرف، اعتقاد به اشکال شرعی بود که به عنوان عوامل موثر در ایجاد نگرش منفی مطرح بودند با برگزاری کلاس های مشاوره تا حدود زیادی می توان موانع را برطرف و نگرش مثبت را در افراد تقویت کرد.
    کلیدواژگان: نگرش، روش های جلوگیری از حاملگی اورژانس، دانشجو، حاملگی ناخواسته
|
  • Page 1
    Background And Objective
    Resistance to chloroquine (CQ) in Plasmodium falciparum malaria has become a major health concern in the developing countries. This problem has prompted investigators for finding alternative antimalarials that may be effective against resistant strains. Amodiaquine (AQ) is an antimalarial which is effective against many chloroquine-resistant strains of P. falciparum. However, clinical use of AQ has severely been restricted because of its hepatotoxicity and agranulocytosis side effects. The aim of this study was to design and examine the effects of new analogues of amodiaquine.
    Materials And Methods
    A successful four-step synthesis of a new series of 4-fluoro analogues was designed and applied to the synthesis of an array of 10 analogues. Antimalarial activity of these agents was assessed against chloroquine-resistant (TM6) and sensitive strains (3D7) of P. falciparum.
    Results
    Several analogues have shown potent antimalarial activity against sensitive 3D7 strain of the parasite. The 6h analogue was superior to the pyrollidino analogue 6b against all of the strains examined. The N-tert butyl analogue 6b was potent against chloroquine resistant strains, though it was not quite as active as amodiaquine (AQ) against both chloroquine sensitive and resistant parasites.
    Conclusion
    From the different analogues made, it was shown that the analogue 6h was more potent than the others. However, this analogue has equal or slightly less potent than amodiaquine and chloroquine against P. falciparum. Further studies on the metabolism and pharmacokinetics of 6h are recommended.
  • Page 10
    Cannabinoids are a class of psychoactive compounds that produce a wide array of effects in a large number of species. In the present study, the effects of bilateral intra-CA1 injections of L-arginine on WIN55, 212-2 induced state-dependent memory of passive avoidance task was examined in mice.
    Materials And Methods
    One-trial step-down paradigm was used for the assessment of memory retention in adult male NMRI mice.
    Results
    Post-training intra-CA1 administration of cannabinoid receptor agonist, WIN55, 212-2 (0.5 and 1 µg/mouse), decreased the memory retrieval. The memory impairment induced by post-training administration of WIN55, 212-2 (1µg/mouse) was restored by pre-test administration of the same dose of the drug, showing the state-dependent memory of WIN55, 212-2. Single intra-CA1 administration of L-arginine (0.3, 1 and 3 µg/mouse) 5 min pre-test could not alter the memory retrieval. On the other hand, in the animals in which retrieval was impaired due to post-training administration of WIN55, 212-2 (1µg/mouse), pre-test intra-CA1 administration of L-arginine (1 and 3 µg/mouse), 24 hr after training restored memory retrieval. Furthermore, in the animals under influence of post-training administration of WIN55, 212-2 (1µg/mouse), pre-test co-administration of non-effective doses of WIN55, 212-2 and L-arginine, increased the restoration of memory by the pre-test WIN55, 212-2.
    Conclusion
    The findings of the present study suggest that NO system of dorsal hippocampus may play an important role in Win55,212-2-induced amnesia and WIN55,212-2 state-dependent memory.
  • Page 22
    Epileptic seizures are generally considered as complex and abnormal hyperexcitable phenomena in the brain. Probable changing of excitability in visual cortex by dark rearing (DR) might lead to clonic seizure. In this study the possible effect of dark rearing on Pentylenetetrazol (PTZ) - induced generalized clonic seizure was studied.
    Materials And Methods
    To assess the generalized clonic seizure (GCS) threshold and incidence and latency of GCS, 0.5% Pentylenetetrazol was administrated intravenously and 80 mg/kg subcutaneously to the control and dark reared animals.
    Results
    Our results showed that generalized clonic seizure threshold in DR group was not changed but occurring of GCS in DR animals was significantly lower and its latency was higher than the control animals. The tonic – clonic seizure was not different between the two groups.
    Conclusion
    In spite of increasing seizure susceptibility in visual cortex by light deprivation, a kind of protection was observed in dark reared animals. Further studies seem to be necessary to elucidate the role of other factors such as melatonin.
  • Page 31
    Black seed (Nigella sativa L.) is one of the most revered medicinal plants which has been used to treat many diseases including hypercholesterolemia in some folk medicines. The aim of this study was to examine the effect of dietary supplementation with crushed black seed on serum lipid profile, body weight and food intake in hyperlipidemic rabbits.
    Materials And Methods
    Twenty-four New Zealand male rabbits after 2 weeks of adaptation received a hypercholesterolemic diet with 0.5 % cholesterol for 1 month. Then the rabbits were randomly assigned into two groups, the control group was continued on the 0.5 % cholesterol diet and the black seed group received 7.5 g/kg bw/day crushed black seed along with the 0.5% cholesterol diet, for 2 months. The diets were isocaloric and isonitrogenous. Fasting blood sampling and measurement of body weight was carried out at baseline, after hyperlipidemia, 1 month and 2 months of treatment and the levels of serum lipid profile were determined. Daily food intake also was measured by subtracting the given food from its residues.
    Results
    The concentrations of serum TC, TG, LDL-C, TC/HDL-C and LDL.C/HDL-C were significantly lower in black seed group as compared to the control group during the 2 months of treatment, but there was no significant difference in body weight and food intake between the two groups. According to these findings, dietary black seed favorably decreased serum lipid profile in hyperlipidemic rabbits therefore, black seed may be used as a useful therapy for hyperlipidemia.
  • Page 44
    Adiponectin is a novel adipose tissue-specific adipokine that can increase insulin sensitivity. Many studies have shown anti obesity and anti diabetic effects of green tea consumption. In this study we examined the effects of green tea extract on circulating adiponectin levels and insulin resistance status in patients with type 2 diabetes mellitus (T2DM).
    Materials And Methods
    In this double blind randomized clinical trial 58 type 2 diabetic patients with BMI ≥ 25 were recruited from an unselected population from the outpatient clinic of Shariati Hospital, Tehran, Iran. Patients were randomly divided into two groups green tea extract and placebo. All the patients received the capsules for 8 weeks. Laboratory measurements including fasting serum adiponectin, insulin, HOMA-IR, FPG, OGTT, HbA1c and lipid profile and anthropometric were performed before and after the intervention. Nutrient intakes were obtained via 24- hour recall from each patient in three successive days. The data were analyzed using appropriate software.
    Results
    We found a significant effect of green tea extract on increasing the logarithm of serum adiponectin in diabetic patients (0.15±0.10 µg/ ml, P < 0.05). A significant independent correlation between the logarithm of serum adiponectin and WHR (Waist to Hip Ratio) was found (P= 0.009, t= -2.7). The consumption of green tea extract had a significant effect in control the levels of HbA1C, weigh and also BMI in green tea group (P < 0.05).
    Conclusion
    The results showed that consumption of green tea extract can be useful in the control of T2DM by increasing the levels of serum adiponectin and controlling the weight, BMI and HbA1C levels in patients with T2DM.
  • Page 58
    For most of cancers there is no treatment and most of them ended in death. So, the first investigational stage is evaluation of toxic effects of drug fractions on cancer cells. Artemisia species are important medicinal plants throughout the world. In this study, anti-tumoral effects of seven Artemisia spp. fractions from Iran were studied on cancer and normal cells.
    Material And Methods
    Ethanol, ethylacetate, dichloromethane and hexane fractions of seven Artemisia species from Iran were prepared by step to step procedure. Cultivated cancer and fibroblast cells were incubated with different concentrations of fractions for 72 hours and cytotoxicity was determined using MTT assay. Results were reported as IC50 (concentration that kills 50 percent of cells).
    Results
    Obtained results showed strong and dose-dependent inhibition of cancer cell growth by different Artemisia fractions. The most cytotoxicity effects were for dichloromethane fraction from Artemisia biennis on cervix cancer cells, dichloromethane fraction from Artemisia ciniformis on gastric cancer cells and dichloromethane fraction from Artemisia diffusa on colon cancer cells. Ethylacetate, dichloromethane and hexane fractions from Artemisia biennis, hexane fraction from Artemisia ciniformis, hexane fraction from Artemisia santulina and ethylacetate fraction from Artemisia vulgaris had the least toxic effect on normal L929 cells.
    Conclusion
    Some isolated fractions caused a significant decrease in cancer cell growth and had less toxicity on normal cells. So, study on Artemisia in prevention or efficient treatment of different cancers is useful. Study the effect of effective fractions on apoptosis induction and determination of their mechanisms of actions is suggested.
  • Page 68
    Oil pollutions are one of the most important environmental problems worldwide that researchers have tried different methods for its degradation. In this regards biological methods attracted the attention of the researchers more than other methods. The main objective of this study was to find microorganisms that could degrade aromatic components in the floating crude oil.
    Materials And Methods
    In order to find such microorganisms, some samples were taken from areas contaminated by petroleum compounds. Microorganisms that could live with crude oil as sole carbon source were isolated. From these samples 14 microorganisms isolated which all were bacteria. The variations of aromatic compounds concentration were measured by gas chromatography method.
    Results
    Among 14 microorganisms two microorganisms that called A-3 and A-14 had more ability and degraded the aromatic components 89% and 86% respectively. By microbiological techniques it was found that A-14 is pseudomonas aerogenusa.
    Conclusion
    The results of this study showed that biodegradation of aromatic compounds that are one of the must toxic materials in crude oil are possible. Also indicated that some oil-degrading microorganisms exist in the nature that do not need to adaptation for biodegradation of oily compounds.
  • Page 81
    Regarding high prevalence of musculoskeletal disorders (MSDs) among bakery workers and due to lack of information concerning posture analyzing, this study was carried out to identify working postures precisely in order to revise their work stations.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study 334 Araki bakery workers were randomly selected. The data was collected using Nordic Musculoskeletal Questionnaire (NMQ) through interview and Ovako Working-posture Analysis System (OWAS) by video tapes. Based on OWAS postural analyzing, recommended actions based on different body regions for different jobs was separately introduced.
    Results
    The averages of age and job experiences were 33±10.4 yr and 13.9±10 yr respectively. Most musculoskeletal disorders were in the knees (62.2%), low back (58.8%) and legs (53.9%) respectively. This research revealed that 42.2% of Araki bakery workers postures were in slightly up to very harmful postures. High prevalence of MSDs in different body regions caused 33.7% of workers to leave the work stations. Meanwhile awkward postures occurred in bent back (5.1%), twisted back (4.3%), bent and twisted back (2.8%) bent of knees (8.8%) and arms upper the shoulder (22.2%). The most awkward postures observed in job group of Shatters and there was a significant relation between neck, elbow, shoulder, knee disorders and work experiences (p<0/05).
    Conclusion
    With regard to the results of this study, due to a high prevalence of musculoskeletal disorders and harmful postures (bending, rotation and combined postures with time prolonged percentage) in bakery workers, revision of work operation and use of appropriate equipments in these jobs seems imperative. Therefore, an ergonomic intervention in order to correct poor postures is suggested.
  • Page 91
    Hospitalization of a family member especially in the intensive care units (ICUs) is a crisis that can cause anxiety in the whole family. The present study was conducted to determine some effective factors that can lead to anxiety in families of patients hospitalized in Rasht ICUs in 2006.
    Materials And Methods
    In this cross–sectional study 218 family members of 130 inpatients of Rasht Poorsina and Razi hospital ICUs were selected. Data were collected using researcher–made and hospital anxiety depression (HADS) questionnaires.
    Results
    The results showed that the majority (77.1%) of patients’ family members were anxious. The anxiety odd ratio (OR) by logistic regression showed that anxiety rate increased with the decrease of patients’ consciousness level (OR= 9.726 per additional point), family members’ sex (OR= 6.171), making decision by family members (OR= 6.433) and older age (OR= 0.939 per additional year).
    Conclusion
    The results confirmed the role of several important factors in inducing anxiety to the ICU inpatients’ families which require further consideration. These factors are recommended to be investigated upon admission and provide nursing care for preventing and overcoming anxiety in both patients and families.
  • Page 102
    Unwanted pregnancy is a common health problem worldwide. Emergency contraception (EC) is the best effective approach for solving this problem. For reorganizing and correcting misunderstandings about the use of these methods, the present study was carried out on Zanjan Islamic Azad university student's in order to assess their attitudes towards emergency contraception.
    Materials And Methods
    The attitude of 1019 students towards EC was investigated using a self administered questionnaire including questions about demographic data and their attitude status. The data analyzed using appropriate software.
    Results
    About one third of the students (35.2%) had positive attitude, over half of them (64.1%) had impartial and less than one percent (0.7%) had negative attitude towards emergency contraception. Over half of them tended to use it and about one third believed that EC was very effective. 36% wished to obtain it from private health sectors and 35% cited that they did not do anything for the reason of modesty and shyness. Over one third of the subjects believed that using these methods is confronted with their religion.
    Conclusion
    The most important obstacles for obtaining these devices were modesty, shyness and religious reasons which created a negative attitude. Consulting sessions can solve many of these barriers and will support a positive attitude.