فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:18 Issue: 71, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/04/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احیاء گرشاسبی، آزاده ضمیری، سقراط فقیه زاده، محمد مهدی نقی زاده صفحه 1
    زمینه وهدف
    دیابت بارداری (GDM) شایع ترین اختلال متابولیک دوران بارداری است. با توجه به اهمیت غربالگری در جلوگیری از عوارض مادری و جنینی، یافتن آزمون های ساده تر و ارزانتر با حساسیت و ویژگی قابل قبول، ضروری می باشد. این مطالعه باهدف مقایسه ی دو آزمون قند پلاسمای ناشتا (FPG) و پایش قند یک ساعته (OGCT) با 50 گرم گلوکز خوراکی در غربالگری دیابت بارداری انجام شد.
    روش بررسی
    طی غربالگری همگانی1804 خانم باردار بدون دیابت آشکار در 24تا28 هفتگی (خانم های پرخطر در اولین ویزیت) تحت آزمون های FPG و OGCT قرار گرفتند. با نتیجه ی OGCT ≥ 130میلی گرم در دسی لیتر، آزمون تشخیصی تحمل قند خوراکی (OGTT) سه ساعته با 100 گرم گلوکز با معیار کارپنتر و کوستان انجام شد. منحنی ROC برای هر دو آزمون رسم و حساسیت و ویژگی آن ها مقایسه شد.
    یافته ها
    3/7 درصد افراد GDMو 2/3 درصد اختلال تحمل گلوکز داشتند. بهترین نقاط برش OGCT 134 میلی گرم در دسی لیتر (حساسیت: 24/99 درصد، ویژگی: 57/76 درصد) و FPG 87 میلی گرم در دسی لیتر (حساسیت: 15/80 درصد، ویژگی: 6/85 درصد) بود. مقادیر کمتر از OGCT135 میلی گرم در دسی لیتر (حساسیت: 95/96 درصد)، و 165 میلی گرم در دسی لیتر ≤ (با ویژگی: 10/96 درصد) جهت رد GDM، به ترتیب نیاز به انجام OGTT را در 1/80 درصد افراد (میزان طبقه بندی اشتباه: 83/3 درصد) و مقادیر FPGبیشتر از 76 میلی گرم در دسی لیتر با (حساسیت: 42/95 درصد) کمتر یا مساوی با 91 میلی گرم در دسی لیتر (ویژگی: 56/95 درصد) جهت رد و تشخیص GDM، نیاز به انجام OGTT را در 51 درصد خانم ها (میزان طبقه بندی اشتباه: 44/4 درصد) از بین می برد.
    نتیجه گیری
    ارزیابی پیامدهای بارداری اخیر نشان داد که بهترین تست جهت پیشگویی ماکروزومی، زایمان زودرس و زایمان سزارین OGCT و پره اکلامپسی و دیسترس تنفسی FPGمی باشد. چون OGCT نیاز به انجام تعداد بیشتری از آزمون های تشخیصی را در کنار میزان طبقه بندی اشتباه کمتر نسبت به FPG کاهش می دهد، بهترین روش غربالگری GDM می باشد.
    کلیدواژگان: آزمون پایش قند، دیابت بارداری، غربالگری، قند پلاسمای ناشتا
  • رضا صداقت، مهرداد روغنی، سمیه حسین آبادی صفحه 13
    زمینه و هدف
    کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار می باشد. در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی میوه گیاه آسه بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم در موش های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه موش های صحرایی ماده (32=n) به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت درمان با گیاه، دیابتی، و دیابتی تحت درمان با گیاه تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار نیز از غذای موش حاوی میوه گیاه با یک نسبت وزنی 25/6 درصد به مدت 6 هفته بدون محدودیت استفاده نمودند. برای دیابتی نمودن موش ها از استرپتوزوتوسین به فرم تک دوز و داخل صفاقی به میزان 60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن حیوان استفاده گردید. میزان گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL سرم قبل از بررسی و در هفته های 3 و 6 پس از بررسی تعیین گردید.
    یافته ها
    در گروه دیابتی تحت درمان با گیاه میزان گلوکز سرم به طور معنی دار در هفته های 3 و 6 کمتر از گروه دیابتی درمان نشده بود (005/0P<-01/0P<)، به علاوه سطح کلسترول توتال و تری گلیسیرید در گروه دیابتی تحت تیمار در همین هفته ها تغییر معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده نشان نداد. از طرف دیگر، درمان موش های دیابتی با گیاه در هفته ی ششم موجب افزایش کلسترول HDL سرم (05/0P<) و کاهش معنی دار میزان کلسترول LDL (01/0P<) در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده گردید.
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی میوه ی گیاه آسه در مدل تجربی دیابت قندی دارای اثر هیپوگلیسمیک بوده، موجب تغییر سودمند در کلسترول HDL و LDL سرم می گردد.
    کلیدواژگان: آسه، گلوکز، کلسترول توتال، تری گلیسیرید، کلسترول HDL، کلسترول LDL، دیابت قندی
  • بهرام امینی، مهدی کمالی، علی زارعی محمودآبادی، یوسف مرتضوی، آزاده ابراهیم حبیبی، ابراهیم بیات، نیما فرهادی، حمیدرضا جوادی، امیر همایون کیهان صفحه 24
    زمینه و هدف
    آنتی بادی بر علیه اگزوتوکسین A سودوموناس آیروژینوزا می تواند در ایمونوتراپی همراه با درمان آنتی بیوتیکی در بیماران دچار سوختگی شدید استفاده گردد. اگزوتوکسین A یکی از فاکتورهای بیماریزای سودوموناس آیروژینوزا است که از سه جایگاه اتصال دهنده، انتقال دهنده و کاتالیتیک تشکیل شده است. هدف از این مطالعه تولید نوترکیب جایگاه کاتالیتیک اگزوتوکسین A این میکرواورگانیسم، جهت تولید آنتی بادی بر علیه آن می باشد.
    روش بررسی
    نمونه های سودوموناس آیروژینوزا از بیماران دچار سوختگی نوع دو و سه بستری در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان، جدا و با روش های کشت و انجام آزمایشات بیوشیمیایی شناسایی گردید. DNA باکتری استخراج و وجود ژن اگزوتوکسین A روی کروموزوم باکتری از طریق PCR تایید گردید. جایگاه کاتالیتیک اگزوتوکسین A توسط PCR تکثیر و محصول PCR و پلاسمید توسط آنزیم های برش دهنده محدودالاثر، برش داده شدند. محصول PCR و پلاسمید پس از الحاق به باکتری میزبان E. coli BL21(DE3) تراریخت گردید. کلون ها با واکنش PCR، هضم آنزیمی و توالی یابی غربالگری و تایید گردیدند.
    یافته ها
    توالی بازهای منطقه ی کاتالیتیک اگزوتوکسین A با اطلاعات بانک ژنی مقایسه و میزان تشابه آن ها ارزیابی گردید. نتایج بیانگر عدم وجود تغییر در ژنوم آن در سوش های مورد مطالعه در کشور بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که حدود 90 درصد باکتری های جدا شده دارای سم اگزوتوکسین A بودند. و سوش های جدا شده از ایران با توالی های گزارش شده در بانک ژن مشابه بودند.
    کلیدواژگان: سودوموناس آیروژینوزا، کلونینگ، اگزوتوکسین آ، جایگاه کاتالیتیک
  • نورالسادات کریمان، سیده هانیه علم الهدی، حسین پناه، حمید علوی مجد صفحه 34
    زمینه و هدف
    دیابت یک بیماری متابولیک و شایع ترین عارضه ی طبی در بارداری است. دیابت بارداری نیز یکی از انواع دیابت است که برای اولین بار در بارداری شناسایی می شود. عوامل خطر متعددی در بروز دیابت بارداری شناسایی شده اند. شناسایی عوامل خطر جدید به کشف زنانی که در معرض خطر قرار دارند، کمک خواهد کرد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه ی مصرف سیگار حین یا قبل از بارداری با بروز دیابت بارداری در مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران در سال 88-1387 انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 110 زن باردار با تشخیص قطعی دیابت بارداری (گروه مورد) و همزمان با آن تعداد 96 خانم بارداربدون ابتلا به دیابت بارداری (گروه شاهد)، مراجعه کننده به درمانگاه مراقبت های روتین بارداری و مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم بیمارستان آیت الله طالقانی و مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم ایران در شهر تهران انجام شد. روش گردآوری داده ها، مصاحبه و روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود. دو گروه از نظر سن، تعداد سقط و تعداد زایمان با یکدیگر همسان شدند.
    یافته ها
    خصوصیات دموگرافیک در دو گروه مشابه بود. مصرف سیگار قبل و یا در حین بارداری با بروز دیابت بارداری در ارتباط بود (001/0 P=). زنانی که سابقه ای از مصرف سیگار را ذکر می کردند، 79/3 برابر نسبت به گروهی که سابقه ای از مصرف سیگار را ذکر نمی کردند، در معرض ابتلا به دیابت بارداری بودند (53/10- 37/1 CI= 0001/0 P=)
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه ی حاضر، مصرف سیگار حین و یا قبل از بارداری می تواند یک عامل خطر در بروز دیابت بارداری باشد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، مصرف سیگار، بروز
  • رضا شرافتی چالشتری، فرهاد شرافتی چالشتری، محمود رفیعیان صفحه 42
    زمینه و هدف
    جوش جوانی یکی از مشکلات پزشکی است و پروپیونی باکتریوم آکنه به عنوان یک عامل اصلی در این بیماری مورد توجه قرار دارد. اثرات ضد میکروبی قسمت های مختلف درخت گردو (Juglans regia) بر روی بسیاری از باکتری ها به اثبات رسیده است. برگ گردو همچنین اثر آنتی اکسیدانی داشته و بنابراین اگر دارای اثر ضد باکتریایی بر روی پروپیونی باکتریوم آکنه نیز باشد، می تواند به عنوان یک داروی جایگزین برای درمان این بیماری مطرح گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره ی برگ درخت گردو بر روی پروپیونی باکتریوم آکنه در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، عصاره ی اتانولی برگ درخت گردو تهیه و اثرات ضد میکروبی آن به روش چاهک- دیفیوژن، تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) با روش رقت لوله ای (macrodilution) علیه پروپیونی باکتریوم آکنه انجام شد، آمپی سیلین (10 میکروگرم) به عنوان کنترل مثبت بکار رفت.
    یافته ها
    عصاره ی اتانولی برگ درخت گردو در هر دو روش آگار دیفیوژن و ماکرودایلوشن بر روی باکتری پروپیونی باکتریوم آکنه دارای اثر مهاری بود. بیشترین هاله عدم رشد در غلظت 150 میلی گرم در میلی لیتر معادل 7/1±25 میلی متر، مقدار MIC برابر 5/12 میلی گرم در میلی لیتر و مقدار MBC معادل 15 میلی گرم در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره ی اتانولی برگ درخت گردو دارای اثر ضد میکروبی بر روی پروپیونی باکتریوم آکنه بوده، می تواند به عنوان فرآورده ای آنتی باکتریال در درمان عفونت های خارجی حاصل از این میکروارگانیسم مطرح گردد.
    کلیدواژگان: اثرات ضد میکروبی، برگ درخت گردو، پروپیونی باکتریوم آکنه
  • آذر آوازه، نسرین جعفری، سهیلا ربیع سیاهکلی، سعیده مظلوم زاده صفحه 44
    زمینه و هدف
    امروزه زنان بیش از مردان جان خود را در اثر بیماری های قلبی و عروقی از دست می دهند. سبک زندگی ناسالم در ابتلا به عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی تاثیر مستقیم دارد. تغذیه و فعالیت بدنی دو عامل عمده در تعیین سبک زندگی هستند. بررسی سبک زندگی زنان به لحاظ نقش مهم در تعین سبک زندگی خانواده می تواند مشکلات را شناسایی و در تدوین برنامه های ارتقای سلامتی راهنما باشد.
    روش بررسی
    طی مطالعه ی توصیفی، مقطعی وسیع سبک زندگی و عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی در سطح شهر زنجان با استفاده از پرسشنامه استاندارد مونیکا مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه داده های مربوط به 997 زن بالای بیست سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثریت نمونه های مورد پژوهش از اثر ورزش و تغذیه ی سالم در پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی از آگاهی (7/66 درصد) و نگرش (4/62 درصد) در سطح خوب برخوردار بودند. اما تنها 6/ 23 نمونه ها در زمینه ی ورزش و 1/24 درصد در زمینه ی تغذیه دارای عملکرد خوب بودند. آزمون آماری کای دو بین میزان کلسترول خون (02/0=P)، قند خون ناشتا (02/0=P) و فشار خون (03/0=P) واحدهای مورد پژوهش با انجام ورزش ارتباط معنادار آماری نشان داد. ولی بین میزان آگاهی واحدهای مورد پژوهش در خصوص تغذیه با میزان قند خون، فشار خون و کلسترول و عملکرد ارتباط معناداری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    آگاهی و دانش به تنهایی نمی تواند عملکرد افراد را تضمین نماید. لزوم انجام مداخلات جهت ارتقای رفتارهای بهداشتی ضروری است.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، زنان، بیماری های قلبی وعروقی
  • پریسا خوشنویس اصل، منصور صادق زاده، سعیده مظلوم زاده، علی کوشا، سید نورالدین دریاباری صفحه 61
    زمینه و هدف
    کودکان مبتلا به اختلال رشد ممکن است کاهش قابل ملاحظه ای در رشد فیزیکی و اختلال در عملکردهای تکاملی و شناختی داشته باشند. بعد از 6 ماهگی حدود 3/1 میزان انرژی دریافتی کودک از طریق تغذیه تکمیلی باید تامین گردد. بررسی ها نشان داده که فقر به تنهایی عامل سوء تغذیه نمی باشد و در این زمینه ی نقش آگاهی مادران در استفاده بهینه از سبد اقتصادی خانواده و شروع تغذیه تکمیلی در زمان و با مواد غذایی مناسب برجسته تر می باشد. این مطالعه به ارزیابی میزان آگاهی مادران در زمینه ی تغذیه ی کودکان و عوامل موثر بر آن پرداخت.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی- مقطعی است که با استفاده از پرسشنامه برروی 300 مادر دارای کودک شیرخوار 6 تا 12 ماهه تحت پوشش فیلد آموزش پزشکی جامعه نگر زنجان انجام گردیده است. میزان آگاهی مادران در زمینه ی تغذیه ی تکمیلی به تفکیک سن و میزان تحصیلات مادر، تعداد فرزندان و نوع مسکن آنان ارزیابی گردید.
    نتایج
    3/60 درصد از مادران در سنین 20تا 29 سال قرار داشتند. از نظر میزان تحصیلات 3/53 درصد دارای تحصیلات ابتدایی بودند. 55 درصد در خانه ی استیجاری سکونت داشتند و 5/47 درصد آن ها دارای یک فرزند بودند. 3/42 درصد آن ها آگاهی متوسط داشتند. 82 درصد سن صحیح شروع تغذیه ی کمکی را می دانستند، ولی 92 درصد آن ها نمی دانستند که بهترین زمان تغذیه ی کمکی، پس از تغذیه با شیر مادر است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، ارتباط معنی داری بین سن مادر، میزان تحصیلات و تعداد فرزندان با میزان آگاهی مادران در مورد تغذیه ی تکمیلی وجود داشت. (0001/0 >P). اما ارتباط معنی داری میان میزان آگاهی مادر با وضعیت سکونت آن ها پیدا نشد (98/0=P).
    کلیدواژگان: اختلال رشد، تغذیه تکمیلی، آگاهی مادران، شیرخوار، تغذیه
  • الهه احمدنیا، ترانه اماقلی خوشه چین، هادی احمدنیا، بهناز فلک الافلاکی صفحه 70
    زمینه و هدف
    آنتروپومتری یا ارزیابی تن سنجی رایج ترین روش اندازه گیری شاخص های رشد، در بدن انسان است، که امروزه به عنوان یکی از شاخص های پیش گو در مطالعات اپیدمیولوژیک، متابولیک و نیز بروز بیماری های مرتبط با چاقی مطرح می باشد. این مطالعه با هدف بررسی شاخص های تن سنجی در ساکنین شهر زنجان و مقایسه ی آن با استاندارهای جهانی انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش بخشی از طرح جامع قلب سالم می باشد که در قالب طرح پیمایشی و به صورت مقطعی انجام گرفته است. تعداد 1821 نفر از ساکنین بالای 15 سال شهر زنجان در سال 1382 به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای در این مطالعه شرکت کردند. پرسشنامه شامل اطلاعات فردی و اندازه های تن سنجی جهت هر یک از واحدهای مورد پژوهش تکمیل گردید. شاخص های تن سنجی پس از محاسبه با نمودارهای استاندارد NCHS مقایسه گردید. اطلاعات به دست آمده به کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین وزن در مردان و زنان مورد مطالعه به ترتیب 1/12±7/68 و 8/11±7/61 کیلوگرم و میانگین قد در مردان و زنان به ترتیب 7±170و7±156سانتیمتر بود، میانگین نمایه ی توده ی بدنی در مردان 9/3±7/23 و در زنان 9/4±4/25 کیلوگرم بر متر مربع بود (05/0P<). 8/32 درصد افراد دارای اضافه وزن و 5/12 درصد چاق بودند. ارتباط مستقیم و معنادار آماری بین متغیر نمایه ی توده ی بدنی با سن (36/0r =)، و وضعیت تاهل (39/0r =) و ارتباط معکوس و معنادار آماری بین متغیر نمایه ی توده ی بدنی و سطح تحصیلات (18/0r = -) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نظر به یافته های پژوهش و ابتلای درصد قابل توجهی از زنان به اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی، توجه به سبک زندگی افراد، به خصوص زنان در گروه های سنی مختلف پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تن سنجی، نمایه توده بدنی، چاقی، زنجان
  • زهره شیخان، فرزانه پازنده، هاهیار آذر، طاهره ضیایی، حمید علوی مجد صفحه 81
    زمینه و هدف
    یائسگی مشخص کننده ی عبور از توانایی تولید مثل و باروری به ناباروری است. یکی از نگرانی های دوران یائسگی، کاهش میل جنسی یا ارضای جنسی است. رضایت از رابطه ی جنسی یکی از عوامل مهم رضایت از زندگی زناشویی است. با توجه به میانگین سنی و امید به زندگی زنان ایرانی، اطلاع از وضعیت کیفیت زندگی از بعد جنسی زنان یائسه می تواند راه گشای ارتقای سلامت و کیفیت زندگی زنان یائسه در کشورمان باشد. این مطالعه، باهدف تعیین برخی عوامل موثر بر رضایت جنسی در زنان یائسه ی مراجعه کننده به درمانگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران، در سال 1386 انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی است که نمونه گیری آن به صورت نمونه گیری در دسترس انجام شده است. تعداد نمونه 270 نفر بود. ابزار گردآوری داده ها را پرسشنامه ای که از دو بخش مشخصات دموگرافیک، و رضایت جنسی تشکیل شده بود، تشکیل داد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان یائسه 93/4 ± 49/52 سال بود و در 9/58 درصد میزان رضایت جنسی مطلوب و 3/66 درصد حیطه ی میل جنسی نامطلوب بود. حیطه ی میل جنسی با شاغل بودن زنان یائسه (05/0P<)، حیطه ی تحریک جنسی با تحصیلات زن در حد ابتدایی، تحصیلات زن در حد راهنمایی، تحصیلات همسر در حد راهنمایی و شغل آزاد همسر و حیطه ی ارگاسم و فرونشینی با عدم خودارضایی و میزان رضایت زن از فعالیت های جنسی ارتباط داشت (01/0P<). میزان کل رضایت جنسی با سن یائسگی (01/0P<)، تحصیلات زن در حد ابتدایی (05/0P<)، تحصیلات زن در حد راهنمایی (05/0P<)، تحصیلات همسر در حد ابتدایی (01/0P<)، تحصیلات همسر در حد راهنمایی (01/0P<) و میزان رضایت زن از فعالیت های جنسی (01/0P<) ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    گرچه دوران یائسگی به علت کاهش هورمون های جنسی، تغییراتی در حیطه های جنسی ایجاد می کند اما، افزایش میزان تحصیلات زوجین که منجربه افزایش میزان آگاهی در مورد روند یائسگی و عوارض آن می گردد، می تواند موجب برقراری ارتباطی صمیمی با همسر، در افزایش رضایت از فعالیت های جنسی گردد.
    کلیدواژگان: زنان یائسه، رضایت جنسی
  • سید امیر کسایی، رضا حسن زاده ماکویی، رسول بقایی نیا صفحه 90
    امروزه آنژیوپلاستی اولیه درمان انتخابی در سکته ی فوق حاد قلبی است. به رغم مزایای اثبات شده این روش بر روش رایج ترمبولیتیک درمانی، پدیده ی عدم جریان گرفتن خون در شرائین بازگشائی شده یک عامل محدود کننده در روش آنژیوپلاستی اولیه می باشد. تکنیک های مختلفی اعم از تجویز برخی داروها و برخی روش های مکانیکی برای غلبه بر مشکل فوق ابداع شده است. از میان این روش ها، روش مکش دستی لخته ی خون به لحاظ میزان تاثیر و امنیت استفاده به تدریج بر سایر روش ها پیشی گرفته است. در این مقاله اولین بیماری که با این روش در استان زنجان مورد درمان قرار گرفت و با نتایج بسیار خوبی همراه بود معرفی می شود.
    کلیدواژگان: سکته ی فوق حاد قلبی، آنژیوپلاستی اولیه، مکش لخته
|
  • Page 1
    Background And Objective
    Gestational diabetes is one of the most common metabolic disorders during pregnancy. In order to find out a simple and cost effective method with acceptable sensitivity and specificity, fasting plasma glucose (FPG) and one hour 50-g glucose challenge test (OGCT) were compared in patients with gestational diabetes mellitus (GDM).
    Materials And Methods
    In this prospective cohort study, pregnant women without preexisting diabetes underwent FPG and OGCT tests between 24 and 28 weeks of gestation. If the OGCT threshold values exceeded ≥ 130 mg/dl, the 100g oral glucose tolerance test (OGTT) was performed using Carpenter and Coustan criteria. Receiver operating characteristic (ROC) analysis was used to evaluate the performance of the two tests.
    Results
    GDM was diagnosed in 7.3% and impaired glucose tolerance in 3.2%. The best cut-off points for GCT and FPG were 134mg/dl(sensitivity: 99.24%, specificity: 76.57%) and 87mg/dl(sensitivity: 80.15%, specificity: 85.62%).By using GCT, an optimal cut-off values of GCT<135mg/dl (sensitivity: 96.95%) to rule out GDM and values ≥ 165mg/dl (specifity: 96.10%) to rule in GDM, would eliminate the need for the OGTT in 80.1% women (misclassification rate: 3.83%). By using FPG, an optimal cut-off values of <76mg/dl (sensitivity: 95.42%) to rule out GDM and values ≥ 91mg/dl (specifity: 95.56%) to rule in GDM, would eliminate the need for the OGTT in 51% women (misclassification rate: 4.43%).
    Conclusion
    The results showed that the best test for predicting macrosomia, preterm delivery and caesarian section is OGCT and for preeclampsia and respiratory distress is FPG. As OGCT can decrease the necessity of OGTT performance with lower misclassification rate comparing to FPG, OGCT would be the best screening test for GDM in Iran.
  • Page 13
    Background And Objective
    Use of medicinal plants for attenuation of hyperglycemia and restoration of lipids to normal level is clinically very important. In this study, the effect of oral administration of Lycium barbarum (LB) fruit on serum glucose and lipids was investigated in diabetic rats.
    Materials And Methods
    Thirty two female Wistar rats were divided into 4 groups control, LB-treated control, diabetic, and LB-treated diabetic groups. The treatment groups received oral administration of plant (fruit)-mixed pelleted food (at a weight ratio of 6.25%) for 6 weeks. Serum glucose, triglyceride, total cholesterol, LDL- and HDL- cholesterol levels were determined before the study, and at 3rd and 6th weeks after the study.
    Results
    LB treated diabetic rats showed a significant reduction in glucose level compared to non treated group at 3rd and 6th weeks (P<0.01- 0.005). There were no significant changes regarding to total serum cholesterol and triglyceride levels. Meanwhile, LB administration significantly increased HDL-cholesterol level (P<0.05) and reduced LDL-cholesterol level (P<0.01) in treated diabetic group as compared with untreated diabetic group.
    Conclusion
    Oral administration of LB fruit has a significant hypoglycemic effect and led to appropriate changes only in high density lipoprotein-cholesterol and low density lipoprotein cholesterol.
  • Page 24
    Background And Objective
    Antibody against Pseudomonas aeruginosa exotoxin A can be used in immunotherapy together with antibiotics to treat acute burn patients. Exotoxin A is one of the virulence factors in Pseudomonas aeruginosa that comprises of three domains, binding domain, translocation and catalytic domain. The purpose of this study was to produce recombinant domain of the catalytic part of this microorganism in order to produce antibody against it. Methods and Materials: Pseudomonas aeruginosa samples were isolated from burn patients hospitalized in Mousavi Hospital, Zanjan, Iran and Pseudomonas aeruginosa species were identified by Biochemical tests. Bacteria genomic DNA was extracted and exotoxin A gene determined by PCR. Catalytic domain of exotoxin A was amplified by PCR. Products and plasmid extracts was digested by restriction enzymes. Subsequently PCR products and plasmids transformed into E. coli BL21 (DE3). Clones containing gene of interest was determined by PCR, restriction enzyme and sequencing.
    Results
    The sequence homology of the catalytic domain of exotoxin A was compared with that of the published gene data bank. The results showed a complete homology between our gene species and the published genome in data banks.
    Conclusion
    The results of this study showed that about 90% of the isolated bacteria contained exotoxin A and there was a sequence homology between our species and published gene data banks.
  • Page 34
    Background And Objective
    Diabetes Mellitus is a metabolic disease and the most prevalent disorder in pregnancy. Gestational diabetes mellitus is a kind of diabetes that is recognized in pregnancy. Many risk factors have been recognized for gestational diabetes mellitus. Determining new risk factors help to identify women who are at risk for diabetes. This research was conducted in order to determine the relationship between cigarette smoking before or during pregnancy and gestational diabetes mellitus in women referring to health care centers in Tehran during 2008-2009.
    Materials And Methods
    This case –control study was conducted on 110 pregnant women with gestational diabetes (case group) and 96 pregnant women without the condition (control group) referring to healthcare clinics affiliated to Research Centers of Endocrinology and Metabolism at Ayatollah Taleghani Hospitals as well as Iran Research Institute of Endocrinology and Metabolism. A questionnaire was used for collecting data by interviewing the subjects. Both groups were matched for age and parity.
    Results
    Demographic characteristics were similar in both groups. There was a significant difference between the two groups in cigarette smoking before or during pregnancy and occurring diabetes mellitus (p=0.0001) with an estimated odds ratio (OR) of 3.79 (%95 CI = 1.37 – 10.53).
    Conclusion
    The present findings showed a significant relationship between cigarette smoking and gestational diabetes mellitus.
  • Page 42
    Background And Objective
    Acne is one of the medical problems and propionibacterium acnes is the pathogenic agent that has received a considerable attention. Different parts of Juglans regia have been shown to have antibacterial activity on many bacteria. Its leaves have antioxidant property and if it shows antibacterial effect on propionibacterium acnes, it might be an alternative drug for the treatment of this problem. Therefore, this study was aimed to determine the antibacterial effects of walnut leaves on propionibacterium acnes in vitro.
    Materials And Methods
    In this experimental study, ethanolic extract of walnut leaves was examined for antibacterial activities on propionibacterium acnes using the disk-diffusion minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bacterial concentration (MBC) and macrodilution methods. Ampicillin (10µg) was used as a positive control.
    Results
    Ethanolic extract of walnut leaves had an inhibitory effect on Propionibacterium acnes using the agar-diffusion and macrodilution methods. The most inhibition zone was 25 ± 1.7 mm in 150 mg/ml concentration. The minimum inhibitory concentration was 12.5 mg/ml while the minimum bactericidal concentration was 15 mg/ml.
    Conclusion
    These findings showed that ethanolic extract of walnut leaves had antibacterial effect on Propionibacterium acnes and may be considered as an alternative drug for the treatment of external infections due to this microorganism.
  • Page 44
    Background And Objective
    Nowadays cardiovascular diseases have affected more women than men. A healthy diet and physical activity are two essential factors in life style Unhealthy life style have direct effect on these risk factors. A survey of women’s lifestyle due to their important role in family life style can help to recognize problems as well as to establish guidelines for society family health Promotion programs.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, life style and risk factors of cardiovascular diseases was evaluated by standard Monica questionnaire in Zanjan. In this study 997 women older than 20 years were analyzed.
    Results
    The majority of the subjects had a good knowledge about the effect of exercise (66/7%) and the attitude (4/62%) on cardiovascular disease prevention. But a few of them had appropriate performance (24/1%). There was a significant statistical difference in the level of blood cholesterol (P=0/02) fasting blood sugar (P=0/03) and blood pressure (P=0/02) and physical activity and exercise. But there was no significant statistical difference in the level of knowledge about diet with the level of blood cholesterol, sugar, hypertension and their performance.
    Conclusion
    Knowledge alone doesn’t guarantee the performance of individuals. An intervention in order to improve the health behaviors is necessary.
  • Page 61
    Background And Objective
    Children suffering from failure to thrive (FTT) may have significant impairments in physical growth as well as cognitional and developmental functions. After 6 months of age approximately one third of the energy needed for a child should be provided by supplemental nourishments. Studies have shown that poverty itself is not a factor of malnutrition alone and the role of the mother’s knowledge in proper use of the family income and the use of the supplementary nutrition in appropriate time with proper food is significant. The aim of this study was to evaluate maternal knowledge about nutritional status of children and its related factors.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted on three hundred mothers who had a child between 6 to 12 months, at the health care center of the community oriented medical education in Zanjan University of Medical Sciences. The mothers were interviewed about supplemental nutrition. Information about maternal age, education, number of children, and family income were also gathered.
    Results
    One hundred eighty one (60/3%) of mothers were between the ages 20-29years and 35/3% had only elementary education. Fifty five percent lived in rental houses and 47/5% had one child. 42/3% of them were found to have average knowledge. Eighty two percent knew the appropriate time to start supplemental nutrition but 92% did not know that the best time of supplemental nutrition was after breast feeding.
    Conclusion
    According to this study, there was a significant relationship between maternal knowledge about supplemental nutrition and maternal age, education, and the number of children P (0.0001). However there was no significant relationship between mother’s knowledge and family type of home ownership. It seems that up-grading maternal knowledge plays an important role in prevention of FTT.
  • Page 70
    Background And Objective
    Anthropometry is the most common way for measuring body growth in human which today is raised as a predictive indicator in epidemiologic, metabolic and appearing illness related to obesity as well.
    Materials And Methods
    The research is part of a study named” a Healthy Heart” had been carried out among people of Zanjan in 2003 with cross-sectional research design. About 1821 people of Zanjan inhabitants above 15- year-old participated using multi-stages random cluster sampling method. Questionnaire consisted of personal information and anthropometric indicators which the results then compared with standard charts of NCHS.
    Results
    The average of the weight in men and women was respectively 68.7 ± 12.5 and 61.7 ± 11.8 kg, and average of the height was 170 ± 7 and 156 ± 7 cm respectively. The average of the BMI index men and women was 23.73 and 25.4 ± 4.9 kg/m2 respectively. 32.8% of participants were overweight and 12.5% were obese. 27.7% of women and 10.7% of men had abdominal obesity (P<0/05). Positive and significant relation was observed between BMI and age (R=.36), BMI and marital status(R=.39). A reverse and significant relation was observed between BMI and education level (R= -.18).
    Conclusion
    According to the findings of this study which reveals that considerable amount of women affected by abdominal obesity, paying attention to life style especially women’s in all age groups is proposed.
  • Page 81
    Background And Objective
    Menopause is defined as the ability of fertility to infertility and has a significant role in personality, social and cultural aspects. Menopause has a special situation in reproductive health. One of the problems during the menopause period is decreasing of sexual desire or sexual satisfaction. Sexual aspects of postmenopausal women can promote their health and quality of life. This study was conducted to determine affecting agents on sexual satisfaction of postmenopausal women referring to healthcare clinics affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran in 2007.
    Materials And Methods
    In this descriptive study 270 menopause women were selected by convenience sampling method. A questionnaire was used for data collection comprising of two parts: demographic and sexual satisfaction questions.
    Results
    Mean age of menopause women was 52.49 ± 4.93 years. A desirable sexual satisfaction rate was 58.9% and 66.3% had undesirable sexual satisfaction. Sexual desire dimension was associated with womens’ job (P<0.05). Sexual excitation dimension was associated with primary and intermediate education of postmenopausal women, intermediate husband's education and free job of spouses. Sexual orgasm and relaxation after coitus was associated with unmasturbation and sexual activity of their women. Total sexual satisfaction rate was associated with age of menopause (P< 0.01), primary and intermediate education of postmenopausal women (P< 0.05), primary and intermediate education of spouse and satisfaction rate from sexual activity (P< 0.01).
    Conclusion
    Although postmenopausal stage is associated with decreased level of sexual hormones and drive intimate relationship with spouse, increasing education level leading to increasing knowledge and adaptation with menopause, can elevate sexual satisfaction.
  • Page 90
    Nowadays primary PCI (Percutaneous Coronary Intervention) is the treatment of choice for ST Elevation Myocardial Infarction and has absolute advantage to classic thrombolytic drug therapy. But primary PCI itself has an important drawback that is “no reflow phenomenon”. In recent years several medical and mechanical solutions have introduced to overcome this problem. Gradually manual thrombus suction established as an effective mechanical and safe method. In this report we present the first patient who treated by primary PCI and manual thrombus suction in Zanjan province with completely successful results.